ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
היי חברים , אני מחשב מחשב לשימוש די כללי, אני לא מתכוון לשחק איתו רק גלישה אימיול וכו'. אני מעוניין במחשב מבוסס אינטל, ליבה כפולה , כי אני לא רואה צורך לליבה מרובעת קירור למעבד שיהיה שקט ובכללי . תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 544 צפיות
-
-
המפרט מיועד לילד בן 15 לשימושי משחקים בעיקר מסך 19 1024X1280 דעתכם? ואם יש הצעות לשיפור [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 544 צפיות
-
-
שלום רב, מבקש עזרתכם בחוות דעת על המפרט שהרכבתי בעיקר על סמך פוסטים רלוונטיים בפורום, המלצות הערות יתקבלו בברכה. התקציב עומד על 3500 ש"ח ומיועד למשחקים ושימוש כללי. קישור להצעת המחיר http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=39146 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) משחקים חדשים ושימוש כללי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במיד…
-
- 1 תגובה
- 544 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד למטרת עבודה (קידום/בניית אתרים) וגם פנאי לאחר חקר קצר באינטרנט הבנתי שאני צריך מחשב לפי המפרט הבא (אלה אם כן אתם חושבים אחרת): מסך 15.6 FHD זיכרון 8GB RAM זיכרון פנימי 256 GB כונן SSD מעבד I5 מסדרה 8 ומעלה כמובן מערכת הפעלה של Windows 10 התקציב שלי הוא 2500-3100 ש"ח מה אתם ממליצים?? תודה
-
- 0 תגובות
- 544 צפיות
-
-
שבוע טוב, מבקש המלצה למחשב נייד, עם 3 שנות אחריות לפחות, המחשב אמור לשמש בעיקר לגלישה ברשת, תוך שימוש בכמה וכמה טאבים פתוחים. RAM לפחות 8G זיכרון פנימי: 256GB SSD הארד דיסק 1T מעבד I5 גודל מסך , באזור ה 15 המחשב מיועד להיות בשימוש ביתי בעיקר, ולכן יותר חשובים הביצועים מאשר המשקל. יתכן ויזוז בין חדרי הבית , אך לא מיועד לתזוזה יומיומית. יציאת HDMI הקנייה מתוכננת בקרוב, עדיפות רבה לאזור באשר שבע. גם המלצה על חנויות באזור תתקבל בברכה
-
- 0 תגובות
- 544 צפיות
-
-
הי, אז, כאמור, התקציב שלי הוא 3,300. אם התמורה לכסף גדולה, אפשר להעלות ב-100-200, אבל לא יותר. רזולוציית המסך הקיים היא 1680X1050. שקט לא עקרוני, אבל שלא יהיה טרקטור. אז נניח 4-5 מתוך 10. אין צורך במע' הפעלה, אבל כן בהרכבה. עדיף לשמור על אפשרות שדרוג, אבל לא אם זה פוגע במפרט הנוכחי. ובקשה קטנה - אם אתם יכולים גם להסביר את השיקולים מאחורי המפרט בכמה שיותר פירוט זה יהיה מצויין. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 544 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואשמח אם תוכלו לעזור לי להרכיב מפרט מתאים.. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גרפיקה, תכני HD, ועריכת סאונד. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). גרפיקה. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא מיועד למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט …
-
- 3 תגובות
- 544 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עדיפות לסביבות 2000 אבל אם השדרוג משמעותי עד 2500 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?עבודה משרדית, משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך הקיים הוא 22 אינץ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? רמה טובה עד שנתיים-שלוש קדימה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מס…
-
- 4 תגובות
- 544 צפיות
-
-
lenovo "12 s205 amd-c50 1G DDR3 1066 250G 6310M האם יש אפשרות לשדרג את הזיכרון בדרך כלשהי? האם 1G זיכרון יספיק להפעלת מערכת win7 עם תוכנות בסיסיות בצורה טובה? או אפילו משחקים פשוטים יחסית על מנוע ישן? פתחתי אשכול נוסף לאחר שלא ענו לי יומיים ואיבדתי את האשכול הקודם.
-
- 1 תגובה
- 544 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3DMAX , Illistrator, Photoshop בתדירות גבוהה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BattleField 3, Pro2012, Need4Speed -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 21 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי…
-
- 0 תגובות
- 544 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים * גודל המסך? 13 אינצ' * משקל רצוי? עד 2.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 5 שעות מינימום * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 320K * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא הכרחי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 544 צפיות
-
-
מחפש לקנות מחשב נייד מהסדרות העסקיות ז"א קל ולא חלש מכיוון שהקודם של היה DELL inspiron 1545 והייתי מרוצה אז חיפשתי בDELL וגם שם העסק יותר ברור (בחברות האחרות לא הצלחתי לעקוב אחרי השמות...) התרשמתי מה vostro 3350 או מאחיו הגדול 3450 (ראיתי גם את ה latitude e6400 שנראה די פופולארי לזמנו וגם הוא נראה מרשים) הכוונה כרגע לקנות מחשב יד שניה אבל מהסדרות החדשות כך שבכל מקרה תהיה אחריות 3 שנים ולא יהיה כ"כ בלאי פרטים טכניים: משקל לא יותר מ 2.1 מסך כמה שיותר (אני מניח שאחרי המגבלת משקל זה יוצא 13 או 14) עדיף אם איזה ציפוי נגד הבהקים... מעבד I5 sandy bridge בסביות ה 2.3 לפני טורבו (לרוב זה ה 2510) זיכרון לפחות 4GB RAM HD לפחות 320 GB (עדיף 7200) סוללה 2 שעות בעומס, 6 במנוחה בערך BT …
-
- 0 תגובות
- 544 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקלים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוף אם אפשרי ומתאים. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים עדכניים, גלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה. (לכלול רמקולים טובים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא רלוונטי. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Deus Ex ,Diablo 3, SW:TOR, LA Noir, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920 x 1080. המחשב יפעל על Del…
-
- 1 תגובה
- 544 צפיות
-
-
שלום חברים עברו יותר משנתיים לדעתי מאז ששאלתי פה בפורום לגבי מפרט, קניתי/נהנתי/ ובגדול קיבלתי מפרט מצויין. הגיע הזמן לשדרג ומכיון שיש לי אחלה מארז ומספיק כוננים קשיחים אני אחסוך בהם. כמו שהכותרת אומרת אני מעוניין לשדרג את הרכיבים הנל והנה גם הטופס מהדביק: . מה התקציב המקסימאלי?2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים נטו פחות או יותר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ישו…
-
- 2 תגובות
- 544 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית וגיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ולייטרום ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. skyrim COD קיצר רוב המשחקים שיוצאים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…
-
- 1 תגובה
- 544 צפיות
-
-
אני מעוניין להחליף הארד דיסק לmacbook a1181. מחיפוש באינטרנט עושה רושם שמה שיש בשוק כרגע מתאים למאק אבל לפעמים אני מוצא איזכורים של משתמשי MAC שלא הסתדר להם עם הארד דיסק כזה או אחר. הדגמים שאני שוקל הם: 1. Momentus 500GB 16MB 7200RPM Sata II ST9500420AS 2. Travelstar 7K500 500GB 16MB 7200RPM Sata II 3. Travelstar 5K500.B 500GB 8MB 5400RPM Sata II 4. Scorpio 500GB 16MB 7200RPM Sata II WD5000BEKT 5. Scorpio 500GB 8MB 5400RPM Sata II WD5000BPVT למישהו יש נסיון עם אחד מאלו ב-MAC? בחנות לא מוכנים לקחת אחריות אם הוא יתאים או לא אז כבר אין לי כל כך את מי לשאול.
-
- 0 תגובות
- 544 צפיות
-
-
שלום רב יש לי IBM think pad r50e. יש לו תקלה שכל פעם שהוא מנותק מהחשמל מיד הוא עושה restart וגם לא מצליח לעלות חזרה. נתתי לטכנאי והוא לא איתר את התקלה. זו לא בעיה בסוללה כי ניסיתי גם עם סוללה אחרת. יש לכם כיוון מה זה יכול להיות? תודה ארי
-
- 0 תגובות
- 544 צפיות
-
-
שלום, הייתי שמח לקבל המלצות על מחשב נייד, התקציב הוא עד 5000, הייתי מעדיף שיהיה פחות אם אפשר. מבחינת העדפות, אני צריך מחשב חזק לחישובים כבדים יחסית (ופחות למשחקים). אני רוצה מעבד SB, רצוי i7. כמו כן אני צריך כמות זיכרון יפה. נכון לעכשיו 6 יספיק, 8 עדיף, אבל הבעיה, ופה הקושי הגדול, אם אני משקיע סכום כזה, אני רוצה אפשרות שדרוג עתידית ל - 16GB, ואת זה התקשיתי למצוא. כרטיס מסך רצוי נפרד כי זה בכל זאת מזרז את פעולת המחשב, אבל לא חייב להיות כרטיס חזק במיוחד. הייתי רוצה דיסק קשיח של 7200RPM ויציאת USB 3 אחת לפחות. קשה למצוא נייד כזה, אחרת לא הייתי שואל... תודה !
-
- 1 תגובה
- 544 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני יודע שזה לא בדיוק שאלה סטנדרטית אבל רציתי לדעת כמה לדעתכם שווה לשלם על המפרט הבא שהוא כמובן יד שניה. חשב חזק, מארז ZALMAN GT1000, מעבד Extreme QX6700 2.66 GHZ, ספק ZALMAN כוח 600 וואט, 4GB RAM, לוח אם GIGABYTE DQ6 היוקרתית.לוח בקרה על מאווררים של ZALMAN, כרטיס מסך 8800 GT 512 מ"ב, מאוור למאבד של ZALMAN דגם 9700. הארד דיסק 250GB. גמיש במחיר. תודה מראש על העזרה.
-
- 2 תגובות
- 544 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא חושב שתחרגו 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקאד, ורינדורים בסקאטשאפ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא דרוש 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? WIN7 והרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המ…
-
- 1 תגובה
- 544 צפיות
-
-
מבקש המלצה למחשב חזק למתכנת: מסך 15.6" לא מבריק רזולוציה פחות מ-FullHD , אידאלית - 1600X900 מעבד i7 כרטיס מסך טוב דיסק קשיח - כמה שיותר מהיר וגדול.
-
- 1 תגובה
- 544 צפיות
-
-
שלום לכולם , אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מחשב ופשוט אין לי מושג בכלום. חשוב לי כמה דברים. 1. מארז שיהיה micro-atx (לא חייב עם ספק כי יש לי ספק כבר) הספק של חברת FSP 400W. 2. הכי חשוב לי מהכל שיהיה שקט (אמור להשאר דולק גם בלילה , גם אם זה אומר לא להשתמש בספק שיש לי). 3.לא צריך ציוד הקפי. בגדול זה יהיה מחשב לאינטרנט ובמקסימום 720P פעם בהרבה זמן התקציב לא גדול , גג 2000 ש"ח. כל השאר (איזה חנות , גודל הרד-דיסק או חברות מסוימות לא חשובות לי) תודה רבה (אין לכם מושג מה להיות בור ועם הארץ בזה)!
-
- 3 תגובות
- 544 צפיות
-
-
לאחרונה בקשו ממני המלצה למחשב נייד. לאחר בדיקה קלה הבנתי שאין לי שום מושג בנושא ושהידע שלי מתחום המחשבים הנייחים לא ממש רלוונטי. זאת הסיבה שאני פותח את השרשור. המחשב חייב להיות בצבע לבן. הוא ישמש בעיקר לעבודה עם יישומי אופיס אבל גם לצפיה בסרטי 720p ממוצעים. יציאת HDMI תהיה יתרון אבל VGA בהחלט תספיק. 2GB RAM 250GB לפחות גודל המסך חייב להיות "15.4 ומעלה והרזולוציה הטבעית לא גבוהה מ1366X768 שלט מדיה רחוק כלול יהיה נחמד אבל לא הכרחי. אשמח להוסיף כל פרט שלא צוין. תודה רבה מראש למגיבים.
-
- 0 תגובות
- 544 צפיות
-
-
אני צריך עוד מפרט.. הפעם בין 1500 ל 2000 שקל שיהיה רק הכונן בלי שום ציוד הקפי המפרט בכללי יהיה טיפה למשחקים לא כבדים ממש ועבודה משרדית.. פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב המקסימלי? 2000 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. אם זה משנה סמסונג 22 אינץ' 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא כלום 4. האם יש רכיב שאותו …
-
- 3 תגובות
- 544 צפיות
-
-
בעיקר למוזיקה ולאינטרנט ושאר משימות פשוטות - לא הולך לשחק עליו משהו יותר כבר ממשחקי דפדפן וגם זה נדיר. רמקולים מקלדת עכבר לא צריך, מסך שהיה 22 שחור. חשוב מאוד מאוד שהיה שקט עד חרישי. תודה.
-
- 1 תגובה
- 544 צפיות
-