עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 שקלים. חריגה עד 500 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג (בעיקר למשחקי עולם פתוח, משחקי תפקידים ומודינג), ושימוש באבלטון לייב/תוכנות להפקה מוזיקלית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך ועכבר. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא בעדיפות ראשונה, כמובן שמעדיף כמה שפחות רעש. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (…

2. Started by L1or1123,

אודה להמלצה על מפרט תקציב גמיש 6k מיועד למשחקים וגם עריכות תמונות לפעמים. חייב להיות מארז טוב גדול ושקט כי קרוב למיטה… יש לי מהמחשב הקודם שכנראה נהרס לו הלוח אם או המעבד, כרטיס מסך 1070 Gtx מתלבט אם לקנות חדש כרגע או למשוך איתו עוד כמה חודשים עד הסדרה הבאה וכונן ssd מסדרת evo, היום ראיתי שעושים אותם בצורת כרטיס על הלוח אם, אז עדיף טרה או שניים אם כבר קונה חדש צריך שיהיה אפשר לחבר לפחות כמה כוננים קשיחים תודה רבה

• 0 תגובות
    • 248 צפיות
  3. Started by adi harel,

אהלן חברים, אני מחפש לקנות מחשב וקיבלתי הצעה מחברה כלשהי, הייתי שמח אם התותחים פה יוכלו להעיף מבט כי אני לא ממש מבין בספציפיקציות כאן... מבחינת צרכים המחשב יהיה לצרכי פיתוח, מבחינת דברים כבדים אמור לתמוך בכמה אינסטנסים של IDEs, קונטיינרים של דוקר, (לא מעט טאבים בכרום בו זמנית). הייתי רוצה שגם תהיה אפשרות להריץ תוכנות עיצוב כמו Illustrator וPS בקלות אבל ממה שהבנתי צריך בשביל זה GPU וזה קצת מחוץ לתקציב שלי כרגע, אז מוכן לוותר על זה אבל הייתי שמח שתהיה אפשרות להוספה בעתיד. מה שחשוב לי בעיקר הוא שהמחשב יוכל להתחבר לדוקינג סטיישן שלי עם כבל USB-C וככה להתחבר לעכבר, מקלדת, מסכים, כבל רשת, usbים למינהם וכו'... ממה שהבנתי לוח האם בהצעה לא תומך בalt mode ולכן לא יעבוד. התקציב של…

• 0 תגובות
    • 243 צפיות
  4. מבקש המלצה למפרט מחשב שנועד ליצירת סרטוני 3d למצגות המחיר באזור ה8500 שקל אין צורך בציוד עיקפי רק מחשב חשוב שזה יהיה מחנות כולל קבלות כי זה נועד לעסק (אני מבקש בשביל מישהו אחר ) בגדול מחשב שלם כולל מארז / ספק לוח אם וכו וכו רק אין צורך במסך רמקולים ודברים כאלו בתודה מראש לעונים

• 0 תגובות
    • 241 צפיות
  5. היי חברים. כבר מנסה למכור מחשב נייד שאצלי שנה ולא מצליח האם אני מפספס משהו? המחשב לא גרוע בכלל בעיקרון דור 11 -1175. 1TB SSD. של אסוס והמחיר הוא די אטרטיבי ביחס למחיר שקניתי אותו וכמה שפירסמתי לא הצלחתי למכור - יש עצות? אולי חנויות שעושות טרייד? יש כזה דבר בארץ? תודה מראש

6. שלום, ברשותי מחשב בעל המפרט הבא : AMD Ryzen R5 3600 X6 3600MHZ - מעבד Gigabyte B450 Aorus Elite - לוח אם Corsair 32GB CMK32GX4M2D3200C16 - זיכרונות Cooler Master MasterCase MB500 Black - מארז Antec EA-650G-Pro 650W High Efficiency Gold - ספק כוח Gigabyte NVidia Geforce GTX 1070 - כרטיס מסך LG 29UB67-B Black(Texure) 29" - מסך משחקים מתחילים קצת לקרטע, וחשבתי אולי לשדרג את הכרטיס מסך. השאלה בהנתן המפרט שלי האם זה באמת ישפר או שצריך להחליף הכל ? אני לא באמת גיימר כבד אבל אני אוהב כשאני משחק שהמשחק יזוז טוב ולא יתקע מדי פעם. לא צריך 4/8K יותר מדי ולא מחפש שיהיה הכי מדהים שי במידה וכרטיס מסך ישפר אותי ב20-30 אחוז א…

