עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Ido T,

היי. אני מחפש שני מחשבים לשימושים של אישי (לפטופ) ומרכז מדיה. המחשב למרכז מדיה צריך להריץ וידאו 4k בחיבור לטלויזיה ושיהיה לו חיבור RJ45, מידות מקסימלית גובה 25 עומק 29 -רוחב לא מוגבל. המידות כוללות את החיבורים של כבלים בולטים אז המארז צריך להיות יותר קטן מזה קצת. עדיף שיהיה למחשב קירור כמה שיותר מוצלח כי המחשב סגור בשידה של הטלויזיה והכל שם מתחמם. מערכת הפעלה וינדוס אבל לא חייב שתהיה כלולה, רק חשוב שזה יהיה מחשב שמסוגל להריץ וינדוס ולא משהו עם מערכת הפעלה משלו. תקציב של 2000 נראה לי טוב. למחשב האישי אני מחפש לפטופ קטן וקל משקל מסך מגע 14/15. אני מעדיף דל אבל לא נעול על זה לגמרי. צריך להריץ אוטוקד ופיו'זן360. אני לא יודע לאיזה תקציב צריך ללכת כאן. אם אפשר …

• 0 תגובות
    • 391 צפיות
  2. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?4000-6000 שקל, אעדיף שלא לחרוג אבל תלוי בהצעה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימיניג לפנאי. מחפש להריץ גם משחקים שעשו העברה מPS5, כמו God of war החדש (לא קריטי בכלל להריץ משחקים כבדים כאלו על הגרפיקה הכי גבוהה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך אבל עדיף לא רועש ברמה מוגזמת 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המ…

3. שלום, מבקש המלצה לסרבר מקומי חזק עם כמה שיותר ליבות וזכרון. יותקן ווינדוס המטרה חישוב מקבילי (parallel computing) בליבות שונות בתוכנה של Matlab. כולל חישובים גרפיים. זכרון RAM אשמח גם למעל 512GB (לפי מה שאתם מכירים) אם אפשרי להוסיף גם כרטיס רשת שמצליח לקרוא עד 10Gb/sec. אין איזושהי מגבלת סכום אך אשמח לכמה אפשרויות בסכומים שונים. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 390 צפיות
  4. אני מתכנן להתחיל ללמוד מדעי המחשב בקרוב והשאלה היא האם אני חייב לקנות מחשב נייד ולקחת אותו לאוניברסיטה או שיספיק לי מחשב נייח בבית כמו המק מיני m1?

• 0 תגובות
    • 389 צפיות
  5. שלום, אני מתכננת לקנות מחשב נייח לעריכת וידאו, סטילס ותוכנות מוזיקה (כמו אבלטון, קיובייס...ולכן חשוב שגם יהיה שקט) אני מתכננת ללכת ללמוד את זה ולא יודעת אם גם אלמד תלת מימד. התקציב שלי הוא 8000 (עם מערכת הפעלה בעדיפות ל10 פרו) יש אפשרות לחריגה בתקציב עד 1000שח (הכוונה עד 9000). אשמח לקבל מפרט מכיוון שאני כבר ממש מבובלת מכל המידע באינטרנט. תודה רבה לעוזרים

6. היי, אני מתכננת ללמוד שנה הבאה תחום של מדעים מדויקים ועשיתי רשימה של מחשבי נייד שיכולים להתאים למי שהולך ללמוד תחום כזה (מחשב עם מעבד חזק להורדת תוכנות, גודל מסך מסוים וכו) אשמח שתעזרו לי לבחור מבין הרשימה את המחשב הטוב ביותר בשבילי לטווח ארוך מאוד( לפחות חמש שש שנים) https://docs.google.com/document/d/1NSm9bxei7zZ5U3ayFTD6x2VvbxBiWWOtr9jVb00X9CY/edit יש גם קישור שמצורף פה וגם קובץ של הרשימה רשימה של מחשבי נייד.pdf

7. Started by AMIT_MEG,

שלום רב, אשמח להמלצה למפרט מחשב (שרת NAS) מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שרת NAS, שרת Home assist - בגדול מחשב שהולך להריץ מספר מערוכות הפעלה במקביל 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כוננים (יש כונן NVME ו 4 כונני 4TB) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משנה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם …

• 0 תגובות
    • 388 צפיות
  8. Started by נורופן,

היי, אני צריך לקנות מחשב לפטופ, שישמש כפרוקסי בסביבת לינוקס, בשל אילוצים המחשב יהיה דולק כל הזמן. אני צריך המלצה על לפטופ טוב שיוכל לעמוד בזה שהוא דולק כל הזמן ולא יקרוס.

• 0 תגובות
    • 387 צפיות
  9. שלום, אני צריך המלצה לבידוריות ‏מיקרופון מדונה/חגורת הגברה לצורך עבודה בהוראה בבקשה. חיפשתי מוצר עם המלצות ולא מצאתי. אשמח לעזרה. https://www.lastprice.co.il/p/100044692/%D7%A8%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9C-%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%A0%D7%98%D7%A2%D7%9F-%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%9C-%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%93%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%97%D7%95%D7%98%D7%99-Safa/SAFA-T~3bt https://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e-bidurit&db3826429=3826468

10. Started by sbc 2,

אני רוצה לקנות מחשב לגיימינג ואני חשבתי על לקנות את הrtx4080 ורציתי עזרה בשתי דברים. 1 האם יש כרטיס יותר טוב בתמורה למחיר ולא הצלחתי להבין מה ההבדל בין החברות השונות למשל בין אסוס לmsi וכו

• 0 תגובות
    • 386 צפיות
  11. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000 ואפשר לחרוג אם צריך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? OVERWATCH ולעשות STREAMING דרך TWITCH 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת רמקולים מסך פד לעכבר ועכבר 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? קצת חשוב - לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/א…

• 0 תגובות
    • 384 צפיות
  12. אני מחפש מחשב נייד בשביל לימודים ומידול תלת ממד בblender כתחביב. הקישור שפרסמו באתר (https://www.amazon.com/dp/B09127DDVT?tag=hwzone0f-20) נראה לי מתאים, קראתי כמה ביקורות שהמסקנה של רובם היתה שלא כל כך משתלם כי יש באותו מחיר מחשבים יותר טובים. עכשיו שיש הנחה לא מצאתי משהו מאלה שהציעו שם במחיר קרוב. השאלה שלי בסוף היא כמה באמת הנתונים (i7 דור 11, RTX 3070) באמת עדיפים על נייד עם רכיבים שעל הדף יותר חלשים אבל בתכלס יתנו יותר תפוקה. מישהו עם קצת ניסיון יוכל לייעץ לי אולי איך אפשר לבדוק משהו כזה? בנוסף שאלתי פה קודם על מחשב והומלץ לי לחכות ליציאת מעבדי דור 12 לניידים, מכיוון שאני לא רוצה לחכות חצי שנה שהמחירים לא יהיו מחירי השקה, השיפור בין הדורות הוא משמעותי ברמה שאותו…

13. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 שקלים. חריגה עד 500 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג (בעיקר למשחקי עולם פתוח, משחקי תפקידים ומודינג), ושימוש באבלטון לייב/תוכנות להפקה מוזיקלית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך ועכבר. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא בעדיפות ראשונה, כמובן שמעדיף כמה שפחות רעש. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (…

14. שני מחשבים זהים מלבד: האחד עם כרטיס מסך RTX 3070 8GB עם זיכרון 16 RAM והשני עם כרטיס מסך RTX 3060 6GB אך עם זכרון פי שניים - 32 ראם. אגב הראשון עולה 1400 ש"ח פחות אבל זו לא הנקודה. (השימוש הוא לעריכת וידאו מקצועית) תודה

• 1 תגובה
    • 381 צפיות
  15. Started by chaimn,

שלום אני מעוניין במחשב נייד שימוש עיקרי - כתיבה בתוכנת Word ואני צריך את זה גם לצפיה בסרטים ולהורדת והעלאת קבצי וידאו גדולים לשם כך אני צריך מסך בעל בהירות גבוהה ותקן - WiFi 6 יש לי כאן מחשב נייד של אסוס במבצע Praim day https://www.amazon.com/ASUS-Ultra-Slim-i5-1035G1-Processor-UX325JA-AB51/dp/B0892WH42D?ref_=Oct_DLandingS_D_bf449031_121&smid=ATVPDKIKX0DER&th=1 או בכלל ללכת על Galaxy Book S LTE + WiFi הפלוס שלו שיש לו בהירות מסך גבוהה מאד של 600 ניטים, ואופציה לאינטרנט סלולרי, השאלה שלי לגביו היא - האם מעבד ה - Qualcomm Snapdragon 8cx בשביל השימוש שפירטת…

• 0 תגובות
    • 380 צפיות
  16. Started by jordan_sh,

המלצה למחשב נייד למבוגר , נועד לגלישה, אופיס , מייל (כולל ווינדוס). מה דעתכם על - HP Laptop 15S-EQ1005NJ אופציה נוספת - דל 3511 , עם i3 , האם עדיף ? שאלה בנוגע לשירות של אסוס - אני זוכר שהיו בעבר הרבה תלונות , האם יש שינוי ? תקציב עד 2200. תודה !

• 0 תגובות
    • 380 צפיות
  17. Started by adi harel,

אהלן חברים, אני מחפש לקנות מחשב וקיבלתי הצעה מחברה כלשהי, הייתי שמח אם התותחים פה יוכלו להעיף מבט כי אני לא ממש מבין בספציפיקציות כאן... מבחינת צרכים המחשב יהיה לצרכי פיתוח, מבחינת דברים כבדים אמור לתמוך בכמה אינסטנסים של IDEs, קונטיינרים של דוקר, (לא מעט טאבים בכרום בו זמנית). הייתי רוצה שגם תהיה אפשרות להריץ תוכנות עיצוב כמו Illustrator וPS בקלות אבל ממה שהבנתי צריך בשביל זה GPU וזה קצת מחוץ לתקציב שלי כרגע, אז מוכן לוותר על זה אבל הייתי שמח שתהיה אפשרות להוספה בעתיד. מה שחשוב לי בעיקר הוא שהמחשב יוכל להתחבר לדוקינג סטיישן שלי עם כבל USB-C וככה להתחבר לעכבר, מקלדת, מסכים, כבל רשת, usbים למינהם וכו'... ממה שהבנתי לוח האם בהצעה לא תומך בalt mode ולכן לא יעבוד. התקציב של…

• 0 תגובות
    • 378 צפיות
  18. אשמח לעזרה באיזה חנוית כבר אפשר לקנות את הזיכרונות החדשים DDR5 אשמח ללניקים אשמח לעזרה

19. Started by Zada,

שלום. אני כבר ממש לא מעודכן במחשבים מעוניין במחשב נייד יש לי כמה שאלות אני מוגבל בתקציב 3000 שח מחשב ישמש לאבטחת מידע ושימוש ביתי אני צריך לפחות 16 gb ram ומעבד לפחות i5 אז ככה 1. האם אפשרי לקנות מחשב עם 8 ram ולהוסיף לו 16 או 8 ככה שיוצא יותר זול ואם כן איך בודקים מה מתאים ללוח אם וכו. יתכן שככה אוכל להרוויח גם מעבד i7 2. אפשג להרכיב מחשב נייד כמו שעושים גם נייח? 3.לא קשור לכאן אבל אם אפשר לכוון אותי מתלבט האם להתקין ווינדוס או קאלי לינוקס תודה חברים

• 0 תגובות
    • 376 צפיות
  20. שלום מחפש המלצות למחשב נייד לעבודה אינטנסיבית של עריכת תמונות עיקר העבודה נעשית באדובי לייטרום עבודה עם אימג'ין וכלי al חדשים מעט עבודה עם פווטושופ

21. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות ה-20000, אבל יותר חשוב איכות המפרט אז יש גמישות, עדיף כמובן כמה שפחות אז עם יש תחליפים זולים יותר אך באותה איכות אשמח לדעת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש כבד בAI, גם SDXL ובעיקר שיהיה חזק מספיק להריץ FLUX בהווה ובעתיד. שימוש גם בפוטושופ ואפטר אפקטס 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין כזה רכיב. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …

• 0 תגובות
    • 375 צפיות
  22. Started by iloushy,

שלום למומחים! מעוניין לקנות מחשב נייח. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב 3-4, אין בעיה עם חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צורך משרדי, אין צורך במחשב גיימינג או משהו שיתמוך בעריכה גרפית מתקדמת, אבל אם בעתיד יהיה איזה משחק שיתחשק לי או עבודה גרפית ממש בקטנה, לא בא לי שיקרוס תוך רגע... מניח שמכוון לבייסיק פלוס קצת. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב…

• 0 תגובות
    • 375 צפיות
  23. Started by Vitaly Lubin,

שלום, מחפש טאבלט אנדרואיד סביר, בעיקר לשימוש של צפיה ומשחקים בסיסים. חשוב סוללה וגודל המסך. אודה להמלצות,

• 0 תגובות
    • 373 צפיות
  24. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, מעדיף שלא לחרוג, אך אם זה הכרחי בשביל שיפור מורגש אפשרי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודת תכנות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8 מ 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות…

• 0 תגובות
    • 371 צפיות
  25. שלום אני מחפש מחשב נייד עם מסך מתהפך מעבד חזק אני רוצה ללמוד עיצוב גרפי ואתרים אז אני צריך מעבד חזק מה אתם ממליצים איזה מחשב איזה חברה? וגם רמקולים חזקים צריך מעבד Intel

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.