ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,359 דיונים בפורום זה
-
שלום ברצוני לקנות לוח אם מעבד זיכרונות מארז כרטיס קול(לשימוש בסיסי לא אתנגד ל onboard ) וזהו.... אשמח אם תררכיבו לי את המיני מפרט הבא...בתקציב של 2500 שקל..... ויש לי מספר שאלות...יש לי geforce 4mx 64 mb האם הוא ישפיע על מהירות המחשב וביצועיו ולכן כדאי לי להחליף גם אותו או שמה הוא יספיק לעכשיו ושאלה לא כל כך חשובה יש לי 40 גיגה האם כדאי לי להוסיף\להחליף? אם יש עוד משו ששכחתי לשאול ועליי לדעת אשמח אם תעירו את צומת ליבי תודה רבה !!
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
המחשב הוא לעבודה משרדית, עיצוב וגרפיקה ומשחקים.. גלשתי לי בכל מיני אתרים וזה המפרט שנראה לי מתאים. אם משהו נראה לכם לא טוב או מתאים, תעירו לי או תציעו לי משהו אחר. אני מוכן להתגמש קצת על מנת לשפר את הביצועים בצורה ניכרת. אם מישהו יכול להביא הצעות מחיר מאתרים זולים באינטרנט, זה מאוד יעזור (בבקשה לפרט איזה אתר ואת כל הרכיבים עם המחירים). תודה! מעבד: AMD Athlon 64 3200+ חשבתי ללכת על זה. AMD Athlon 64 3000+ AMD Athlon 64 3500+ יש עוד המלצות סביב המחיר הזה? לוח אם: עד 800 ש"ח Gigabyte GA-K8NF-9 (939) חשבתי ללכת על זה. Gigabyte GA-K8NF-9 Gigabyte GA-K8VT800M Gigabyte GA-K8NXP-9-ultra.. ABIT AV8 (s939) sata GBL יש עוד המלצות סביב המחיר הזה? צורב DVD: NEC 3500A חשבתי ללכת על …
-
- 16 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייח לאשתי שרוצה לעבוד כעצמאית בעריכה גרפית התקציב: 7000 +- 500 שימושי: עריכה גרפית כולל תלת מימד ציוד הקפי: מקלדת עכבר ומסך חשיבות שקט פעולת המחשב: חשוב בתנאי שזה לא ייקר יותר מדי את העלות, במילים אחרות מעדיף חומרה על שקט OC: זה לא מחשב למשחקים, האם OC יעלה את ביצועי הרנדרינג? מערכת הפעלה/אופיס: ללא חנות ספציפית: אין העדפה תוכנות שהולכות לרוץ על המחשב: autocad, sketchup, V-Ray, Revit ותוכנות נוספות לתל מימד עדיפות לקניית המחשב בזמן הקרוב, והייתי רוצה שיהיה לי תמיד את האופציה לשדרוג המון תודות לכל העוזרים :) נ.ב אם נראה לכם שהתקציב דל ביחס לדרישות, אני אשמח…
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, שאלה קצת שונה - אני מנסה לסייע לקרוב משפחה לרכוש מחשב נייח בחו"ל. הדרישה: עבודה ביתית סטנדרטית (אינטרנט, OFFICE...) ומעט תכנות (ללא AI/גרפיקה). ללא גיימניג. הוא שלח לי כמה מפרטים בתקציב שלו (סביב 3000-3500 ש"ח). בעיקר חושב לו שהמחשב יהיה אמין, עם ביצועים מספקים וביחס טוב של עלות-תועלת. מה דעתכם על המפרטים? מפרט 1 Gigabyte B760M DS3H AX DDR5 w/ i7-14700 Corsair Vengenance DDR5-6000 32GB Kit Samsung 990 EVO 1TB NVMe Thermlright TG 650W 80+ Gold Full Modular Tecware NEO M2 TG Black מפרט 2 AMD RYZEN 7-5800X PROCESSOR msi b550 tomahawk max wifi G.SKILL RIPJAW DDR4 2x32(64GB) 3600 thermalright pa120 se lexar nm790 1tb ZOTAC GT 1030 LP 2GB GDDR5 THERMALTAKE GT750w Gold …
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
- 2 followers
-
-
חברים, אני עורך וידאו די מתחיל + סטודנט בתואר כללי כך שהצורך המיוחד שלי הוא עריכה. משתמש בתוכנות Pr+Ae. עורך באיכות FHD ובעתיד Uhd-4k. 15.6” מתוקצב ב 5k-6k טיפה גמיש. ראיתי מספר מחשבים: Dell xps 15 *9570 אך יקר בארץ בנוסף Lenovo legion 730-y(???משווק כמחשב גיימינג???) 15.6 FHD, מעבד Intel® Core™ i7-8750H 2.20GHz - 4.10GHz, זיכרון פנימי בנפח 16GB, כונן SSD בנפח 512GB ומאיץ גרפי NVIDIA® GTX 1050Ti 4GB מה המלצותיכם? ואם אתם ממליצים על מחשב אחר? קונה בארץ
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי לכולם. אני רוצה לעזור לאחיינים שלי למצוא מחשב למשחקים(כמו פורטנייט,NEED FOR SPEED,BF1) זול,בסביבות ה2500, בלי מסך או ציוד היקפי אחר. יש אפשרות לחריגה של 500 שקלים. יש עדיפות למערכות מחשב מורכבות מראש. יש חיה כזאת במחיר כזה? תודה לעונים:)
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 ש"ח עבור: מעבד ,לוח-אם ,זכרונות,כונן NVME למערכת הפעלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פיתוח ,משחקים,עריכת וידאו 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים : מארז ספק כח CORSIAR X GOLD 650 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא רלוונטי,קיי…
-
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
בהגדרות של אפשרויות צריכת חשמל יש אופציה לכבות את הדיסקים הקשיחים כאשר הנייד בטעיניה או כאשר הוא עלמצב סוללה. למה בכלל יש הגדרה כזו? האם כיבוי דיסק קשיח משמעותו כיבוי המחשב? האם משמעותו רק שהדיסק הקשיח יפסיק להסתובב? ואם כן מה זה נותן? על איזה אופציה כדאי לשים את האפשרות הזו?
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רב, לאחר התנסות שלי עם הפורום פה במפרט שעזרתם לי למצוא, אתם באמת תותחים, עזרתם לי במציאת מפרט מעולה לחבר קרוב. עכשיו חבר אחר דיבר איתי וצריך דברים קצת שונים אבקש את עזרתכם 1. מה התקציב המקסימאלי 3000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, Overwatch, Rust, CSGO -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). שיהיה ורסטילי בבקשה. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3,500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בוורד וכד' וגם בתכנות כמו: שפת HTML,JAVA וכד', משחקים ועריכה (לא כבדה) (לא חייב), הורדה\צפייה סרטים כבדים באופן גורף מהאינטרנט.(הכי חשוב) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). eclips for java , html, תוכנות office וכד' ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין באילו משחקים תשחק: gta,fifa (כאמור לא חייב מחשב שמיועד לגיימינג) -מהי הרזולוציה…
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פיתוח עם תוכנות יחסית כבדות - VMWARE, VISUAL STUDIO, ANDROID STUDIO... ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מעדיף לא יותר מ1080P 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בקרוב 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדו…
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. תקציב:4000 ש"ח לא לחרוג, עדיף לחסוך. 2. שימושים: משחקים כמו :need for speed, GTA,call of duty ודומים להם. אני תיכוניסט אז כאילו לעבודות, סרטים וכו', נו אתם יודעים תיכוניסטים 3. ציוד היקפי דרוש:מסך 4. ציוד לא דרוש?כונן דיסקטים. 5.רמת השקט: לא חשוב מבחינתי הכי רועש. 6. חנות: כל חנות באזור הצפון. 7. בקשות מיוחדות: אם אפשר מארז עם חלון אבל ממש לא הכרחי. 8. שדרוג: חשוב לשמור על אפשרות לשדרוג בעיקר לRAM.
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! מחר אני מזמין מחשב וכבר העלתי לפורום את המפרט ותודה על העזרה. סליחה אם פתחתי טריפל פוסט פשוט אני חדש בפורום וקצת התבלבלתי. אני כבר סגור על המפרט רק יש לי שאלה בקשר ללוח אם ולמסך הנה המפרט למחשב (למטה השאלות) מעבד AMD Athlon 64 3000+ Socket 939 Winchester Core לוח אם * ASUS A8N-E Socket 939 (NVIDIA N-Force4 Ultra chipset) זכרון Dual DDR 400 American Data (2x512MB) כרטיס מסך Gigabyte 6600GT 128MB PCI-Express + TV-Out דיסק קשיח Western Digital 80GB SATA 7200RPM 8MB Buffer כונן תקליטונים 1.44 Teac/SONY כונן תקליטורים LG x52 צורב LG 52x32x52 מארז HEC Compucase CI-6A19 300W מסך * MAG 17'' 786PF Flat רמקולים cr…
-
- 30 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרתכם בקניית מחשב נייד. המחשב ישמש לשימוש כללי בבית במקום מחשב נייח. מטרות המחשב? שימוש ביתי כללי - סרטים, מוסיקה, משרד. * גודל המסך?מסך 15.6 * רזולוציית המסך? 1920x1080 * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1T * כונן אופטי? - הכרחי כונן פנימי *מסך מגע - נחמד אבל לא הכרחי אני מתלבט כרגע בין שני דגמים, אבל אשמח לאלטרנטיבות אחרות. הדגמים הם: ASUS N550JK-CM062H Lenovo Flex 2 (15 inch) Touch Screen 5942-6631 http://ksp.co.il/?list_compare=.22517..23438. הasus בעל מפרט יותר מרשים, אבל למשל אין לו רכיב ssd. אני לא יכול להוסיף לו רכיב כי אני צריך את הכונן האופטי. גם לגבי השירות, יש באזז שלילי לגבי asus בזמן האחרון. אשמח לשמוע את דעתכם לגבי שני המחשבים, ואולי…
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
מה התקציב? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר אז לחסוך ב) מקסימום חריגה מהתקציב: 500 ש"ח אם זה באמת שווה את זה משמעותית 2. מה שימושי המחשב? בעיקר צפייה בסרטי HD 1080p וחיבור המחשב לטלוויזיית 42 אינץ' (נדרש חיבור HDMI לכרטיס מסך) + עבודה משרדית + משחקים חדשים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מתכנן להעביר צורב LG מהמחשב הישן 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא מתוכנן 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות, ללא מערכת הפעלה 8. האם…
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו פרימייר, אינטרנט, תוכנת עיבוד תמונה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרימייר תדיר - כבד 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 המפרט הקיים : [TABLE=width: 100%] [TR=bgcolor: #FFFFFF] [TD=align: center]AMD Phenom II X4 955 GA-880GA-UD3H 8 ג'יגה ראם NVIDIA GeForce GTX 470 כמובן שעדיף לשדרג כבר את "המשולש" אך זה ידרוש לא מעט כסף, אני מעדיף לקבל הצעה …
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מעבד ה Intel Core I7 720QM הוא בעל 4 ליבות, ורץ במהירות 1.6 GHZ. לעומתו, מעבד ה Intel Core 2 due T6600 הוא בעל שתי ליבות, ורץ במהירות 2.20 GHz. כאשר כל שאר הדברים דומים, אילו מבין אלה חזק/מהיר יותר (מיהו המעבד הטוב יותר)? אשמח לשמוע דעתכם תודה
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
Intel Pentium 4 3.06GHz HT 512K 533MHz Socket 478 4,810 ש"ח Gigabyte GA-8INXP intel E7205 1,462 ש"ח OCZ DDR 512MB PC2700 Rev 3.2 Performance 333MHZ 4,018 ש"ח WD 80GB 7200RPM 8 MB special version שלוש שנים אחריות 1,464 ש"ח Maxtor 40GB 7200RPM 1,054 ש"ח Gigabyte ATi Radeon 9700 PRO 1,958 ש"ח CREATIVE AUDIGY SE 5.1 427 ש"ח ModemBlaster 56K 142 ש"ח CD ASUS CD X 52 153 ש"ח Aopen DVD 1648 264 ש"ח TEAC CDRW 40X12X48 Retail 432 ש"ח TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 67 ש"ח Dragon DA-01BD Full Tower - חלון למארז : חלון שקוף גדול - ספק כוח : Antec TruePower 3…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
AMD Athlon 2 X4 640 3.0Ghz Quad Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪482 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2057 Gigabyte GA-770T-D3L DDR3 AMD770 CHIPSET, יחידות 1 ₪347 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2160 Transcend 4GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪219 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2466 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3, יחידות 1 ₪196 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1324 Sapphire ATI Radeon 5870 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1 ₪1150 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2386 צורב LG GH22 SATA x 22 Black, יחידות 1 ₪100 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=96 Cooler Master Elite 370 Plus + FSP 550-80GHN(85) 80PLUS…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
בבקשה תמליצו לי על מפרט שינצל את ה4500 שקל הכי טוב שאפשר! רק עוד דבר, אני מאוד רוצה את הכרטיס מסך הזה -http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2925 אבל הוא נמכר ב800 שקל רק אם קונים מחשב ב-RSM. מישהו יכול להמליץ על החנות הזאת? כדאי להזמין ממנה את כל המחשב במישלוח? (הם נמצאים במרכז ואני בצפון...) חובה מעבד אינטל וכ.מסך NVIDIA. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל עד השקל האחרון בצורה הכי טובה שאפשר. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא ניתן, אבל ברוב החנויות יש הנחה על מזומן של בערך 2% (2% ב4500 זה 90ש"ח) 2. מה שימושי המחשב? - בעיקר משחקים + פוטושופ ו-וDreamweaver + סטרימר לפלייסטיישן 3 / Media Cente…
-
- 20 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מעוניין לשדרג מעבד , הבנתי שאני אצטרך לקנות גם לוח אם וזכרונות מעוניין לקנות את ryzen 9 3900x מעוניין לקנות שני זכרונות של 16 GB צריך לקנות ספק כוח חדש או ששלי יספיק? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח , אני לא יודע כמה הכל יעלה לי ,אז אם אפשר יותר או פחות אני לא יודע 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ,RAGE 2 וכל החדשים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?…
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
10" יספיקו זמן סוללה מקסימלי מקלדת נוחה, טאץ' פד נוח. בלוטוט עבודה יום-יומית רגילה, אופיס, אינטרנט, IM, יוטיוב וכו' (חשוב שיוטיוב יפעל חלק על פול סקין). עבודה חלקה עם וינדוס 7 (ישודרג ל-2 גיגה כמובן). אגב, סורי שאני פותח דיון חדש על שאלה כ"כ פשוטה, אני לא רואה את הסטיקי שהיה בנושא הנטבוקים...
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד, ומעוניין שזה יהיה Ultrabook, ועם מסך מאט. אלה שני המשתנים החשובים לי, על השאר אני כנראה גמיש. אודה לכם אם תוכלו לרשום דגמים שמתאימים לכך.. זה יעזור לי מאד לבחור.. תודה רבה card
-
- 23 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
רוצה לקנות דרך אייבורי או KSP, מעבד מינימום i5. לחלופין, אפשר לשאול איזה מפרט טוב יותר? פשוט אין לי ניסיון עם AMD. https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=2757 או https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11103 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.…
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי חבר'ה בבקשה תעזרו לי להרכיב מחשב חמוד, יש לי את כל המסביב (מסך, מקלדת וכו'.....) אני צריכה את זה, לצרכים: - אינטרנט - OFFICE - פוטושוט (שבשביל זה בטח כדאי RAM של 1G?....) - תיכנות (את כל זה אני תמיד עושה במקביל....) חשוב לי שיהיה מאוד מאוד מהיר וHDD שיהיה מקסימום 120... הבעיה שלי היא שאני לא יודעת מה כדאי ולא כדאי מבחינת חברות אמינות או איזה חומרה מתאימה לחומרה אחרת.. בקיצור, אני אשמח אם תעזרו לי תודה, נועה
-
- 32 תגובות
- 2.1k צפיות
-