עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני מתכנן לרכוש מחשב לעבודה משרדית, Office ואינטרנט. כמו כן גם לצפיה והקלטה של טלויזיה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית. צפיה והקלטה של טלויזיה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתכנן לחבר את זה למסך U2410 שיקנה בנפרד. הרזולוצי…

2. Started by ludacris,

היי, יש לי Dell studio XPS 1647 כרגע יש לו 2 סטיקים של 1066-2gb. אם אני אוציא אחד מהם ואוסיף 1333-4gb. מה יקרה? האם יפעלו בקצבים שונים? האם ה1333 יוריד את עצמו ל1066? האם זה מומלץ בכלל? תודה.

• 3 תגובות
    • 579 צפיות
  3. Started by ranrt,

http://www.vicpc.co.il/productdetails.aspx?id=1165 המארז ולוח האם לא נראים איכותיים. הספק הוא מתוצרת ACBEL. בהסתמך על המחיר האם זו עסקה כדאית? אם אשדרג את לוח האם לדגם גיגהבייט GA-H67A USB3-B3 ולמארז קצת יותר איכותי האם זה ישתלם? אם לא, אז אשמח אם מישהו יבנה לי מפרט דומה במחיר טוב סדר גודל של 2200 ש"ח. תודה על תשובתכם.

• 5 תגובות
    • 579 צפיות
  4. Started by razaviv007,

שלום יש לי בערך עד 4 אלף שקל לקנות מחשב נייד. אני צריך מחשב לעבודה (בניית אתרים) ואינטרנט, צפייה בסרטים ב HD ו FULL HD ושזה ירוץ חלק, שתהיה אפשרות להפעיל את זה על מסך טלוויזיה עם כבל HDMI באיכות טובה ובלי תקיעות, כמו כן שיהיה מהיר מאוד וידע לתפקד גם כשיש עומס של חלונות, כמובן שבסדר גודל של מחיר כזה ארצה גם אפשרות להריץ משחקים על איכויות טובות, משחקים כמו COD נגיד. אם אפשר בבקשה חברה שלדעתכם טובה ולא עושה המון בעיות, בנוסף אם אפשר גם חנות שממנה אתם חושבים שכדאי לקנות. חשבתי על משהו נחמד שאפשר לעשות, 16 ג'יגה בלבד של SATA או איך שלא קוראים לזה, שעליו אשים רק את המערכת הפעלה, ועוד איזה 750 או טרה של זכרון בשביל שאר הדברים שיהיו על כוננים אחרים, האם זה כדאי ונכון? מישהו עשה א…

• 3 תגובות
    • 579 צפיות
  5. Started by VoliSuS,

היי אז ככה אני מתלבט בין 2 לפטופים http://ksp.co.il/hmain.php?uin=14074 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=14013 התקציב שלי בעיקרון עד 3000 ש"ח זה 2 לפטופים שמצאתי עליהם דווקא הרבה תגובות טובות ואני לא יודע על מה ללכת שתיהם עם אותו מפרט Fujitsu LifeBook טיפה יותר זול.. אבל לנובו חברה יותר מוכרת דרך אגב במפרט של Fujitsu LifeBook רשום 2 ג'יגה.. אבל זה 3 ג'יגה (יש אפשרות להגדיל בעוד 80 ש"ח) מה שאני עושה במחשב זה אינטרנט וסרטים לא יותר.. גם פוטושופ אבל זה לא יותר מידי תודה

• 0 תגובות
    • 579 צפיות
  6. שלום לכם, למחשב שלי יש את המפרט הבא: מעבד AMD Athlon 64 X2 4600 לוח Asustek M2N Nvidia MCP61 זיכרון DDR2 2GB כרטיס מסך Nvidia Geforce 210 ספק 450W Golden Tiger רציתי לשאול: בתקציב של 500 ש"ח שאני יכול להשקיע, אני רוצה שהמחשב יעבוד יפה בתוכנת Sketchup של גוגל. כרגע הוא פותח קבצים אבל לא רץ מספיק מהר. נתקע וחושב הרבה.... אשמח להמלצות לעניין - אם יש, מחשב חדש לא יקרה כרגע. תודה.

• 1 תגובה
    • 579 צפיות
  7. בוקר טוב, לפני חודשיים ביקשתי מפרט לילדה בת 10 בשביל גיסי. ובכן, הוא התעכב עם הקנייה ומתכוון לעשות זאת השבוע, אלה הדרישות וההצעות שהוצעו לי לפני חודשיים, האם יש עדכונים? 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? רק אם לא מצדיק הוצאה במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? גג 500ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? ילדה בת 10 - גלישה, קצת אופיס ומשחקי אינטרנט פשוטים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?…

• 1 תגובה
    • 579 צפיות
  8. Started by zvika.e,

שלום. הבנתי שישנה אפשרות שהלד שנמצא בצידי המסך, יהבהב לפי מוזיקה וכו'.. מישהו יודע איך עושים את זה? חיפשתי ולא כ"כ מצאתי. תודה.

• 0 תגובות
    • 579 צפיות
  9. שלום לכולם אני מעוניין לרכוש נייד מיד שנייה, לשם כך אני זקוק לתכנה (עדיף חינמית) שתתן לי תמונת מצב של החומרה. נתונים כמו: טמפ' מעבד, מהירות הארד דיסק , סיבובי מאוורר וכל מידע נוסף. תודה

• 1 תגובה
    • 579 צפיות
  10. שלום, הגיע הזמן להחליף את המחשב השולחני שלי וחשבתי על הרעיון של קניית מחשב נייד קטן וקל, שיחובר בבית למסך גדול יחסית, מקלדת ועכבר. כך אני אהנה מהיתרון של מחשב נייד עם שימוש נוח בבית. הדרישות שלי הן: * מטרות המחשב? שימושים כללים בעיקר. גלישה באינטרנט, אופיס (בעיקר אאוטלוק אם זה משנה), מוסיקה, סרטים, תכנות חובבני. התוכנה הכי כבדה לדעתי שאני משתמש בה היא גיטר פרו. * גודל המסך? עד 13.3". חשוב שיהיה קטן. * משקל רצוי? עד 2 קילוגרם. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא יודע מה נחשב ארוך, אם הוא יחזיק זמן כולל של 3 או 4 שעות (השימוש בו לא יהיה רציף) זה יהיה טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לפחות 3 יציאות usb (לא משנה אם usb2 או usb3), יציאת hd…

• 0 תגובות
    • 579 צפיות
  11. Started by ilanb0,

ליישומי אופיס + הפעלה חלקה של תכנה גרפית אוטוקאד + גלישה באינטרנט. זה הכל. נחוץ שהמחשב יעבוד מהר. לא משחקים, לא יישומים כבדים, רק מה שתואר. אודה לקבלת הצעות מפרט. מערכת הפעלה - XP (כי ויסטה ידרוש הוצאה גדולה על הרכיבים).

• 2 תגובות
    • 579 צפיות
  12. Started by 23avri,

עבודה בקבצים גדולים TIFT (צילום rav) האם מומלץ כרטיס מסך עצמאי או אפשר להסתפק בכרטיס מסך 950 של אינטל דגמים עם כרטיס מסך נפרד טושיבה a200 14d או הלנובו במבצע עם כרטיס מסך עצמאי דגם ty0fkiz http://www5.pc.ibm.com/europe/me.nsf/webdocs-l/e-Content:Israel+Lenovo+Selection:Israeli?open&link=europe&cntry=CRNOMS-L?cid=il|semd|ggl|il_Brand_Generic4_he|k90F6|s& אפשרות נוספת דל 6400 עם כרטיס מסך

• 1 תגובה
    • 579 צפיות
  13. לא יותר מ 3500 ש"ח ונא להכליל במפרט מסך LCD 17 Inch. תודה רבה מראש.

• 2 תגובות
    • 579 צפיות
  14. יש לי לוח אם של ג'גהבייט סוקט 939 כ.מסך HIS x1950pro 256mb ddr 400 2X512 cl3 amd 3000 64bit האם שווה להחליף מעבד בשביל לקבל יותר ביצועים במשחקים?(סוקט939) עם כן איזה כדאי וכמה זכרון להוסיף עם צריך תודה. אלכס.

• 3 תגובות
    • 579 צפיות
  15. כאמור המחשב ישמש לגיימינג ול-transmuting של וידאו כך שהוא צריך להיות חזק, אני מתכנן לעשות לו OC בעתיד כשיעלה הצורך, לאו דווקא במיידי. לצערי הידע שלי בחומרה לא מספיק בשביל לבנות מפרט בעצמי ולבקש עליו חוות דעת, אפילו אין לי מושג איזה מעבד עדיף בימים אלה, AMD או אינטל. חשוב שיהיו: 1. מעבד Dual Core 1. כרטיס מסך חדיש התומך בDX10 2. זכרון 2GB. אין צורך להוסיף צורב וכונן דיוידי. תודה מראש. עומר.

• 4 תגובות
    • 579 צפיות
  16. Started by parAzoid,

שלום לכולם. בקרוב אני אקנה מחשב חדש, ואמי טסה היום [!!] לארה"ב. אני מתלבט מה להביא משם עד 200$, בלי חריגה של סנט אפילו. המפרט שאני רוצה לקנות [כנראה עם שינויים פה ושם] הוא: E6600 Commando\p5b deluxe G.skill DDR2 800 CL4 2gbHZ seagate\samsung 320gb 7200RPM 8800gts 320mb [corsair HX520w האפשרויות שאני יכול להביא מארה"ב מNEWEGG: 1) לקנות את הלוח P5B DELUXE מכיוון שהקומנדו עולה 7$ יותר מהתקציב 2) לרדת במעבד לE6420 שעולה 189$ 3) לרדת במעבד לE4300 ולקחת גם כונן של 320GB 4) לרדת בכונן ל250GB ולקנות בנוסף את הזכרונות[נראה לי הכי משתלם] 5) פתוח לעוד הצעות במפרט יתוכנן OC עם קירורNINJA PLUS ואני אנסה להגיע ליציבות של ב3.6 ואם יאפשר יותר בטמפ' נורמאלי אז בכיף. [המפרט מיועד למשחקים]…

• 2 תגובות
    • 579 צפיות
  17. לרוב הוא יהיה בבית אבל אני צריך איתו לפעמים לצאת בגל זה אני צריך נייד... שיתמוך בגירסה הגרפית הכי טובה לויסטה .. עם החריגה תהיה שווה אז שיעלה מעל 10000 .... תודה מראשש... טעות שלי תעבירו אותי לפורום ניידים .. תודההה

• 0 תגובות
    • 579 צפיות
  18. על בסיס : http://hwzone.co.il/specslist/view/77/ הבעיה שלפי ההצעה לעיל זה יוצא קצת יותר מידי. 1. איך אפשר לצמצם טיפה ? הדרישות המינימליות הן : H.D. 250GB, 1GB RAM וכרטיס מסך טוב (אך לא הכי טוב כדי לא לקרוע את הכיס סתם), לא כזה אכפת איך יראה המחשב (ויזאולית) ואין לי צורך בקירור מיוחד. אפשר אם צריך להתפשר על המעבד. 2. איזה מסך 19" איכותי יש עד 1600-1700 ש"ח ? תודה.

• 1 תגובה
    • 579 צפיות
  19. מחיר של 1300 שח. שהמסך יהיה איכותי לסרטים ומשחקים.

• 6 תגובות
    • 579 צפיות
  20. Started by the kon,

שלום יש לי מחשב בן 3 עם מעבד AMD(לא זוכר את הדגם אם צריך אני אבדוק) 40G ו256 DDR1. אני רוצה להפוך אותו לHTPC בהשקעה מינימלית.(עד 800 שקל כנראה) מה אני צריך לקנות ולעשות בשביל זה? תודה

• 4 תגובות
    • 579 צפיות
  21. Started by nitsanroz,

חברס המחשב שלי קרס ואני מזרז את הקניה שלי ליום ראשון כנראה אז בבקשה תנו דיעה. dual core E6750 - 1089 Asus p5k-c - 990 Western digital 320GB AAKS - 428 או שאני איקח שני כוננים אבל אני לא יודע באיזה גדלים וב160GB יש דגם AAJS שאני לא מכיר חשבתי לקחת שנים כאלו kingston 1GBX2 800mhz - 640 liteon LH20AP - 177 או Asus 1814BLT - 200 HEC compucase 6A19 400W - 407 סהכ 3754/3731שח בבקשה תגיבו בעיקר להתלבטויות שהצגתי כאן, כולל דעתכם על הוינדוס 64 או 32 XP או ויסטה אה ואם לקחת מארז של שני זיכרונות או לקנות שני זכרונות נפרדים . מה ההבדל? תודה

• 7 תגובות
    • 579 צפיות
  22. שלום לכולם הזמנתי מחשב רציתי לדעת בבקשה מה דעתכם עליו הוא מיועד בגדול למשחקים...בבקשה חבר"ה תנו לי ייעוץ אם צריך לשנות משהו תודה. הצעת מחיר כמות מוצרים סה"כ 1 AMD Athlon 64 (5600+) - Dual Core 2MB Cache [AM2]- RETAIL 863.87 ש"ח 1 ASUS M2N-SLI Deluxe (nForce 570 SLI) - ATX 830.15 ש"ח 1 OCZ 2x1024MB DDR2 1000MHZ DUAL CHANNEL Gold GX XTC 5-6-6-15 905.68 ש"ח 1 Leadtek GeForce PX8600GTS Extreme 256MB TDH - PCX - retail 1,227.30 ש"ח 1 WD 320GB-16MB AAKB - 7200RPM ATA 464.24 ש"ח 1 PIONEER DVR-212Dx18 (WHITE) DUAL LAYER -SATA- BULK 210.00 ש"ח 1 HEC - HEC-580W (ACE580) - ATX 2 446.29 ש"ח סך הכל לתשלום: 4,947.54 ש"ח סך הכל לתשלום במזומן שטרות: 4,799.11 ש…

• 6 תגובות
    • 579 צפיות
  23. היי לכולם... המחשב מיועד לעבודה גרפית נטו... בטווח של השנתיים הקרובות הוא יראה בעיקר פוטושופ ואילוסטרייטור, בהמשך עיבוד וידאו ותלת מימד הייתי רוצה לשמוע חוות דעת בעיקר על הלוח אם וכרטיס המסך, התלבטתי בין ה Asus P5K ל Gigabyte P35 DS3R ומבחינת הכרטיס העדפתי לחסוך לבנתיים מכיוון ולא יהיה שימוש בכרטיס מפוצץ בשנתיים הקרובות ולהחליף בעתיד במקרה הצורך. מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤1560 http://skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600 *לוח אם GIGABYTE GA-P35-DS3R ¤873 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39213 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤433 http://skypc.co.il/product.asp?pid=3200AAKS זיכרון Corsair DDR2 2048MB (1024MBx2) 667MHz CL5 ¤494 http://skypc.co.il/produ…

• 5 תגובות
    • 579 צפיות
  24. Started by fofo66,

מישהו יכול לתת לי מפרט למחשב לצרכים בסיסים כמו אופיס גלישה באינטרנט + הורדות ומשחקים לילדה בת 5 כמו ברבי וכו' לכן אין צורך בכרטיס מסך חזק .שהיה כולל מסך וציוד הקפי אין לי מושג מה עדיף AND או INTEL השמח לתשובה מהירה ורצויי מחנות אחת תודה :s05:

• 2 תגובות
    • 579 צפיות
  25. Started by shibby15,

היי אני שוקל אם עכשיו זה זמן טוב להחליף מחשב או שעדיף לחכות שיצאו רכיבים "מותאמים יותר" לויסטה... בכל מקרה אני מחפש מחשב שיאפשר לי לי אובר קלוק ברמה סבירה-גבוהה גיימינג ברמה בינונית מינוס שיהיה יחסית שקט ומבחינת מארז ו"יופי" ממש לא אכפת לי איך הוא נראה העיקר שיהיה יעיל נוח ושקט. צורב דיוידי נראה לי כבר הכרחי בימינו... שיחזיק הרבה זמן מבחינת היערכות לעתיד מבחינת שידרוגים (שלא נראה לי שאני אעשה בשנתיים הקרובות ועד אז מי יודע איזה לוח אם אני אצטרך...) חשוב לי קונרו ויכולות אובר קלוק כל השאר-העיקר שיתעלה על המחשב הנוכחי- athlon xp 1700 עם גיפורס 4 4200 וגיגה זיכרון נראה לי שאני אסתפק ב 7300GS או GT לפחות לשנה הקרובה ואז אולי כבר אשדרג למשהו מהדורות החדשים. מבחינת ה…

• 1 תגובה
    • 579 צפיות

דיונים חדשים בפורומים