עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by liiight,

מחשב שמיועד בעיקר לצפייה בסרטים (לא HTPC), כרטיס מסך MID-RANGE, ללא שום אביזרים נילווים, בערך 400GB של נפח אכסון, מארז מאוורר ולא מצועצע (בלי לדים ושטויות) ושקט זה פרמטר חשוב. כדאי לקנות את המחשב עכשיו או לחכות עוד קצת (או עוד הרבה)? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 530 צפיות
  2. היי , אני צריך בבקשה עזרה לגביי הרכבת מפרט מחשב . הסכום ינוע בסביבות ה-4000 ש"ח. יש מס' רכיבים שהחלטתי שבטוח יהיו כחלק מן הפרט והם: #מעבד: i5 - 750 שאלה- האם לקנות tray ולהוסיף קרור שונה למעבד הזה? #כרטיס מסך: אני מתלבט בין 3 כרטיסים, כולם מבית ati 1- 5870 2- 5850 3- 4870x2 אלא אם כן תציעו לי כרטיס מסך מבית nvidia שלטענתכם יהיה טוב יותר מבין השלושה אשמח לתגובה בהקדם האפשרי. בתודה - חן

• 1 תגובה
    • 530 צפיות
  3. אני יודע שאני צריך מחשב רציני שיוכל להחזיק את התוכנות שאני מתכוון לעבוד איתן. אני לא בקיא גדול בתחום החומרה... אשמח לשמוע הצעות

• 3 תגובות
    • 530 צפיות
  4. שלום לכולם, בפעמים הקודמות רכשתי מחשב ע"פ המלצותיכם ואותי אמא למדה שלקוח מרוצה תמיד חוזר לעוד מה עוד? זה המחשב שאני רוצה לרכוש- לאלו שימושים הוא טוב? מה הוא לא יכול לבצע? למה כן? גודל פיזי של המחשב(NETTOP) + קיימת מגבלת מקום בשולחן+מעבד חזק למה לא? - מותג לא מוכר? סיכויי התחממות..?!? מה דעתכם? נ.ב. את המחשב ארכוש באנגליה בעלות של 2.5 א'

5. היי, מחשב כבר יש, אך אני מחפש המלצות לרכיבים הבאים: 1. לוח אם - אפשר ללא כרטיס מסך מובנה, העיקר שיהיה בעל יציאת AGP. בעל כרטיס קול מובנה. 2. זכרון - רצוי 1G DDR2, אך אם יתקבלו ביצועים טובים יותר עם 512 אין בעיה. 3. מעבד - לא משנה AMD או פנטיום 4. 64bit זו אופציה אבל לא משנה לי. 4. אופציונלי - הארד דיסק בנפח גדול ככל האפשר מבלי שיהווה "צוואר בקבוק" (הארד דיסק כתוספת לתקציב הנ"ל [1500] במחיר של 250-300 שקל). חברות - מעוניין בחברות טובות ומוכרות, אין עדיפות לחברה זו או אחרת. מטרה - מחשב חזק ככל הניתן. לשימושים- משחקים בינוניים-כבדים, צפיה בסרטים, גלישה ומעט מאוד עיבוד תמונות. תקציב - עד 1,500 ש"ח.

• 0 תגובות
    • 530 צפיות
  6. היי חבר"ה תודה על העזרה!! רציתי לדעת איך המרפרט הזה למשחקים חדשים.. ואיך המחיר שלו?? תודה מראש.. :) מעבד: Athlon 64 X2 4800+ Socket 939וAMD ¤785 לוח אם: ASUS M2N ¤476 מסך: LG LCD 19" L1953TR 2ms DVI ¤1166 כרטיס מסך: nVIDIA GeForce 8600GTS 256MB PCIeוAlbatron ¤1147 דיסק קשיח: WD2500AAKS Western Digital ¤357 צורב DVD: LITEON DVDRW LH-20A1S DOUBLE LAYERED X20 - SATA - RETAIL ¤211 זיכרון: DDR2 1024MB*2 667MHZ CL5וKingstonו ¤360 מארז: COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN ¤422 סה"כ:4924 ש"ח

• 3 תגובות
    • 530 צפיות
  7. Started by nondos,

שלום, אני צריך המלצה למחשב שישמש בעיקר לעבודה ב: MatLab SolidWork Maple אופיס גלישה באינטרנט וצפיה בסרטים יש לי ציוד הקפי ולכן אין צורך במסך, מקלדת, עכבר, כמו כן יש לי כבר צורב DVD ולכן אפשר לחסוך בפריט זה אני יודע שהתקציב מוגבל אבל זה מה יש. חשוב לי בעיקר שהמחשב יהיה מספיק חזק להריץ את התוכנות שציינתי למעלה אני גר בחיפה ולכן חושב לקנות מ TMS מה דעכם? תודה

• 3 תגובות
    • 530 צפיות
  8. היי המטרה של המחשב היא רק שימושי אופיס ואינטרנט, וקצת מוזיקה אין שימוש בנפחים גדולים של ההארד דיסק. ואין כל שימוש מיוחד של המחשב. תודה רבה :-)

• 2 תגובות
    • 530 צפיות
  9. עבודה לא כבדה במטלאב+שמיעת מוזיקה איכותית+ כרטיס רשת אלחוטית WIFI, אין צורך במקלדת ועכבר. כ"כ אין צורך במסך, יש לי מסך LCD 22" תודה רבה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 530 צפיות
  10. Started by dor88,

היי חברה.. אני רוצה לקנות מחשב שישמש בעיקר למשחקי רשת ושיוכל להריץ אותם חלק בלי לאגים.. ניסיתי ליצור איזשהו מפרט ב TMS, ורציתי לדעת מה אתם חושבים עליו.. האם המחשב יהיה חזק והאם יש משהו שניתן לשפר או להוסיף במסגרת התקציב שהוא בסביבות 3000 דרך אגב, ישנם 2 דברים שחשובים לי במפרט: 1. שהמעבד יהיה אינטל, כי פשוט אין לי ניסיון עם AMD ואני לא מכיר אותם. 2. שיהיה זיכרון פנימי גדול על מנת שהמחשב ירוץ מהר ולא יקרטע. מעבד Intel Pentium E (C2D Technology) E2160 1.8Ghz 1MB FSB800 OEM ¤393 קירור למעבד Arctic Cooling Freezer 7 Pro ¤122 לוח אם Gigabyte GA-P31-DS3L ¤445 מארז Compucase HEC 6C28 Silver/Black NO PSU ¤170 ספק כוח FSP Basic SI 400W ATX400-PNR 120mm + Satax2 P.PFC ¤188 זיכרון…

11. Started by צבי ישראל בן דוד,

אני מחפש מחשב נייד חדש שישמש בעיקר לתכנות, אבל גם למידול תלת מימד בblender 3D כתחביב. התקציב קצת מצומצם בשביל תלת, אבל אני אסתדר עם מה שהוא יוכל לתת לי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000₪, לא כל כך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש עיקרי יהיה תכנות ותלת מימד בblender 3D כתחביב 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב …

12. היי מעוניין לרכוש נייד (יתכן שיהיה שינוי לנייח אם הנייח שיש לי כרגע ימשיך לעשות בעיות). ראשית תודה לנפוליאון שעזר לי מאוד בפרטי, תותח אמיתי. לצערי הנייד שהוא שלח לי כנראה כבר לא במלאי (לא הצלחתי למצוא אותו), אז אשמח להמלצות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אזור ה-3,000 לנייד, מעדיף לא לחרוג כמה מאות שקלים למסך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גלישה באינטרנט אופיס ומסמכי pdf צפיה בסרטים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אם הוא מגיע עם רמקול סביר מובנה, אז לא. אני מתכנן לרכוש סט של מקלד…

13. * מטרות המחשב? לצרכי גלישה, מולטימדיה ופיתוח תוכנה (VISUAL STUDIO, ECLIPSE) * גודל המסך? 15' * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא במיוחד, אפשר להתפשר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו)? לא * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 200GB, אבל גם אפשר להתפשר * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא רצוי גם 3GB RAM, מעבד i3. nודה מראש

• 0 תגובות
    • 530 צפיות
  14. שלום, אחרי עיון במפרטים המומלצים ובאשכולות האחרונים יצאתי דיי מבולבל, אודה לעזרתכם בהרכבת מפרט לפי הבקשות הבאות: א. תקציב מקסימאלי: 2000 שקלים א) ניתן לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך- ניתן לחרוג ב-500 ש"ח בתקציב. ב. המחשב מתחבר לשני מסכים אחד 43 אינץ' (חיבור HDMI חובה) והשני 24 אינץ' (חיבור VGA רגיל) מיועד לצפייה בתכני HD בעיקר, גלישה באינטרנט והאזנה למוזיקה. אני לא יודע אם זה רלוונטי אבל המחשב יפעל כל הזמן 24/7. ג. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10: רצוי כמה שיותר שקט מפני שהמחשב יפעל ללא הפסקה והוא נמצא בחדר שינה נניח 6-7 (אם זה לא מוגזם) וכמובן רק אם זה במסגרת התקציב, הנתון לא הכי קריטי ואין צורך שיבוא על גבי ביצועים. ד. אין שום צורך ב-OC. ה. אין צ…

15. אני קונה תמחשב הזה ב22 ליולי .. עם Q6600 .. תביאו חוות דעת על המחשב .. השאלה שלי אליכם העם אני יכול להביא מחשב יותר טוב מהמיפרט שלי ב7.5 K ? [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 530 צפיות
  16. אני מתכנן מחשב לשימושים משרדיים שאמור גם לשמש כ HTPC וגם להריץ תוכנות תיב"מ (סוליד וכדומה). אני מעדיף מערכות מבוססות AMD, והשתכנעתי ש 780G זו האופציה המתאימה מבחינתי כרגע, השאלה היא עם איזה מעבד? ראיתי את ההמלצה כאן ל BE2350 ואני לא לגמרי מבין אותה, הוא עולה כמו ה 5000 ונותן ביצועים של 4200. ב IDLE הוא לוקח בדיוק אותו הספק כמו האחרים והייתרון שלו בא רק בעומס אבל שם גם הוא חלש משמעותית מה 5000... ככה שיוצא שכל זמן שהמחשב סתם עובד לו לא הרווחתי כלום, וכשהוא כן מתאמץ הוא נותן ביצועים פחות טובים. מה גם שיכול להיות שה 5000 יעלה את מהירות המאוורר רק בשלב יותר מאוחר כי הוא לא מתאמץ כ"כ... יש כאן משהו שאני מפספס לגבי ההמלצה הגורפת למעבדי 2350? שאלה נוספת נוגעת למארז אנטק- 2480- ק…

• 1 תגובה
    • 530 צפיות
  17. Started by Vertax,

שלום, אשמח להמלצה על מחשב נייח לגיימינג על פי הנתונים הבאים: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4,200 ש"ח, עם חריגה קלה בלבד (נניח 50-100 ש"ח לכל היותר). 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג. לדוגמה - Assassin's Creed Valhalla, Red Dead Redemption 2 ועוד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. 6. האם ישנ…

• 0 תגובות
    • 530 צפיות
  18. שלום לכולם אני רוצה מחשב חדש והתקציב הוא 5000 מעבד חייב להיות core i7 920 לוח p6t se s1366 core i7 intel x58, ddr 3 1333, 3Xpcei-ASuse זיכרון 3 לפחות ddr3 tripple channel ללא מסך וללא אוברקלוק ללא ציד הקפי

• 4 תגובות
    • 530 צפיות
  19. שימושים : משחקים, עריכת סרטים ותלת מימד. אין צורך במארז/הארדיסק/DVD, חושב להסתפק בקירור שיגיע עם המעבד המסך שאני קונה יהיה ברזולוציה של 1920x1080 מפרט 1: [508 שקל] לוח אם: Gigabyte - GA-MA4790X-DS4. [800 שקל] מעבד: AMD Phenom II X4 920 (AM2+) (תתעלמו מה"2" בסוף.. זה בשביל ליישר את הסוגריים וה"+"). [226 שקל] זיכרון: DDRII Kingston 2GBx2 800MHz. [1080/ 1600 שקל] כרטיס מסך: HD4890 1GB --> 1080 NIS \ HD4770 CrossFire 1600 NIS [520 שקל]ספק: Enermax 525W. מחיר כולל: 3134 / 3654 (הנמוך יותר הוא במידה ואקח את הכרטיס מסך HD4890 במקום שני HD4770) מפרט 2: [549 שקל] לוח אם: Gigabyte - GA-MA770T-UD3P. [1,124 שקל] מעבד: AMD Phenom II x4 945 Deneb 3.2 GHz AM3 Quad Processor [383 שקל…

