עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מצאתי דיל טוב על ליג'ן 5 פה https://www.ebay.com/itm/Lenovo-Legion-5-144Hz-Ryzen-7-4800H-16GB-256GB-SSD-GTX-1660-Ti-Microsoft-365/124428555365 המוכר עם המלצות בשמיים ונמכרו כבר 39 חתיכות מהדיל הזה. המחשב עצמו לא חוצה את רף ה1000 דולרים (וכאן השאלה, מה הפרוצדורה אם אני חוצה את רף ה1000?, כמה משלמים ולמי?) לעומת אמזון ששם המחיר קופץ בעוד 200-300 דולר. המחשב נמכר כחלק מגלובל שיפינג פרוגרם של איביי אז מדובר במחיר מלא כולל מכס ומשלוח: Item (1) US $919.99 Shipping to 67224 US $55.97 Import charges US $193.66 Subtotal US $1,169.62 מעולם לא רכשתי מאיביי משהו בסדר גודל כזה…

2. שלום לכולם ותודה מראש לעונים ולמתעניינים. לאחר שחיכיתי קצת יותר מחודש ליציאת הקונרו אני מתכנן לרכוש מחשב בימים הקרובים. התקציב שלי הוא 4500 ש"ח אך חשוב לציין שזהו תקציב למחשב ללא צורב, מקלדת ועכבר שכבר קניתי בחודש שעבר ומסך שאני מתכנן לרכוש בתקציב נפרד. דרישות מיוחדות : *מעדיף לא לעשות אוברקלוקינג כי זה נשמע לי די מפחיד, לא יודע האמת, אם זו פעולה בטוחה לגמרי אז אין לי בעיה לעשות כי יש לי ידע במחשבים באופן כללי. *הארדיסק - מינימום 200 ג'יגה *לוח אם - כמובן שחייב לכלול חיבור PCI-e, מינימום צמד יציאות USB 2.0 בחזית עם עדיפות לארבעה יציאות קדמיות, לפחות 6 יציאות בלוח אם כולו. המחשב מיועד בעיקר למשחקים אך גם לפעולות בסיסיות יותר כמו גלישה באינטרנט, קריאת ועריכת מסמכי א…

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  3. שלום, הגעתי בהמלצה חמה של חבר שעזרתם לו, ואשמח לקבל עזרה בקניית מחשב לאחותי. מחיר מטרה: 3000 או פחות מטרות המחשב: המחשב מיועד לסטודנטית. הדברים שהוא נועד להריץ הם: 1. יישומי אופיס 2. גלישה באינטרנט 3. מולטימדיה 4. עבודה עם autoCAD (מתוך עניין ורצון ללמוד את התוכנה, לא ברמה מקצועית, ולא במסגרת התואר) תכונות דרושות: המחשב לא נועד להיסחב ממקום למקום, אלא לתפקד על תקן מחשב שולחני (למחשב שולחני אין מקום, ופחות נוח להעביר אותו ממקום למקום). לכן אין הגבלת משקל וזמן סוללה לא קריטי. הדברים החשובים הם: 1. מסך גדול (17") 2. מקלדת נוחה 3. עדיפות חזקה למסך מט 4. אמינות \ עמידות - שלא יתחמם מהר ושיאריך ימים. גודל ומשקל לא חשובים, ולכן טריקים של מזעור שפוגעים בביצועים ובאור…

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  4. אהלן.. אני מתכוון למכור את המחשב מכיוון שאני יותר עובד עם הלפטופ ואין לי צורך במחשב כזה יותר. לוח אם : Gigabyte GA-Z77-D3H מעבד : Intel Core i5-3570K קירור למעבד : Scythe MUGEN 3 מארז : FRACTAL CORE 3000 זכרון : Kingstone DDR3 1600 16GB כרטיס מסך : Nvidia Geforce GTX 680 Lightning דיסק קשיח 1 : SAMSUNG SSD 830 Series דיסק קשיח 2: 1TB Seagate Barracuda דיסק קשיח 3: Western Digital Black 1TB ספק כוח : SEASONIC ECO 620W

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by Demented,

1. מה התקציב המקסימאלי? : 6000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? : לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? : 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? : גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? : גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. : לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? : לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? : 5. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינונ…

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  6. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 ש"ח חריגה של 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות סטודנטיאליות בסיסיות : אופיס וכו'. בנוסף לצפייה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) בעיקרון ssd אבל זה יכול לייקר את המחיר הסופי לכן אשמח להצעות עם ובלי ssd(אם לדעתכם ssd למחשב עם צרכים כאלה יהיה מיותר אשמח לשמוע) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס…

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  7. שלום אנשים יקרים אשמח לעזרתכם: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000 ש"ח (כולל מסך מחשב) אפשר לחרוג ב 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - אקסל/וורד, גלישה באינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך מחשב 23 אינץ 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא היברידי לא הארלי דיווידסון. רגיל 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או…

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by eldar_o,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000-9000 כולל מסך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש עיקרי - משחקי מחשב : מיינקראפט, אמונגס, פרוז'ר 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך למשחקי מחשב ורמקולים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יש חשיבות אבל לא בכל מחיר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך ל…

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  9. שלום, איזה שילוב ניתן להשיג בסביבות 2k? ואולי קצת יותר חשוב לי שיהיה לוח אם מתקדם עם המון יציאות sata ופיצ'רים עדכניים ושימושיים. זיכרונות 16GB ומעבד אינטל עם אופציה ל oc. המחשב מיועד למשחקים ב 1440p עם 1070 שכבר יש לי. תודה רבה לכל העונים

10. מחפש מחשב נייד לאמא שלי, עם מסך גדול (לפחות 15.6"), לשמש בעיקר למסמכים ואינטרנט. חשוב שיהיה אמין, אני כרגע מתלבט בין Dell ו-HP.

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  11. שלום חברים, כל מה שרלוונטי כתוב קניה מ BestBuy.com * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודים, קיובייס, קצת משחקים, ושימושים כלליים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מה שמתאפשר במסגרת התקציב שלא יבוא על חשבון ביצועים * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? חשיבות דיי נמוכה, אבל לא שני טון *…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by dorish,

אז ככה אני מחר משלם על המחשב אבל אני עדיין יכול לשנות זה המפרט ספק TR420W מסך וויסוניק VP930 כןנן 80GB 8M WDSATA-2 זיכרון OCZ DDR2 533 של 512X2 מעבד AMD 939 3500 SETP לוח ASUS A8N SLI PRMUI כרטיס מסך DUAL 6600GT 256MB של GIB צורב DVD ASUS AUAL שחור מה אתם אומרים על המפרט מה לשנות במקסימום עוד 1000 שקל את המסך אני לא משנה ואת החברה של הלוח שהיא חייבת להיות ASUS אני נראה ישנה את המעבד ל 3700 כי אז זה כבר סאן דייגו שהבנתי שזה הרבה יותר טוב (הדגם) הלוח נראה לי טוב אבל אני לא יודע על הכרטיסי מסך אני לא בטוח בקשר לזה שזה 2 וזה SLI ואין לי נסיון אם זה אז מה אתם אומרים עדיף לקחת משהוא אחר? והזיכרון 1024 זה מספיק אבל אולי ללכת על זכרונות יותר יקרים מאותו חברה אבל 800 מגה הרץ אבל …

• 32 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by klayman,

שלום ! יש ברשותי את ה DELL 1520, עכשיו אני רואה שיש לו חלון אינפרא אדום ממש מתחת למקשי המולטימדיה בחזית שלו, אבל לא מצאתי בשום מקום בהגדרות מערכת של הויסטה תעוד שיש התקן אינפרא, ניסתי גם לשלוח קובץ דרך הפלאפון, והוא אינו מזהה התקן ? כיצד ניתן לדעת עם יש באמת אינפרא ? וכיצד ניתן להפעיל אותו ? שאלה נוספת, האם מישהו מכיר תוכנה ל PC או לPPC שמשמשת כשלט רחוק אוניברסלי , שיכול לסרוק ולהתאים לבד את עצמו למכשירים עם IR (טלויזיה, ריסיבר וכו'). תודה מראש !

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  14. התקציב היה 4K, עלה ל4.5 עם אפשרות לחריגה.. הוא ישמש בעיקר לעבודות אופיס כאלו ואחרות, אינטרנט ושימוש ביתי, המחשב יהיה בעיקר נייד (מטבעו ) אני מתלבט בין רזולוציה של 15" לרזולוציה של 13", השאלה כמה נוח לעבוד על 13"? אני זקוק למינימום 4.5 שעות עבודה עם המחשב, ומינימום משקל, אבל שלא יבוא על חשבון נוחות עבודה (כי אז המחשב באמת לא שווה הרבה). עדיף שיהיה לפחות 2GB ראם, עם שאיפה ל4. יש הבדל בHD בין 5400 ל7200 RPM? ומסך של 720px או מסך עם רזולוציה גבוהה יותר? מה עדיף? הייתי מזמין מחו"ל אבל אני צריך את המחשב בזמינות של שבוע מקס'. אני אשמח אם במחשב יהיה מעבד מסדרת i3 \ i5, ובעיקרון כמה שיותר חדיש, איכות גבוהה ואחריות, שיהיה מחשב "טוב" גם בעוד שנתיים. מה דעתכם על ה- http://w…

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by Reut Gollan,

היי אני מעוניינת לקנות מחשב נייד עבור לימודים באוניברסיטה. חשוב לי שהמחשב לא יהיה גדול מידי ויהיה בערך עד גודל 13 אינץ, ושחיי הסוללה שלו יהיו ארוכים במיוחד. התקציב שלי הוא עד 3,500 אבל אפשר גם להגיע לאזור ה4,000. אשמח להמלצות

16. Started by Daniel Elgarisi,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-800 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - 3840x2160 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8…

17. Started by shay6999,

שלום לכולם. הזמינו לי ליום הולדת DELL Inspiron 7347 מסך 13".(אמור להגיע תחילת שבוע הבא)רציתי לדעת אם המחשב מומלץ או שבמחיר שלו 3600 כדאי להזמין משהו אחר? הדרישות שלי סטנדרטיות, אינטרנט הורדות סרטים בעיקר,עובד עם אופיס בעבודה מוזיקה. חשוב לי שלא יהיה מעל 1.9 קילו ומסך מגע נשמע לי נחמד. לגבי הסוללה הבנתי שבדגם הזה הסוללה מובנת,אך מחליפים סוללה אם היא נגמרת? אגב יש אחריות על סוללה? זה המחשב https://www.pc365.co.il/product-2015-Dell_Inspiron_13_7000_Series_7347_2_in_1_Laptop_IN_RD09_8109_%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%9C_%D7%A2%D7%98_%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%A1 עוד שאלה יש לי בבית מחשב COMPAQ CQ61 עם 2G זיכרון כנראה שהוא יהפוך למחשב מדיה סנטר. בזמן האחרון הוא מ…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  18. שלום לכם. אני מעוניין לקנות מחשב בתקציב של עד 6000 ש"ח.(אפשר גם בפחות) דרישות : *500 GB SSD * לדעתי 16GB ראם *שיוכל להריץ את התוכנות הבאות : Revit autodesk Rhinoceros mecneel+vray plugin Autocad אשמח לעזרה. תודה רבה ויום טוב !

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  19. שלום, אשמח לקבל המלצה לפני רכישת טאבלט, להלן הצרכים: -מיועד להצגת טקסט (אין צורך עם יכולות להרצת משחקים/סרטים וכו,) *עדיין רוצה כזה שיהיה מספיק איכותי מבחינת הרזולוצייה ובמיוחד שמדובר בשימוש מקצועי בתחום הארועים...מקומות שבהם יש השפעה של מערכות תאורה....השתקפות...(בהקשר זה אני מניח שעדיף מסך מט ולא מבריק?) -גודל מינ' שמותאם לפורמט דף A4 ז"א 21 על 30 ס"מ (אשמח לדעת בהקשר זה כמה זה באינצ'ים? וגם: האם הגודל שבדר"כ רשום במפרטים, זה נטו של המסך או כולל גם את המסגרת הפיזית של הטאבלט? ) -כזה שמגיע עם מקלדת פיזית (2IN1) שניתנת לניתוק/חיבור -עט מגע יהיה תוספת נחמדה אך לא מחוייבת. -טווח מחיר: עד 3500 ש"ח - כמובן עם העדפה להוזלה במחיר (אפיל…

