ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,387 דיונים בפורום זה
-
שלום, מכירים מקום כזה באיזור ראשון - רחובות? כמה זה אמור לעלות? הבנתי שיש גם חריטה, מה ההבדל ומה עדיף?
-
- 1 תגובה
- 756 צפיות
-
-
עיקר השימושים של המחשב הם משרדיים - office, אינטרנט, מוזיקה וכו. אין צורך בציוד היקפי כלשהו ורצוי שהמחשב יגיע עם הוינדוז. אשמח להמלצות ----- עריכה- תשובות לשאלות מחוקי הפורום: גודל המסך: 15" רזולוציית המסך: אין חשיבות דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן. רצוי שיחזיק לפחות 3-4 שעות ללא טעינהֿ גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין באמת צורך ב SSD. כונן של 500GB או טרה יספיק. אני לא בטוח מה ההבדל במכירים היוםגודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אין באמת צורך ב SSD. כונן של 500GB או טרה יספיק. אני לא בטוח מה ההבדל במחירים היום האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חובה האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן האם יש ל…
-
- 1 תגובה
- 614 צפיות
-
-
אהלן חברים, יש לי מעבד מחשב ישן עם מעבדה Intel(R) Core(TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz וכרטיס גרפי חדש : ASUS ROG Strix GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 Advanced Edition VR Ready DP HDMI DVI Gaming Graphics Card (ROG-STRIX-GTX1070TI-A8G-GAMING) האם השילוב יכול לעבוד?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
אני צריך עזרה בהרכבת מפרט שהשימוש העיקרי שלו הינו משחקי ה-Counter-Strike, שהם CS 1.6, CZ ורצוי גם CS:S החדש. החלקים שיש בהם צורך הם: מעבד, לוח אם, זכרון פנימי, כרטיס מסך, דיסק קשיח, מארז וספק כוח, רצוי גם לנסות להכניס DVD-RW. כמעט שכחתי, התקציב עומד כרגע על 2500 ש"ח [רצוי מאוד שלא לחרוג]. שבת שלום!
-
- 1 תגובה
- 594 צפיות
-
-
שלום לכולם, קודם כל השאלון: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית בלבד * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? מסך מאט, עדיפות ל-13.3 אבל אפשר גם 15.6 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) חסר חשיבות * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? חסר חשיבות * משקל רצוי? אם יש משהו שעומד במחיר המשקל לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן …
-
- 1 תגובה
- 704 צפיות
-
-
אני מתלבט...בין אם לקנות עכשיו מחשב טוב...או שזה לא הזמן?... כי שמעתי על המרובעי ליבה...והDX10...אז אני מתלבט...(ענו לי עלזה ) עכשיו בכל מקרה אני צריך מפרט ללא מסך...לא יקר..כמה שפחות...למשחקים..לתוכנות כבדות...סרטים וכמה פעולות ביחד...וכו'..האם הויסטה תעבוד על המפרט הזה כמו שצריך? גג 4000 (אני יודע שזה קשה ) ממ הכינו לי את המפרט הזה : (אם יש שיפורים או הצעות...או הסברים...שפכו הכל..סומך עליכם לוח אם GIGABYTE GA-945P-S3 - ¤566.00 מעבד Intel Core 2 Duo E6300 Box - ¤1,030. כרטיס מסך LEADTEK WinFast PX7600GT TDH 256MB - ¤816.00 twin512667 זיכרון TWINMOS 512MB DDR2 667MHz Cl5 5300 X2 מארז Sunbeam Transformer BLACK/BLUE + 400w דיסק קשיח Westren Digital WD1600JB 160GB הכל…
-
- 1 תגובה
- 620 צפיות
-
-
התקציב היה 4000 שקל Gigabyte GA-EP43-DS3L (775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1066, PCI-E Kingston ValieRam 1GB DDR II 800 פעמיים Pioner DVR-216DBK DVD +RW x20 Black Sata Chieftec Mesh Series Midi-Tower Black Case CG-01B-B-OP הרכת חבילה Seagate Barracude 500GB 7200RPM 32MB Sata II Intel Core 2 Quad Q6600 2.4Ghz 8MB Cache s775 1066MHZ Creative SBS A30 2.0 Channel Speakers GoldenTiger 550W PSU With 12cm Fan20+4pin Zotac 9800GTX+ 512MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 Arctic cooling alpine 7 gt cpu fan for s775 והוספתי גם מאורר 9cm למארז יצא סה"כ 3770 אצל KSP איך זה?
-
- 1 תגובה
- 527 צפיות
-
-
שלום לכולם! לאחרונה הצ'ופצ'יק שמחובר ללוח האם שמחברים אליו את המטען, נשבר לי בנייד מדובר בנייד יחסית ישן - Asus W5F למישהו יש מושג איפה אני יכול לקנות DC Power Jack חלופי? חיפשתי באיביי ולא מצאתי מישהו שעושה משלוח לישראל, ולצערי גם לא מצאתי מישהו שמוכר בארץ.... אשמח לעזרתם!
-
- 1 תגובה
- 864 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 שח - כמה שפחות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השמעת מוזיקה בחנות בעזרת youtube - צריך שadblock יעבוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן רצוי win10 כי מ…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, ב-2015 קניתי מחשב נייד 14" Dell Vostro 5480 touch עם דיסק 256 SSD וזיכרון של 8GB. אני עצמאי ומשתמש בו לתוכנות אופיס ולצפייה בסרטים מידי פעם. רוב האיחסון שלי חיצוני (עד היום השתמשתי בשליש מקיבולת האכסון שלו). בעידן טרום קורונה הייתי מסתובב עימו הרבה. לאחרונה החל להיות איטי והחלטתי להעבירו לאימי. אני מעוניין לשדרג למחשב דומה, בלי הטאץ ועם מסך מט. חבר שמבין הציע לי את המחשב הזה (המחיר שלו מעולה): מחשב נייד "14 Dell Vostro 5402 i5-1135G7 בצבע אפור, כונן 256GB SSD, זכרון 8GB ומ.גרפי Intel® Iris® Xe Graphics אשמח לחוות דעת עליו - האם יוכל לשמש אותי ל-6 שנים הבאות לפחות? האם זיכרון של 8GB עדיין נותן מענה טוב בעשור הנוכחי? אשמח גם להצעות אח…
-
- 1 תגובה
- 665 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס כרטיס מסך - יש לי כרטיס מסך nvidia rtx 3060ti 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו…
-
- 1 תגובה
- 506 צפיות
- 1 follower
-
-
בס"ד, צהרים טובים לכולם. ברצוני ליקנות מחשב חזק למטרות גיימינג בינוני-כבד . 1. מה התקציב המקסימלי? 4,000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)משחקים כבדים א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. גלישה , הורדות , והכי הכי הכי חשוב - משחקים. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? מסך 22 אינץ' 1920 על 1080 * באיזה סוג משחקים תשחקו? משחקי הפעולה החדשים ביותר / שיצ…
-
- 1 תגובה
- 680 צפיות
-
-
אז ככה...ראיתי שבנים פה מפרטים ממש ממש טובים בסכום כזה. (לא כולל מסך כמובן!) היה בו ג' פורס 6800 128 ראם 120 ג'גיה 512x2ראם וamd 3000 מה שאני זוכר אני צריך תכינו לי מפרט כזה מבוסס amd שוב אבל הפעם (בלי מסך,רמקולים,מקלדת,סי די רום,ושלא יהיה צורב די וי דיו,רק צורב רגיל.) אה ושיהיה עכבר אופטי חמוד לא יקר בכלל.אני אשמח עם הסכום יגיע ל5500 אלף שקל תודה!! דבר אחרון אשמח עם תגידו לי איזה לוח אם טוב ל intel p 4 3000 1 cash איזה ספק כוח מתאים ואיזה קירור מעבד גם מתאים ושלא יהיה יקר כי חבר שלי רוצה שני מפרטים אחד של אינטל ואחד של amd שכוללים כעקרון את אותו חומרה בפנים (כגון:כרטיס מסך ג' פורס 6800 ו120 ג'גיה בלה בלה ...בהנתם חח ) המון המון המון תודות לעוזרים תודה!
-
- 1 תגובה
- 645 צפיות
-
-
-
שלום חברים , פעם בכמה שנים (בערך 10 שנים) אני קונה מחשב חדש. מה שחשוב לי הוא : 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 8000-9000 ש"ח . 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ועבודה שוטפת . 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק מקלדת ועכבר אלחוטיים . 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שקט ורצוי קירור מים 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? בלי אורות ומעדיף מארז MID TOWER 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין…
-
- 1 תגובה
- 5k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום אני צריך מפרט לגלישה באינטרנט,מוזיקה וסרטים בעיקר לפעמים משחקים, בדר"כ משחקי אימולציה ככה שאני צריך כרטיס מסך שיריץ לי משחקים על MED שקט לא חשוב, אבל מומלץ נפח די חשוב(250+) אבל עדיף כמה שיותר אם יש סט אלחוטי מומלץ של מקלדת ועכבר ב150 בערך אז זה יהיה נחמד, אבל אם לא אז סט חוטי... עדיף מחנויות במרכז(SKYPC,FOXPC או IQPC) (ואם אפשר, תרשמו באיזו חנות הרכבתם את המפרט) תודה מראש, אלמוג נ.ב אפשר חריגה קטנה.. אבל לא יותר מדי
-
- 1 תגובה
- 669 צפיות
-
-
אהלן אנשים , אני מבקש מפרט למחשב בתקציב של 5000 שקל כולל מסך , רמקולים , עכבר ומקלדת . המחשבים למשחקים , גלישה באינטרנט , סרטים והשימושים הרגילים . אם אפשר להכניס מעבד של אינטל זה יהיה מעולה . שיהיה צורב DVD . 2 ג'יגה של זיכרון (כדי שלא נצטרך אחר כך לשים) המסך שיהיה 17 אינץ. זהו . תודה רבה !!
