ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,457 דיונים בפורום זה
-
ראיתי פה אצל מישהו את המפרט, איך הוא ? המפרט : מארז Raidmax Apex Black, יחידות 1 ₪154 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=126 ספק-כוח FSP FSP350-60HCN 350W - 120mm-Fan 336W@12V Active-PFC, יחידות 1 ₪129 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1069 לוח-ראשי Gigabyte GA-M720-US3, יחידות 1 ₪354 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=848 מעבד-ראשי AMD Athlon II X3 #425 Triple-Core 2.7GHz 512KB/Core_L2-Cache 2GT/s/Direction-Bus Tray, יחידות 1 ₪388 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1213 פתרון-קירור למעבד Arctic Cooling Alpine 64, יחידות 1 ₪54 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1216 זיכרון-ראשי Transcend 2GB DDR2 800MHz, יחידות 1 ₪215 http://w…
-
- 7 תגובות
- 790 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שהשימוש שלו הוא עבור לימודים בעיקר + אינטרנט . חשוב לי מאוד שהמחשב לא יתחמם (כמו הפווילונים של HP הידועים לשמצה). ושהסוללה תהיה עמידה . מסך: 15.6 - או משהו באזור. תקציב: 2000 ש"ח. הציעו לי את ה-asus x54 מעבד b940 - שלוש שנים אחריות במחיר של 2400 ש"ח, האם שווה לדעתכם? קראתי ביקורות על המעבד הזה והבנתי שהוא על הפנים - מזכיר את הסלרון שהיה בעבר. אנא שלחו הצעות ! * מטרות המחשב? - לימודים, אינטרנט ואופיס * גודל המסך?15.6 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - רצוי HDMI * בלוטות? רצוי (לא באמת משנה) * גודל מינימלי של כונן קשיח…
-
- 2 תגובות
- 756 צפיות
-
-
. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 אפשר לחרוג קצת 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? למשחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן לשניהם 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספ…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חבר'ה! אני צריך את עזרתכם בבניית מפרט למחשב משרדי בשביל אח שלי. התקציב הוא מקס' 3500. השימושים הם לעבודות סטודנט בהנדסת תעשייה וניהול בטכניון עם תוכנות כגון ACCESS ואולי PHOTOSHOP, קצת אינטרנט ומוזיקה. ישנה אפשרות לקנות בחיפה. הוא רוצה גם מסך 17 LCD, רמקולים סבירים ועכבר מקלדת. יש מצב גם למצלמת WEB אם נכנס בתקציב. כמו כן, צורב DVD וUSB בקדמת המארז יתקבלו בברכה המחשב הביתי הנוכחי דווקא מתאים לו אבל אני פוחד שלא יחזיק לו הרבה זמן - יש לי אותו 4 וחצי שנים והוא מורכב מAMD PALOMINO 1800 שמתחמם יותר מדי...(71 מעלות במנוחה)
-
- 4 תגובות
- 747 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 ש"ח. לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ללימודי הנדסת מכונות ואולי קצת משחקים תוכנות: מכיר רק סוליד, אבל אני מאמין שאלמד לעבוד עם תכונות נוספות 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך, אשמח לשמוע אם יש המלצות כלשהן עבור סטודנטים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב…
-
- 3 תגובות
- 561 צפיות
- 1 follower
-
-
אז ככה ההחלטה היא דיי קשה ואני רוצה להתייעץ המטרה של המחשב הוא עריכת אודיו בקיובייס אז ככה אני מעוניין להוציא כ7 אלף....רק על הקופסא הבחירה הראשונה היא מעבד ופה זה ההחלטה הקשה בין מחשב מבוסס i7 980x או מחשב מבוסס דואל זיאון אז ככה ההצעה היא תחנה של hp xw8600 מבוססת 2 זיאון x5492 עם 16 גיגה ddr2 או מחשב בייתי מבוסס 980x עם 16 גיגה (או יותר לדוגמא 24) והשאלה כאן היא איזה ערכת שבבים?? מה יהיה עדיף לי?? מה יתן את הביצועים הכי טובים?? מבחינת המחיר חלק מהדברים אני יכול להזמין מחו״ל...וחלק יד שניה... אין השוואות לקונפיגירציה כזאת??? של דואל פרוססור נגד i7 980x??? תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל, אבל לא בכוח ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב ? צפייה בסרטים על מסך Full HD וגלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות: תוכנות סטרימינג (כגון popcorn time) ונגני סרטים -מהי הרזולוציה הטבעית: 1920X1080 מסך 40 אינצ' 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? מקלדת ועכבר אלחוטי (אפשרי שיהיו יחידה אחת) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך ורמקולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7.מערכת הפעלה או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 7 והרכבה בחנות 8. האם …
-
- 2 תגובות
- 974 צפיות
-
-
תקציב - עד 2000 ש"ח, לשילוש + מארז ואולי גם כרטיס מסך. המפרט לקוח מלמיר. מעבד: INTEL CELERON D 330 2.667Ghz 256Kb CACHE PRESCOTT ?538 ש"ח לוח אם: ABIT IS7-E2 ?522 ש"ח זיכרונות: 2 סטיקים DDR KINGSTON 400Mhz 256Mb CL3A 3-3-3 ?606 ש"ח מארז: Compucase 6CN1 ?209 ש"ח סה"כ: 1875 ש"ח בקשר לכרטיס מסך - יש לי בבית Voodoo3 3000. אני לא צריך את המחשב הזה למשחקים. האם הכרטיס הזה יעבוד או שצריך לקנות חדש? ושאלה נוספת - יש לי בבית את המחשב הבא למשחקים: CPU: Pentium 4 2.4C MB: ASUS P4P800 Deluxe Memory: Kingston 256MB PC3200 X2 Video: ATI Radeon 9500 Pro האם כדאי להחליף לו את לוח האם ללוח חדש יותר (עם אופציות שדרוג טובות יותר) ולקחת את ה-P4P800 למחשב שאני מתכנן לקנות? אם כן, איזה לו…
-
- 3 תגובות
- 791 צפיות
-
-
שלום לכולם, חפשתי במפרטים המוכנים וראיתי שאין שם אפילו לא מפרט עריכת וידאו אחד לרפואה אז אני מציק לכם פה: אני רוצה לרכוש מחשב חזק מאוד שמיועד לעריכת וידאו HD-אוויד ופרימייר, כולל אפטר אפקטס, ואולי גם תלת מימד בעתיד הלא רחוק. התקציב יכול להגיע גם עד 8000, והדברים החשובים הם: מעבד i7 זכרון אני לא יודע כמה, אבל אני מניח ש12 או 16 ג'יגה כרטיס מסך חזק במיוחד הארד דיסק פנימי של 2 טרה הבנתי שכונן SSD הוא די נחוץ, אז אחד של לא פחות מ120 ג'יגה זהו פחות או יותר. כמובן הדברים הרגילים- צורב, חיבור usb3, מערכות קירור וכו'. חוץ מהמפרט עצמו אני לא מחפש ציוד היקפי. תודה רבה לכולם!
-
- 1 תגובה
- 760 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? לא חשוב לי תקציב,אני רוצה לדעת כמה עולה מחשב אופטימלי לגיימינג היום שלא יהיה חזק בצורה מוגזמת ולא מנוצלת. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שיותר,אבל ביצועים הכי חשוב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וOC קל למעבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.הכל מהכל,כל המשחקים המוכרים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).כרגע מסך 23 FHD מתכנן להחליף למסך UH…
-
- 1 תגובה
- 869 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד חדש (ת'רד ספציפי עוד יגיע) ובמסגרת החיפושים ראיתי שני מפרטים. ThinkPad עם מעבד דור 8 (מניח שישן?) שעולה 7000 מחשב נייד ללא מסך מגע מבית ThinkPad בעל מסך 14.0 אינטש ברזולוצית WQHD, מעבד Intel® Core™ i5-8250U 1.6GHz - 3.4GHz, זיכרון פנימי בנפח 8GB, כונן SSD בנפח 256GB, כולל מערכת הפעלה ותמיכה ברשת דור רביעי LTE קטגוריה: מחשבים ניידים,קישוריות: 4G LTE,אינצ': 14.0'',רזולוציה: 2560x1440,דור המעבד: מעבד Kaby Lake R 8th Gen, IdeaPad עם מעבד דור 11 (חדש) שעולה 4000 מחשב נייד מבית Lenovo בעל מסך 14.0 אינטש ברזולוצית FHD, מעבד Intel® Core™ i7-1165G7 2.8GHz - 4.7GHz,…
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
- 2 followers
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא, למחשב לשימושים שונים כמו: אינטרנט, מוזיקה, סרטים, לימודים, משחקים (לא כבדים) איך אני יכול לחסוך קצת ולהוריד במחיר? Intel Core i5-2320 3.0GHz 6MB Cache 95W LGA1155, יחידות 1 ₪900 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=9785 Scythe KATANA 3 3Heat-Pipes CPU Cooler, יחידות 1 ₪130 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=1810 Gigabyte GA-P67-DS3-B3 Intel P67 LGA1155 ATX, יחידות 1 ₪520 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=9811 Kingston 4GB DDR3 1333Mhz CL9, יחידות 1 ₪120 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=8922 WD 1TB 7200RPM 64MB GREEN SATA2, יחידות 1 ₪300 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=6716 LG GSA-G…
-
- 3 תגובות
- 761 צפיות
-
-
AMD ATHLON XP 1800 + FAN.........................571 EPOX 8KHAL+KT 266A...................................398 MICRON 256MB PC266 DDR...........................375 MAXTOR 40GB 7200RPM................................467 LEADTEK Winfast GF 4 Ti4200 64M................952 HERCULES FORTISSIMO III 7.1......................251 AOPEN x 52...................................................159 ALPS PLOPPY 1.44...........................................58 TSUNAMI VIRGO BLUE 300W..........................190 GENUIS KB-06X PS2 ENG/HEB..........................32 GENIUS NET SCROLL + SERIAL/PS2 RETAIL......35 ---------- 3,487 ש"ח :user: אני עוזר לחבר להרכיב מפרט. זה המקסימום שיכולתי…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
דרוש לצרכים ביתיים בעיקר אינטרנט אופיס מעט משחקים. האם יכול לשמש כmedia center ?
-
- 4 תגובות
- 618 צפיות
-
-
היי, אני מחפש לגיסי מחשב נייד שמיועד בעיקר לשימוש ביתי. (בעיקר בגלל בעיות מקום, ומעבר עם המחשב בין חדר לחדר) בעיקרון המחשב מיועד למשחקים ולסרטים. (גם כדי לחבר את המחשב לטלוויזיה בשביל הסרטים) משחקים כמו Fifa וכו, אבל לא רק. תקציב מיועד 4000+. הכיוון הוא 4000 אבל אם יש מחשב משתלם במחיר גבוה יותר שלא עולה על 5000, אז זה גם בא בחשבון. זמן סוללה ושמקל פחות חשובים מן הסתם כי המחשב הולך להשאר רוב הזמן בבית. מבחינת גודל, אני מניח ש-15" אינצ' זה טוב בשביל מחשב שנשאר בבית, למרות שגם 14" יכול להתאים. כדאי גם מחשב אמין עם תקופת אחריות ארוכה כמה שיותר. תודה!
-
- 1 תגובה
- 712 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל עניין של עלות מול תועלת. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח (רק אם זה הבדל משמעותי). 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר מחשב ביתי (אינטרנט, אופיס, סרטים) ופיתוח תוכנה מידי פעם (Visual Studio 2013). שורה תחתונה - רוצה מחשב מהיר חלק וחזק, שיחזיק כמה שיותר שנים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 מסך 23 אינץ'. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב …
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש״ח לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אופיס ועריכת וידיאו בadobe premier pro 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף שקט אבל עדיף ביצועים (אם זה מעלה מחיר אז לא צריך שיהיה שקט) 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בסביבות ה-15 אינצ׳ 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם …
-
- 0 תגובות
- 308 צפיות
-
-
יש לי שאלה לגבי בהירות הצג במחשב נייד דל. בהירות הצג המקסימלי כאשר המחשב מחובר לחשמל גבוהה מהבהירות המקסימלית של המחשב במצב BATTERY. כלומר במצב HIGH PERFOMENCE כאשר מנתקים את המחשב מהחשמל הבהירות יורדת מעט(לא כמו במצב DELL RECOMEND) האם זה אמור להייות ככה?תודה לעונים
-
- 3 תגובות
- 716 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לשדרג את המחשב הנייד שלי שכבר לא מריץ את המשחקים שאני רוצה וריינו עובד בו לאט מידי. המשחקים שאני מעוניינת בהם הם לא החדשים ביותר בשוק ונוטים יותר לRPG וRTS, פחות FPS עם דרישות גבוהות (בעיקר דיאבלו 3, דוטא וכו'). בנוסף אני עובדת עם ריינו ופוטושופ לעיצוב תכשיטים כפרנסה וצריכה שהם ירוצו ומהר ככל האפשר. דרישות נוספות - כמה שיותר קל (מבחינת משקל). יתרון גדול לשקט ולא מתחמם מידי. גרה באיזור רמת גן, מגיעה הרבה לכפר סבא, אין העדפה מיוחדת לחנות. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
בדקתי ומצאתי שמבחינת המקלדת, הניידים של דל הם הנוחים ביותר. יש לכם המצלה לנייד של דל (עד 10 אינצ')?
-
- 0 תגובות
- 575 צפיות
-
-
שלום! אני רוצה לקנות כרטיס רשת חדש למחשב שלי בגלל שכרטיס הרשת הישן תקע לי את המחשב. אשמח להמלצות לכרטיס רשת זול וטוב שיתאים למפרט הבא: Video Card: Sapphire ATI Radeon 6870 1GB GDDR5 PCI-E DVI HDMI Dual Mini DP Retail MotherBoard:Gigabyte GA-H61M-USB3-B3 Intel H61 Chipset Memory: Kingston 4Gb 1333MHz DDR-3 CPU: Intel Quad Core i5 24003.1G 6Mb 1155 Tray מארז: raidmax tornado ספק כוח:a .pfc 12cm ss-500et 500w Seasonic דיסק קשיח: seagate st3500410as 500gb sata-2 16mb תודה מראש לעוזרים !
-
- 0 תגובות
- 671 צפיות
-
-
שלום רב! מצורף השאלון למחשב עד 5K: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, מדי פעם עבודה עם MATLAB. * גודל המסך? עד 15, לא קטן מדי * משקל רצוי? לא חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיפות לHDMI, לא חובה * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? אין הגבלה מינימאלית * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה רבה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 664 צפיות
-
-
היי מה אתם אומרים על המפרט הבא מחשב מלא(כולל הרכבה שאנ יצריך) כולל מסך מקלדת עכבר וצורב תקציב עד 5000 ש"ח למשחקים סרטים וגלישה הקניה תיהיה מ IQPC והמפרט הורכב שם מלכתחילה (אם מישהו חושב שצריך שינויים שיבצע אותם בבקשה על סמך המלאי והאתר של IQPC מכיוום שאני מתכוון לקנות משם) מעבד: AMD ATHLON 64 4800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADO4800DDBOX- BOX ¤544 לוח אם: GIGABYTE GA-MA69G-S3H ¤443 מסך: LG LCD 19" L1953TR 2ms DVI ¤1392 כרטיס מסך: SAPPHIRE ATI Radeon HD 3850 256MB DDR3 ¤1011 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤374 צורב DVD: SAMSUNG SG-S203B x20 SATA BLACK + SOFTWARE ¤171 זיכרון: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 667MHz VALUE DUAL CHANNE…
-
- 16 תגובות
- 944 צפיות
-
-
שלום שלום, אני סטודנטית למדמ"ח ואני מחפשת מחשב נייד חדש. כשהנוכחי (HP ProBook 430 G5) חוגג 4 שנים יחד עם התואר שלי, ומזמן כבר לא עונה על הצרכים שלי. חשוב לי: עוצמה - גם לצרכי תכנות (העיסוק העיקרי שלי, בגדול. מדי פעם משתעשעת קצת עם גרפיקה קלה (ב-Publisher, אבל הגיוני שאתפתח למשפחת Adobe בקרוב) ומעט 3D לעתים (Unity). כ-16" של איכות תצוגה ראויה (אני סובלת מאוד מהמסך ה-liveless של הנוכחי) התכונות שחשבתי עליהן הן +16RAM, 512 SSD, i7 Gen10. אני לא סגורה על המעבד, כי אני לא רוצה להוציא כסף סתם על תכונות שאני לא צריכה. השימוש הוא אינטנסיבי - לפעמים 12 שעות ביום. לא חשוב לי: חיי סוללה משקל (עד 2 ק"ג, אני בדרך כלל לא לוקחת אותו לקמפוס)…
-
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב? 2500-3000 2. מטרות המחשב? לימודים כשאני לא בבית, קצת צפיה בסרטים (720p יהיה נחמד) ואולי איזה משחק בקטנה פה ושם. 3. גודל המסך? ההתלבטות העיקרית היא בין פל עם מסך 7-10 לבין אחד עם 14-15 4. משקל רצוי? מן הסתם כמה שפחות (: 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממומלץ 6. יציאות מיוחדות? אין דרישה 7. בלוטות? עדיף שכן 8. גודל מינימלי של כונן קשיח? 250GB 9. צורב DVD? עדיף, אם כי לא חיוני 6. האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא 7. האם יש לכם העדפה לחברה כלשהיא? אם יש משהו טוב של MSI זה אחלה, כי יש לי אפשרות לקבל עליו הנחה מיוחדת.
-
- 2 תגובות
- 659 צפיות
-