עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by norm,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ב200 אם זה ממש משדרג את המפרט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר סרטים, תיכנות, קצת משחקים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה…

• 0 תגובות
    • 512 צפיות
  2. נדרשת המלצה למחשב "משפחתי" : שימושים : - משחקים ( לא GAMERS ) כ 50% - תכנות - הרצת אפליקציות במקביל - אינטרנט - ללא מסך - שיהיה שקט - HD גדול - ללא OC - שיוכל להיות שימושי ב-5 השנים הקרובות לפחות הרכבתי מפרט. אבקש הערות והתיחסות לשאלוות הבאות : 1. לגבי לוח האם - ראיתי שיצאה גירסה 2.0 של GA-P35-DS3L. מה ההבדל בינו לבין גירסה 1.0 והאם יש טעם להתעקש על גירסה 2.0 2. האם נדרש קירור נוסף (למארז) תודה המפרט שהרכבתי: משלוחים לכל הארץ שליחת מחשב מעל 5000שח שליח עד הבית כולל ביטוח ¤5 1 הרכבת מערכת הרכבה ובדיקות, מחשב חדש 3000שח ומעלה ¤5 1 צורבים LG H62NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ¤177 1 כרטיסי מסך Sapphire Radeon X1950Pro 256Mb DualDVI Retail SX195P…

• 3 תגובות
    • 512 צפיות
  3. Started by theman007,

כעקרון יש לי מחשב והוא כבר לא עובד כמו שצריך ומתחיל לעשות בעיות שהם בחומרה המחשב הוא למשחקים ועבודה יום יומית (כמה שיותר שיהיה אפשר להוציא מהמחשב בתקציב הזה) שיהיה גם אם מסךוציוד היקפי ואם יש לכם הצעות איפה גם אפשר לקנות די בזול חלקים (אני יכול להרכיב לבד+התקנה אז זה לא בעיה בכלל ואפשר פה לחסוך) באיזור חיפה יש לי רכב אז אין בעיות אם הגעה תודה מראש!

• 3 תגובות
    • 512 צפיות
  4. Started by Hotmetal,

יש לי שאלה : אני רוצה מחשב למשחקים , אבל אני לא בטוח , מה עדיף 1) מעבד 4 ליבות וכרטיס מסך 8600 GT או 2) מעבד דו ליבתי (CORE 2 DUO כנראה ) וכרטיס מסך 8800GTX ביחד עם התשובה הסבירו גם למה . תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 512 צפיות
  5. אממ אז ככה... אני רואה יותר סרטים ושומע שירים...ולפעמים משחק במשחקים... אני רוצה מפרט עד 2500 שקל...שהמחשב יהיה חזק ועמיד...ושלא יתחמם מהר עכשיו כוננים קשיחים יש לי מהמחשב הישן אז אין צורך להכניס למפרט אותם תודה רבה לכל העוזרים !!

• 6 תגובות
    • 512 צפיות
  6. Started by עילי,

שלום, רכשתי את המחשב עם המפרט הבא: לוח האם P35 של MSI צורב מדגם NEC DR18S 2. כרטיס מסך של יצרן INNO בטכנולוגית ג'יפורס 3. דיסק קשיח דיסק קשיח 250GB 16MB S2 SEAGATE 4. זכרונות של חברת 2GB CEON השאלה שלי האם MSI מספיק אמין ? האם יש בעיה עם כךך שהזכרון אינו מותג מוכר? יש לי אפשרות להחזיר את המחשב אבל רק אם זה קריטי המחשב עלה 3400 ש"ח.

• 2 תגובות
    • 512 צפיות
  7. אני רוצה לקנות מחשב שיעבוד בו פיפא וסימס 2 בסביבות 1500 שקל, בלי מסך, לא צריך יותר מדי דיסק קשיח, 80 ומעלה כרטיס מסך טוב כדי שיעבדו בו משחקים, גלישה טובה באינטרנט דרך ראוטר, צפייה נורמאלית בסרטים , הורדה רגילה. ואם שכחתי משהו תוסיפו. תודה לעוזרים.

• 3 תגובות
    • 512 צפיות
  8. Started by bob24,

אוקיי סבא שלי רוצה מפרט... זה יהיה המחשב היחיד שיהיה לו והיה לו לכן אני רוצה שהמחשב יהיה יציב וחזק ולא ייתקע כל שנייה ויחזיק גם לעוד 10 שנים(השימושים:אינטרנט,וורד,טיפה סרטים אולי) בבקשה שבמחשב יהיה ויסטה home basic וגם office.. כרטיס מסך לא צריך אפשר מובנה אבל בבקשה שהמעבד יהיה חזק ! התקציב שיש הוא לא מוגבל אבל די ברור שלא צריך לעבוד את ה3000 ש"ח חוץ מזה, אני גם צריך מסך 22 אינץ' רחב שיהיה המסך הכי טוב ומשתלם שיש היום, גם לזה התקציב לא מוגבל. אם יהיה בו רמקולים מובנים עוד יותר טוב. ואם אפשר לבנות את המפרט בtms זה יהיה מצוין! תודה

• 3 תגובות
    • 512 צפיות
  9. שלום לכולם אני מחפש מפרט למחשב בעיקר למשחקים אבל לא מטורף (לא חייב לראות את הזבוב בפינה השמאלית), שירוץ חלק במינימום ואני לא אצטרך לקנות חדש עוד שנה. זה מפרט שעשיתי מהידע המועט שיש לי וממה שבדקתי. אם הייתי יודע מה זה אוברקלוקינג ואיך אני עושה דבר כזה אז הייתי אומר אם אני מעוניין או לא. מעבד: INTEL CORE 2 QUAD PROCESSOR S775 2.4GHz(Q66000) - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס/חיון מקורי. מחיר: ¤1500 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3R אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤716 מסך: VIEWSONIC 19" VP930 8ms PIVOT DVI אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤1618 כרטיס מסך: GIGABYTE PCI-EX GeForce 8600GTS 256MB GDDR3 128 BIT TV/O DVI - SILENTPIPE 3 - DX10 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤1108 די…

• 2 תגובות
    • 512 צפיות
  10. שם הפריט מחיר משלוח כמות תשלומים מחק Twintech 8800GTS 512MB G92 + G.Skill 4096MB 2GX2 CL4 1,700.00 ¤ - 1 3 GIGABYTE GA-P35-DS3L Core 2 Quad Intel P35 DDR2-1066 483.00 ¤ - 1 3 Thermaltake TR2 500W ATX2.0 PFC 12CM 380.00 ¤ - 1 3 RAIDMAX SAGITTAII Black WINDOW NO PS 380.00 ¤ - 1 3 Western Digital WD5000AAKS 500GB SATA2 7200rpm 16MB Hard Drive 549.00 ¤ - 1 3 צורב LG DVD-RW X18 H62N SATA BLACK מעבד מתלבט בין 6600 ל8400 סך או האסוס המדובר פה בפורום או 226BW, נראה כבר מה אני אחליט אחרי התצוגה (עדיין לא ממהר עם המסך) מקלדת משו פשוט לוג'יטק או מייקרוסופט, ועכבר MX518 כרטיס קול וZ5500 כבר בדרך (XFI X MUSIC)

• 2 תגובות
    • 512 צפיות
  11. -המשחקים הם משחקים קלים: BF2 ו-PES, לכן הכרטיס מסך יהיה בסגנון של 3650 או 2600XT, עדיף לא לעבור את ה-600 שקל ברכיב הזה אם כי אם נשאר מקום בתקציב עדיף להשקיע פה. -דרוש כרטיס טלויזיה להקלטה. -דיסק קשיח 320 ג"ב. -אם זה כדאי לא אכפת לי שיהיה אוברקלוק למעבד(אך שהחנות תעשה את האוברקלוק). -המארז צריך להיות עם כניסת אוויר קדמית וללא כניסה צדדית-הוא ממוקם במקם יחסית מוגבל בכניסות אוויר מהצד. -דרוש צורב DVD. -זכרונות 2GB עם אפשרות להרחבה בעתיד. -לוח אם חשבתי על P35 או P31. -ספק כוח שיהיה עמיד. -חריגה בתקציב אפשרית אבל רק אם היא כדאית ובבקשה לפרט למה. תודה!

