עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום חברים! רציתי לשדרג את המחשב שיש לי כרגע אם כמה רכיבים חדשים ותאמת שאני לא הכי מעודכן במה שהולך כרגע בשוק ומי נגד מי. אז ככה, המחשב החדש יהיה בעיקר למטרת משחקים וכנראה שאני יעשה לו אוברקלוקינג למעבד ואולי גם לכרטיס מסך. אני מתכנן לקנות את המחשב ב- KSP שבחיפה (הכי זול) ולכן אם תוכלו לבנות לי מפרט לפי המחירים ששם אני ישמח. כמו שהבנתם מהכותרת אני צריך מפרט של עד 3000 שקל לדברים הבאים: 1. מעבד 2. לוח-אם 3. זכרון 4. כרטיס מסך 5. מארז (עד 300 שקל) 6. ציוד ל- OC אם צריך מבחינת המעבד חשבתי על Intel E4400, הבנתי שהוא סבבה ל- OC וגם לא יקר. לוח אם אין לי שמץ של מושג מה לבחור וכך גם זכרון. מבחינת הכרטיס מסך חשבתי אולי ללכת על סדרת 8600 הפשוטים או 8500 אבל אני לא יודע מה ההבדל ב…

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אתמול הייתי באייבורי מחשבים אחרי שראיתי אצלם באתר מחשב " זול " ב 1300 ש"ח מסתבר שיש הטעיה יש מארז של אייבורי MICRO ועל ה MID הם רוצים תוספת של 50 שקל ? למה ? באתר של החברה לא מצויין שיש מארז MICRO ומארז MID כדי להגיע לסכום של 1000 שקל ביקשתי שיוציאו את הכונן הקשיח 320GB ואת הצורב DVD וזה יצא 890 ש"ח E5300 BOX MSI G31 CEON 2048MB DDR2 800 מארז MICRO IVORY ספק כח EZCOOL 300W REAL כדי לקבל מארז MID צריך להוסיף 50 שקל וזה סתם הונאה למה ? למה לא מציינים באתר שזה MICRO ? מראש לא הייתי בא יש למישהו הצעה יותר טובה ב 1K ש"ח ? באתר רשום ASUS G31 AM החדש והנציג מכירות אמר לי " אני אתן לך MSI G31 יותר טוב עם קירור איכותי יותר " מישהו שמע על ה MSI ? או שהוא סתם ניסה …

3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך לא על חשבון ביצועים משמעותיים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר-כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: SKYRIM BF3 WOW וכדומה -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). DELL FHD 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות - אולטרה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by benyben,

מעבד ה Intel Core I7 720QM הוא בעל 4 ליבות, ורץ במהירות 1.6 GHZ. לעומתו, מעבד ה Intel Core 2 due T6600 הוא בעל שתי ליבות, ורץ במהירות 2.20 GHz. כאשר כל שאר הדברים דומים, אילו מבין אלה חזק/מהיר יותר (מיהו המעבד הטוב יותר)? אשמח לשמוע דעתכם תודה

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by yosside,

טוב חבר שלי הלך לחנות מחשבים ושם המליצו לו על מפרט, וגם אני בניתי לו מפרט האם תוכלו לתת את דעתכם על המפרטים הנ"ל ועל היתרונות והחסרונות של כל מפרט ומה יותר מומלץ מבחינת ביצועים \מחיר ובכלל, דעה אישית ביחוד על המחיר הוגן/לא הוגן. (שימו לב בחנות לא צינו את המחירים של כל חלק וחלק אלא מחיק כללי) מפרט המחשב XXXXX מחשבים) : מעבד- Intel Core 2 Duo E6400 זיכרון- kingston 1GB ddr-2 677MHZ X2 לוח אם- ASUS P5B דיסק קשיח- WD 320GB 7200RPM 8MB SATAII כ.מסך+קירור לכרטיס -(לא רשמו חברה) 7900GS 256MB DVDצורב- DVD+- DUAL LAYER+16 (לא רשמו איזה דגם!) מארז +ספק(ג'נרי)- A-top Gladiator 500Watt Silver Gamers Dream Machine רמקולים 2.1- CYBER ACOUStics3095 סה"כ: 7000 ש"ח (!!!) המפרט שאני…

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by Profesor No0B,

המחשב אמור לשמש למשחקים ... חריגה - 300 שקל , או עם ממש חשוב יותר אז אפשר 400 ללא ציוד הקפי , רק אולי כונן DVD כי צורב לא ממש נחוץ פה ..... לא עושה OC וחייב שיהיה בו 8800GT

• 15 תגובות
    • 967 צפיות
  7. אז ככה... המפרט הוא בשביל מכר שלי שהשימוש היחיד שהוא עושה במחשב זה לגלוש באינטרנט ולכתוב איזה מודעות ומסמכים בWORD. הוא לא משחק במשחקים ולא עושה שום דבר כבד במחשב. אני כותב 800 שקל כי לא נראה לי שאפשר לקנות משהו נורמלי ושיחזיק הרבה זמן בפחות. אפשר לחרוג במחיר קצת ... הוא לא הגביל אותי ... אני פשוט לא חושב שמשתלם לו לקנות משהו יקר. הוא לא צריך מסך.מקלדת,עכבר ורמקולים .. את זה כבר יש. הוא צריך צורב.. אז חשבתי כבר להכניס פה צורב DVD.. גם ככה ההבדל במחיר לא כזה גדול. אין צורך בדיסק קשיח גדול ... אממ...נראה לי זהו... אם אפשר להסתדר בפחות מ800 שקל .. גם טוב. תודה מראש.

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by benayoun,

המחשב מחול והוא בן כ 5 לאחרונה נתקלתי בבעהי שהמסך שלו חשוך זה התחיל בכך שפעם בתקופה הוא היה נחשך ומדי פעם חוזר לעצמו היום כשמדליקים אותו אחרי כ 3 שניו תשרואים טוב הוא נחשך אפשר עדיין לראות אבל בקושי כשמחברים למסך חיצונים הכל עובד יפה לפי מה שהבנתי יש מצב שזה בעיה של אינוורטר קניתי מאיביי ממוכר כלשהו אינוורטר שלטענתו מתאים לדגם של המחשב שלי זה האינוורטר שרכשתי http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=390113383272&ssPageName=STRK:MEWNX:IT חיברתי אותו במקום הישן ויש אותה בעיה בדיוק... אז או שזה לא מתאים או שזאת לא הבעיה מה אפשר לעשות? תודה

• 15 תגובות
    • 3k צפיות
  9. AMD 2000 epox 8RDA nFORCE2 256 ddr 333 geli מה אני יכול לשנות להוסיף חוץ מהמעבד כי אין לי הרבה כסף!

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות
  10. Started by ido135,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים,עריכה גרפית,צפייה בסרטים,תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA V,FAR CRY 4,COD AW וכו' עריכה גרפית: Visual C#, Eclipse Visual Studio -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ' 1,680x1,050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לד…

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. שלום לכולם אני מעונין לרכוש מחשב של דל בארה"ב כנראה מסדרת ה- xps או הסטוידו עוד לא החלטטתי מה שמטריד אותי זה כל נושא האחריות הבינלאומית.. מה אני צריך לדעת בנושא איזה אחריות תופסת בארץ? בקיצור מה אני צריך לדעת כמו כן אם תוכלו לעזור בנושא הבחירה זה כמובן יעזור מאוד התקציב הוא בסביבות ה1000-1200 דולר תודה

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. מעבד: Intel Core 2 Quad Extreme QX9650 3.0hz 12MB BOX כמות: 1 מחיר: ¤4838 קירור למעבד: Zalman 9700+Led כמות: 1 מחיר: ¤305 לוח אם: Gigabyte GA-X48T-DQ6 כמות: 1 מחיר: ¤1391 מארז: Thermaltake Armor Plus Black + Window כמות: 1 מחיר: ¤809 ספק כוח: Corsair 750TX 60A @ 12V כמות: 1 מחיר: ¤833 זיכרון: Corsair 4GB Kit (2GBX2) DDR3-1333Mhz Twin3x4096-1333C9DHX כמות: 1 מחיר: ¤1752 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 750Gb 16MB AAKS כמות: 2 מחיר: ¤671 כרטיס מסך: Sapphire Radeon 4870 512MB DDR5 Retail - זמין במלאי! כמות: 2 מחיר: ¤1423 כונן אופטי: LG H55LK DVD-RW Dual Layer X20 LightScribe Black כמות: 2 מחיר: ¤153 קירור מיים: Thermaltake Big Water 760i *Japan Design Pump 500L/H …

• 15 תגובות
    • 3.5k צפיות
  13. מחפש מפרט למחשב עבור אחותי שימוש עיקרי- אינטרנט סדרות סרטים דרישות והגבלות , מעדיף שיהיה הרבה זכרון והרדיסק אמין וגדול מסך וציוד היקפי כבר יש (: רוב תודות למגיבים

• 15 תגובות
    • 990 צפיות
  14. Started by jimbo,

שלום לכולם אני מחפש מפרט מחשב שבעזרתו אוכל לעשות OC רצחני ביותר.

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by Nadab,

הי, אני מרכיב מפרט מחשב לאולפן מוזיקה בתקציב של 10K ומנסה להבין אם כדאי להתבסס על DDR5 או DDR4. אני רואה שמהירות ההעבודה בDDR5 מגיע לכמעט כפול מזה שבDDR4 בממוצע אך הלייטנסי גם כן גבוה בהרבה... מה עדיף? (מבחינת ביצועים לא מבחינת עלויות). בנוסף מתלבט אם שווה להשקיע ב 12900K להבנתי 12700K נותן כמעט את אותם הביצועים. תודה!

16. Started by cooper,

שלום לכל המומחים אני חייב עזרה במפרט מחשב למשחקים [בעיקר סימולטורים "שדורשים"] אני יודע שהתקציב מגביל אותי 3500-/+ לכן כל שקל חשוב .לא צריך מסך דק ,אפשר רגיל,וללא צרוב DVD אוCDROM ,לא צריך כ.מסך הכי טוב מפני שמתוכנן בעתיד שידרוג לDX10. לא מתוכנן OC לשום רכיב. 2G זיכרון חובה.בקיצור חברים מחשב שגם יאפשר לי שידרוג ומעבר לDX10 בעתיד וגם שיהיה מתאים לשימושים שלי... אין עדיפות לחברות מסיומת וגם לא משנה איזה מעבד ,רק שיתאים לי. תודה רבה לכל העוזרים

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by LaMotta,

אני כבר הרבה זמן "מחוץ ללופ", לא מעודכן בנושאי חומרה. אבל עכשיו הגיעה שעת רכישת מחשב חדש(יומולדת 18). הכיוון כרגע הוא xp3000/3200 (939), לוח אם נפורס4 (גם בזה אני אעריך עזרה. נוטה לכיוון הGA-K8N), כרטיס מסך 6600GT (שוב, המלצות יתקבלו בשמחה). צריך המלצות על זכרונות (ראיתי מחיר טוב על ADATA, 512, 4200, DDR2... ד"א, DDR2?! מתי התקדמנו? באמת שאני מרגיש מנותק. שווה משו?). מה עוד חסר לי? מארז, ספק כוח, מסך. תודה מראש.

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. אז אחרי שחרשתי על הפורום הבנתי פחות או יותר מה אני רוצה. יש לי רק כמה התלבטויות. בעיקרון אני רוצה שהמחשב יתבסס על מעבד i5. אתם חושבים שכדאי ללכת על זה או על i3? זיכרון 8 או 16 ג'יגה. אני לא סגור על זה מה אתם חושבים שעדיף לצרכים שציינתי? אני משער ש-8 זה בסדר. ווינדוס 10 בקנייה עם המחשב, עדיף בעברית נכון? דיסק ssd של 250 ג'יגה ובנוסף עוד כונן קשיח. למרות שלא ניראלי שאצטרך כל כך הרבה מקום זה ממש זול. מה שנשאר לי בשביל להרכיב את המפרט זה מארז, ספק , לוח אם, בנוסף אני צריך מקלדת ועכבר נוחים לשימוש, צורב. בקשר למארזים וספקים אין לי מושג מה טוב ומה לא אני פשוט רוצה מארז נורמלי בצבע שחור שקט ושלא יהיה גדול מדי כי אין צורך. לאחר שיטוי באת…

• 15 תגובות
    • 4.4k צפיות
  19. Started by yakir4u,

. מה התקציב המקסימאלי? 6.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD ודומיו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המקס' שאפשר במסך שיכנס בתקציב. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  20. שלום וברכה (נפגש בשמחה?) חבר ביקש לעשות לו מפרט, וכמובן שאין מקום אחר מלבד פורום מפרטים לפנות אליו. הוא בעצם צריך את המארז ותכולתו (מעבד, לוח-אם, זכרונות, כ.מסך, כונן קשיח, צורב DVD, מארז, ספק, כרטיס קול, ופאנל). מעבד: לבחירתכם. לוח: כנ"ל. זכרונות: 2GB. כ.מסך: למשחקים. כונן קשיח: של לפחות 400GB. צורב DVD: לבחירתכם. מארז: כנ"ל. ספק: כנ"ל. כרטיס קול: יתחבר לרמקולים 5.1 של Logitech. המחשב כמו שכבר אמרתי פעמיים, מיועד למשחקים ועל זה צריך להיות הדגש. עילעלתי עם החבר קצת ב-new egg ולקחתי לו כמה חלקים, הייתי רוצה לשמוע ביקורת שלכם על המפרט (הלא כל-כך שלם ש"בניתי"). ואם הוא לא טוב, אז מרכיבים חדש מההתחלה. המפרט להלן: CPU: 1. Intel Pentium D 930 800MHZ FSB LGA 775 …

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים צפיית וידיאו א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש ? תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? ישלי כבר מסך 17 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקי רשת * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות - גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4. האם יש רכיב בו אין צור…

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. אני צריך מחשב ב4500 שקל בלי ציוד היקפי בכלל... תקציב:4500 חריגה מקסימלית:100 מה השימושים של המחשב העתידי (הדגש בצבע אדום את מה שנכון לגביך) משחקי רשת, משחקים כבדים, עבודה משרדית, עבודה גראפית, עריכת מוסיקה, קידוד וידאו, מערכת HTPC, אחר (נא לציין) - במקרה של גיימינג יש לציין אילו משחקים ברצונך לשחק. - במקרה של עבודה גראפית או עריכה כלשהי יש לציין באילו תוכנות הינך משתמש. GTA IV ICY TOWER חחח.. GTA IV CRYSIS ASSASIAN CREED 2 בעתיד ... וכל המשחקים החדשים שיצאו :] (OC = OverClock) האם לקונה יש ידע בביצוע OC או שהוא מעונין ב OC מהחנות למחשב החדש? **למי שלא יודע מזה או מעוניין בהרחבה על העניין יש מדריך למטה** אם אתם מבצעים OC: על איזה חלקים תרצו לעשות את ה-OC? אני אבצע בעתיד..…

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  23. התייעצות אחרונה בנושא המפרט בעיקר לגבי הלוח אם שאני לא ממש סגור עליו וגם לגבי הספק! מידע קצר על הדרישות מהמפרט: 1.השימושים הצפויים של המחשב- עריכה גרפית-פוטושופ, אילוסטרייטור עריכה גרפית 2D בעיקר, תכנות, סרטים, שימוש שוטף ומשחקים בעתיד. 2. בעתיד הקרוב (8 חודשים+- ) אני אהיה מעוניין להריץ משחקים ברמה בינונית\גבוהה ולכן כרגע אני לא ארכוש כרטיס גרפי ואעדיף להשתמש במובנה. בנוסף לכך, העורכת הגרפית עוד בחיתוליה +- כך שאין לה צורך של ממש כרגע בכרטיס איכותי. 3.השקט של המפרט מאוד חשוב. אני מודע לכך שמפרט בעלי רכיבי OC הוא לא האידיאלי שבשקטים אבל עד כמה שאפשר.... 8+ 4.האם מתוכנן אוברקלוק? בינוני. אני עדיין לא מתמצא בOC כי אף פעם לא עשיתי אבל לפני שאני אעשה אני אדאג ללמוד זאת…

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. מצאתי את הצעת המחיר הבאה והמחיר נראה לי זול למדי, מה דעתכם על המפרט, האם עלולות להיות כאן "מלכודות" ? מארז ATX מפואר לפנטיום 4 עם יציאות USB קדימה ואחורה לוח אם לפנטיום 4 תומך במהירות 800 ASUS או MSI או GIGABYTE או PCP מעבד: INTEL P-4 3GHZ 800HT PRESCOTT 1MBCM זיכרון פנימי 512MB-DDR-400 כונן דיסקטים 1.44 דיסק קשיח:160GB 7200 כרטיס מסך:GEFORCE4 128 AGP X8 MX4000 TV OUT כונן CDROM כרטיס קול:128 3D + רמקולים מודם פקס או כרטיס רשת 10/100 מקלדת מולטימדיה COMPAQ+עכבר מקצועי עם גלילה מסך 17 אינץ MAG מחיר בחנות: ¤3,389.00

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. פתח הכל איפוס מעבדי ?AMD Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE לוחות אם למעבדי ?AMD ASUS A8N-E s939, PCI-E, GBE, nForce4 Ultra זכרונות DDR 400 1GB 400MHz Corsair (Value) CL2.5 (512X2) דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL 160GB SATA II 7200RPM 8MB כרטיסי מסך Sapphire (ATI) Radeon X550 256MB TV, DVI, PCI-E כרטיסי קול 5.1 channel audio-out S/PDIF צורבים DVD Recorders NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 Black ציוד רשתות On Board 1000 מארזים FRONTIER IMPRESS Black מקלדות 2 Lang. עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים 400 W מסכים None מחיר 4090 ¤ הוסף המחשב לסל הקניות הוסף חלקים לסל הקניות תוספת 350 ש"ח לכ. מסך GeForce 7600GS 256MB זהו המפרט הוא לקוח מאתר ksp נרא…

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.