עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, דרוש מפרט למטרת גיימינג עד 3800 ללא ציוד הקפי וללא מסך. שיעלו משחקים בגרפיקה גבווה כמו call of duty 7 , far cry וכו' רזולוציית המסך שלי היא FULL HD 23 אינצ שהמפרט יהיה בנוי בבקשה מ www.ksp.co.il . תודה ושבוע טוב

• 20 תגובות
    • 2.1k צפיות
  2. Started by D-Max,

לבנתיים אני אשתמש במסך 19 אינץ' עד שאני אקנה מסך 24 אינץ' חשוב שהמחשב יהיה שקט מאוד ולא ירעיש כשהוא דלוק בלילה ואני הולך לנמנם מתוכנן OC רציני . מעבד: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz 12MB Penryn OEM כמות: 1 - מחיר: ¤1656 קירור למעבד: Thermalright Ultra 120 Xtreme S775 כמות: 1 - מחיר: ¤303 לוח אם: Asus P5Q כמות: 1 - מחיר: ¤727 מארז: NZXT Tempest "AirFlow King" No PSU כמות: 1 - מחיר: ¤476 קירור למארז: Scythe 120mm S-Flex (SONY) 1600RPM 63.7CFM / 28dBA כמות: 1 - מחיר: ¤75 ספק כוח: Corsair 650TX 52A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤586 זיכרון: G.Skill 4GB DDR2-1066 DualKit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPI - במלאי כמות: 2 - מחיר: ¤495 קשיח למחשב שולחני: Western Digita…

• 31 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by gmoshiko,

מחשב בסכום של עד 9 -9.5 אלף לא כולל מסך כרטיס מסך ממש חשוב לי שיהיה טוב זה למשחקים. ומחנות טובה ואמינה

• 23 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. קודם כל פורום יקר, אני ממש מתנצל על כל הבילבול. אני מודה אכן לא ממש הייתי סגור על עצמי לגבי OC או לא. זה גרם לבלבול רב וסתם התעסוק יתרה שלי ובעיקר שלכם. אני החלטתי לפתוח דיון חדש לא במטרה של "להציף" את הפורום. פשוט לחסוך חוסר הבנה ובילבול מצד האנשים הנפלאים כאן שעוזרים. בין אם זה כאן על גבי הפורום ובין אם זה בהודעות פרטיות. להלן מספר נקודות שחשובות לי שאני רוצה לשמור עליהן, 1. קודם כל אני מעוניין בכרטיס מסך של NVIDIA בלבד. אל תביאו לי מפרטים של RADEON חבל על המאמץ. 2. אני מעוניין שהחברת כרטיס מסך והלוח האם תהיה GIGABYTE - אני יודע שיש זולים ומשתלמים יותר כנראה שזה שריטה שלי אך בכל זאת. אני רוצה שהלוח אם והכרטיס מסך יהיו של GIGABYTE. אל תביאו לי של חברות אחרות. אחרת חבל על…

• 34 תגובות
    • 2.1k צפיות
  5. Started by tal147,

. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).משחקים תכני HD ועבודות הוורד ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:כן * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?כלול 23-34 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?מלחמה אקשן ומירוצים גרפיקה טובה * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בניניות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת…

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. טוב הנייד המעפן שלי שוב עושה בעיות מאותו סוג אחרי שחזר מאחריות עם מסך חדש , שגם תסתיים בקרוב לכון אשלח אותו לתיקון ובינתיים אקנה מחשב חדש (פתחתי לפי חודשיים נראה לי נושא החלטתי בסוף לחכות עכשיו יש לי תקציב גדול יותר ד"א בבנק.. אין לי כרטיס אשראי וזה של אמא שלי נחסם מהר לכן עדיף חנות באזור ת"א חולון ראשון הקיצר סקיי קיאספי פוקס וכו' אולי פנדס מקבלים מזומן נראה לי למרות שאין לי בעייה לנסוע בעקרון) השימושים שלי בכותרת... המשחקים המדוברים הם סביר להניח אובליביון על היציאה סיטיז XL והכותרים בפיתוח של בליז כשיצאו (D3 , SC2) ואולי עוד דברים שיעניינו אותי פשוט מזמן כבר לא נגעתי בחומרה שתעלה משהו כבד יותר מדייב בכבוד. כמו כן אני מול טקסט הרבה מאוד זמן בעצם 80% מהזמן על המחשב בי…

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. מעבד אינטל P-4 2,6 Ghz (800MHz HT) לוחות אם ABIT IS7(865PE)SATA,raid,Fwire,lan זכרונות DDR 400 512MB Dual Chanel (2x256MB) דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) כרטיסי מסך ATI RADEON 9800 TV,DVI 128MB כוננים - FLOPPY Teac 1.44 CD-ROM LG x52 כרטיסי קול On Board 128Bit מודם / פקס Conexant 56k V92 PCI ציוד רשתות On Board 10/100 מארז ATX MIDI 400W usb,p.stab. מקלדת 2/3 Lang. Rus or Arb עכבר MS Optical + roll רמקולים 400 W מסכים BenQ TFT FP 557 15'' מחיר 6510 ¤ כדאי לקנ…

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  8. Started by kobi_sion,

ברשותי מחשב פנטים I5 4 GB זיכרון עם כרטיס מסך של ראדון 5800 ושני דיסקים קשיחים של 1 TR כ"א המחשב משמש להורדות והיתי משחק בו BF3, BF2 ו NFS במשחקים החדשים כגון BF 4 הוא אמור לסחוב פחות (הבדיקה של WILL IT RUN BF4 ממליצה על החלפת כרטיס מסך והגדלת זיכרון) בנוסף בכוונתי לחבר אותו בקרוב לטלויזיה ע"מ לראות איך זה לשחק על מסך גדול אם אני מגדיל זיכרון ל 8 GB או ל 16 GB ומחליף כרטיס מסך - ראיתי שאפשר לסגור את הפינה ב 750 ש"ח לכרטיס טוב ואולי גם איזה SSD יש טעם ללכת על זה או להמתין כחצי שנה ולהתחדש במחשב חדש ? קובי

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  9. Started by shlomishlomi,

שלום לכולם. אני התחלתי ללמוד השנה הנדסת תוכנה ואני מחפש מחשב נייד לתקופת התואר. הדרישות שלי מהמחשב הן: מעבד i5 (יהיה יתרון למעבד m לעומת u לשימושים שלי?) זיכרון לפחות 8 ג'יגה (אפשרות הרחבה ל 16 יתרון!) כרטיס מסך אני ארחיב בהמשך מסך בין 13 ל 15 אינץ' fhd (ציפוי מט יתרון!) מסך מגע לא היה לי ופה אני שואל אותכם האם זה נחוץ או גימיק בלבד? ssd כמובן של 256 ומעלה. משקל לא יותר מ 2 קילוגרם. לגביי יציאות- usb 3 חובה. usb type c יהיה יתרון לעתיד אני מאמין אז אם יש אפשרות זה יתקבל בברכה. בנוסף צריך שהוא יתחבר למסך שיש לי בבית dell p2414h. התקציב הוא 5 במקרה שהמחשב לא יכלול כרטיס מסך. אם המחשב יכלול כרטיס שמאפשר להריץ משחקים כמו 960m אז ניתן לעלות בעוד 2k כי אז אוכל למכור …

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by beyle,

טוב אחרי חפירה. הגעתי למסקנה שזה המחשב שיתן לי את כל מה שאני צריך במחיר נורמלי. רציתי לקבל ממכם סוג של "אישור" שבאמת ברמת מחיר הזאת לא אוכל להשיג משהו טוב יותר... המטרות: 1. משחקים - (בעיקר FPS). 2. עבודה במכונות וירטואליות לטובת עבודה. המחשב שאני מתכוון הוא הדגם Y50-70 עם ה specs הבא: * מעבד 4720HQ. * מסך 4K IPS. * 256 SSD. * 16 GB RAM. * כרטיס מסך GTX 960M. המחיר: 6500 ש"ח. (רוכש באילת, אז תורידו אלפייה על המע"מ - 5.5K)

• 5 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by shastone,

שלום רב, מעוניינת לקנות מחשב נייד (כנראה אולטרה בוק) שישמש בעיקר לעבודה על תוכנות אופיס (מצגות, אקסלים וורד). צריך להיות קל וחזק (העלאת הרבה תוכנות במקביל). מצרפת את השאלון מטה. תודה מראש, שרון * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13 ומעלה. מבריק * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpa…

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  12. אהלאן חברים, רציתי לבקש את עזרתכם בבניית מפרט חדש בסכום של 6500 ש"ח לגיימינג. תודה מראש לכל המשתתפים והעוזרים בדיון!

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  13. אהלן, אשמח לעזרתכם במפרט / המלצות / טיפים עבור מחשב נייח חדש. הייעוד: בעיקר בעיקר גרפיקה, WEB וקצת וידאו. דרישות: - מחשב חיה. סופר עוצמתי. אני משתמש מאוד תובעני לביצועים. - 32GBRAM לפחות ו-SSD כמובן. - כרטיס מסך עם לפחות 4GB. לא מתמצא בכרטיסי מסך לכן פתוח מאוד להצעות שלכם. בעבודה יש לי Quadro ומרוצה ממנו מאוד. ציוד היקפי: מקלדת + עכבר בלבד. מבחינת זמנים: לא בוער, יכול להיות עד 3 חודשים לכל היותר, אין לחץ. תקציב: 9000 ש"ח, ואם אפשר גם בהרבה פחות אז למה לא? גמיש בסכום. תודה רבה.

14. Started by ddoolev,

מעוניין למכור את המחשב. המחשב עצמו אומנם קרס כמה פעמים, אבל סך הכל הוא לא עושה בעיות היום. לפעמים הוא קצת מתחמם יתר על המידה אבל רק עם משחקים כבדים. בנוסף יש לו חיבור usb אחד שהוא שבור. בכמה אני יכול למכור אותו?

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by Moooshe,

אני עובד על מפרט חלקי למחשב חדש... לגבי כל דבר שאני מתכנן לקנות כתבתי נימוק בצד, ואתם יותר ממוזמנים להגיב, לשנות, לייעץ וכו'... לוח 7VRXP - בגלל ששמעתי רק ביקורות טובות עליו ועל החברה, ודווקא את ה-P בגלל שאני צריך את החיבורי IDE הנוספים. 585 ש"ח. מעבד AXP 1800+ - כי אינטל לא נכנס אלי הביתה (וגם יקר יחסית), ודווקא את ה-1800 כי נראה שזה המעבד הכי משתלם כרגע. 590 ש"ח. זכרון - Transcend DDR 512MB 333Mhz - בגלל שלפי מה ששמעתי הם איכותיים יחסית לאחרים, והמחיר סבבה. 840 ש"ח. דיסק קשיח - WD 80GB 8MB CACHE - אני כרגע מתלבט בינו לבין דיסק של מקסטור, ופתחתי על כך thread נפרד בפורום המתאים. הסיבות לבחירה של הדיסק הזה ברורות (אני חושב). 655 ש"ח. מארז - enermax fs-710b - ראיתי…

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  16. Started by diablo4u,

לא צריך: מסך רמקולים מקלדת עכבר סידירום\צורב צריך: מחשב תקציב 4000 מטרה למשחקים גלישה etc... לא עושה oc

• 28 תגובות
    • 2.1k צפיות
  17. שלום אנשים! , אני מחפש מחשב נייד לעבודה (תיכנות...), סרטי HD (אז צריך מסך טוב), ומשחקים (לא חובה שיריץ אותם על ההגדרות הכי גבוהות). יש כמה דברים חשובים עבורי: 1. שיהיה נייד! אני אשתמש בו בבית בסלון מול הטלוויזיה, בעבודה, בבית קפה. 2. שיהיה חדש מבחינת טכנולוגיה. כשהCORE i5 ו-i7 כבר חזק בשוק, זה נראה לי לא נכון לקנות מעבד "ישן". אני לא רוצה לקנות מחשב חדש כל שנה. 3. שיכלול יציאת HDMI. 4. כמה שפחות מרעיש. אני לא רוצה לשגע את כל הכיתה בשיעור עם הרעש של המאורר. וכמה דברים שהם בגדר NICE TO HAVE: 1. מסך איכותי - אם יתחשק לי לראות סרט HD, יהיה נחמד אם המסך יהיה באיכות FULL HD או קרוב לזה. 2. שיהיה מסוגל להריץ משחקים כבדים, גם אם זה על הגדרות נמוכות. הנייד שמצאתי שעונה ע…

• 15 תגובות
    • 2.1k צפיות
  18. שלום לכולם, אני סטודנט ואני מחפש מחשב נייד לצורכי לימודים וצפייה בסרטים. * מטרות המחשב? אני סטודנט למדעי המחשב, צריך מחשב שיוכל להריץ בקלות תוכנות כבדות. שימוש נוסף יהיה צפייה בסרטים באיכות גבוהה. - מחפש מחשב חזק. * גודל המסך? 15.6" * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא מבין בזמני סוללה אבל שיהיה ארוך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? עדיף שכן אבל לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB * כונן אופטי? לא יודע למה זה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא יודע למה זה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מספיק בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL\LENOVO * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: מח…

• 10 תגובות
    • 2.1k צפיות
  19. Started by keisyjons,

שלום לכולם... יש ברשותי מחשב נייד מחברת HP. הכונן דיסקים שלו לא מזוהה במחשב ובהתקנים הוא עם סימן קריאה צהוב. בנוסף, כאשר אני מנסה לעדכן דרייבר הוא מודיע לי שהגירסה שלי עדכנית. מה עושים?

• 8 תגובות
    • 2.1k צפיות
  20. שלום מחפש לשדרג את המחשב קצת, אני לא גיימר בדיוק אבל חשוב לי שהפרו/פיפא יעבדו חלק וכמובן לשימוש ביתי (פייסבוק יוטיוב סרטים ועבודה באופיס). חשבתי על לשדרג הכל פרט לספק כוח (450W) וכרטיס מסך (ATI RADEON 4800 512MB) סכום לבזבוז כ1500 שקל עם חריגה של עד 500 שקל אם זה ממש ממש נחוץ (לא קריטי לי להשאר עם אותו מארז בשביל תוספת חומרה איכותית יותר). ללא ציוד הקפי. תודה.

• 4 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. היי, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש בתקציב של עד 4,000 ש"ח. להלן השאלון: *מטרות המחשב: עבודות משרדיות, אינטרנט, תכנות (R, Python וקצת C++ לעבודה עם ארדואינו), עיבוד תמונה ® ועבודה על תכנות ממ"ג (GIS, בעיקר Q,Grass, gdal). * גודל המסך: 14'' או 15.6'' * רזולוציית המסך: מעדיף FHD 1920X1080. אשמח לשמוע גם המלצות אחרות. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך: אני מניח שכ-3 שעות בעבודה עם תוכנות עיבוד נתונים (R, QGIS), תכנות רקע ואינטרנט יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI, USB 3.0 * Bluetooth: כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 500GB - 5400rpm. אני מוותר כרגע על SSD נפרד בשל העלות (חושש להרכיב אותו לבד במקום הצורב בשלב זה). אשמח לחוות דעת בנוג…

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. Started by shaftut,

מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס, משחקים קלים, צפייה בסרטים fullhd 1080p כשהוא מחובר למסך טלוויזיה * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חשוב מאחר ואני מתכוון לחבר אותו למסך של הטלוויזיה והוא אמור להיות רוב הזמן בבית * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חיבור HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 320 ג'יגה * כונן אופטי? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא מצאתי את המחשב http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=835550 האם הוא יספיק לדרישות שלי? אשמח לקבל הצעות אחרות שעונות לדרישות. בסך הכל אני צריך מחשב שאוכל לחבר אותו למסך של הטלוויזיה בחיבור HDMI ולצפות דרכו בסרטים באיכות 1080P ולגלוש באינטרנט. תודה רבה!

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  23. Started by ymdv,

לדעתי רשימת המפרטים המוכנים של האתר מעולה, למרות אימרות שונות שנשמעות בפורום כי הינה מיותרת. ובהזדמנות זו, תודה על עדכונה לפני מספר ימים. כמי שעומד לרכוש מחשב בקרוב לדעתי אין תחליף לרשימה זו, שהינה ממצה, קלה, וחוסכת שיטוטים רבים בפורומים. בעיה קטנה: המפרטים כוללים מחירים אך לא רשום היכן ניתן להשיגם במחירים אלו, ביחוד למי שאינו מעוניין להתרוצץ מחנות אחת לשניה ולאסוף את הפריטים הזולים ביותר. הצעה ליעול : ניתן להציע את המפרטים לספקטים שונים ולבקש הצעה כוללת, מעין מכרז שיוגש כל חודש, נניח בראשון לחודש. ביום זה יוגשו הצעות שונות של חברות שונות, והגולש יוכל לרכוש מערכת מורכבת במקום אחד ובמחיר אטרקטיבי. מערכת האתר יכולה להפיץ לחנויות מיפרט מומלץ (לכל מחיר) ולבקש את ההצעה…

• 17 תגובות
    • 2.1k צפיות
  24. היי אני רציתי לשאול מה אתם ממליצים לי לקנות. אני עורך סרטונים ועושה גרפיקא בתוכנות CS6 ו CINEMA 4D. עכשיו יש לי נייח מספיק חזק בשביל הצרכים האלה אבל אני רוצה גם מחשב נייד כדי שאני אוכל לעשות את הדברים האלה גם מחוץ לבית. * גודל המסך? - 15" ומעלה. * משקל רצוי? - לא כזה משנה לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) - HDMI ו USB3 * בלוטות? - כן * גודל מינימלי של כונן קשיח ? - טרה אבל לא 5400 RPM אם אפשר * כונן CD/DVD? צורב? - צורב DVD * כונן Bluray? - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חייב * האם בתק…

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  25. שלום, אני מחפש מחשב נייד לחבר. להלו התשובות שלו לשאלון: תקציב: עד 3000 שח עם אפשרות חריגה ל3500 שח. איפה ירכש המחשב - ישראל שימושים: סרטים,סדרות,אינטרנט,קצת פוטושופ ומשחקים קצת כבדים כמו GTA IV גודל מסך: 14-15 אינץ׳ אין עדיפות למבריק/מט זמן סוללה: 6 שעות מקלדת מלאה חובה. יציאות חשובות: hdmi ועדיפות למינימום שלושה חיבורי USB שיהיה WiFi עם קליטה טובה, BT פחות קריטי מבחינת האחסון עדיפות להארד דיסק 1TB יש צורך בכונן אופטי עם עדיפות לבלוריי אבל לא קריטי. חובה שיכלל בתקציב גם מערכת הפעלה ווינדוס 7/8. בתודה מראש על כל המלצה שתינתן

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים