ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
היי, זקוק לעזרה בהרכבת מחשב : 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בעוד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לא גיימר כבד,הרבה תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימר קל/בינוני -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מפרט כולל מסך -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות תודה מראש! 3. האם יש צורך בציוד הקפי …
-
- 6 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד hp g3000, ולא יודע משום מה נעלם לי הכונן של הדיסקים אני לא רואה אותו.. תודה
-
- 1 תגובה
- 604 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך מחשב נייד לצרכי גלישה באינטרנט,ופתיחת קבצי וורד.אני נמצא הרבה בדרכים,ולכן המחשב הזה חשוב לי על מנת לתקשר עם הקרובים לי.[יש לי מחשב נייח בבית]. גודל המחשב הרצוי הוא עד 15 אינץ. אני מעדיף לקנות מחשב של דל כי יש לי אפשרות לקנות זאת מהם דרך האתר שלהם באמריקה.[אני חושב לקנות גם מחשב שהוחזר על ידי לקוח..] התקציב הוא:עד 300-500 דולר,עדיפות לכמה שיותר פחות. כמו שאמרתי המחשב ישמש נטו לצורכי גלישה באינטרנט ולא מעבר לכך.לאחר קניית המחשב אני אקנה התקן USB לצורך התחברות לאינטרנט דרך אחת מחברות האינטרנט באמריקה. חשוב לי שהמחשב יהיה אמין,נוח,מקשים נוחים,ושישמש אותי ל-3-4 שנים הקרובות. בתודה מראש שי
-
- 2 תגובות
- 604 צפיות
-
-
ש-לום. אני מחפש מחשב נייד לשותפה הנחמדה שלי, תקרת התקציב שלה הוא 3,000 אבל מן הסתם העדיפות היא למחשב כמה שיותר זול הדרישה האמיתית היחידה מהמחשב היא יכולת סבירה לעבוד עם Photoshop, ככה שנראה לי עדיף מעבד סביר ולפחות 3gb RAM כל שאר הפרטים למעט המחיר פחות קריטיים: מטרות המחשב? עבודה ביתית עם שימוש מזדמן בתוכנות בסגנון Photoshop * גודל המסך? עדיפות ל-15", לא קריטי * משקל רצוי? לא קריטי, השימוש יהיה בבית * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) יציאת HDMI לצורך שימוש בטלוויזיה * בלוטות? רצוי, לא נדרש * גודל מינימלי של כונן קשיח? כמה שיותר, אבל האחסון יהיה על כונן חיצוני * כונן CD/DVD? צורב? ע…
-
- 0 תגובות
- 604 צפיות
-
-
כל מי שרוצה לשאול שאלות ולקבל תשובות מקצועיות על תיקון מחשבים ניידים ברמת רכיב ,כרטיסי מסך,טעינה וכו, אשמח. החלפת רכיבי BGA על הלוח הוא עסק מסובך מאד וללא ידע נסיןו וציוד לא יהיה ניתן לבצע את הלוח.
-
- 0 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מערכת חדשה למחשב, המחשב מיועד לצרכים בסיסיים,צפיה בסרטים,אופיס וגלישה. התקציב הוא 1200 ש"ח עם אפשרות לחריגות קטנות,אין צורך בציוד היקפי. אשמח לקבל 2 אופציות, intel\amd אם התקציב מאפשר. תודה מראש ויום מוצלח
-
- 2 תגובות
- 604 צפיות
-
-
ברשותי מארז ישן + ספק כוח 500W של HEC (מצורף תצלום). צריך המלצה לשאר החלקים: לוח אם מעבד זיכרון דיסק קשיח 500 GB צורב DVD מפרט עם מסך ובלי מסך כמובן שיכנס בתקציב של 2000 ש"ח. עדיפות לזמינות ב KSP או IVORY. תודה [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 604 צפיות
-
-
אחד השיקולים שלי לגבי קניית נייד הוא סוג החיבור למסך חיצוני (של טלוויזיה) לפי מה שבדקתי רוב הניידים שראיתי כוללים יציאת VGA בלבד (שכנראה מתאים היום לפלזמות, ונדירים (ישנים) כוללים S-VIDEO ונדירים (חדשים) כוללים HDMI רציתי לדעת האם בהנחה שבדירת הסטודנטים שלי לא תהיה פלזמה או LCD אלא טלוויזיה אנלוגית עם במקרה הטוב RCA איזה יציאה בדיוק אני צריך שתהיה קיימת לי בנייד כדי לחבר אותו למסך שלה. והאם איכשהו עם מתאמים כאלה ואחרים אפשר להסתדר רק עם VGA
-
- 1 תגובה
- 604 צפיות
-
-
חברי הפורום היקרים אשמח לקבל את חוות דעתכם עבור המפרט הבא. ברצוני לציין שאני משתמש במחשב רק למורכי אניטרנט, מולטמדיה כלומר צפייה בסרטים, ומוסיקה כמובן. כמו כן ברצוני שהמחשב ישמש אותי לפחות לשלוש שנים או יותר. התקציב הוא לא לעלות מעל 2000 ש"ח. להלן. לוח אם G41 או P43 מעבד E7500 זיכרון DDR2 4GB של קינגסטון או חברה ידוע אחרת (העדפה של DD3 אבל המחיר הוא יותר יקר). צורב DVD של LG לאחד מלוחות האם יש צורך בכרטיס מסך בסיס והוא *.8400 ספק רגיל. המחיר הוא 1875 כמו כן אין לי מושג מי נגד מי ניסיתי לקרוא פה אודות לוחות אם ואני מכיר רק אינטל בכל החברות דיברו איתי אודות חברת MSI או ASUS חשוב לי שיהיה זכרון של 4 GB ומעבד חזק לאורך זמן ואפשריות הרחבה בעתיד.
-
- 4 תגובות
- 604 צפיות
-
-
מעבד: Intel® Core™ i5 750 2.66GHz לוח אם: Gigabyte - GAP55UD3L - P55 כרטיס קול מובנה בלוח אם: 7.1 כרטיס רשת מובנה בלוח אם: 10/100/1000 דיסק קשיח: Western Digital 500GB SATA II 7200RPM כרטיס מסך: Asus NVIDIA GeForce 210 512MB זיכרון: Kingston/Ceon 4096MB DDR III 1333MHz ספק כוח: Huntkey 450W כולל 12cm Fan עולה בדיוק 2800 , אני רוצה לדעת מה אתם חושבים עליו . * בנוגע לכרטיס מסך , אני רוצה לשדרג אותו ל Gigabyte NVIDIA GeForce 220GT 1024MB , יש בזה צורך ? אני הולך לשחק קצת משחקים כבדים כמו GTA IV ו COD6 MW2 .
-
- 2 תגובות
- 604 צפיות
-
-
אהלן, בניתי את המפרט הבא: יש ספקות ? מעבד Intel Core i5-660 Box ₪1026 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80616I5660 לוח אם Gigabyte GA-P55A-UD3R ₪834 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950204 כונן קשיח Westren Digital WD10EARS 3.5" 1000GB SATA2 64MB ₪483 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WD10EARS זיכרון OCZ DDR3 4096MB (2048MBx2) 1600Mhz CL 9-9-9-24 Obsidian ₪669 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ3422K כרטיס גרפי Palit nVIDIA GeForce GTX 260 Sonic 896MB DDR3 PCIe ₪938 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=28670SC צורב LG GSA-GH22N X22 SATA DVD ₪115 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH22N מא…
-
- 1 תגובה
- 604 צפיות
-
-
-
קניתי את המחשב לפי המפרט הזה: מעבדIntel Pentium Dual Core - E6300- 2.8GHz450לוח-אםASUS P5KPL-CM305זכרונות2GB DDR2 800MHz - A-Data/Corsair/Patriot/OCZ/Kingston/Samsung/Transcend/G. Skill/GeIL170כונן קשיחSeagate Barracuda ST3500418AS - 500GB/7200RPM/16MB Buffer/SATA2275כונן אופטיDVD-RW - SATA135כרטיס מסךמבוסס Radeon HD 4850 512MB GDDR3 HDMI565מארזRAIDMAX APEX165ספק כחSeaSonic 400W - SS-400ET275סה"כ2340 ש"ח http://hwzone.co.il/specslist/index.php?item=132222§ion=293&target=%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%A7%D7%99%D7%9D ושיניתי כמה דברים, הוספתי עוד סטיק של 2 ג'יגה, שמתי כרטיס מסך Radeon HD4870 עם 1GB וספק של טרמלטק (נראה לי) 500 וואט. ועוד כמה דברים כמו זכרון עם צלעות …
-
- 3 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט למשחקים עד 2500 ש"ח ללא חריגות. . מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: משחקים, סרטי HD עריכות גרפיות וכמובן גלישה רגילה ועבודה משרדית. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. משחקים, פוטושופ, פלאש, Visual Studio. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). כן ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 1680X1050 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא 6. מ…
-
- 3 תגובות
- 604 צפיות
-
-
הצעת מחיר שנשלחה אליי בנוגע למחשב למשחקים, מחירו, קצת פחות מ4000 ש"ח כנסו תראו ותגידו מה אתם אומרים: http://www.upf.co.il/file/140124.html האם המפרט שווה את הסכום? נא לפרט, אני לא הכי מכיר את הרכיבים הספציפיים, תודה
-
- 3 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב לסרטים ומשחקים, יש כבר מסך 22 אינטש (אני לא בטוח מהי הרזולוציה הטבעית שלו). אבל התקציב של המערכת כולה הוא עד 2000 ש"ח (אפשר לחרוג ב-100 עד 200 ש"ח). הצלחתי להרכיב את המפרט הבא - מה דעתכם? האם המערכת מאוזנת מספיק? אשמח לשמוע חוות דעת על א. הכרטיס מסך הזה של אלבטרון? איך הקירור שלו? ב. והאם הספק והמארז מספיק טובים? ג. האם המערכת רועשת? תודה מראש לעונים. (נ.ב. בחרתי במע' של AMD בגלל אפשרויות השדרוג ותמיכה ב-PCI 2.0) מעבדים AMD Phenom II X2 245 2.9Ghz AM2+/AM3 ¤341 לוחות אם Gigabyte GA-MA770-UD3 AM2 ¤424 מארזים RAIDMAX APEX NO PSU ¤159 ספקי כח Cooler Master 500W Extreme Power plus ¤235 זיכרונות Kingston DDR2 2048MB 800MHZ ¤129 כוננים קשיח…
-
- 3 תגובות
- 604 צפיות
-
-
היי אני צריך מפרט למחשב עד 4800 ש"ח לגיימרים חשוב לי שהיה לוח אם של אינטל וכרטיס מסך של Nivdia צריך דחוף תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 604 צפיות
-
-
אהלן -מבקש חוות דעת על המפרט שלהלן. האם יש למישהו רעיון ללוח אם אחר עם קצת יותר PCI רגילים ופחות PCIe ? תודה! GIGABYTE GA-P43-ES3G (P43) - ATX - 5 PCI Slots 461 ש"ח 1 Intel Core 2 QUAD Q6700 - 2.66 GHz - 8MB cache - LGA775 - TRAY - קירור מצויין למעבד FREEZER 7 XTREEM 1,027 ש"ח 2 2GB KINGSTON DDR II - 800 - KINGSTON Original 298 ש"ח 1 GAINWARD 9400GT 1GB silent DDR2 HDMI TV/O, DVI - PCX - retail 263 ש"ח 1 WD Caviar Black SE32 640GB - 32MB AALS - 7200RPM S-ATA III 369 ש"ח 1 WD Caviar BLACK SE32 1 TB-SATA-3Gb/s-32 MB Cache-SATA 3 523 ש"ח 1 LG DVD-RW GH22 x22 DUAL LAYER (black) SATA- bulk 119 ש"ח 1 ANTEC SONATA III with 500WATT PSU 675 ש"ח 1 התקנת רכ…
-
- 1 תגובה
- 604 צפיות
-
-
שלום, ראיתי המלצות על Compaq CQ61. יש לו יציאה ל HDMI- האם זה אומר שאני אוכל לחבר אותו גם לטלויזיה רגילה דרך S-VIDEO או RCA? על מה אני צריך לשים דגש בזמן רכישה? על מה אפשר להתעקש/לשדרג? (מעבד, זיכרון, HDD) ראיתי באתר מסויים בפחות מ 3000, אולם בלי יותר מידי פרטים... זה לא מגיע AS IS נכון? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום... מחר אני קונה מחשב חדש... ובניתי מפרט נחמד לטעמי... מעבד: intel core quad q9550 2.83 ghz לוח אם: gigabyte ga-epu3 ds3l כרטיס מסך: zotac gtx 285 1gb ddr3 512 bit retail זיכרון: g.skill 4gb ddr2 דיסק קשיח: wd 500 gb ספק כח: פה אני מתלבט בין 650 ל 750W בהתאם לצריכת החשמל של הכרטיס מסך... מאוורר למעבד של ocz מארז: antec 300 כל זה במחיר 5700 ש"ח... עכשיו השאלה שלי היא האם הלוח אם תומך בכל ואני חוזר כככללל החלקים שבמפרט? (DDR וכאלה) ואיזה ספק אני צריך בשביל הכרטיס מסך? 650 מספיק או שצריך 750? ואם יש לכם משהו להציע, לשנות, להוסיף, אני אשמח לשמוע. תודה, מאור.
-
- 3 תגובות
- 604 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט מחשב בסיסי שיכול להריץ משחקים קלים, אינטרנט ואופיס (דהיינו, מחשב ביתי רב-תכליתי לשימושי האנשים השונים). 1. התקציב הרצוי: כ-2000 ש"ח, תשלום אחד, במזומן. 2. מטרות המחשב: אינטרנט, אופיס, משחקים קלים, צפייה בסרטים 3. ללא ציוד היקפי מיוחד.יש צורך בצורב בסיסי. 4. אין העדפה למוצרים ספציפיים כשהקריטריון הוא רק אמינות יחסית טובה (אופק שירות: 3 שנים בערך) 5. נושא הקירור חשוב אך לא קריטי, כשהכוונה היא יותר להאריך חיים ולא לשפר ביצועים. אין חשיבות לצבעי המחשב. 6. הרכבת מחשב במעבדה ללא מערכת הפעלה 7. צרכים מיוחדים: אמור להיות מחובר מסך 24" מדגם Philips 240PW9EB ברזולוציה טבעית של 1200*1900, ולכן המפרט צריך גם להתאים אליו שלא יהיו בעיות. 8. אין תכנונים ל-OC 9. משחק…
-
- 4 תגובות
- 604 צפיות
-
-
מישהו בנה לי מפרט של מחשב למשחקים, הסכום שרציתי להוציא היה 3500 שקל עם חריגה של עד 300 וזה מה שהוא בנה לי: http://www.tms.co.il/preview/spec/3qz6hjamביקשתי ממנו גם שהמפרט לא יהיה מיועד לאוברקלוק וכאלה כי אני לא מבין ולא אוהב להתעסק עם זה..
-
- 3 תגובות
- 604 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עריכת סאונד ווידיאו ב hd * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) hdmi ssd vga firewire800 * בלוטות? לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 750 ומעלה * כונן CD/DVD? צורב? צורב dvd * כונן Bluray? עדיף אם קיים בתקציב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הכל חוץ מ- hp או compaq תודה מראש לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 604 צפיות
-
-
אהלן, ברשותי 2 מחשבים שהם באמת ישנים. כבר הרבה שנים הם בשימוש. הנה המפרטים שלהם: (הם רשומים גם בהמשך -רק שתראו בכללי על מה אני מדבר) *בשני המחשבים שני כוננים קשיחים. אין לי מושג למה... המחשב הראשון: מעבד: Pentium4 1.8GHz RAM: DDR 512MB לוח אם: ASUS P4SP-MX HDD: C:70GB D:30GB המחשב השני: מעבד: Pentium D 2.8GHz RAM: DDR 512MB לוח אם: ASUS P5VDC-MK HDD: C: 48GB D: 27GB את המחשב הראשון החלפנו לפני פחות מחודש למחשב חדש. ובגלל שאין תקציב אנחנו רוצים לתקן/להחליף את המחשב השני. המחשב הראשון עובד ללא בעיות. במחשב השני אני חושב שיש בעיה בכרטיס מסך כי לפעמים, סתם ככה התצוגה נכבת (לא קשור למסך) וצריך לעשות כיבוי והדלקה מהמחשב עצמו כדי להשתמש בו שוב. דברתי עם …
-
- 3 תגובות
- 604 צפיות
-
-
היי לכולם הכותרת אומרת את הרוב, עכשיו רק אפרט קצת ברצוני מחשב שישמש לגיבוי של חומר שיש לי על הארד-דיסקים ניידים (למעשה הארד-דיסקים יהיו גיבוי שלו, אבל same-same). מדובר על כמות מידע של 4-6 טרה עם צפי לעוד. ז"א, אני מאוד רוצה וצריך מחשב שהנפח אחסון בו יהיה 6+ טרה (אולי אפילו 8-9..תלוי בעלות) לא פוסל להתחיל עם 4-6 ובהמשך להוסיף עוד, אבל צריך לקחת את זה בחשבון כבר בשלב זה. מעבר לכך, המחשב ישמש, כאשר יפעל, לשימושים משרדיים בלבד (שזה בעיקר - צפייה בסרטים/סדרות, מוזיקה וכולי) מבחינת תקציב השאיפה היא לכמה שפחות. שורה תחתונה, הוא לגיבוי. לא רוצה שירעיש יותר מדי (שיהיה סטדנרטי, לא ג'נרי), ולא צריך ביצועים מטורפים. ברור שלא מדובר על גימינג או תוכנות כבדות אחרות. בגדול התקציב הוא עד…
-
- 1 תגובה
- 604 צפיות
-