עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, מעדיף שלא לחרוג, אך אם זה הכרחי בשביל שיפור מורגש אפשרי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודת תכנות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8 מ 10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות…

• 0 תגובות
    • 318 צפיות
  2. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כ10 אלף, הייתי רוצה שזה יהיה כולל מסך עכבר ומקלדת אבל אפשר לחרוג מהמחיר 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? הייתי רוצה שיריץ משחקים עדכניים ועתידיים בצורה טובה (howarts legacy) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך מקלדת ועכבר (אולי גם רמקולים?) אבל אפשר לחרוג מהתקציב ולא חובה מסך: קעור מקלדת: מכאנית 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יהיה נחמד, הייתי רוצה קירור נוזלי למעבד …

• 0 תגובות
    • 317 צפיות
  3. Started by aviwo,

רוצה נייד עם מערכת הפעלה של MAC מבקש המלצה והיכן ניתן להבין את המערכת על בוריה, תודה

• 0 תגובות
    • 316 צפיות
  4. שלום חברים, אחרי התייעצויות בפורום הזה, קניתי מחשב חדש מדגם HP Envy 17-da0003nj / B40GDEA. לצערי 20 שניות אחרי שהדלקתי אותו בפעם הראשונה הופיעה הודעת שגיאה - "The system has detected that a cooling fan is not operating correctly. System Fan (90B)" הודעה זו התקבלה לפני כל שימוש במחשב וללא התקנת תוכנות כלשהן. מבחינתי מדובר ב - DOA (Dead On Arrival) עם צורך בקבלת מחשב חדש. כשפניתי לHP בבקשה למחשב חדש הם אמרו שלא בטוח שאני זכאי ושקודם יש צורך לבצע פריקת מתח ולבדוק את הBIOS ועוד כל מיני דברים שאני לא מספיק מבין בהם. עניתי להם שהמחשב כבר הוכנס מחדש לעטיפתו המקורית והפעם הבאה והיחידה שאני אגע בו פעם נוספת היא בזמן שאמסור אותו לשליח מטעמם שיגיע עם מחשב חדש מהקופסא. הם מצידם אמ…

5. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אפשר חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רמקולים ומסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כזה חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא אוהבת אורות, אבל לא כזה חשוב לי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? צריכה מער…

• 0 תגובות
    • 313 צפיות
  6. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7,000 ₪, חריגה מאושרת. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית, עבודה משרדית (אך עם רצון למפרט גבוהה מהנדרש). 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) זיכרון RAM וכונן בעדיפות שניה (כלומר עדיף שיהיה אך מוכן להתגמש על החלפה). 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 14-15.6 7. האם האם יש צורך ל…

• 0 תגובות
    • 310 צפיות
  7. כיום ישנו מחשב ממותג ללא שימוש מדגם ThinkStation P500 Workstation lenovo שדרוגים מהדגם בכללי 90G זכרון AAC 650 ספק NVIDIA® Quadro® K420 SSD+3 כוננים מכנים 2G מעבד LGA 2011-3 e5-2678 V3 XEON השאלה אם שווה להשקיע בקיים או לקנות חדש תודה מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? קנייה 4K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים וכללי עבור ילדים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כן 3 כ…

8. Started by Eran Schnitzler,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? $500 כן בקצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מחשב נייד תמיד שקט לא? 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה בעיקרון, עדיף 14" 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או ה…

9. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000, אמור להיות יותר ממה שצריך (ללא כרטיס מסך) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עדיף לוח אם תומך WIFI,לא ממש חשוב 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא לגמרי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מארז fractal ridge 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה …

• 0 תגובות
    • 306 צפיות
  10. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 - 6000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? למישחקים ברמה גרפית גבוהה ותיכנות ברמה בינונית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? שיהיה בגודל סביר לא גדול מידי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנ…

• 0 תגובות
    • 305 צפיות
  11. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 - ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש מירבי בעבודה עם מכונות וירטאוליות - VMware Workstation 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשיבות סבירה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצ…

• 0 תגובות
    • 305 צפיות
  12. שלום לכולם. אני מנסה להרכיב מחשב נייח שיעלה עד 3000 שקל (כולל הזמנת חלקים בחו"ל אם יידרש) דרישות החומרה שאני צריך : - מעבד i5 דור 12 לפחות (אם נכנס בתקציב יותר טוב מזה - מצויין) - כרטיס מסך RTX של Nvidia מסדרה 3000 (לפחות) עם 8GB זיכרון - 32GB RAM - כונן SSD של חצי טרה (יש לי כונן SSD חיצוני של 4TB שעליו אעבוד בעיקר). האם אפשרי לעמוד בתקציב? המון תודה.

• 0 תגובות
    • 303 צפיות
  13. Started by Oztriker,

מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 אפשרי חריגה אם יש יתרון בביצועים אבל מעדיף לחסוך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פיתוח web מתקדם, הרצת מספר דוקרים אז עדיף 32 gb זכרון. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אם אפשר לצרף להרכבה וזה לא פוגע באחראיות איתור תקלה. אפשר להוסיף ssd וזכרון מאמזון 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מאר…

• 0 תגובות
    • 302 צפיות
  14. שלום לחברי הפורום הנהדרים לפני כ8 שנים בניתי מחשב לאחר שקיבלתי עזרה כאן לגבי חומרה. היום אני רוצה כבר לשדרג אותו, והחלטתי לבנות מחשב חדש שלם במקומו. אהיה בחודש הבא באילת אז אוכל לקנות כבר שם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הייתי רוצה שלא יחרוג מ7000 שקלים (באילת כאמור), לא חובה לנצל את כלל התקציב אם אין תמורה טובה לכסף 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג. כנראה 1440p אבל יכול להיות שארצה 4k. פחות עף על פריימים סופר גבוהים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? …

• 0 תגובות
    • 300 צפיות
  15. היי אני מתכוון לקנות מחשב נייד שצריך לשרת אותי במצבים בהם אין לי חשמל במשך זמן ממושך. הבנתי שיש מחשבים ניידים שניתן להטעין מסוללה חיצונית? איזו סוג סוללה זו? זה משהו יקר? אשמח לשמוע על כך.

16. Started by along21,

הלפטופ המיושן שלי סיים את חייו. מחפש מחשב שימלא את מקומו - הורדת סרטי טורנט (לכאורה) והקרנת סרטים לילדים (לכאורה) בטלווזיה בסלון פשוטה. אולי פה ושם Youtube וכאלה. https://www.amazon.com/gp/product/B0BS369VMF/?th=1 בחיפוש באמזון יצא לי זה שעולה שעולה קצת פחות מ950 שח. האם זה המוצר המומלץ לשימוש של הקרנת סרטים? תודה

• 0 תגובות
    • 300 צפיות
  17. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 אפשר בקטנה לחרוג אם צריך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים: warzone/gta v/diablo 4/fifa וכו.. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא …

• 0 תגובות
    • 298 צפיות
  18. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? $500 כן בקצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מחשב נייד תמיד שקט לא? 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה בעיקרון, עדיף 14" 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או ה…

19. שלום, ראיתי שיש פוסטים אחרים בנושא אבל לא מצאתי את התשובה שאני מחפש אני מתכנן לרכוש מחשב חדש לצורך עבודה בתוכנות גרפיקה כמו AutoCAD Revit, סקטצ'אפ, זה בעיקר.. השאלה שלי מיועדת למי שהתנסה בעבודה עם תוכנות בסגנון הזה לגביי שימוש במעבדי AMD לפי האתר של אוטוקאד הם עובדים עם המעבדים הללו, רציתי לקבל חוות דעת ממישהו עם ניסיון אם יש פה בפורום.. אני חושב לקנות את המפרט הבא- AMD Ryzen 5 8500G 3.5GHz AM5 - Box קירור למעבד - Original AMD CPU Cooler לוחות אם למעבדי ‏AMD - ASUS Prime B840M-A WiFi DDR5 AM5 זיכרון למחשב - Corsair Vengeance 2x32GB DDR5 4800MHz CL40 כרטיסי מסך - Sapphire PULSE AMD Radeon RX 7600 8GB GDDR6 HDMI 3xDP כונן SSD - Kingston NV3 PCIe 4.0 x4 NVMe M.2 2280 1TB:…

20. Started by MaorM1,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000 עדיף ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג - שיהיה מסוגל להריץ כל משחק באיכות גבוהה, (כרגע אני עם מחשב שלא מסוגל להריץ משחקים אז אין לי משחקים לדוגמה), ותכנות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן - מסך 27 QHD, IPS , brightness>=350 עם height adjustment 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - צריך לכלול הכל. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אם אפשר מבלי לפגוע ביצועים אז כמובן שעדיף …

21. Started by Crapy,

...

• 0 תגובות
    • 294 צפיות
  22. 1 מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב = 6000, אפשר לחרוג עד 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג, משחקים חדשים שירוצו טוב, ועריכת מוזיקה עם קיובייס ואבלטון 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? ממוצע 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעל…

• 0 תגובות
    • 294 צפיות
  23. האלן חברים ערב טוב. אשמח לעזרה והמלצות אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לשימוש בעריכת וידיאו ומוזקיה fl studio , studio one ,sony vegas וכ"ו.. ובין היתר לטובת עבודה עם גרפים וטבלאות וכ"ו.. התקרה היא 6,000 ש"ח אפשרי חריגה של כמה מאות וכמובן שאשמח להוזלה במידה ותמצא כזו. אני לא כולכך מבין בזה ולכן אשמח להמלצות תודה רבה מראש 🙂 מעריך אתכם.

• 0 תגובות
    • 294 צפיות
  24. שלום לכולם אין בעיה שכתוב שהזיכרון מותעם ל אי מ די זיכרון https://tms.co.il/computer-hardware-components/memory/desktop-ram/corsair-ddr5-32g-6000-cl30-amd-vengeance-rgb-black לוח אם https://tms.co.il/computer-hardware-components/motherboards/motherboard-for-intel/gigabyte-b760m-ds3h

• 0 תגובות
    • 291 צפיות
  25. שלום מבקש המלצה למחשב נייח לילד בן תשע שישמש בעיקר למשחקים. כרגע הוא משחק בעיקר במיינקראפט. התקציב הוא עד 4000 אפשר עם חריגה קטנה. לגבי מערכת הפעלה ואופיס אני מניח שלא צריך מכיוון שהוא מקבל חינם ממשרד החינוך תקנו אותי בבקשה אם אני טועה. אשמח גם להתייעצות בנוגע למסך מחשב. אני מרגיש יותר בנוח לקנות כזה כיד 2 אז התקציב אמור לכלול גם מסך יחסית גדול ואיכותי שאני מניח שאוכל לקנות בהנחה משמעותית ביד 2 אשמח לשמוע אם ההנחה הזאת מציאותית וכמה להשקיע בזה. תודה רבה

דיונים חדשים בפורומים