עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by yot,

אהלן, קיבלתי השבוע את ה-Dell V131 החדש שלי בתצורת I3, 4GB ו-500GB דיסק קשיח. מכיוון שאני לא כל כך מעודכן במבחנים והבנצ'מרקים האחרונים, אני אשמח להריץ כל מבחן שרק תבקשו לפרסם כאן

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  2. אני מחפש לעצמי מחשב נייד, ומצאתי את הדגם הבא: http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=913764 מדובר במחשב נייד של Lenovo, בגודל 15.6 אינץ', מעבד i3-6100U, זיכרון 8GB ודיסק SSD בנפח 256GB. אני לא מבין גדול במחשבים ניידים, אבל לכאורה מדובר במפרט מעולה למחיר - 2200 ש"ח בערך. מה שמפחיד אותי הוא שחיפשתי את הדגם המדויק באינטרנט, ולא מצאתי אותו באתר הרשמי של Lenovo. איך זה הגיוני? יותר מזה, לא מצאתי שום דבר על הדגם באנגלית (ז"א, הוא קיים רק בחנויות בישראל). מישהו יודע מה זה אומר? בנוסף, האם למישהו יש את הדגם הזה? מכיר? יכול להביע דעה? תודה רבה

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  3. קיבלתי את המפרט מחנות שהומלץ עליה בפורום בכמה מקומות. נשמעו מאוד מקצועיים גם בשיחתי איתם. פירטתי את השימושים עצמם בת'רד הזה. יש לי חשש מכוננים קשיחים שהם לא של WD, אני שנים עם WD ומרוצה מאוד מבחינת אמינות וביצועים. אבל עם מערך RAID אולי זה פחות משנה, מקסימום מעיפים את זה שנדפק ושמים חדש. אני גם לא בטוח לגבי המארז והקירור... מה אתם אומרים? פירוט הזמנה • INTEL S 1155 - GIGABYTE GIGABYTE GA-P67A-UD3 702₪ 1 • מעבד INTEL CORE i7 S1155 2600K 3.4Ghz - BOX 1574₪ 1 • זיכרון KINGSTON 8192MB (2X4096MB) LP DDR3 1333 CL9 560₪ 1 • כרטיס מסך INNO3D HAWK GTX470 1280MB GDDR5- RETAIL 1305₪ 1 • צורב DVD LG DVDRW GH-24NS50 X24 - BLACK - SATA 110₪ 1 • מארז ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU 290₪ 1 •…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by dudisrea1,

כבר הרבה זמן שאני מחפש דרך לעשות זאת... קניתי LAPTOP של LENOVO U550 אבל הבעיה אצלו שבמקום שה-CTRL יהיה בצד שמאל בסוף בסוף... יש את ה-FN, אני רוצה להחליף ביניהם, מישהו יודע כיצד לעזור לי ? תודה

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by shronxx,

צריך מפרט כמו שצויין [glow=red,2,300]ללא מסך[/glow] שיכלול 8800GTX ללא ציוד הקפי רק מארז ותכולתו ורצוי קרור טוב.......מתוכנן OC כבד..... אפשרי גם לפצל את הקנייה לכמה חנויות.... תודה לעוזרים

• 33 תגובות
    • 2k צפיות
  6. בהמשך לנושא שפתחתי לפני כמה שבועות, אני רוצה עכשיו להיות סגור על המפרט וללכת איתו לחנות ולהזמין בימים הקרובים. השימושים הם: גראפיקה Photoshop בניית אתרים, משחקים כבדים, וכן מולטיטסקינג כבד. המחשב יהווה בסיס גם לעסק שלי שיפתח בקרוב. התקציב הוא 5K, מנסה לחסוך קצת. דברים שדרושים: 6 GB זכרון, מעבד 4 ליבות לפחות, GTX470 שכן הוא יעזור לי עם הפוטושופ ובכללי עם ההאצה החומרתית שלו. המחשב יחובר למסך FHD 37 אינץ' (טלוויזיה) ולכן אין צורך לכלול מסך במפרט, וכן לא צריך גם מערכת הפעלה, ציוד היקפי, רמקולים, או כרטיס קול. אני רוצה לשדרג את המחשב בעתיד ולכן אצטרך תושבת שתתן לי מרווח נשימה לדורות הבאים. לגבי המעבד: האם המעבד שציינתי במפרט הבא יהיה הכי מומלץ בשבילי? הבנתי שיש לו מקביל מAMD ש…

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by עידו צור,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנסות לחסוך אבל איפה ששווה להשקיע - תשקיעו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקס' 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, צפייה בסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CoD החדשים (כסטנדרט עליון) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לרכוש מסך בנוסף -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …

8. האם יש דרך למחוק את האותיות שיש על המקלדת מבלי לפגוע או להרוס את המקלדת (במחשב נייד להזכיר) פשוט אני רוצה לקנות מחשב נייד (ולא משנה איפה אני ) ולמחוק את האותיות שאני לא צריך.

