ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,349 דיונים בפורום זה
-
הגעתי לשני ספקים היחידים שמצאתי למכירה בארץ שיש להם את הקונקטור החדש של הכרטיסי מסך 12VHPWR Gigabyte UD1000GM PG5 1000W PCIE 5.0 ready 80 PLUS Gold MSI MPG A1000G PCIE5 1000W 80 PLUS Gold איזה מהם עדיף ? מה ההבדלים בניהם למה הגיגהבייט יותר זול האם יש המלצה לספק כח אחר שיש לו את הקונקטור החדש לכרטיסי מסך
-
- 0 תגובות
- 289 צפיות
-
-
איזה מחשב הייתם ממליצים לי לקנות לתואר ראשון בהנדסת תוכנה? עדיפות למאקבוק
-
- 1 תגובה
- 286 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, אני מחפש מחשב שיתאים להרצת מכונות ווירטואליות ב hyper v(למטרות למידה) וגם שיתאים למשחקים. יש לי כרגע כרטיס מסך gtx 1060 6gb,אז אפשר להרכיב מפרט ללא כרטיס מסך. גם ווינדוס יש. התקציב שלי הוא 5.5K עם עדיפות לחסוך כמה שניתן. תודה רבה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 285 צפיות
-
-
היי לכולם ! על פניו, מתברר שהפאשלה של NVIDIA עם כרטיסי המסך השולחניים מהסדרה האחרונה לא בדיוק דילגה גם על אלו שבמחשבים הניידים. אז כדאי להמתין ולראות מה המצב לאשורו ... https://www.youtube.com/watch?v=Pou_chA9FZE
-
- 0 תגובות
- 284 צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אשמח להמלצות. חיפשתי קצת בפורום וראיתי את המחשב הזה - האם מדובר ב overkill או שזו בחירה טובה? https://tms.co.il/desktops/mini-pc/minisforum-um880pro-32g1t בכל מקרה, אשמח גם להמלצה על ציוד היקפי איכותי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח, ניתן לחרוג עד עוד 1000 שח אם יש לזה חשיבות מבחינת אמינות ואריכות חיים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית וגלישה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן - מקלדת ועכבר אלחוטיים, רמקולים קטנים, מסך 27 אינץ' 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר…
-
- 0 תגובות
- 283 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500-2000 ש''ח ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושים ביתיים פשוטים וכן עריכה גרפית בסיסית כתחביב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגוד…
-
- 0 תגובות
- 278 צפיות
-
-
שלום לכם, מתלבט בין שני מפרטים ואשמח לעצתכם. המחשב מיועד לתלמידה שגם קצת משחקת (מיינקראפט וכו , לא כותרי ענק). גלישה, מסמכים, שימוש בסיסי. מחשב נייד (כן, בכוונה נייד) שיהיה מחובר לשגרה למסך מקלדת אז בכוונה בחרתי גודל קטן. מצאתי את שני המפרטים הבאים. שניהם באזור ה3. ההבדל במחיר ביניהם זניח לי. https://ksp.co.il/web/item/247557 מול https://ksp.co.il/web/item/260828 1. מבחינת מעבד, מה צריך להיות השיקול בבחירה דור 12 i7 לדור 13 i5? 2. האם יש לכם ביקורת מיוחדת לגבי אחד המחשבים? תודה!
-
- 0 תגובות
- 276 צפיות
-
-
מחשב לתיכנות FULLSTACK 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1- תקציב 5K - אפשר לחרוג קטנה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? 2- שימוש עיקרי - נטו תיכנות, אולי הרצת מכונות וירטואליות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? 3- אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 4- אין רכיבים קיימים שאפשר להוסיף 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 5 - שקט המחשב לא משנה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 6- עדיף שיהיה קל, …
-
- 0 תגובות
- 275 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרתכם - אני מחפש לרכוש מחשב מיני נייח מחודש לצורכי גלישה באינטרנט בעיקר (וקצת עריכת קוד על כלים רזים - כלומר לא IDE כבדים). מפרט: מחשב מחודש. מעבד: i5. ראם: 8gb. דיסק: 240 ssd. מערכת הפעלה: ללא. מארז: עדיפות לדל או לנובו. אני מחפש ספק אמין שאפשר לסמוך על במקרה של תקלות ואיכות מוצר. תודה
-
- 0 תגובות
- 273 צפיות
-
-
שלום אני צריך לפטופ לתלמיד עד 2500 ש"ח כולל windows. הוא מתחיל קורס תכנות חיצוני....
-
- 0 תגובות
- 273 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום אני חדש פה בקהילה, ואשמח לעזרתכם. אני מחפש חנות מחשבים שהיא מלאה בציוד בשלל גרסאותיו וחיבורים וכבלים בשלל צבעים וסוגים, על מנת לבצע הרכבה לחלוטין של מחשב קאסטום. כיום KSP IVORY TMS עדיין מוכרות את אותן גרסאות של רכיבים ואינן מציעות מבחר גדול של כבלים (צבעים שונים, זוויות חיבור, RGB ספקי כח מגוונים, וכו כו) דוגמא לכך היא שלצורך העניין מאד קשה להשיג כבל SATA 15-pin בצבע שחור אפילו. רובם עם אותו צבע אדום צהוב ישן ויש עוד שלל דוגמאות. יש תחושה שבפועל אין איזו חנות כלבו למרכיבי ורכיבי מחשב. אפילו שהלכתי למספר חנויות ציוד\ מעבדה מקומיות, לא היה להם SATA 15-pin שטוח(להצמדה של ssd לדפנות המארז) שזה הרגיש לי שמה שאמור להיות יחסית נגיש בעולמות האלה, הפך ל…
-
- 0 תגובות
- 271 צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה לבידוריות מיקרופון מדונה/חגורת הגברה לצורך עבודה בהוראה בבקשה. חיפשתי מוצר עם המלצות ולא מצאתי. אשמח לעזרה. https://www.lastprice.co.il/p/100044692/%D7%A8%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9C-%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%99-%D7%93%D7%A8%D7%9A-%D7%A0%D7%98%D7%A2%D7%9F-%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%9C-%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%93%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%97%D7%95%D7%98%D7%99-Safa/SAFA-T~3bt https://www.zap.co.il/models.aspx?sog=e-bidurit&db3826429=3826468
-
- 0 תגובות
- 270 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש״ח לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אופיס ועריכת וידיאו בadobe premier pro 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שקט אבל עדיף ביצועים (אם זה מעלה מחיר אז לא צריך שיהיה שקט) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בסביבות ה-15 אינצ׳ 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם …
-
- 0 תגובות
- 269 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 500-600 שקלים, אפשר חריגה, אבל בגדול מעדיף בפחות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אמור להריץ שרת לינוקס עם כמה שירותים בסיסיים (גיבויים, אחסון וכו'), אפילו מתכנן לא לשים תצוגה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD קיים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעוניין במחשב מיני קטן כמו NUC או מחשב מיקרו כמו Dell Optiplex Micro 7. האם האם יש …
-
- 1 תגובה
- 268 צפיות
- 2 followers
-
-
מחפש מפרט למחשב לילד בגיל 10 עד 2500 שח ללא הארדיסק וללא מסך
-
- 1 תגובה
- 266 צפיות
- 2 followers
-
-
היי לכולם, ביום שני הקרוב אהיה באילת ורוצה לקנות מחשב נייד חדש 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ-3000 ש"ח, גמיש מעט במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות: * ML עם פייתון - לא משהו סופר כבד, רק התחלתי ללמוד ולהתנסות קצת * בניית משחקים - גם משהו שרק התחלתי ללמוד - Unity/Godot. שום דבר לא יהיה סופר מורכב או עם גרפיקות מטורפות. הכל יהיה יחסית לייט. משחקים קלילים: ביוםיום אני משחק בעיקר בקונוסולה ככה שהמחשב הוא לא המכשיר העיקרי שלי לגיימינג. זה יהיה דברים שהם יותר לייט כמו משחקי אסקייפ רום למיניהם או דברים בסגנון. שום ד…
-
- 0 תגובות
- 265 צפיות
-
-
יש ברשותי NUC בסלון: Intel Iris Plus Graphics 655 (Coffee Lake-U GT3e 28W) המחשב הריץ את כל סוגי הסרטים כולל 4K חלק ללא בעיה עד שהגיע HDR 10 Bit עם קידוד x265 . גם כשהפעלתי קידוד חומרה - (copy-back) DXVA2 הסרט התנגן יותר חלק אבל קירטע. איזה NUC ועם איזה מעבד אני צריך לקנות כדי לראות סרטים בצורה חלקה? תודה.
-
- 0 תגובות
- 264 צפיות
-
-
היי חברים, מתייעץ איתכם אחת לכמה שנים ברכישת מחשב ב15 השנים האחרונות. הגיע הזמן להתחדש. צריך מחשב נייד עד 5000 ש"ח, בעיקר שימוש משרדי אבל גם קצת תכנות, עריכה בפוטושופ וכו'. מעבר לזה צילום קורסים דרך המחשב, כלומר צריך מצלמה סבירה פלוס מובנית במחשב ומערכת הפעלה. עדיפות עם hdmi וכמה שיותר חיבורים אחרים אבל לא חובה. מעדיף מאוד מחשב של dell ולא של lenovo.
-
- 0 תגובות
- 263 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 שח פלוס מינוס 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה, אופיס, זום. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעדיף מסך גדול כדי שיהיה נוח לעבוד אתו, אך זה אינו דרמטי אם יש ממש מחשב טוב עם מסך 14 7. האם האם יש צורך לכל…
-
- 0 תגובות
- 262 צפיות
-
-
היי חברים, אני מחפש לקנות דסקטופ לגיימינג, כשהשאיפה היא להתקרב ל-4k 60fps במשחקים חדשים בלי יותר מדי רעש. נחתתי על המפרט הזה במחיר של קצת פחות מ-6k, מפורסם כנפרט הרשמי של תחרות ה-Esports באילת ב-2021. האם זה שווה את הרכישה? להלן המפרט: Computer - Intel i5-12400F - TUF GAMING B660-PLUS WIFI D4 Motherboard - 16GB (2x8GB) 3600Mhz XPG DDR4 - ASUS Dual NVIDIA GeForce RTX3060Ti 8GB OC GDDR6 - 1TB XPG M.2 NVMe SSD - ASUS GT301 Gaming case - 550W ASUS STRIX 80Plus Gold Power Supply - ASUS ROG 240mm Liquid cooler - DOS - 3 Years warranty
-
- 0 תגובות
- 259 צפיות
-
-
https://www.ynet.co.il/digital/technews/article/sjczvbq2t
-
- 0 תגובות
- 258 צפיות
- 1 follower
-
-
-
כרגע אמור לשמש עבור עריכת סרטונים קצרים של כמה דק' באיכות 4k . מעוניין להשקיע עד 5 אלף ש"ח לפי מחיר באילת. המליצו לי על המחשב הזה בקישור שאוסיף פה. אשמח לתגובות מקצועיות וענייניות האם המחשב הזה מספיק טוב בשביל העריכה שאני צריך ואם לא אז מה כן ? תודה . https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=40986&Original=1
-
- 1 תגובה
- 253 צפיות
- 1 follower
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500, חריגה עד 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב שישמש אותי ללימודי הנדסת תכנה וקצת גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? כמה שיותר קל יותר טוב, גודל מסך עד "15.6 7. האם האם יש צור…
-
- 0 תגובות
- 250 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 שקלים. חריגה עד 500 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג (בעיקר למשחקי עולם פתוח, משחקי תפקידים ומודינג), ושימוש באבלטון לייב/תוכנות להפקה מוזיקלית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך ועכבר. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא בעדיפות ראשונה, כמובן שמעדיף כמה שפחות רעש. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (…
-
- 0 תגובות
- 250 צפיות
- 1 follower
-