עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום רב! הגיעה העת לרכוש מחשב חדש. לאחר לבטים רבים, החלטתי לקנות מחשב נייח ולא מחשב נייד. אינני ''דובר''שפות תכנות, אני לא חובב משחקי וידאו מנווני מוח ולא מתמצא כלל בעריכה גרפית ועיצוב. המחשב משמש עבורי בעיקר ככלי כתיבה. אני מאוד אוהב לכתוב סיפורים. כרגע, אני כותב בעיקר נובלות ארוטיות הנשטחות על כעשרה עמודים אך הייתי רוצה לפתח את הכישרון הספרותי שלי ולהיות מסוגל לכתוב סיפורי מתח על חוקר משטרה קשה יום העומל על פרשיית רצח סבוכה או סוכן ביון חסר פחד אשר נשלח לחסל מוסלמים פאנטים. כמו כן, הייתי רוצה לכתוב דרמות העוסקות בחיי היומיום הלא פשוטים של האדם הממוצע בעולם המערבי ולנסות להציע דרכי חשיבה ורעיונות; פנטזיות מתוחכמות הטומנות בתוכן אלגוריה; אגדות המתרחשות במאות קודמות ועוד..…

• 0 תגובות
    • 510 צפיות
  2. נא למחוק, כתבתי את זה בפורום מחשבים ניידים (לפי חוקי הפורום )

• 0 תגובות
    • 510 צפיות
  3. Started by Ruman,

* עיקר הצורך הוא לעבודה בפוטושופ * גודל המסך - יותר מ-13 * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 120 GB * כונן CD/DVD? צורב? CD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא שורה תחתונה : מחפש מחשב לאחיינית שלי בת 12, במחיר זול כך שהיא תוכל להרוס אותו בכיף. היא בעיקר משתמשת ב-PHOTOSHOP .

• 0 תגובות
    • 510 צפיות
  4. Started by tall978,

שלום לכולם. אני מחפש המלצות ללפטופים. יש אפשרות לקנות בארצות הברית בגדול התקציב 3500 שח גג. אבל רצוי פחות * מטרות המחשב? המטרות לא מוגדרות כל כך. אבל בגדול ללימודים * גודל המסך? 14 רצוי מט * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI רצוי * בלוטות? רצוי אבל לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500 ג'יגה * כונן CD/DVD? צורב? צריך כרטיס מסך בנוסף למובנה חשוב לי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רצוי * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מאוד חשוב לי חברה איכותית כגון דל אני תכננתי לקנות את הvostro 3450 אבל אני רואה עכשיו באתר של דל שאין את הדגם עם ה500 ג'יגה הרד דיסק באופן מו…

• 0 תגובות
    • 510 צפיות
  5. Started by omri55,

יש לי נייד 1557 של DELL ויש לי בעיה עם אלחוטי. המחשב קולט רשתות ואפילו בצורה טובה אבל לא מתחבר לא משנה מה עשיתי.אם אני מתקין ממתאם אלחוטי חיצוני זה תקין אבל עושה לי מסכים כחולים. הבעיה שאין לי אחראיות והמעבדה תקח לי רק 400 שקל על בדיקה. פרמטתי את המחשב ועדיין אותה בעיה. כנראה בעיית חומרה השאלה אם זה אנטנה נדפקה או כרטיס אלחוטי כדי אני אדע מה להזמין. משהו מכיר מקרה דומה אני קצת מבין בתחום לכן לא קשור בעיות קליטה וכדומה.

• 0 תגובות
    • 510 צפיות
  6. שלום, אני מחפש מחשב בעיקר לשימוש ביתי ולתיכנות, ומדי פעם למשחקים. התקציב הכולל הוא 3500 ש"ח, אבל: חשוב לי מסך גדול וטוב (23), מקלדת שקטה מאוד + עכבר אלחוטיים, רמקולים מסויימים (2.1 ומעלה עם שלט, כניסת USB ורדיו) כך שלדעתי נשארו בערך 2000 ש"ח למחשב עצמו (אם נראה לכם שאני ממש עושה טעות בתעדוף, זה הזמן להגיד) חשוב שיהיה שקט מאוד, מערכת הפעלה WINDOWS 7 אשמח גם להמלצות על מארז מתאים שגם נראה טוב, בלי להבין יותר מדאי בחומרה, המפרט באתר למחשב רב-תכליתי בעלות 2810 ש"ח נשמע לי בכיוון (גם אני ארצה להריץ משחק חדש זה יעבוד במהירות טובה) אבל זה קצת יקר מדי, וחלק מהדברים לא הצלחתי למצוא בKSP . אשמח אם תתיחסו לחנות בירושלים (KSP נוחה לי כי יש לה אתר, אבל אם זה עוזר אפשר כל חנות אחרת) ת…

• 1 תגובה
    • 510 צפיות
  7. Started by GTGAL,

שלום, אני מחפש מחשב לעבודה משרדית נטו(רק לשימוש באופיס,מיילים,אינטרנט קבצי pdf וכו..) אין לי תקציב מוגדר בגלל זה אני רוצה לדעת איזה מחשב יעשה את העבודה. חשוב שיעבוד טוב ומהר. 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2000 ש"ח עדיף בפחות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין צורך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד /פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גוד…

• 3 תגובות
    • 510 צפיות
  8. Started by sfzlaw,

שלום רב, אני מחפש מפרט למחשב בייתי ללא ציוד היקפי עד 2,000 ש"ח. שימושי המחשב הם בעיקר אופיס ואינטרנט אבל בגלל שהוא בייתי נראה לי שחשוב שגם ניתן יהיה להוריד סרטים בצורה סבירה. דרושה גם מערכת הפעלה שניתן יהיה להרכיב את המחשב בחנות (אני לא יודע להרכיב לבד) תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 510 צפיות
  9. Started by KennyMcCormick,

א. אני רוצה להגיד תודה רבה לכולכם שעזרתם לי. ב. עם המפרטים שהכנתם לי והאלה שמסתובבים באתר ומפרטים שאנשים הכינו לאנשים אחרים הכנתי את המפרט הבא: בעיקרון זה מחשב שאני אשחק בו קצת ואעשה כל מיני חרטא לא רצינית במיוחד. מה אתם אומרים עליו? ד"א זה הדיון המקורי http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=453388.0 יש מקום לשיפור? אני מנסה שלא לעבור את ה3500 ש"ח.

• 1 תגובה
    • 510 צפיות
  10. היי, אני רוצה לקנות את זה באמזון ארה"ב: https://www.amazon.com/dp/B0B87ZX1RG?ref_=cm_sw_r_apan_dp_SCVDJV2AWGPCFR2WGT2S&th=1 מצ"ב תמונה שמתארת את צריכת החשמל וההספק של המוצר. המוצר מגיע עם מתאם של 12v. האם המכשיר יעבוד בארץ? האם אני צריך להשיג מתאם כלשהו? תודה רבה!

11. Started by itay2712,

אני רוצה לקנות מחשב עד סכום 6000 שח אבל המסך שלי הוא 60 Hz אז אני לא יודע אם לקנות מסך עם המחשב שזה יוריד את מחיר המחשב אשמח עם מישהו יעזור לי גם בבנייה וגם בדילמה הזאת

• 1 תגובה
    • 510 צפיות
  12. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, סרטים, משחקים מדי פעם (ישנים סטייל WOW, GW2) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא רלוונטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בגדר ההגיוני למחשב נייד לשקול.. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת)…

13. שלום לכולם, צריך עזרה בבניית מחשב שעיקר השימוש בו יהיה עבודה משרדית, צפייה בסרטים ומדי פעם משחקים לא כבדים במיוחד. בגדול התקציב הוא עד 3000 שקל. תודה רבה לעוזרים:) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, כן קלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית, צפייה, משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ו…

14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעט מאד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג\עיבוד הפקת מוזיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Cubase פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Far Cry 3, BattleField 3 ודומיהם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולי…

15. Started by Ezana,

1. מה התקציב המקסימאלי4.5k) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא לבזבז בכוח אבל אם תוספת מחיר קטנה תביא שיפור בביצועים אז למה לא) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן לחרוג מהתקציב המקסימלי. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג כבד, תכני HD) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.- arma3 , gta החדש ומשחקים עתידיים כבדים. מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).- גודל המסך הוא 22 אך המחשב מתחבר למסך טלוויזיה בגודל 39 hd לאילו הגדרות גרפיות מיוע…

• 0 תגובות
    • 510 צפיות
  16. Started by ohadayan3,

שלום לכולם, אני חדש פה ואני מעוניין לרכוש מחשב נייד ואני אשמח לעזרתכם בבחירתו. אגיד תחילה שאני מתכנן לקנות את המחשב בארצות הברית - אז אם מישהו מכיר מקום טוב בלוס אנג'לס או באינטרנט שאפשר לשלוח לדוד שלי הבייתה בלוס אנג'לס אשמח מאוד לטיפים. דבר שני התקציב שלי מוגבל ל3000 ש"ח (שהבנתי שבארצות הברית אפשר להביא מחשב מצוין במחיר הזה) מטרות המחשב? הכל, עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים וסדרות ב-hd, עריכת סרטים ותמונות חשוב מאוד (אני עובד הרבה עם לייטרום כך שחשוב לי איכות המסך) והכי חשוב לי זה מחשב מהיר. * גודל המסך עדיפות ל-15 האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא מבין בזה, נראה לי מאט. * רזולוציית המסך? כמה שיותר גבוהה במסגרת התקציב * משקל רצוי? שלא יהיה משקולת של חמש קי…

• 0 תגובות
    • 510 צפיות
  17. Started by shaydo,

שלום למומחים, מעוניין במחשב חזק מבוסס 6600 core due 2, ג'יגה זיכרון (800 mhz), אין צורך בציוד היקפי ו HD. התקציב עומד על 7000 ש"ח. חשבתי על המפרט הבא: מפנדה: 1 Thermaltake BigTyphoon Cpu Cooler CL-P0114 258 ש"ח 1 Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4Mb 2,150 ש"ח 1 Gigabyte GA-965P-DS3 Intel P965 LGA 775 1,095 ש"ח 1 Mushkin 1GB 512MBx2 Enhanced EM2-6400 DDR2-800 996526 770 ש"ח 1 LG GSA-H10 Multi DVD-Recorder Bulk Black 210 ש"ח 1 Compucase 6A19 Black Midi Tower No PSU 268 ש"ח 1 Enermax Liberty 400W Active PFC 475 ש"ח 1 הרכבת מחשב במעבדה 188 ש"ח סה"כ 5,414 ש"ח ומנועה: http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=5732 במחיר 1580 ש"ח אני מתל…

• 3 תגובות
    • 510 צפיות
  18. Started by d1a1n0,

איך המפרט הבא: Intel Core 2 Dou E6300 GigaByte GA-965P-DS3 X2 TWINMOS DDR2 1GB 667mh CL5 WD 250GB 7200RPM 16M SATA2 ATI READON X1900XT 512 GDDR3 With DVI-VIVO של ספייר. צורב - LG DVD±RW GSA-H10AB x16 Dual Layer x8 מארז - Supertalent CA-601UFS Silver ספק כוח - ליברטי 400W. הוא טוב? צריך להחליף משהו?

• 1 תגובה
    • 510 צפיות
  19. מעבד: Pentium D 3Ghz 930 2x2M 800Mhz FSB לוח אם: GA-G1975X זיכרון: DDR2 667Mhz 2Gb כרטיס מסך: X1900XT GDDR3 512Mb דיסק קשיח: WD 250Gb 16M SATA2 לכמה זמן מחשב כזה יכול להספיק? זה עולה 6700 ש"ח במזומן, האם זה שווה את המחיר?

• 3 תגובות
    • 510 צפיות
  20. Started by cerfus,

שלום, אני מתכנן לקנות את המחשב הבא: מעבד: Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DUAL CORE. מחיר: 890 ש"ח. לוח אם: KN9 Ultra Socket AM2, nForce 570 Ultra, DDRII 800, PCI-E. מחיר: 690 ש"ח. זכרון: DDR II 667 Mhz, 512 corsair X2 מחיר: 580 ש"ח כרטיס מסך: PowerColor X550 EZ 256MB, TV, DVI, PCI-E מחיר: 390 ש"ח הארד דיסק: WD 160GB SATA II 7200RPM 8MB מחיר: 390 ש"ח FLOPPY מחיר: 40 ש"ח צורב : LG DVD±R GSA-H10AB x16 Dual Layer x8 מחיר: 200 ש"ח מארז: RJA-H272 500W Black סה"כ - 3410 ש"ח התקציב המקורי שלי הוא 3000 ש"ח, אבל החריגה היא לא נוראית. השימוש למחשב הוא בעיקר לאינטרנט, סרטים וגם משחקים. אני לא גיימר רציני, אבל כשאתה קונה מחשב חדש אתה רוצה שלפחות המשחקים הקרובים שיצאו יעבדו בו כמו שצרי…

• 2 תגובות
    • 510 צפיות
  21. הכותרת אומרת הכל תתפרעו... המחשב בשביל משחקים חזקים בעיקר... ובשביל תוכנות עריכה

• 1 תגובה
    • 510 צפיות
  22. אני מתכנן לעשות שדרוג וברצוני לדעת כמה דברים: 1. מתי צפויה ירידת המחירים הבאה של AMD ו \ או אינטל? 2. מדוע כרטיסי המסך של GIL (FORSA) כה זולים ביחס למתחרות , האם הם פחות איכותיים או שפשוט GIL החליטו שבא להם להיות יותר זולים? 3. האם ההבדל במחיר בין 6800GS ל6600GT פרופורציונלי ליחס הביצועים ביניהם (מדובר בהפרש של 300-400 שקל) 4. האם DDR 3 או DDR2 בכרטיסי מסך משפר את הביצועים באופן ניכר או שזה סתם גימיק? 5. במבט לעתיד , האם כדאי לקנות כרטיס מסך עם 256 מגה? (אני יודע שהיום זה לא הכי עקרוני ו128MB מספיק כמעט אם לא ממש להכל) 6. מה היחס בביצועים בין SATA 7200 לבין IDE 7200 עם 8MBCACHE ו\או 16MBCACHE , האם משתלם יותר (כספית) לקנות SATA (בואו נגיד שיש לי IDE120GB עם 8CACHE , שווה …

• 1 תגובה
    • 510 צפיות
  23. Started by carmel134,

מה יותר טוב זה ?Radeon X700 Silencer, 256MB, DVI, PCI-E? או ?Radeon X1300 Pro 256MB, DVI, PCI-E? ומה שווה לקנות X700 עולה 730 וX1300 עולה 710

• 1 תגובה
    • 510 צפיות
  24. מפרט ב-3K בעיקר לעבודות אבל לא רק בלי מסך..

• 2 תגובות
    • 510 צפיות
  25. AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Box 1035 ש"ח לוח אם- DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D 790ש"ח זכרון- GeIL 512MB*2 DDR 3200 w/Heat Spreade CAS 2.5 Value Memory 680ש"ח כרטיס מסך-Leadtek Winfast PX 7900GT 256MB 256bit PCI-E VIVO 2070 ש"ח דיסק קשיח- דיסק קשיח- Hitachi Deskstar 160GB 7.2K 8Mb Buffer SATA II ולמוכר להגיד ""T7K250"" שם דגם חדש חשובבבבב 580 ש"ח צורב- LG GSA-4167B DVDRW Bulk -240 מפנדה ש"ח מארז- Compucase 6A19-2F Midi 300 ש"ח ספק-ENERMAX EG565P-VE Ver.2.0 Noisetaker P Series 535W-620 ש"ח מנעה 6300 ש"ח

• 2 תגובות
    • 510 צפיות

דיונים חדשים בפורומים