ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,387 דיונים בפורום זה
-
שלום רב. אשמח לקבל הצעות למפרט עבור מחשב גיימינג בינוני - גבוה. אני יודע שארצה מחשב עם זיכרון 16GB, כאשר יש אפשרות להרחבה. ממחקר קצר שעשיתי על מפרטי מחשבים ברמה הבנינונית, ראיתי שכרטיס גרפי מסוג NVIDIA Geforce RTX 4070\ NVIDIA Geforce RTX 4070 TI מומלצים, אך אשמח גם לסבר למה הם עדיף על פני גרסאות 4060, לפני שאשקיע את כספי בכרטיס. אשמח גם לשמוע דעות נוספות כמובן. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא באזור ה-5000 עם אפשרות לחריגה של עד 1000 ש"ח ללא מסך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג בינוני - גבוה, המשחק ELDEN RING…
-
- 2 תגובות
- 695 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מתכוון להחליף מחשב בעתיד הקרוב, כבר די סגור על רוב הרכיבים, אבל זקוק להלצות לגוף קירור. המטרה: גיימינג על 1920X1200 של משחקים נוכחיים (אני גם ככה מכוון לשחק בהם בעוד שנה... יש בק-לוג עצבני...) המטרה השנייה היא - שקט יש לי מעבד i7-2600k ואני מתכוון להניח אותו על asus p8z68v pro (כנראה), זכרון כנראה משהו לא מיוחד 1600 ואני יכול לדאוג שלא יהיה גבוה במיוחד. אני שמתי עין על כרטיסי מסך של אסוס מסדרת dcII הם רחבים מאוד, אבל כוללים מע' קירור מעל הסטנדרט. (או 6970hd או 570gtx) עכשיו, ברור לי שזה כנראה עדיין יהיה החלק היותר רועש במערכת, בכל זאת, אני רוצה גוף קירור שישמור את המעבד מתחת ל60 גם בעומס אמיתי (= לא מעניין אותי prime95...). צריך המלצות! חשבתי בהתחלה על ה nd-h14…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
אז אני משתמש באותו מחשב כבר 11 שנים (אמיתי) ! ניסיתי למשוך כמה שיותר אבל הגעתי לנקודת השבירה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הייתי רוצה לנסות שזה יהיה עד 2,000. אם הדרישות שלי לא ריאליות לתקציב זה - אשמח לדעת ולעדכן בהתאם 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בגדול עבודה משרדית רגילה, אנטרנט (יוטיוב). הייתי רוצה את האפשרות לשחק במשחקי מחשב פשוטים. אני כבר לא משחק הרבה שנים אז אין לי דוגמאות. אני מניח שכרטיס מסך ברמת כניסה יספיק לי - ואם זה יקר אז אולי אוותר עליו ועל האופציה לשחק ואשתמש במאיץ הגרפי שעל לוח האם 3. האם יש צורך…
-
- 4 תגובות
- 886 צפיות
- 1 follower
-
-
טוב, קיבלתי את המפרט הזה מאחד מחברי הפורום ולי הוא נראה בסדר ועומד בתקציב (6000). אני לא מבין כל כך בעניין ולכן אני צריך את דעתכם. ואם צריך שינוי אז איפה לשפר ועל חשבון מה. מס' קוד שם מוצר מחיר כמות סה''כ 0 6267 Thermaltake VB1000SWS Silver SOPRANO + Window Case 489.00 ₪ 1 489 ₪ 1 7650 NEC ND-3550A Silver x 16 Bulk DVD±R/RW 255.00 ₪ 1 255 ₪ 2 7217 AMD Athlon 64 3000 Venice BW-E6 Socket 939 Tray 860.00 ₪ 1 860 ₪ 3 6223 Igloo 7200L Light CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 59.00 ₪ 1 59 ₪ 4 7383 Sony/Citizen/Panasonic/Teac Silver 1.44MB 3,5" FDD 49.00 ₪ 1 49 ₪ 5 6964 Western Digital 160GB 7200rpm 8MB Buffer S-ATAII HDD 479.00…
-
- 42 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? עד 3000 ש"ח, בלי חריגות כלל. אם אפשר לחסוך - מה טוב. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? המחשב מיועד למשחקים (ושימוש יום יומי רגיל). אני אשחק במשחקים כבדים כגון Assassin creed, GTA IV , Prototype. אני מעוניין לשחק בהגדרות גבוהות. רוזולוציית המסך שאני משתמש בה היא 1024*1280 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק את החלקים שיש לך כרגע ואילו צריך לכלול במפרט. צריך הכל. מפרט מלא. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קרי…