7. ללא ציוד היקפי מסך יחיד מסוג 34GL750-B של LG

8. אני מחפש מחשב שיכול להתאים לצורך הבסיסי ללימודים ושיהיה במחיר טוב ואיכותי, יש דברים שהייתי רוצה שיהיו במחשבה שיהיה לי נוח איתם כגון: *מסך מתקפל או נשלף *גודל 14 שיהיה בגודל סטנדרטי ושיכנס לתיק *סוללה חזקה *זיכרון שיספיק לי *שיעבוד מהר לא מחפש משהו יקר מחפש דברים שהם טובים ושווים את הכסף שלהם.

• 0 תגובות
    • 230 צפיות
  9. Started by Eli Gigi,

מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אפשרי לחרוג משמעותית בתקציב אם יש תמורה משמעותית טובה יותר 7000-8000₪ 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש לפי סדר שימושים: שימוש במחשב לגיימינג כבד ומחשב משרדי 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא הכי קריטי אבל שלא יהיה רועש מידי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו' אין עדיפות. 7. האם האם …

10. אהלן ! תודה מראש על עצם הקיום של הפורום הזה והעזרה שלכם אני מעוניין לבנות מחשב נייח שיהיה מחשב שני ומינימלי למטרות ספציפיות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000, יכול לחרוג מעדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אני זקוק למחשב שיוכל להריץ world of warcraft וcs:go 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) זיכרון ram 16gb של ballistix במהירות 2400Mhz, מניח שהוא אמור להספיק למטרה זו שני כונני ssd של 512 כל …

11. שלום לכולם, ברשותי מחשב נייח משנת 2017. לפני כשנה עשה בעיות והיה איטי מאוד, החלטתי, הודות להמלצות שונות, לשדרג את ה ssd ולהוסיף ram. זה בהחלט עזר למחשב. עם זאת, המחשב עדיין לא עומד בעומס רב, ואני מעוניין לבצע שדרוג מקיף. בתחילת חודש אפריל אני נוסע לאילת כך שאוכל להזמין רכיבים משם מה שיעזור לי בתקציב. דרישות מרכזיות: לימודים (הנדסת חשמל) תוכנות של תכנות לצרכי עבודה ווינדוס 11 (כרגע יש לי 10 ןלא ניתן לשדרג) פתוח להחליף את כל הרכיבים, כמובן בהתאם לתקציב. יש לי מסכים וציוד היקפי כך שהשדרוג רלוונטי רק למחשב עצמו (ואולי גם אחליף את המארז). התקציב 3500-4500. אשמח לעזרתכם!!!! מצ"ב את המפרט הנוכחי שלי. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 212 צפיות
  12. Started by MaorM1,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000 עדיף ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג - שיהיה מסוגל להריץ כל משחק באיכות גבוהה, (כרגע אני עם מחשב שלא מסוגל להריץ משחקים אז אין לי משחקים לדוגמה), ותכנות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן - מסך 27 QHD, IPS , brightness>=350 עם height adjustment 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - צריך לכלול הכל. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אם אפשר מבלי לפגוע ביצועים אז כמובן שעדיף …

13. Started by davidbelok,

היי אני רוצה לקנות מחשב חדש. תקציב של 11 אלף פלוס מינוס גמיש. בגדול אני רוצה להוציא את המירב חומרה לתקציב למחשב גיימניג + עריכת תלת מיימד ושיהיה הכי שקט שאפשר אם זה בקירור נוזלי או כל דבר אחר. בגדול חשבתי על בסיס Ryzen 7 7800X3D וכרטיס RTX 4070Ti Super כמובן אשמח לשמוע הצעות יעול, אם יצאו לו ביצועים יותר טובים לגיימינג ותלת מימד עם חומרה שונה לחלוטין אני פתוח להצעות. תודה רבה לכולם!

• 0 תגובות
    • 201 צפיות
  14. היי חברים, אני עובד בחברה קטנה ואנחנו צריכים לבנות מחשב שיכול להכיל 60TB. יש חשיבות שמערכת ההפעלה שלו תהיה windows. לכן שרתים NAS יעודיים (בעלי מערכות הפעלה סגורות/שהם לא windows) יורדים מהפרק. אני מנסה להגיע לאפשרות זולה וטובה ולכן אני מנסה להימנע משרתים יעודיים (DELL וכדומה). חשבתי על לבנות מחשב PC, עם לוח אם תומך בכמות הארדיסקים גדולה יחסית. מבחינת raid, בניתי מחשב שכזה בעבר והאמת היא שהשתמשתי באפשרויות של windows מבחינת ניהול המקום, זאת אומרת שאפשר להשתמש בכלי הפשוט של windows בבניה של המקום המשותף או ללכת על לוח אם עם אפשרויות raid. ה60TB יהיו האיחסון הראשי, חוץ מזה אני רוצה מקום יעודי (NVME/SSD) להתקין עליו את המערכת ההפעלה. …

15. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 שקלים. חריגה עד 500 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג (בעיקר למשחקי עולם פתוח, משחקי תפקידים ומודינג), ושימוש באבלטון לייב/תוכנות להפקה מוזיקלית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך ועכבר. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא בעדיפות ראשונה, כמובן שמעדיף כמה שפחות רעש. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס…

16. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב מירבי 4000 חריגה של 100 200 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושי המחשב גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) רכיבים שלא צריך לכלול במפרט הם: כרטיס מסך יש לי כבר 4070 TI 12 גיגה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב כל כך רעש המחשב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיז…

17. צריך לתקן את ההטענה.

18. CPU-I9 13900K 24 CORE 32 THREAD MOTHERBOARD-ASUS PRIME Z790-V-WIFI RAM-32GB 6400Mhz DDR5 CL32 XMP 2.0 (חדש) GPU- RTX 4070 TI SUPER PNY 16GB(חדש) SSD- 1TB NVME GEN4 ADATA(חדש) PSU- 850W BRONZE קירור מים למעבד ZALMAN(חדש) אחרי בדיקות מאמץ כולל מערכת הפעלה חדשה עם רשיון

19. שלום אני מחפש מחשב נייד עם מסך מתהפך מעבד חזק אני רוצה ללמוד עיצוב גרפי ואתרים אז אני צריך מעבד חזק מה אתם ממליצים איזה מחשב איזה חברה? וגם רמקולים חזקים צריך מעבד Intel

20. שלום מחפש המלצות למחשב נייד לעבודה אינטנסיבית של עריכת תמונות עיקר העבודה נעשית באדובי לייטרום עבודה עם אימג'ין וכלי al חדשים מעט עבודה עם פווטושופ

21. Started by liranholis123,

אני בונה מחשב לשימוש משרדי, העיקר זה להבטיח שהרכיבים אמינים ושיחזיק ל5-6 שנים הקרובות. השימוש העיקרי יהיה אפליקציות אופיס, גלישה באינטרנט, פתיחה וצפייה בקבצי pdf גדולים, בניית הצעות מחיר לחלונות בתוכנה ללא דרישה לכרטיס מסך. ושימוש בשתי מסכים. אחד של 24" באיכות 1080p ואחד של 27" באיכות 4k או 1440p. האם ידרש כרטיס מסך עבור שתי המסכים? ולגבי המאוורר של המעבד הוא מוגזם למפרט זה ? איך ניתן לדעת אם המאוורר של המעבד יפריע לזיכרונות או להפך .. ? המפרט : https://pcpartpicker.com/list/Bkk23w Intel Core i7-12700 2.1 GHz 12-Core Processor Corsair A115 84.5 CFM CPU Cooler MSI MAG B760M MORTAR WIFI II Micro ATX LGA1700 Motherboard G.Skill Ripjaws M5 RGB 32 GB (2 x 16 GB) DDR5-56…

22. Started by RAZIEL98,

שלום קיבלתי מחשב nuc עם מעבד i5 עכשיו אני מתכוון להשתמש איתו לצפייה בסדרות והורדה של סדרות השאלה איך הכרטיס רשת של המחשבים עד כמה מהירות הם מגיעים ?

23. היי מבקש את עזרתכם במציאת זכרון מומלץ (לביצועים גבוהים בלבד) ל-Apex Encore ו-13900K עם זמנים נמוכים. אין הגבלת תקציב. תודה מראש, יוסי

דיונים חדשים בפורומים