ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,342 דיונים בפורום זה
-
היי לכולם ! על פניו, מתברר שהפאשלה של NVIDIA עם כרטיסי המסך השולחניים מהסדרה האחרונה לא בדיוק דילגה גם על אלו שבמחשבים הניידים. אז כדאי להמתין ולראות מה המצב לאשורו ... https://www.youtube.com/watch?v=Pou_chA9FZE
-
- 0 תגובות
- 264 צפיות
- 1 follower
-
-
היי לכולם, ביום שני הקרוב אהיה באילת ורוצה לקנות מחשב נייד חדש 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ-3000 ש"ח, גמיש מעט במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות: * ML עם פייתון - לא משהו סופר כבד, רק התחלתי ללמוד ולהתנסות קצת * בניית משחקים - גם משהו שרק התחלתי ללמוד - Unity/Godot. שום דבר לא יהיה סופר מורכב או עם גרפיקות מטורפות. הכל יהיה יחסית לייט. משחקים קלילים: ביוםיום אני משחק בעיקר בקונוסולה ככה שהמחשב הוא לא המכשיר העיקרי שלי לגיימינג. זה יהיה דברים שהם יותר לייט כמו משחקי אסקייפ רום למיניהם או דברים בסגנון. שום ד…
-
- 0 תגובות
- 262 צפיות
-
-
היי חברים, מתייעץ איתכם אחת לכמה שנים ברכישת מחשב ב15 השנים האחרונות. הגיע הזמן להתחדש. צריך מחשב נייד עד 5000 ש"ח, בעיקר שימוש משרדי אבל גם קצת תכנות, עריכה בפוטושופ וכו'. מעבר לזה צילום קורסים דרך המחשב, כלומר צריך מצלמה סבירה פלוס מובנית במחשב ומערכת הפעלה. עדיפות עם hdmi וכמה שיותר חיבורים אחרים אבל לא חובה. מעדיף מאוד מחשב של dell ולא של lenovo.
-
- 0 תגובות
- 261 צפיות
-
-
מחפש מפרט למחשב לילד בגיל 10 עד 2500 שח ללא הארדיסק וללא מסך
-
- 1 תגובה
- 260 צפיות
- 2 followers
-
-
יש ברשותי NUC בסלון: Intel Iris Plus Graphics 655 (Coffee Lake-U GT3e 28W) המחשב הריץ את כל סוגי הסרטים כולל 4K חלק ללא בעיה עד שהגיע HDR 10 Bit עם קידוד x265 . גם כשהפעלתי קידוד חומרה - (copy-back) DXVA2 הסרט התנגן יותר חלק אבל קירטע. איזה NUC ועם איזה מעבד אני צריך לקנות כדי לראות סרטים בצורה חלקה? תודה.
-
- 0 תגובות
- 257 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שח פלוס מינוס 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה, אופיס, זום. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף מסך גדול כדי שיהיה נוח לעבוד אתו, אך זה אינו דרמטי אם יש ממש מחשב טוב עם מסך 14 7. האם האם יש צורך לכל…
-
- 0 תגובות
- 256 צפיות
-
-
היי חברים, אני מחפש לקנות דסקטופ לגיימינג, כשהשאיפה היא להתקרב ל-4k 60fps במשחקים חדשים בלי יותר מדי רעש. נחתתי על המפרט הזה במחיר של קצת פחות מ-6k, מפורסם כנפרט הרשמי של תחרות ה-Esports באילת ב-2021. האם זה שווה את הרכישה? להלן המפרט: Computer - Intel i5-12400F - TUF GAMING B660-PLUS WIFI D4 Motherboard - 16GB (2x8GB) 3600Mhz XPG DDR4 - ASUS Dual NVIDIA GeForce RTX3060Ti 8GB OC GDDR6 - 1TB XPG M.2 NVMe SSD - ASUS GT301 Gaming case - 550W ASUS STRIX 80Plus Gold Power Supply - ASUS ROG 240mm Liquid cooler - DOS - 3 Years warranty
-
- 0 תגובות
- 255 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום אני חדש פה בקהילה, ואשמח לעזרתכם. אני מחפש חנות מחשבים שהיא מלאה בציוד בשלל גרסאותיו וחיבורים וכבלים בשלל צבעים וסוגים, על מנת לבצע הרכבה לחלוטין של מחשב קאסטום. כיום KSP IVORY TMS עדיין מוכרות את אותן גרסאות של רכיבים ואינן מציעות מבחר גדול של כבלים (צבעים שונים, זוויות חיבור, RGB ספקי כח מגוונים, וכו כו) דוגמא לכך היא שלצורך העניין מאד קשה להשיג כבל SATA 15-pin בצבע שחור אפילו. רובם עם אותו צבע אדום צהוב ישן ויש עוד שלל דוגמאות. יש תחושה שבפועל אין איזו חנות כלבו למרכיבי ורכיבי מחשב. אפילו שהלכתי למספר חנויות ציוד\ מעבדה מקומיות, לא היה להם SATA 15-pin שטוח(להצמדה של ssd לדפנות המארז) שזה הרגיש לי שמה שאמור להיות יחסית נגיש בעולמות האלה, הפך ל…
-
- 0 תגובות
- 255 צפיות
-
-
https://www.ynet.co.il/digital/technews/article/sjczvbq2t
-
- 0 תגובות
- 255 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני צריך המלצה לבידוריות מיקרופון מדונה/חגורת הגברה לצורך עבודה בהוראה בבקשה. חיפשתי מוצר עם המלצות ולא מצאתי. אשמח לעזרה. https://www.lastprice.co.il/p/100044692/%D7%A8%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9C-%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%A0%D7%98%D7%A2%D7%9F-%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%9C-%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%93%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%97%D7%95%D7%98%D7%99-Safa/SAFA-T~3bt https://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e-bidurit&db3826429=3826468
-
- 0 תגובות
- 254 צפיות
- 1 follower
-
-
כרגע אמור לשמש עבור עריכת סרטונים קצרים של כמה דק' באיכות 4k . מעוניין להשקיע עד 5 אלף ש"ח לפי מחיר באילת. המליצו לי על המחשב הזה בקישור שאוסיף פה. אשמח לתגובות מקצועיות וענייניות האם המחשב הזה מספיק טוב בשביל העריכה שאני צריך ואם לא אז מה כן ? תודה . https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=40986&Original=1
-
- 1 תגובה
- 250 צפיות
- 1 follower
-
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500, חריגה עד 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב שישמש אותי ללימודי הנדסת תכנה וקצת גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? כמה שיותר קל יותר טוב, גודל מסך עד "15.6 7. האם האם יש צור…
-
- 0 תגובות
- 248 צפיות
-
-
אודה להמלצה על מפרט תקציב גמיש 6k מיועד למשחקים וגם עריכות תמונות לפעמים. חייב להיות מארז טוב גדול ושקט כי קרוב למיטה… יש לי מהמחשב הקודם שכנראה נהרס לו הלוח אם או המעבד, כרטיס מסך 1070 Gtx מתלבט אם לקנות חדש כרגע או למשוך איתו עוד כמה חודשים עד הסדרה הבאה וכונן ssd מסדרת evo, היום ראיתי שעושים אותם בצורת כרטיס על הלוח אם, אז עדיף טרה או שניים אם כבר קונה חדש צריך שיהיה אפשר לחבר לפחות כמה כוננים קשיחים תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 246 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 500-600 שקלים, אפשר חריגה, אבל בגדול מעדיף בפחות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אמור להריץ שרת לינוקס עם כמה שירותים בסיסיים (גיבויים, אחסון וכו'), אפילו מתכנן לא לשים תצוגה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD קיים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעוניין במחשב מיני קטן כמו NUC או מחשב מיקרו כמו Dell Optiplex Micro 7. האם האם יש …
-
- 1 תגובה
- 245 צפיות
- 2 followers
-
-
אין לי מושג איך לתמחר את המחשב הבא: AMD 5950X Asrock X570 Aqua 32GB ddr4 3200 Nvidia GeForce 3090 Founders Edition Lian Li O11 CoolerMaster 1000watt Custom water cooling system עם שני רדיאטורים 360 ו-6 מאווררי rgb
-
- 1 תגובה
- 243 צפיות
- 2 followers
-
-
מבקש המלצה למפרט מחשב שנועד ליצירת סרטוני 3d למצגות המחיר באזור ה8500 שקל אין צורך בציוד עיקפי רק מחשב חשוב שזה יהיה מחנות כולל קבלות כי זה נועד לעסק (אני מבקש בשביל מישהו אחר ) בגדול מחשב שלם כולל מארז / ספק לוח אם וכו וכו רק אין צורך במסך רמקולים ודברים כאלו בתודה מראש לעונים
-
- 0 תגובות
- 240 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב בעל המפרט הבא : AMD Ryzen R5 3600 X6 3600MHZ - מעבד Gigabyte B450 Aorus Elite - לוח אם Corsair 32GB CMK32GX4M2D3200C16 - זיכרונות Cooler Master MasterCase MB500 Black - מארז Antec EA-650G-Pro 650W High Efficiency Gold - ספק כוח Gigabyte NVidia Geforce GTX 1070 - כרטיס מסך LG 29UB67-B Black(Texure) 29" - מסך משחקים מתחילים קצת לקרטע, וחשבתי אולי לשדרג את הכרטיס מסך. השאלה בהנתן המפרט שלי האם זה באמת ישפר או שצריך להחליף הכל ? אני לא באמת גיימר כבד אבל אני אוהב כשאני משחק שהמשחק יזוז טוב ולא יתקע מדי פעם. לא צריך 4/8K יותר מדי ולא מחפש שיהיה הכי מדהים שי במידה וכרטיס מסך ישפר אותי ב20-30 אחוז א…
-
- 0 תגובות
- 237 צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים. כבר מנסה למכור מחשב נייד שאצלי שנה ולא מצליח האם אני מפספס משהו? המחשב לא גרוע בכלל בעיקרון דור 11 -1175. 1TB SSD. של אסוס והמחיר הוא די אטרטיבי ביחס למחיר שקניתי אותו וכמה שפירסמתי לא הצלחתי למכור - יש עצות? אולי חנויות שעושות טרייד? יש כזה דבר בארץ? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 235 צפיות
-
-
ללא ציוד היקפי מסך יחיד מסוג 34GL750-B של LG
-
- 0 תגובות
- 226 צפיות
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אפשרי לחרוג משמעותית בתקציב אם יש תמורה משמעותית טובה יותר 7000-8000₪ 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש לפי סדר שימושים: שימוש במחשב לגיימינג כבד ומחשב משרדי 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא הכי קריטי אבל שלא יהיה רועש מידי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו' אין עדיפות. 7. האם האם …
-
- 0 תגובות
- 225 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 שקלים. חריגה עד 500 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג (בעיקר למשחקי עולם פתוח, משחקי תפקידים ומודינג), ושימוש באבלטון לייב/תוכנות להפקה מוזיקלית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך ועכבר. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא בעדיפות ראשונה, כמובן שמעדיף כמה שפחות רעש. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (…
-
- 0 תגובות
- 224 צפיות
- 1 follower
-
-
אני מחפש מחשב שיכול להתאים לצורך הבסיסי ללימודים ושיהיה במחיר טוב ואיכותי, יש דברים שהייתי רוצה שיהיו במחשבה שיהיה לי נוח איתם כגון: *מסך מתקפל או נשלף *גודל 14 שיהיה בגודל סטנדרטי ושיכנס לתיק *סוללה חזקה *זיכרון שיספיק לי *שיעבוד מהר לא מחפש משהו יקר מחפש דברים שהם טובים ושווים את הכסף שלהם.
-
- 0 תגובות
- 221 צפיות
-
-
אהלן ! תודה מראש על עצם הקיום של הפורום הזה והעזרה שלכם אני מעוניין לבנות מחשב נייח שיהיה מחשב שני ומינימלי למטרות ספציפיות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000, יכול לחרוג מעדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אני זקוק למחשב שיוכל להריץ world of warcraft וcs:go 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) זיכרון ram 16gb של ballistix במהירות 2400Mhz, מניח שהוא אמור להספיק למטרה זו שני כונני ssd של 512 כל …
-
- 0 תגובות
- 220 צפיות
-
-
אהלן חברים, אני מחפש לקנות מחשב וקיבלתי הצעה מחברה כלשהי, הייתי שמח אם התותחים פה יוכלו להעיף מבט כי אני לא ממש מבין בספציפיקציות כאן... מבחינת צרכים המחשב יהיה לצרכי פיתוח, מבחינת דברים כבדים אמור לתמוך בכמה אינסטנסים של IDEs, קונטיינרים של דוקר, (לא מעט טאבים בכרום בו זמנית). הייתי רוצה שגם תהיה אפשרות להריץ תוכנות עיצוב כמו Illustrator וPS בקלות אבל ממה שהבנתי צריך בשביל זה GPU וזה קצת מחוץ לתקציב שלי כרגע, אז מוכן לוותר על זה אבל הייתי שמח שתהיה אפשרות להוספה בעתיד. מה שחשוב לי בעיקר הוא שהמחשב יוכל להתחבר לדוקינג סטיישן שלי עם כבל USB-C וככה להתחבר לעכבר, מקלדת, מסכים, כבל רשת, usbים למינהם וכו'... ממה שהבנתי לוח האם בהצעה לא תומך בalt mode ולכן לא יעבוד. התקציב של…
-
- 0 תגובות
- 220 צפיות
-