ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
מטרת המחשב: מחשב לשימוש בכיתת לימוד: שימוש באופיס ובאינטרנט בעיקר. גודל מסך : "14 או 13.3" משקל רצוי: פחות מ2.5 קילו ובכללי כמה שפחות האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן . מאפיין מאוד חשוב. זמן סוללה של לא פחות מ6 שעות האם יש צורך ביציאות מיוחדות: USB. ו HDMI בלוטות: כן כונן קשיח: לא משנה. צורב: לא חייב כונן Blueray? האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא האם בתקציב צריך להכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. העדפה לחברה? לא. תקציב: 2500 שקל עם אפשרות לחריגה עד 3000 אם המחשב שווה את זה. המון תודה!
-
- 3 תגובות
- 757 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות מחשב נייד. השימושים העיקריים הם סיכום שיעורים, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. גודל מסך של 13.3 לפחות. טווח המחירים שלי הוא עד 3000 ש"ח.העיצוב והמשקל לא משנים לי. שמתי עין על הדגמים הבאים: Lenovo G560 Dell N5030 אשמח לשמוע את דעתכם בקשר לדגמים הנ"ל או אם ישנו דגם מומלץ אחר... תודה מראש, H
-
- 2 תגובות
- 798 צפיות
-
-
מטרות המחשב? סטודנט להדסה, אינטרנט אופיס MATLAB . * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 ולא חשוב אם מאט או מבריק. * רזולוציית המסך? לא חשוב . * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי?לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMIו VGA * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP בלבד! * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם רק שיעבוד עם MATLAB כמו שצריך!! תקציב עד 700$ ללא חריגות והמחשב יקנה בארה"ב לכן חשוב הרישיון הבין לאומי (כמובן שנשמח גם להצעות שאין עלי…
-
- 0 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן, צריך מחשב טוב לסטודנט שנה א'- ישמש אותי לכל התואר, ואחריו. אני צריך מחשב לעבודות משרדיות - אופיס, אינטרנט, תוכנות שירטוט ובניית דגמים, מת לב וכל מיני כאלה בכללי. * גודל המסך? 15.6, או 14, אני עדיין מתלבט * משקל רצוי? לא יודע בדיוק מה זה משקל רצוי, אבל אני סטודנט ואני הולך להיסחב עם המחשב כל היום, ולכן אני אעדיף משקל סביר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, סביבות 5-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לוידע..., אני רוצה את כלל היציאות הסטנדרטיות, בתכלס ביום יום אני לא צריך יותר מיואסבי אבל שיהיה ליתר ביטחון * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) כונן רגיל 5400 סלד יספיק, 500 גיגה ומעלה * כונן CD/DVD? צורב? למה …
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מחיר : עד 4500 באילת. * מטרות המחשב? עבור סטודנט להנדסת בניין. הבנתי שיש תוכנה אחת ממש כבדה בשם אוטוקאד שדורשת 4gb ram מינימום ומומלץ 8. * גודל המסך? לפחות 15 האם חשוב מסך מבריק או מאט?לא * רזולוציית המסך? 1024×768 לפחות ועדיפות ליותר .. צריך גם true color(לא יודע מה זה) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?-לא * משקל רצוי?-לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)-לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)-לא * Bluetooth?-לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata)-עדיפות לssd , לפחות 256. * כונן אופטי?לא חובה * האם דר…
-
- 1 תגובה
- 820 צפיות
-
-
אני סטודנט להנדסת חשמל ואלקטרוניקה ואני צריך מחשב נייד שיהיה דבר ראשון זול ודבר שני יוכל להריץ ווינדוס, אופיס, אינטרנט (עם נקודות חמות) ותוכנות כמו MATLAB, הבעייה שאין לי מושג מה לקנות. לפי מה שאמרו לי ל-IBM יש אחריות עולמית כך שאם אני קונה בהוןנג קונג והמחשב מתקלקל אני אוכל לבקש מ-IBM לתקן אותו, האם יש עוד חברות כאלה? בנוסף, הייתי רוצה לשמוע איזה דגמים לפי דעתכם יתאימו לדרישות.
