עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Chilllord,

מארז: Tagan EL Diablo ספק כוח: Tagan BZ Seires 900W מעבד: Intel Core I7 4770K קירור למעבד: Noctua NH-d14 לוח אם: Gigabyte Z87-HD3 זכרונות: Corsair Ventenge Pro Silver DDR3 1600MHz 2X4GB כרטיס מסך: ATI Radeon HD4870X2 כונן אחסון: Samsung SSD 840 PRO 512GB כונן אופטי: LX DVD DL אקסטרה: כרטיס USB 3 כולל SATA 3 המארז והכרטיס מסך בני 3 שנים כל השאר חודשיים. מה שווה? מה מציעים?

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  2. הכותרת נמצאת בשאלה. החל מבדיקת של מרכיבי החומרה שהם אכן כולם שם ועד לבדיקות אחרות שבודקות את תקינות החלקים (כמו לדוגמא ספק כוח). תודה

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  3. שלום...אני עומד לקנות מחשב ואני צריך מפרט עם תקציב של 4200 ש"ח עם חריגה אולי עד 150 ש"ח מקסימום..ומה שבטוח זה שיהיה במפרט radeon 9600 אתם תחליטו איזה סוג ואיזה חברה...תודה מראש..אהה ומי שראה את הדיון הקודם שלי "מחשב חדש עם כמה בעיות" אז החזרתי את המחשב ההוא וקיבלתי את מלוא הכסף...עוד דבר אני גר באיזור הנגב ואם אתם יכולים להציע לי איפה לקנות את המחשב אז אני אשמח!!

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  4. מה אתם יודעים על מחשבים ללא מותג כגון Clevo ו Cnab ? המפרטים שלהם גבוהים מאד והמחיר הוא בסביבות 6,000 והם מתאימים בול לצרכים שלי. החשש הכי גדול שלי זה האחריות. מי באמת נותן לי שירות (מבטיחים 3 שנים אבל לכו תדעו) לעומת זאת יש את ACER Travel mate או DELL שמציעים מפרט פחות טוב אבל זהו מחשב עם מותג ועם אחריות. בנוסף האם יש הבדל קריטי בין Chipset 910 לבין 915 ? תודה !

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by htiram,

אהלן, אני נמצא בתהליך מאוד מתקדם של איסוף כל האינפורמאציה לבניית אולפן הקלטות ביתי. אחד מהמרכיבים כמובן הוא מחשב חדש המיועד אך ורק לטובת עריכת המוזיקה בCUBASE אני אשמח אם תעזרו לי לבנות מפרט שבסופו של דבר יענה על כמה דברים: [list type=decimal] [*]חיבור FIREWIRE לכרטיס קול חיצוני [*]מארז שקט ביותר [*]אילו יתרונות יש במקינטוש בשונה מPC רגיל? [*]שיהייה מהיר, ללא עכבות וכו' אני מאמין שאתם יודעים יותר טוב ממני [*]המטרה היא עבודה עם CUBASE נטו. התקציב שלי למחשב ספציפית ינוע בין 3500-4500 ש"ח בערך.. סה"כ לאולפן אני משקיע כ14,500 ש"ח. תודה רבה!

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by spamso,

אהלן, קודם חיפשתי (בפורום וברשת) ולא ממש מצאתי את תשובות מתאימות, מתבלט בין הדגמים האלה: http://ksp.co.il/?uin=27192 http://ksp.co.il/?uin=27188 היתרון מבחינתי לu41 מלבד מהמחיר הוא הכרטיס מסך הפשוט, מהסיבה שאין לי צורך באחד מתקדם יותר שזולל סוללה. היתרון לz41 היא העובדה שיש לו כונן אופטי אותו אני מתכוון להפוך לssd (באמצעות מתאם) זה אפשרי בדגם המסוים? פרט נוסף שמעניין אותי לדעת הוא זמני הסוללה שאף מקום לא טורח לציין, הבדיקות שראיתי ברשת היו עבור דגמים אחרים (חיפשתי גם s41 לפני) עם מעבדים חזקים/חלשים יותר וכרטיסי מסך שונים. שאלה נוספת היא במידה ומישהו מכיר לעומק יותר את הדגמים ויכול לפרט על עוד ההבדלים מלבד מקלדת מוארת כרטיס המסך וגודל אחסון, שינויים בפלסטיקה אולי? תודה רב…

7. Started by TrueLook,

: * מטרות המחשב? משחקים קלים heroes 3, red alert 2 וכאלה צפיה בסרטים, ורציתי לשאול כמה אצטרך להשקיע במחשב שיצליח להריץ משחקים כבדים ישנים call of duty black ops, crysis, battlefield. Assassin creed וכאלה * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מה ההבדל בין מבריק למט? אני חושב ש14 זה טוב, לא מתחת, אפשר קצת מעל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, כמה שאפשר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות Hdmi ושאוכל לחבר למקרן בצבא, אם אפשר לפתור את זה במתאם אז הכל בסדר * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעל 500, יותר יתקבל בברכה, אהבתי את העניין של ssd מוטמן, לא יפריע לי להוסיף על זה כסף * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם בלי מסך מגע התקציב בתאכל…

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  8. שלום לכולם..אני מתחילה בקרוב את לימודי באוניברסיטה, ולכן ברצוני לרכוש מחשב נייד.. התקציב שלי די מצומצם [רק 3,500] ואני רוצה להוציא ממנו את המירב..לכן אני מתלבטת בין 2 דגמים של מחשב: - מחשב נייד Lenovo G560 0679-3XG: בעל מעבד I5, ונפח זיכרון 2048 MB - מחשב נייד Dell Inspiron N5010 i3-330M GMA HD : שכמובן, יש לו מעבד I3, ונפח זיכרון 4096 MB..[אבל..איך אומרים? "יש לו אבא", כי זה בכל זאת של DELL] חוץ מהפרטים שציינתי אין עוד הבדלים משמעותיים בין הדגמים.. הצרכים שלי זה מחשב שאוכל לערוך בו מסמכים בנוחות, לגלוש באנטרנט..אבל מדי פעם גם להתענג על סרט איכותי. תוכלו לעזור לי להחליט מה עדיף..? האם להעדיף את המותג על המשוכלל..?? אלף תודות, מור.

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  9. Started by siin,

שאיפה: שיחזיק לפחות 3-4 שנים ללא בעיות מיוחדות כולל ויסטה ייעוד: ביתי, צפיה בסרטים + המרות בשימוש החומרה הקיימת ללא צורך בכרטיסים מקצועיים למטרה הנ"ל. שידרוגים עתידיים: תוספת זיכרון (שאיפה לעבוד ללא קובץ החלפה) כ. מסך מרמה בינוני ++ מעבד: INTEL Core 2 Duo E6600 2.40GHZ 4Mb SHARED CACHE BOX 3Y זיכרון כפול: DDR2 KINGSTON 1GB 667MHZ NON-ECC CL5 לוח: ? דיסק: SEAGATE Barracuda 250GB SATA2 NCQ 7200RPM 16MB 5Y צורב DVD: ? מארז: ? ספק כוח: THERMALTAKE TR2 420W PFC ATX2.01 W0061RI 2Y או HEC 500W HEC-500TDT 20/24PIN 2*FAN, 2* SATA, 1* SLI המצלה ללוח עם כ. מסך + כ. קול מובנה עם ציפסט הטוב ביותר למעבד הנ"ל. צורב, איזה מומלץ? מארז: מעוניין עם מאוור גדול מהצד לאיוורור מיטבי. …

• 29 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by yurek,

שלום כאשר אני פותח את הpresonlize ונכנס ל display setting נפתח לי חלון עם 2 מסכים גם כאשר אין מסך חיצוני מחובר וכאשר אני מחבר מסך חיצוני זה לא פועל בתודה יורם

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  11. Started by Lahad,

1. מה התקציב המקסימאלי? 10k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ,תכנות ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא משהו ספציפי ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CS GLOBAL -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינ. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום ג…

• 24 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by idolux,

מטרות המחשב? עריכה גרפית (עבודה כבדה עם תוכנות כגון Photoshop, Illustartor) * גודל המסך? 13-15", אפשר גם אחר כל זמן שהמחשב עונה הצרכים. * רזולוציית המסך? 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? גמיש, כמה שפחות יותר טוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא חובה, אך עדיף שתהיה יציאה לכרטיס רשת, אלא אם כן זה ממש ישפיע על משקל המחשב. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB + SSD * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כנראה שהמחשב יירכש בארץ. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אני יודע שזה מאד כללי, זה פשוט כי אני מאד גמיש בדרישות. גם התקציב אינו סופי ומייצג את הסכום שחשבת…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by foxylady,

היי לכולם אני מתחילה ללמוד אנימציה ואני מחפשת מחשב נייד עד 5 אלף שקל. * מטרות המחשב: משחקים ( כבדים), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד) * גודל המסך: 15.6" האם חשוב מסך מבריק או מאט? מה מומלץ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם : מעדיפה מקלדת מלאה המליצו לי על 3 מחשבים : 1. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=8477 2. http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9828 3. ועוד מחשב שקיבלתי אליו הצעת מחיר למייל מחשב נייד DELL Vostro 3560 i7 . (כרטיס מסך:[TABLE=width: 100%] [TR] [TD]AMD Radeon™ HD 7670M 1GB רציתי לדעת איזה מחשב כדאי לי לקנות אם בכלל או שאתם ממליצ…

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by Enhanced,

שלום, יצא לי קצת להסתכל ופחות או יותר לבחור את מה שאני מעוניין בו מבחינת המפרט, אבל אני לא בטוח לגמרי אם כל החלקים מתאימים או בזבזניים ומיותרים ורציתי לבדוק איתכם בנוסף אני גם מתלבט איזה מארז כדאי לקחת וחשבתי שתוכלו לעזור לי פה. [TABLE=class: tablefull, width: 960] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]31300[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מעבד אינטל[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center]‏Intel Core i7 4790K 4.0Ghz 8MB L3 Cache s1150 - Tray‎[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]1[/TD] [/TR] [TR] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]18914[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, align: center]מאוורר למעבד[/TD] [TD=bgcolor: #FFFFFF, colspan: 4, align: center…

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by hananmori12,

שלום, בעקבות הכתבה שראיתי https://hwzone.co.il/המדריך-להרכבת-המחשב-שיהרוג-את-הקונסול/ אני גר בלוס אנגלס ורוצה להרכיב מחשב שישמש למשחקים וצפיה בסרטים וכו' אפשר לקבל המלצות למארז מעבד לוח אם וכרטיס מסך מתאימים? תודה

16. אהלן כולם, בעיקרון כמו שהכותרת אומרת, אני מחפש לעשות שדרוג למערכת קיימת. כרגע המערכת כוללת: E8400, X48-DS4, 4gb Gskill, HDD Seagate 500 gb, Corsair 450W, Crossfire of twin 4850HD, CoolerMaster CM690. המטרה שלי היא לשמור על המארז, הדיסק הקשיח והזיכרונות ולהחליף את כל השאר. אין צורך בשום אביזר גיימינג נוסף (מסך 24 אינץ', רזולוציה של 1920X1200, עכבר DeathAdder ומקלדת של Microsoft) - אז בעיקרון אני מעוניין להחליף את הכרטיס מסך, לוח אם, מעבד וספק. אם אתם חושבים שמשהו נוסף זקוק לשדרוג, אשמח לשמוע. כמו כן, לא מתוכנן כל OC. אשמח לקבל הצעות מחיר עד 3,000 ש"ח - אעדיף פחות אם אפשר. אני גם מעוניין להחליף את המאווררים במארז, אז אשמח לשמוע הצעות גם פה. רעש לא מפריע לי בשום צורה שהיא, ר…

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  17. א. אם אני נוסע במכונית וקונה שם. ב. אם אני טס לשם וקונה שם. והאם יש הבדל מבחינת אחריות ?

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by Mikel,

הי, קניתי כבר מארז + ספק בבאנדל מהקבוצתית: Fractal Design Define R4 + Seasonic X-660 כמו כן יש לי כבר HDD ואני אקנה SSD, כנראה Crucial M4 256GB. מה שמשאיר את כל השאר (אין צורך בציוד הקפי או מערכת הפעלה) התקציב הוא 3.5-4K, למרות שנראה לי שזה הרבה - עדיף לא לחרוג אבל אפשרי במידת הסביר. השימוש הוא למשחקים ותכנות, אבל משחקים הם כמובן אלו שידרשו יותר משאבים מהמחשב. כרגע מדובר ב- Guild Wars 2 ברזולוציה של 1920x1200. התכנון העיקרי הוא שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט, ואני מתכנן לעשות OC קל (בעיקר למטרת ההתנסות, יש מצב שאני אעדיף את השקט). דרישות נוספות ותכנון לעתיד: 1. USB3 (אם זה לא מובן מאליו). 2. אני חושב לקנות HD7850 ולוח אם שיתמוך ב-CrossFire כדי לאפשר שדרוג בעתיד - אתם…