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by imperu,

שלום רב, אני מתלבט לגבי מפרט שצריך להספיק יחסית להרבה זמן, עם אפשרות לשדרוגים עתידיים. הדגשים העיקריים על המחשב מבחינת שימוש שהוא צריך להיות טוב לגיימינג ולתכנות. כמו כן על המארז להיות שקט במיוחד, מכיוון שהוא יוצב בחדר שינה. מעבד: [..] INTEL 5820K : HASWELL-E, CORE I7, S2011-3, 3.3Ghz - BOX WITHOUT FAN ₪2014 זיכרון: [..] KINGSTON 16GB (4X4GB) 1866MHz DDR3 CL10 HyperX PREDATOR ₪804 כרטיס מסך: [..] GIGABYTE GTX960 G1 GAMING 4GB GDDR5 - RETAIL ₪1556 מארז: [..] COOLERMASTER STORM STRYKER w/o PSU ₪1019 ספק כוח: [..] Corsair RM1000 CP-9020062-EU 1000W ₪1264 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING FREEZER i11 ₪145 דיסק קשיח: [..] SANDISK SSD EXTREME PRO SATA3 2.5" 240GB ₪913 דיסק ק…

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  10. מטרה: מדובר במחשב לצורך video-mapping למועדון הקורם עור וגידים ברגעים אלו ממש שהולך להריץ תוכנה שנקראת Resolume Arena. ברמת העיקרון, דרישות המינימום של התוכנה אינן גבוהות במיוחד אך בהתחשב בעובדה שמדובר בתוכנה שמעבדת וידאו בזמן אמת, בעובדה שהמחשב מתחבר לשלושה מקרני HD שכל אחד מהם אמור להציג פלט שונה ברוחב של 1080P (בתוספת מסך עבור האדם שמפעיל את המערכת), והצורך באפס תקלות בזמן אמת - ישנו צורך במפרט חזק (3 מקרנים - Mitsubishi-XD8600U) המפרט שבניתי (עדיין לא רכשתי כלום, אז הכל פתוח לשינוי): I CORE I7-3930K GIGABYTE GA-X79-UP4 G.skill F3-2133 Mhz 8GB X 4 2.5" SSD 256GB SATA3 OCZ VERTEX 450 X 2 GIGABYTE GTX 760 2GB DDR5 MATROX H TO GO T2G-D3D-IF כמובן שבנוסף …

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  11. Started by Ashand,

שלום לכולםת אחרי התלבטויות רבות יצא ASUS חדש לשוק, עם מעבד מרום C2D 1.8 אחד גיגה זיכרון, 120 SATA HD מסך 14 רחב... נראה טוב מאוד לדעתי...השאלה מה ההבדל בין NVIDIA 7700 ל-X1600 מי יוצתר חזק,חלש ובמה זה מתבטא? תודה..זה כנראה ההחלטה הסופית שלי ..רק רציתי לדעת... http://www.asus.com/products4.aspx?modelmenu=2&model=1373&l1=5&l2=26&l3=270

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by yuchtman,

הי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד מארה"ב. מעולם לא היה לי נייד, ככה שיש לי מס' שאלות. קודם כל התקציב הוא עד 3000 ש"ח (כולל אחריות בינלאומית). הצרכים שלי הם בעיקר לימודים ועבודה (תכנות) עבודה עם visual studio, SQL server, office וקצת משחקים. אני רוצה מסך 15.4, משקל סביר, מעבד מהיר וזיכרון בגודל שיאפשר עבודה מהירה. עכשיו השאלות: 1. על איזה דגם הייתם ממליצים? ועל איזה מעבד, זיכרון וכ'ו? 2. כיצד משנים את האחריות לאחריות בינלאומית (בקנייה באינרנט)? 3. הבנתי שעניין מערכת ההפעלה קצת שונה מבמחשבים שולחניים, אם יש לי דיסק של מערכת הפעלה, יש בעיה לרכוש מחשב ללא מערכת הפעלה או עם מערכת הפעלה שונה ולהתקין עליו את מה שיש לי? יש הבדל בין מערכות ההפעלה של המחשבים השולחניים לניידים? 4. יש …

