עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by BrAvE_HeArT,

מעוניין לדעת מה דעתכם על שווי המחשבים הבאים ;D מחשב 1: מעבד - Pentium D 2.8Ghz(כפול ליבה) + קרור איכותי של AC לוח אם - ASRock 775VM800 כרטיס מסך מובנה בלוח אם זכרון - 1Gb PC2700 ספק כוח - 400W ג'נרי כונן קשיח - 80Gb צורב DVD של LG מחשב 2: מעבד - Sempron +2500 לוח אם - Albatron kx18dspro כרטיס מסך - Gigabyte RADEON 9600 Pro זכרון - 1Gb PC2100 ספק כוח - 400W ג'נרי כונן קשיח - 80Gb צורב DVD של סמסונג מסך: LCD 19, Samsung 932bf בלי שריטות בלי פיקסלים שרופים. *2 המחשבים עובדים תקין ומריצים windows 7 בלי בעיה. *למחשבים יש מארז ג'נרי אם מאוורר אחד מאחורה.

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by Kak,

1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב הש…

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. שלום, לפני שנה וחצי קניתי את המחשב נייד Lenovo g550 2958. יום אחד הוא פשוט קרס ולא עלה יותר ושלחתי אותו לתיקון אצל חברה פרטית. אחרי שלל ניסיונות על מנת לגלות מה התקלה (המחשב היה קורס כל כמה זמן בעיקר כשיש עליו עומס, ובתדירות גבוהה יותר כאשר מתקינים עליו את הדרייבר של הכרטיס מסך של NVIDIA, התברר שהתקלה היא בלוח אם של המחשב ושצריך להחליף אותו. התקשרתי ללנובו ישראל בניסיון להשיג את הלוח אם אבל הם אמרו שחייב לשלוח אותו לתיקון אצלם כדי להחליף אותו- דבר שלא רציתי לעשות כי כבר שילמתי לחנות שעשה את הבדיקה והיא איפשרה לי לקנות לוח אם ולהביא לה לתקן ללא עלות נוספת. לא מצאתי דרך להשיג את הלוח אם הזה וסה"כ חבל לי על המחשב כי הוא אחלה ממש אהבתי אותו. מישהו יודע מאיפה אני יכול להשיג את…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. איך אני מפרמט מחשב נייד אני יודע שאמור להיות גיבוי לכל הדרייברים ווינדוס בכונן סמוי המחשב הוא acer aspire 6930 בלפטופים אחרים ראיתי שיש כפתור שמכניס אותך לשיחזור כלשהו שאפשר לפרמט איתו פה אני לא מוצא כלום שמכווין אותי לפירמוט תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by omri_69,

יש לי פנטיום 1 וחשבתי על שידדרוגים ושיפורים ואם הייתם יכולים לייעץ לי זה היה עוזר חשבתי על השיפורים הבאים 1)החלפת מעבד 200Mhz ל 500Mhz של AMD על ידי מתאם 2)החלפת 32 ל 64 ראם אם יש בסלווטים קטנים 3)החלפת כרטיס מסך ואם יש באפשרותי לאיזה כרטיס? איך אני יכול לשפר את המחשב שלי (לוח אם של אסוס) חוץ מהדברים הבאים והאם אפשר לחבר ג'י פורס לפנטיום 1 ?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by SuB,

אני מעוניין במפרט לחבר, AMD, הכולל: לוח-אם סביר ל-OC עתידי, מעבד AMD, זכרונות שבעתיד יהיו טובים ל-OC, מארז וספק.. בקשר ל-כ.מסך, לא אכפת לי OB אבל שיהיה GF4MX, אם תוכלו לא OB בתקציב הזה אז יותר טוב.. תודה רבה!

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. שלום לכולם! הדרישות שלי מהמחשב: 1. להריץ הרבה תוכנות במקביל מבלי להתקע. 2. להריץ תוכנות שישמשו אותי ללימודים-תוכנות הקומפילציה למינהן (אם מישהו יכול להרחיב לי יותר לגבי תוכנות אחרות ללימודים אני אשמח לעזרה ) 3. להריץ סרטי HD (כמובן שיהיה למחשב גם חיבור HDMI שבאמצעותו אחבר אותו למסך LCD שבחדרי ) 4. משקל: מקסימום 2 ק"ג 5. סוללה: כמה שיותר יותר טוב (באזור 8 שעות ומעלה זה מעולה אבל אפשר להסתפק גם ב5 שעות) 6. רצוי WI-FI על תקן N . והכי חשוב התקציב עד 3500 ש"ח טוב אז קראתי הרבה סקירות ומידע על מחשבים ניידים אני חושב לקנות את הנייד LG T380 צירפתי קישורים: http://www.hye.co.il/catalog/product_details.aspx?catid=111&subcatid=251&prodid=708&keySearch= htt…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד שיחליף את הנייח במשרד. יש המון משחבים ניידים בשוק ואין לי מושג איך לבחור ומה עדיף יותר ממה. המטרה לנייד היא כי מדי פעם אני יוצא מהמשרד. כמו כן אני אקח אותו מדי פעם לעבוד בבית. לפיכך חשובים כמה דברים : מסך גדול. מקלדת מלאה. דיסק קשיח גדול ככל האפשר. זכרון של לפחות 3 גיגה. אפשר גם כרטיס מסך חזק. חשוב לי שהמחשב ירוץ ללא בעיות , יעלה במהירות ויגיב מהר לפתיחה של כמה תוכנות יחד בו זמנית. אין חשיבות למשקל כי לרוב הוא יישאר במשרד. תקציב- סביבות ה 5000 ש"ח.

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. אהלן, אני מתכננת לקנות מחשב נייד לקראת תחילת הלימודים באוקטובר. התכנון היה לקנות HP pavilion dv3 אבל לפי מה שראיתי הוא מגיע רק עם מעבד T6400/T6500. הזהירו אותי שזה מעבד נוראי (מתחמם, מיושן, חלש) והבנתי שגם השירות של HP על הפנים. אז רציתי לקבל חוות דעת לגבי המעבד ולגבי HP בכלל. ועל הדרך לשאול אם יש לכם המלצה על נייד מוצלח יותר, 13 אינטש במחיר של עד 5000 ש"ח. תודה מראש ושנה טובה גלית

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. שלום, שאלה כללית על לפטופ: כיום יש לי thinkpad t61. מרוצה מאוד ממנו, אם כי אני יודעת שהוא יקר (לפחות היה יקר כשקניתי אותו). אני מאוד מאוד מאוד מרוצה מהמסך שלו (מט, לא מבריק, אין שום, אבל באמת ששום, השתקפות של החדר/תאורה וכו') הלכתי היום לחנות מחשבים כדי לחפש לי לפטופ והמוכר אמר לי שיותר לא מייצרים לפטופים עם מסך מט בגלל שהוא צורך אנרגיה. האם זה נכון - האם באמת אין יותר לפטופים (יד ראשונה) עם מס מט? הוא ניסה לשכני אותי שבמסך של היום (ספציפית הראה לי את הדגם: RD560-L.AD33E T4300 2.1GHz - Free dos ‎ ) רואים מצויין אבל כשניסיתי כן (!!) הייתה השתקפות של התאורה (הוא טען שזה בגלל הניאון) בכל מקרה, לא יותר חשוב ההרגשה בעיניים מאשר זמן בטריה (אם מה שאמר באמת נכון ומסך מט צורך יות…

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. אז ככה הדרישות שלי מהמחשב הם שיהיה בשקט בצורה נורמאלית-ז"א לא סופר שקט אבל גם לא רועש תמיכה בתקנים עתידיים כגון USB 3.0 ו-SATA 6Gb/s. לא מתוכנן OC ואני מעדיף שהרכבת המחשב תעשה בחנות ושהיה אפשר לישלוח את המחשב לבית כונן 1 טרה כרגע יש לי מסך SyncMaster 2253sw- ושיחזיק לכמה שנים טובות במפרטים שביקשתי שימו גם רמקולים כי שלי מתחילים לעשות בעיות תודה ויום טוב

• 22 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. 1. מה התקציב המרבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3200 שח אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב ביתי + משחקים בינוניים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך במסך ובציוד היקפי. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש צורך במפרט מלא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך חשוב . 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? יש צורך בהרכבת …

13. שלום לכולם. החלטתי לקנות מחשב חדש כי.. טוב, לא מאחל לאף אחד לעבוד עם הגרוטאה שאני עובד כאן עכשיו. התקציב שלי הוא 5000, שזה המקסימום במקסימום, בבקשה תשתדלו לא לעבור אותו. השימושים שלי הם בעיקר הפעלת תוכנות רבות בו זמנית, תכנות (רק מתחיל ונכנס לזה חזק), מוזיקה סרטים וסדרות (320GB?), ומשחקים פחות או יותר כדוגמת Football Manager, משחקי מרוצים יחסית כבדים, Unreal Tournament ומשחקים דומים, אבל בעיקר בעיקר משחקי אסטרטגיה (מהחדשים והטובים ביותר). הרכיבים העיקריים שחשבתי עליהם הם מעבד Q6600, זיכרון 2/4GB, כרטיס מסך 8800GT מהזולים ביותר או 9600GT חזק, מארז CM690.. חשוב לציין שאני לא קונה מחשב חדש כל שנה, אני מעוניין במפרט החזק ביותר שכמובן יחזיק לזמן הרב ביותר, ואם אפשר אז שיה…

• 25 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by bati6,

קצת חדש לי כל הקטע הזה של מחשב נייד, את המחשב הנייח שלי יש לי אותו 4 שנים, לא זוכר מתי פעם אחרונה סגרתי אותו. מן הסתם שאסור לעשות ככה עם המחשב הנייד, אבל השאלה שלי, האם כשאני מסיים להשתמש בו אני צריך לעשות לו ממש כיבוי או שמספיק לקפל לו את המסך? אני רוצה שהמחשב יזכה לחיים ארוכים

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. צריך ייעוץ על המפרט הבא: AMD Athlon 64 939 3700 San Diego core 2180 ¤ 1 DFI LAN PARTY NFORCE4 SLI-DR 1450 ¤ 1 OCZ EL DDR 1024MB 625MHZ PC-5000 Dual Channel Platinum DFI nF4 Special 1950 ¤ 1 WD 120GB 7200RPM 8MB JD SATA 510 ¤ 1 GIGABYTE 6800 ULTRA 256MB DDR 256 BIT TV/DVI PCI-EXPRESS 3525 ¤ 1 CREATIVE LIVE 5.1 210 ¤ 1 ASUS X52 110 ¤ 1 ASUS 52X32X52 180 ¤ 1 1.44 50 ¤ 1 כונן דיסקטים Antec SUPER LANBOY Aluminum 590 ¤ 1 ENERMAX EG495 AX 2.0 Noisetaker 485W 790 ¤ 1 ZALMAN CNPS 7700 Cu 270 ¤ 1 THERMALTAKE A1873 - 4 Channel 8025 VR Fan Kit with 3.5 control 160 ¤ 1 סה"כ ¤ 11975 (מחירים ע"פי noacomp) אני מעוניין לדעת אם אפשר לבנות מחשב יותר טוב בערך במחיר הזה ואם שווה לחכות קצת…

• 40 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by geebor,

(הודעה ערוכה שלום לכולם, אני מחפש מפרט למחשב בין 3500-4000 ש"ח. במקור הרכבתי את המפרט המפורט למטה, אבל התגובות פה בפורום אמרו שהוא לא טוב. אני מצרף כאן את השאלון שבחוקי הפורום לגבי צרכיי. אשמח לעזרתכם. תודה מראש ! 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500-400, עדיף לכיוון ה-3500 אבל יש גמישות מסוימת. עדיף לסגור בפחות מ-4. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר מולטי-טאקסטינג ולימודים, כולל ניתוח סטטיסטי. ברגיל אני עובד עם כמה דפדפנים פתוחים, ובכ"א מהם לא מעט טאבים פתוחים. במקביל, תוכנות נוספות כמו word, excel ואחרות, כמו paint.net, inkscape (rarely), STATA, Skype חשובה יכולת ניתוח סטטיסטי. לדוגמא, יכולת לבצע פעולות ואיטרציות…

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. שלום לכולם אני מתלבט בן כמה דגמים: 1) http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=10777 2) http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=10087 3) http://anakpc.co.il//index.php?page=shop.product_details&flypage=my_garden_flypage.tpl&product_id=360&category_id=18&manufacturer_id=39 4) http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=10869 5) http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=9955 6) http://anakpc.co.il//index.php?page=shop.product_details&flypage=my_garden_flypage.tpl&product_id=487&category_id=18&manufacturer_id=39 יש פה כמה דגמים שלדעתי הם די טובים, אשמח לקבל חוות דעת מכם, וכמובן לשמוע אם יש מחשב אחר שכדאי לי…

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. http://www.buy2.co.il/Center/DailyDeal שובר מקנה : מחשב נייד מוחדש (הסבר בגוף הטקסט) מבית DELL Inspiron דגם 17R-N7110B, כולל זיכרון 8GB, דיסק קשיח בנפח 750GB, מעבד Intel Core i5, סוללה לזמן עבודה ממושך, ומערכת הפעלה Windows7 Home Premium.

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. לאחי יש מחשב נייד דגם: toshiba satellite a300-1lt http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=MjM2NA== יש לי נייח עם מארז עם אופצייה מעניינת להכניס כונני 2.5 ממש כמו USB. http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=MjEyMQ==&lan=us אני רוצה להעביר לאחי סרטים גדולים של FHD וב- USB זה לא זז. קיצר חשבתי לפרק את הכונן שלו מהנייד ולהכניס אותו לנייח שלי בחיבור הייעודי הזה לכונני 2.5. החיבור הזה מחובר ללוח אם כמובן ב- SATA2 והוא מוזן בחשמל מהספק. העניין הוא שאני קצת לא בטוח מה ייקרה לנייד אם אני אוציא את הקשיח שלו עליו נמצאת מערכת ההפעלה? זה לא מסוכן קצת והאם בכלל יש לי גישה אליו בנייד? ראיתי בחלק האחורי של הנייד כמה אזורים שניתן לפרק עם ברגים אחד זיכרון ולא יודע מה השנ…

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by crik,

היי, אני מעוניין לקנות מחשב נייד טוב. סרטים, מוזיקה, לימודים(מדעי המחשב). חשבתי על הדגם Dell Vostro 3550 מסוג הI5. מה דעתכם? האם הוא מתחמם מאד? אשמח לעזרתכם. משה

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. היום הגיע אלי הלפטופ החדש vostro 3550 hd6630m לאחר שהתעקשתי שיהיה בו את הכרטיס מסך החיצוני. אך מה גדולה הפתעתי, תחילה חשבתי שהכרטיס אינו עובד כי אני רץ על לינוקס אבל אחרי יום שלם של חפירה ברשת גיליתי שכולם סובלים מזה ודל יודעים מכך, כל סדרת המעבדים הגרפיים הדיסקרטיים שאמורים לפעול תחת מאמץ מחברת AMD כושלים פה ואינם פועלים או שפועלים ולא מתפקדים טוב ב OPENGL. כרגע דל מבטיחים שהם יודעים לגבי הבעיה ושהיא בטיפול אבל אינם נותנים תאריך- הפיתרון יהיה כנראה עידכון ביוס. לפרטים נוספים והתייחסות של דל לנושא: http://www.ideastorm.com/ideaView?id=087700000008XjiAAE&p=6

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by Chen_bz8,

אז אוטוטו אני הופך לסטודנט במנהל עסקים ושיווק, ובמסגרת ההכנות לשנת הלימודים, החלטתי לקנות לפטופ. אשמח אם תעזרו לי לאתר מחשב נייד מתאים. * תקציב? 4000 (אפשרות חריגה של עד 200). * מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים. לא אריץ עליו משחק אחד. * גודל המסך? 13-14 אינץ', ובמקרים נדירים 15.6. * רזולוציית המסך? פחות קריטי לי הנתונים הגרפיים כך שאני יכול להתפשר פה, יותר חשוב לי המהירות של המחשב. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? עד 2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, 5-6 שעות לפחות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא משהו לא רגיל. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא חייב גדול מאוד, אבל חייב שיהיה SSD…

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. שלום, אני מתלבט בעיקר בין AMD לבין INTEL, יותר נכון בין 3700X לבין 10700F. המטרה העיקרית שלי היא תכנות הכולל עבודה עם 2 מערכות הפעלה (ווינדוס ואובנטו על VMWARE). בין היתר גם קצת גיימינג אבל לא משהו קריטי. יש לי כבר כרטיס מסך Gigabyte GTX 1650 SUPER (כרטיס סולידי). התקציב לשאר המפרט הוא 4,800 (מעדיף שלא לחרוג). לא חושב שיש באמת צורך למלא את כל התקציב אבל אני רוצה שקט להרבה זמן לכן מעדיף להשקיע עכשיו. ההתלבטות היא בעיקר בגלל שאינטל עדיין ב14NM ועם צריכת חשמל מפחידה, מה שמצריך גם קירור יקר יותר. מצד שני הביצועים שלו טובים יותר ויש לי ניסיון איתם בוירטואליזציה (אני מאמין שיהיה בסדר גם עם AMD). *אם צריך אמלא טופס, למרות שאני מאמין שפירטתי הכל כאן. הנה ש…

24. אהלן, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, אני כבר כמה שנים עם המחשב הישן שלי מוזמנים לראות במפרט בצד. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? * אפשר לנצל הכל מומלץ לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? * לא ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? * משחקים + עבודה משרדית + גלישה באינטרנט + צפייה בסרטי FULLHD. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. * כל המשחקים החדישים לדוגמא: Call of Duty Modern Warfare 3, ועוד... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) 1200*1920 (Samsung Sy…

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. *מטרה עיקרית של המחשב היא תיכנות, Eclipse, IntelliJ, Visual Studio לפעמים אני מתעסק קצת בפוטושופ (חובב לא יותר מזה) ויהיה נחמד (לא חובה) שיתמוך במשחקים כמו Assasin Creed, Prototype או אולי אפשרות לשדרוג עתידי שיתמוך בזה. *גודל מסך 14'-15' המחשב מיועד לנסיעה כך שאם יהיה גדול כנראה גם ישקול יותר... אני מניח שרזולוצית HD לא כזה יודע מה להגיד כאן... * יהיה נחמד למקלדת מוארת * קל כמה שאפשר * זמן סוללה ארוך (יום) * HDMI * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB * כונן אופטי? לא אבל שיהיה מקום בשבילו כדי שיהיה אפשר להכניס שם דברים אחרים כמו SSD או משהוא כזה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך לה…

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים