ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,396 דיונים בפורום זה
-
יש לי מחשב נייד עם מקלדת רגילה ואני עובד איתו בחושך כך שאני זקוק למקלדת מוארת. השאלה היא האם מדבקות זוהרות בחושך למקלדת יועילו? האם אכן יראו אותן בחושך? תודה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 677 צפיות
-
-
שלום רב, אשמח אם תוכלול עזור לי בחוו"ד לגבי מחשב לנובו מדגם NS776IV לעומת מחשב NS74DIV/2G. שני המחשבים עולים באתרים מכרזים ומכירות מקוונות כ-2,555 ש"ח. הצרכים הנדרשים הם רק גלישה באינטרנט וכמה יישומי אופיס, לא מעבר לכך. בנוסף, אשמח לשמוע האם הויסטה מועדפת על ה-XP והאם אפשר בכלל לבקש שלא לשים ויסטה מראש? תודה, ינון
-
- 2 תגובות
- 791 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש אחרי שמחשבי הקודם התפגר אשמח מאוד אם מישהו מפה יוכל ליעץ לי לקניית מחשב ולהלן הצרכים שלי אני רוצה מחשב שיחזיק כמה שיותר זמן כמובן מכיבן שבעתיד הלא רחוק במיוחד לא יהייה באפשרותי להרשות לעצמי מחשב חדש. אני רוצה מחשב שיוכל להריץ כמות רבה של תוכניות במקביל מכיוון שאני משתעמם במהירות ואשמח להריץ 5 אתרים+שש בש+וינאמפ+אייסיקיו+אנערף מבלי שזה ידגדג את המחשב שלי. אני נהנה לשחק במשחקים החדשים בשוק אבל אני לא גיימר רציני ולא מודאג מאפ פי אס נמוך כל עוד ניתן לשחק במשחקים ברמה סבירה. אני רוצה מחשב שינצל בכמוןת מקסימילית את האינטרנט שלי. תקציבי לא גבוה ולמעשה אשמח לשלם כמה שפחות כל עוד אקבל את הדברים ההכרחיים לי הייתי שמח לדעת איזה מרכיבים אני צריך לק…
-
- 2 תגובות
- 638 צפיות
-
-
מה דעתכם על המחשב הזה? http://www.ebay.com/itm/Media-Center-PC-HTPC-Intel-Core-i3-4160-3-6GHz-8GB-120GB-SSD-1TB-DVD-RW/261692043127?_trksid=p2045573.c100033.m2042&_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D20131017132637%26meid%3D4d04d57ada1e476f9c9f4d71eb61712d%26pid%3D100033%26rk%3D3%26rkt%3D4%26sd%3D261999800257 Silverstone ML06B Small Form Factor Black Mini ITX Case with 500W PSU MSI H81I LGA1150 Mini-ITX Motherboard (DDR3, 4x USB 3, 6x USB 2, HDMI, DVI, DSUB, GBE, LAN) Intel® Core™ i3-4160 Processor - 3M Cache, 3.60 GHz (Socket 1150, 3.60GHz, 3MB, 54W, Extended Memory 64 Technology, Execute Disable Bit) - very low powe…
-
- 1 תגובה
- 712 צפיות
-
-
היי חברים, מקווה שאני שואל במקום הנכון, אני עתיד לקנות מחשב נייד ואני ועקב כך שASUS GL752VW יקר בארץ, ובחו"ל לא אקנה מכיוון שאין לו אחריות בינלאומית, אני מתלבט בין: Lenovo Y700-17 שיש לו 256GB SSD, אחריות לשנה, ותג מחיר של 6590: http://ksp.co.il/?uin=29505 או ASUS GL552 עם 1TB+128SSD, אחריות ל3 שנים, ותג מחיר של 6190: http://ksp.co.il/?uin=29574 אז ככה: מבחינת לנובו, הבעיה שלי היא שצריך להוסיף 290 ש"ח ולא נראה שיש אופציה להרחבת הזכרון (אין סיכוי שאסתדר עם 256GB), אין לו USB TYPE C שנראה שייכנס בקרוב חזק, מה שמביא לתג מחיר של 6880 מבחינת אסוס, אני מפסיד 2 אינץ' במסך,2GB בכרטיס המסך, צריך להוסיף כמה מאות שקלים להרחבת הראם ל16…
-
- 2 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
אז ככה לאחר לבטים רבים והתייעצויות בלי סוף זה מה שבחרתי כמובן בזכותכם! שימוש עיקרי HTPC עם תמיכה ב FULHD ויכולת להפעיל משחקים חדשים ברמה סבירה בלבד! לכול מי משעוניין ב HTPC זה לפי דעתי הכי טוב שניתן להשיג כיום מחשב מהיר שתומך בכול פורמטי הסרטים בצורה מעולה, ולא יבאס כשפתאום תרצו לשחק במשחק חדש שיצא. מארז: AVC-M1 שעולה 766 ש"ח ספק חשמלי: בגודל מיוחד MATX (לא מצאתי יותר טוב מזה) DELTA 300W שעולה 231 ש"ח זיכרון: DDR2 2X2GB 800 CL5 274 סה"כ כרטיס מסך: MSI HD4670 , שעולה 404 ש"ח מעבד: E8400 3.0, 1333 שעולה 790 ש"ח והלוח אם: GA-EG43MS2H שעולה 515 ש"ח בנוגע לקרור יש 3 אפשרויות והשיקולים הם: התאמה למארז (למרות שרשום שנכנס בו כול קרור) וחשוב מאוד שיהיה שקט, כמו כן המארז קטן ולכן ה…
-
- 7 תגובות
- 872 צפיות
-
-
-
היי אני סטודנט לתקשורת חזותית בבצלאל ואני מעוניין לקנות מחשב חדש אך ורק לעבודה גרפית. אני צריך מחשב חזק שיריץ לי את התוכנות photoshop, flash, 3dmax, illustrator, preimere aftereffects (שיהיה אפשר לעבוד איתו גם במאיה בעתיד). אני מתחנן לקנות אותו השבוע והתקציב שלי הוא בין 3500-4500 (אני מעויין להוציא 4500 עד אבל אם אתם מאמינים שנחוץ אפשר עד 5000) המחשב רק לעבודה גרפית ולא למשחקים. תודה. זה המפרט מעבד Intel Core 2 Quad Q9300 Box ¤1333 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ9300 לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤449 כמות:1 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39207 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤330 כמות:2 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון Mush…
-
- 4 תגובות
- 905 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 9000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם מצליחים להגיע ל8 פאנן אם לא תרווחו ותסעדו! ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 9. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים מכל הז'אנרים על כל צורתיהם P: -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש לי מסך 24 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהו…
-
- 21 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לייעוץ בהרכבת מפרט עד 10K עבור מחשב שישמש בעיקר לעבודה מול DB גדולים מאוד, ויחוברו אליו המון התקנים חיצוניים בממשק USB (דרוש ספק חזק), כמו כן תיהיה עבודה גם עם תוכנות כמו אוטוקאד, פוטושופ, סולידוורקס ואילוסטרייטור (זה יהיה שימוש משני, השימוש העיקרי יהיה עבודה על דטהבייסים של תוכנת LANEL) 1. מה התקציב המקסימאלי? 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה מול DB עצומים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). LANEL - ע…
-
- 4 תגובות
- 701 צפיות
-
-
שלום לכולם. חבר שלי מתכנן לקנות מחשב חדש, בסכום של 4000 ש"ח [לא לחרוג מעל]. באופן עקרוני הוא לא רוצה מחשב מתקדם עד כדי כך, אבל משהו שכן יפעל. הסתכלתי במפרטים באתר, ומה שהוא צריך זה פחות או יותר זה: http://hwzone.co.il/specslist/view/29/ הוא לא צריך: רמקולים, מסך, מקלדת ועכבר. הוא כן רוצה: כרטיס קול, כמה שיותר איכותי במסגרת התקציב, כרטיס מסך - לא משהו הכי חדיש, אבל שכן יריץ משחקים עכשווים כמו שצריך [לא צריך את הדבר הכי חדיש בשוק - אבל שכן יעבוד]. שטח אחסון - כמה שיותר, יותר טוב [עדיף 200 מינימום]. זיכרון - מינימום 1024. כל המארז, ספק כוח, לוח אם, הרעיון הוא לא להזניח אותם אלא שיעבדו... שוב, לא צריך את הדברים הכי חדשים או הכי נוצצים בשוק - אבל שכן יחזיקו מעמד. המפרטים שראי…
-
- 4 תגובות
- 733 צפיות
-
-
<blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 1600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-250 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב NAS - לשימוש סטרימר (אולי בעתיד יוסב למחשב ליד הטלויזיה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). NAS כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. (אין העדפה לדגמים - המחשב ישב במחסן 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסקים קשיחים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 (במידה והמחשב יעבור לסלון) 6. הא…
-
- 5 תגובות
- 807 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודה משרדית. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? באזור ה-13-15 אינצ'. * רזולוציית המסך? אני מאמין ש-HD יוכל לספק אותי. כמובן לא אתנגד ל-FHD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סוללה ממוצעת שתספיק לכ-6 שעות אמור להספיק לי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI יכול להיות שימושי עבורי, אבל לא קריטי. * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כונן HDD רגיל עם 256/512GB יספק אותי, סך הכל השימוש העיקרי הוא משרדי. * כונן אופטי? לא קריטי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס …
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה: אני מבקש את עזרתכם בבניית מפרט, בהתאם לבקשות הבאות: 1) המחשב מיועד למשחקים (חדשים) + עריכה גרפית (פוטושופ). 2) תקציב מתוכנן - 6,000 ש"ח. 3) העדפות/דרישות מיוחדות - צורב DVD, כונן פלופי ולפחות 1GB זיכרון. 4) אין צורך במסך, מקלדת, עכבר ורמקולים. 5) המחשב לא מיועד ל- OC. 6) מפרט בדגש על מחשב שקט. תודה מראש לכל המגיבים והעוזרים! נמרוד.
-
- 2 תגובות
- 550 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לאחותי הדרישות הם מחשב רגיל עד 3000 בשביל לימודי מצטיינים באוניברסיטה בתל אביב.
-
- 3 תגובות
- 846 צפיות
-
-
הייתי רוצה המלצה למפרט עבור מחשב חדש ללא ציוד הקפי עדיף אם אפשר מבוסס קונרו ובנוסף הייתי רוצה אם זה אפשרי להכניס במפרט את המארז Antec p180 + קירור למעבד big typhoon. המחשב הוא בעיקר למשחקים אבל גם לאינטרנט, כיווצים למיניהם וזהו נראה לי. התקציב הוא 8000 אבל אפשר לחרוג ב-500 אם יש צורך בכך. לא מתכוכנן כל OC כנראה גם לא לזמן הרחוק. חוץ מזה רציתי להתעייץ איתכם בעוד נושא המחשב שיש לי כרגע הולך לעבור לשימוש של ההורים שלי והמחשב מכיל כרטיס מסך radeon 9800p כרטיס שכנראה ההורים שלי לא הולכים לנצל אותו אז חשבתי להשאיר את הכרטיס מסך לבינתיים ובשדרוג הבא כנראה עד שיצאו כרטיסי מסך תומכים Directx 10 אני אוכל להחליף אותו, בכל מקרה רציתי לשאול אם זה כדאי להמתין והאם הכרטיס מסך הזה עוד יכ…
-
- 3 תגובות
- 639 צפיות
-
-
אני צריך ספק שינצל את המעבד וגוף קירור למעבד ואולי גם לדיסק הקשיח המפרט : http://www.geocities.com/nim8201/comp.htm התקציב הכולל שלי למחשב הוא 7500-8000 שקל
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני עתודאי ונשאר לי כחצי שנה עד הגיוס. אני שוקל את העניין לגבי ללכת על מחשב נייד. מכיוון שהמחשב הנייח שלי עושה רושם שלא יחזיק הרבה זמן. השאלה היא האם כדי לחכות עד אשר אסיים את הצבא ואני יוכל לקנות מחשב שהוא הרבה יותר איכותי ומשוכלל. וגם יהיה לי למחשב שימוש וצורך רב יותר משל היום . הצורך הנוכחי: שמירת מידע רב כגון תמונות, סרטים ומסמכים בצורה בטוחה(אני לא יודע כמה זמן יחזיק ההרד דיסק בנייח שהתחיל לעשות בעיות) משחקים אשר המחשב הישן בקושי מריץ אינטרנט בשימוש יום יומי תוכנות עריכה והנדסה כבדות לעיתים רחוקות. הצורך(המשוער) בעוד 3 שנים: לימודים משחקים אשר בספק אם המחשב שאני אקנה בזמן הנוכחי יחזיק כנ"ל לגבי התוכנות עריכה הכבדות אינטרנט- לא ניראה לי שצריך להיות…
-
- 4 תגובות
- 833 צפיות
-
-
שלום לכולם. לא מזמן רכשתי lenovo N500, דגם 4233-75G הכונן הקשיח משמיע רעשים כאילו הוא כל הזמן עובד.(בדרך כלל זה הולך ובא) הרעשים הם כמו חריטות ותיקתוקים,זה לא חזק או מפריע ממש אך האם זה נורמלי? הכונן הוא של seagate אם זה תקין האם משהו מכיר דרך להשתיק את זה? אני יודע שחלק מניידי דל סובלים מאותה הבעיה,אך יכולים ופתור אותה באמצעות איזשהי תוכנה שדל מספקת להגדרות חומרה. בנייד הישן למשל אין שום רעש. תודה מראש לעונים. רועי
-
- 5 תגובות
- 861 צפיות
-
-
שלום רב, 1. מה התקציב המקסימאלי? כ-4500 שקלים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, אינטרנט,עבודה משרדית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל סוגי המשחקים. בעיקר דוגמת דיאבלו 3, הירוס, ומשחקי פעולה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך הDELL שהמלצתם נראה סביר מבחינתי. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות…
-
- 0 תגובות
- 602 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו , ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). קצת פוטושופ ותוכנות עריכה ביתיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג בנוני פלוס -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. cs go , bf4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).21 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות פלוס 3.…
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב נייח CHAMPION INTEL QUAD CORE Q6600 2.4GHZ 8MB לוח אם INTEL BUFFALO CREEK 33BUC 1333MHZ מעבד INTEL QUAD CORE Q6600 2.4 GHZ 8MB זכרון 1GB DDR2 800MHZ {עץ מוצר} דיסק קשיח 250GB 7200RPM SATA כרטיס מסך INTEL GRAPHICS MEDIA ACCELERATOR 3000 O/B כרטיס רשת INTEL 10/100/1000 O/B כרטיס קול INTEL HIGH DEFINITION AUDIO 6 CHANNEL O/B צורב SAMSUNG DVD RW X18 SATA מארז מאושר אינטל MICRO ATX 300W קורא כרטיסי זיכרון למצלמות CHAMPION כרטיס תקשורת אלחוטית חיצוני של EDIMAX מערכת הפעלה XP HOME מקורי 1. מה התקציב? התקציב הוא2000 ש"ח אשראי 2. מטרות המחשב? מטרת המחשב היא אינטרנט ואופיס, משחקים כבדים, צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, {גיימינג ו HTPC} 3. ה…
-
- 0 תגובות
- 579 צפיות
-
-
יש לי מארז (NINJA) חביב, שאני שוקל לשדרג, אבל יכול לשמור יש לי ספק כח 400 W איכותי של HEC שהיתי שמח להמשיך איתו הלאה אם אפשר גם הרד דיסקים יש בשפע כך שמה שאני בעצם צריך זה מעבד (I7?) , לוח אם, זכרונות וכרטיס מסך (NVIDIA ) אני עובד עם שני מסכים כמובן, אותם כבר יש... מה אומרים? אה ושל אינטל
-
- 0 תגובות
- 738 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4k. גמיש. 2. מה שימושי המחשב - פיתוח בלבד. 4. האם יש רכיב שיש צורך לכלול במפרט? - 16gb זכרון. חובה. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8? חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? שלילי. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? אוטוטו 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? 16gb זכרון. חובה. ssd. 11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? לא. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב פיתוח חזק +. קיבלתי מפרט שמישהו אחר בדיוק הזמין ב ksp. רציתי לדעת : א. דעתכם? ב. מדוע לקנות היום מארז atx ? למה לה mini itx? מה היתרונות? ג. זכרונות …
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים אני סטודנט שמשתמש המון במחשב נייד, בין אם כדי לסכם שיעורים או כדי לקרוא סיכומי הרצאות ומצגות. בימים האחרונים, המחשב הנייד שלי שבק חיים ואני מעוניין להחליפו. בדקתי קצת בראש וניגשתי למספר חנויות ומצאו חן בעיני מחשבי ה-Lenovo thinkpad edge (מקלדת נוחה להפליא, משטח מגע נוח והמחשב בנוי היטב). השימושים שלי פשוטים מאוד - אני רוצה להשתמש באופיס, גלישה באינטרנט ובדיקת מיילים (ומדי פעם צפייה בסרט כזה או אחר). הקטע הוא שאני עדיין ממש מתלבט לגבי גודל המסך המתאים עבורי - מצד אחד ה-15 אינץ' שהיה לי, היה כבד ומגושם ולכן אני מעוניין במסך קטן יותר. אשמח לדעת מנסיונכם על איזה גודל אתם ממליצים (14 או 13)? ומה דעתכם בכללי על סדרת ה-Thinkpad edge. תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-