עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. בבקשה שיהיה חזק למשחקים כבדים, ולא חייב מארז מפואר, שיהיה מחשב טוב ושלא יתפוצץ גם מרוב החום

• 4 תגובות
    • 477 צפיות
  2. Started by Gex,

משום מה כתבי את השאלה הזאת לפני איזה שעתיים ואתם מחקתם לי אותה.. אפשר לפחות לדעת למה? טוב, השאלה הייתה: שיש לי לוח אם ga8i865gme-775-rh ורציתי לדעת איזה כרטיסי מסך תומכים בו, אני צריך מפרטים של כרטיסי מסך שהם סוסים אבל לא הכי יקרים שיתמכו בו יש יותר טובים לדעתכם מ 512mb gforce 7950? תודה מראש

• 1 תגובה
    • 477 צפיות
  3. Started by omridomi,

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות ? 4500 אפשר בשטרות 2. מטרות המחשב? לדוגמה: משחקים (כבדים), צפיה בסרטים HD 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? קירור כן 5. האם חשוב שקט? עד כמה? הכי חשוב , מחשב כמה שיותר שקט. 6. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? אולי בעתיד 7. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה/גודל מסך. הכי גבוההות מסך 22 lcd להלן המפרט שהרכבתי , מה אתם אומרים ? , שוב אני מחפש כמה שיותר שקט בקנייה בסניפים תשלום בכרטיס אשראי הוא עפ"י המחירון הרגיל הגבוה מהמחיר במזומן ונמצא בסניפים. מעבדי אינטל‏ Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB 845 לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE …

• 1 תגובה
    • 477 צפיות
  4. Started by retro4,

אז ככה, חובה: מעבדe6300 1gb זכרון - ddr2 667mhz ( האם יש ייתרון עדיין בפיצול הזיכרון לשני כרטיסי 512 או שזה כבר לא נחוץ?) דיסק 160GB - SATA 2 WD עכשיו הבעייה מתחילה בלוח-אם וכ.מסך. (לא משנה איזה כרטיס מסך, אפילו OB - אבל חובה יציאת DVI) באופן עקרוני אני בכלל לא גיימר, רק מידיי פעם - כשממש משעמם . אותו דבר לגבי OC -אין לי מושג ולא רוצה להיכנס לזה. לוח-אם - חשבתי לכיוון של ה-asrock 945G-DVI(לפי מה שקראתי זו חברת בת של ASUS - אז באופן עקרוני אפשר לסמוך עליהם?) או לוח-אם של אינטל (הבנתי שבדגמים של ה-965 יש כ.מסך OB עם יציאת DVI ויש אופצייה בעתיד לשדרג ל-core extreme). אני פתוח להצעות לגבי הלוח-אם - אפילו לוח אם ללא כ.מסך מובנה והוספה של כ.מסך רגיל - כמובן במסגרת התקציב. נו…

• 2 תגובות
    • 477 צפיות
  5. Started by RonaldinHo10,

http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=92&CatCode=1 האם שווה את המחיר? המחשב מיועד לעבודה משרדית, במה לבחור? AMD או אינטל ? (סביר להניח ששניהם סלרון וסמפרון) באיזה לוח אם לבחור ? ASUS או MSI ? תודה.

• 3 תגובות
    • 477 צפיות
  6. Started by fox48,

שלום לכולם, אני מבקש את חוות דעתכם על המפרטים הבאים: 1. מעבד: intel Core 2 Duo 2.13 Ghz E6400 2Mb 775LGA לוח אם: DFI Infinity 975G/X PCIE 775 זיכרון: 1024Mb DDR2 667+cooling דיסק קשיח:2 HDD 160GB 7200RPM SATA כרטיס מסך: WinFast PX7600GS 256Mb כונן אופטי: DVDRW Sony *16 DUAL מארז: 12m'm Fan Original 64BIT מחיר: 4790 ש"ח 2. מעבד: AMD 3800 Dual Core AM2 64BIT לוח אם: DFI Infinity NF4 Ultra AM2 PCIE זיכרון: 1024Mb DDR2 667+cooling דיסק קשיח: HDD 160GB 7200RPM SATA2 כרטיס מסך: XFX7300LE 256Mb-512Mb PCIE כונן אופטי: DVDRW Sony *16 DUAL מארז: 12m'm Fan Original 64BIT מחיר: 3590 ש"ח תודה מראש לכל המגיבים

• 3 תגובות
    • 477 צפיות
  7. Started by JSK,

אז ככה, אחרי שהרבה זמן התלבטתי ושקלתי דברים הנה המפרט הספי שלי: Intel Core 2 Duo E6300 Gigabyte GA-945P-S3 Supertalent 1024MB Dual Channel 667MHZ + Heat Sink Leadtek Winfast 7900GS 256MB (יהיה OC עד שהטמפ' והארטיפקטים יגבילו אותי) Samsung SATA2 160GB 8MB Hec 400TRT Sunbeam Transformer- אני מחליף לו את המאווררים בכאלה שקטים של AC סה"כ בערך 4400-4500 רציתי לדעת איך המפרט? הוא יריץ משחקים חדשים טוב? עכשיו לשאלה היותר גדולה בעצם: יש לי את הכסף (לא בדיוק אבל אני יכול לגרד) ל2 סטיקים של גיגה של סופרטאלנט (כמו עכשיו רק להכפיל את הזיכרון). זה יוצתא לי מאד זול ובמקום עוד 660 כמו שזה עולה עכשיו זה עולה לי 1050 ש"ח, זאת אומרת בערך עוד 500 ש"ח. האם כדאי לי? זה יתן לי שיפור …

• 2 תגובות
    • 477 צפיות
  8. מעבד- INTEL E6300 לוח אם- GIGABYTE 945P S3 775 זכרון- PATRIOT 512MBX2 DDR 667 דיסק קשיח- WD 160GB SATA2 כרטיס מסך- GEFORCE GT 256MB PCIE צורב - SONY SILVE RDVD-RWX16 מארז- CASE CARIZMA 400W סה"כ - 3600 ש' מה אתם אומרים על המפרט? PATRIOT זאת חברה טובה בזכרונות?

• 2 תגובות
    • 477 צפיות
  9. היי לכולם ! גמר חתימה טובה ! בקיצור - כן, בהחלט ! כל מי שמתעסק ב :: V - RAY OCTANE Redshift לדוגמה, ב - Redshift יראה שיפור ניכר בביצועים כבר עם 3080, שמהיר כמעט כפליים מ - 2080S, וקצת יותר מ - 3080 עם 3090 ..... ( כ - 15 אחוז ) אבל כאן זה כבר עניין הכדאיות הכלכלית. ההבדלים דומים גם בשתי התוכנות האחרות.

• 0 תגובות
    • 477 צפיות
  10. שלום לכל, אני זקוק למחשב חזק ומהיר ואמין (שאינו נוטה לקרוס...) לעבודה עם תוכנות מוסיקה (הקלטה עריכה ProTools תווי Sibelius, Finale) ותוכנות עריכת ווידאו ( Vegas, final cut etc) ופוטושופ. הסדרה החדשה של מק אינה עונה על הדריישות. עד כה עבדתי בעיקר על מק ולעיתים על pc אני מתמצא בשתי מערכות ההפעלה (פחות או יותר). אשמח להלצות וכו׳, תודה.

11. אני צריך מחשב נייד - לרוב עובד בעמדה עם מסך אבל רוצה את האפשרות לעבוד בסלון - לשימוש יום יומי. עיקר השימוש שלי בו זה גלישה רגילה, עבודה משרדית, תכנות ועיבוד נתונים. אני עובד עם UBUNTU ומשימות קשות של עיבוד נתונים אני עושה ב COLAB, אז אני לא צריך כרטיס מסך או מעבד חזקים במיוחד. חשוב לי בעיקר שהמחשב יעבוד חלק (לקריאת כתבות, צפייה ביוטיוב, תפעול VSCODE, חיבורי WIFI/BLUETOOTH/..). המחשבים הקודמים שלי: THINKPAD P14S - מעבד RYZEN 7 PRO עם 16 ליבות ו 32 ראם. אני מחליף אותו כי אני צריך להחזיר אותו לעבודה. השתמשתי בכל הליבות והראם של המחשב הזה אולי פעמיים בשנה האחרונה וגם אז לא באמת הייתי חייב את כל המשאבים האלה. IDEAPAD 510S - מעבד I3 דור 6 עם 8 ראם. הוא עדיין עובד אבל הוא עושה …

12. Started by guy2007,

שלום כולם ברצוני לקנות מחשב חדש התקציב שלי הוא בערך כ1500+- כאשר אני צריך מעבד לוח אם זכרון ודיסק קשיח, המחשב הזה הולך להיות מחשב פרטי שלי והוא קצת לשימוש משחקים קצת אך הרב וידאו והורדות לכן אני לא צריך מחשב חזק מאוד אלא משהו ממוצע. נכון להיום זה המפרט שאני חושב לקחת: ‏AMD Athlon 64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore‎ מעבד Asus M2V-TVM AM2, VIA K8M890, DDRII 667, VGA, PCI-E‎ לוח אם Kingston DDR2 2X512MB זכרון WD 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II‎ דיסק קשיח אם אוכל לקבל המלצה על חלקים יותר טובים באותו מחיר או מאידך על ביקורת חיובית של חלקים אלו אני אשמח. תודה מראש, גיא.

• 1 תגובה
    • 477 צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - אם אפשר לחסוך, עדיף ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה משרדית (תוכנות אופיס), אינטרנט ומעט מדיה (צריבה, itunes, סרטים וכו') 3.. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.- אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 עדיף שיהיה רגוע... 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה …

• 0 תגובות
    • 477 צפיות
  14. Started by Brillix,

שלום לכולם, אשמח לקבל את עזרתכם לגבי המפרט, זה מחשב לטובת Virtual Environments (הסביבות עצמן לא CPU Intensive) אבל צורכות זיכרון רב ו-I/O. כמה שאלות נקודיות : 1. האם ה-SSD שבחרתי איכותי ומספק Performance טוב ? 2. אני זקוק להמלצה לקירור המעבד. 3. זקוק להמלצה למארז איכותי, שקט וקטן ככל האפשר, המחשב יושב על שולחן העבודה. להלן המפרט: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח AMD מעבד AMD: AMD FX x4 Quad-Core FX-4100 Socket AM3+ 3.6GHz Box 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 64 Pro 1 לוחות אם למעבדי ‏AMD: לוח אם Asus M5A97 AM3+, AMD 970, DDR3 1866Mhz, 2xPCI-E 1 זכרונות: G.Skill Ripjaws-X 2x8GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 Kit CL9-9-9 1 כונני SSD: Crucial m4 2.5'' 256GB SSD MLC SATA …

• 0 תגובות
    • 477 צפיות
  15. Started by yanivox,

1. מה התקציב המקסימאלי? עד 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסוליד וורקס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן- תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DIABLO וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיף גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…

• 3 תגובות
    • 477 צפיות
  16. שלום לכולם, אני סטודנט לתקשורת חזותית שנה ג' ומחפש המלצה למחשב טוב לעריכה גרפית, התקציב שלי הוא 3500 למרות שהייתי מעדיף לא לחרוג אני מוכן להתגמש לטובת הבדל משמעותי בביצועים חשוב שמעבר לפוטושופ, אינדיזיין ואילוסטרייטור, הוא יוכל להריץ תוכנות לעריכת וידאו, אפטר ופרימייר. גודל מסך מ-13" משקל ממש לא משנה לי. לגבי זמן סוללה אני מוכן להתגמש, לא ארוך. אין דרישה ליציאות מיוחדות. בלוטות: כן צורב DVD כן לא נדרשת אחריות בינלאומית לכלול מערכת הפעלה המון תודה על העזרה

• 0 תגובות
    • 477 צפיות
  17. Started by Jampumby,

קודם כל ברוכים הנמצאים, הבנתי שזה מקום טוב לשאול שאלות של מתחילים ולשמוע תשובות רציניות. אז האמת שאני אדם שעד היום אפילו לא השתמש בכבל HD, אבל החלטתי להכין מחשב שיתן לי לעוף על כל משחק שארצה לשחק עם גרפיקה מצויינת. כבר יש מחשב אבל הוא בן שנתיים ולא נועד למשחקים. אז היום שלי התחיל בלבדוק איזה כרטיס מסך יתאים כדי לאפשר גרפיקה ברמה הכי גבוהה ובמחיר הכי משתלם, אחרי שכבר רכשתי כבל HD (סוף-סוף...). אך מהקריאה נגררתי להבנה שגם צריך ספק כוח שיתאים באיכותו וכרטיס זיכרון מתאים. בקיצור, מפרט רציני... לא צריך מארז, רמקולים או מסך, אבל צריך "איברים" חדשים למחשב, לוח אם... אולי אפילו ברמת מערכת הפעלה חדשה. המחשב עצמו שאליו זה מיועד נראה כרגע ככה: מערכת הפעלה MS Windows XP Pro…

18. אני צריך המלצה למפרט למחשב לשימוש ביתי מגוון (גלישה-אופיס-משחקים ברמה(cod4 לדוגמה) התקציב הוא 2500 שקל ללא שום ציוד היקפי, וגם ללא כונן דיסקים. הכוונה היא ליצור מערכת ביחס של עלות-תועלת-אמינות מקסימלים. אם חריגה תשדרג את המערכת בצורה ששווה את החריגה אז אין שום בעיה עם זה. המחשב אמור להיות בשימוש יומיומי די אינטנסיבי אך המארז לא צריך להיות שקט במיוחד או מעוצב במיוחד, העיקר שיהיה לו USB קדמי ואולי גם חיבור אוזניות וזהו. על הסעיף הזה ניתן לחסוך בסבבה. לא מתוכנן OC או שדרוג עתידי ולא צריך לקנות תוכנות עם המחשב. הוא יהיה מחובר למסך 22 אינצ' שעדיין לא נקנה. חשוב לי שלמרות התקציב המוגבל המחשב יהיה מסוגל להריץ את המשחקים החדשים בהגדרות סבירות. אני מתכ…

• 0 תגובות
    • 476 צפיות
  19. Started by amirberner,

שלום, מעוניין להרכיב מפרט למחשב בסביבות ה2.5K, אם אפשר פחות מצויין, ואפשר גם לחרוג ב200 ש"ח למעלה. אין צורך במסך ובציוד היקפי. המחשב משמש לגלישה באינטרנט ולצפייה בסדרות בסטרימינג ובעיקר למשחקי אסטרטגיה. המשחקים שאני משחק הם כבדים מבחינה חישובית אבל לא מבחינה גרפית, דוגמאות למשחקים שאני משחק הם: Europa universalis, Civilization 5, Heroes of might&magic ו-victoria2. אני מתגורר במודיעין ויש לנו חנות של אייבורי אבל אין לי בעיה לרכוש בחנות אחרת. תודה רבה

• 0 תגובות
    • 476 צפיות
  20. Started by neshro,

אהלן, בשביל לסדר את האוזן, אשמח לשמוע את דעתכם על איך יראה מפרט למשחקים נגיד בעוד חודש חודשיים מהיום... תודה

• 1 תגובה
    • 476 צפיות
  21. טוב קשה לי להגיד תקציב מדוייק (אז מצטער מראש אם איך שהוא זה עובר על חוקי הפורום) יש לי התלבטות בין מספר מפרטים, העניין שאני רוצה "הכי מהיר" שיש מצד אחד. מצד שני יש עניין של מחיר. יש לי את הכסף והיכולות לקנות גם QX9770 וDDR3 וכול זה, השאלה האם זה שווה את המחיר? ואם לא, אז מה? הרי בכול מקרה בביצועים זה כן פחות. אני מתלבט בין ללכת על משהו בסגנון הזה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=335_1267_2802&products_id=20889 שזה בהחלט לא תקציב נוראי בשבילי (כמובן אעשה כמה שינוים קטנים כמו מארז מסדרת S החדשה, לוח אם של ג'גהבייט שמעדיף וכו') או לחכות קצת זמן עד שיגיע לארץ QX9770, ולהוסיף לוח אם עם תמיכה בDDR3 ולקחת 4 ג'יגה של DDR3 וכו' כלומר מתלבט בין לבזבז המו…

• 0 תגובות
    • 476 צפיות
  22. מחפש מחשב עד 7000 ש"ח כולל מסך וציוד גרפי ותוכנות חשובות... תודה מראש... עומרי.

• 0 תגובות
    • 476 צפיות
  23. אני יודע שיש לי רק כ.מ אחד אבל אני משאיר אפשרות בעתיד להוסיף עוד אחד מעבד: Intel Core 2 Quad Q9300 2.50Ghz 6MB Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤1400 לוח אם: Asus P5N-D כמות: 1 - מחיר: ¤801 מארז: Coolermaster CM 690 Black - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ¤430 קירור למארז: THERMALTAKE 120mm SILENT CAT כמות: 2 - מחיר: ¤55 ספק כוח: Corsair 550VX 41A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤471 זיכרון: G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL4-4-4-12 4GBPK כמות: 1 - מחיר: ¤582 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כמות: 1 - מחיר: ¤343 כרטיס מסך: BFG 8800GTS G92 OC 512MB DDR3 DualDVI Retail - זמין במלאי! כמות: 1 - מחיר: ¤1315 כונן אופטי: Samsung DVD-RW SH-S203B Sata Black Dual Layer X20 כמות…

• 1 תגובה
    • 476 צפיות
  24. המפרט מיועד למשחקים כבדים, גלישה באינטרנט סרטים וכו' חשוב שיהיה הארדיסק של לפחות 250GB 2GB RAM מעבד חשבתי יותר בכיוון של AMD 5200 בגלל המחיר החדש שלו...אבל גם מעבדים חלשים יותר יהיו בסדר לא משנה לי OC אם יש משהו חזק יותר בפחות מחיר באמצעות OC אז בכיף... ספק ומארז חשוב שהמארז יהיה יפה ושלא יהיה HEC 6A19 ללא מסך וציוד היקפי.

25. ¤411 ¤411 1 מעבד AMD Athlon 64 X2 4200+ Socket AM2 Box ¤346 ¤346 1 לוח אם GIGABYTE GA-MA69VM-S2 ¤268 ¤268 1 כונן קשיח Westren Digital 1600AAJS 160GB ¤195 ¤195 1 זיכרון OCZ DDR2 1024MB 667Mhz CL5 ¤367 ¤367 1 כרטיס גרפי PALIT nVIDIA GeForce 7600GS Sonic 256MB PCIe ¤174 ¤174 1 צורב LG GSA-H62N X18 DVD ¤311 ¤311 1 מארז כולל ספק JSP-TECH H-550D-F25 400W ומאוורר 25ס"מ ¤59 ¤59 1 רמקולים למחשב Logitech S-100 ¤79 ¤79 1 הרכבת מחשב + ובדיקת מעבדה + בדיקת מאמץ למחשב (למחשב חדש בלבד) ¤ ¤ 1 איסוף עצמי מהחנות. מה אתם אומרים זה דחוף אני כבר באתר שלהם? אין מה לשנות נכון??

• 3 תגובות
    • 476 צפיות

דיונים חדשים בפורומים