• 27 תגובות
    • 2k צפיות
  13. המערכת מיועדת לקולנוע ביתי בלבד. אין צורך בגיימינג. אין צורך ב-OC. עדיפות לשקט (לא יודע כמה שקט עולה אז לא יודע כמה שקט לבקש) הסתכלתי על המערכת שמופיעה במפרטים המומלצים http://hwzone.co.il/specslist/view/81/ אך עברו 4 חודשים מאז שפורסמה ואני מתאר לעצמי שלא הכל שם רלוונטי. אז אודה לכם אם תוכלו להגיד לי מה לשנות במפרט. שמתי לב שהמערכת שבמפרט היא לא wireless. כלומר שיש צורך לרכוש כרטיס רשת אלחוטי. אני צודק? אני יודע שהמון אנשים שרוכשים HTPC מתקינים את windoes media center. מה זה ייתן לי בעצם? האם הקלטת/לכידה תכניות מהממיר של יס היא עניין מסובך? תודה !

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  14. יש לי לנובו יוגה 3 ונשפך עליו קצת מיץ מזמן. עכשיו המקשים שנשפך עליהם נהיו דביקים. מה אמי עושה במצב כזה? זה מחרפן אותי! המחשב דיי חדש מה אתם מציעים לעשות?

15. Started by GuyBuko,

<blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000K להשתדל לא לחרוג יותר מדי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שקל אבל רצוי שלא. 2. מה שימושי המחשב : משחקים כבדים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA IV , Bad Company 2 , Call Of Duty,Sims3 , Battlefield 3 , MW3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Samsung EX222X -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) לא את זה אני אכלול כבר אחרי המחיר של ה3K 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול …

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  16. 1. מה התקציב המקסימאלי?7000שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים ו - Streaming ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי רשת , ומשחקים בסגנון Witcher \ nier automata \ ומשחקים בסגנון חדשים שיוצאים בקרוב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1980X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהו…

17. שלום לכולם. אשמח לעזרה. מרוב דגמים הסתבכתי בעצמי וצריך טיםה סדר. תקציב: 3500₪ אפשרות חריגה של 300₪. שימושי המחשב יהיו : לימודים (הנדסת תוכנה) , טיפה סרטים והרבה אינטרנט. אין צורך בציוד הקפי. שקט פעולת המחשב רצוי במידה סבירה ולא מעבר. משקל :איזור ה2 קילו, מסך 14-15.7'. (לא משו שיפסול מחשב אבל....) רצוי שיגיע עם מערכת הפעלה מותקנת. אין העדפה לחנות מלבד שיהיה זול . קניית המחשב תיהיה בשבוע הקרוב. הדברים שחשובים לי לפי סדר יורד בעיקר הם: הכי חשוב... שיחזיק לכמה שנים טובות, שיהיה אמין. שיהיה עם מעבד כמה שאפשר מתקדם. שלא יתקע. סוללה חזקה יחסית. מסך עם ראות טובה. ואם אפשר חברה עם ש…

18. מחשב ניידMSI S420 14.1" CORE DUO 1.6GHz WINDOWS XP HOME רק 4,890 ש"ח אספקה מיידית. שנתיים אחריות בכל מעבדות אייבורי. שנה אחריות בינלאומית בכל רחבי העולם. פלטפורמה CHIPSET ATI RC410ME - NAPA מעבד INTEL CORE DUO T2050 1.6GHz זיכרון מטמון 2MB תוספת למעבד 1.8GHZ T2400 רק 245ש"ח מסך וכרטיס מסך "14.1 רחב WXGA 768*1280 כרטיס מסך ATI Radeon Xpress 200M זיכרון פנימי 512MB DDRII 533MHz ניתן להרחבה עד 2GB דיסק קשיח 5400 80GB ניתן לשדרג לכל דיסק אחר מערכת הפעלה תוכנת חלונות HOME WINDOWS XP בעברית או אנגלית ניתן לרכישה עם XP PRO או ללא מע' הפעלה. כונן אופטי צורב DUAL DVD מידות ומשקל 2.1 ק"ג גובה 3.2 ס"מ, רוחב 33.2 ס"מ, עומק 22.9 ס"מ תקשורת כרטיס רשת אלחוטי INTEL 802.11 B/G…

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  19. שלום חברים יקרים ברשותי קונרו 6300 שאיתי מ2006 משמש אותי בתור מחשב אולפני/ויז'ואל סטודיו/פוטושופ, כרגע בעל 2 ג'יגה דידיאר 2, ומיותר לציין שמבחינת ביצועים הוא עובד בצורה מספקת+ אני נתקל לעיתים בבעיות בוט/ציפצופים, שבד"כ נפתרות על ידי הוצאת והחזרת הזיכרון, אך נראה לי שאחרי 8 שנים הלוח במצב גסיסה מתקדם, ופשוט הרגשה כללית שהוא עייף חשבתי להחליף ללוח שתומך גם בDDR3, ולהשאר עם הזכרון הנוכחי ובעתיד אחליף לDDR3, ראיתי לוח של GB ב419, השאלה שלי היא עקרונית, האם לדעתכם זה מהלך חכם או בזבוז כסף? בנוסף, גם אם במידה ואשדרג בעתיד למשהו חדש יותר, המחשב הזה ישרת את הוריי, אז זו הסיבה שנראה לי שלהחיות אותו בכל מקרה ישרת אותי נאמנות תודה רבה לכולם!!

