עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המקסימלי? ש"ח3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בסביבות ה-500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.שימוש עיקרי יהיה למשחקים, סרטים ואינטרנט ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?).לא ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם?אין מסך כרגע, רוצה לקנות אחרי שיהיה לי מפרט למחשב * באיזה סוג משחקים תשחקו?משחקי אסטרטגיה/ספורט/תפקידים/ירייה בגוף ראשון ברשת ובמחשב החדשים ביותר או שעומדים לצאת. * באילו …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by spooky,

אני צריך מפרט עד 4000ש"ח בלי מסך, אבל עם עכבר ומקלדת(אפילו את ההכי זולים שיש) לשימוש של צפיה בסרטים, משחקים, אינטרנט וכו'... ורק אינטל, לא רוצה AMD תודה לעוזרים

• 10 תגובות
    • 791 צפיות
  3. Started by M-a-T-a-N,

המחשב מיועד אך ורק לעריכת תמונות פוטושופ וכו' לא יהיה עליו אימיול תוכנות אחרות ועוד שטויות מיועד לצלם מקצועי תודה לעוזרים!!!

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. שלום למומחי הפורום. אני קורא אנונימי כבר די הרבה זמן, אבל משתדל למצוא את המידע בעצמי ולא לשאול. הבן הגיע בשעה טובה לגיל שבו הוא חושב שיש לו זכות למחשב משלו.... מסגרת התקציב היא 3000 ש"ח, די קשיח. השימוש הכבד יותר יהיה משחקים דוגמת מיינקראפט או Civilazations . *לא* יהיה לו פורטנייט gta או דברים כאלו.... על מה עדיף לשים דגש, זיכרון או מעבד? במחיר כזה, מצאתי דור 12 עם 8 ג'יגה או דור 11 עם 16 ג'יגה. מה עדיף לדעתכם? וגם, אם יש הממלצות ספציפיות- אשמח לקבל. תודה!!

5. Started by רבקה,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכת וידאו ועריכת תמונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) פוטושופ ופריימיאייר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?רק הרכבה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? TMS 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? השבוע 10. האם יש בק…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by dan_dekel,

אהלן, בניתי לעצמי מפרט נחמד: סה``כ מחיר ליח` כמות מוצר ₪1,040 ₪1,040 1 מעבד Intel Core i5-750 Box ₪680 ₪680 1 לוח אם Gigabyte GA-P55-UD3 ₪376 ₪376 1 כונן קשיח Western Digital WD3202ABYS 3.5" 320GB SATA2 16MB ₪661 ₪661 1 זיכרון OCZ DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-20 Gold ₪1,165 ₪1,165 1 כרטיס גרפי Gainward nVIDIA GeForce GTX 275 896MB DDR3 PCIe ₪111 ₪111 1 צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ₪336 ₪336 1 מארז ללא ספק CoolerMaster CM 690 ₪474 ₪474 1 ספק כח Enermax Pro82+ 525W ₪ ₪ 1 איסוף עצמי מהחנות סניף ראשון לציון. 9 :פריטים ₪ 4,843 סכום כולל מע``מ יש לכם רעיון אחר ? איך המפרט ? יש צורך בכרטיס מסך אחר ? אולי ללכת על זיכרון 1066 ו5850 ?

• 6 תגובות
    • 800 צפיות
  7. Started by דובי770,

בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עריכת אודיו * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6/14 אינצ' * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יות…

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. המחשב הקודם שלי עשה את שלו, עבד במשך כמעט 6 שנים אני לא רוצה לחסוך אז אל תדאגו לגבי תקציב, גם ככה אני קונה הכל ישירות מהיבואן מה שאני צריך זה מעבד - אני די נעול על ה2600K, חשבתי לחכות ל2011 החדשים אבל אני לא יכול לחכות אני צריך מחשב חדש ובקרוב מאוד לוח אם- היבואן ממנו אני קונה עובד כמעט ורק עם GIGABYTE לצערי, ואני רוצה לוח של ASUS, אני מקווה שאני ימצא, אז אני צריך המלצה ללוח של GIGABYTE והמלצה ללוח של ASUS זכרונות - די ננעלתי על אלו http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php/memory-corsair-ddr3-16gb-kit-4x4096mb-1600mhz-vengeance-p-12361 מה אתם חושבים עליהם ? דיסק קשיח- יש לי כבר 5 הרד דיסקים של 500GB שאותם אני ילביש על המחשב החדש, ואני רוצה לקנות כונן SSD 120GB שע…

• 0 תגובות
    • 611 צפיות
  9. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? התקציב הוא בסביביות ה-5000 שקל עם אפשרות לחריגה אפשר גם במזומן.. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) המחשב אמור לשמש כמחשב ביתי לצורך צפייה וקידוד אקראי של סרטים, צריבה ומשחקים.רצוי כניסת פיירוייר בלוח. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. צריך הצעה למסך 17 אינץ דק בתקציב נוסך של כ-1500 שקל וכן מקלדת סבירה. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי אין צורך…

• 33 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by ~Pizza~,

היי, מצורף המחשב כרגע. ואני מעוניין לשדרג אותו. החלקים יקנו בהולנד. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2.5K euro 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? רינדורים בעיקר. וBG3 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) מאחר ומדובר בשדרוג, חלקים קיימים. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב יותר מידי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. …

11. סליחה על הפוסט הקודם פשוט לא שמתי לב :-\ קודם כל אני מחפש מחשב בעיקר לשימוש של סטודנטים וגם להריץ משחקים בינוניים אבל חשוב שיהיה אמין ולא סתם חומרה זולה שיתחיל להתקלקל אחרי שנה...יחסית למחיר בחרתי במפרט מוכן של KSP בעיקר רציתי לקבל חוות דעת על המסך הזה,חברה לא כל כך מוכרת אבל בגלל שרציתי LCD לא יקר מאוד בחרתי בזה ואמרו לי שזה מסך טוב(לא הכי טוב אבל בסדר) מה אתם אומרים זה שווה את המחיר??איך הביצועים שלו נחותים או שאפשר להגיד בינוני??והאם זה שווה את המחיר שלו?? מעבדי אינטל Pentium D 2.8Ghz, s775, 2x2MB, DualCore (915) לוחות אם למעבדי אינטל ASROCK ConRoe945G-DVI s775, 945G, DDRII 667, PCI-E זכרונות DDR II 667 512MB Starex דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 160GB…

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by eranx,

אני מחפש מפרט למחשב לעבודות משרדיות בעיקר, אופיס אינטרנט וכו'. לא צריך מסך. יש לכם רעיונות? תודה.

• 8 תגובות
    • 886 צפיות
  13. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8,000 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים - Elden Ring, God of War, Baldurs Gate 3 כמה דוגמאות מהשנה האחרונה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שקט במידת האפשר והתקציב. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גר…

14. Started by LinkTree,

המחשב מיועד בעיקר לעבודת גרפיקה ופיתוח (תוכנה/FLASH/ PHOTOSHOP) (לכן יש צורך ב 2G זיכרון לפחות ונראה לי גם RAID על הדיסקים) חשוב לי שהמחשב יהיה שקט ואם כבר אני משקיע גם כרטיס מסך טוב (כמובן עם DUAL) יהיה נחמד כמו גם כרטיס קול (עם כניסה ויציאה אופטית). (אין צורך בכוננים יש לי צורב DVD וכונן רגיל נוסף) תודה :-)

• 10 תגובות
    • 880 צפיות
  15. Started by UY,

שלום, אני רוצה לקנות netbook ורציתי לדעת: המחשבים האלה יכולים להריץ טוב את ה-Express-ים של VS?, ואם כן איזה? [move]פורים שמח! [/move]

• 5 תגובות
    • 758 צפיות
  16. Started by binia1990,

שלום לכולם קיבלתי את ההצעה הזאת למחשב גיימינג ב ksp והייתי מעוניין לדעת עם זה המקסימום שאפשר להוציא בתקציב של 3300 שקל בלי כרטיס מסך? ואיזה כרטיס מסך הכי מומלץ בתקציב של 1500 שח עם חריגה של 300 ? תודה רבה לכל העונים

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by יעקב לוי,

שלום לכולם. הסיפור הוא ארוך, אבל אני אנסה לקצר. קניתי מחשב לפני חודש, בשעה טובה, אחרי הרבה התלבטויות, מחשב ASUS מסדרת Vivobook S 14 Flip OLED TP3402VA, במפרט מעבד I5-13500H. קישור לזאפ: https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1202110&q=vivobook s14 tp3402va-kn051 לאחר שבועיים המחשב התקלקל, סיפור ארוך ולא מעניין כ"כ. לא בהכרח קשור לאמינות של ASUS. החברה זכתה אותי במחשב חדש אצל המוכר, שאמר לי שנגמר לו במלאי ללא צפי לחידוש. הברירה שנשארה לי היא כזו, או להמתין כשבועיים שלושה ולקנות את אותו מחשב ממנו רק עם מעבד I7-13700H, (שזה בעצם המחשב הזה: https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1193875&q=vivobook s 14 flip oled tp3402va-kn057)…

18. מעבד : פנטיום 4 3GHZ כרטיס מסך : redeon 9700 כרטיס קול : creative live דיסק קשיח : maxtor 120gb 7200rpm זיכרון : kingston 256mb pc333 ddr עכבר של logitech כונן cdromX52 של lg כונן דיסקטים וגם מה כדי לשפר?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. 6000 - 5500 ש"ח ללא ציוד היקפי ושאר ירקות ישמש למשחקים, פוטושופ חשוב שיהיה שקט ככל האפשר (אמור להחליף את הטרקטור הישן ) איזה ספק ומארז הייתם לוקחים, איזה פתרון קירור למעבד מעבד: Core 2 Quad Q6600, 1066MHz, s775, 8MB לוח אם: GIGABYTE P35-DS4 s775 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, 2xPCI-E זכרונות: DDR II 800Mhz 2x1GB OCZ Platinum Revision 2 XTC דיסק קשיח: Western Digital 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II (WD2500KS כרטיס מסך: GIGABYTE 8600GTS 256MB GDDR3, Silent-Pipe III, HDTV, 2xDVI, PCI-E צורב: LG DVD±RW GSA-H62NK x18 Black SATA בנוסף צורב + כרטיס קול Creative Xfi יועברו מהמחשב הישן תודה

• 2 תגובות
    • 584 צפיות
  20. אהלן חבר'ה, הרבה זמן לא התייעצתי.. אם תסתכלו בצד, המפרט שלי כיום הוא לא רע - אך יש בעיה קטנה, הלך לי הלוח אם, וכבר נגמרה האחריות. ברוח השדרוג, החלטתי להחליף את החלקים שאני באמת חייב+להתפנק על מארז חדש, פשוט כי שלי עושה מלא רעש, וקצת קשה לישון ככה.. אז ככה, אמרתי לעצמי שמארז זו השקעה לטווח ארוך, והחלטתי להשקיע ב-Antec P182 (לא SE, לא אהבתי את הכרום); הבנתי שהמארז הזה הוא בין הטובים ביותר שניתן למצוא כיום... המארז עולה בסביבות 850 ש"ח, מה שמשאיר די והותר לשילוש... אני אשמח למעבד Quad, פשוט כי אני מריץ לפעמים VMWare על המחשב, ואני גם מעבד קבצי וידאו לעתים דיי קרובות.. אם אפשר במסגרת התקציב לקבל לוח שיש לו גם יציאת eSata וגם בקר RAID זה יהיה נחמד במחשבה לעתיד. חשבתי ע…

• 7 תגובות
    • 697 צפיות
  21. Started by yoavbuskila,

שלום, יש לי נטבוק של אסוס מדגם 1201N. אני על חלונות 7 ויש קטע קצת משונה עם הסוללה של המחשב. במידה ואחוז הסוללה עומד על 95% או יותר ואני מחבר את המחשב לחשמל אני מקבל (כשאני מניח את סמן העכבר על סמל הסוללה בשורת המשימות) את ההודעה של "מחוברת, אינה נטענת". אותו דבר גם כשהסוללה בין 96-99 אחוז. רק כשהסוללה יורדת ל-94% ואני מחבר אותו לחשמל אז זה מתחיל לטעון עד ל-100%. חשוב לציין שאם הסוללה על 95% או יותר והמחשב מחובר לחשמל אז אחוז הסוללה נותר בעינו ולא יורד אבל מצד שני היא גם לא נטענת. דיברתי עם התמיכה של רונלייט, הם המליצו לנתק את הסוללה ולהחזיר ולעדכן ביוס. עשיתי את שני הדברים אבל זה לא ממש עזר והליצו לי והם המליצו לי להביא אליהם את המחשב לבדיקה. השאלה היא האם באמת מדובר בבעי…

• 3 תגובות
    • 903 צפיות
  22. Started by e-gnt,

שיהיה הכל קומפלט מעבד לוח זכרון חשוב או שיהיה איזה pqi עם צ'יפ tccd או pc4000 לoc מעולה כונן קשיח צורב פלופי מארז וספק איכותי קירור למעבד איכותי שיהיה גם די שקט אבל שיקרר פצצה זה חשוב! כ.מסך מסך 17 שיהיה שטוח אבל לא דק.. איזה f700p נחמד.. כ.קול שיהיה על הלוח שיהיה איזה 5.1.. עכבר ומקלדת - אופטי ב150 ש"ח לא יותר וזהו תנקס!!

• 31 תגובות
    • 2.7k צפיות
  23. Started by BentziBoy,

אהלן, ברשותי מחשב נייד של fujitsu simens וככל הנראה הלך לו הלוח אם, ורציתי לדעת מה יכולה להיות עלות התיקון, ואם זה יכול להיעשות באופן עצמאי

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  24. Started by GuglyBu,

*עריכה* ערכתי את ההודעה בהתאם לחוקי הפורום. תודה רבה על הערה שלום חברים, תחילה אציין שלפני שפרסמתי את ההודעה, חיפשתי ברשימת המחשבים המומלצים אבל לא מצאתי משהו, ובכלל, אני מעדיף לקבל המלצה מהמבינים ביותר * מטרות המחשב? גלישה באינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים. רצוי שיעבוד מהר למטרות אלה. * גודל המסך? 13 אינץ' * רזולוציית המסך? לא רלוונטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?עדיף מקלדת מוארת, אין דרישות מעבר לזה * משקל רצוי? כמה שיותר קל, לכל היותר 1.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI מספיק * Bluetooth? לא נחוץ * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? בין 250GB ל500GB, רצוי SSD אך לא חובה * כונן אופטי? לא נחוץ * האם דרושה תמיכה בת…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ולא לחרוג ועדיף בפחות אם אפשרי 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימושי ביתי - אינטרנט אופיס אחסון תמונות וכו. בנוסף היא אחות בבית חולים ויהיה לה צורך לעבוד בבית עם המערכת של בית החולים עם כל מיני נתונים וטבלאות. אין לי מושג איזה דרישות יש לזה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? טוב שיהיה אבל לא בדיפות בתקציב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.