עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by nadster,

היוש! אשמח לעזרתכם. 1. מה התקציב המירבי? 7-7.5K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות (עבודה), משחקים (שירוצו ברמה גבוהה) משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא צריך שום דבר, המסך הנוכחי הוא 27 אינצ' 2K, 2560X1440 …

• 0 תגובות
    • 441 צפיות
  2. Started by Jonathan B.D,

שלום לכולם ותודה ומראש מהו התקציב המרבי לרכישת המחשב? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 חריגה עד 500 שח מתי מתוכננת רכישת המחשב? סוף דצמבר מהם שימושי המחשב? (ציין בפירוט מה תעשה עם המחשב, איזה תוכנות/משחקים תפעיל וכו'): משחקים בעיקר האם תבצע המהרה (OverClocking) למחשב? (ציין את הרכיבים): לא האם יש חלקים שאין צורך לכלול במפרט? כן - הרד דיסק וספק (יש מצב שאשמור גם את המארז) מהו נפח איחסון שתרצה בכונן הקשיח ובSSD? לא צריך האם יש צורך בציוד היקפי? האם הציוד ההיקפי נכלל בתקציב המחשב? לא האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מהמפרט? לא האם יש העדפות ספיציפיות למארז? לא האם יש צורך בכונן דיסקים? לא האם יש חשיבות לשמירה על שדרוג…

• 0 תגובות
    • 441 צפיות
  3. Started by mad_max,

שלום לכולם. אני מחפש מחשב בעיקר לעבודה (הרצות matlab ודומיו), אבל גם קצת למשחקים (לא משחקים כבדים גרפית). לאחר חיפוש מצאתי את המחשב הבא: http://mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=4438&lg=0 האם הוא שווה את המחיר? האם יש המלצות אחרות בטווח המחירים הזה? ושאלה נוספת לא קשורה: האם יש איזה בעיה עקרונית לקנות מחשבים במכירות של walla-shops (מבחינת "אבא ואמא")? תודה מראש לעונים

• 0 תגובות
    • 441 צפיות
  4. אהלן אהלן טוב המחשב שלי מזה 4 שנים נדפק (ליתר דיוק נשרף לי הלוח אם ) אני מעוניין לרכוש עכשיו מחשב חדש ואני מחפש משהו סולידי אינטרנט office להוריד קצת מוזיקה, סרטים אבל לא בקטע של להפציץ אותו במשחקים או משהו כזה אני מעוניין לקבל מפרט למחשב בן זונהההההההה בטווח מחירים של 1500 גג עד אזור ה2100, 2200 ככה ואם מישהו מכיר מקום שיכול לסדר לי מחיר סוף סופני שבו אני גם אקנה את המחשב החדש וגם על הדרך יסדרו לי גם את המחשב הקודם אני אשמח... תודה : )

5. Started by Danits1,
    • 0 תגובות
    • 440 צפיות
  6. Started by of1978,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? -- עד 3500 ש"ח אפשר לחרוג במקצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? -- בעיקר לעבודה משרדית אינטרנט צפיה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? --לא אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)--לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? --לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'?--לא חשוב משקל צריך מסך בסביבות 15 ומעלה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לצ…

• 0 תגובות
    • 440 צפיות
  7. Started by Motiba,

ה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7-8 אלף שקל 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עיבוד נתונים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך גדול (26 אינצ' וצפונה) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריך את הכל מחדש , אין משהו קיים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב , אבל ביצועים עדיפים על שקט 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלה כלשהי . 7. האם האם יש צורך לכל…

• 0 תגובות
    • 440 צפיות
  8. Started by The Ball,

היי לכולם, אני מחפש מחשב לאבי שיצא לפנסיה עד סכום של 4,000 שקלים. השימושים זה אינטרנט, אופיס ופוטושופ בסיסי. צריך רק ווינדוס ללא ציוד היקפי. אשמח להמלצות.

9. 1. עד 6000 ש”ח רצוי עם ציוד הקפי - אפשר לחרוג עוד 1000 ש”ח אם זה משמעותי 2. מחשב משחקים לנער בן 15 - כולל פורטנייט - לא חשוב שיהיה המילה האחרונה אלא הביצועים. 3. יש ציוד היקפי - מסך 2MS בן שנתיים מקלדת עכבר ואוזניות 4. אין רכיבים 5. שקט חשוב 6.עדיף ללא אורות מיותרים נמצא בחדר השינה של הילד אלא אם ניתן לכבות אותם כשהמחשב עובד. 7. יש צורך במערכת הפעלה והרכבה - אופיס לא נדרש. 8. גרים בצפון - עפולה/ חיפה / קריות - אפשר איבורי לפני סוף השנה - חשבונית נדרשת - עדיפות לרכישה בחנות אחת 10. אין בקשות מיוחדות 11. אין ציוד היקפי מיוחד 12. חשבתי על משהו כזה: https://www.ivory.co.il/computer/intel/build/TTNP7GRSZ9TZFDZX89ST Uploading Attachment...

10. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 שקל, חריגה עד 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, קצת פוטושופ 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD, HDD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? ללא אורות, קטן אם אפשר 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב …

• 0 תגובות
    • 440 צפיות
  11. שלום, אני עובד הרבה עם תוכנות אופיס ודומות להן, עריכה גרפית יחסית פשוטה (Gimp ו Inkscape) ושומע הרבה מוזיקה. בנוסף אני מעוניין להתקין שתי מערכות הפעלה, XP ואובונטו. הסתכלתי על המפרט המומלץ לעריכה גרפית ב-3K וחשבתי להוסיף כרטיס קול טוב שיעשה עבודה טובה עם מוזיקה ואולי לקחת שני דיסקים קשיחים של 320GB בשביל להכיל את כל המוזיקה (יש הרבה מאוד). המחשב יעבוד עם מסך 22" רחב של סמסונג (SyncMaster 226bw) מה דעתכם? וכמובן המלצות על כרטיס קול... תודה. זה המפרט המומלץ באתר לעריכה ב3K: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 (S775) 3GHz 1333MHz FSB 6MB Cache - Box 980 גוף קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 PRO 115 לוח אם Gigabyte GA-P35-DS3L Intel Socket 775 ATX Motherboard 450 זיכרון פנימי 2X…

• 1 תגובה
    • 440 צפיות
  12. Started by גון,

אז אני הולך לבנות מחשב אבל אני לא בטוח איזה ספק כוח לקחת, זה המפרט: AMD 5950x msi gaming x trio GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X Corsair iCUE H150i ELITE CAPELLIX Cooler ROG Crosshair VIII Formula x570 Samsung 980 pro 2TB Gskill trident z neo 4x16 64gb 3600mhz ו-4 מאוררים 140ממ

• 1 תגובה
    • 439 צפיות
  13. שלום, מבקש המלצה לבחירת מחשב גימינג לילד בן 10 - תקציב עד 3500ש"ח

14. Started by mikyl,

מבקש המלצה למחשב נייד לאופיס, אינטרנט, סקייפ, זום. בגודל 15.6 תקציב לא מוגדר אבל לא יקר.

• 0 תגובות
    • 439 צפיות
  15. אהלן חברים, אז ככה הגיע הזמן לשדרג את המחשב שלי ובגלל שאין אפשרות להרכיב את הסדרה של הכרטיסי מסך החדשים על המפרט הנוכחי אז אני נאלץ למכור את שלי ולקנות אחד חדש מעבד: AMD Ryzen 7 5800x 8-Core 3.8 GHz Socket AM4 105W ( כבר הזמנתי ) קירור מים למעבד: Corsair Hydro H100i RGB PLATINUM 240mm לוח אם: Asus TUF GAMING X570-PLUS AM4, AMD X570, DDR4, 2xPCI-E, HDMI, DP זכרונות: Corsair Vengeance RGB PRO 2x8GB DDR4 3600MHz CL18 Kit כונן מהיר: A-DATA SSD 1TB XPG Spectrix S40G RGB M.2 2280 כרטיס מסך: GIGABYTE GeForce RTX 3080 DirectX 12 GV-N3080GAMING OC-10GD 10GB 320-Bit GDDR6X PCI Express 4.0 x16 ATX ( כבר הזמנתי ) ספק: GIGABYTE GP-P850GM 85…

• 0 תגובות
    • 439 צפיות
  16. אנחנו חברה של PHONE FARMS ואני מנסה להבין מה הפתרון האידאלי לחבר מעל 500 טלפונים למחשב בודד. עד כה אנחנו עובדים עם DESKTOP אבל הבעיה שלנו זה בעיקר כמות הכניסות הPCI בלוח אם.. אנחנו קונים PCI TO USB כדי לקבל עם CONTROLLERS למחשב. כל PCI מחזיק בערך 50 עד 100 טלפונים. יש משהו שיכול לתת לנו מענה יותר טוב ?הבנתי שהCPU אחראי גם לכמות הLANES שאפשר לחבר. אולי פשוט כדאי להמשיך עם המוצר הנוכחי DESKTOP ? או אולי הגיע הזמן לעבוד מקצועי עם שרת רציני שיכול לקבל הרבה PCI ? בכל מקרה אין תקציב. ראיתי את זה: Asus Pro WS X299 SAGE II אבל לא בטוח איפה יש בארץ

17. Started by zioN,
    • 0 תגובות
    • 439 צפיות
  18. Started by NK27,

שלום לכולם יש לי תקציב של 3600 למחשב נייד עבור לימודים , איך המחשבים של ACER? הדגם הזה Acer Swift 3 SF314-59-52QB NX.A0REC.001

• 0 תגובות
    • 438 צפיות
  19. Started by netanelal1,

שלום לכולם אשמח להמלצה על מפרט תקציב עד 4000

• 0 תגובות
    • 438 צפיות
  20. מה דעתכם על המפרט הבא (עם מבט לשדרוג עתידי כמו תכנות ומשחקים לא בשנה הקרובה בכל אופן) צריך Wifi , ציוד היקפי(מסך, מקלדת עכבר , רמקולים) ? שכחתי משהו, אפשר להוזיל להחליף, אנאערף. תודה רבה לעוזרים! עריכה: אני לא מצליח להדביק פורמט כראוי משום מה [img]https://www.plonter.co.il/graphics/plonters/plonter_logo.png[/img] הצעת מחיר למערכת מחשב - [URL]www.plonter.co.il[/URL] - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים [table] [tr][td][img]https://www.plonter.co.il/graphics/product_images/100x100/BX8070110400F.jpg[/img][/td] [td]מעבדים - Intel Socket LGA1200 [url=https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=BX8070110400F][b]BX8070110400F[/b] …

21. Started by jepe81,

שלום, מבקש המלצה למחשב HTPC שמיועד לניגון סרטי 4K. ללא משחקים. חשוב שיהיה קטן ושקט. תודה.

• 0 תגובות
    • 438 צפיות
  22. Started by yuval800,

שלום, אשמח לחוות דעת על המפרט הבא, מיועד כמחשב משחקים עבור ילד, משחק בעיקר פורטנייט. להלן המפרט: מעבד: Intel Core i5 10600K 4.1Ghz 12MB Cache s1200 קירור למעבד: Arctic Freezer 7X לוח אם: MSI B460M PRO LGA1200 זכרון: HyperX FURY Black 2x8GB DDR4 3200MHz CL16 Kit כרטיס מסך: Gigabyte GTX 1660 SUPER MINI ITX OC 6GB GDDR6 כונן: Kingston KC600 3D TLC 2.5 Inch 512GB SSD SATA III ספק כח: Antec Atom V550 12cm מארז: Antec NX200 ATX Mid Tower Black מחיר: 3651 ש"ח האם נראה שהכל יתחבר טוב ביחד? בהנחה שהייתי רוצה טיפה להוזיל את המחשב, יש מאיפה? תודה, יובל.

• 0 תגובות
    • 437 צפיות
  23. שלום לחברי הקבוצה, אשמח לעזרתכם:) אני רוצה להחליף את המחשב הנייח הביתי ( כבר עייף, 6-7 שנים). מרגיש שלא בקיא בטכנולוגיה אפ טו דייט... אשמ להמלצה למפרט לא מוגזם אבל חזק לטובת השימוש שלנו. אפרט את הצרכים / השימושים השונים שלו- - עבודה בעריכת טקסט בסביבת אופיס לכתיבה אקדמית (וורד בעיקר) על קבצים גדולים. - עובד 24/7 בכל עונות השנה -משדר תכנים על שרת plex לטלויזיה החכמה בסלון על הרשת הביתית, שידור תכני וידאו הסטרימינג מהמחשב לטלויזיה בעזרת שרת שמוקם מקומית על המחשב. - כונן אחסון גדול (1-2tb) ssd לאחסון קבצי תמונות, תכניות וסרטים. - הורדה שוטפת של טורנטים בעבודת רקע. - עבודת…

24. לאחר 7 שנים מאז שהחלפתי מעבד-לוח-זיכרון בפעם האחרונה, גיל החומרה שלי התחיל להפריע לי קצת, הפעם, ומשום שהמארז שלי הוא כבר בן 17, החלטתי להחליף את הכל. טוב, כמעט הכל; אני שומר על הרכיבים הבאים: שני כוננים קשיחים מגנטיים, SATA, בגודל 3.5 אינטש, בנפחי 2TB ו-4TB. (הביצועים שלהם לא מעניינים אותי, ואני תמיד יכול להחליף אותם אח"כ) כרטיסים גרפיים של NVIDIA, מן הדגמים RTX 4060 וכן 1050Ti. (אלו לא כרטיסים טובים, אבל אני לא משתמש בהם לגרפיקה כלל, אלא רק להרצות ניסיון של תוכניות ב-CUDA (אני מתעסק בזה לפרנסתי). למה הכרטיס השני? משום שכך אני יכול לנסות תוכניות שכוללות תקשורת בין GPU'ים.) המחשב אותו אני מתכנן לשדרג הוא המחשב העיקרי שלי, בו אני משתמש גם לעבודה משרדית, גם לפיתוח תוכנה, ג…

דיונים חדשים בפורומים