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  20. ניסיתי להימנע מלהטריד אתכם ולחפש את התשובה לשאלתי בהודעות קודמות, אך כנראה שהאתר מוכר יותר לסטודנטים להנדסה ומחשבים מאשר לסטודנטים למקצועות הומניים... אז ככה: מחפשת מחשב נייד- 1. עדיף מאוד 13.3 אך יכולה להתפשר על 14 אינץ'. 2. כאמור התקציב עד 2,500, אך מעדיפה עד 2000. 3. סוללה ארוכה 4. שימושים- בעיקר וורד, גלישה בסיסית באינטרנט, מעט סרטים ויוטיוב, ללא משחקים כלל. שימוש בו זמני במספר קבצי וורד ומספר לשוניות באינטרנט. 5. מחפשת שיהיה כמה שיותר חזק במסגרת התקציב (SSD, 8GB). אך אני פחות מבינה בדברים האלה, לכן יכולה לדבר במילים יותר מאשר באותיות באנגלית: חשוב לי שישרת את השימושים הנצרכים בצורה מהירה וחלקה. 6. ללא מגע 7. אפשרות …

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  21. האמת אפשר בפחות כסף (ובאמת יצא לי קצת יקר) אבל אני רוצה לעבוד עם WINDOWS XP ואני רוצה שהמחשב ירות מהר. למרות שאני רוצה אותו 90% לאינטרנט והשאר לעבודה, מוזירה, סרטים. יש שיפורים? אגב נראה לי שהוספתי שם מאוור1 1 יותר מידי. name ¤ Price Qty CPU : AMD Athlon XP 2400+ Tray CPU [ ¤ 514.99 ] 1 Motherboards for AMD : Gigabyte GA-7VM400M VIA KM400 Motherboard (m.ATX, VGA, AGPx8, AC97 Sound, LAN) [ ¤ 383.79 ] 1 Memory : DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory [ ¤ 514.01 ] 1 CPU Cooling : Spire FridgeRock CPU Cooler for AMD [ ¤ 50.62 ] 1 Hard Discs : Western Digital 60GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 430.94 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" F…

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by boy toy,

* מטרות המחשב? לדוגמה: תכנות, עבודה משרדית, גלישה, צפייה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14-15 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? עד 3.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לפחות 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת …

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  23. Started by yehuda250,

רוצה לבנות מחשב אחד שאיתו אוכל לעשות הכל ובמקביל. לשחק בהגדרות גבוהות במסך אחד ובשני להפעיל סרט באיכות גבוהה תוך הפעלה של מערכת סאונד איכותית. איך הייתם בונים מחשב כזה? האתגרים שאני רואה הם 1. הרצת תוכן ברמה גבוהה. 2. ריבוי משימות במקביל. עם משמעות לגבי יכולות עיבוד וקישוריות. 3. התייחסות ספציפית לסאונד.

24. שלום, שני המחשבים הם באותה סביבת מחיר. בגדול - המפרט של הג'יגהבייט יותר טוב מהטושיבה במעבד ובכ.מסך . - לטושיבה יש רמקולים טובים יותר , יציאת פיירוור , תוספת של ג'יגה לזכרון הפנימי ועיצוב טוב יותר. נראה לי גם שטושיבה חברה יותר טובה בניידים.. המחשב נועד לתיכנות , גרפיקה קלה (פוטושופ) אינטרנט וסרטים. מה דעתכם? להלן המפרטים: GIGABYTE W576V VS. TOSHIBA Satellite A300-1LT המפרטים הם: GIGABYTE מעבד : Intel® Core2 Duo P8400 2.26 GHz 1066 MHz זיכרון : 2GB 800MHz DDRII דיסק : 320GB 5400 RPM כוננים :Super Multi DVD RW DVD Multi Burner מסך : TFT LCD Glare Type 15.4 1280 x 800 מצלמה : Build in 2.0MP Web Camera כרטיס מסך : NVIDIA GeForce 9600M GS 512MB כרטיס קול : 2 C…

25. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש, Blender, Gimp. תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA, COD, FIFA -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. …

• 8 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים