ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אודה לעזרה לגבי תאימות רכיבים. הרכיבים שכבר ברשותי: מעבד – AMD 5950X SSD 1 – SAMSUNG 980PRO 500GB NVMe M.2 SSD 2 – SAMSUNG 970PRO 250GB NVMe M.2 מארז Cooler Master H500M ספק כח Corsair RM750x בכוונתי לרכוש: לוח אם – ASUS CROSSHAIR VIII HERO X570 קירור למעבד – Corsair H150i זיכרון – אופציה ראשונה ב-1299 ש"ח: G.Skill Trident Z Neo RGB 2x32GB DDR4 3800Mhz CL18 אופציה שניה ב- 1384 ש"ח: G.Skill Trident Z Neo RGB 2x32GB DDR4 3600Mhz CL16 כרטיס מסך – RTX3070 עם העדפה ל- ASUS אודה להתייחסות לארבע נקודות: 1. איזה זיכרון מבין שתי האופציות עדיף (ותואם!) ? 2. האם …
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום יש לי מחשב נייד DELL - vostro 1320 מותקן חלונות 7 פרו. שהסוללה שלי מלאה 100%. אני מנתק ספק חיבור חשמל למחשב נייד. תוך 5 או 10 דקות המחשב נייד ניכבה. הרי סוללה מלאה 100% הסוללה תקינה. למה מחשב נייד ניכבה? אגב: ביטלתי ניהול צריכת חשמל שומר מסך הכל.עדיין אותו בעיה. מה המקור הבעיה תקלה הזה? בתודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אתמול קיבלתי את הנטבוק שהזמתי מארה"ב - ASUS 1215B. http://www.asus.com/Eee/Eee_PC/Eee_PC_1215B/ יש לי כמה שאלות: 1. אני מעוניין לשדרג את הזכרון מ-2GB ל-4GB, האם השדרוג שווה את הכסף (בערך 200 ש"ח) והאם אני ירגיש הבדל בביצועים? 2. אני מעוניין לשדרג את הדיסק הקשיח ל-SSD, שוב, האם השדרוג שווה את הכסף (בערך 500 ש"ח) והאם אני ירגיש הבדל בביצועים? 3. אני רוצה לפרמט, יש לי דיסק מקורי של Windows 7 Home Premium 64 Bit שקניתי בארץ (גרסא באנגלית), כביכול זו אותה הגרסא בדיוק שמותקנת גם על הנטבוק. רציתי לשאול אם אולי יכולה להיות בעיה עם האקטיבציה בגלל שזה גרסא מהארץ והרי שהסיראל שרשום על גב הנייד הוא כביכול של גרסא מארה"ב, ונניח שתהיה בעיה, האם מיקרוסופט ישראל יעזרו לי לעשות אקטיבציה ב…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כמות. מוצרים סה"כ AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box Venice 985 ש"ח DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 920 ש"ח Twinmos 512MB DDR433 PC3500 DDR Speed Premium BH-5 2 898 ש"ח Seagate 160GB NCQ 8MB 7200RPM SATA 615 ש"ח Sapphire ATI Radeon X800XL PCIe 256MB 2,180 ש"ח Lite-On 52x32x52 Black Bulk 180 ש"ח SunBeam Samurai Black case 350 ש"ח ENERMAX EG425P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Series 515 ש"ח סה"כ 6,642 ש"ח המחשב למשחקים כמו ששמתם לב... לגבי הכרטיס מסך אני נוטה יותר לקנות את הXL של HIS מנועה מחשבים.. אותו מחיר בערך עם קירור הרבה יותר טוב
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני זקוק לשני מפרטים לצרכי עבודה משרדית לפי הפירוט מטה 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך - 2,500 ומטה בעדיפות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר - המון אופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחש…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד בשביל אחותי. השימושים העיקריים שלה יהיו שימושי אינטרנט (פייסבוק בעיקר) ועבודה על אופיס. חשוב שיהיה זמן סוללה ארוך. תקציב? עד 2000 ש"ח גודל המסך? 9"-11" ) נטבוק משקל רצוי? 0.5-2 kg האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, חשוב מאוד, 10 שעות ומעלה האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו), לא בלוטות? כן גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 GB צורב DVD? לא האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא חשבתי על מחשב ASUS 1015PEM שנראה לי יתאים, מה אתם חושבים? אם אין צורך עדיף מחשב נייד במחיר יותר טוב, אין לחרוג מהתקציב תודה רבה, דור
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בניתי מפרט לאחי, מחשב לשימוש ביתי בסיסי (אינטרנט, אופיס, אחסון תמונות ומסמכים וזהו בערך). הוא צריך מסך גדול עם רמקולים (מעל 22 אינץ). עדיף שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט תקציב עד 2500 ש"ח כולל המסך. מצ"ב המפרט שלי, אשמח להערות / הארות.אם יש לכם המלצה למפרט יותר טוב אשמח לשמוע. הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1151v2 CM8068403377308 - Intel - Intel Core i3-8100 Coffee Lake Quad cores CPU - 3.6 GHz - Intel UHD Graphics 630 - Socket LGA1151v2 - 14nm - 6MB cache - 65W TDP - Tray... בעיות אספקה - שלוש שנים אחריות כמות: - 1 - 641/628 ₪ לוחות אם - Intel L…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום חברי פורום יקרים:), מבקש את עזרתכם בהמלצה על מפרט מחשב שברצוני לרכוש בימים הקרובים. תשובות לשאלון: 1. תקציב מקסימאלי: 6000 ש"ח א) לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - ניתן לחרוג ב500 ש"ח אם זה שווה את זה. 2. שימושי המחשב: גיימינג כבד , בנוסף לשימושים רגילים - גלישה סרטונים סרטים וכו' ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - משחקים לדוגמא שישוחקו על המחשב: Fall Out 4, GTA V, Assassins Creed, COD, Battefield 4 -מסך : 1980X1020 FullHD, -מיועד להגדרות גרפיות גבוהות עד אולטרה. 3. אין צורך בשום ציוד היקפי. 4. אין רכיב שאין לכלול במפ…
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
המערכת מיועדת לקולנוע ביתי בלבד. אין צורך בגיימינג. אין צורך ב-OC. עדיפות לשקט (לא יודע כמה שקט עולה אז לא יודע כמה שקט לבקש) הסתכלתי על המערכת שמופיעה במפרטים המומלצים http://hwzone.co.il/specslist/view/81/ אך עברו 4 חודשים מאז שפורסמה ואני מתאר לעצמי שלא הכל שם רלוונטי. אז אודה לכם אם תוכלו להגיד לי מה לשנות במפרט. שמתי לב שהמערכת שבמפרט היא לא wireless. כלומר שיש צורך לרכוש כרטיס רשת אלחוטי. אני צודק? אני יודע שהמון אנשים שרוכשים HTPC מתקינים את windoes media center. מה זה ייתן לי בעצם? האם הקלטת/לכידה תכניות מהממיר של יס היא עניין מסובך? תודה !
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
תקציב- עד 5000, אפשר לחרוג קצת.. 13.3 אינץ' הכי חשוב - קל משקל ונח (אם יש מחשב ששוקל פחות מקילו או עד 1.2 זה יהיה מעולה) שימוש עיקרי: - לימודים ובעיקר מחקר = הרבה קריאה וכתיבה. מתלבטת האם כדאי מסך מתקפל מבחינת הנוחות בקריאת מאמרים (?), אבל לא על חשבון המשקל! - משתמשת בעיקר בתוכנות office, ובתוכנות פשוטות של עריכה מוזיקה (Audacity ו-musicscore שלדעתי לא שוקלות הרבה) - האזנה למוזיקה ומעט צפיה בסרטים בנוסף: - חברה אמינה ובלי הרבה תיקונים (מהבחינה הזו מרוצה מ-DELL). - שיחזיק מעמד ל-4-5 שנים ויהיה עמיד בנסיעות וטלטלות קלות. - מבחינת מפרט חיבורים וזכרון: לא מבינה מספיק במשמעות של הפרמטרים האלו. …
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מצטער על הת'רד החדש אבל כתבתי בישן בעריכה ולא נראה לי שרואים את זה...ואני צריך להחזיר תשובה למחר... אז סליחה ותודה ... זה הולך ככה... תודה רבה על העזרה..... מחשב - 4500... מה אתם אומרים???(מקווה שרשמתי הכל נכון)... כמובן מארז ומקלדת +עכבר מיקרוסופט... amd athlon 64 3000+2.0 ghz 512 kb cache (754 pin) processor box gigabyte ga -k8vt800 pro mb for amd athlonxp 754 pin processor via k8m800 chipset 333/400mhz fsb 3 ddr 400 ac 97 audio 5 pci agpx8 10\100 lan 2 sata port firewire 1394 wd ide hard drive 120 gb 7200rpm 8mb8 nec nr 9400 cdrw 48x32x48 bulk nec cd 3002a cdrom 52x bulk nec fd 1321h 1.44 fhd bulk club 3d ati raedon 9550 128mb agpx8 128bit 250/200mhz tv out +dvi memory…
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום. הייתי היום בRSM ורציתי חוות דעת על המחשב הבא: כמו שאתם רואים קניתי גם מסך, HD, 22" שאמור להתאים לכ.מ. בהתחלה היה לי מפרט אחר, אבל באתי לחנות והמוכר עזר לי למצוא דברים שלדברו יותר טובים, מוכר נחמד... בכל אופן רציתי חוות דעת אם הוא טוב והוא שווה את התקציב [4500 שח כולל מסך]. לגבי המארז אני פשוט לא כ"כ בטוח... יש מצב שאתם אומרים לי אם הוא באמת טוב ושווה את הכסף או שיש אחד יותר טוב בתקציב? זה דחוף, מחר אני כבר לא אוכל לשנות... תודה! עריכה: הצרכים שלי מהמחשב הם: מחשב גיימינג. אני מתכוון שהוא יריץ COD MW2 על HD [ולכם המסך שתומך בHD], ויריץ את המשחקים הצפויים לשנים הקרובות [3 שנים בערך] על רמה גבוה-סבירה. חשוב לי שהוא לא יהיה יותר מידי רועש, שקט זה חשוב לי. עוד משחקים שחש…
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום חברה לאחר חיפושים של מחשב נייד מצאתי את דגם הבא: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5727&CatCode=315 לאחר הוספת 2 ג'יגה זכרון והרחבת אחריות הוא יעלה לי בסביבות ה- 4K (שזה מסגרת התקציב שלי). האם מישהו מכיר את הדגם הזה ודומיו ? מה דעתכם עליו ? אני מתכוון לרכוש אותו בקרוב ולכן אודה לכם על תגובה מהירה. שכחתי לציין שמחשב זה מיועד לסטודנט אבל העדפתי שיהיה לו כרטיס מסך עצמאי מה שהגביל לי את האפשרויות בתקציב של 4K
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חזק לעבודה ההפרשים במחירים בקניה מארה"ב הם משמעותיים מאוד מצאתי את המחשב הזה http://www.logicbuy.com/deals/lenovo-t450s-laptop/60856.aspx בהזמנה ישירה מהאתר של לנובו ארה"ב הם לא שולחים לישראל ואני מתכנן לשלוח עם BUY2USA בעלות משוערת של 240$ כולל מע"מ לאחר תוספות (זיכרון, SSD ושטויות קטנות) הגעתי למחיר של 954$ עם שנה אחת של אחריות (סה"כ 1190$=4760 ₪ לעומת 7K-8K בארץ) מבדיקה באתר של לנובו המחשב מכוסה מבחינת אחריות בינלאומית בארץ. שווה להרחיב את תקופת האחריות ו/או את סוג האחריות? אחריות ל-4 שנים (4Y onsite NBD) עולה באתר של לנובו 228 $ !!! מה המשמעויות של סוג האחריות בארץ ? יש אפשרות להרחיב את האחריות בארץ לאחר הקניה ? אגב - צריבת עברית על המקלדת פו…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.: DCS WORLD,ARM 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן ל…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
רכיבים קיימים: מעבד קיים I5 3450 זיכרון 8 גיגה ספק סיסוניק 620 כרטיס מסך GTX 650TI זה המארז http://raidmax.com/product/sagitta.html כרגע יש בתוכו 5 דיסקים 2 TB +2 חיצוניים.. תקציב עד 1000 ש"ח. המחשב משמש לקולנוע ביתי וגיימינג לא כבד.
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז ככה אחרי שפירמטתי את ה DELL CERLRON שלי ושמתי אלב XP בימקום הVISTA נוצרו 2 בעיות אחת אין לי יותר WIFI שתים אין bluetooth ניסיתי להוריד דרבירים לא נירא לי שהם טובים... קיצר צריך אזרה
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב בתקציב של מקסימום 2600 שח בניתי בעזרת חבר מפרט באתר KSP ורציתי להתייעץ איתכם לגבי המפרט אם אפשר לשנות משהו להחליף להוריד להוסיף אני עתיד לרכוש כרטיס מסך gtx 1060 אז אין צורך להתייחס אליו כרגע תודה
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מארז: midi tower usb לוח אם: asus p5ld2-mx מעבד: e6300 זיכרון: 1gb ddr2 667mhz kingston x2 דיסק קשיח: wd 250gb 7200rpm 16mb sata2 צורב: dvd rw asus ספק כח: פה יש לי התלבטות בין : Antec BP500U -EC 500W ל enermax liberty 400w המחשב הזה בלי כרטיס מסך ובלי מסך ובחנות עם הספק הראשון הוא יוצא לי : 4010 יש המלצות\הצעות\שיפורים? תודה מראש
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם הרבה זמן לא יצא לי לכתוב פה למרות שדאגתי להכנס לפחות פעם בשבוע. חבר ביקש ממני לעזור לו ברכישת מחשב חדש ולא הייתי סגור על עצמי אם אני מעודכן מספיק אז החלטתי (איך לא?!) לבוא לHWZ... יש כמה דברים שהם כבר סגורים: 1 Zalman FATAL1TY CPU Cooler FS-C77 with RED LED 299 ש"ח 1 Thermaltake Eureka Black Aluminium 1,063 ש"ח 1 Creative SoundBlaster X-Fi Platinum 1,299 ש"ח 1 LG GSA-4166B® LightScribe Retail 415 ש"ח סה"כ 3,076 ש"ח צריך להשלים את המחשב ולא לעבור את ה 11000 (המחשב לא מתוכנן לעבור OC ולא צריך מסך, מקלדת ורמוקלים. ולא עומד להיות שימוש בשני כרטיסים גרפיים בעתיד). המחשב יהיה ברובו למשחקים. תכננתי ללכת על Dual Core אבל לא הייתי בטוח א…
-
- 29 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ללא כרטיס קול . המחשב מיועד לעבודה פשוטה מאוד. לא למשחקים ולא לעריכה.רק לאינטרנט ואופיס ומשחקים ממש מצ'וקמקים(ברמת הסוליטייר ואולי קצת,אבל ממש קצת,למעלה מזה). היה מחשב שנשרפו בו חלקים ולכן יש לי כבר מארז,ג'נרי,שאינני יודע אם להחליפו,זה אתם תחליטו. אני צריך את השילוש הקדוש,לא צריך יותר מ- 256 זכרון מפני שהיה במחשב win 98 . רצוי שיהיה כרטיס רשת על הלוח. לא צריך raid sata ieee וגם לא כרטיס קול,על הלוח. מעבד,אני מניח ש- amd ,שוב לא להתפרע(גם אין איך,אבל שיהיה סביר) אפשר גם אינטל,שוב, תלוי במחיר. בקשר לכרטיס מסך על הלוח,תגידו אתם אם זה משתלם מבחינת הביצועים,שכמו שאתם יודעים אינם צריכים להיות גבוהים. אם לא על הלוח ,אז שכרטיס יהיה הכי פשוט שיש,זה מספיק. כמו כן,אני צריך ספק כוח,ד…
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום. לפני חודש וחצי בערך רציתי להרכיב מפרט והבנתי שעדיף לי לחכות קצת. כאן בפורום היו כמה אנשים רציניים שמאוד עזרו לי אז חזרתי לכאן. אני רוצה להזמין מחשב כבר, הוא בעיקר בשביל BF3 שיבוא עלינו לטובה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מותר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 נשמע סביר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים די כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 בעיקר. גם skyrim ומשחקים שיצאו בשנתיים ה…
-
- 23 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מטרות: שימושים רגילים, תכנות (Visual studio) ואולי משחקים באיכות בינונית וטיפה עיצוב (Photoshop) גודל מסך: עד '14 עם עדיפות ל - '13.3. מבריק/מט: לא משנה לי. רזולוצית מסך: עדיפות ל-FHD. משקל רצוי : כמה שיותר פחות, אני רוצה שהמחשב יהיה נייד בסופו של דבר, למרות שבבית הוא יחובר למסך '24. זמן סוללה: עדיף כמה שיותר. י ציאות מיוחדות: HDMI, USB3 Bluetooth . כונן קשיח - גודל מינימלי וסוג: הכי אופטימלי כונן SSD אחד של 256. אם זה יוצא יקר מידי אוכל להתפשר על כונן קשיח מהיר (7200 RPM) עם SSD CACHE. כונן אופטי - לא. תמיכה בתחנת עגינה - לא. האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא. אעדיף אחריות ל-3 שנים אך אם יהיה מפרט מנצח אתפשר על שנה אחת. מע…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? מניח שלצרכים שאני אפרט באיזור ה4000 יספיק, אם אתם חושבים שכדאי להקטין/להגדיל אין בעיה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כנל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כנל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית עם הרבה קבצים, וורד, אקסל וכו'..מיועד לאמא שלי, היא עובדת על מחשבים ניידים וכל מחשב שהיא עובדת עליו פשוט מתחיל לעשות בעיות + יותר נוח לה נייח אז אני רוצה לקנות לה מחשב חזק יחסית לצרכים שלה שיחזיק לכמה שיותר זמן, הרי אין לה סיבה לשדרג כרטיס מסך כל כמה שנים כי יוצא ויצ'ר. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פ…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
טוב אז ככה, אני כרגע עם מעבד 8500, כרטיס מסך 9600GT, אפשר לראות מפרט מלא בצד. כמה תנאים בסיסיים: המחשב החדש חייב להיות מ- KSP וחייב להיות כמה שיותר שקט וקריר (נמצא בחדר שינה). בעקרון אני רוצה מחשב שקט יותר, קריר יותר ומהיר יותר. אין לי בעיה להוציא גם 1000 ש"ח על מארז ורק 500 ש"ח על מעבד, העיקר שיהיה מוצדק לצרכים שאני מתאר ויעמוד בדרישות. בגלל זה המארז פה חשוב, כי בתכלס המאווררים שלו עושים 90% מהרעש (חוץ ממנו יש גם את כרטיס המסך שיכול להרעיש תלוי, בקירור שלו, כנ"ל ספק), ואני גם רוצה את מגוון החיבורים נגישים לי בצורה נוחה ובכלל שיהיה נוח לשדרוגים, פתיחה והצצה וכו'. אם כן הדגש הוא על צרכים משרדיים, אופיס, גלישה. אבל, וזה אבל גדול, יש עומס על המחשב (הרבה חלונות ותוכנות פתוחות…
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-