ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,376 דיונים בפורום זה
-
נדרש מחשב לדוד שלי - דגשים עיקריים: 1. המחשב עומד להיות בשימוש כמעט תמיד ליד שקע חשמל. בטריה שמספקת שעתיים עבודה תהיה בסדר גמור. 2. חובה מסך של 17" - זה הדבר האחד שהמשתמש לא מוכן להתפשר עליו. 3. המחשב יהיה בשימוש ללא מסך / מקלדת חיצוניים, כך שנוחות הקלדה גם חשובה (למרות שזה עניין אישית והכל). 4. שימושים: כתיבת מסמכים ומצגות, העברה של חומרי לימוד אינטראקטיביים, גלישה וצפיה בסרטים (ככהנ"א לא באיכות גבוהה במיוחד). תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 563 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד!עד 7000 ש,ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל את הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? בעיקר גלישה באינטרנט, משחקים,סרטים באיכות גבוהה א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. משחקים,אופיס,Bsplayer,פוטושופ,פיירפוקס ב) במידה והמחשב מיועד גם למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? אני רוצה לקנות מסך חדש * באיזה סוג משחקים תשחקו? משחקי תלת מימד חדשים * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?מסך מעדיף גדול ולד האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן…
-
- 0 תגובות
- 563 צפיות
-
-
היי, אז אני מחפש כאמור לוח אם, הפשוט והזול ביותר שעונה על הדרישות LGA1155 יציאות USB3 עם כרטיס גרפי ONBOARD שיודע להתמודד עם מדיה בHD בצורה סבירה. על מה אתה ממליץ?
-
- 4 תגובות
- 563 צפיות
-
-
אני הולך לקנות מחשב נייד מחר, קראתי במדריך שצריך לוודא שהאחריות כוללת את עלות עבודה, איך אני יודע אם האחריות מכסה לי גם את העלות עבודה ולא רק את החלקים? ומה אתם אומרים על מחשב של msi? שמעתי עליו שזה לא איכות טובה... אם זה באמת נכון, למה זה לא טוב?
-
- 1 תגובה
- 563 צפיות
-
-
שלום,אני רוצה לקנות מחשב חדש לגיימינג בינוני בזמן הקרוב,הכנתי מפרט ואשמח לשמוע עליו חוות דעת. המפרט: מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: Intel Core i5 10400F / 1200 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 689 קירור למעבדים: Antec A400 RGB CPU Cooler כמות: 1 - מחיר: ₪ 127 לוחות אם: Asus PRIME B460M-A כמות: 1 - מחיר: ₪ 467 זכרונות RAM: DDR4 8G / 2666 CL19 1.2V Kingston KVR26N19S8/8 כמות: 1 - מחיר: ₪ 136 מארזים: Antec Case P7 Silent כמות: 1 - מחיר: ₪ 244 ספקי כוח: ANTEC PSU 550W Neo Eco Modular 80+ כמות: 1 - מחיר: ₪ 247 כונני SSD: Kingston SSD 250GB A2000 M.2 NVMe PCIe SA2000M8/250G כמות: 1 - מחיר: ₪ 208 כ…
-
- 1 תגובה
- 563 צפיות
-
-
אני סטודנט למדעי המחשב וברצוני לקנות לפטופ קל אמין נוח ומספיק חזק לתכנות של אוניברסיטה. חשבתי הרבה על העניין. ואני עומד לפני קניית LENOVO THINKPAD EDGE E320 האם הוא מומלץ? הוא ימלא את הצרכים שלי כמו שצריך?
-
- 1 תגובה
- 563 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעונין לקנות מחשב חדש שמטרתו תהיה למשחקים כבדים, עריכה גרפית קצת, סרטים באיכות HD גם, הורדות. פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב …
-
- 3 תגובות
- 563 צפיות
-
-
2GB זיכרון ליבה כפולה כרטיס מסך שיתמוך כמו שצריך בשני מסכים ביחד כולל מסך LCD כמה שיותר CACHE למעבד לא מעוניין בOC ולא צריך מארז יפה תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 563 צפיות
-
-
הכנתי את המפרט הבא על פי הצרכים שלי...: אני לא מבין בלוחות אם כלל וכלל ואני גם לא מבין בכרטיסי מסך.. מה שכן אני יודע שהכרטיס מסך צריך להיות טוב ולסחוב איכות של 1080i ושיהיה יציאת VGA אחת ויציאת DVI אחת.. עם קירור פסיבי.. כלומר Nvidia 7600-7700 אבל יש כל כך הרבה סוגים שאין לי מושג מה לבחור... גם לוח אם אין לי מושג... צריך שיהיה כרטיס קול טוב וכרטיס רשת ושיתמוך במפרט כמובן... עכשיו בקשר למארז.. אין מארזים יותר זולים שבאותו גודל.. קטנים כאלה.. אבל לא יקרים רצח 850 שקל! אין משהו ב300-400 שקל בגדלים כאלה? עוד שאלה- האם הספק של המארז בכלל מספיק? ובכל מקרה איך המפרט סך הכל... מבחינת צריכת חשמל, חום ורעש.. כמובן צריך שיהיה צריכת חשמל נמוכה, חום נמוך ורעש כמה שפחות-- שיהיה…
-
- 3 תגובות
- 563 צפיות
-
-
מעבד : Core 2 Duo E8400, 1333Mhz, s775, 6MB ¤800 קירור למעבד : Cooljag JZC822A CPU Cooler w/ PWM Fan - Socket 775 http://www.heatsinkfactory.com/cooljag-jzc822a-cpu-cooler-socket-775.html ¤90 לוח אם : GIGABYTE EP43-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E ¤460 כרטיס מסך : LEADTEK PX 9600GT 512MB DDR3 PCI-E HDTV DUAL DVI ¤640 זיכרון : Geil DDR2 4GB(2GBX2) 800MHZ CL5 Dual Channel Kit ¤390 דיסק קשיח : Western Digital 500GB 7200RPM, 16MB, SATA II ¤300 מארז + ספק : Antec SONATA-III 500W ¤650
-
- 5 תגובות
- 563 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב לעבודה עם תוכנות אופיס בלבד... האם המחשב הבא עונה על הדרישות: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=342&CatCode=1 שאלה חשובה: מה זה מעבד קונרו??? תודה מראש...שי
-
- 1 תגובה
- 563 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד ב4000 והנה הטופס: * מטרות המחשב?תוכנות כמו אדובי פרמייר ופוטושופ, גלישה, מוזיקה, סרטים. * גודל המסך?15.4 לפחות. * משקל רצוי?כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמובן שאשמח לכמה שיותר. לא קריטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) חשוב מאוד חיבור למקרנים, ואשמח מאוד לחיבור לטלוויזיה. * בלוטות? אשמח. לא קריטי. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160 לפחות. אשמח ל250. * צורב DVD? כמובן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. בארץ מספיק. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. הכל חוץ מLENOVO. חברה אמינה. המחשב לא אמור להיות למשחקים, לכן אשמח למעבד טוב יותר וראם גבוה על חשבון כרטיס מסך טוב.. אני הולך לקנות את המחשב שבוע הבא. תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 563 צפיות
-
-
המחשב נדרש לעבודה משרדית (בעיקר וורד) מאומצת והוא צריך להיות בעל קירור טוב מעבד Core 2 Duo E4500, Bus800Mhz, s775, 2MB 640 1 ¤640 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS Price Units Total P5B-VM SE s775 Conroe, G965, DDRII 800, PCI-E, VGA 595 1 ¤595 זכרונות DDR II 667Mhz Price Units Total 2x512MB OCZ EL Gold XTC 160 1 ¤160 דיסקים קשיחים Western Digital Price Units Total 160GB 7200RPM, 8MB, SATA II 250 1 ¤250 צורבים LiteOn Price Units Total DVD±RW LH-20A1P x20 Black 165 1 ¤165 מארזים HEC Price Units Total HEC Compucase CI-6A21 Beige and Silver (No PSU) 245 1 ¤245 ספקי כוח HEC Price Units Total 450TD-TF 450W 2x8cm fan 24pin 210 1 ¤210 מקלדות Logitech Price Units Tot…
-
- 2 תגובות
- 563 צפיות
-
-
יש לי את האופציה של Intel WiFi Link 5100 Intel WiMAX/WiFi Link 5150 [add $10.00] Intel WiFi Link 5300 [add $20.00] מה ההבדלים בין המודלים? (הכרטיס יהיה בתוך הלנובו T400S החדש שלי שהשגתי במחיר פיצוץ!!!) תודה מראש, אור
-
- 0 תגובות
- 563 צפיות
-
-
שלום אנשים, ידידה שלי רוצה לקנות מחשב... התקציב שלה זה 3.5K כולל מסך מקלדת עכבר ורמקולים. השימושים שלה הם אינטרנט וOFFICE בעיקר. שימושים ביתיים מה שנקרא. כמובן שהיא תוריד גם שירים וסרטים ושאר הדברים וולי משחקים לא כבדים. אשמח לקבל מפרט מתאים לדרישות. תודה רבה על העזרה, אלדד כהן.
