ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,397 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד לידידה שלי. מסך 15-16, לא חייב להיות מאוד קל, חזק יחסית(שיחזיק לאורך זמן למרות שהיא רק רואה סרטים, גולשת וכותבת מסמכים). תקציב 4-5 אלף.
-
- 0 תגובות
- 841 צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בהרכבת מפרט זול ב3000 ש"ח מקסימום, הדרישות שלי הם: 1.כוח עיבוד כמה שיותר חזק, אני צריך לבצע *הרבה* חישובים עם המעבד, יותר מהר יותר טוב. יש גם מצב לאוברקלוקינג. 2. כרטיס מסך סביר מינוס, זה לא מחשב למשחקים. 3. לא צריך צורב, מסך, מארז, מקלדת, עכבר, רמקולים וכדומה. 4. אני מעדיף פנטיום 4 אבל אין לי שום בעיה לקנות את'לון אם הוא יתאים יותר לדרישות. 5. המחשב יקנה רק בעוד 3 שבועות אז אם יש משהו ששוה לחכות, אין בעיה. תודה!
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם!!! חבר שלי (חייל בודד) מעוניין לקנות מחשב בגלל שמועד שיחרורו קרב ובא. אני מבקש את עזרתכם (לאחר שאת המחשב שלי קניתי עקב ההצעות של האנשים פה ואני מבסוט ;D) לבניית שתי מפרטי: 1: כולל מסך ומוצרים נילווים (רמקולים, מקלדת עכבר וכו'...) בתקציב של 3.5K - 4K 2: רק מחשב לא כולל ציוד נילווה (כלומר רק מארז) בתקציב של 2.5K - 3K. המחשב אמור לשמש אותו קצת למשחקים, אבל שיוכל להריץ משחקים טובים על המחשב. בנוסף לאינטרנט הורדות וכול השטויות האלו. ולעבודה בכלל. אינו יכול לחרוג מתקציב זה. אשמח לקבל תשובות מהר מכיוון שמחר הוא רוצה כבר ליקנות. בתודה מראש אלדד כהן.
-
- 3 תגובות
- 530 צפיות
-
-
יש לי נייד ישן שהמעבד שלו הוא: T2450 איך הוא בהשוואה למעבדים של המיני ניידים: ATOM N270
-
- 1 תגובה
- 684 צפיות
-
-
צריך מפרט ב3300 שקל כולל ציוד הקפי ומסך תודה. בידווי, המחשב צריך להיות בצבע שחור אפור. -המארז,המקלדת,העכבר,הרמקולים,המסך בקיצור הכל...
-
- 10 תגובות
- 749 צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לעזרתכם מאוד. אחותי ואני קונים מחשב נייד לאמא שלנו * מטרות המחשב?שימוש ביתי, עבודות, חיבור המחשב לטלוויזיה וצפייה בסרטים/סדרות, אינטרנט. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 6'15. * רזולוציית המסך? לא כל כך משנה לי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מזתורמת? HDTV, DVD, USB, כל השאר בונוס גדול. * משקל רצוי? אין חשיבות. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אין כל כך חשיבות, רוב הזמן הוא יהיה מחבור לחשמל. עדיף זמן סוללה ממושך כמובן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDTV, DVD, USB, כל השאר בונוס גדול. * Bluetooth? אפשרי. לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB * כונן אופטי? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, אך אני לא מוכן לקחת HP . נראה לי עדיף d…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מעוניין למצוא מחשב נייד עם הדרישות המינימליות הבאות: X800 256MB\ כרטיס שווה בכוחו הגרפי. 1Gb RAM 100Gb HD מעבד נייד של אינטל Pentium M או מעבד שתומך 64 ביט. מסך גדול מ15" כרטיס קול 5.1 לפחות צורב DVD חיבורי USB2 , FireWire,BT,כרטיסי זיכרון (SD חשוב במיוחד),IR ,WIFI G 54MB,DVI,S-Vide,2*PCMCIA. רצוי מחשב עם אפשרויות שדרוג (הוספת זיכרון בעיקרון...) מחיר של עד 20,000 ש"ח . עדיף מחשב עם חברה שעומדת מאחוריו ורצוי שיהיה גם יבואן שעומד מאחוריו בארץ. אפשר גם לתת מחירים של מוצרים שצפויים לצאת בחודשיים שלושה הקרובים כי זה לא לקנייה מידית אלא תוך חודשיים שלושה. תודה רבה.
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
כמו בכותרת אפשר לחרוג מעט לא להגזים מעבד CTD לא רוצה AMD רק מחשב בלי מסך וציוד הקיפי מארז לא כזה חשוב לי יכול להיות הכי סטנדרטי שיש תודה!
-
- 3 תגובות
- 522 צפיות
-
-
1. בהנחה שהמחשב מיועד לאינטרנט בלבד. האם יש דרך להוריד את העלות ל-1000? 2. בהנחה שכיום המחשב מיועד לאינטרנט בלבד ובעתיד ישמש לקולנוע ביתי, האם ללוח אם חריצי PCI רגיל (לכרטיס קול audigy שיש לי) וחריץ AGP (לכרטיס nvidia 5800 שיש לי). 3. מאיפה נלקחו המחירים של המפרט? המון תודה !
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + עריכה ברקע אולי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. : Witcher 3, Call of Duty, Assassin's creed, GTA V , -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).( 1920X1080) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…
-
- 2 תגובות
- 948 צפיות
-
-
כמו שאולי חלקכם יודעים, עברתי לניו יורק. אני רוצה לקנות בחודש הקרוב מחשב הביתה, שהשימוש הכי כבד שלו יהיה משחקים. אני לא פריק של פריימים לשניה, אבל אני רוצה כרטיס מסך נורמאלי שיוכל להריץ גם משחקים חדשים באיכות סבירה. מבחינתי, הביצועים של ה-Ti4400 שהיה לי במחשב בישראל מספיקים, אבל מאחר ואי אפשר כבר להשיג אותו היום, נראה לי ש-R9600P או XT יהיה יותר ממספיק בשבילי. אני רוצה יותר מחצי ג'יגה זכרון ואני רוצה דיסק קשיח של 80 ג'יגה או יותר. מסך CRT בגודל 17" ובאיכות טובה יספיק לי. מאחר ולא התעסקתי עם חומרה כבר כמה חודשים טובים ואני לא מכיר את המעבדים החדשים, אני אפילו לא בטוח אם אני רוצה ללכת על AMD (ואם כן אז XP או 64? ו-754 או 939?) או Intel, אני אשאיר את הבחירה הזאת לכם. הגבלת ה…
-
- 3 תגובות
- 788 צפיות
-
-
-
שלום מנורת CCFL בנייד שלי השלימה את מעגל חייה בהצלחה .. היא בעולם טוב יותר. הזמנתי לה מחליפה בסין אבל עד שזה יגיע... אני חייב די דחוף לתקן את הנייד אולי אפשר להשיג מנורה כזאת בארץ ? בכל מחיר הגעיוני - הרי היא עולה 30 סנט במפעל. ל T40 האהוב בעצם כל מנורה סטנדרטית ל 14.1 אינץ' תעזור רק שתהיה לבנה - זה לא למודינג ת ו ד ה
-
- 2 תגובות
- 888 צפיות
-
-
אני שוקל לקנות אחד אני סטודנט אז השימושים יהיו בעיקר לתיכנות, וורד, סרטים וקצת משחקים הבנתי שהדותן הוא כרגע המעבד עם זמן הסוללה הארוך ביותר? (חוץ מהניידים של אפל כמובן) בנתיים הנייד שהכי מצא חן בעיני הוא הAopen 1557, אחרי שמוסיפים לו עוד 20 ג'יגה: מעבד Pentium 1.7 Dothan 2M מסך 15'' TFT 1400x1050 זיכרון SODIMM DDR333 512MB דיסק קשיח 60GB 4200rpm כונן נוסף Combo DVD+CD-R/W כרטיס קול AC'97 Codec כרטיס מסך ATI M10 Radeon 9600 64MB VRAM מודם 56,6K כרטיס רשת 10/100 יציאות LAN 10/100 + Modem/Fax 56k / USB2.0x2/Ir Fire Wire / TV-out / PCMCIA/Card Reader כולל Li-ion Battery (Internal) מידות 326(W) x 270(D) x 30(H) mm משקל 2.72 kg מחיר 6990 ¤ :-\ מה א…
-
- 10 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב שיתמש בעיקר למשחקים, התקציב הוא 3000 עד 3500. תודה מראש לעונים.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חבר שלי קונה מחשב חדש (הוא לא יודע שהוא קונה- ההורים שלו עושים לו הפתעה בעזרתי- ובעזרתכם) אם יהיה צורך משמעותי ניתן לעלות עד 5500 ש"ח אבל לא לעבור את זה באגורה, לא יהיה OC ביכלל, כיוון שהמחשב לא בישבילי ואני מעדיף AMD וNV מסיבות שלא כל כך ברורות גם לי אז אין העדפה לחברה מסוימת, אני חשבתי על ברטון 2500 עם R9100P אבל אין בעיה לשנות,אז יאללא תרביצו מפרטים נ.ב- לי רעש לא מפריע אבל לו רעשים מפריעים ובגדול חייב משהו לא מרעיש כמו ה5800 הידוע לשמצה אבל לא לתקוע איזה מאוורר שנמלה מסוגלת להרעיש יותר ממנו משהו טוב בכל מקרה (עדיף גם מאווררים בחוזק כזה זהנמלה לא תוכל לעצור אותם(:
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
עבר הזמן וראיתי שאני יכול להשיג ת'כסף הזה ולקנות משהו בחו"ל בהזדמנות שאני נוסע לארה"ב בקרוב... חשבתי על כרטיס מסך זכרונות ספק טוב וקירור מים... מה אתם מציעים לי לקחת? מה הכי טוב שאפר לתקוע בתקציב הזה וכמובן אם תביאו לי לינקים אז בבקשה מחו"ל תודה מראש ATR
-
- 5 תגובות
- 965 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשרי חריגה קלה (500) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (מסך 24, 1080, משחק הכל מהכל) , תכנות Visual Studio (פה ושם, תלוי עבודה מהבית) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? בלי ציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש כבר: 1) SSD (סמסונג 256 evo 850 pro) 2) כרטיס מסך Gigabyte R9 280X Windforce OC 3GB 3) הראד דיסקים 4) סט של Kingston HyperX Blu 8gb (2x4) RAM שאני מעוניין לשדרג ל16. 5) מאוור Noctua NH-U12P , אם אפשר להשמיש אותו לחדש, זה יהיה מבורך 5. עד כמה ח…
-
- 1 תגובה
- 974 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב של טושיבה ,למי שמכיר המחשבים של טושיבה מגיעים עם מחיצת גיבוי בכונן D היית לי בעיה עם המחשב והתקנתי ווינדוס חדש, אחרי שתקנתי את הווינדוס אני ניסיתי להפעיל את השחזור של המחיצה בכונן d (היא לא נמחקה) אני רואה שזה לא ניתן בלי התוכנה toshiba ricovey wizard חיפשתי בכל מקום ואין את התוכנה דיברתי עם טושיבה ישראל וגם להם אין את התוכנה מישהו מכיר תוכנה אחרת או דרך אחרת להפעיל את הגיבוי אשמח לכל עזרה תודה ויום מצויין
-
- 7 תגובות
- 949 צפיות
-
-
מחשב ראשון: לוח אם דגם: Asus P5VDC-MX סוג ציפסט: Via Pro מהירות FSB: 800 MHz כ.מסך משולב: VIA UniChrome Graphics128MB דיסק קשיח יצרן: Maxtor /WD טכנולוגיה: S.ATA 2 נפח איחסון: 80 GB מהירות: 7200 RPM זכרון מטמון cache: 8 MB מעבד סוג מעבד: INTEL P-D LGA775 Dual Core דגם מעבד: Intel Pentium D 805 מהירות מעבד: 2.6 GHz מהירות FSB: 533 MHz זכרון מטמון cache: 2 MB מארז סוג: ATX כולל ספק: 400 וואט זכרון נפח: 512 MB סוג זכרון: DDR2 מהירות: 533 MHz כונן : צורב DVD±RW X16 מחשב שני: לוח אם דגם: ASUS P5RD2-VM סוג ציפסט: ATI RADEON XPRESS 200 מהירות FSB: 800 MHz כ.מסך משולב: ATI X300 upto 128M PCI-Express דיסק קשיח טכנולוגיה: S.ATA 2 נפח איחסון: 80 GB מהירות: 7200 RPM זכ…