• 29 תגובות
    • 2k צפיות
  19. שלום, אם אפשר בבקשה לקבל מכם עזרה קטנה אני אשמח, אני מחפש מחשב נייד ונפלתי בין הכיסאות מכל המבחר. חשוב לי שהנייד יהיה מחומרים איכותיים, שקט, ושלא יתחמם. מטרות המחשב: אינטרנט, אופיס, עריכת סרטים (בסיסי), סרטי HD. גודל מסך: 15 אינצ' (סתם כבונוס אם תמצאו מחשב 13-14 אינצ' עם אותם נתונים זו גם אפשרות) זמן סוללה: 8 שעות יציאות מיוחדות: HDMI, ESATA, USB3 x 2, USB2 x 2, קורא כרטיסים, אוזניות גודל: 1TB 7200RPM - HDD צורב: CD/DVD אחריות: שתהיה אחריות טובה ואמינה לתקופה גבוהה כולל מערכת הפעלה: כן העדפת חנויות: איזור אשקלון (אייבורי - מומלץ!, KSP, באג) תודה רבה לכם! יש לציין שזה הפוסט השני שלי. כבר בבחירת מחשב נייח עזרתם לי וקניתי בדיוק מה שאמרתם ועד עכשיו אני מרוצה...

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  20. טוב, אפשר לצחוק עלי קצת לפני שניגשים לעבודה (אבל כבוד גדול למחשב שעדיין נותן עבודה, אתם לא רוצים לדעת מה היה המפרט המקורי 😅), זה המפרט הקיים: Intel Core 2 quad Q9550 Intel DQ35JO motherboard 6GB RAM (ddr2) SSD 250GB Crucial 500MX Samsung evo 870 500GB gtx 750 ti הגיע הזמן להשתדרג 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב פתוח, אבל שיהיה value for money, אין צורך לקנות את החומרה הכי חדשה בשביל 5% שיפור בביצועים שגם ככה לא ארגיש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכ…

21. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1,000 עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט, SKYPE וכאלה. מחשב סבא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא חשוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה כן. אם המחשב מספיק חזק כדי לפעול עם WIN10 כמו שצריך אז WIN10.…

22. Started by Ben Cp,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200, עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. pubg, fifa, rocket league, overwatch, משחקים חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר 3. האם יש צורך בצ…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  23. אהלן זקוק למפרט : מחשב בשביל בן אדם לפני גיוס שמשתמש בו המון, בעיקר לגראפיקה (אני גראפיקאי במקצועי אז אמרתי לעצמי שכדאי לפנק את עצמי בבית במחשב שיהיה חזק יותר מהמחשבים במשרד), טיפה עריכת סאונד וטיפה משחקים (לא הרבה, אבל אם כבר משחקים אז שירוצו בסבבה) נתחיל במה שיש לי : (במובן של : לא צריך לקנות את זה, כי יש לי כבר) יש לי מסך סמסונג 17" סביר למרות שיש מצב שעוד כמה חודשים גם הוא יתחלף , שמתי עין על איזה מסך שחבר המליץ וקנה בעצמו - מסך LCD למחשב 20" לתלות על הקיר- משהו איכותי אבל זה כבר טופיק אחר.. יש לי שני דיסקים קשיחים - דיסק אחד שהיה איתי מההתחלה של 40 ג'יגה ועוד אחד חדש של 160 (רציתי לדעת אם הHD שלי מותאמים ללוח אם ישן - לא זוכר אם הסוג הישן זה SATA או הסוג השני …

• 35 תגובות
    • 2k צפיות
  24. הי, מחפשת מחשב DELL או לנובו עד 5,000 ש"ח: ניידות לא חשובה ולכן משקל לא חשוב, קשיחות המוצר לא חשובה וכו מסך LED מט כ-15 אינץ. נועד לריבוי משימות (אך לא למשחקים או מולטימדיה) ולכן חייב להיות: חזק! מהיר תגובה! : דיסק קשיח חזק ומהיר, מעבד חזק ומהיר, זיכרון חזק ומהיר. כרטיס מסך - לא חשוב. זמן סוללה - לא חשוב. יציאות - חוץ מ-USB - לא חשובות. כונן אופטי - כן. שן כחולה - רצוי לא חובה. תודה מראש

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  25. שלום, חבר ביקש ממנו שאבנה לו מפרט לגרפיקה ללא הגבלת תקציב עניתי על כל השאלות שרלוונטיות: 1. מה התקציב המקסימלי? תקציב בלתי מוגבל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? גרפיקה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? קיים מסך 26" 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? קיים 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? כונן דיסקטים 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 1 8…

• 18 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים