ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,387 דיונים בפורום זה
-
המפרט הראשון: מארז: COMPUCASE 6A19 300W שחור צורב: LG DVDx20 DL SATA שחור דיסק קשיח: WD 320G 16MB SATA2 כ. מסך: TC 512 NX8400GS 526MB PCIE זכרון: PLT 2G KIT DDR2 800OCZ. לוח אם: ASUS P5N-D SLI N750SLI מעבד אינטל Q6600 CORE2 QUAD המפרט השני: מעבד Core 2 Duo E6550, 1333Mhz, s775, 4MB לוח אם GIGABYTE P35-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E זיכרון DDR II 800Mhz 2x1GB Corsair XMS2 TwinX CL4 כ.מסך GIGABYTE 8600GT 256MB GDDR3, Silent-Pipe II, HDTV, 2xDVI, PCI-E דיסק קשיח Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II צורב DVD LG …
-
- 1 תגובה
- 525 צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה אני עובד בתוכנות הבאות: בעיקר After effects Revit AutoCAD גם פוטושופ ופרמייר אבל פחות אני לא מומחה למפרטי מחשב ואני צריך עזרה תקציב משהו סביב ה-7 בלי מסך לא צריך מערכת הפעלה תהיה על המחשב מערכת הפעלה Windows 7 ותודה לכל מי שיוכל לעזור אחרי הרבה קריאה באתר הגעתי לזה: מעבד אינטל Core i7 870, 2.93GHz, s1156, 8MB Tray לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P7P55D s1156 Core i5/i7, Intel P55, DDR3 1600, 2xPCI-E זכרונות DDR III 1333Mhz 3x2GB Patriot Extreme Performance Triple Channel כרטיסי מסך ASUS GTS250 1GB GDDR3 DX10 DVI HDMI PCI-E WoW Edition 2 דיסקים קשיחים Samsung 1TB EcoGreen F3 1TB 32MB Sata II HD105SI צורב Samsung SH-S2…
-
- 1 תגובה
- 813 צפיות
-
-
כמו שכתוב בכותרת , אני זקוק למפרט בשביל מחשב למשחקים ב5000 שקל מקסימום ! אם יש אפשרות לבנות מפרט טוב בפחות זה אפילו עדיף ... אני לא צריך מסך ורמקולים . אני רוצה כרטיס מסך חזק שיחזיק לי להרבה זמן צורב DVD איכותי כונן DVD (אולי לא צריך DVD אם יש לי כבר צורב DVD ?) והממ ... כל מה שאתם חושבים שיהיה טוב למחשב הזה תודה מראש לכל העוזרים !
-
- 16 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום. במחשבים ניידים ישנה מנורה אשר מהבהבת בטעינה ומפסיקה להבהב כשהסוללה מלאה. במידה ומד הסוללה במערכת ההפעלה מגיעה ל100% והמנורה מפסיקה להבהב, אני צריך להסיק שהכול מסונכרן והסוללה אכן במאה אחוזים או שמשהו יכול להשתבש שם? הסיבה שאני שואל היא שלאחרונה אני רואה ירידה בתוחלת הסוללה (בת כ8 חודשים LI ION ) למרות שהמד מראה 100% והמנורה מפסיקה להבהב.
-
- 1 תגובה
- 617 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקל פלוס מינוס א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ישמש כשרת בעסק קטן, יעבדו דרכו בתוכנה לניהול עסק פשוטה יחסית כ3 משתמשים סה"כ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנה לניהול עסק לא כבד במיוחד בשימוש עסקי (כל יום כל היום, נדרש מחשב אמין) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ממ…
-
- 0 תגובות
- 502 צפיות
-
-
מחשב לסטודנט, לצרכי אופיס וסרטים (מספיק כרטיס מסך מובנה). גודל 13 אינץ' בלבד, חיי בטריה ארוכים ככל האפשר ומשקל נמוך. מעבד מהסדרה החדשה (i3/i5), ללא DVD. עדיפות למחשב חצי-עסקי או מהסדרות הצרכניות, אם יש משהו עדיף. שמתי עין על כמה: hp4320 dell n3010 pk butterfly vostro3300 קנייה בארץ, עדיפות לאחריות ארוכה. מה אומרים?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים ! אני כבר עם המחשב הישן שלי קרוב ל-8 שנים. Q6600 4GB RAM לוח ב-2 שקל. גם לאחר פירמוט המחשב לא מסתדר על מולטיטסקינג והוא דיי איטי.אני משתמש בהרבה תוכנות יחד, לא כבדות אומנם.חשוב שיחזיק טוב ומהר. אשמח להמלצה לשילוש ב1500-2000 שיהיה חזק ואיכותי! חשוב לוח אם איכותי לא חייב שיהיה יקר רק שלא יהיה זול ואיכותי.אפשר חריגה קטנה אם זה משתלם. אשמח גם להמלצה לSSD בנפרד בסביבות 300 שח. תודה רבה חברים יקרים!
-
- 2 תגובות
- 664 צפיות
-
-
אני עומד לרכוש את המחשב 1215N של אסוס - שהוא עם מעבד כפול ליבה וכרטיס מסך משופר ION 2 הנקודה היא שיש לו 2G זיכרון - עם מערכת הפעלה WIN7 הום פרימיום 1. האם כדאי לשדרג בעוד 2G זיכרון - האם זה יהיה משמעותי לביצועים ולנוחות/מהירות השימוש....מספר התוכנות במקביל וכו' 2. איך בידיוק משדרגים ? פשוט קונים רכיב של 2G נוספים ? ולא תהיה בעיית סינכרון עם הרכיב הקיים כבר במחשב תודה מראש לכל מי שעונה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן אני רוצה לקנות מחשב ומבקש את חוות דעתכם לגבי המחשב הבא לשים לב שאני לא גיימר מדי פעם אוהב לשחק משחקי מחשב .... מארז ATX מעבד INTEL I5 3450 זיכרון 4GB/DDR3 X2 דיסק קשיח 500 GB כרטיס מסך- GT610/2GB צורב DVD RW לוח אם - GIGABYT H67MA
-
- 7 תגובות
- 645 צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין במפרט למחשב HTPC שיתחבר ל-LCD 37" באמצעות כבל HDMI. אשמח אם תוכלו לכלול במפרט הכל מלבד למסך כמובן וציוד היקפי. בנוגע להארדיסק, אני צריך אחד של טרה (יש לי עוד 2). חשוב מאוד שהמארז יהיה מארז HTPC ושתהיה אופציה להכניס לפחות 3 הארדיסקים במארז. אין צורך מיוחד בשקט אבל חשוב לי מאוד הקירור. המחשב מיועד להרצת תכנים של 1080P. הייתי שמח אם תוכלו לכלול במפרט כרטיס מסך כי אני לא מעוניין להשתמש בחיבורי HDMI מלוח האם. אין צורך בכרטיס טלויזיה. תודה רבה מראש לעוזרים!
-
- 5 תגובות
- 545 צפיות
-
-
אהלן חברה, אני מחפש מפרט למחשב לאחי שמשחק. לא מחפש את ההגדרות והרזולציה הכי טובה. מסך 23 אינץ' לא איכותי-קיים ואין צורך לקנות מסך. אין מצב שעושים אוברקלוקינג, בשום מצב, ולכן העדפתי את אינטל על פני האלטרנטיבה של AMD שהיא phenom 2x4 955 שיוצא בסה"כ עם לוח אם 150 שקל יותר זול מהקומבו של אינטל (וה-CPU MARK גבוה 4605 מול 3932 בנוסף לזה שאינטל יותר טוב כללית) במידת הניתן, להוזיל את המחשב, התקציב הוא 3500 אבל בלי פשרות הגעתי למחיר הזה שקרוב ל 4000 ב-KSP. בחירת הזיכרון היא טובה? או שצריך 1600MHZ? הכרטיס מסך חזק מדי ? (איך 5670 לעומתו, הוא 170 שקל יותר זול) עדיפות להיטסינק אחר? איך המארז? שווה להשקיע ל nine hundred או סונטה? איך הספק? 520 וואט יספיק? (ללא OC אני מזכיר) שוקל לחיוב …
-
- 14 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכל החברה הרציניים פה בפורום, למרות שרשמית אני חדש כאן, עוקב אחרי הפורום הזה זמן מה. למדתי שאם מציגים שאלות קונקרטיות, מנהלים דיון עינייני ובראש פתוח אפשר ללמוד לא מעט. אז במה מדובר: אחרי התלבטות ארוכה החלטתי סוף סוף על קניית מחשב שולחני חדש, שימושים: עריכת ווידאו (HD), סאונד וחטאי גיימינג. תקציב בסדר גודל של 7-7.5K כולל מסך וציוד הקיפי. הנה השאלון הרשמי: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 8000 סה"כ. 2. מה שימושי המחשב? עריכת ווידאו (HD), עריכת סאונד וחטאי גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות : Avid, Premiere, After , סטודנט לקולנוע, שי…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300-400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.GUILD WARS 2 BF 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1600X1200 אבל כנראה מסך חדש בקרוב בנוסף מחבר לטלווזיה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, …
-
- 1 תגובה
- 601 צפיות
-
-
תקציב: 3600 ש"ח לחרוג אלא אם כן זה באמת קריטי, נרכש בארץ. מטרות המחשב: השימושים הבסיסים של תכני אינטרנט, שימוש במסמכי office וצפיית סרטונים. תכנות בARDUINO, תכנות בPYTHON. מידול בתוכנות מידול תלת מימד, דו מימד ופיסול תלת מימדי , שימוש ב,inkscape, meshmixer, sculptist, 123D Make המידול יעשה בעיקר בתוכנות CAD למיניהן (כרגע בעיקר בתוכנות חינמיות כמו OnShape, FreeCAD אך שאתקדם ארצה לנסות גם AutoCAD) לא מדובר ברמה מקצועית מאוד אך ברמה בינונית חובבנית. ככל הנראה לא אשתמש בSOLIDWORKS בגלל החומרה הכבדה שהוא דורש, שלא תואמת לתקציב שלי, וזה גם לא כל כך משנה. (מתלמד ועובד מתחיל וחובבן שרוצה לעבוד עם התוכנות האלו "להרגיש" אותן ולאט לאט להתקדם בהם ולעלות בר…
-
- 0 תגובות
- 749 צפיות
-
-
1. מה התקציב? 4600 האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? מזומן משלם 2. מטרות המחשב? הורדת סרטים אינטרנט משחקים כבדים ותוכנותהריכה וגם גרפיקה (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)אין לי מוסג מה זה תלת מימד 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך רק 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו צריך הכול 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?לא אין 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם?כן חושב מאוד האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?שהיה בצבע שחור וגם שקט 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? רק הרכבת מחשב במעבדה 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם?המחשב היה דלוק כול הזמן היה…
-
- 6 תגובות
- 537 צפיות
-
-
שלום לכולם. בת דודה שלי מחפשת מחשב נייד ללימודים. הדרישות הן סוללה חזקה ביותר, 2GB ראם לפחות ודיסק קשיח של לפחות 160 ג'יגה. עד 2500 ש"ח. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 914 צפיות
-
-
שלום לכם אני קונה מחשב חדש למשחקים ויש לי בול 5000 ש"ח אולי 20-30 ש"ח יותר לעכבר ולמקלדת וכו... כמו שאמרתי מחשב למשחקים כי אינטרנט וסרטים עובד גם על פנטיום 3 זה המפרט שהכברתי ויש לי הרבה שאלות מעבדי אינטל Core 2 Duo E6320, 1066Mhz, s775, 4MB לוחות אם למעבדי אינטל ABIT IL9 Pro s775 Conroe, Intel 965P, DDRII 667, PCI-E זכרונות DDR II 667 2X1GB Kingston דיסקים קשיחים Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II כרטיסי מסך GIGABYTE 8600GT 256MB GDDR3, Silent-Pipe II, HDTV, 2xDVI, PCI-E כרטיסי קול 7.1 Channel Audio צורבים Pioneer DVR-112D DVD±RW ציוד רשתות On Board 10/100/1000 ספק HEC 450W מסכים CHIMEI 22'' LCD 8ms DVI מחיר 4700 ¤ שאלות: 1) האם כדאי בכלל מ…
-
- 8 תגובות
- 593 צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה שתעזרו לי ותמליצו לי בקניית מחשב בתקציב של 3500 - 4000 : *מטרת המחשב היא מדיה סרטים ומשחקים לא בומבסטיים. *גודל מסך: 15.6. *משקל: לא משנה. *זמן סוללה: לא משנה. *יציאות מיוחדות: יציאת HDMI וUSB3. *בלוטות: רצוי לא חובה. *כונן CD וצורב חובה. *כונן BLURAY: אין צורך. *אחריות בינלאומית: לא חובה. *רישיון מערכת הפעלה: רצוי. *עדיפות לחברות: Asus או Lenovo. *עדיפות למעבד: i7, המינימום i5. *עדיפות לכרטיס מסך של NVIDIA. אודה מאוד אם תמליצו לי על משהו טוב בטווח מחירים זה. ולמה אני מעדיף i7? כי אני רוצה מעבד חזק לאורך זמן כי בעוד שנתיים אני אתחיל ללמוד וכדי שיוכל להישאר עדיין חזק יחסית לשוק. תודה רבה.
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כעקרון יש לי כמה רכיבים חדשים שממשיכים איתי למחשב החדש: HD WD 80GB ועוד MAXTOR 120GB, וגם צורב DVD NEC וכונן DVD TOSHIBA, אז אני מתכוון להמשיך להשתמש בהם. אני מעוניין במחשב שישמש אותי בעיקר להורדות, מולטימדיה, עבודה משרדית וגם למשחקים. חשוב לי שיהיה מהיר ושיוכל להתמודד עם הפעלה של המון תוכנות הורדה ואינטרנט שונות בו זמנית, ושגם יאפשר לי לשחק במשחקים חדישים (יש לי היום P4 1.8 שבקושי מריץ משחקים מתקדמים). אני מתלבט מבחינת המעבד, האם ללכת על הP4 3.0 הזול ביותר או ששווה להשקיע עוד כמה מאות בדגמים קצת יותר מהירים? מבחינת לוח האם על מה כדאי ללכת (אני ממש לא מבין בזה לצערי), מבחינת זכרון אני חושב ללכת על 512MB אבל אני לא יודע איזה סוג, והאם שווה להשקיע ב1GB של זכרון? האם כדאי לל…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, כרגע יש לי נטבוק של אסוס ואני חשוב על לקנות מחשב גיימינג נייד רציני ורציתי לראות אם אני יכול להסתדר במחיר הנ"ל עם הדרישות שלי. תקציב: 2500 ש"ח עד 2700 (גג). - מטרת המחשב - גיימינג, אנינטרנט, סרטים ועבודה ב-Word. - מסך - לא גדול מדי, רצוי עד 15 אינץ'. - משקל -כמה שיותר קל, זה לא "דיל ברייקר" אבל זה בהחלט יכול להשפיע על ההתעניינות. - סוללה - אני לא כל כך בקיא באורך חיים של סוללות למחשבים ניידים, אם הוא יוכל לשרוד חצי יום על פעילות מאומצת (משחקים, WIFI, גלישה, סרטים וכו'). - HDMI זה בונוס, אבל לא חובה. - נפח אחסון - 250 גיגה מינימום. מכיוון שיש לי חשבון סטים כונן דיוידי הוא אופציונאלי ולא דיל ברייקר. אם הוא יוזיל את המחיר משמעותית - שלום ולא להתראות, אם הוא לא יקר …
-
- 0 תגובות
- 680 צפיות
-
-
אהלן אני מחפש מחשב (לא מסך או ציוד היקפי) תחת התקציב של 2500 שקלים, אפשר חריגה של 100\200 שקלים אם השדרוג הוא מהותי. דרוש זכרון RAM נכבד, נפח דיסק של לפחות 500 ג'יגה ומומלץ אף יותר, מעבד חזק וכרטיס גרפי טוב (אם נכנס במסגרת התקציב- אחד שיעודי לעריכה ועיצוב). תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 736 צפיות
-
-
שלום לכולם, הרכבתי מפרט שנראה לי הגיוני פחות או יותר. האם אפשר לקבל אותה רמה של ביצועים ולקצץ קצת בהוצאה... אני נעול על המעבד והספק. אפשר לשחק עם שאר המרכיבים. מעבד: [..] INTEL 3770K : IVY BRIDGE, CORE I7, S1155, 3.5Ghz - TRAY ₪1772 לוח אם: [..] ASROCK Z77 PRO4 - זמין במלאי ₪647 זיכרון: [..] KINGSTON HYPER-X BLU 8GB (4GBX2) DDR3 1600MHz CL9 ₪289 כרטיס מסך: [..] GIGABYTE GTX660TI "OC" 2048MB GDDR5 - RETAIL - לרוכשי מחשב חדש מעל 4000 ש"ח ! ₪1893 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪105 מארז: [..] FRACTAL DESIGN CORE 3000 ₪404 ספק כוח: [..] SEASONIC S12II 620W - זמין במלאי ₪434 קרור למעבד: [..] NOCTUA NH-U12P SE2 ₪272 דיסק קשיח: [..] OCZ SSD VE…
-
- 1 תגובה
- 637 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודי הנדסת תוכנה / מדעי המחשב, משחקים בינונים (DOTA 2 / HEROES OF THE STORM) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא ידוע לי, מה שמומלץ. * רזולוציית המסך? לא ידוע לי, מה שמומלץ. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? אין. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מומלץ שכן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? למיטב הבנתי עדיף SSD. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, המחשב עתיד להירכש בארצות הברית, ויעשה בו שימוש בארץ. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה ל…
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן אני בקרוב קונה מחשב נייד לבית. (קנייה מהארץ) עבודה משרדית די פשוטה, אינטרנט, אופיס... שימוש על בסיס יומיומי. תקציב מקסימלי: 2500 שקלים * מטרות המחשב? עבודה משרדית בלבד. שום משחקים ושום גיימינג! מחשב של אינטרנט, משחקי פלאש באינטרנט ואופיס נטו! שום תוכנות כבדות ושום משחקים.. * גודל המסך? 15.6 אינטש * משקל רצוי? לא רלונטי - ללא הגבלה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא. רוב הזמן המחשב בבית עם חיבור לחשמל. זה לא קריטי, אבל אני כן אשמח לאיזה זמן סוללה סטנדרטי. שעה וחצי-שעתיים ככה... * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא. * בלוטות? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) 500 גי'גה. אפשר להסתפק גם אם פחות. * כו…
-
- 1 תגובה
- 594 צפיות
-
-
אהלן, הבעיה בכותרת, בן דוד שלי מוריד את הדרייבר הנ"ל והוא אינו מגיב למחשב שלו, טושיבה בעל הכרטיס המסך הנ"ל. הדרייברים הם מהאתר הרשמי ל NOTEBOOKS של ATI. מחיקת הדרייבר, בעזרת DRIVER SWEEPER והתקנתו מחדש עדיין גורמת לבעיות. מהאתר הרשמי יש כמה לינקים להורדה, הלינק הראשון שהוא SUIT ושוקל רק 1.1 מגה (?!) הורדנו את הלינק השני שמכיל את הדרייבר ששוקל 69 מגה. (ללא הורדה של הראשון). האם פה הבעיה? תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-