עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום חברים, אני מחפש מפרט למחשב בלבד (ברזלים), ללא תוכנות וציוד היקפי בסדר גודל של 6K ש"ח. המחשב אמור לשמש לצרכי משרד רגילים (אופיס, מיילים, אינטרנט וכ'), אבל גם עם יכולת להריץ סרטים ב-4K ללא בעיה ולדחוס וידאו ויתכן גם לעשות שימוש בתוכנת עריכה של וידאו ב-4K. 1. מה התקציב המקסימאלי? כאמור, בסביבות ה-6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רק במידה והחיסכון ממש מצדיק את זה וההבדל בביצועים זניח. בכל מקרה אחר - אל תחסכו!. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? שוב, רק במידה והדבר ממש מצדיק את זה - עד 10-15 אחוז חריגה אפשרית. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי…

• 0 תגובות
    • 475 צפיות
  2. Started by 23fonrt,

שלום, אודה לחוות דעת למפרט גיימינג הבא: http://www.tms.co.il/preview/spec/6de1umgz למשחקים כמו: call of duty, gta האם המסך של דל יחד עם המפרט הנל יספק את הסחורה? http://ksp.co.il/?uin=22432 תודה

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by oshikv,

שלום חברים, מדובר במערכת של HP, מחשב נייח. המערכת היא עבור זוג חברים שהצרכים שלהם הם - מוזיקה, סרטים, אופיס, אינטרנט..בקיצור שימוש די בסיסי. הם לא אנשי גיימינג כך שהשנישה הזאת לא מעניינת אותם. אני אישית לא חסיד של מחשבי מותג, אבל יש להם הנחה מסויימת ולכן הבירור. מצורף מפרט של המחשב ומחיר, האם לדעתכם זה משתלם או שבמחיר הזה ניתן להרכיב מערכת טובה יותר? תודה רבה ושבת שלום

• 1 תגובה
    • 746 צפיות
  4. אהלן כולם, אני משדרג את המחשב ואשמח לחוות דעת: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כותרי AAA. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 25 אינץ' (בתהליכי קנייה) רזולוציה של 1440P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב…

• 1 תגובה
    • 961 צפיות
  5. Started by daniel.asu,

שלום, אני צריך מחשב נייח חדש, ואשמח לקצת עזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין מגבלה בחריגה, אבל מעדיף לא להשתולל יותר מדי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שימוש משרדי, קצת סרטים ומאטלאב מדי פעם. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן קשיח מכאני. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6-7. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא. 7. האם יש צורך לכלו…

• 1 תגובה
    • 818 צפיות
  6. Started by TheLordBoiko,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. battlefield 1; Mafia 3; CoH 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 / 1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  7. Started by GreenGlob,

שבת שלום חברים. נתבקשתי להרכיב מפרט מחשב חזק שיתן את התמורה הטובה ביותר בתקציב לא מוגבל ודי הלכתי לאיבוד. אני לא בקי מספיק בתחום כדי לתת מענה ולכן מבקש את עזרתכם. מנסיונותיי להרכיב מפרט בעצמי הגעתי לסכומים של 10,000 שקלים אבל שוב, אין הגבלה ממשית לתקציב. 1. מה התקציב המקסימאלי? אין תקציב מוגדר, נניח 10,000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להתפרע בחופשיות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך לתמורה הטובה ביותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח ובדיקת תוכנה, וירטואליזציה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופ…

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  8. מחפש מחשב חזק מאוד ב 39/38 אלף שקל לגיימינג שיעבוד חלק ויעמוד בהרבה עומס ,בשביל משחקים כבדים מאוד לרוב ואופציה למסכים מרובים ,מ START . 38 אלף שקל * גם לעריכת וידיאו ותלת ממד והרבה מולטימדיה וגיימינג !! . תכתבו אם צריך להוריד או לשפר משהו ,אני רוצה להכניס שני כוננים קשיחים של 6 טרה כי אני זולל זיכרון בשניות אמרו לי שזה זולל חשמל זה נכון ? אם עדיף חברה אחרת של ה GTX1080 אני אשמח לדעת ,שמעתי שהמסך של ACER מצוין . מארז של NZXT ,קירור נוזלי למעבד של חברת CROSAIR וקירור למארז של COOLERMASTER מקלדת של RAZER ועכבר גיימינג של RAZER 64 ג'יגה ראם G.skill ,לוח אם GIGABYTE גיימינג במצבע בנוסף רציתי לשאול אם החנות (START מחשבי גיימינג)…

9. שלום, אני מחפש מחשב נייד עם הביצועים הטובים ביותר ועם איכות הבניה והאמינות הטובה ביותר. צריך לעבודה עם BIGDATA , עיבוד תמונה, ותכנות. תקציב עד 17K, עדיף כמובן בפחות. נחוץ, מעבד מהיר מאוד, ראם 32-64 GB, רזולוציה גבוהה של 4K, כרטיס מסך עם לפחות 4GB, ו1T SSD. מתלבט בין Lenovo ThinkPad P50 לבין Dell Precision 7710. חשוב לי האמינות, והשירות. אשמח לקבל הצעות או המלצות נוספות. תודה,

• 0 תגובות
    • 874 צפיות
  10. הוצע לי לקנות את המפרט שמצורף בתמונה ב2000שח. חשבתי לקנות אותו ולשדרג את כרטיס המסך בעתיד במידת הצורך למשחקים. השאלה שלי היא האם זה כדאי, האם לוח האם מספק ומה עוד יהיה לי כדי להוסיף לו במקרה הצורך. תודה מראש על העזרה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב? לימודים וגלישה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש: זמן שימוש ארוך, בעיקר הקלדת חומר נלמד בוורד/אקסל וגלישה באינטרנט באתרים עם מידע לימודי. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. עכבר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? עדיף שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איז…

• 1 תגובה
    • 695 צפיות
  12. Started by Gliding,

אהלן, כיף לחזור לפורום הזה אחרי כ"כ הרבה שנים, הפעם כשאני בחיפוש של נייד חדש. התקציב הוא עד 4000, גודל 14" (ועדיפות למשקל נמוך מ2 ק"ג), וכרטיס מסך נורמלי (ראיתי דגמים עם 920MX ו 940MX. מניח שאין דברים מתקדמים יותר בתקציב הזה) יש ארבעה דגמים שאני מתלבט ביניהם ואשמח לחוות דעת הפורום, עם דגש על שתי שאלות: 1. טיב האחריות של החברה. עד היום עבדתי עם דל שנתנו לי שירות ואחריות מעולים. זמינות טלפונית די מיידית, והגעה לכל תיקון והחלפה. לא מכיר את האחריות של ASUS LENOVO וHP, אז פה אשמח לשמוע מנסיונכם. 2. נסיון מבעלי דגמים דומים שיוכלו לספר קצת על איכות הבנייה והחומרים אלו הדגמים: https://www.pc365.co.il/product-9588-Asus_VivoBook_X456…

• 1 תגובה
    • 745 צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא הרבה, 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי AAA חדשים, MAFIA 3' BATTLEFIELD1 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע זה רק 1680X1020 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בגלל שהרזולוציה לא גבוהה, ארצ…

• 7 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים [table] [tr][td][/td] [td]1[/td] [td]Intel[/td] [td]BX80662I76700K[/td] [td]מעבדים - Intel Socket LGA1151 BX80662I76700K - Intel - i7-6700K Skylake Quad core CPU - 4 GHz - Max Turbo Frequency 4.2 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 8MB cache - 95W TDP - Box... שלוש שנים אחריות[/td] [td]₪1750/1715[/td] [/tr] [tr][td][/td] [td]1[/td] [td]MSI[/td] [td]Z170A-GAMING-PRO[/td] [td]לוחות אם - Intel LGA1151 Z170A-GAMING-PRO - MSI - Comes with MSI INTERCEPTOR DS B1 GAMING MOUSE - LGA 1151 - 4x DDR4 up to 3600 MHz - 3x PCIe x16 - 8-channel audio - S/Pdif - 6 SATA3 6Gb/…

• 1 תגובה
    • 941 צפיות
  15. Started by Pooh,

אהלן, מניח שזה לפורום הזה למרות שאני לא צריך ככ שיבנו לי מפרט אלא רוצה לעשות התייעצות של הרגע האחרון לגבי קניית מחשב נייד. אני שבוע הבא באילת ומנצל את ההזדמנות לקנות מחשב שם. ההתלבטות היא בין שני מחשבים Lenovo Yoga 500 וasus x556ua. עיקר המטרה שלי מהמחשב הוא שירוץ חלק ליחסית זמן ארוך, אופיס, עיצוב גראפי בקטנה, גלישה ותכנות בקטנה (סי שארפ בעיקר). מעבר לזה שיריץ משחקים פשוטים. אלה שני המחשבים שאני יכול להרשות לעצמי, אין אפשרות לחריגה מהתקציב. אסוס- http://ksp.co.il/?uin=31255 לנובו- http://ksp.co.il/?uin=31616&select= אשמח לתשובה מהירה, שיהיה סופש נעים ושבת שלום

• 1 תגובה
    • 905 צפיות
  16. Started by ilanb0,

בהצעות המובאות במחשבים המומלצים, מחשב ביתי עם מעבד I3 עולה כ - 2000 ש"ח. אני מעוניין לשדרג את המחשב הישן שלי בלוח אם חדש שיתמוך במעבד i5. האם למפרט שאת תמונתו צירפתי צריך לשדרג רכיבים נוספים? האם השדוג כדאי ? המחשב משמש לפעולות ביתיות רגילות של גלישה, ישומי אופיס. לא מוריד תכנות, לא מעמיס משחקים על המחשב. תודה לעונים.

17. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 - 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כתיבה כתבות ותוכן באופן כבד, גלישה רבה וממושכת באתרי אינטרנט באופן תדיר וכבד, הורדת קבצים רבים מסוגים שונים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לכל הפחות FHD, מאוד חשוב לי מסך בהיר מאוד וקריא גם בשמש …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by שמעון עמר,

ברצוני לבנות מחשב לגימינג עים אפשרות עתידית לשדרוג יש לי את המיפרט הבא ברצוני לדעת מה כדאי יותר בין שני האפשרווית כדאי לי ללכת אפשרות א-בורד מדגם לוח אם Gigabyte GA-Z170-HD3P LGA1151, Intel Z170, DDR4, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI עים מעבד: אינטל Intel Core I5 6600 3.3Ghz 6MB Cache s1151 - Tray אפשרות בי מעבד אינטל Intel Core i5 6400 2.7Ghz 6MB Cache s1151 עים בורד :לוח אם Gigabyte GA-Z170X-Gaming 3 LGA1151, Intel Z170, DDR4, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI אציין שהמחיר בין שני הדגמים הוא כמעט שווה.כמו כן כרטי המסך בשלב זה שיש לי כרגע הוא gtx 970ti שבשלב מאוחר יותר ארצה להחליפו כנראה ב Radeon RX 480 8GB בנוסף יש לי ספק כוח 500ואט ואני רוכש …

19. Started by Barel123,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח . מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, COD -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ני…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. צריך מחשב לעיצוב בתכונות תלת ממד, עיצוב גרפי - כול ותכנות Adobe השאלה היא אם כדאי לקנות מחשב נייח חדש או לשדרג את הקיים? המפרט של המחשב שלי כרגע מחשב ישן יחסית שעבר שדרוג קל: Operating System Windows 10 Home 64-bit CPU Intel Core i5 760 @ 2.80GHz 44 °C Lynnfield 45nm Technology RAM 8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24) Motherboard Gigabyte Technology Co. Ltd. P55-US3L (Socket 1156) Graphics E2350 (1920x1080@60Hz) 1024MB NVIDIA GeForce GT 220 (Unknown) Storage 111GB SanDisk SDSSDA120G (SSD) Optical Drives HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 Audio H…

• 2 תגובות
    • 867 צפיות
  21. . מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?200 שח לכל כיוון ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 שח לכל כיוון 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים בסגנון Lineage 2, וכמובן ללימודים (word excel etc) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). רזולוציה של המסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות אבל כמובן של משחקים לא כבדים מדובר במשחקי MMORPG 3. האם יש …

• 11 תגובות
    • 2.9k צפיות
  22. Started by Nov Rafowicz,

אני כנראה אקנה עוד איזה חודשיים מסך חדש. הדרישות שלי הן: 144hz לא פחות 1080x1920 ו-g-sync אבל תלוי במחיר. יש לי nvidia ואני מתלבט אם לקנות את זה: http://fre.co.il/items/835371 או את זה http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16824160226&nm_mc=OTC-Iceleads&cm_mmc=OTC-Iceleads-_-AOC+Monitors-_-Monitors+-+LCD+Flat+Panel-_-24160226 אני יודע שהראשון זה freesync אבל המסך הזה הוא בתור רק 144hz.

• 0 תגובות
    • 601 צפיות
  23. חשוב לי קודם מחשב מתאים אז אם אני רוצה לראות 4K ברזולוציה של 1920x1080P מה שנקרא Downscaling בלי עיכובים בסטרימינג כי המחשב יותר חלש אז איזה מחשב מתאים לזה ומה צריך ל HD 8K? תודה

• 0 תגובות
    • 851 צפיות
  24. ערב טוב, לקראת תחילת הלימודים השנה, ולאור הזדמנות לרכישה בארה"ב, אשמח לקבל המלצות ללפטופ בתקציב של $1500 (ניתן לחרוג אם מדובר במשהו ייחודי). דרישות: מעבד - i7 זיכרון - 8GB הארדיסק - SSD, בנפח של 256 ומעלה משקל - עדיף כמה שפחות אני מתעניין בלפטופים בגודל 13", אך מספר אנשים הציעו לקחת 15" לאור העובדה שהוא ישמש אותי בעיקר ללימודים (הנדסת חשמל) וזה יהיה יותר נוח - אשמח לשמוע את חוות דעתכם. הדגמים המעניינים שקפצו לי לראש הם HP Spectre, Asus Zenbook UX305FA, אך אולי צפוי לצאת משהו חדש בחודש-חודשיים הקרובים (אני יכול לרכוש מארה"ב עד סוף אוגוסט). תודה רבה לעוזרים, אשמח לענות על שאלות נוספות אם נדרש. פז

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  25. אין הרבה מה להסביר, אני מעוניין במחשב שייתן כמה שיותר ביצועים (במיוחד גרפיים) במחיר הזה (7K). ניתן לחרוג מהמחיר במקסימום 500 שח.

• 11 תגובות
    • 1.7k צפיות

דיונים חדשים בפורומים