• 0 תגובות
    • 512 צפיות
  12. Started by Bravo,

מעבדי אינטל‏ כמות מחיר סה"כ Core i5 750, 2.66GHz, s1156, 8MB Tray 1 925 925 לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE כמות מחיר סה"כ H55M-S2H s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, HDMI 1 440 440 זכרונות‏ DDR III 1333Mhz כמות מחיר סה"כ 2x2GB G.Skill NQ Edition Dual Channel 1 585 585 כרטיסי מסך‏ Sapphire כמות מחיר סה"כ HD 5830 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E 1 1220 1220 דיסקים קשיחים‏ Western Digital כמות מחיר סה"כ Caviar Green 500GB IntelliPower, 32MB, SATA II WD5000AADS 1 220 220 צורבים‏ Samsung כמות מחיר סה"כ SH-S223B DVD±RW x22 Black SATA 1 120 120 מארזים‏ Antec כמות מחיר סה"כ Three Hundred Midi Tower Gamer Black…

• 3 תגובות
    • 512 צפיות
  13. Started by אמציה,

היי לכולם

• 1 תגובה
    • 512 צפיות
  14. Started by sfzlaw,

שלום רב, אני מחפש מפרט למחשב בייתי ללא ציוד היקפי עד 2,000 ש"ח. שימושי המחשב הם בעיקר אופיס ואינטרנט אבל בגלל שהוא בייתי נראה לי שחשוב שגם ניתן יהיה להוריד סרטים בצורה סבירה. דרושה גם מערכת הפעלה שניתן יהיה להרכיב את המחשב בחנות (אני לא יודע להרכיב לבד) תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 511 צפיות
  15. שלום לכולם, גיליתי את האתר רק לאחרונה ואני חייב לציין שהוא מלא במידע מועיל ועוזר מאוד. אני מתכנן לקנות מחשב נייח שישמש אותי בעיקר לאינטרנט, סרטים, אופיס וכיוצא באלה וכן שתהיה לי אפשרות להריץ בו משחקים מהשורה הראשונה באופן סביר שבו אני גם אהנה מהם, אני לא גיימר, אבל אני מוצא את עצמי מפה לשם מתמכר לאיזשהו משחק מזדמן ולא מפסיק לשחק בו עד שממש נמאס לי ממנו. (האחרון היה GTA סאן אנדרייס) הדבר הכי קריטי מבחינתי הוא שהמחשב יזוז בצורה מהירה חלקה וזמן התגובה שלו יהיה נמוך ככל האפשר. אני לא חושב שיש דבר בעולם שמעצבן אותי יותר ממחשב איטי או כזה שנתקע. התקציב שלי נע בסביבות ה-2000 ש"ח ולא כולל ציוד היקפי או מערכת הפעלה. חומרה נטו. אשמח אם תעזרו לי לבנות את המפרט האולטימטיבי לתקציב זה.…

• 4 תגובות
    • 511 צפיות
  16. שלום לכולם אחיין שלי בן 14 רוצה לשדרג את המחשב המחשב מיועד למשחקים prototype ובסגנון (לא זוכר איזה משחקים הוא אמר לי) המחשב יחובר למסך 17 CRT אין צורך בציוד היקפי תודה מראש

• 0 תגובות
    • 511 צפיות
  17. שלום לכולם אני צריך עזרה בהרכבת מחשב שישמש בעצם לכל הפעולות שציינתי למטה ,זה המחשב המרכזי בבית. אני יודע שבמעבד קפצתי מעל הפופיק וכנראה שאוכל להסתדר עם מעבד חלש יותר יחד עם זאת זה המעבד שאני רוצה (_9550 ) לגבי שאר החלקים יש לכם יד חופשית להציע ולהתאים, אני איני מבין גדול אם בכלל בנושא החלקים. חשוב שיהיה שקט ולא יתחמם יתר על המידה תודה מראש לכל העוזרים 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?אשראי 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סרטים הורדות משחקים (לא העיקר הרוב הולך לPs3 בנוסף הזרמה של וידאו למכשיר…

• 5 תגובות
    • 511 צפיות
  18. Started by raizik,

שלום, אני מחפש מפרט מחשב בסיסי בלי ציוד היקפי, כלומר, ללא מסך, מקלדת, עכבר וכו'. השימושים העיקריים במחשב הם גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים! אם יהיה מפרט ממש טוב יחסית לסכום, יהיה אפשר לחרוג קצת באיזור 150 ש"ח. תודה רבה, רז.

• 5 תגובות
    • 511 צפיות
  19. שלום לכולם, לאחר חיפוש פה בפורום לא מצאתי משהו תואם למה שאני צריך בגדול אני צריך מפרט למחשב חזק עד 4000 ש"ח (אפשר חריגה קטנה) השימושים של המחשב הינם בד"כ ללימודים,סרטים ומדיה כמו כן חשוב לי שיהיה לי כרטיס מסך עם יציאה לטלוויזיה (רגילה ולא HDMI) , לא צריך כרטיס מסך מטורף כי אני לא גיימר אבל אני רואה כרטיס מסך שיעמוד במשחקים נורמלים אבל לא מטורפים. כמו כן צריך מסך רמקולים ועכבר ומקלדת (על העכבר והמקלדת אפשר לקנות משהו זול בינתיים אבל טוב כי זה משהו שאפשר יהיה להוסיף אחר כך שיגדל התקציב) תודה על העזרה, נ.ב. עדיפות הקנייה היא בKSP אבל ראיתי שחלק מהחלקים שם יותר יקרים מרוב האתרים באינטרנט.

• 3 תגובות
    • 511 צפיות
  20. היי, אני מחפש מחשב שולחני חדש. התקציב מבחינתי הוא 3.5k למחשב ובנוסף כרטיס מסך, שאני לא ממש יודע בכמה לתקצב כי אני לא מבין בהם כלום. הייתי שמח לו הכל ביחד היה נכנס תקציב של 5k ופחות, אם זה אפשרי. מה שאני צריך מהמחשב: משחקים, גם החדשים ביותר. עבודה: אופיס, אינטרנט וכו'. Google Earth. כניסות USB קדמיות רבות (לא יודע כמה אפשר). אני צריך מפרט מלא כולל הכל: מארז, לוח אם, מעבד, זיכרון, דיסק קשיח, צורב משולב, מקלדת ועכבר פשוטים ואם אפשר להכניס בתקציב - גם רמקולים נורמליים וכמובן כרטיס המסך. עדיפות למפרט שיש באייבורי מחשבים, ובכל מקרה של חברה שיש לה שירות גם במרכז הארץ. תודה,

• 0 תגובות
    • 511 צפיות
  21. Started by joniar,

שלום חברה.. צריך מפרט לחבר ישחק בו מישחקים דיי פשוטים אבל עדיף שיהיו לו יכולות גרפיות טובות לא מתוכנן OC אני חושב מעבד-E5200 לוח-P35 או P43 כמו שלי... 2 גיגה זיכרון פנימי קשיח-500-1000 GB תודה

• 1 תגובה
    • 511 צפיות
  22. Started by Sygnus,

מעוניין במחשב לצרכי אופיס, אינטרנט, צפייה בסרטים ומוזיקה. מעוניין במעבד E8400, זיכרון 2*1Ghz, הארדיסק לא מהותי כמה, צורב דיוידי, לוח אם. כרטיס מסך אפשר מובנה, אין צורך במסך או מקלדת או רמקולים. לדוגמא ראיתי את ההמפרט הזה, אבל הבנתי שייתכן ותהיה בעיה עם הספק כח שהוא לא יספיק, מדובר על 350 וואט: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IWWell8300 חנות בירושלים/ת"א/ראשון מה דעתכם על מפרט זה? כמו כן אשמח לקבל מפרט מומלץ. תודה.

• 4 תגובות
    • 511 צפיות
  23. מה עדיף? AM2 4400X2 Dual Core ולוח GA-M61PME-S2 או E2200 ולוח GA-G31ME-S2L או- אסוס P5KPL-CM G31 כל השאר אותו הדבר זיכרון 2 ג'יגה קינגסטון צורב DVD * 22 LG דיסק קשיח 250 GB WD מארז COMPUCASE HEC 6C60 ספק HEC TRT 400W מקלדת ועכבר לוגיטק ההתלבטות שלי היא רק לגבי המעבד (והלוח כמובן)

• 2 תגובות
    • 511 צפיות
  24. Started by maitay,

היי אני צריך מפרט שיהיה שקט יחסית ויריץ HD חלק תודה מראש !

• 2 תגובות
    • 511 צפיות
  25. Started by orez14,

יש לי לוח אם של ASUS דגם P5GDC PRO, אני רוצה לשפר את המחשב שלי, כאשר אני רוצה לקנות מעבד חדש, כרטיס מסך חדש וזיכרון ram אבל אני לא יודע אם הלוח אם יגביל אותי או אם הוא מתאים לכרטיסי מסך או למעבד החדש. ככל הנראה אני יקנה את הכרטיס מסך geforce 9600GT או ATI HD4870. לגבי מעבד אני דיי מתלבט אם מישהו יוכל להציע לי כרטיס מסך ומעבד טובים שיתאימו ללוח אם ושינועו שניהם ביחד סביב ה-1000 שקל. תודה מראש לעוזרים

• 4 תגובות
    • 511 צפיות

דיונים חדשים בפורומים