-
- 1 תגובה
- 497 צפיות
-
-
אחותי צריכה מפרט למחשב בתקציב של 1000 ש"ח המחשב נועד לאופיס, אינטרנט ושטויות כאלו.. אם יש אפשרות לבנות מפרט בתקציב הזה ולכלול כרטיס מסך זה יהיה עדיף לא צריך מסך או כל ציוד נלווה אחר. תודה!
-
- 1 תגובה
- 589 צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפשת לקנות מסך LCD 12.1 XGA למחשב נייד X61S של LENOVO במקום מסך שנשבר. כל עזרה תתקבל בברכה, לידיה
-
- 1 תגובה
- 590 צפיות
-
-
אהלן כולם, פרסמתי פוסט אחר לגבי התייעצות בין DDR4 ל-DDR3. פה אני רוצה לשאול משהו אחר בלי קשר. אני מנסה להרכיב מחשב לצורך הפקה מוסיקלית של תזמורת סימפונית בmidi, עם ספריות דגימה מאוד כבדות. יש לי כמה כיוונים אבל אני מאוד לא סגור על מה ללכת: 1. מעבד - נראה לי ש i7 core 5820K 2. זיכרון - 32 ג'יגה DDR4. השאלה על איזה זיכרון אתם ממליצים, של איזו חברה ואיזו מהירות? ראיתי בחנות שמוכרת אודיו שהם מוכרים במהירות 2133 3. לוח אם - חשוב לי מאוד שיתמוך באפשרות להרחבה ל64 ג'יגה RAM. אין לי עדיפות לחברה מסוימת. 4. כונן קשיח - יש לי כבר Western Digital Black, אני רק צריך SSD של 120 ג'יגה למערכת הפעלה 5. מארז וספק כוח - האמת שלא ממש חשוב לי שיהיה שקט במיוחד, רק שיהיה מארז נורמלי ולא מתפרק …
-
- 1 תגובה
- 847 צפיות
-
-
שלום מחפש מחשב נייד עד 4000 ש"ח לסבא שלי. שימוש : וורד, אינטרנט , SKYPE, מוזיקה , סרטים אם אפשר חנות מומלצת באזור חיפה והקריות. תודה רבה לכל עוזר.
-
- 1 תגובה
- 653 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רק משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Gta v The witcher 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מבקש מסך 24 של דל -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות …
-
- 1 תגובה
- 730 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, הנוכחי כבר בן 8 (: להלן השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה בסרטים, אינטרנט, תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח רגיל 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ו…
-
- 1 תגובה
- 943 צפיות
-
-
שלום, אני עובדת עם פרימייר Cs5 ומתעדת ללמוד ולעבוד עם תוכנת תלת מימיד (טרם החלטתי איזה). אני עומדת לקנות מחשב והציעו לי את המפרט הבא. הבנתי שהמפרט מעולה אך חלק מהאנשים שהתייעצתי איתם אמרו שהכרטיס מסך לא מספיק חזק לתלת מימד וכדאי לי להחליף לNVIDIA Quadro FX 580 או לכרטיס Quadro FX 1800. האם באמת כדאי לשנות את הכרטיס מסך לאחד מהשניים הנ"ל? ואם כן לאיזה מהם עדיף? (מה ההבדל?) להלן המפרט: לוח אם GUGABAYTE X58-UD3R מעבד I7 – 930 דיסק קשיח W.D 1000 GB SATA 6 GB זיכרון קינגסטון מהירות 1333 כרטיס מסך GIGABYTE GeForce GTX 470 מארז + ספק של Antec צורב SATA תוצרת סמסונג מסך 24" U2410 UltraSharp Black Monitor 1920X1200. מערכת הפעלה של win תודה!
-
- 1 תגובה
- 792 צפיות
-
-
מעבדי אינטל Core 2 Quad Q9550, 1333Mhz, s775, 12MB לוחות אם למעבדי אינטל ASUS Maximus II Formula s775 1600Mhz, Intel P45, DDR2 1200, 2xPCI-E 2.0, HDAudio, 1394a, 2xGBL זכרונות DDR II 1066Mhz 2x2GB Kingston HyperX CL5 דיסקים קשיחים Western Digital 640GB 7200RPM, 32MB, SATA II כרטיסי מסך ASUS HD 4850 TOP 512MB GDDR3 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E 2.0 none צורבים LG GH22LS40 DVD±RW x22 Black LightScribe Sata Retail none מאווררים וגופי קירור Thermaltake MaxOrb EX 120mm CPU Fan מארזים Thermaltake Armor+ MX VH8000BWS (No PSU) ספקי כוח Enermax PRO82+ 525W Active PFC 12cm Fan זה המפרט שהרכבתי ורציתי לדעת אם כדאי לשנות משהו או לשדרג רכיבים מסוי…
-
- 1 תגובה
- 507 צפיות
-