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אני מבין שעוד חודש יוצא דור 8 אבל שבוע הבא אני באילת ויש פה ניסיון לחסוך עד 1000 שקל ככה שלא יחזור שוב ,, אני ארשום לפי המפרט אבל בגדול אני צריך מחשב עד 5500 שיריץ לי את כל התוכנות תכנות במהירות (visual, matlab( שיהיה בו מספיק זכרון והדבר היחידי שחשוב לי זה שאפשר לשחק בו פיפא שירוץ לי חלק חלק עם כל הדרישות . חוץ מזה בוודאות לא משחק במחשב . אין לי בעיה עם משקל ועדיף מסך גדול . 1. מה התקציב המקסימאלי?5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? fifa ותוכנות עריכה ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספ…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
* התקציב: רצוי 3K, כמובן שעדיף למטה אך אם הדבר הכרחי ו\או חשוב אז אפשר טיפה למעלה (עד 3.5K). * מטרות המחשב: כל מה שהתואר דורש: מעבודות משרדיות עד תיכנות והרצת VMware (מערכת הפעלה מפוצלת). לא צריך למשחקים\סרטים\שמיעת מוזיקה, נטו ללימודים. * דרישות המסך? רצוי לא מסך גדול ואחד שלא מעייף את העיניים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? רק שלא יהיה איזה מקלדת מזעזעת בקטע חריג. אשתמש בעכבר אלחוטי * משקל רצוי? כמה שיותר קל. יהיה איתי הרבה על הגב ולרוב אין לי רכב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, רצוי כמה שיותר ארוך אך יותר חשוב לי המאפיינים האחרים. כמובן שאני לא רוצה שהזמן סוללה יהיה קצר מידי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה לי כלכך בין טרה לחצי * האם בתקציב צריך להיכנס ר…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב בעוד שבועיים ומקווה לקבל הצעות * מטרות המחשב? כל מה שהתואר דורש, אופיס, אינטרנט, סרטים וסדרות, וגם קצת משחקים כבדים יחסית *תקציב: אזור ה7000 גג 8000, קונה בארץ. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13, ובנוגע לסוג המסך, לא יודע? מה שנראה לכם. * רזולוציית המסך? +FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שיותר קל, עדיף לא יותר מ2 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, כמה שיותר. מאוד חשוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 250-500, אשמח לSSD. * כונן אופטי? אין לי מושג מה זה, אז מניח שלא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא נראה לי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך לה…
-
- 39 תגובות
- 9.2k צפיות
-
-
אני לא ממש מבין בתחום של המחשבים הניידים אז אני לא יודע כמה אמור לעלות מחשב נייד חשוב לי שהוא יהיה דיי חזק אני משתמש בהרבה תוכנות וזה גם יהיה המחשב הראשי שלי כמו כן שיהיה בעל יציאת HDMI ושאני אוכל לחבר אותו למסך המחשב מטרות המחשב? תכנות והפעלת תוכנות "כבדות" במקביל * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה ממש * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI ויציאה לחיבור למסך LCD של מחשב * בלוטות? לא * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חובה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 665 צפיות
-
-
שלום, אני צפוי לקנות בזמן הקרוב מחשב נייד חדש. המחשב ישמש בעיקר למטרות לימודים ובכוונתי לקחת אותו איתי לאוניברסיטה. אני מתעתד ללמוד הנדסת חשמל ומדעי המחשב כך שהיקף השימוש בו כנראה יהיה נרחב. * מטרות המחשב? לימודים, כל מה שיידרש במסגרת התכנות במהלך התואר במדעי המחשב, כולל גראפיקה. אולי משחקים מדי פעם, אבל קיים מחשב חזק נייח בבית כך שזו מטרה משנית מאוד. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? נוטה לגודל מסך 14", נראה לי ממצה את הגודל שלו היטב. וכך גם המקלדת לא תהיה קטנה מדי. מסך מאט נראה לי עדיף לשימוש לצורך לימודים, אבל אם למישהו יש דעה אחרת אתם מוזמנים לחלוק. מה שבא בא. * רזולוציית המסך? אין דרישות מיוחדות. לא קריטי לי אם לא יגיע ל-1080X1920. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?…
-
- 15 תגובות
- 5.6k צפיות
-
-
אני צריך מחשב נייד לסמסטר חורף (אוקטובר), אני יכול לקנות בארץ ואז אין לי בעיה לחכות חצי שנה, או לקנות מחו"ל (גרמניה) ואז זה לחודש הקרוב. קניית מחשב נייד לצורכי לימודים עד 2000 ₪ (עד +100 ₪ ). מטרת המחשב: צורכי לימודים, כתיבת מסמכים, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטוני וידאו. גודל מסך: לא חשוב. רזולוציית מסך: לא חשוב. סוללה שתספיק לפחות ל-6 שעות. כונן קשיח מעל 150gb. ללא מערכת הפעלה. אין עדיפות לחברה כלשהי. כמו כן, ראיתי מחשבים ניידים ורציתי לדעת מה ההמלצות שלכם: מחשב נייד Lenovo Ideapad G510 59404263 Lenovo IdeaPad G500 I3-3110 מחשב נייד NP270E5V-K02IL סמסונג "15.6 Lenovo G505 59397889 "10.1 MSI Wind U180 N2600 "15.6 Lenovo G500 5938-8793 "15.6 Lenovo IdeaPad G510 5940-426…
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
היי לכולם, המחשב הנייח בדרך למות. שנה הבאה רק אתחיל ללמוד, אבל אם מחליט לקנות מחשב, אז כבר אלך על נייד. את המחשב אוכל לקנות בארה"ב, לכן טווח המחירים לארה"ב יהיה בין 3000-4500 ולארץ 5500. מטרות המחשב? שימוש משרדי, להריץ סרטים באיכות גבוהה (1080p), חיבור המחשב לטלויזיה בין היתר, הרצת PS3 Media Server לדוגמה והרצה של הרבה ישומים בו זמנית. * גודל המסך? 14יהיה בסדר, אך אפשר 13 או 15. * משקל רצוי?מתחת ל2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?רצוי 5+, אך אפשר לרדת ל-4 * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI חובה, רצוי ESATA' אך לא קריטי. * בלוטות? …
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מחפש לפטופ מומלץ לצרכי סטודנטית, שיחזיק בשאיפה כ-4 שנים (לאורך כל התואר). יש הזדמנות לרכוש מסין במהלך טיול בחודש הבא, ולכן אם מישהו מכיר את המחירים, דגמים ומקומות מומלצים לרכישה בשנחאי, הונג קונג או בייג'ינג, אשמח (: התקציב - עד 5000 ש"ח פחות או יותר. מטרות: שימוש סטודנטיאלי וסרטים (לא גיימינג) משקל ומימדים - שיהיה כמה שיותר דק וקל (סדר גודל של 1.2 - 1.5 ק"ג, אם אפשר פחות עדיף). גודל מועדף- 13.3 / 14.4. סוללה- דגש על סוללה חזקה שתחזיק במהלך היום יום, ולאורך מס' שנים. הארד דיסק - עדיפות ל-SSD, לפחות 256GB זיכרון - לפחות 8GB לפי דעתי (עדיף 16) תודה מראש, שלומי.
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב לחברה שלי. הדרישות הן: - תקציב עד 4000 - מעבד 5i - סוללה ל3-4 שעות עבודה - מסך של עד 14.5 אינטש - אחריות רצוי 3 שנים(משלוחים עד הבית) המחשב מיועד לסטודנטית שמתחילה ללמוד חינוך מיוחד (המחשב לא יכיל תוכנות גרפיקה או תכנות) תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 936 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 750 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטרימניג של משחק(OSRS-Old School RuneScape, משחק מאוד קל, גרפיקה נמוכה), ולימודי פסיכולוגה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). OBS Studio, תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. רק OSRS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מינימום 720P, העדפה ל1080×1920, מסך מטת גודל של לפחות 14…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
קודם כל שלום לכולם..... אני עומד לקנות מחשב נייד והתקציב שלי הוא 3500-4000 ש"ח (מקסימום 4200) השימושים העיקריים הם אינרנט,שירים סרטים hd וגיימינג בינוני...(warcraft וכאלה משחקים....) זמן אחריות רצוי:כמה שיותר... (ברור שלפחות שנה...) בארץ\בחול? - בארץ המליצו לי על המחשב הזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5902&CatCode=315 הוא מתאים לדרישות שלי? מה טוב\לא טוב? כרטיס מסך מספיק חזק? תודה לכל מי שיגיב!!!!! תודה מראש!!!!!!!!!
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
תקציב: 3,000-3,800 ש"ח הקניה מאילת האם יש אפשרות לחריגה? אם כן, בכמה: לא האם לנצל את כל התקציב או לחסוך?: אם אין הבדלים משמעותיים אז לחסוך מהם השימושים במחשב? עבודה משרדית ,אקסל,תמונות ,סרטונים,וורד, תוכנות עריכה מתי מתוכננת הרכישה: יולי האם יש חברה מועדפת למחשב הנייד:3 שנים אחריות כן dell, 'HP האם יש אפשרות למחשב ללא מערכת הפעלה: לא גודל קשיח מינימלי: 256-500 האם לתת דגש למשקל המחשב: כן האם לתת דגש לזמן סוללה: כן חשוב מאוד גודל צג רצוי: '14, 15.6 קנייה אייבורי או קספ אילת
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, אני זקוק לעצה לגבי קניית מחשב נייד. אשתמש בו ללימודים ועבודה (רשת, אופיס ושאר שטויות) ולמשחק (ספיציפית, הירוס 6 הוא היחיד שאני יודע עליו כרגע - הנה לינק למה שהוא דורש: http://gamesystemrequirements.com/games.php?id=1393 גודל מסך - סביב ה13 אינץ'. משקל - תיקון - לא יותר מ2.2. זמן סוללה של כ4 שעות. כונן קשיח - לפחות 500 ג'יגה. חייב כונן אופטי. מבחינת חברה - לא אפל. מעבר לזה, אני פתוח לכל החברות. התקציב כאן הוא תקציב עליון - אם אפשר להשיג מחשב שעונה על הצרכים הללו בפחות מזה זה יהיה מעולה. תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 733 צפיות
-
-
מחשב נייד לא נייח 1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא כל כך ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גראפית של סרטונים גראפיקות וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מיועד בעיקר לפרמייר אפטר אפקט אילוסטרייטור ופוטושופ סטודנט/פרנסה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. גר במרכז 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? כמה שיותר מהר עקב מוות של המחשב הישן 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המח…
-
- 10 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
היי, אני חדש בפורום רק רציתי להתייעץ לגביי מחשב נייד חדש ללימודים אני יודע שעדיף מחשב נייד לעריכת תלת מימד אבל אני מעדיף נייד קראתי גם את מה שרשמתם באתר לגביי קניית מחשביי תלת מימד פשוט כל המחשבים המוצעים הם די ישנים רציתי לשאול לגביי מחשב עם הכרטיס מסך הזה: NVIDIA GeForce GTX 950M זה מה שהוא שיכול להתאים לתוכנות כמו מאיה 3dmax וכו' אני אשמח לקבל ממכם גם הצעות למחשבים אם כרטיס מסך קצת יותר טוב (אם צריך) עדיפות לאסוס תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 955 צפיות
-
-
היי, אני חדש בפורום רק רציתי להתייעץ לגביי מחשב נייד חדש ללימודים אני יודע שעדיף מחשב נייח לעריכת תלת מימד אבל אני מעדיף נייד קראתי גם את מה שרשמתם באתר לגביי קניית מחשביי תלת מימד פשוט כל המחשבים המוצעים הם די ישנים רציתי לשאול לגביי מחשב עם הכרטיס מסך הזה: NVIDIA GeForce GTX 950M זה מה שהוא שיכול להתאים לתוכנות כמו מאיה 3dmax וכו' אני אשמח לקבל ממכם גם הצעות למחשבים אם כרטיס מסך קצת יותר טוב (אם צריך) עדיפות לאסוס תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?id=cat13504&type=page&pageIdentity=searchDriven&useProductString=true&productString=1218994543165*mp1306016801*mp1306021133&unProductString=mp1306017501*1218814319656*1218810614735*mp1305960679*1218814311162*mp1304659994*1218861570920*1218814076666*1218814318328*mp1306017198*1218994548111*mp1305960723&catId=&usc=abcat0500000 בעיקרון הפעולות העיקריות שלי הם הרצה של מערכות וירוטאליות במקביל משחקים ועבודה יויומית לכן כמה דברים חשוב לי שיהיה: core i7 בשאיפה לגרסא 4 16GB RAM כרטיס מסך מהסדרה הבינונית כונן SSD(חשוב שיהיה,אך אם לא חשוב שבעתיד יהיה תושבת בעתיד אליו) אבא שלי נמצא כרגע בארה"ב ורציתי לדעת אם יש עוד …
-
- 4 תגובות
- 567 צפיות
-
-
מעוניין לקנות מחשב נייד לצורכי עריכה בסיסים יש לי מחשב נייח חזק לעריכות מתקדמות יותר כך שהוא יהיה מחשב משני רק בשביל להתנייד איתו אני צלם בתחומי המחשב הוא אך ורק לצורכי עבודה כך שמשחקים וכל מיני פיצרים לא מעניינים כן חשוב לי צג איכותי עם צבעים כמה שיותר נאמנים למקור משקל ... אני לא ירצה ניידים מהסדרות של ה-IdeaPad של לנובו (מסכים על הפנים) מינימום I5 8GB וגם SSD התקציב הוא לא בשמיים עד 3500
-
- 7 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? תכנות בעיקר (Visual studio pro 2015 וכלים נוספים), [שימושים שונים בכלים של ADOBE [ פוטושופ וכו'], רינדורים של סרטונים ב VEGAS וכו' וכו'] * גודל המסך? 15+ * רזולוציית המסך? רגיל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? usb3 * Bluetooth? אפשר,לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB (או לחלופין SSD) * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא מעוניין במערכת הפעלה מובנית על הלפטופ. אתקין לבד. * האם יש לכם העדפה ל…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-