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  20. שלום לעוזרים. רציתי לדעת בכמה אני יכול למכור את המחשב שלי.. אני מעוניין למכור כי קשה לו להריץ משחקים חדשים שיוצאים בימים אלו. מעבד: Intel core i7 2600 3.4Ghz 8MB L3 Cache s1155 קירור למעבד: Arctic cooling Freezer 7 Pro rev.2 לוח אם: Gigabyte GA-H67A-UD3H זכרון: G.Skill 2x2GB DDR3 1333Mhz דיסק קשיח: Samsung spinpoint F3 1TB 7200 RPM 32MB כרטיס מסך: Gigabyte GTX460 1GB GDDR5 מארז: Antec Two Hundred ATX Mid Tower Gaming ספק כח: SeaSonic 620W Bronze Series Active PFC 12cm Fan

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  21. שלום, אני מתלבטת בין 3 דגמים שונים של אסוס ואשמח לקבל חוו"ד לגבי המומלץ מבינהם * מטרות המחשב? עריכת מסמכים, צפיה בסרטים, מוסיקה תמונות .. הרצה של תוכנות כמו visual studio וeclipse * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? בין 13.3-15 - נשאר לי סמטר אחד בלימודים ולאחר מכן המחשב יהיה רוב הזמן בבית לכן גם המשקל לא קריטי * רזולוציית המסך? רגילה (בניידים) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא כ"כ יודעת אם מסך מגע הוא קריטי או שזה דווקא חסרון... * משקל רצוי? 1.7-2.4 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 שעות לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?VGA רצוי * Bluetooth? רצוי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750 ויותר. אם…

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  22. שלום חברים, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי ואני מתלבט בין מפרט מבוסס אינטל לבין AMD... התקציב שלי הוא עד 4,500 ש"ח כולל מסך, אין צורך ברמקולים וכרטיס קול. המחשב מיועד בעיקר למשחקים, סרטים, אינטרנט, תוכנות, גרפיקה ועריכת מוסיקה... אני לא מתכנן בנתיים OC אך אולי בעתיד... אני מעוניין במחשב חזק שילווה אותי לפחות ל3-4 שנים ויעמוד מול כל דבר אני מבקש שאם אתם נותנים מפרט תפרטו בבקשה למה בחרתם ללכת דווקא עליו...

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  23. Started by wolf-boy,

hey there. well, this new computer will be mostly used for multimedia (has to have a tv-out), internet & office, graphic design (photoshop mostly), and some video editing (mostly ripping DVDs and converting videos to ipod format). I'm also going to use it for some gaming so I want it to be able to run new games well - but it's the least important thing. I already have a DVD burner and DVD drive so there's no need for new ones. I also have a hard drive but I want to add another one - at least 250GB. I don't really have a budget limit, but keeping it under 1000$ would be nice. I'm in the United States right now and I will be coming back in a few weeks so I thought I'd u…

• 23 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by Flamez,

שלום לכולם , ניסיתי לחפש מספר ביקורות/חוות דעת של משתמשים מהארץ ומעולם,ונתקלתי במעט או שאין בכלל (חיפשתי גם באתר - מצאתי רק המלצה אחת לא מפורטת יותר מדי). בכוונתי לרכוש את המחשב הנ"ל למטרות לימודים בעיקר(שימושי אופיס וכיו"ב,מטרות תכנות,סימולציות שונות(AUTOCAD וכו'). אשמח לקבל חוות דעת ממשתמשים אשר יש ברשותם אם המחשב ה"ל או כל אחד שיכול לחוות דעה. תודה רבה מראש!

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by Ariel234156,

שלום, אחותי מתחילה ללמוד עריכה גרפית ואני מתלבט איזה מחשה עדיף לה לקנות, המחשב צריך להיות נייד להלן השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא קריטי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש יומיומי ועריכה גרפית בעיקר פוטושופ א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר, פוטושופ,אינדיזיין, אילוסטרייטר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (נ…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים