ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,445 דיונים בפורום זה
-
תקציב: כ 4000 - 5000 ₪- גמיש 2. שימוש: משרדי, אקסל ותוכנות סטטיסיטות 3. ציוד היקפי נוסף: אין צורך 4. רכיב שאין צורך לכלול: אין 5. פעילות שקטה: לא חובה 6. גודל: 14" 7. מערכת הפעלה:windows 10 8. איזור קנייה: כל הארץ 9. מועד קנייה: בהקדם 10. בקשה לחיבורים: Hdmi, USB-C, 11. דרישות נוספות: סאונד ברמה סבירה פלוס 12. הערות כלליות: חובב Lenovo, תודה
-
- 0 תגובות
- 413 צפיות
-
-
שלום, אני כרגע סטודנטית לUI/UX ועובדת כוובמאסטר בחברה לפיתוח אתרים. אני מחפשת מחשב איכותי שישמש אותי לכל אורך הדרך. כמובן אציין שהתקציב מוגבל ויכול להגיע עד 6000, אשמח שתעזרו לי למצוא את המחשב המתאים. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 412 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 412 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות ה-20000, אבל יותר חשוב איכות המפרט אז יש גמישות, עדיף כמובן כמה שפחות אז עם יש תחליפים זולים יותר אך באותה איכות אשמח לדעת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש כבד בAI, גם SDXL ובעיקר שיהיה חזק מספיק להריץ FLUX בהווה ובעתיד. שימוש גם בפוטושופ ואפטר אפקטס 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין כזה רכיב. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …
-
- 0 תגובות
- 412 צפיות
-
-
היי. אני מחפש שני מחשבים לשימושים של אישי (לפטופ) ומרכז מדיה. המחשב למרכז מדיה צריך להריץ וידאו 4k בחיבור לטלויזיה ושיהיה לו חיבור RJ45, מידות מקסימלית גובה 25 עומק 29 -רוחב לא מוגבל. המידות כוללות את החיבורים של כבלים בולטים אז המארז צריך להיות יותר קטן מזה קצת. עדיף שיהיה למחשב קירור כמה שיותר מוצלח כי המחשב סגור בשידה של הטלויזיה והכל שם מתחמם. מערכת הפעלה וינדוס אבל לא חייב שתהיה כלולה, רק חשוב שזה יהיה מחשב שמסוגל להריץ וינדוס ולא משהו עם מערכת הפעלה משלו. תקציב של 2000 נראה לי טוב. למחשב האישי אני מחפש לפטופ קטן וקל משקל מסך מגע 14/15. אני מעדיף דל אבל לא נעול על זה לגמרי. צריך להריץ אוטוקד ופיו'זן360. אני לא יודע לאיזה תקציב צריך ללכת כאן. אם אפשר …
-
- 0 תגובות
- 411 צפיות
-
-
שלום רב, אשמח להמלצה למפרט מחשב (שרת NAS) מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שרת NAS, שרת Home assist - בגדול מחשב שהולך להריץ מספר מערוכות הפעלה במקביל 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כוננים (יש כונן NVME ו 4 כונני 4TB) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משנה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם …
-
- 0 תגובות
- 410 צפיות
-
-
אני מתכנן להתחיל ללמוד מדעי המחשב בקרוב והשאלה היא האם אני חייב לקנות מחשב נייד ולקחת אותו לאוניברסיטה או שיספיק לי מחשב נייח בבית כמו המק מיני m1?
-
- 0 תגובות
- 409 צפיות
-
-
היי, איזה אדיר המקום הזה. המון המון תודה על העזרה!! אשמח לקבל מפרט ו\או המלצה לרכישה של מחשב שיכול להתאים לצרכים שלי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000שח , מקסימום 6000. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג - call of duty, CS:GO, ומשחקים עתידיים מוסיקה- Ableton Live, Cubase תלת מימד- Solidworks, Blender 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) בבעלותי כרטיס קול חיצוני 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המח…
-
- 0 תגובות
- 409 צפיות
-
-
שלום, אני מתכננת לקנות מחשב נייח לעריכת וידאו, סטילס ותוכנות מוזיקה (כמו אבלטון, קיובייס...ולכן חשוב שגם יהיה שקט) אני מתכננת ללכת ללמוד את זה ולא יודעת אם גם אלמד תלת מימד. התקציב שלי הוא 8000 (עם מערכת הפעלה בעדיפות ל10 פרו) יש אפשרות לחריגה בתקציב עד 1000שח (הכוונה עד 9000). אשמח לקבל מפרט מכיוון שאני כבר ממש מבובלת מכל המידע באינטרנט. תודה רבה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 407 צפיות
- 1 follower
-
-
אני מחפש מחשב נייד בשביל לימודים ומידול תלת ממד בblender כתחביב. הקישור שפרסמו באתר (https://www.amazon.com/dp/B09127DDVT?tag=hwzone0f-20) נראה לי מתאים, קראתי כמה ביקורות שהמסקנה של רובם היתה שלא כל כך משתלם כי יש באותו מחיר מחשבים יותר טובים. עכשיו שיש הנחה לא מצאתי משהו מאלה שהציעו שם במחיר קרוב. השאלה שלי בסוף היא כמה באמת הנתונים (i7 דור 11, RTX 3070) באמת עדיפים על נייד עם רכיבים שעל הדף יותר חלשים אבל בתכלס יתנו יותר תפוקה. מישהו עם קצת ניסיון יוכל לייעץ לי אולי איך אפשר לבדוק משהו כזה? בנוסף שאלתי פה קודם על מחשב והומלץ לי לחכות ליציאת מעבדי דור 12 לניידים, מכיוון שאני לא רוצה לחכות חצי שנה שהמחירים לא יהיו מחירי השקה, השיפור בין הדורות הוא משמעותי ברמה שאותו…
-
- 0 תגובות
- 405 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב לגיימינג ואני חשבתי על לקנות את הrtx4080 ורציתי עזרה בשתי דברים. 1 האם יש כרטיס יותר טוב בתמורה למחיר ולא הצלחתי להבין מה ההבדל בין החברות השונות למשל בין אסוס לmsi וכו
-
- 0 תגובות
- 404 צפיות
-
-
שני מחשבים זהים מלבד: האחד עם כרטיס מסך RTX 3070 8GB עם זיכרון 16 RAM והשני עם כרטיס מסך RTX 3060 6GB אך עם זכרון פי שניים - 32 ראם. אגב הראשון עולה 1400 ש"ח פחות אבל זו לא הנקודה. (השימוש הוא לעריכת וידאו מקצועית) תודה
-
- 1 תגובה
- 403 צפיות
-
-
שלום, מבקש המלצה לסרבר מקומי חזק עם כמה שיותר ליבות וזכרון. יותקן ווינדוס המטרה חישוב מקבילי (parallel computing) בליבות שונות בתוכנה של Matlab. כולל חישובים גרפיים. זכרון RAM אשמח גם למעל 512GB (לפי מה שאתם מכירים) אם אפשרי להוסיף גם כרטיס רשת שמצליח לקרוא עד 10Gb/sec. אין איזושהי מגבלת סכום אך אשמח לכמה אפשרויות בסכומים שונים. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 403 צפיות
-
-
היי, אני צריך לקנות מחשב לפטופ, שישמש כפרוקסי בסביבת לינוקס, בשל אילוצים המחשב יהיה דולק כל הזמן. אני צריך המלצה על לפטופ טוב שיוכל לעמוד בזה שהוא דולק כל הזמן ולא יקרוס.
-
- 0 תגובות
- 403 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 ואפשר לחרוג אם צריך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? OVERWATCH ולעשות STREAMING דרך TWITCH 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת רמקולים מסך פד לעכבר ועכבר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? קצת חשוב - לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/א…
-
- 0 תגובות
- 400 צפיות
-
-
אין לי מושג איך לתמחר את המחשב הבא: AMD 5950X Asrock X570 Aqua 32GB ddr4 3200 Nvidia GeForce 3090 Founders Edition Lian Li O11 CoolerMaster 1000watt Custom water cooling system עם שני רדיאטורים 360 ו-6 מאווררי rgb
-
- 1 תגובה
- 399 צפיות
- 2 followers
-
-
אשמח לעזרה באיזה חנוית כבר אפשר לקנות את הזיכרונות החדשים DDR5 אשמח ללניקים אשמח לעזרה
-
- 2 תגובות
- 397 צפיות
-
-
שלום, מחפש טאבלט אנדרואיד סביר, בעיקר לשימוש של צפיה ומשחקים בסיסים. חשוב סוללה וגודל המסך. אודה להמלצות,
-
- 0 תגובות
- 393 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, מעדיף שלא לחרוג, אך אם זה הכרחי בשביל שיפור מורגש אפשרי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודת תכנות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8 מ 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות…
-
- 0 תגובות
- 392 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000 עדיף ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג - שיהיה מסוגל להריץ כל משחק באיכות גבוהה, (כרגע אני עם מחשב שלא מסוגל להריץ משחקים אז אין לי משחקים לדוגמה), ותכנות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן - מסך 27 QHD, IPS , brightness>=350 עם height adjustment 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - צריך לכלול הכל. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אם אפשר מבלי לפגוע ביצועים אז כמובן שעדיף …
-
- 0 תגובות
- 392 צפיות
-
-
המלצה למחשב נייד למבוגר , נועד לגלישה, אופיס , מייל (כולל ווינדוס). מה דעתכם על - HP Laptop 15S-EQ1005NJ אופציה נוספת - דל 3511 , עם i3 , האם עדיף ? שאלה בנוגע לשירות של אסוס - אני זוכר שהיו בעבר הרבה תלונות , האם יש שינוי ? תקציב עד 2200. תודה !
-
- 0 תגובות
- 392 צפיות
-
-
שלום למומחים! מעוניין לקנות מחשב נייח. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב 3-4, אין בעיה עם חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צורך משרדי, אין צורך במחשב גיימינג או משהו שיתמוך בעריכה גרפית מתקדמת, אבל אם בעתיד יהיה איזה משחק שיתחשק לי או עבודה גרפית ממש בקטנה, לא בא לי שיקרוס תוך רגע... מניח שמכוון לבייסיק פלוס קצת. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב…
-
- 0 תגובות
- 390 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין במחשב נייד שימוש עיקרי - כתיבה בתוכנת Word ואני צריך את זה גם לצפיה בסרטים ולהורדת והעלאת קבצי וידאו גדולים לשם כך אני צריך מסך בעל בהירות גבוהה ותקן - WiFi 6 יש לי כאן מחשב נייד של אסוס במבצע Praim day https://www.amazon.com/ASUS-Ultra-Slim-i5-1035G1-Processor-UX325JA-AB51/dp/B0892WH42D?ref_=Oct_DLandingS_D_bf449031_121&smid=ATVPDKIKX0DER&th=1 או בכלל ללכת על Galaxy Book S LTE + WiFi הפלוס שלו שיש לו בהירות מסך גבוהה מאד של 600 ניטים, ואופציה לאינטרנט סלולרי, השאלה שלי לגביו היא - האם מעבד ה - Qualcomm Snapdragon 8cx בשביל השימוש שפירטת…
-
- 0 תגובות
- 389 צפיות
-
-
שלום חברים, רכשתי כרטיס מסך 3090 TI. לצערי הוא לא נכנס במארז הקטן שלי asus tuf gaming gt301. אשמח לקבל המלצה על מארז שכמובן מתאים לגודל הכרטיס ונותן דגש על קירור איכותי, וגם שיהיה נוח לנקות אותו מאבק.
-
- 0 תגובות
- 389 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 14K גמיש. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בגדול מחשב גיימינג. מפתח לVR. Unreal Engine. הרבה בייקים, רנדר ותלת. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? -רצוי קל לנסיעות. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…
-
- 0 תגובות
- 388 צפיות
-