ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,441 דיונים בפורום זה
-
ידידה גיימרית שלא מתעסקת בחומרה ביקשה ממני לעזור לה, הבעייה היחידה היא שגם אני כבר מזמן לא עוקב אחרי השוק. מצורף המפרט שהיא שלחה לי, האם יש הצעות לשיפור? הערות: לא יהיה OC בשום שלב, המחשב כנראה ייקנה ב KSP כי אין הרבה אופציות אחרות בירושלים.
-
- 1 תגובה
- 931 צפיות
-
-
שלום אני קונה מחשב מטורף למשחקים כבדים והייתי ב ksp והם אמרו לי שזה המפרט הכי טוב שאני יכול להוציא ב מחיר הזה האם כדי לקנות אותו והוא יחזיק לי להרבה זמן כלומר בעוד 2 3 שנים בסניפים. מעבדי אינטל כמות מחיר סה"כ Core i7 940, s1366, 8MB 1 2880 2880 לוחות אם למעבדי אינטל ASUS כמות מחיר סה"כ Rampage II Extreme s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 1333, 3xPCI-E 1 2080 2080 זכרונות DDR III 1333Mhz כמות מחיר סה"כ 3x2GB Corsair XMS3 Triple Channel 1 1080 1080 כרטיסי מסך ASUS כמות מחיר סה"כ GTX 295 1792MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI HDMI PCI-E 2.0 1 2850 2850 דיסקים קשיחים Western Digital כמות מחיר סה"כ 1TB 7200RPM, 32MB, SATA II 1 570 570 מאווררים וגופי…
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום יש לי נייד של LENOVO N100 יש לו סטיק אחד של 512 MB זכרון במהירות של 667 ניסיתי להוסיף לו זכרון של 512 נוסף אך במהירות של 533 וזה נכשל כי לא היתה תאימות... הבנתי שהזכרון חייב להתאים למחשב שלי ולא כל זכרון DDR2 יתאים. הבנתי שחשוב שהזכרון שאני מוסיף יהיה במהירות המתאימה לסטיק הקיים.. עד כאן התאימות מבחינת סוג הזכרון עכשיו התאימות מבחינת גודל הזכרון.. ולשאלה שלי: (אם אפשר ממי שהיה לו נסיון וממש מבין שיענה כי אם אקנה ע"פ העצות פה זכרון לא נכון יהיה לי הפסד ממוני!) האם אני יכול להוסיף סטיק זכרון של GIGA 1 בנוסף לסטיק הזכרון שכבר קיים אצלי במערכת בגודל של 512 ??!! האם זה יכשל גם מחוסר תאימות(אולי צריך גם גודל תואם ולא רק סוג של זכרון ומהירות תואמים?) הסיבה שאני שואל כי א…
-
- 0 תגובות
- 668 צפיות
-
-
שלום, לאחר שהתקלקל לי הלוח אם של הפנטיום, החלטתי לעבור לעידן המחשבים החדש ולקנות מחשב. בגלל שזאת הוצאה דיי פתאומית התקציב שלי מוגבל ואני ממש לא יכול לחרוג (זאת בעצם כבר חריגה). השימושים שלי במחשב הם בעיקר בניית אתרים, עריכת סרטים ושימוש בPS. שימוש רגיל באינטרנט ושמיעת שירים. מבחינת משחקים, אני לא גיימר רציני אבל מידי פעם אני משחק. חשוב לי שהמחשב יהיה סוס עבודה, ז"א שאם אני אפעיל PS וPREMIERE המחשב לא יקרוס. אני בד"כ מחבר את הטלויזיה למחשב וככה אני רואה סרטים ככה שאני צריך שהכרטיס מסך יתמוך באופציה הזו וגם שיריץ משחקים בצורה סבירה + (העדפה לNvidia). אשמח לעזרתכם בבנית מפרט מתאים.
-
- 6 תגובות
- 780 צפיות
-
-
שלום רב. מצטער שיש לי שאלות כאלה, פשוט אין לי שום מושג בעניין. יש לי Dell XPS l702x, ורציתי לשדרג אותו. אחרי הרכישה הקבוצתית, יהיה לי כונן SSD 256 Gb. לצערי הרב אני אף פעם לא התעסקתי בהתקנת Windows, ואני לא יודע מה לעשות. מבחינה פיזית אני הבנתי איך שמים את הכונן במקום (יש לו שני סלוטים של כוננים קשיחים, כשה-HDD נמצא בסלוט הראשי "1"). המחשב הגיעה עם דיסק התקנה של חלונות ועם מחיצת שיחזור. אני רוצה למחוק כמה שאפשר מהדיסק שהגיעה עם המחשב ולשים את הSSD בתור כונן מערכת ראשי. עכשיו לשאלות: 1) איך אני מוחק את כל המידע שיש בHDD (כולל מחיצת שחזור) ע"מ להפוך אותו לדיסק משני,או שזה לא אפשרי ועושה בעיות? 2) אני לא יודע אם זה רלוונטי לפה אבל האם יש איזה התקנות והגדרות שצריכים לעשות לS…
-
- 31 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד לשימוש כללי (בעיקר אופיס ואינטרנט), תכנות (#C), צפייה בסרטי HD ושימוש מזדמן בפוטושופ ובפרימייר (ממש מזדמן, פעם בכמה חודשים). מאוד חשוב לי שיהיה קל וקטן (14" יהיה טוב, 13.3 אם אין ברירה אבל זה כבר קטן מדי). התקציב הוא עד 2000 שקל והמחשב ירכש באילת.
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
הסר כמות. מוצרים סה"כ AMD ATHLON XP 1700 360 ש"ח ABIT NF7-SL ver 2.0 Nforce 2 AMD 695 ש"ח GeIL DDR-RAM 512MB (2x256) 3200 Golden Dragon 765 ש"ח HEC 300ART WATT PSU 181 ש"ח Thermalright SK-7 153 ש"ח כולל מאוורר של וולקנו 7 פלוס שאותו אני לא מחליף בשום דבר ARCTIC SILVER 3 61 ש"ח סה"כ 2,216 ש"ח יש ביצועי על?
-
- 49 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
* מטרות המחשב - משחקים סרטים לימודים אינטרנט , משחקים - gta v אני יודע שהתקציב יחסית נמוך אבל לפחות שיריץ על מדיום ופחות. * גודל המסך 14 אינצ * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080, * דרישות מיוחדות שיהיה יחסית קל ודק. * משקל רצוי?עד 2-3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? Hdmi usb3 * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 1tb או 256ssd * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?רצוי לפחות שנה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Lenovo אבל אני גמיש * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם מעבד i7 -u זיכרון לפחות 8 ראם. מחפש משהו טוב בתקציב של 4000-4500 ולא יות…
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני מעוניין במסך 17" CRT בין הכי איכותיים שיש במחיר עד 1400 שקל, ובמארז מאווורר היטב- מארז שאתם ממליצים עליו מכל הבחינות- יופי, מקום, ואוורר טוב.
-
- 2 תגובות
- 896 צפיות
-
-
מעבד: AMD FX x4 Quad-Core FX-4100 Socket AM3+ 3.6GHz זכרון: 2x4GB Kingston 1333MHZ DDR3 לום אם: GIGABYTE GA-880GM-USB3 דיסק קשיח: Caviar Blue 1TB 7200RPM, 32MB, SATA III WD10EALX קרור: Arctic Freezer 64 LP מטרת המחשב: אינטרנט, אופיס, המרות וידאו ואודיו קלות לא לעיתים תכופות לא למשחקים, בעיקר לעבודה מגוונת
-
- 0 תגובות
- 491 צפיות
-
-
Intel Core 2 Duo E6600 4mb cache -- Intel 975XBX2 Bad Axe 2 Motherboard -- Gefroce 8800GTS 640 MB -- W.D WD2500KS 250GB SATA II 7200RPM 16MB BUFFER -- 2GB DDR2 Kingston 800Mhz -- Topower 650Watt -- Thermaltake Big Typhoon -- Gigabyte Aurora + Window -- DVD Burner X 2 תגידו לי מה דעתכם , עזבו את המחיר וכמה שזה עולה לי , אני מבקש לא לבנות ולהציע מפרט חדש כי אני רוצה להשאר עם מעבד ולוח אם אינטל , אם יש הצעה לשדרוג פה ושם תגידו , אבל בכללי מה דעתכם. תודה :>
-
- 8 תגובות
- 645 צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב נייד dell inspiron mini v10 משהו כזה. בקיצור הרזולוציה הכי גבוהה של המסך לא מספיק גבוהה ויש חלונות שלא ניתן לראות את כל הגודל של החלון. למשל אני מתקין משהו אז יש מצבים שאני לא מצליח לראות את הnext למטה ואני צריך לנחש עם המקשי בחירה ואנטר. יש למישהו פתרון לזה? בעיה נפוצה? תודה מראש. צחי.