• 2 תגובות
    • 530 צפיות
  20. Started by moshe20,

שלום אני צריך מחשב כולל מסך ברמה בנינוית בתקציב של 3000 או פחות ובלי חריגה תפקוד עיקרי-עבודה שוטפת עם תוכנות הורדה כמו ביטורנט ואמיול במקביל תפקוד משני-משחקים לא חייב משהו מפוצץ רק שיעבדו סבבה תודה רבה לעוזרים ואם יש ממש הבדלים בתפקוד המחשב השוטף שצריך להוסיף כסף אז הערות למה

• 1 תגובה
    • 530 צפיות
  21. 1. מה התקציב? 6000-7000 רצוי לא להגיע ל7000, רק אם זה באמת שווה את זה, בכל מקרה לא לחרוג מזה. 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך 19" 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא, אבל רק חברות מוכרות 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? בכלל לא, שיעשה את העבודה ולא אכפת לי מצבעים 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה 9. האם חשוב שקט? עד כמה? ברמה סבירה 10. האם מתוכנן OC? לא ממש, אולי קצת בעתיד 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על אילו הגדרות ובאיזו רזולוציה/גודל מסך. הגדרות גבוהות, רזולוציה 1024X1280, משחקים חדשים תודה רבה

• 4 תגובות
    • 530 צפיות
  22. אני צריך מפרט בתקציב של 5,000 עם הדגשים הבאים: - המחשב הוא קופסא בלבד (בלי מסך מקלדת ושאר ציוד היקפי) - ב"עריכה" אני מתכוון להכל (מוזיקה עם Qbase, וידאו עם Premiere וגרפיקה עם פוטושופ) תוך התמקדות ב"קצת מכל דבר". - אני רוצה סביב ה400-500GB - דרוש מארז איכותי שיעמוד בתנאים פיזיים קשים ובתנאי חום/קור קשים יחסית (המחשב הולך לקומונה של 20 איש בשנת שירות שגרים יחד ולא תהיה אפשרות לטפל בו וללקק אותו כל היום...) אבל אין צורך להפריז עם זה - הוא לא הולך לבונקר של הצבא ואין צורך במארז חסין ירי... - אני רוצה פאנל קדמי שהכי חשוב זה כניסות PL גדול וקטן (גדול - כמו גיטרה, קטן - כמו MP3) אם קיים דבר כזה וכניסות USB ו-FIREWIRE. - פחות חשוב אבל גם - כרטיס עריכה לכל הכניסות של המצלמות וכו.…

• 4 תגובות
    • 530 צפיות
  23. Started by ex_,

היי אני מחפש מפרט למחשב משרדי פשוט ואמין שיהיה מחובר ברשת עם עוד 3 אחרים המחשב עד יום מותו יריץ xppro במקביל תוכנות אבטחה ווירוסים אופיס xp ותוכנת עבודה בינונית+ מבחינת משאבים מסך יש מקלדת ועכבר יש כרטיס מסך יש (mx440 agpX8) אבל אם יהיה על הלוח יותר טוב אז עדיף יש לי ניסיון טוב עם סלרון באחרים אז אם אפשר מבוסס על סלרון תודה לכל העוזרים

• 2 תגובות
    • 530 צפיות
  24. שלום לכולם הנייח בבית שבק חיים והחלטתי לקנות לילד נייד אני יודע שהתקציב דל מאוד ואני מודע למגבלות אבל אני מאוד רוצה לנסות אולי יש חיה כזו 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2000 ש"ח במזומן חריגה מקסימלית 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אינטרנט ואופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו…

• 0 תגובות
    • 530 צפיות
  25. Started by ofiryeger,

שלום. אני מחפש נייד בגודל 15.6 מעבד i7 בסביבות ה 4000. אני משתמש בו לאנימצייה (תכנת אפטר) ועיצוב. פוטושופ אילוסטרייטור וכו'. הוא לא מחשב עבודה עיקרי. בבית יש לי נייח, אבל לנסיעות ולניידות, אני צריך נייד. יש רעיונות?

• 0 תגובות
    • 530 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.