ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,457 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני סטודנט למדעי המחשב וצריך לקנות מחשב חדש ללימודים. בנוסף אני מחפש מחשב שמסוגל להריץ פיפא 16 טוב (המשחק היחיד שאני משחק בו) - חשוב לי שהוא יריץ אותו טוב גם בשנה-שנתיים הקרובות ולכן צריך כרטיס מסך נורמלי אני מתלבט בין שני הלפטופים האלו : http://ksp.co.il/?enter_zap=1&store=shipment&uin=30105&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap - קל משקל , סוללה חזקה , כרטיס מסך טוב, מעבד חסכוני אך חלש יותר https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=15061 - מעבד חזק, כרטיס מסך טוב, כבד יחסית ויקר האם ההבדל בין ה-GT940 ל-GTX960 משמעותי? שמתי לב שיש גם הבדל בין המעבדים התקציב שלי הוא די מוגבל ( 4500 ש"ח) והלפטופ השני…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני קונה מחשב חדש מבוסס E6600 בשבועיים הקרובים. ייעודו של המחשב הוא גיימינג כבד. יש לי התלבטויות רבות בקשר לכמה רכיבים, אז אשמח אם תציעו מפרטים העומדים בקריטוריונים הנ"ל ואוכל ללמוד מכך לקניית המחשב: - מעבד: E6600 - מסך LCD 19" - ציוד היקפי (מקלדת, רמקולים 2.1, אין צורך בעכבר) - צורב DVD+כונן דיסקטים - מחשב שקט, ספק כוח איכותי ולא גבולי (אפשרות לשידרוגים עתידיים) - מחיר: עד 10,000 ש"ח
-
- 5 תגובות
- 634 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד חדש תמיד החום שלו שנוגעים היה גבוה היום עשיתי בדיקה ורשום לי 63 מעלות המחשב עובד חלק ובלי רעשים מה עושים ? http://www.up2me.co.il/v.php?file=25327115.jpg
-
- 3 תגובות
- 779 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 2800ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עריכת וידאו , משחקים כמו FIFA CSGO א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - פוטושופ, סוני וגאס -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא. …
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
עבר הרבה זמן מאז שקניתי מחשב והלכתי לאיבוד בין כל החידושים שיצאו... אני צריך מחשב שישמש למשחקים, סרטים (כרגע הוא לא מחובר לטלוויזיה אבל אולי בעתיד) וכמובן אינטרנט אני לא גיימר כבד, אבל חשוב לי שכל המשחקים יפעלו גם אם לא באיכות המקסימלית שלהם. אני מעדיף מעבד אינטל על פני AMD ובכרטיס מסך NVidia על פני ATI מסך LCD אני צריך גם מערכת הפעלה, יש טעם להשקיע בויסטה או ש-XP מספיק לשימושים שלי? לא צריך רמקולים אני אשתמש באלה מהמחשב הקודם. בקיצור... מעבד, לוח אם, זכרון, הארד דיסק, מארז, צורב DVD, ספק כוח ומסך. צריך לבחור קירור למעבד ולמארז או שזה כלול כבר? ועוד משהו, שהמחשב יהיה שקט אפשר לחרוג טיפה בתקציב אם זה שווה את זה תודה ענקית
-
- 7 תגובות
- 673 צפיות
-
-
ערב טוב, יש לי מחשב יותר משבע שנים 04/2003 (ממש סוס - Gforce4MX;Intel Pentium4; 2.4GHz;H.D:80GB;RAM:768MB) והגיע הזמן להחליף גם אותו. כמו שהוא סחב כל כך הרבה שנים אני רוצה לבנות משהו חזק עד 4000 ₪ שיחזיק לשנים הבאות. חשוב לציין שאני משתמש במחשב בעיקר ל: צפייה בסרטים ובטלוויזיה, Office, עריכת מדיה ברמה חובבנית ומשחקים אבל לא יותר מידיי חדשים (CS, HL וכאלו..) הידע שלי הוא דיי בסיסי ולכן מהבוקר קראתי קצת והצלחתי לבנות מפרט כזה (מצוין לפי הדגם ואחריו הפרמטרים העיקריים): לוח אם של GIGABITE מדגם GA-P55A-UD3 P55;i5;4xDDR3;2xUSB3;2xSATA3;CrossfireX מעבד מדגם Intel® Core™ i5 2.8GHz;8MB;64Bit;i5-760;tray זיכרונות של OCZ מדגם OCZ3G1333LV4GK DDR3;2x2GB;1333MHz;Gold כונן קשיח של Weste…
-
- 8 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום כולם אני יודע שאני טיפה חופר אבל אני רוצה להזמין את הטוב ביותר ושלא יהיו פדיחות. רוצה לדעת אם צריך לעשות שינויים אחרונים ומה אתם חושבים על המפרט הזה + מארז Gigabyte Aurora 3D הדגם הפחות יקר + כונן של Lite-On שקניתי במיוחד באיביי כי הוא צורב מיוחד משחקים לאקסבוקס. [table][tr][td][table][tr][td]מעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray כמות: 1 מחיר: ₪956[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]ZALMAN 7000V Al SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 מחיר: ₪46[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם:[/td][/tr][/tabl…
-
- 4 תגובות
- 865 צפיות
-
-
אני מבקש מפרט למחשב עבור עבודה משרדית (פתיחת תוכנות רבות בו זמנית), במיוחד תוכנות שרטוט כמו אוטוקאד ותוכנות תלת מימדיות, ודרישה משנית למשחקים לא כבדים. המפרט ללא מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך. התקציב הוא עד 4500 ש"ח. חשבתי על מעבד קונרו E6300. לפחות זיכרון של ג'יגה ראם ב-DUAL CHANNEL, אם אפשר יותר יהיה טוב. בלוח אם אני לא מבין. כרטיס מסך..נראה לי שאני לא צריך יותר מ-6200 או 6600. אני מוכן להשקיע 500 ש"ח על כונן קשיח Western Digital 250GB SATA II 16MB 7200RPM WD2500KS צורב די.וי.די. ומארז שאני לא מבין כ"כ בזה. ספק סטנדרטי שבא עם המארז יחזיק את כל העסק או שיש צורך לקנות ספק אחר? תודה מראש לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 707 צפיות
-
-
אהלן, שאלה פשוטה, אני מחפש נייד של DELL ואני עדיין לא יודע מה מי ומו, איפה המקום האמין והטוב ביותר לרכוש DELL??? תודה.
-
- 3 תגובות
- 679 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם , עריכה: מצטער על החפירה בבעלותי hp pavilion dv 6 6040ej , שקניתי בעזרת ייעוץ מעולה מהפורום היקר . מערכת הפעלה win 7 64 bit לפני שלושה חודשים , המחשב הפסיק לזהות את המצלמה , מה שגרם למסכים כחולים . מאחר והמחשב היה באחריות לקחתי אותו לתיקון שלשום (כן , לקח לי זמן ) . שם הטכנאי אמר לי שהמחשב צריך לעבור פרמוט - אכן הם פרמטו אותו ( בעזרת תוכנת HP ) . עדיין התקלה נמשכה ( המחשב לא זיהה את המצלמה - כולל במנהל התקנים ) לאחר פרמוט מלא ( מחקו גם את כל התוכנות של HP) , התקלה נפתרה . אמרתי לטכנאי שיתן לי להחליט אם להתקין אותם או לא . כרגע אני עומד עם מחשב נייד שפשוט טס לעומת מה שהיה קודם : 1. לפני הפרמוט היה 118 תהליכים , עכשיו יש 50 2.הבוט פשוט עף (מהיר מאוד ביחס לק…
-
- 3 תגובות
- 950 צפיות
-
-
חבר שלי מעוניין לקנות מחשב חדש ולהשתמש בכרטיס המסך שכבר יש לו ( Quadro FX1800 )עבור הSOLIDWORKS, אשמח למפרט שיהלום את העניין ויספק לו ביצועים טובים . מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית וSOLIDWORKS לשימוש מזדמן 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב מ…
-
- 0 תגובות
- 891 צפיות
-
-
היי! אני מהנדס במקצועי לכן אני משתמש בתוכנות כמו MATLAB. כרגע אני משתמש ב IBM T42 שהוא די ישן עם דיסק קשיח פצפון ומעבד סנטרינו חלש ולכן אני מעוניין בשידרוג. בנוסף המחשב אמור לשמש אותי לצפייה בסרטי HD ואני גם די מעמיס משחקים. רציתי לדעת אם המחשב הזה (Toshiba A500-1HK) טוב למטרות אלו מכל הבחינות, גם מחיר (כלומר האם אפשר למצוא מחשב זהה או דומה ביכולות במחיר נמוך יותר ואיפה). בנוסף רציתי לדעת אם בשביל המטרות שציינתי אפשר אולי להתפשר על מחשב Toshiba A660-134. בעיקרון המפרט שלהם זהה אך למחשב הראשון יש 6 ג'יגה זיכרון RAM לעומת השני בעל 4 ג'יגה זיכרון RAM. המחירים הם בסביבות 5700 לראשון ו5400 לשני. אציין כי אני רוצה מחשב חזק שיחזיק להרבה זמן בסביבות 4-5 שנים של שימוש רצוף ולכן אנ…
-
- 1 תגובה
- 597 צפיות
-
-
מיועד לעבודה משרדית, פחות למשחקים, כלומר שיריץ משחקים ישנים כמו HL2 ברמה סבירה, מסך שיהיה 14 אינג' כמו שנאמר עם מצלמה מובנית טובה תודהההה
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בשביל חבר. לא למשחקים כבדים מידי (COD2 מידי פעם, לא יותר לפי דעתי). אין צורך במסך או בציוד היקפי. חובה מחנות באזור חיפה, רצוי KSP. זה מה שאני הרכבתי: מעבדי אינטל Price Units Total Pentium E2140, Bus800Mhz, s775, 1MB, DualCore 460 1 460 לוחות אם למעבדי אינטל ABIT Price Units Total IL9 Pro s775 Conroe, Intel 945P, DDRII 667, PCI-E 410 1 410 זכרונות DDR II 667 Price Units Total 1GB Starex 205 2 410 כרטיסי מסך eVGA Price Units Total 8600GT 256MB GDDR3, HDTV, 2xDVI, PCI-E 770 1 770 דיסקים קשיחים Hitachi Price Units Total Deskstar 160GB SATA II 280 1 280 צורבים LG Price Units Total DVD±RW GSA-H50NB Beige 185 1 185 מארזים HEC Price Units Total HEC Compucase C…
-
- 4 תגובות
- 583 צפיות
-
-
הדגם של הזכרון הוא: זה 2 ג'יגה Samsung M471B5673FH0-CH9 DDR3-1333 תודה לעוזרים חשוב שיהיה אותו דגם ואם לא אז רק חברה שונה אך כל התזמונים והמהירות שיהיו שווים ..
-
- 6 תגובות
- 946 צפיות
-
-
שלום! אני זקוק לעזרה די דחופה, ברשותי מחשב HP pavilion 1450-us המחשב נדלק לכמה שניות לא מופיע דבר על המסך וישר נכבה, ז"א קורס כולל נורית ההטענה של החיבור למטען מהי הבעיה? האם זה ספק כח או לוח אם? איך אני יכול לבדוק זאת? האם יש למישהו מכם המלצה על מעבדה טובה וזולה באיזור ירושלים? האם מישהו יודע היכן אוכל למצוא חלקי חילוף? והיכן אמצא מדריכים להחלפת הרכיבים? תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 832 צפיות
-
-
לוח אם asus striker extreme nfovce 680i sli מעבד intel core2 extreme quad qx 6700 box כרטיס מסך nvidia geforce 8800 gts 640 mb זיכרון kingston ddr2 2048mb 800mhz CL5 ארד דיסק western digital wd 5000ks 500gb sata2 16 buffer 7200 מארז a top gladiator
-
- 15 תגובות
- 901 צפיות
-
-
