עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by asdasd,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד שישמש את סבתא שלי לנושאים כמו אינטרנט ומשחקי קלפים. אני האמת מתלבט בין מחשב נייד למחשב נייח ולכן פתחתי פוסט דומה בפורום המקביל. אין לי דרישות גדולות מדי, רק שיגיע גם עם חלונות 7 בעברית. אני מניח שאצטרך גם מסך ומקלדת ועכבר חיצוניים. התקצוב כפי שרשמתי הוא עד 2000 ש"ח (עם מסך, למרות שאם זה חורג אפשר קצת), וחשוב שיהיה אמין (יחסית, שלא יהיו תקלות חומרה מפגרות) ויעמוד בגבורה בדרישות הנ"ל, ושהמסך יהי קריא לאנשים מבוגרים.

• 15 תגובות
    • 3.1k צפיות
  2. Started by 2Icon,

זה המחשב שיש לי כיום, נקנה לפני בערך 6 שנים, אך חלקים ממנו (הצורב והדיסק הקשיח) שודרגו קצת מאז: - מעבד Intel Pentium 4 1.5GHz Willamette - לוח אם MSI 845 Pro2-R - זכרון 2x Samsung 128MB PC133 SDRAM - כ. מסך MSI GeForce3 Ti200 - כ. רשת Realtek RTL8139 - דיסק קשיח 120GB - כונן TOSHIBA DVD-ROM SD-M1612 4X - צורב LG DVDRAM GSA-4163B - ספק כח 300W כלשהוא, לא יודע בדיוק איזה (החליף את הספק המקורי שהלך לעולמו אחרי נחשול מתח) בעיקרון המחשב עובד בסדר גמור, רק די איטי. גם המחסור ביציאות USB2 (או יציאות USB באופן כללי) די מפריע. המחשב משמש בעיקר לפיתוח תוכנה, שימושי אינטרנט והאזנה למוזיקה. אני לא משחק במשחקי מחשב חוץ מאולי משחקים קלים יחסית (זומה ודומיו). אני מועניין לשמור על המארז…

• 2 תגובות
    • 619 צפיות
  3. Started by 996,

שלום רצתי לקבל את דעתכם לגבי מפרט שהרכיבו עבורי: 1 Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Box 45nm 825 ש"ח 1 Gigabyte GA-EP45-DS3 Intel® P45 Express Chipset LGA 775 620 ש"ח 1 Geil 4GB Kit DDR2 6400 800Mhz CL 5-5-5-15 390 ש"ח 1 Gainward ATI Radeon 4850 512Mb DDR3 PCIe 849 ש"ח 1 Western Digital 500GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD5000AAKS 293 ש"ח 1 Antec P182B Advanced Super Mid Tower No PSU 785 ש"ח 1 Arctic-Cooling Accelero S1 125 ש"ח 1 Arctic Cooling Arctic Fan 12L Case Fan 40 ש"ח 1 Seasonic S12II-430 Active PFC 430W 390 ש"ח 1 Arctic Cooling Freezer 7 Pro 105 ש"ח 1 הרכבת מחשב במעבדה …

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. שלום חברים, כמו שכתבתי בנושא, זה צריך להיות מחשב חזק עם יכולת להריץ Virtual Machines ותוכנות כמו Eclipse, Visual Studio. אפשר לחרוג מהתקציב אם זה הכרחי. חשוב שהמסך לא ישתקף בשביל לעבוד במקומות עם תאורה מוזרה (רכבת, ליד חלון וכו) מן הסתם חייב להיות אמין. אשמח לקבל המלצות אם למישהו יש. יש כל כך הרבה ניידים בשוק שזה נראה כמעט בלתי אפשרי לבחור... תודה! מיכאל

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by dupo,

שלום לחברי הפורום, אחרי קריאה מסוימת חשבתי ללכת בכיוון של דגמי לנובו החדשים מסדרת T , ההתלבטות היא בין 2 דגמים: T440P ל T540P (SSD אוסיף בהמשך אם יהיה צורך) , המחיר זהה אבל מה, יש הבדל בין הפאנלים שהם להבנתי, אחראים על איכות התמונה והרזולוציה, ה-440p משתמש בפאנל AUO עםAHVA והדגם השני ב- TN display technology (וזה במידה והבנתי נכון את כל הג'יבריש הזה) , בהתאם להבדלים האלה אני חושב על מה ללכת, אינץ אחד יותר או תמונה שאמורה להיות רזולטיבית יותר.. רוצה להגיד לכם שאני אינני מבין במחשבים והכל מבוסס על קריאה שבצעתי, אם אתם רואים הבדלי נוספים אשמח שתעיר את עיניי. המחשב ישמש לכתיבת מאמרים ועבודות (אקמדיות ומקצועיות) , גלישה מרובה וישיבה במשך שעות רבות ביום מול צג המחשב, כמו כן ה…

• 41 תגובות
    • 8.1k צפיות
  6. Started by karelson,

שלום , רציתי לברר איזה כרטיס מסך טוב למשחקים האם GFORCE TO GO של HP או REDON של DELL. אני יודע ש-DELL ו-HP לא מייצרות אותם אלא ATI ו-NVIDIA אבל הן משווקות. בברכה,

• 5 תגובות
    • 831 צפיות
  7. שלום לכולם. אני חדש באתר. מחפש לקנות מחשב בהתאם למפורט בהמשך. לא חשוב לי מראה המחשב חוץ מצבע המארז שיהיה שחור. מעדיף מחשב שקט ככל האפשר בהתאם לתקציב כמובן. לא משנה לי INTEL או AMD. העיקר שיהיה מהיר 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2600 ש"ח מזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)עבודות משרדיות, משחקים חדשים, צפיה בסרטים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.לא אין צורך. רק מארז ותכולתו 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: D…

• 4 תגובות
    • 580 צפיות
  8. Started by zuismanm,

תקציב מאוד מוגבל - אד 1500 (מתנות יום מולדת לבן קתן ;D ) כולל מסך. שאלה - אם בכלל זה שבה לקנות מחשבי בסכום כזה? דרישות מאוד מינימליות - מחשב בחדר ילדים[list type=decimal] [*]אופיס [*] אינטרנט [*] מוזיקה [*]משחקים "קלים" - בעיקר מאתרי WALLA/NANA [*]אם אפשר - להוריד סרטים ממצלמה וידאו ועריכה מעוד בסיסית (גם גרס VEGAS של לפני 3 שנים - שאני מריץ כרגע בחשב שלי מעבודה (בן 3.5 שנים) - מספיק בשבילי יש כל מיני מחשבים "במבצע" ב900-1000 שקל (למשל בIVORY). אד כמה הם סבירים?

• 19 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. Started by eldarheat,

דבר ראשון האם מומלץ להוסיף מהמחשב הישן את הזיכרון שנמצא בו למחשב החדש לתוספת ביצועים? יש לי לוח אם [h=1]Intel® Desktop Board DG41WV[/h]אין לי מושג איפה בודקים כרטיס זיכרון, אבל אני כמעט בטוח שהוא מסוג DDR3 והוא 2GB [h=1]. מה התקציב המקסימאלי? 5k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (fifa, 2k, assisan creed, call of duty..) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני חושב ש1440x900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי…

• 3 תגובות
    • 830 צפיות
  10. Started by GRiM,

יש לי פנטיום 3, 600 מג"ה. אני מעוניין לשדרג אותו, אני רוצה לשדרג אותו בכמה חלקים (כלומר, בשדרוג הראשון בין 1000 ל-1500 ש"ח ולאחר חודש-חודשיים עוד שדרוג של משהו אחר). אני צריך לשדרג את הלוח אם והמעבד. האם אני יכול לעשות זאת וששאר החלקים יעבדו? זה המחשב: http://planet.nana.co.il/miky48/mycomputer.htm

• 8 תגובות
    • 819 צפיות
  11. Started by aloneg,

האם כדאי לקנות מחשב נייד בחול (קנדה) או בארץ??? ובכל מקרה איזה חברה ודגם מומלץ (בסביבות ה 799$)

• 6 תגובות
    • 786 צפיות
  12. אני מחפש מחשב נייד לשימושים שהוזכרו בכותרת ואולי טיפה משחקים. בגדול אין לי העדפות מיוחדות, רק כדאי שהוא לא ישקול מעל 3 ק"ג ועדיף עם צורב DVD. בנוסף, אני רוצה שהמחשב יבוא עם windows vista. הציעו לי את המחשב ‎Acer Aspire 5520-5a2g16 ב-4,400 ש"ח בעוד שראיתי שהוא בד"כ עולה 5,000 ש"ח ויותר? מה אתם אומרים על ההצעה הזאת? ואיך היא ביחס למעבדי אינטל?

• 3 תגובות
    • 666 צפיות
  13. Started by yehieldn,

שלום לכולכם, אני חדש באתר ואשמח לקבל את חווד דעתכם על המחשב שאני עומד לקנות באתר Nextop. המחשב הוא בעיקר לשימוש סטודנטיאלי שיחזיק מעמד לטווח ארוך הכולל בין היתר מהירות ויציבות. התקציב הינו עומד על כ- 4,500 ש"ח. Dell Latitude E5500 http://www.nextop.co.il/pl_product~LAP-DE124~2~0.htm מפרט טכני: מעבד- Intel® CoreTM CORE 2 DUO Processor 2.4GHz P8600, 3MB L2 Cache 1066MHz מסך רחב 15.4 WXGA 1280 X 800 רזולוציה כרטיס מסך Intel® Graphics Media Accelerator X4500HD Up to 256MB shared memory דיסק קשיח 320GB Hard Drive Serial ATA 7200RPM זכרון פנימי 4GBMB DDR2 800MHz with dual channel Memory משקל 2.89Kg (עם סוללת 6 תאים) אחריות שלוש שנים אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית וכמובן אם…

• 4 תגובות
    • 812 צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימלי? 6500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים כבדים / גרפיקה / מסחר יומי בבורסה. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). photosop באופן תדיר. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? BENQ FP93GX יוחלף למסך FULL HD מחפש המלצה. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? CRYSIS 1/2 , GTA IV, DIRT3 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהו…

• 1 תגובה
    • 834 צפיות
  15. אוקיי,אז זה המפרט שלקחתי מksp: מעבדי ?AMD Athlon64 3800+ (S-939) X2 DUAL CORE לוחות אם למעבדי ?AMD ABIT KN8 Ultra S-939, nForce4U,GBL,SATA II זכרונות DDR 400 1GB 400MHz Corsair (Value) CL2.5 (512X2) דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL 160GB SATA II 7200RPM 8MB כרטיסי מסך GIL Forsa 7800GT 256MB Dual DVI, VIVO כרטיסי קול 5.1 channel audio-out S/PDIF צורבים DVD Recorders LG 4167B +x16 -x8 Dual x6 (EC) ציוד רשתות On Board 1000 מארזים HEC Compucase CI-6A21 400W מקלדות 2 Lang. עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים 400 W מסכים None מחיר 6056 ¤ עכשיו,אני לא ממש מבין בספקי כח,מארזים וכדומה... אשמח לדעת אילו רכיבים אני צריך לשפר פה,חשוב שיהיה מksp. יש לי אפשרות להוס…

• 10 תגובות
    • 749 צפיות
  16. Started by Oranl,

היי, הנייד מדגם Sony Vaio VGN-TX850P נפל בעודו פועל (מישהו נתקע בכבל חשמל ומשך את המחשב ישירות אל הקרקע). מאז הוא לא עובד. לא נדלק. אין שום תגובה ללחיצת כפתור ההפעלה. אפילו לא חצי סיבוב של מאוורר. פירקתי את המחשב, לבדוק אם משהו השתחרר/נשבר והכל נראה תקין ושלם. בדקתי עם מולטימטר את שקע ההטענה ואת כבל ההטענה והמתחים תקינים. כששיחקתי עם פאנל הכפתורים הקדמי ועם החיבורים שלו ללוח הייתה שנייה שהמחשב נדלק אבל מיד נכבה חזרה. חשבתי אולי הבעיה בפאנל הזה ולרכוש חלק חלופי כזה.. מה דעתכם? מה יכולה להיות הבעיה? נקודה נוספת היא שאי אפשר אפילו להוציא את החומר מהכונן הקשיח, כי הוא מחובר למחבר הזה :s07:

• 10 תגובות
    • 4k צפיות
  17. Started by נתנאל מליחי,

https://www.wellcom.co.il/14395 שלום לכולם, אשמח לשמוע הצעות לשיפור בחלקים ובמחיר .

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  18. שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב חדש... יעודיו: א. הרצת משחקים יחסית כבדים, כלומר שלא אחרי שנה אני כבר לא אוכל להריץ משחקים. ב. בעל אופציה לשדרוג עתידי. ג. ללא מסך (נקנה כבר בנפרד). ד. מבחינת רעש, זה לא ממש מפריע לי, אבל אני לא רוצה טרקטור. ה. בא לי להתנסות בהרכבת המחשב מScratch, כלומר להזמין את החלקים אליי הביתה ולהרכיב - האם זה בר קיימא ? ו. HD עם נפח גדול יחסית, אני פריק של מוזיקה ויש לי המון (and keep counting...). טווח המחירים: 4500, עם אפשרות לגלישה עד 5000 (מומלץ שלא ).. אשמח לתשובות, נעם.

• 8 תגובות
    • 803 צפיות
  19. Started by OmerCSC,

שלום, אני מחפש מחשב נייד ללימודים, צפייה בסרטונים וסרטים פה ושם, Office ולפעמים עיצובים של תמונות וסרטונים. בעיקר שירוץ ולא יתקע בכלל. ntel® Core™ i7-10510U Quad Core Processor, 8M Cache, 1.8 GHz up to 4.9 GHz זיכרון 8GB (4GB DDR4 2400MHz Onboard + 4GB DDR4 2400MHz), up to 12GB כונן קשיח 512GB M.2 SSD PCIe G3x2 NVMe תצוגה 15.6 Inch 16:9 FHD (1920x1080) LED Backlight 60Hz Anti-Glare Panel with 45% NTSC, 200nits מאיץ גרפי NVIDIA® GeForce® MX250, with 2GB GDDR5 VRAM או יצרן Asus דגם …

• 4 תגובות
    • 821 צפיות
  20. מה צריך: מחשב+מסך דק+מקלדת+עכבר+רמקולים סבירים. הדרישות: שיוכל להפעיל משחקים.

• 1 תגובה
    • 608 צפיות
  21. טוב אז ככה .. יש לי עכשיו תקציב של פחות או יותר של 4.5K בשביל להשקיע במחשב לגיימינגן רציני כמובן אחרי שהשקעתי המון זמן בלקרוא את רוב הדברים בפורום הגעתי לכמה מסקנות ( הכל פתוח לא סגרתי שום דבר ועוד לא קניתי .. הרי אני פונה בשביל לקבל תמיכה ועזרה ממכם נכון ? ) מעבד - עדיף לי ללכת על I5 2500K עם מכפלה פתוחה ככה שאוכל לעשות OC שאני ארצה במקום ה I7 2600K כי הבנתי אם אין לי שימוש ברנדרים חזקים אז אין לי שימוש ממשי בו ואז זה יהיה כסף מבוזבז .. פה מדובר על 400 ש"ח הבדל בכסף שהייתי שמח שיילך לחלק אחר שאני דווקא כן מעדיף להשקיע בו יותר בשביל שקט נפשי בעתיד .. למשל ב כמ .. ( לפי הבדלי מחיר של קיי אס פי ) לוח אם - פשוט יש המון מאמרים שמדברים על P67 או על Z68 .. למרות שאני יודע מ…

• 0 תגובות
    • 606 צפיות
  22. Started by tini,

היי אני מנסה לעזור לחבר לבנות מפרט למחשב המיועד לצרכי צילום עיקר התוכנות המופעלות על המחשב : פוטושופ ,לייט רום ומידי פעם אפטר אפקט מה שחשוב לו זה אמינות מבחינת חלקים , מהירות עבודה ומחשב שקט . זה המפרט אשמח לשמוע תגובות ! מעבד Intel Core i5-750 Tray ₪922 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=I5-750Tray לוח אם Asus P7P55D ₪869 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=P7P55D זיכרון Kingston DDR3 2048MB 1333Mhz CL 9-9-9-27 ₪333 כמות:2 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=23752 כרטיס גרפי Asus nVIDIA GeForce GTS 250 1024MB DDR3 PCIe ₪815 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=32201 מארז ללא ספק Antec Sonata III ₪358 כמות:1 http://www.skypc.co.il/pro…

• 6 תגובות
    • 712 צפיות
  23. אז ככה, אני בארה"ב קצת לפני פסח ואני מתכנן לשדרג את המחשב, הצרכים שלי הם כאלה, מחשב שיחזיק את המשחקים שיוצאים בימינו (תפקידים בעיקר) ומחשב שדרכו אני אוכל להקליט כלי נגינה ברמה סבירה (עוסק במוזיקה) כרגע יש לי ATHLON XP 2800 עם 2.1 גיגה הרץ, 512 זיכרון 160 דיסק קשיח, וכרטיס מסך NVIDIA GFORCE 5700LE אני רוצה לקנות ב500 דולר פלוס מינוס, מעבד חדש, עוד זיכרון RAM כרטיס מסך שיספק וכרטיס קול שאני אוכל להקליט דרכו... מה כדאי לקנות? והאם לדעתכם יש דברים אחרים שאני אצטרך בשביל מחשב לצרכים הנ"ל? תודה מראש, דניאל.

• 3 תגובות
    • 574 צפיות
  24. Started by corneli,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8.5K, אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר MMO's, Dota ומשחקי Open world 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 27 אינצ' 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? הגודל פחות קריטי, מעדיף לא צבעוני 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …

• 6 תגובות
    • 3k צפיות
  25. שלום לכולם, יש לי כרגע מחשב לפי שנקנה לפני 3-4 שנים בערך. מעבד : Intel® Core i5 CPU 750 @ 2.67GHz (4 CPUs), ~2.7GHz לוח אם : גיגה בייט P55-US3L זכרון : 4 ג'יגה של crucial DDR3 כרטיס מסך : נקנה לפני חודשיים : AMD Radeon R9 200 Series מסך : די ישן אבל עדיין מתפקד בצורה מעולה Samsung T220P מארז ותיק : Aurora 3D של גיגה גייט. הקירור על המעבד איכותי ואני ממש לא זוכר של מי. ספק : coolermaster הארדיסק של WD BLUE 500 GB ועוד הארדיסק שמשמש בתור גיבוי לתמונות סרטים וכו לאיפה אפשר לשדרג את המפרט הזה ?! אין לי מושג כי המון השתנה בשנים האחרונות והלכתי לאיבוד. את המסך אני לא רוצה לשדרג. חשוב לי שקט. כי כרגע בזמן מאמץ המחשב קצת רועש. לצערי. אני חייב לציין שהמחשב קצת כבד ול…

• 19 תגובות
    • 2.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.