ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,386 דיונים בפורום זה
-
היי חברים עבר קצת זמן מאז שביקשתי את עזרתכם במפרט מחשב ורק עכשיו אני הולך לרכוש אותו ורציתי לדעת אם משהו השתנה האם יש חלק שכדאי להחליף במפרט הנ"ל או להמשיך לרכישה עם מה שהוצע לי פה : מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601464303 - Intel - i7-4770 Quad core CPU - LGA1150 - 3.4 GHz - 8MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600... כמות: - 1 - 1362/ 1335 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 GA-H87-HD3 - Gigabyte - Socket LGA1150 CPU (Haswell, Broadwell) support - Intel H87 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 M... כמות: - 1 - 447/438 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח AM2U16BC8R2-B - ADATA - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series... כמות: - 1 - 328/32…
-
- 4 תגובות
- 909 צפיות
-
-
המחשב מיועד לתלמיד בכיתה ד'. לא אמור לעשות שום דבר מסובך, שימושי אופיס, אינטרנט וכדומה התקציב כ-1000 ש"ח ללא המעבד ומסך אותם כבר יש לי. המלצה יכולה להיות למפרט או לחנות תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 921 צפיות
-
-
שלום רב, אני רואה הרבה מפרטים (לדוגמה) בהם יש לוח אם עם chipset H410 / H510 שאיתו מגיע גם כרטיס מסך. האם באמת יש בו צורך? הרי בלוח עצמו יש גם כן יציאה למסך (VGA + HDMI)
-
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
מחשב + מסך ב5000 שח מעבד AMD ATHLON XP 1800 גי פורס טוב 128MB זיכרון 256 מסך שטוח 17" תוסיפו אתם את החלקים הנוספים
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם מה דעתכם על המפרט הזה: מעבד: Core2 Duo E6600, 1066Mhz, s775, 4MB מחיר עכשוי 1790שח (אני מחכה לירידת מחירים של אינטל ב40% בחודש הבא ככה שהמחיר יהיה 1300שח לוח: אם ?P5W DH Deluxe s775 Conroe, 975X, DDRII 800, 2xPCI-E Crossfire? מחיר 1390 שח זכרון ?1GB Kingston HyperX? מחיר 970 שח (סטיק אחד בשלב הזה ) כרטיס מסך: הכי פשוט בשלב הזה משהו ב220 שח (אני מחכה ל DX 10 שיגיע ל 1500שח אבל זה בהמשך) HD ?250GB 7200RPM, 16MB, SATA II? מחיר 390שח מארז: ?Thermaltake Shark VA7000BWA? מחיר 735שח ספק: ??ToughPower W0103 600W PFC (24pin) שח 580 מחיר 5585 שח מה הייתם משנים? תודה מראש ניר
-
- 2 תגובות
- 554 צפיות
-
-
טוב אז דבר ראשון הציעו לי מפרט מאייבורי: מארז: ARCTIC שחור\אפור עם USB קידמי ללא ספקספק כח: A.PFC 550W FAN12 CI-POWER CWT לוח: DH67BL B3 H67 SATA3 USB3 DDR3 INTEL מעבד: אינטל GHZ 8MB CORE I7 1155 QUAD 26003.4 זכרון: KVR KINGSTON 4GB DDR3 1333MHZ כ.מסך: NIVIDIA GEFORCE 450GTS 2G-3 P.O.VIEW דיסק קשיח: פנימי TERA SATA3 7200 32MB SEAGATE1 צורב: GH22NS שחור SATA LG DVDX22 DL כר. רשת: G LAN 1 מובנה בלוח האם כ. קול: 7.1 מובנה בלוח האם סה"כ 4315 כולל מעם ההצעה היא מאייבורי והבנתי שזסה על הפנים ולא מאוזן ועיף חדש לגמרי אז אם תוכלו ליבנות לי מחשב חדש לגמרי 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה לי העיקר ש…
-
- 32 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שימו לב למה רשמתי הכי זול , זה מחשב שלא למשחקים \ גראפיקה \ כל דבר כבד. זה מחשב ל: "בורסה , אתרי אינטרנט , מוזיקה פה ושם , סרט פה ושם" , אפילו לא מחשב להורדות אבל רצוי הארד דיסק נחמד ככה לכו תדעו אם בן דוד שלי יתחיל להיות מבין פעם :-). אז ככה : דבר חשוב מאוד שהוא רוצה! חדות ויופי של תמונה, אחריות , מהירות [שלא יתקע בדברים שפרסמתי למעלה חחחחחח] . תודה לעוזרים =) . שלא יעבור ת3000 בבקשה =].