שלום רב! אני צריך לבנות מפרט (ללומד אדריכלות) למחשב שיריץ בקלות AutoCAD, אני לא מכיר כלל את התוכנה ולכן לא יודע על מה צריך לשים דגש. הבנתי שאמרו להם שצריך לפחות 2GB RAM (כאילו שמישהו מציע היום פחות) ומסך גרפי (שאין לי מושג מה זה אומר) אני מאמין שמחשב שמריץ אוטוקאד בקלות לא תהיה בעיה לשחק איתו קצת גם ב Photoshop ו Premiere. התקציב שרשום בכותרת כלל לא מדויק, זאת אומרת - אני מעונין במינימום הנדרש לעבודה נוחה, נעימה, וחלקה. אם המינימום עובר את ה 5, אסתדר. (חוץ מאוטוקאד המחשב ישמש גם לשימוש ביתי/בסיסי פשוט כמו אופיס, קצת סרטים ומוזיקה. אבל לא ברמה גבוהה שתצרוך דיסק קשיח ענק ומסך לסרטים) תודה מראש לכל העוזרים
-
- 9 תגובות
- 906 צפיות
-
-
שלום, כמה המחשב הזה שווה: מעבד Intel i3-2120לוח אם ECS H61H2-M2דיסק קשיח Seagate 500gb 7200 RPMזיכרון 1x4gb DDR3 1333Mhzכונן Samsung DVDRW 22xכרטיס מסך Sapphire Radeon HD 4850 (מארז פשוט) תודה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה מצד אחד אני צריך מסך מגע. עבור שרטוטים וזיהוי כתב יד של MATHTYPE. ואף סתם טקסט אני לא אוהב מחברות. מצד שני יש לי צורך במקלדת מלאה למטרות תכנות והקלדת טקסטים ארוכים. ומצד שלישי עוצמת עיבוד רצינית עבור קומפילציה/אנליזה וסינטזה. ומן הסתם קישוריות מלאה. יש המלצות? תקציב עד 6000 אבל מוכן לשלם עד 8500 אם יש בזה יתרון משמעותי
-
- 0 תגובות
- 686 צפיות
-
-
מחשב עבור גרפיקה, בניית אתרים ועריכת וידאו (לא עבור משחקים) = 6700 ש"ח בחנות http://www.noacomp.co.il/ חשוב לי לשמוע דעתכם על התאמת החלקים לביצועים אופטימליים ! 1 מעבד PENTIUM 4 3ghz 800mhz :D2 לוח אם ASUS P4C800 DELUXE http://www.asus.com/prog/spec.asp?m=P4C800%20Deluxe&langs=01 :D3 זיכרון OCZ PC-3200 400 mhz EL DDR 1024MB DUAL CHANNEL OPTIMIZED ENHANCED LATENCY - CL 2-3-3-6 1T (2 x 512) http://www.ocztechnology.com/products/memory/OCZ+EL+DDR+PC-3200+Dual+Channel :D4 קונן כשיח Western Digital Enterprise Serial ATA Hard Drive WD Raptor 36.7 GB 10,000 RPM http://store.westerndigital.com/product.asp?sku=1496302 :…
-
- 4 תגובות
- 920 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט פשוט (לשימושים משרדיים בעיקר אך לא בהכרח..). התקציב הוא מקס' 2500 שח' והוא צריך לכלול מסך אך בלי ציוד הקפי אחר (מקלדת עכבר ורמקולים..). תודה מראש עופר
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום המחשב לשימוש כללי. חשוב לי שיהיה יציאת HDMI שמתי עין על המחשב הזה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5203&CatCode=315 מישהו יכול להמליץ על מתחרה? אני מעדיף DELL הבעיה שלא מצאתי אחד בתקציב שלי עם HDMI
-
- 0 תגובות
- 799 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות אחד משני המעבדים הנ"ל, מה מומלץ יותר? האם אוכל לעשות בI7 אוברקלוק או שאהיה מוגבל?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חברה תנו לי בבקשה הצעות למפרט טוב שיחזיק ויהיה ראוי לכמה שנים...רצוי מחנות שקרובה לאזור המרכז אבל אם אין ברירה אז מה שיש... תודה רבה לעוזרים! (המפרט צריך לכלול הכל-ציוד היקפי ומסך ראוי)
-
- 8 תגובות
- 674 צפיות
-