ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,386 דיונים בפורום זה
-
אהלן מגשים חלום של כמה שנים ועובר סוף סוף מגיימינג בקונסולות לPC. זה פעם ראשונה שאני בונה מחשב ואני חדש בתחום לכן אם יש לכם הצעות לדברים אחרים ממה שרשמתי בטופס אני פתוח לשינויים 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10K אופציונלי לחריגה של 500 שח אבל עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג כבד- בעיקרון רוצה מחשב חזק שאוכל להחזיק איתו תקופה ארוכה על איכויות גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אשמח להמלצה למסך מתאים בסביבות ה2000 שקל (מחוץ לתקציב) 4. האם יש רכיב בסיסי…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, ראיתי את המחשב הזה - http://www.pcpower.co.il/store/workstations/laptops/optic-book-8.html השימוש בו יהיה בתור מחשב שני לעבודות אפטר, מאיה, מקס ופוטושופ. את הרנדרים הכבדים אעשה על המחשב הנייח שלי. מישהו מכיר את החנות PC power? מה דעתכם על המחשב הזה?
-
- 1 תגובה
- 5.4k צפיות
-
-
שלום לכל המומחים!!! אני זקוק לקנית מחשב שיתאים לתוכנות אפטר אפקטס ופרימייר ותוכנות אדובי כמו פוטושופ 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000-7000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? מחשב שיתאים לתוכנות אפטר אפקטס פרימייר ותוכנות אדובי כמו פוטושופ 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב שיהיה יחסית שקט 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, א…
-
- 1 תגובה
- 658 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני סטודנטית שמחפשת נטבוק לשנת הלימודים הקרובה, ומרגישה קצת אבודה מול כל ההיצע של השוק... הצרכים שלי כרגע מהנטבוק הם בעיקר שימוש באופיס (אפשרות עבודה בכמה חלונות במקביל) וגלישה באינטרנט. אני מתכננת להשתמש בו בעיקר בהרצאות ובזמן נסיעה, שזה מוביל אותי לצרכים הבאים- סוללה שתחזיק ל-3 שעות ומעלה, מקלדת, עכבר ומסך נוחים לעבודה. גודל המסך שאני מחפשת הוא בין 10 ל-12 אינטש. התקציב הוא עד 1700 ש"ח, אך כמובן אשמח לפחות מ-1700. המשקל שאני מחפשת הוא עד קילו וחצי. קראתי על הדגם הזה Lenovo IdeaPad S205 כדגם מומלץ, אבל הוא בגג העליון של התקציב שלי ולכן אעדיף זול יותר אם הוא בעל איכויות טובות מספיק. אשמח מאוד לכל עצה וסיוע תודה רבה רבה!
-
- 1 תגובה
- 614 צפיות
-
-
המחשב נועד להורדות אימיול , אינטרנט , אופיס , צפיה סרטים , שמיעה שירים , אימיילים ... לא למשחקים !!! , מחשב עם מעבד טוב וזיכרון לפחות 2GB שיחזיק מעמד לטווח ארוך . אני גרה בת"א אני צריכה מפרט מ KSP זה קרוב לי לבית , תודה
-
- 1 תגובה
- 615 צפיות
-
-
מחפש לוח אם! האם יש לוח אם שתומך גם בDD4 וגם בDDR5? מעדיף לוח אם של אסוס ואם לא ממליצים למה לא לקחת כבר לוח אם DDR5
-
- 1 תגובה
- 775 צפיות
- 1 follower
-
-
אני חושב שנסגרתי על מפרט, עם כמה נקודות שאני לא בטוח בהן. אשמח אם תגידו לי מה דעתכם: [TABLE=width: 407] [TR] [TD]רכיב[/TD] [TD]סוג[/TD] [TD]מחיר[/TD] [/TR] [TR] [TD]לוח אם[/TD] [TD]Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3[/TD] [TD]290[/TD] [/TR] [TR] [TD]מעבד[/TD] [TD=align: left]Processor Intel Core i3 4160 LGA 1150 Tray[/TD] [TD]536[/TD] [/TR] [TR] [TD]קירור למעבד[/TD] [TD]Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 [/TD] [TD]57[/TD] [/TR] [TR] [TD]זכרון[/TD] [TD]Hynix Original 8GB DDR3 1600[/TD] [TD]350[/TD] [/TR] [TR] [TD]כרטיס מסך[/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] [TD]כונן קשיח ראשי[/TD] [TD]Samsung SSD 120G 840 EVO[/TD] [TD]399[/TD] [/TR] [TR] [TD][/TD] [TD][/TD] [TD][/TD] [/TR] [TR] …
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 10000 ש"ח, ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין רכיב שאין צורך לכלול 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב …
-
- 1 תגובה
- 5k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום לכולם, בשעה טובה המחשב הנייד הכבד והאנטיקה שלי התפגר סופית. הגיע הזמן לקנות מחליף. אני הולכת הלוך ושוב לפקולטה כל יום חצי שעה בכל כוון אז משקל הוא רלוונטי ולכן אני מבקשת שעדיף נטבוק ולא מחשב נייד (אלא אם כן הוא קל יחסית - המחשב הקודם שלי שקל 3 ק"ג) מצרפת לפי חוקי הפורום את הפרטים: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים (divx סטנדרטי ואולי סרטים בyoutube ב- 720/1080p). אין צורך בגיימינג, תכנות או עיבוד גרפי. * גודל המסך? כמה שיותר גדול לתקציב. * משקל רצוי? 1.5 ק"ג נשמע לי סביר, לא צריך להשתגע על כל גרם אם זה מקפיץ את המחיר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כל דבר שמאפשר 8 שעות ניגון וי…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם! סבתא וסבא שלי החליטו לרכוש מחשב נייד בשעה טובה ומבקשים את עזרתי בבחירה,ואני מבקש את עזרתכם המקצועית הרבה יותר! התקציב הוא גג אבל גג 2000 ש"ח,אם יש משהו פחות מזה אז אחלה! אני מתכוון לקנות או ב-Ivory או ב-KSP מהסיבה ששתי הרשתות קרובות לי לבית,בבקשה לא לכוון אותי לכל מני חנויות אחרות עקב חוסר זמן וסבלנות גם מצדי וגם מצידם. הם ביקשו מה שאומרים מחשב פשוט,שיהיה אינטרנט ומבנה הכי בסיסי שיש. אני רוצה שהוא יהיה אמין,חלקים אמנם פשוטים אבל איכותיים ולא זבל,שיהיה של חברה אמינה למקרה של תקלה שאפשר לדבר איתם והם זמינים ומקצועיים.(שמעתי על חברות שממש על הפנים בשירות הלקוחות) חשוב לציין שהם אנשים מבוגרים בלי רקע במחשבים בכלל,ומתכננים לקחת קורסים בסיסיים למדעי המחשב. בקיצור נראה…
-
- 1 תגובה
- 647 צפיות
-
-
שלום. אני מחזיק ברשותי מחשב MSI EX400 שנקנה לפני כשנה וחצי ב4000 ש"ח. מפרט: 2GB, 250GB, ATI raedon 3450HD, 14.1INCH, core2due T5800 המחשב משמש למטרת לימודים, סה"כ הוא עושה את העבודה וסוחב גם ישומים כבדים כמו מטלב, ואפילו מצליח להריץ משחקים בצורה סבירה ביותר. החסרון העיקרי שלו בעיניי הוא התחממות יתר (לא ברמה של קריסות, אבל זה ממש מורגש) וחיי סוללה קצרים מידיי (לא מצליח לשרוד את השעה-וארבעים דקות. מאוד מגביל בהרצאות של שעתיים) הוריי מעוניינים במחשב נייד במחיר של כ2500 שקל. מטרתו תהייה בעיקר לצפיה בוידאו-סטרים ,אינטרנט וסרטים. (לא נטבוק, המסך קטן מידיי) העניין הוא, האם כדאי לי לקחת את ה2500, להשלים לכ3000 ש"ח (ללא מערכת הפעלה) ולחפש נייד חדש בעל אופי מפרט דומה (כלומר מסך 14.…
-
- 1 תגובה
- 661 צפיות
-
-
השאלה בכותרת די ממצה, תוך כמה זמן אתם חושבים שיגיעו ניידים המצויידים בUSB3, וגם במחיר שפוי? אני צריך לפטופ לשנת הלימודים הבאה (אוקטובר), ורציתי לדעת אם יש טעם לחכות עד סביבות ספטמבר, או שזה לגמרי מופרך לחכות לכזה דבר?
-
- 1 תגובה
- 790 צפיות
-
-
שלום! רכשתי לנובו y-70 סיימתי להגדיר את ההגדרות הראשוניות וכל הלילה הוא נמצא באותו מצב של טעינה ולא סיים האם זה נורמלי? ברצוני לציין שעל המחשב יש הארד דיסק של 1tb 5400rpm+8gb ssd והאם היה צריך להטעין אותו לפני ההגדרות ואם כן כמה זמן טעינה ראשונית? האם צריך ללחוץ לחיצה קצרה או ממושכת על כפתור ההדלקה על מנת להדליק אותו? בפעם הראשונה לחצתי לחיצה ממושכת האם זה נורא?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אני צריך המלצה למפרט, התקציב הוא 3000, ניתן לחרוג רק אם זה ממש שווה את זה... המחשב ישמש בעיקר למשחקים, סרטי HD, מוזיקה וכו'. לא צריך ציוד היקפי: מסך, רמקולים וכל אלה. חנות מועדפת: KSP. תודה!
-
- 1 תגובה
- 701 צפיות
-
-
*בלי מסך *שלכרטיס מסך יהיה יציאה לHDMI..... תודה רבה...
-
- 1 תגובה
- 474 צפיות
-
-
זה המפרט האם ה"RAID" של לוח האם אמין?? ואני רוצנ לדעת אם המערכת מנצלת את מלוא מהירות הכונן קשיח?? מעבד AMD Sempron 140 Box גוף קירור למעבד GlacialTech Igloo 7312L לוח אם Gigabyte GA-M85M-US2H ספק כח FSP Epsilon 450W זיכרון פנימי A-Data DDR2 1024MB 800MHz CL 5-5-5-18 /X2 דיסק קשיח W.D Western Digital Caviar Green 2000GB WD20EARS 64MB BUFF /X6 מארז HEC 6T10
-
- 1 תגובה
- 599 צפיות
-
-
צריך מחשב לעבודה עם מצגות ומעבד תמלילים וגם אינטרנט שיעבוד במהירות סבירה. עדיף שהמחשב יהיה מוכן לחיבור אינטרנט אלחוטי וגם קווי (חיבור RJ45) ועם מערכת הפעלה. תודה.
-
- 1 תגובה
- 712 צפיות
-
-
נושא קצת שונה הפעם מחפש המלצה לתיק למחשב נייד, 14" תיק גב שלא יהיה יותר מידי מגושם, אבל עם ריפוד והגנה למחשב. ועם תא שאפשר לשים בו מטען ועכבר. תודה
-
- 1 תגובה
- 760 צפיות
-
-
לא משנה לי אינטל או AMD, אני פשוט רוצה שיהיו ביצועים טובים... וזיכרון לפחות ג'יגה... חשוב שהמארז יהיה שחור, יש עדיפות לשאטל אבל גם אחרים זה בסדר.. לא צריך שום ציוד היקפי, רק את הברבון עצמו מעבד וזיכרון.. ושאלה לגבי ההארדיסק, אני מבין שכבר היום רוב לוחות האם תומכים ב SATA אז אם ההארדיסק שלי ATA אני יצתרך לקנות הארדיסק חדש?
-
- 1 תגובה
- 659 צפיות
-
-
כשמשתמש בנייד בבית, ברצוני לחבר לו עכבר, מקלדת ומסך רגילים ולהרגיש כמו שולחני. 1. חיברתי את המסך, רק שבהגדרות במחשב לא נתמכת הרזולוציה הטבעית של הצג השולחני - 1280*1024. יש לי קבצי driver של המסך וניסיתי להתקינם דרך לוח הבקרה, אבל כשאני עושה "עדכן מנהל התקן" ומפנה אותו לתיקיה עם הדרייבר הוא חושב כמה שניות, ואומר שלא נמצאו קבצים תואמים. הקיצר הוא לא מזהה את המסך השולחני, ונשאר על ברירה של "צג הכנס-הפעל". עדכון דרייבר של כרטיס המסך במחשב, קשור איכשהוא גם לרזולוציה ויוכל לעזור? 2. כל פעם שסוגרים למחשב הנייד את המסך, כי רוצים לעבוד רק עם המסך הרגיל, הוא אוטומטית נכנס למצב שינה.. מה עושים במצב כזה?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.starcraft2 cod4 maxpayn -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1,680 1,050x -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לר…
-
- 1 תגובה
- 638 צפיות
-
-
My hard disk in the HP laptop overheats. It takes 15-30 min for it to reach the prohibited temp of 57C (max is 65C) to shut down the computer. What should i do? Should i open the HD area and and maybe just clean the fan? someone told me that there is no separate fan and i need to replace the HD altogether since the cooling system is part of the HD. What would you say? My model: HP Pavilion dv9000t CTO NB thanks, BTW:sorry i dont have a hebrew key
-
- 1 תגובה
- 678 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד עם כונן ssd 16GB Ram i7 hq התקציב שלי הוא 5000-6000 ממה שראיתי רק אסוס ולנובו מוכרות את המפרט הזה בתקציב הזה ועל שתי החברות האלו קראיתי ביקורות ממש רעות על השירות לקוחות במקרה של תקלה במחשב השאלה אם יש איזשהי אלטרנטיבה? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני מתכנן לרכוש את המחשב בתאריך 27 לנובמבר , יום הולדת 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - ניצול מקסימלי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 200. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - המחשב מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Call of duty / Battle field. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - 1680x1050 מסך 22 אינץ'. -לאילו הגדרות גרפ…
-
- 1 תגובה
- 572 צפיות
-
-
שלום, הוריי ביקשו ממני שאקנה להם מחשב והגעתי למסקנה שנייד עם תחנת עגינה יספק להם את הכלי הטוב ביותר (הם לא מסתדרים עם חיבור כבלים וכאלה...). הדרישות מהמחשב מבחינת חומרה צנועות מאוד, השימושים שלהם במחשב מינימליים (אופיס, דוא"ל וכו'). אז בקיצור, אני מעוניין במחשב זול ככל הניתן שיכלול תחנת עגינה (בסקירה שערכתי מחיר תחנת עגינה הוא כ700 ש"ח, כמובן שיש להכניס זאת למחיר הכולל). מובן שעל תחנת העגינה להכיל: חיבור למסך, כונן דיסקים (צורב?), חיבור אוזניות וUSB. אם מגבלות התקציב שלי הן רחוקות מהמציאות לדעתכם, אשמח אם תגידו לי זאת ואנסה לתקן. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה * הא…
-
- 1 תגובה
- 712 צפיות
-