עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Azam,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2,000 רצוי, חריגה עד 2,500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? נטו לוורד/אקסל בשיעורים וגלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כלום 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא רלוונטי במקרה הזה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא סופר קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? המשקל זה הדבר הכי קריטי מבחינתי, כמה שיותר קל יותר טוב 7. האם האם יש צורך לכלול מ…

• 0 תגובות
    • 343 צפיות
  2. אשמח לעזרה באיזה חנוית כבר אפשר לקנות את הזיכרונות החדשים DDR5 אשמח ללניקים אשמח לעזרה

3. Started by OFRbd10,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000-5000 שח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משרד, עיבוד מוזיקה, משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא גדול, אבל שיאפשר אוורור טוב, ומקום לשדרוג עתידי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפ…

4. היי, אני מתכננת ללמוד שנה הבאה תחום של מדעים מדויקים ועשיתי רשימה של מחשבי נייד שיכולים להתאים למי שהולך ללמוד תחום כזה (מחשב עם מעבד חזק להורדת תוכנות, גודל מסך מסוים וכו) אשמח שתעזרו לי לבחור מבין הרשימה את המחשב הטוב ביותר בשבילי לטווח ארוך מאוד( לפחות חמש שש שנים) https://docs.google.com/document/d/1NSm9bxei7zZ5U3ayFTD6x2VvbxBiWWOtr9jVb00X9CY/edit יש גם קישור שמצורף פה וגם קובץ של הרשימה רשימה של מחשבי נייד.pdf

5. Started by lioryb,

שלום. אשמח להמלצה למחשב נייד ללימודי הנדסת אלקטרוניקה (י”ג - י”ד) תקציב - בין 4 ל-5K שימוש - תכנות אלקטרוני quartus, mu ציוד היקפי - עכבר (אלחוטי), תיק (מן הסתם - לא בהכרח בתוך התקציב). גודל - לא חשוב, אבל לא כבד מדי, כי יינשא מדי יום בתיק אין צורך במערכת הפעלה אין העדפה לחנות ספציפית - אבל השאיפה היא לקנות במהלך שבוע הבא עם מבצעי black friday, ואולי אף באילת המחשב יחובר בבית למסך שולחני, אבל אפשר להכניס בתקציב גם מסך מגע - או לוח שרטוט, שיאפשר שרטוטים בזמן שיעור, זה יוסיף. תודה

6. היי אני מחפשת מחשב נייד שיריץ תוכנות כמו אילוסטרייטור ותוכנתו עיצוב. כלומר שיהיה חזק (בגבול התקציב). מסך סביב ה14 אינץ'. הלוואי שיהיה קל משקל. עם כונן קשיח ssd. תודה!

7. Started by Sparks,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 14K גמיש. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בגדול מחשב גיימינג. מפתח לVR. Unreal Engine. הרבה בייקים, רנדר ותלת. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? -רצוי קל לנסיעות. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מוע…

• 0 תגובות
    • 336 צפיות
  8. Started by נורופן,

היי, אני צריך לקנות מחשב לפטופ, שישמש כפרוקסי בסביבת לינוקס, בשל אילוצים המחשב יהיה דולק כל הזמן. אני צריך המלצה על לפטופ טוב שיוכל לעמוד בזה שהוא דולק כל הזמן ולא יקרוס.

• 0 תגובות
    • 336 צפיות
  9. ב3000 שח חריגה עד 200 שח מפרט מחשב מ2022 ווינדוס 11. 16גיגה ראם מעבד חזק חיבור חוטי לרשת מצלמה באיכות 720 לפחות. מסך גדול באיכות גבוהה שהיה מבריק לא מט כרטיס מסך 4 גיגה עדיף מי חברה מוכרת

10. Started by Ypaul123,

היי, יש בארץ חנויות / פרטיים שמוכרים ? אשמח להכוונה. תודה מראש

11. Started by pixraider,

זה הזמן להחליף את המחשב שבו אני משתמש לעריכת תמונות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך 4500שח, כולל ווינדוז 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת תמונות בכלים הבאים: פוטושופ, לייטרום וגם כלים ייעודיים לעיבוד תמונות שאוהבים להשתמש ב-GPU DXO PhotoLab 8 elite Topaz Photo AI (צילומי מסך של דרישות המינימום שלהם מצורפים) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך, קיימים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש כוננים קשיחים לאחסון יש כונן SSD 1T NVME M.2 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?…

12. אני מחפש מחשב נייד בשביל לימודים ומידול תלת ממד בblender כתחביב. הקישור שפרסמו באתר (https://www.amazon.com/dp/B09127DDVT?tag=hwzone0f-20) נראה לי מתאים, קראתי כמה ביקורות שהמסקנה של רובם היתה שלא כל כך משתלם כי יש באותו מחיר מחשבים יותר טובים. עכשיו שיש הנחה לא מצאתי משהו מאלה שהציעו שם במחיר קרוב. השאלה שלי בסוף היא כמה באמת הנתונים (i7 דור 11, RTX 3070) באמת עדיפים על נייד עם רכיבים שעל הדף יותר חלשים אבל בתכלס יתנו יותר תפוקה. מישהו עם קצת ניסיון יוכל לייעץ לי אולי איך אפשר לבדוק משהו כזה? בנוסף שאלתי פה קודם על מחשב והומלץ לי לחכות ליציאת מעבדי דור 12 לניידים, מכיוון שאני לא רוצה לחכות חצי שנה שהמחירים לא יהיו מחירי השקה, השיפור בין הדורות הוא משמעותי ברמה שאותו…

13. Started by Zada,

שלום. אני כבר ממש לא מעודכן במחשבים מעוניין במחשב נייד יש לי כמה שאלות אני מוגבל בתקציב 3000 שח מחשב ישמש לאבטחת מידע ושימוש ביתי אני צריך לפחות 16 gb ram ומעבד לפחות i5 אז ככה 1. האם אפשרי לקנות מחשב עם 8 ram ולהוסיף לו 16 או 8 ככה שיוצא יותר זול ואם כן איך בודקים מה מתאים ללוח אם וכו. יתכן שככה אוכל להרוויח גם מעבד i7 2. אפשג להרכיב מחשב נייד כמו שעושים גם נייח? 3.לא קשור לכאן אבל אם אפשר לכוון אותי מתלבט האם להתקין ווינדוס או קאלי לינוקס תודה חברים

• 0 תגובות
    • 326 צפיות
  14. Started by galmic,

היי, יש לי 2 מחשבים שאני מעוניין למכור ואשמח לעזרה בכמה אני יכול לתמחר אותם במחיר הגיוני למכירה: 1. מחשב נייח תחנת עבודה, נקנה למשרד לפני שנה ובקושי היה בשימוש Dell precision 3660 i7-12700 32GB RAM 512 GB NVMe Nvidia RTX A2000 Windows 10 ברישיון 2. לפטופ של לנובו בן 3. גודל 15.6" i7-10750H 16GB RAM 512 GB SSD Nvidia GTX 1650 4GB Windows 11 ברישיון תודה.

• 0 תגובות
    • 326 צפיות
  15. יש לי מחשב ישן, אבל עובד נהדר, מצוין יש לצטיין. זה המפרט: Intel Core i7 4790 @ 3.60GHz ‏‏‎ ASUS Z97M-PLUS (SOCKET 1150) 16.0GB Dual-Channel DDR3 4095MB NVIDIA GeForce GTX 970 (Gigabyte) 238GB Crucial_CT256MX100SSD1 (SATA (SSD)) 1863GB Seagate ST2000DM008-2FR102 כונן לקריאת דיסקים ספק 550W מארז NZXT 410 PHANTOM כמה המחשב הזה באמת שווה היום כמוצר יד 2? אני רוצה להחליף אותו במחשב חדש אבל לא יודע כמה הוא שווה. יש לי אפילו כרטיס מסך RADEON HD4870, חחח זה שווה משהו? תודה מראש.

16. https://www.youtube.com/watch?v=zC2ThyE2UPg לכאורה אני עדיין חושב שכל נייד לגופו ...

17. שלום רב, אני דיי חדש בתחום, ורוצה לשחק במשחקי יריות כגון COD וגם GOD OF WAR אני אשמח לקבל 2 מפרטים אחד למסך 1080P ומפרט נוסף למסך 1440P - ככה אוכל לראות אם שווה לי התוספת.. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 6000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, COD , GOW 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה שקט וקריר בקיץ 6.…

• 0 תגובות
    • 325 צפיות
  18. Started by prigo87,

היי, אחרי שהנייד שלי מת, הגיע הזמן לעבור לנייח. מכוון לתקציב של אזור ה-6000 שקל (כולל מסך) המחשב מיועד גם לעבודה בהיקף נמוך (solidworks הרכבות יחסית קטנות, altium, matlab) וגם למשחקים אבל ממש אין צורך לשחק את ההכי חדשים על ההגדרות הכי גבוהות. הפעם האחרונה שהרכבתי מחשב הייתה לפני 15 שנה בערך ואני קצת פחות עוקב היום. בעיקר רוצה לוודא שכל מה שבחרתי יעבוד כמו שצריך אחד עם השני. מעבד - intel i7 11700KF 3.6Ghz 16MB לוח אם - Gigabyte B560 AORUS PRO AX קירור מעבד - Noctua NH-U14S ראם - Kingston FURY BEAST RGB 2x8GB DDR4 3200MHz CL16 דיסק קשיח - WD 2TB Blue Transcend110S TS128GMTE110S SSD NVMe PCIe Gen3 x4 - SSD (יש ל…

• 0 תגובות
    • 324 צפיות
  19. שלום, אני רוצה לשדרג את המחשב הנוכחי שלי 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי מעבד RYZEN 7 5800X והארדיסקים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא צריך אורות ושום דבר בסגנון.. עדיף שלא יהיה גדול 7. האם ה…

• 0 תגובות
    • 323 צפיות
  20. שלום, מבקש לחבר מחשב נייד קטן וזול למסך טלויזיה לצורך גלישה באינטרנט, צפיה בנטפליקס וטורנטים. האם אוכל להסתפק במערכת הפעלה windows 10, חיבור מיני HDMI, וחיבור USB לצורך מקלדת ועכבר אלחוטיים? האם יש צורך בביצועים מינימאליים של כרטיס מסך ומעבד? מצאתי במחסני חשמל מחשב נורמנדה ב-555 ש"ח - הוא יספק את הדרישות? https://www.payngo.co.il/275858.html?___store=hashmal_store_view&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=shopping-ssc&gclid=Cj0KCQiA2sqOBhCGARIsAPuPK0hQvn9luL0Xd2rctYnYN7moVKVDTYpUFGSJ8taPvgjud2_ciRoBHFQaAvQuEALw_wcB תודה, רמי.

21. Started by 19283746,

שלום, אני מתחילה השנה תואר בהנדסת תעשייה וניהול ואני חושבת על לקנות Apple MacBook Air 13 M1 Chip 8-Core CPU, 7-Core GPU, 512GB SSD Storage, 16GB Unified Memory . אך איני יודעת אם המחשב מספיק לתואר ואם IOS תומכת בתוכנות שבהם משתמשים. אשמח לעזרתכם תודה מראש.

22. אשמח עזרה בבניית מפרט גיימינג כולל מסך, KSP אילת תקציב למחשב: עד 10 אלף שקל ובנוסף, מסך ב 2000-2500 שקל (סכום נפרד. כן, הבנתי כי המחיר על מסכים כמו בשאר הארץ) RGB לא רלוונטי, המחשב יושב בתוך סיפרייה, קירור מים למעבד, זיכרון לפחות GB16X2 שני כונני SSD, כשאחד 1TB מערכת הפעלה והשני 2TB מסך גדול יותר מ-26", קעור(???), תלייה על הקיר, למשחקים וגם סרטים סדרות באיכות גבוהה (4K / 8K) בתוך המארז להוסיף במפרט 2-3 מאווררים נוספים לסירקולציה טובה (וגם פה שוב אין משמעות ל-RGB) תודה

• 0 תגובות
    • 322 צפיות
  23. שלום חברי הפורום,ברצוני לבקש עזרה עבור הבן שלי(הוא על הרצף). הוא רוצה מחשב חזק עם FPS גבוה(לא מבין בזה) כי הוא משחק הרבה פורטנייט ומייקראפט. אני מוכן בשבילו להשקיע,אבל עד סכום של בערך 8k. קניתי לו מסך יקר עם בקשתו. בבבקשה,אם אפשר מפרט על מחשב חזק שמתאים לצרכים כמו רשמתי. תודה רבה!

24. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביבות ה-20000, אבל יותר חשוב איכות המפרט אז יש גמישות, עדיף כמובן כמה שפחות אז עם יש תחליפים זולים יותר אך באותה איכות אשמח לדעת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש כבד בAI, גם SDXL ובעיקר שיהיה חזק מספיק להריץ FLUX בהווה ובעתיד. שימוש גם בפוטושופ ואפטר אפקטס 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין כזה רכיב. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …

25. חשובה מצלמה איכותית כי יש הרבה שימוש בזום וכמובן כל מה שקשור לעבודה משרדית וגלישה ברשת. התקציב עד 3000 ש"ח. תודה

דיונים חדשים בפורומים