עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by furyanaor,

השבוע בביתנו הקט הלך לו לעולמו דיסק קשיח נוסף המתנתי בסובלנות שדבר כזה יקרה על מנת שאוכל לתרץ לעצמי השקעה רצינית בציוד אלטרנטיבי אני יודע שצריך למלא שאלון, אך לצערי אופי השאלון לא מתאים למה שאני צריך אז הלכתי על פרייסטייל =] טוב, אז יש לי הרבה מחשבים ולא מעט מידע שלא הייתי רוצה לאבד. כרגע מה ששמן מידי, נשאר על הקשיח של המחשב + מגובה באמצעות כונן חיצוני אחת ל- דרך USB. מה שלא גוזל נפח רב אני פשוט מציב על גבי ענן גוגל דרייב או בדרופבוקס ככה אני רגוע שזה מגובה היטב אף על פי שאני לא מת על היעדר הפרטיות. אך בענן אני נהנה מהיכולת להתנהל מול מספר מכשירים במקביל וגם מגישה למידע דרך הרשת מרחוק. זה עובד נהדר! אז אני שו…

• 16 תגובות
    • 4.6k צפיות
  2. היי, בניתי לעצמי מפרט מהידע הלא-רב שיש לי במחשבים (הרבה זמן לא התעסקתי עם זה). צריך את אישורכם אם יש התאמה בין כל החלקים, והאם יש צורך לשפר את המפרט במקומות מסויימים. השימוש במחשב: אינטרנט (בסביבות ה-15 טאבים פתוחים במקביל), משחקים קלים (פיפא, counter-strike) וסרטים פה ושם. הנה המפרט: מעבד: 1075 ₪ - * באנדל עם לוח אם במבצע * - Quad Core i5 6500 3.2Ghz + ASUS H110M-K DDR4 זכרון: 239 ₪ - * מבצע * - 8GB Kingston DDR4 2133Mhz CL15 כרטיס מסך: 610 ₪ - * חדש * - Palit GTX 1050 StormX 2GB D5 1354MHz-1455MHz דיסק קשיח: 229 ₪ - WD 1T 3.5'' Sata3 Caviar BLUE 7200RPM 64MB 2 Years Warranty כונן אופטי: 79 ₪ - * מבצע * - LG DVD-RW X24 GH24SCO באנדל (מא…

• 16 תגובות
    • 4.5k צפיות
  3. Started by oren99,

למפרט שיש לי היום: e8400 @ 3.7GHz gigabyte ga-ep43t-ud3l Kingsotne ddr3 8GB 1333MHz HD 6870 Intel 128GB SSD Antec 600W אני מעוניין להחליף לוח אם ומעבד. יהיה OC. מהי האופציה המשתלמת ביותר היום? תודה רבה.

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. תקציב: • התקציב לרכישת המחשב: 3800 • חריגה מקסימלית מהתקציב:200 שימושים: גיימינג - COD AW, DOTA, THE WITCHER 3 • באיזו מערכת הפעלה תשתמש (32 / 64 ביט): 64 ביט. • האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מן התקציב? (כן / לא): לא. שימושים מיוחדים: • האם תבצע Overclock למחשב (כן או לא): לא חושב. • האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך (SLI של Nvidia או CrossfireX של AMD) כרגע או בעתיד (כן או לא): לא חושב. ציוד היקפי: • מהי רזולוציית המסך הטבעית [הגבוהה ביותר] של המסך שיתחבר למחשב? אם היא אינה ידועה לך, כתוב את גודל המסך במקום (באינצ'ים) - FHD. • האם תחבר מערכת סאונד (אוזניות/רמקולים) 7.1CH, 5.1CH או 2.1CH למחשב? יכול מאוד להיות ש7.1. מידע על מערכות הסאונד נ…

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. Started by GaiSin,

שלום לכולם! במסגרת מבצעי Black Friday ב-TMS אני שוקל לשדרג קצת את המחשב שלי. בהתחלה רציתי להוסיף את ה-GTX 750Ti, אבל חבר אמר שה-GTX 670 יותר טוב. בבדיקות, התברר כי אכן ה-670 יותר טוב מה-750, אבל אינו תואם ללוח אם שלי, לכן כנראה שאצטרך גם לשדרג את לוח האם שלי. אבקש את העזרה שלכם בבחירת כרטיס מסך שיעזור לי בהרצת משחקי FPS (באטלפילד, ביושוק, אססינס קריד, וגם COH למרות שהוא לא FPS), עם לוח אם שתואם לו, ואולי אפילו נוסיף מעבד אם יש צורך - עדיף מאוד במסגרת המבצעים שיש ל-TMS על לוחות אם וכרטיסי מסך. אין לי רצון לבצע השקעה גדולה מאוד, ואני חושב ש-1,500 יהיו מספיק בשביל שלושת הרכיבים (אם באמת נצטרך את שלושתם). על כל מקרה שלא יהיה, צירפתי את המפרט הנוכחי שלי. תודה מראש!

• 16 תגובות
    • 2.7k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 12,000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך, אבל לא היכרחי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אני רואה את כל הסרטים/וידאו שלי בעזרת תכנת SmoothVideo Project, שמאמצת מאוד את כל ליבות המעבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המשחק הכי כבד (גראפית) שיש לי הוא Star Citizen. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680X1050 (עם תכנון ל-do…

7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 17,700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג מהתקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ועריכת וידיאו + קצת תלת מימד בתוכנות הבאות : after effects , premiere , photoshop , maya , cinema 4d א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כל מה שציינתי לצורך פרנסה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. יש צורך בכל הציוד היקפי מקלדת , עכבר , רמקולים אשמח להמלצות . 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של …

8. Started by דורדור,

מתלבט בין שניהם http://ksp.co.il/?store=eilat&uin=23084 http://ksp.co.il/?uin=23945 אשמח לשמוע דעתכם תודה

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  9. שלום חברים, אני מחפש מחשב נייד בעיקר למשחקים אבל הוא ישמש אותי גם למשרד, אני כרגע נמצא בארהב וראיתי את הדגם הבא של Lenovo Y50 UHD http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/lenovo/y-series/y50-uhd/#tab-features מה שחשוב לי במחשב זה מסך HD טוב לסרטים ומשחקים,SSD , מסך מגע לא חשוב לי אבל אם יהיה בנוסף זה אחלה אבל לא אוסיף בישביל זה כסף. אני יכול להזמין מאמזון ואפילו מומלץ משם, למרות שכול אתר אחר בארהב זה טוב.

• 16 תגובות
    • 2.8k צפיות
  10. Started by nadavy,

1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכ 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכת תמונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עריכה בפוטושופ כבדה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: יאפ -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. AC - Unity, Diablo 3, Dragon Age -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). נכון לעכשיו 1900-1200 (עם פתח לשדרוג עתידי) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמ…

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. טוב, אז סוף סוף יש דרישות מערכת ל- GTA V, והמחשב שלי אומנם עומד בדרישות המינימליות, אבל לא במומלצות. המפרט שלי: והדרישות של GTA V: אין לי תקציב ספציפי, והייתי מעדיף להשתמש כמה שיותר ברכיבים הקיימים (אפשרי לקנות גם רכיבים יד שניה). תודה!

• 16 תגובות
    • 2.6k צפיות
  12. Started by stormrider,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים, בנוסף תכני HD אינטרנט וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כמו GTA V, COD, AC, far cry, Arkham Knight (בעקרון גם משחקים שעתידיים לצאת בשנים הקרובות) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא ידוע, אני אצטרך גם מסך חדש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב…

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים משחקים ועוד הפעם משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 אינץ על רזולוציית 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמ…

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. Started by OutRaGe,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין בעיה לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגות קטנות זה בסדר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכנות בגדול, מסך מחשב 1920*1080 משחקים בעקרון DOTA 2 COD החדשים, Evolve א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. ה…

• 16 תגובות
    • 2.7k צפיות
  15. Started by nglick,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב: עריכה גרפית לפרנסה (Adobe cs6, אילוסטרייטור, פוטושופ, אינדיזיין) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה 7 64 ביט וכן. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה). לא 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחש…

16. Started by idaneqw,

* מטרות המחשב? עבודה משרדית אופיס, גרפיקה פוטושופ, הרצת סרטי FHD, קצת משחקים (הכי פחות חשוב). * גודל המסך? 15.6'' מבריק. * רזולוציית המסך? עדיפות ל- FHD 1920x1080 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HHD (לא מאמין שכונן SSD יכנס במחיר, אם כן אשמח). * כונן אופטי? צורב DVD * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיפות ל- Win7/8. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? מתלבט ASUS או LENOVO אבל פתוח להצעות. * אחריות: 3 שנים בבית הלקוח או איסוף והחזרה מבית הלקוח. תקציב 3.5-4K. # מה חשוב לוודא במעבד על מנת שהוא יעמוד בעומסים? זכרון המטמון או מהירותו? # איך בוחרים בין i5 ל-i7 מי …

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by bennash,

שלום לחבר שלי יש מחשב: מעבד: Q9650 כ.מסך: GeForce 8800 Ultra זיכרון: 4X1GB DDR2 ספק: 850W כוננים קשיחים: 500+500GB השמושים שלו הם: לשחק במישחקים הכי חדישים, פוטושופ, המרת קבצי וידאו, פתיחת ספרים שלמים בתוכנה משרדית של מילים, מצב אקס-פי. עכשיו הוא פחות או יותר רוצה את זה: מעבד: i7 or Xeon socket 2011 כ.מסך: GeForce 880 GTX or higher perfomance זיכרון: 4X8GB DDR3 ספק: הוא מעונין להשאיר את הספק הישן אם אפשר כוננים קשיחים: להשאיר את שיש +8TB עכשיו הוא מעוניין למרות שאני מנגד ללתת יותר תקציב לקירור החומרה מאשר לחומרה.

• 16 תגובות
    • 6.6k צפיות
  18. Started by ag25,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני hd א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Bt4 - cod משחקים כבדים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לד…

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. שלום לכולם! בניתי מפרט בסיסי בKSP - מטה - אבל אני לא בטוח עם זה עובד: ‏Intel Core i5 4570 Haswell 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray‎ 980 ‏Arctic Freezer 7 Pro Rev.2 120 ‏Asus B85M-E/CSM LGA1150, Intel B85, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI‎ 440 ‏‏G.Skill 2x8GB DDR3 1333Mhz Ripjaws X Dual Channel CL9-9-9-24‎ 645 ‏MSI GTX660 OC 2GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E‎ 1070 ‏Western Digital Caviar Red WD10EFRX 2TB Sata III 530 ‏LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 115 ‏Asus Xonar DX 7.1 Sound Card‎ 350 ‏Corsair RM650 650W Gold Active PFC 12cm Fan PSU 630 ‏Sharkoon MS140 Black Micro-ATX Case (No PSU)‎ 220 ‏Arctic F8 PWM CO 80mm‎ 40 ‏Antec Tru…

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by amirtim,

שלום אני מעוניין במחשב נייח לתכנות ,VM,משחקים בינוניים (FIFA,PES ,ומשחקים כבדים מצידי גם באיכות בינונית )העיקר שאת הפיפא והpes יריץ באיכות גבוהה.(חולה כדורגל מה נעשה ) SSD ושהמחשב יהיה מאוזן - כלומר ללא צוואר בקבוק אלו הדרישות החשובות ביותר שלי . אני מודה לכל העוזרים .תודה. . 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ,תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS2013,BLENDER …

• 16 תגובות
    • 2.7k צפיות
  21. Started by liran_al,

המחשב הנוכחי: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 מומרץ ל 3.10mhz, בתוספת קירור Thermalright Ultra Extream + שני מאווררים DDR2-SDRAM 2X2GB Gigabyte P35-DS3L Sappire HD 7770 1GB Mhz Edition (לא עשיתי OC) Antec VP400p 450W לפני הכל, האם יש אפשרות להשתמש בקירור במחשב החדש, והאם כדאי בכלל ? ודבר שני, האם לאחר השדרוג, כרטיס המסך הנוכחי יהווה צוואר בקבוק, או שהוא יוכל להתמודד עם משחקים חדשים ? אז למפרט עצמו: המחשב ישמש למשחקים ולעבודה משרדית. החלקים שאני צריך: מעבד, לוח אם, זיכרון RAM ומארז. (אני מתכוון לעשות OC קליל למעבד) את שאר החלקים אני אקח מהמחשב הקודם. (צורב DVD, דיסק קשיח, ספק כוח, כרטיס מסך, קירור, מאווררים, וכרטיס PCI-E של USB3, מסך, טלוויזיה)

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. Started by amy3373,

שלום לכולם! המליצו לי לפנות אליכם. אני זקוקה למחשב נייד, ובהתחלה חשבתי פשוט להתייעץ עם המוכר בחנות, אבל אמרו לי שזה ביג נו-נו, כי הם מקבלים עמלות על דגמים מסויימים ועדיף לבחור דגם ואז לעשות השוואת מחירים... שמא תוכלו לעזור לי לבחור דגם/ מפרט? הצורך שלי הוא כזה: אני זקוקה למחשב שישרת אותי בעיקר בדרכים. הוא צריך להיות לא כבד מדי, עם אורך סוללה גבוה. מבחינת השימושים- זה בעיקר לתוכנית office ואינטרנט. אני לא צריכה משחקים בכלל, וגם מוזיקה לא הכרחי. התקציב שלי הוא עד 2000 ש"ח. מי יכול לעזור?

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. אני צריך לתעד בתמונות ובוידיאו עם קול התרחשויות באתרים שונים בשטח . עד כה השתמשתי במצלמה קומפקטית לצרכים אלו . אולם הדבר יצר בעיות שונות ,כגון : 1 הצורך להעביר כל יום את הקבצים הנוצרים במצלמה למחשב עקב נפח הזיכרון המוגבל של המצלמה . 2 הצמדה בטעות של תמונות שצולמו באתר א לקטע וידיאו שצולם באתר ב . ( "הצמדה " = סידור תמונות וקטעי וידיאו בתיקיות על פי האתר בו הם צולמו ). 3 חוסר יכולת,מייד לאחר הצילום, להוסיף לתמונות הערות ,חיצים לשם הדגשת אובייקטים בשטח וקווים תוחמים לשם הבהרה וחלוקה . לעיתים קרובות אחרי שחזרתי הביתה ופרקתי את קטעי הווידיאו והתמונות למחשב , שכחתי כל מיני דברים חשובים שעלו תוך כדי התרוצצות בשטח . הופיעו לאחרונה מחשבים היברידיים חדשים עם מקלדות מתפרקות שמאופיי…

• 16 תגובות
    • 3.8k צפיות
  24. Started by niv87,

היי, אני מחפש HTPC שקט ובסיסי. חשוב לי שהמארז יהיה שוכב. המחשב ישב בסלון וישמש כמעט לחלוטין לצפיה והורדה של סרטים/סדרות. לא דרוש שום ציוד הקיפי. אני מעוניין שהמחשב כולו יעלה פחות מ 2k עם עדיפות לפחות. אני רוצה שהוא יוכל לנגן סרטי 1080p (חשוב שיהיה חיבור HDMI) בצורה חלקה ושימשך לבצע את העבודה הזאת בשנתיים+ הקרובות. המון תודה מראש ניב

דיונים חדשים בפורומים