-
- 1 תגובה
- 666 צפיות
-
-
אני עומד ללכת על i5 4690, משהו כמו 8-16 ראם, דיסק של 4 טרה, ssd של 256, כרטיס מסך באיזור ה800-900 שקל ושלושה מאווררים במארז. כמה הספק אני צריך לכל זה? במחשבונים באינטרנט אני מקבל המלצות על 650-750 אבל זה נשמע לי מופרך מדי. דעתכם?
-
- 5 תגובות
- 828 צפיות
-
-
כבר הרבה זמן שאני רוצה לקנות מחשב חדש (גיימינג) יש לי 1900 דולר בארנק באמאזון מכרטיסי מתנה, אני רוצה בנוסף לכסף שיש לי באמאזון להשקיע פה בארץ 5000 ש"ח לשאר חלקי החומרה נגיד לקנות כרטיס מסך מאמאזון בעלות 1900 דולר ושאר הדברים פה בארץ ב 5000 ש"ח חשוב לי מאוד לקבל את מלוא הבצועים מסכום הכסף שאני משקיע (אין צורך בציוד היקפי) מסך אשדרג בעתיד לתאימות של המפרט שתציעו אשמח מאוד לעצות ועזרה
-
-
- 1 תגובה
- 772 צפיות
-
-
לאחר שקיבלתי המלצות בדבר המפרט אשר הכי יתאים לי בתקציב האמור, נותר רק דבר אחד (לא פחות חשוב) היכן לקנות. אשמח לקבל המלצות על מקום ראוי באזור המרכז (ת"א, ר"ג גבעתיים) שניתן לסמוך עליו ושמתעסק עם בנית מחשבים לפי מפרט. (אגב הבנתי ש- KSP מקום בעייתי מבחינת אחריות למרות מחירים נוחים - האם כך?) תודה מראש.
-
- 18 תגובות
- 921 צפיות
-
-
שלום אני מחפש נייד קטן יחסית והוא אמור להחליף מחשב משרדי נייח. הוא צריך לעבוד כל היום במשרד ובערב בבית. 13.3 זה כי אני רוצה שהוא יהיה נייד לחלוטין. במשרד הוא יהיה מחובר לתחנת עגינה עם מסך ומקלדת/עכבר מסודרים. הדרישות: 1. כפי שאמרתי- אין תקציב. אני מניח שמחשב מסוג כזה אמור להיות חזק מהרגיל ולכן גם יקר יותר. כמובן שאני מעדיף זוול ככל האפשר למחשב כזה. 2. שימושים- עבודה משרדית "כבדה", כמה חלונות אקספלורר פתוחים בו זמנית , ועבודה רציפה ללא כבוי. 3. אני כן ארצה BLUETOOTH וחבור HDMI 4. מערכת הפעלה- אם זה יוזיל את המחשב אז אפשר ללא. 5. כמובן שאחריות כמה שיותר ארוכה.
-
- 2 תגובות
- 614 צפיות
-
-
מעוניין במחשב נייד עבור אבא שלי. מעבד core 2 duo, ללא מערכת הפעלה, 1 גיגה ram, בעל יציאת svideo. השימושים: צפייה בסרטי divx ושש ברשת. יש משהו בתקציב הזה או בדומה לו? תודה!
-
- 9 תגובות
- 934 צפיות
-
-
היי חברים, יש ברשותי Asus 3070ti 8GB ואשמח לעזרה לבנייה של מחשב שיתאים. המטרה שלי זה תקציב כמה שיותר נמוך עם צוואר בקבוק מינימלי עד לא קיים, הרבה זמן עבר מאז שהתעסקתי עם מפרטים בפעם האחרונה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אזור 3000-4000, אפשר לחרוג אבל עדיף דווקא כמה שפחות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים חדשים ב-1080P 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך כלל 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך כאמור …
-
- 1 תגובה
- 472 צפיות
- 1 follower
-
-
פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. גלישה,הורדות ובעיקר - משחקים ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? מסך 22 אינצ' * באיזה סוג משחקים תשחקו? משחקי אסטרטגיה בזמן אמת/ספורט/תפקידים/ירייה בגוף ראשון החדשים ביותר או שעומדים לצאת. לא…
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודים, אינטרנט, סרטים.. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 12-14 אינץ' * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כן, 5-6 שעות או יותר * האם יש צורך ביציאות מ…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם ושבת שלום. אני מעוניין לרכוש מחשב חדש בתקציב 4000-4500. מחשב לשימוש ביתי, אינטרנט, הורדות ומשחקים. רצוי שיהיה עם כרטיס מסך טוב, לוח אם גיגהבייט, מעבד amd, וכו' (אבל לא חייב, אם אתם חושבים שיש טובים יותר אז שוט...) אני צריך כמה שיותר מפרטים, וכמה שיותר מפורטים, ממש כל חלק בשביל המחשב. נ.ב: רצוי מארז יפה כזה.. תודה מראש דניאל
-
- 8 תגובות
- 746 צפיות
-
-
רק אתמול הכל עבד, היום בבוקר, אני בא להפעיל את המחשב. הוא נדלק והכל טוב , פתאום מופיע לי חלון כחול. עם כל מיני דברים, ולמטה יש מין אחוזי מספרים עולה, עד שזה מגיע ל100 . ושזה מגיע ל100 , הוא כאילו בא להפעיל את המחשב, אבל מה שכן, הוא עושה מן אתחול לבדוק תקלות. אני חיכיתי עד שיסיים, הוא אומר לי להדליק את המחשב מחדש. הדלקתי ואותו דבר הוא חוזר על עצמו, יש לי כמה אפשרות . 1. להפעיל את ה DOS. 2. להפעיל שחזור מערכת. 3.לאתחל. עשיתי את כולם ולא עובד שום דבר, השגיאה חוזרת על עצמה. איך פותרים? Windows Visa ! סוג המחשב HP
-
- 0 תגובות
- 886 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לרכוש מחשב נייד (לא נייח עקב אילוצים), לאדם מבוגר, בעד כ-1000 ש"ח. מדובר באדם עם די 0 ידע טכנולוגי (ברמה של "תלחץ פה וזה עושה ככה, תלחץ שם וזה עושה ככה"). שימושים כמעט יחידים הם יוטיוב ונטפליקס. חשבתי על Chromebooks. ממה שהבנתי הם מוצרים מאוד רובוסטיים ושקשה "להרוס" מבחינת תוכנה (וירוסים, מיליון תוכנות ריגול, פופאפים וכו'). ודי החסרון היחיד זה שצריך גישה לאינטרנט. אך אם השימוש היחיד זה נטפליקס ויוטיוב.. אז.. האם זה באמת חסרון? מתלבט אם כדי לקנות משהו מGearbest, אמאזון, או חנות כלשהי בארץ. תודה, דניאל
-
-
- 6 תגובות
- 948 צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן, אני צריך מפרט בשביל חבר שלי, הוא בעיקר משתמש בתוכנות office וגולש באינטרנט, לא משחק במחשב בכלל. הוא צריך גם מסך, 19 או 22 ואת כל המסביב: צורב, עכבר, מקלדת וכ"ד. לגבי המחיר- רשמתי 3500 אבל אם אפשר בפחות אז סבבה ואם צריך יותר אפשר להתגמש. נקודה חשובה- מאוד קריטי לו שהמחשב יהיה שקט אז חובה לכלול מאוורר גדול ושקט.
-
- 2 תגובות
- 542 צפיות
-
-
אני הולך ליקנות כמה חלקים באיזה 1500 שח Sempron 2400 מה דעתכם? ואיזה לוח אם (שיהיה עם כרטיס קול מובנה) י512MB A-DATA זה זול, 400 שח , אבל שלא ישרף לי תוך שבועיים.... ויש לי כבר g-force 440MX
-
- 6 תגובות
- 738 צפיות
-
-
לפני שאתחיל זו הפעם הראשונה שאני קונה מחשב לפי מפרט מתוכנן במקום פשוט לקנות אחד מורכב, עברתי הרבה זמן וכאבי ראש בנסיון לבחור מה אני רוצה וללמוד מה כל רכיב במחשב מהוה וככל שלמדתי יותר ככה רציתי לדעת פחות. יש לי הרבה דרישות ושאלות אבל אני יודע בערך מה אני רוצה ואני מקווה להזמין אותו בימים הקרובים(חיכיתי מספיק זמן). אני ישן באותו חדר שהמחשב נמצא לכן יש עדיפות למפרט שקט אבל גם משהו שישרוד את הקיץ בלי שאצתרך לפתוח אותו ולשים מאורר ענקי לידו. אני כנראה אעשה oc אבל לא משהו חזק כי אין לי נסיון עם זה . כרגע יש לי מסך crt ישן והייתי רוצה להשיג את ה dell2407wfp-hc ובגלל הרולוציה שלו 1900 על 1200 בחרתי את כרטיס המסך G92 במקום 8800gt אני כנראה משיג vista (לא כלול במפרט) ותהייתי איזו…
-
- 9 תגובות
- 669 צפיות
-
-
אז ככה לפני חצי שנה קניתי את הרכיבים האלה לוח אם - ASUS P5W DH Deluxe דיסק קשיח - WD 320GB 7200RPM 16MB SATAII כרטיס מסך - ?CONNECT3D Radeon® X1900 XTX 512MB GDDRIII with DVI-I + DVI-I + VIVO מאוור לכרטיס מסך - ZALMAN VF900-Cu VGA COOLER ספק כח - ENERMAX LIBERTY 500W מאוורר למעבד - Scythe "NINJA PLUS " 6 Heat Pipes CPU Cooler סה"כ - 5400 עלה לי עכשיו לא היה לי כסף להשלים קצת הסתבכויות של הרגע האחרון אז עכשיו חסכתי 4000 ש"ח ויש לי להשלים את המחשב שיושב אצלי כבר חצי שנה בלי לגעת בו אז מה שאני צריך זה מעבד זכרונות 2 ג'יגה כמובן מארז וקצת רעיונות לשיפורים למה שכבר יש לי אשמח הם תעזרו לי לבחור את הטוב ביותר במחיר הזה המחשב מיועד ל.. עריכות וידאו תמונות ומוזיקה ותוכנות מהכבדות …
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש למטרת גיימינג וקיבלתי הצעה של המפרט הזה: Intel Core i5 750 BOX Gigabyte GA-P55-UD3 Kingstone 2Gb 1333Mhz DDR3 (כפול 2) WD 320Gb SATA2 16Mb LG DVDRW GH24NS50 X24 SATA Gigabyte Geforce GT240 1GB DDR3 FOXCONN TLA436 SIL/BL CU 2 VENT סה"כ 3300 ש"ח 1. מה התקציב המקסימלי?4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנסות להישאר באזור ה3500 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 4000. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). הנאה ג) במידה והמחשב מיועד …
-
- 1 תגובה
- 558 צפיות
-
-
שלום רב, אני מתחיל ללמוד תואר במדעי המחשב, וברצוני לקנות מחשב נייד. הגעתי למשפך של שני מחשבים ונוצרה לי התלבטות בעקבות הערות שקיבלתי על המעבד. המפרט שרציתי הוא 15.6, SSD, 8GB ומעבד i5. כך הבנתי מקולגות לעבודה שמבינים בנושא. המחשב הנייד הראשון שהייתי מעוניין הוא Lenovo Ideapad flex 15 59402891. https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12908 המוכר אמר לי שיותר כדאי לי לקנות Lenovo Thinkpad, עם SSD, 8GB ו-15.6 אינץ', אבל המעבד הוא i3m. המחשב הזה יותר זול מהדגם שאני מחפש. הוא הסביר שההבדל בין i3m 2.4GHz לבין i5u 1.6GHz, הוא בעיקר בגראפיקה, מה שפחות משנה לי. האם זה נכון? האם יותר משתלם לקנות Thinkpad עם i3m מאשר i5u, בגלל שאני לא צריך גראפיקה לגיימרים או לעשות אנימציות? …
-
- 33 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייח לעבודה עם תוכנות תלת מימד (כרגע Autodesk Inventor). קיבלתי הצעה למחשב של HP ב8,500₪ ואני רוצה לדעת האם הוא טוב? והאם בסכום הזה שווה לקחת אותו או להרכיב מחשב לבד? מחשב HP: https://www.hp.com/il-he/products/workstations/product-details/2101824319 טופס: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8,500 עדיף ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה עם תוכנות תלת מימד (Solidworks, Inventor) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? …
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
- 4 followers
-