-
- 2 תגובות
- 581 צפיות
-
-
שלום, אני חדש כאן בפורום אבל ידע יש לי כבר, אני בעוד שבועיים בערך קונה מחשב חדש שיהיה מיועד ל-OC, מה דעתכם על המערכת הבאה: ========================================================= INTEL PENTIUM 4 2.4B 533MHZ FRONT SIDE BUS 512KB CACHE - 1210 ABIT BE7 MOTHER-BOARD (HT SUPPORT, 533MHZ, AGPX4, SOCKET 478) - 720 256MB PC3200 DDR400 CAS2 XTREAM - 470 WESTERN DIGITAL 80GB 7200 RPM ATA100 8MB CACHE - 732 ATI RADEON 9500PRO 128MB (R300 CHIPSET, DIRECTX9 SUPPORT, AGPX8) - 1250 LITEON X52 CD-ROM DRIVE - 130 TEAC 1.44 FLOPPY DRIVE - 50 Chieftec Dragon DA-01BLD FULL TOWER + HEC 475W POWER SUPPLY - 877 LG FLATRON F700B 17" 1600X1200-75HZ 0.24 DOT SIZE - 1130 אני רוצה לעשות OC רק …
-
- 36 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
אהלן! אני מחפש מחשב בשביל אחותי. לפני האוניברסיטה קנינו לה Asus EEE שהיה אומנם חלש אבל סיפק חיי סוללה ארוכים במשקל מאוד קל. היא רוצה עכשיו מחשב חזק ומהיר יותר. * תקציב: סביב ה-3,000 גג 4,000. * מטרות המחשב: אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים * גודל המסך: סביב ה14" לא יותר מ15" * רזולוציית המסך: לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: אין * משקל רצוי: כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך: המחשב הקודם החזיק 10-12 שעות, אבל נראה לי שהיא תסתפק גם במחשב שמחזיק יותר מ-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: אין * Bluetooth: כדאי שיהיה, לא הכרחי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 500GB עדיף SSD. האם הכוננים ההיברידים עם ה-8GB בכלל נותנים שיפור לעומת כונן HDD רגיל? אם יש אפשרות שבמעמד הקנ…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם ובוקר נפלא! אני מעוניין בעזרתכם ברכישת מפרט למחשב שישמש את אמא שלי. היא לא צריכה משהו גדול, רק שיריץ emule, אינטרנט ואופיס, מערכת הפעלה Windows XP (אין צורך בחוקיות). התקציב הוא 1200 ש"ח +- אין צורך בציוד הקפי מאחר ויש ברשותי מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים. אין צורך בכרטיס רשת, אלא אם הוא בא גם ככה ב on board. אין צורך ב Hard disk מאחר ויש ברשותי הארדיסק IDE שיספיק לה. אין צורך גם בכונן תקליטורים או תקליטונים. אין דרישה למחשב שקט או בצבע כלשהו, אין חשיבות לנושא הקירור, אבל קירור מעבד רצוי שיהיה כמובן. לא מתוכנן OC. אשמח לקבל עזרה (: תומר
-
- 0 תגובות
- 555 צפיות
-
-
שלום , ברצוני לקנות מחשב נייד לקראת תחילתי כסטודנט מדעי המחשב. אך ברצוני לקנות מחשב נייד חזק, (תקציב: עד 3500₪) אני רוצה שיהיה עם ווינדוס 11, 1tb ומעבד i7 עם סיומת h כי הבנתי שזה יותר טוב (תקנו אותי אם אני טועה?) ומאוד הייתי שמח שיהיה כרטיס מסך שיוכל להריץ משחקים. מטרתי היא לקנות לפטופ לשם התואר, אל מאוד חשוב לי שישרוד להרבה זמן, ויספק את צרכיי הלימוד שלי באופן מיטבי, ובנוסף שבמידה ובעתיד ארצה להוריד משחק כלשהו, לא רציני, אלא פורטנייט גיטיאיי, אז שיריץ, לא ברמה גבוהה, אך עדיין יריץ סביר... אשמח אם תעזרו לי.
-
- 3 תגובות
- 4.3k צפיות
- 2 followers
-
-
היי, הייעוד: יש אפליקציה שאני צריך להריץ כל חצי יום בערך, קוראים לאפליקציה imacros והיא יכולה לרוץ על windows xp, windows 7. אני מחפש מחשב שיעבוד 24 שעות ויריץ אותה כל חצי יום. מידי פעם אני אחבר מקלדת\עכבר\מסך או שאתחבר מרחוק ואבדוק שהכל רץ כראוי. המחשב צריך לעבוד טוב כי זה חלק מהעבודה שלי. הדרישות מהמחשב: * צריכת חשמל מינימלית * הרצת וינדוס 7 בקצב סביר לטובת התוכנה imacros, אם לא מתאפשר - גם windows xp טוב לי.. תקציב: במידה ומדובר במחשב חדש - אז המינימום הנדרש כדי להתאים לדרישות (לפני שנה קניתי מחשב atom ב 800 - אבל היום אני לא מוצא כאלו משום מה..) דברים נוספים: אין צורך לכלול רכיבי תוכנה יש לכלול הרכבת המחשב בחנות אין העדפה לחנות ספציפית - אני מהמרכז אבל י…
-
- 15 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
מישהו יכול לעזור בבקשה ולהמליץ על חנות שמוכרת את הציוד הזה? מחפש בטרייה CMOS / BIOS של Sony Vaio VGN-CR490. מצאתי כל מיני דברים באי ביי אבל אני מעדיף לקנות בארץ - יעלה עוד כמה שקלים אבל תהיה אחריות. http://www.genuine-cmos-battery.com/sony-vaio-vgn-cr490-cmos-battery.html http://www.ebay.com.sg/itm/Sony-VAIO-PCG-5K1L-VGN-CR490-CMOS-PRAM-Backup-Battery-800-/291112415332?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43c7a6f064 תודה ושבוע טוב, אפי
-
- 0 תגובות
- 993 צפיות
-
-
שלום חברים. לפני ששהרכבתי את המפרט היית לי התלבטות ... חשבתי על סמסונג 22 T220P שכידוע לכם הרזולצייה שלו היא 1920X1200 .. וכפי שהבנתי בשביל לשחק ברזולצייה הזו חייב כרטיס 4870 1G ומעלה שיצר קצת בעיה כי התקציב קצת לוחץ. אז החלטתי להתפשר ולרכוש את ה T220. המחשב המיועד (ללא מסך) לא אמור לעבור את ה 4 אלף שקל ואם אפשר לרדת כמה שניתן. כפי שצויין בכותרת המחשב יפעיל בעיקר משחקים על מסך 22 (לבסוף 1680X1050)ובשלב מסויים גם אבצע OC . המחשב הורכב בפנדה, אם אתם מכירים חנות באזור חיפה שמחירי החלקים הנ"ל זולים יותר בה, אנא רשמו בתגובתכם. ASUS P5Q Intel® P45 Chipset LGA 775 755 ש"ח Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Box 45nm 789 ש"ח G.Skill 4GB Kit DDR2 PC8…
-
- 10 תגובות
- 706 צפיות
-
-
אני זקוק למפרט למשחקים כבדים. . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את התקציב במלואו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 גג. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. כל משחקי המחשב המודרניים. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). מה זה רינדורים? לא לשם פרנסה. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1620X1080 * באיזה סוג משחקים תשחקו? גם יריות, אסטרטגיה וכו'. * באילו הגדרות תשחקו (נמו…
-
- 11 תגובות
- 930 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב נייד של אסוס, עם כרטיס מסך לא מובנה של ניבידיה ג'יפורס 310M 1G, בנוסף יש למחשב כרטיס מסך מובנה INTEL HD, משום מה המחשב מזהה רק את הכרטיס מסך מובנה, גם ב EVEREST לא הצלחתי למצוא איזכור לכרטיס מסך הלא מובנה, הוא מראה שם רק את ה INTEL HD, מה אפשר לעשות? תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
Intel Pentium D 920 Dual Core 2.8Ghz 2x2Mb L2 LGA 775 Box Gigabyte GA-8I945PG Intel 945P Chipset LGA 775 Gigabyte NVIDIA GeForce 6600 PCI-E 256MB GV-NX66256DP2 Bulk KINGSTON 1GB DDR2 533 Value KVR533D2N4/1G Thermaltake BigTyphoon Cpu Cooler CL-P0114 Thermaltake 430Watt W00069 PFC Western Digital 200GB SATA II JS 8MB 7200RPM Compucase 6CS3-NPS Silver/White 4500 זה המחיר הסופי.. ורק לחלקים האלה המעבד יוצא שהוא עולה 1500 שח :] האם זה שווה זה רק למערכת הזאת בדיוק
-
- 10 תגובות
- 982 צפיות
-
-
בסטיקי הכוונה ל:תמיכה בזכרון: עד 2GB DDR-II 533/667MHz. ערוץ כפול (Dual Channel). 945GM תמיכה במעבדים: Core 2 Duo (Merom), Core Duo, Core Solo ו-Celeron M 4xx. FSB: 533/667MHz. גרפיקה: Graphic Media Accelerator 950. תוצאת 3DMark2005 1024x768x32bpp כ-500 נקודות עם מעבד Core Duo. היא שהתמיכה של הCHIP היא ל2GIGA באופן כללי, או 2GIGA לסטיק?
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד מודרני במחיר טוב (מודרני הכוונה לדור החדש, לאו דווקא לחזק ביותר). ראיתי פרסומת של באג עם מחשבים של Packard Bell. אני יודע שבעבר Packard Bell היה שם גדול בתחום המחשבים אבל הרבה זמן לא שמעתי עליהם. רציתי לדעת אם מישהו מכיר את הניידים שלהם, אם הם טובים בהשוואה לחברות אחרות. המפרט הספציפי שראיתי נראה לי אטרקטיבי (ותקנו אותי אם אני טועה). במחיר של 3984 ש"ח מקבלים: מעבד: Core i3 330M 2.13 GHz זיכרון: 4GB DDR3 1066MHz דיסק קשיח: 500GB 5400RPM מסך: HD LED 15.6" כרטיס מסך: ATI Radeon HD5470 512MB מערכת הפעלה: Windows 7 64 bit קישוריות: Wifi link 802.11 b/g/n + BT 2.1 + EDR נשמע לי די נחמד חוץ מהדיסק שהייתי רוצה דיסק עם 7200RPM, אבל זה לא באמת קריטי בסך הכל. מה …
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד בסכום של 4500 ש"ח שישרת אותי נאמנה לאורך זמן.. עם ביצועים טובים שיחזיק משחקים כבדים, ושיהיה נוח לתפעול. פרטים בסיסים שהמסך יהיה באזור ה15.4 אינץ פלוס מינוס. עוד פרטים? בכל מקרה תודה רבה!!
-
- 0 תגובות
- 517 צפיות
-
-
כמו בכותרת. יש את משטח המגע\העכבר שלפני ששלחתי לתיקון היתי משתמש בשתי אצבעות יחדיו כדי לגלול דפי אינטרנט ומסמכים למעלה ולמטה ומשום מה עכשיו זה לא עובד. בהגדרות של זה לא ראיתי שום דבר מיוחד, פיספסתי משהו?
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן לכולם (: לאחר שנים מספר שלא השקעתי במחשב, הגיע הזמן להתחיל מאפס, וכמו שצריך. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 700 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג (החדשים שיוצאים), תכנות, סרטי HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Assassin's creed Unity, GTA V -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרו…
-
- 1 תגובה
- 981 צפיות
-
-
האם צפויה ירידה במחירים של מעבדי AMD ו/או חומרה נוספת בקרוב? ואם כן, עד כמה היא משמעותית? (אם בכלל) תודה
-
- 2 תגובות
- 734 צפיות
-
-
אני צריך מפרט בתקציב של עד 4500 שקל עם מקלדת ועכבר, המחשב הוא לשימוש ביתי, משחקים, סרטים, מוזיקה וכו'... העדפה לחנות פנדה מחשבים. אין עוד דרישות [ ;D] תודה מראש [=
-
- 5 תגובות
- 797 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 שקל, לנצל הכל. ניתן לחרוג עד 500 שקל אם צריך. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? תיכנות בויזואל סטודיו לשם פרנסה, משחקים כבדים ושימוש רגיל של אינטרנט ואופיס. יש לי מסך 20 אינץ ברזולוציה של 1280x960. אין לי בעיה אם המשחקים הכי כבדים לא ירוצו על מקסימום. 3. האם יש צורך בציוד היקפי? מקלדת ועכבר הכי סטנדרטים שיש יספיקו לי. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב? לא. 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק את החלקים שיש לך כרגע ואילו צריך לכלול במפרט. צריך הכל חוץ ממסך. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 6. לא קריטי כל עוד זה לא מרעיש כמו טרקטור. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים …
-
- 6 תגובות
- 817 צפיות
-
-
השאלה בקצרה תקציב- 1000-1500. ניתן לחריגה עד 3K, אבל רצוי בגיזרת ה1K (בעיקר כיון שאינני רואה סיבה טובה להשקיע יותר מהנדרש לצרכיי, כאשר המוצר פג תוקף במקרה הטוב אחרי כ-5 שנים) שימוש- אופיס (99% וורד, בעתיד הקרוב תיתכן נגיסה לטובת פאוור פוינט, ועדיין הוורד יהיה מרכזי מאוד), PDF, אינטרנט (מרובה כרטיסיות). בשעות הפנאי ישמש גם לצפייה בסרטים אך האיכות פחות חשובה כאן, העיקר המהירות. דרישות מרכזיות- מהירות: התעוררות מהירה, ותגובה מהירה בשלב העירנות. יתרונות לנוחות: בהקלדה, בזמן סוללה, בחימום. יד שניה- אפשרי. שאר התוספות- לא ממש מעלות ולא מורידות (משקל, מסך מגע, חיבורים ועוד) האופציות שבחנתי לאחרונה: thinkpad t410- קסם לי הנוחות (שיש לה מועדון מעריצים) והעובדה שזה דגם שיועד במ…
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום. ברור לי שקשה להוציא מפרט טוב בתקציב כזה. המפרט מיועד לבן של חברה (בן 14-15) כאמור בכותרת למשחקים ולאינטרנט. במחשב הקןדם היה לו כרטיס 8400, ככה שהסטנדרטים שלו לא גבוהים מדי. תתכן חריגה קלה (~200 שקלים) אך עדיף בלי. הרזולוציה בה הוא משחק היא 1024X1280 או 900X1600 (אני כמעט בטוח שזו הראשונה). בעיקר GTA ומשחקים מהסוג הזה (יש אופק שדרוג למסך, אם אפשר להתחשב בזה). אין צורך בכונן קשיח (נעביר את ה250G מהמחשב הישן לחדש). יש צורך בספק טוב כי הקודם לקח את לוח האם ו\או את המעבד. אין צורך בציוד היקפי. אפשר לקנות מחנות אחת או מ2 חנויות (אני יכול להרכיב בשבילם). תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 629 צפיות
-