-
- 3 תגובות
- 944 צפיות
-
-
שלום ואני מעוניין לקנות מחשב חזק וכבד למשחקים מטרה שלי בלי לשדרג אותו לטווח 5-6 שנים עם ראש השקט. מעבדי אינטל Core i7 3930K BOX מאוררים למעבדים Corsair Hydro H100 Extreme Performance Liquid CPU Cooler לוח אם Intel® Desktop Board DX79SI זכרונות 4x4GB G.Skill Ares Quad Channel CL9-11-10 כרטיס מסך Gigabyte GTX690 4GB GDDR5 Retail ספק Toughpower Grand GOLD 750W Modular PSU מארז יש לי-LEVE 10GT FULL ארדסיק יש לי-TIB2 SATA2 מחיר לא יפריע לי.
-
- 1 תגובה
- 702 צפיות
-
-
AMD Athlon XP 3000+ Barton ABIT NF7-S v2.0 GEIL PC3200 512MB * 2 WD 80GB SATA ארבעת החלקים הנ"ל ב-1000 ש"ח, אנסה לרדת ל-950 ש"ח. Leadtek WinFast A400 TDH 6800GT הכרטיס מסך הנ"ל ב-900 ש"ח, אנסה לרדת ל-850 ש"ח. הכל יחדיו יוצא 1900 ש"ח, אנסה לרדת ל-1800 ש"ח. מה דעתכם על המפרט? על המחירים? על הביצועים?
-
- 1 תגובה
- 554 צפיות
-
-
כבר פתחתי נושא אחד אבל התקציב עלה קצת אז החלטתי להתייעץ שוב...... 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 ללא מסך ללא ווינדוס וללא ציוד היקפי א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אפשר לנצל ... ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג עד 2500 2. מה שימושי המחשב :משחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל שלל המשחקים מספורט ועד פעולה diablo 3 fifa וכו... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב 1920:1080 משהו כזה 3. האם יש צורך בציוד הקפי לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא חשוב 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק ( OC )? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא מתוכנן 7. האם האם יש צורך לכ…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
מעוניין בהצעות למפרט עבור מחשב לעריכת video עם תוכנת avid media composer . דרישות תקציב עד 6000 ש"ח . דרישות מינמום של avid 1 - חייב כרטיס גרפי של NVidia Quadro FX 560 ומעלה עם יציאת dvi 2 - מעבד : לפחות Intel Core 2 Duo 2.33 GHz ומעלה . 3 - 4G זכרון . 4 - HD בנפח tera על המחשב להיות שקט ככל האפשר 5 - ספק כוח 500W ומעלה . תודה !
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ניתן לראות את המפרט בצד. רזולוציה 1920x1080 אני מעוניין לרכוש מעבד חדש, לוח אם וכרטיס מסך. כמו כן הייתי רוצה לוודא שהזיכרונות שלי והמארז מתאימים ללוח אם החדש ושהספק הנוכחי יספיק לי. תודה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. התקציב המקסימלי הוא 2800 ניתן לחרוג במידת הצורך עד 3,000 ואם אפשר כמובן לחסוך 2. השימוש העיקרי הוא צפייה בסרטי HD 1080P , עבודה משרדית, וגלישה באינטרנט א)אין שימוש בתוכנות כבדות. ב) המחשב אינו מיועד גם למשחקים ואינו כולל מסכים בתקציב. 3. אין צורך כלל בציוד היקפי 4.אין צורך ברמקולים. 5. החלקים עליהם ארצה לבסס את המערכת הם הרד דיסק 1-TERA,זיכרון של 4GB רצוי DDR 3 אם לא אז 2 כמובן,מעבד של אינטל,מארז של טרמנטק. 6. השקט של המפרט חשוב ברמת 8-9 7. אוברקלוק לא יתבצע במחשב. 8. אין צורך במערכת הפעלה. 9. יש העדפה לחנות KSP בראשון, באתר http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksprishonlezion 10. המארז מתבקש להיות בגודל סטנדרטי ובעל עיצוב פשוט של טרמנטק 11. שדרוג של המערכת לא צ…
-
- 3 תגובות
- 647 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת מתי יצאו הסדרות dv5 ו-dv6 של HP ומה ההבדל בינהם מלבד מפרטים ספציפיים של כל דגם. האם תחת הסדרות הספיקו לצאת דגמים מעודכנים יותר שכללו עדכונים ושיפורים? תודה,
-
- 4 תגובות
- 709 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך אלה עם זה םוגע באופן ניכר בביצועים. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בעיקר משחקי "twitch" אבל שיהיה מספיק חזק להריץ AAA. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).full hd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות שאפשר במסגרת התקציב 3. האם יש צורך בציוד הק…
-
- 0 תגובות
- 794 צפיות
-
-
המעבד .. של אינטל שתי ליבות T5800 .. כרטיס מסך של HD3470 ..
-
- 1 תגובה
- 570 צפיות
-
-
מחפש בשביל בני דודים שלי מערכת מחשב. עכשיו כמה פרטים חשובים. לא מתכונן OC, לא יריצו על המחשב משחקים כבדים. המחשב בעיקר ישומש להדפסת עבודות וכו'. אבל אני עדיין מבקש כרטיס מסך סביר, בוא נגיד G4 MX 460 או אולי אפילו TI כדי שמשחקים כמו של היום, יעבדו גם אם לא בביצועים הגבוהים ביותר. מה שאני צריך זה : *מעבד (AMD בוא נאמר משהו בסביבות ה(1700-1800) *לוח אם *זכרון *כונן קשיח *סידירום (אולי גם דיוידי) *כרטיס קול (נסתפק במובנה) *כונן תקליטונים *מארז *כרטיס מסך *מדפסת *מסך *מקלדת + עכבר בבקשה להצמד לדרישות שרשמתי. תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם אני לא טועה הזכרון הנתמך הוא DDR 333MHZ מישהו יודע (או שיש למישהו) איפה ניתן להשיג זכרון 1GB כזה זול (לא מינימום 250 ש"ח בזאפ) תודה.
-
- 0 תגובות
- 668 צפיות
-
-
-
אהלן המחשב שלי מת אחרי 4 שנות פעילות אז הגיע זמן לקנות חדש. את הקודם פשוט קניתי בעסקת חבילה כזו בלי לדעת כל כך מה יש בפנים, הפעם ניסיתי לעשות סקר מקיף. זה המפרט שאני הרכבתי, ורציתי לקבל עליו חוות דעת: מעבד intel Q8200 לוח אם Asus P5Q-EM צורב LG GH22LS40 דיסק קשיח WD5000AAKS זיכרון 2 x Kingston 2048mb (סך הכל 4 GB בשני צ'יפים) מארז Compucase 6A19 ספק כח HEC TRT 400W 400TR השימוש שלי במחשב הוא בעיקר לגלישה באינטרנט, הורדות וכאלה. לא עיבוד תמונה / וידאו ולא משחקים. אני כן מתכוון להפעיל כל מיני דברים דרך virtual machines כי נמאס לי לפרמט כל כמה חודשים... :-) אני יודע שקניתי משהו שהוא יותר ממה שאני צריך, אבל זה כי אני רוצה שהוא יחזיק לי המון שנים או לחלופין יורד לדרגת media c…
-
- 2 תגובות
- 529 צפיות
-