ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,448 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב בטווח הבינוני, חודש חודשיים. ככל הנראה, 2-3 רכיבים אוכל להביא מארה"ב (מעבד, זכרונות, כ.מסך). מעוניין לקנות רכיבים שהvalue for money שלהם הוא הגבוהה ביותר, לא מתוכנן שום גיימינג במחשב, אבל השימושים שלי הם מאסיביים מאוד. (תכנות , תוכנות מרובות, עיצוב תמונות וכו') יש לי כבר כונן SSD (120GB) אז אפשר לחסוך מעט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500, אבל עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנה - גם הפעלת סרברים על המחשב לפעמים, עריכה גרפית, המון טאבים בד"כ (עד 50 טאבים), עובד עם ש…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
Leadtek px7800gt 215mb pci-e DFI Lanparty NF4 ultra-Dforce 4 ultra 939 AMD athlone 64 3200 (s-939) Box OCZ 1G 512mbx2 Enhanced DDR2 533 memory Westerm Digital 200GB 7200 RPM 8MB BUFFER S-ATA II HDD Leadtek winfast PVR2000 Zalman CNP7000B כדאי לי להחליף את הכרטיס מסך ל : MSI GEFORCE 6800 ULTRA ??? מסך: BENQ FP737 SILVER LCD "17" מארז: A-TOP X Blade silver+450W CASE
-
- 41 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, אז אני מתכנן לקנות מחשב בקרוב ובגלל שאני לא מבין גדול אשמח למעט עזרה מכם, תודה רבה לעוזרים. אז ככה, 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500ש"ח+ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אני מאמין שעד שאני קונה מחשב מגיע לי לנצל את הכסף כמו שצריך ועד הסוף, אז תתפרעו בכיף. 2. מה שימושי המחשב? משחקים, ובכללי שיחזיק בצורה חלקה לכמה שנים טובות בלי כאבי ראש. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: שיריץ משחקים עכשווים בצורה חלקה עד כמה שאפשר מהתקציב. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) גבוהות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? שיכלול הכל. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4…
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם חייב, אפשר לחרוג נגיד עד 300 ש"ח בערך, אבל אם יש משהו ממש משתלם וטוב עד תציעו ונשקול את העניין 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. League of Legends, Guild Wars 2, Dragon Age Inquisition, ועוד כל מיני MMO RPG שהולכים לצאת שהוא משחק, וכל המשחקים החדשים המדוב…
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, אז ככה... יש לי התלבטות. אני אתחיל עם המפרט הקיים ואז אמשיך הלאה: מעבד - Intel i5 750 @ 2.66 עם אפשרות לטורבו 3.2. כרטיס מסך - SAPPHIRE HD 5850 1GB GDDR5 PCIE. זכרון ראם - (Mushkin Enhanced 4GB (2 x 2GB. דיסק קשיח - 1,000GB במהירות 7,200RPM. קירור - CoolMaster V8 ספק כוח: Seagate 620W לענייננו - המחשב, כמו שזה די ברור מבלי שאציין - לא להיט... קניתי אותו ב2009 בסכום של 5,500. עבד מעולה עד עכשיו... אבל כנראה הגיע השעה שלו. אני מעוניין לשדרג אותו. אבל יש לי דילמה - לא יודע אם לקנות חדש או לשדרג את הקיים. אני מתגייס עוד כמה חודשים (הייתי בדחיית שירות), לכן לקנות מחשב חדש נראה לי בזבוז (מצאתי קונה למחשב הנ"ל בסכום של 1,700). השאלה היא האם יש לי אפשרות לסחוט את המיץ…
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני זקוק לשני מפרטים לצרכי עבודה משרדית לפי הפירוט מטה 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך - 2,500 ומטה בעדיפות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר - המון אופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס באופן תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחש…
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
AMD ATHLON XP 1800 PLUS (RETAIL). EPOX 8K9A2+ (AGPX8, SATA, DDR400). 512MB DDR333 SAMSUNG ORGINAL. WD 80GB 7200 ATA100 8MB CACHE. GIGABYTE REDEON 9700PRO 128MB. BENQ X52 CD-ROM TEAC 1.44 FLOPPY DRIVE. TSUNAMI VIRGO + SUPER POWER 500W PSU. ThermelRIGHT AX7. (RETAIL) SYSTEM ASSEMBLY. אח שלי רוצה קודם כל להשקיע בחומרה הכי טוב שאפשר, אני יודע שאפשר יותר אבל מי צריך? יש לו כבר מסך טוב LG 795+, הוא אמר שאת המעבד הוא ישדרג פעם בשנה (ואת הלוח אם יהיה צריך). אני צריך לדעת איך המפרט, ואם אפשר תנו לי מפרט טוב כולל ציוד הקפי, שיתן עדיין ביצועים טובים במשחקים. תודה מראש.
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ההורים שלי אמרו לי שאין להם כוח להתעסק עוד שנה ומשהו עם המחשב בשביל שידרוג(ידעתי אותם בקשר לכרטיס מסך)בכל מקרה הייתי רוצה שתבנו לי פה מפרט בשווי 12 אלף שקל כולל מסך טוב 19 אינץ'...תודה לעוזרים!
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי רשת א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחק רשת - בתדירות גבוהה. משחקים רגילים באופן מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. AION, כל קוטר או משחק חדש שיוצא (בשנה~שנתיים הקרובות) - צריך סמך. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב ? בAION מקסימליות, שאר המשחקים בינוניות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי? צריך מסך חדש. 4. אפשר לדלג על DVD 5. עד כ…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי פעם ראשונה שלי פה בפורום , רציתי לדעת כמה שווה המחשב שלי עם המפרט הנוכחי: מעבד - intel core 2 Dou E8500 3.16 GHz 6 mb Cache s775 1333MHz קירור למעבד - Arctic Cooling Freezer 7 pro (LGA 775) לוח אם - Gigabyte GA-EP43-DS3L (775 C2Q 1333MHz, intel p43, DDR2 1066, PCI-E) זכרון - samsung 2GB DDr2 800 MHz דיסק קשיח - Seagate Barracuda 500GB 7200 rpm 32MB sata 2 כרטיס מסך - MSI Radeon HD4870 512MB GDDR5 DX 10.1 HDTV 2xDVI PCI - E 2.0 כונן אופטי - LG GH22NS DVD+RW x22 black sata מארז - DiamondStone precision MID ATX Tower Black Case ספק כוח - Chiftec 550W PSU 12cm fan, 24 pin, Active PFC מאווררים נוספים במארז (סה"כ 3 מאוורים) - Arctic Cooling AF12025 PWM 120mm Intake Case …
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בטעות כתבתי חוות דעת - הכוונה לבקשת מפרט בתקציב הנתון 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם ניתן לחסוך אשמח. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6500 ש"ח בסך הכל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקי מחשב, סרטים (בלוריי) ושירים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FAR cry 4, gta v, shadow of murder, battlefield, call of Duty וכל המשחקים החדשים שיצאו לאחרונה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כרגע יש לי מחשב עם מעבד Amd athlon X2 3800+ ולוח אם Gigabyte GA-M61VME-S2 וזיכרון 2GB עם כרטיס מסך 8500GT וספק ג'נרי. השאלה שלי האם כדאי לי לקנות מחשב חדש בתקציב של 2200 ש''ח או לקנות XBOX360 בגירסאת ELITE ב2000 ש''ח בערך?
-
- 36 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קניתי את המחשב לפני יומיים, זה הדגם המלא: Asus N550JK-CN065H. המפרט שלו: מעבד: [TABLE=width: 98%] [TR] [TD=width: 100%, align: right]Intel® Core™ i7-4700HQ זיכרון 8GB DDR3 גודל דיסק: 750GB 7200RPM מסך: IPS FHD LED Backlight Non-Glare LCD Panel כרטיס מסך: Nvidia GeForce GTX 850M 2GB RAM בקיצור, המחשב מעולה, אבל יש לו בעיה של חימום יתר. בזמן שאני עובד על הפוטושופ או אפילו שימוש רגיל אבל קצת מכביד (הרבה תוכנות פתוחות) המחשב נורא מתחמם באיזור שבין המקלדת למסך. קראתי קצת באינטרנט והבנתי שזה לא רק המחשב שלי שמתחמם ככה אלא כל המחשבים של אסוס בדגמים האלה. עכשיו גם הבנתי שזה נגרם בגלל שהמחשב משתמש בכרטיס מסך של אינטל ולא בכרטיס מסך של Nvidia. בדקתי גם בהגדרות צריכת חשמל והכ…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב די החלטתי כבר שאני הולך להזמין בקרוב מאוד מחשב חדש לפי המפרט: ASUS P3S533 P4 2.4/533 256MB DDR333 (שאר החלקים עוברים מהמחשב הישן) יש לי רק הטלבטות קטנה בקשר לזכרון, האם הזכרונות של SAMSUNG נחשבים לטובים ואם לא אז מה כדאי להזמין? *המחשב לא הולך לעבור OC ושאר התעללויות עריכה של biodome: תדאג לכותרת עניינית בבקשה, ותוסיף את התקציב.
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
[TABLE=class: tablefull, width: 960] [TR] [TD=class: cartcol2t, bgcolor: #FFFFFF, colspan: 2, align: center]מוצר[/TD] [TD=class: cartcolpricet, bgcolor: #FFFFFF, align: center]מחיר יח'[/TD] [TD=class: cartcolqntt, bgcolor: #FFFFFF, align: center]כמות[/TD] [TD=class: cartcolfinalt, bgcolor: #FFFFFF, align: center]סה"כ מחיר[/TD] [TD=class: cartcoldelt, bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [/TR] [TR] [TD=class: cartcolcode, bgcolor: #FFFFFF, align: center]B001[/TD] [TD=class: cartcolpic, bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [TD=class: cartcoldetail, bgcolor: #FFFFFF, align: center]הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel[/TD] [TD=class: cartcolprice, bgcolor: #FFFFFF, al…
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכם ! שבוע טוב ! אני מחפש לקנות (דרך איביי או בארץ אם יש זול) מסך ל- fujitsu lifebook ah530 (כל הסימנים מראים שהמסך שבק חיים - דרך חיבור למסך חיצוני הנייד עובד מצויין). קצת הסתבכתי בחיפוש שלו באיביי. אשמח ללינק לרכישה משם או אפילו ממקום זול בארץ. תודה לכל העוזרים !
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
זה הוא כרגע : יש לי מחשב פנטיום 4 של אינטל , 1400 מגה הרץ , 480 מגה ראם, 30 ג'גה דיסק קשיח , כרטיס מסך ג'יפורס 2 . אני רוצה לשדרג ולהחליף את הרכיבים האלו... תקציב עד כמה שיידרש.. מהם המוצרים הכי חדשים שיש בשוק ? תודה מראש לעוזרים..
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן חבריים קיבלתי את המפרט הנל https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=164705&fbclid=IwAR0_YZdm8d1eUHXfpT5szX0TBFQVu1ohWvEmHLEcF8OhLCPKwubloZh1qOk מה אתם אומרים? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לא ל-oc. דרוש לוח שיקבל הארד דיסק ATA שיש לי. יש לי כמה דברים שאני בניתי רק אני מתלבט בין מעבד חזק 3500 לבין 3000 ולשים על כרטיס יותר חזק מבוסס AMD64 כמובן,צריך צורב רגיל ופלופי וזהו. עדיף חנויות מהמרכז
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום רב, מתנת בר מצווה לילד, הכסף פחות אישיו פה... 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? באזור 8 אלף, אפשר לחרוג עד 10K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים (פורטנייט בראשם), קצת לימודים של ילד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב במיוחד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין העדפה לגודל, נדרש מחשב צבעוני וז…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
שלום לצוות הנפלא! אני צריך מחשב ( ללא מסך ) לעבודה של עיבוד תמונות בפוטושופ ופריהנד פלאש וכדומה האם אני צריך כרטיס מסך חזק ?? ( כגון ati 9600 xt שמחירו מגיע כמעט ל 1000 ש"ח) ולמה בכל המפרטים שלכם מופיע מאוורר בנפרד מה המאוורר של הספק לא מספיק?? הייתי רוצה שהמחשב יכלול הרד דיסק 120 gb צורב dvd ( אגב צורב כזה הוא משמש גם כצורב לדיסקים רגילים ?) מקלדת עכבר אופטי ורמקולים סבירים ומעבד חזק ולוח אם חזק כמובן ופניתי אלכם מפני שאין לי כל כך ידע בחומרה דרך אגב הדפסתי את אחד המפרטים שלכם והלכתי לחנות של אייבורי ( אני מב"ש) והם צחקו עלי אמרו שהמפרט גרוע והפכו לי שם את הכל והאמת אני מעדיף לסמוך עליכם הרבה יותר בקיצור סליחה שאני מקשקש יתר על המידה מי שיוכל לעזור יבורך?
-
- 30 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולםת אחרי התלבטויות רבות יצא ASUS חדש לשוק, עם מעבד מרום C2D 1.8 אחד גיגה זיכרון, 120 SATA HD מסך 14 רחב... נראה טוב מאוד לדעתי...השאלה מה ההבדל בין NVIDIA 7700 ל-X1600 מי יוצתר חזק,חלש ובמה זה מתבטא? תודה..זה כנראה ההחלטה הסופית שלי ..רק רציתי לדעת... http://www.asus.com/products4.aspx?modelmenu=2&model=1373&l1=5&l2=26&l3=270
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מחשב. המטרה שישמש ל HTC VIVE (מערכת מציאות מדומה) על פי הדרישות שלהם באתר הם ממליצים על המפרט הבא: GPU: NVIDIA GeForce® GTX 970 / AMD Radeon™ R9 290 equivalent or greaterCPU: Intel i5-4590 / AMD FX 8350 equivalent or greater RAM: 4GB+ בהתאם למפרט הזה ניגשתי לשתי חנויות באחת נתנו לי את המפרט הבא: מעבד i5 4590 3.3ghz 6MB 1150 tray מאוורר למעבד ALPINE 11 REV2 ARCTIC COOLING לוח MSI H81M-E34 1150 DDR3 כרטיס מסך GIGABYTE NVIDIA GEFORCE GTX970 4GB דיסק 1TB 7200 SATA ספק 500W IN WIN FAN12 זיכרון RETAIL ADATA 8GB DDR3 1600MHZ מארז טרמלטייק V3 מחיר כ-3,900 ש"ח החנות ה…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, אשמח לעזרה בבחירת נייד למורה, בעיקר עבודה משרדית, רוצה מסך מגע ושיהיה קל ככל הניתן. עקרונית נראה לי אחד משלושת אלה, אשמח לעזרה בבחירה מה מהם וגם הסבר, ואם מסיבה מסויימת עדיף דוקא לא מסך מגע, אשמח גם להסבר ואפשרות. כמובן שעדיף שיהיה זול ככל הניתן, אבל אם נניח היקר יותר עדיף בצורה ניכרת ושווה להשקיע את ההפרש אז אפשרי, כמובן שאשמח גם להסבר. ואם יש לכם עוד רעיונות... https://ksp.co.il/m/uin/48783 https://ksp.co.il/m/uin/51595 https://ksp.co.il/m/uin/55342 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בסביבות 4000 ש"ח, רצוי פחות, אפשרי חריגה קלה. 2. מה שימושי המחשב (…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-