-
- 4 תגובות
- 563 צפיות
-
-
לפי ההנחיות הבאות: מפרט לישומים שונים תיכנות,פוטושופ (טיפה מישחקים פה ושם) ללא מסך וציוד היקפי ללא צורב dvd(יש כבר) 2 גיגה זיכרון מבקש גירסא ל אינטל וגירסא ל amd אם פרשנות אם אפשר אם אפשר כרטיס מסך לא און בורד(במידה וזה משתלם, לא חייב) תודה לכולם מקרב לב.
-
- 3 תגובות
- 563 צפיות
-
-
מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 - BOX ¤1443 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤566 כרטיס מסך: GIGABYTE NVIDIA 8800GT 512MB,256BIT ¤1440 זיכרון: CORSAIR DUAL CHANNEL 2048MB DDR2 800 (1024X2) DUAL XMS2 CL 4-4-4-12 - TWIN2X2048-6400C4 ¤633 מארז: COMPUCASE CI-6919B-NPS ATX SUPER MIDI TOWER CASE w/o PSU ¤264 ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT ¤393 קרור למעבד: THERMALTAKE V1 FOR AMD&INTEL S462/478/754/775/939/AM2 : CL-P0401 ¤280 הרכבת מחשב: ללא הרכבה ¤0 מחיר סופי: ¤5019 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il התקציב הוא 5200 מקסימום המחשב למשחקים ומתוכן גם OC השאלה שלי האם הספק יחזיק? וגם אני צריך קירור כולל למארז וגם אם המארז גדול מספיק לכל הדברים אני לא ממש…
-
- 3 תגובות
- 563 צפיות
-
-
לאחר 4 שנים הגיע הזמן להחליף את המחשב הנייח הביתי- בתמונה המצורפת ניתן לראות את המפרט שלו (אז הוא נרכש ב-2,700 ש"ח). למעט שימוש בסיסי באינטרנט/אופיס אני מריץ עליו גם משחק בשם "Train Sim World 2", שאלו דרישות המערכת המינימליות שלו: OS: 64-bit Windows 7 Service Pack 1, Windows 8 / 8.1 or Windows 10 Processor: Intel Core i5-4690 @ 3.5 GHz or AMD Ryzen 5 1500X @ 3.7 GHz Memory: 8 GB RAM Graphics: NVIDIA GeForce GTX 750 Ti or AMD Radeon R9 270 with 2 GB VRAM or more (AMD Max Supported Driver 20.4.2) DirectX: Version 10 Network: Broadband Internet connection Storage: 20 GB available space Sound Card: DirectX Compatible Ad…
-
- 1 תגובה
- 563 צפיות
-
-
(לא בשבילי, אלא בשביל חבר, אבל מיותר לציין.. ) 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, תכני HD א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו: משחקים כבדים~ ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? מסך יקנה בעת רכישת המחשב * באיזה סוג משחקים תשחקו? COD MW2, NFS וכדומה~ * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גב…
-
- 1 תגובה
- 563 צפיות
-
-
ערב טוב, ושבוע טוב. אני מעוניין לקנות מחשב נייד בכ-5000-5500 ש"ח. איזה מחשבים אתם ממליצים? , תודה מראש לכל העוזרים!
-
- 1 תגובה
- 563 צפיות
-
-
שלום רב החלטתי שאני הולך על לוח אם מדגם אינטל I3 ... אך מכיוון שכך החלטתי ...אני מעוניין שבמסגרת זו כל הרכיבים על הלוח יהיו מהזן המשובח ביותר שמתאימים כמובן ללוח ולא כאלו שלא יתרמו לי דבר כי הלוח לא יתמוך בהם אנא עזרו לי להרכיב מפרט איכותי ...ורק לאחר מכן יש להסתכל על המחיר שהבסיס יהיה I3 שימושי אופיס / משחקים מעט / גלישה וכד' משתמש רגיל אני חושב ולא מקצוען או קיצוני באהבתו לנישה מסוימת ללא מסך או ציוד הקפי ....יש ברשותי מסך 22 פשוט לא מתכנן ולא מבין בOC רוצה מחשה טוב / שקט / ברמה .....שישרת אותי למשך 3-4 השנים הבאות בבטחה.. המלצה על חנות גם תבורך חג שמח חברים[br]פורסם בתאריך: 11.09.2010 בשעה 00:32:00 כמובן שהתכוונתי מעבד I3 אקח מה שתמליצו לי כעסקה הטובה ביותר והמ…
-
- 3 תגובות
- 563 צפיות
-
-
אז ככה, פעם ראשונה שאני מפרסם פה, נאמר לי שזהו פורום רציני עם אנשים שמבינים עניין בעקרון אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך שלי לכ.מסך חזק יותר, שיהיה מסוגל לתמוך במשחקים חדשים יותר. הבנתי ששדרוג כזה כנראה גם יגרור לשדרוג הראם והספק שלי. עכשיו חבר המליץ לי על HD6870, אבל אני לא בטוח אם זה בכלל יתאים למערכת שלי... אז אני אתן את המפרט הנוכחי שלי, תוכלו להמליץ לי על כ.מסך ( אם לא 6870 ) שיתאים, והאם אני צריך באמת לשדרג ספק בשביל הכרטיס... זיכרון אני במילא רוצה לשדרג ל4GB, גם יהיה נחמד אם תמליצו לי על שדרוג שיתאים לי. התקציב שלי לכרטיס מסך בסביבות האלף ש"ח, ורצוי ששדרוג ספק וזכרון לא יהיה יקר יותר מ400-500 ש"ח... הנה המפרט : לוח אם : Intel Desktop Board DG31PR Pearl Cre…
-
- 7 תגובות
- 563 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין לשפר את המחשב שיהיה מיועד לאנימציה ומשחקי מחשב, ברמה גבוהה. אנא המליצו לי על רכיבים מתאימים עבורי: א. אני מעוניין שהמחשב לא ירעיש בכלל!!! שיהיה שקט מוחלט בזמן שהוא עובד, כך שאוכל להשאיר אותו 24שעות רצוף ולא לשמוע אותו בכלל!!! ב. אני מעוניין להקטין את כל שטח ההתפרסות של המחשב בחדר. לדוגמא, להחליף את המסך הנוכחי ל LCD 15, ולהחליף את המארז של המחשב לקטן יותר, אולי RackMount, להחליף מקלדת+עכבר לקטנים יותר אם יש דבר כזה, וכו'... ג. לדאוג ל-OC ברמה גבוהה במיוחד!!!, ללא פשרות במחירים!!! [מאווררים שקטים במיוחד!!!]. ד. אין לי מושג מה מהירות ה-RPM של הכונן-קשיח שנתנו לי... אולי כדאי להחליף לסקאזי? ה. מעוניין להוסיף עוד 512 זיכרון, אך אין לי מושג איזה דגם…
-
- 3 תגובות
- 563 צפיות
-
-
אהלן. יש לי נייד קטן של אסוס. אני רוצה להתקין מחדש את XP אבל נראה שאין דרך כזו. בווינדוס עצמו אין שום תכנה להתקנה מחדש. בביוס אין אפשרות לאתחול להגדרות יצרן. ניסיתי עם F9 לפני עליית מערכת ההפעלה אבל לא קורה כלום. אודה מאוד אם תתנו לי עצה.
-
- 0 תגובות
- 563 צפיות
-
-
חיפשתי ולא מצאתי המלצות עדכניות למחשב המיועד לעריכת וידאו. הצורך הוא לשימוש צלם סטילס מקצועי שמשלב קטעי וידאו HD בדיסק שהוא נותן ללקוחות שלו. מנסיונכם, עיקר ההשקעה היא בזכרונות מהירים, מעבד, כרטיס מסך, דיסק?
-
- 1 תגובה
- 563 צפיות
-