-
- 7 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום רב, אחי מעוניין לרכוש מחשב חדש. תקציב : 1600 ש"ח.לא כולל מסך. לצרכים הבאים : 1.המחשב נועד לגלישה באינטרנט,אופיס,מוסיקה,וידאו,שיתוף קבצים - שיעבוד כמה שיותר מהר. 2.גם קצת למשחקים ( לא מעל הרמה של gta). 3.מערכת הפעלה :xp אך אם אופציה לויסטה.(שויסטה תעבוד טוב ללא שום איטיות). 4.מחשב שיהיה ניתן לשדרג בעוד שנה. עברתי בכל הודעות של הפורום של השבוע האחרון - מצאתי 3 מפרטים מעניינים - איזה מפרט יותר טוב ? ( כמובן שאני פתוח להצעות אחרות). מפרט מס' 1 - משתמש : pl ----------------------------------------------------- והנה מפרט אחד זול: מעבד: AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CUBOX - BOX מחיר: ¤469 לוח אם: ASUS M2A-VM מחיר: ¤493 די…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אני מעונין במפרט הבא: (ומבקש עצה לגבי שינויים אם כדאי/צריך/מומלץ) מעבד: INTEL CORE 2 DUO E6300 1066 לוח אם: INTEL 965 דיסק קשיח: LG 250GB SATA2 7200 RPM 16MB זיכרון: KINGSTON 1024MB DDR II 667MHZ צורב: LG X18 DVD כרטיס מסך:NVidia GeForce 7300GS 256M ומסך LCD (עוד לא החלטתי איזה חברה ואיזה גודל) מה שאני שואל האם כדאי להחליף לוח אם (אולי לג'יגה בייט ואולי למשהו יותר מתקדם קצת)? ולגבי הזיכרון האם שווה להשקיע עוד ל - 800MHZ? לגבי הכרטיס מסך זה מה שהציעו לי ואין לי מושג האם הוא טוב המחשב מיועד לעבודה כללית + עבודות בפוטושופ ורוצים שהמחשב "ירוץ" ושיוכלו לשדרג אותו במהלך הזמן ושאלה נוספת האם צריך בכזה מחשב להוסיף משהו בשביל קירור ואם כן אז מה? בתודה מראש לכל מי שיעזור[br…
-
- 2 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שלום אשמח לעזרה. אשמח למפרט מחשב PC עבור גרפיקאי שעובד עם תוכנות גרפיקה השונות כדוגמת Adobe, ומעט עריכת וידאו. מענה על השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח, בבקשה לא לחרוג - עבור מחשב + מסך 23-24''. 2. מה שימושי המחשב עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD. עריכת גרפית באמצעות תוכנות Adobe השונות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי. כן, רק מסך גודל 23-24''. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 5-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אזור ב"ש,…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי כאן : צורב , סי די רום , דיסק קשיח ודיסק FLOPPY. אני צריך : שילוש קדוש , מארז וכרטיס מסך. תנו לי בבקשה 2 מפרטים. אחד פנטיום אחד אי אמ די. אני מניח שבAMD יהיה כרטיס מסך יותר טוב, אבל בכל זאת תמליצו לי. השימושים הם משחקים, אינטרנט, MP3.
-
- 14 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
<blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ואחסנה (ברמה ביתית) של תמונות וקבצי וידאו. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים…
-
- 1 תגובה
- 705 צפיות
-