ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,384 דיונים בפורום זה
-
אשמח לעזרה לגבי מפרט. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3-3.5K אבל רצוי פחות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי עם קצת עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה בלבד 8. האם ישנה העדפה לרכ…
-
- 1 תגובה
- 738 צפיות
-
-
שלום לכולם! המחשב שלי כבר מאוד מאוד ישן והגיע הזמן להשתדרג. אני כרגע בצבא אז רוב הפעילות של המחשב תהיה משרדית (גלישה באינטרנט, ישומים אופיס, צפיה בסרטים וכ''ו) אבל בסופי שבוע שאני בבית אני רוצה לשחק משחקים כדוגמת Civilization, היטמן4, ומשחקים אחרים שדורשים פיקסל שיידר 2.0 . לצערי, התקציב שלי די נמוך ועומד על כ1400 שקל. מבחינת ציוד היקפי, אני זקוק למקלדת, עכבר (אין צורך באלחוטיים) ורמקולים (רמקולים הכי פשוטים שיש). נושא הקירור חשוב אבל שהקירור לא יהיה יקר מידי. משהו סביבות 50-100 שקל. נושא נוסף שהוא ברמת חשיבות בינונית זה השקט. אני צריך מחשב שיהיה יחסית שקט. זה מפרט נחמד שמצאתי באתר של KSP שנראה לי שעם שידרוגים קלים יכול להתאים לצרכים שלי: מעבדי אינטל Core 2 Duo E7200, 106…
-
- 1 תגובה
- 627 צפיות
-
-
היי, אני צריך לקנות לקראת הלימודים מחשב נייד בסביבות ה-3,000-3,500 ש"ח. שימושים עיקריים: לימודים, גלישה באינטרנט, תכנות, שיהיה אפשר לראות בו סדרות/סרטים באיכות טובה יחסית (לא צריך גם יותר מדי). שוב, המטרה העיקרית היא ללימודים. המליצו לי בעיקר על Dell אבל לא על דגמים ספציפיים תודה
-
- 1 תגובה
- 498 צפיות
-
-
חשוב מאד שהמארז יהיה כמה שיותר סלוני וקרוב לגודל של DVD כמה שיותר, שהמחשב יהיה מסוגל להריץ חלק 720P X256 1080I וכל מה שנועד ל BLUERAY דיסק קשייח פחות חשוב כי כל הזמן הסרטים עליו יתחלפו, אבל שיהיה את ה 120G ככה לפחות
-
- 1 תגובה
- 608 צפיות
-
-
לחברי הפורום היקרים שלום רב, להלן הפורמט האישי: 1.תקציב מקסימלי: 4K 2.ניצול התקציב: עדיפות לחיסכון במידת האפשר. 3.חריגת התקציב: 500 ש"ח לכל היותר. 4.שימושי המחשב: שיעמוד בעומסים של מערכות וירטואליות, משחקים כבדים יחסית, פיתוח, ניטור רשת. 5.תדירות השימוש בתוכנות ואינטרנט: א. על בסיס יומ-יומי: אפלקציות WEB+אינטרנט (פייסבוק,אתרי פלאש כבדים וכד'), תוכנות קלות יחסית: VLC, WINAMP, WIRESHARK, BABYLON, NOD32, SKYPE וכד'. ב. לפי צורך/לעיתים רחוקות: מערכות וירטואליות, תוכנות ניטור, תוכנות וידיאו וסאונד כמו: Camtasia ו Any video converter , משחקים כבדים יחסית ואולי בעתיד תוכנות פיתוח. 6.ציוד היקפי: אין צורך בציוד עיקפי יש לי כבר הכל. …
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2700, אם אתם חושבים שיש משהו שמצדיק חריגה (3000) אשמח גם לשמוע 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית תכני hd משחקים והרצת תוכנות כגון אוטוכאד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? חיובי -עכבר, מקלדת, רמקולים ומסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? נמצאבחדר עבודה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא יודע מה זה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן…
-
- 1 תגובה
- 644 צפיות
-
-
היי אני שוקל אם עכשיו זה זמן טוב להחליף מחשב או שעדיף לחכות שיצאו רכיבים "מותאמים יותר" לויסטה... בכל מקרה אני מחפש מחשב שיאפשר לי לי אובר קלוק ברמה סבירה-גבוהה גיימינג ברמה בינונית מינוס שיהיה יחסית שקט ומבחינת מארז ו"יופי" ממש לא אכפת לי איך הוא נראה העיקר שיהיה יעיל נוח ושקט. צורב דיוידי נראה לי כבר הכרחי בימינו... שיחזיק הרבה זמן מבחינת היערכות לעתיד מבחינת שידרוגים (שלא נראה לי שאני אעשה בשנתיים הקרובות ועד אז מי יודע איזה לוח אם אני אצטרך...) חשוב לי קונרו ויכולות אובר קלוק כל השאר-העיקר שיתעלה על המחשב הנוכחי- athlon xp 1700 עם גיפורס 4 4200 וגיגה זיכרון נראה לי שאני אסתפק ב 7300GS או GT לפחות לשנה הקרובה ואז אולי כבר אשדרג למשהו מהדורות החדשים. מבחינת ה…
-
- 1 תגובה
- 584 צפיות
-
-
-
אני בונה מחשב HTPC, מפרט בסיס שמוצע בזיגזג הוא מעבד: Intel® Atom™ dual-core processor 330 זיכרון: 2GB Samsung / KINGSTON DDR II - 800 - Original לוח אם: Intel® Desktop Board D945GCLF2 Atom 330 CPU - Mini-ITX כ. קול: משולב בלוח האם כ. רשת: 10/100/1000 משולב בלוח האם כ. מסך: משולב בלוח האם. דיסק קשיח: Seagate / Samsung / WD 250GB - 16MB 7200RPM S-ATA II דיוידי : NEC 8x DVD/RW (AD7670S) Slim black SATA מארז: THERMALTAKE RSI H SD100 - Mini ITX - black ספק : Thermaltake Built-in 120W Flex ATX PSU המחיר הבסיס למפרט הוא 1600, אין בעיה להשקיע עוד... לא בחרת בגלל המחיר הזול, אלא בגלל המארז הקטן החששות : 1. הכ.מסך יכול להציג FULL-HD בכלל? 2. דיסק קשיח - אני רוצה להחליף לwd green…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
זה מעבד: AMD Phenom 2 955 3.2Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 Black Edition Tray כמות: 1 - מחיר: ₪528 קירור למעבד: Cooler For AMD Original כמות: 1 - מחיר: ₪14 לוח אם: Gigabyte GA-880GM-UD2H Six Core Support כמות: 1 - מחיר: ₪370 מארז: SilverStone Precision Black X2 120MM + FSP 600W Bronze - ברכישת מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪499 זיכרון: 2Gb DDR3 - 1333 KINGSTON(SINGLE STICK) I5/AM3 - מחיר חם כמות: 2 - מחיר: ₪65 קשיח למחשב שולחני: Samsung 500GB Sata II 16MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪184 כרטיס מסך: Sparkle GTX560 Ti 1GB GDDR5 - למזמינים מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪974 כונן אופטי: LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black כמות: 1 - מחיר: ₪99 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקו…
-
- 1 תגובה
- 573 צפיות
-
-
היי חברים, אשמח לשמוע מה דעתםכוהאם ניתן לחסוך או לשפר בתוספת סבירה. התקציב הוא 4500 וניתן לחרוג בכמה שקלים. המחשב משתמש בעיקר לעבודה ולגלישה באינטרנט. רוב העבודה כרגע מתבצעת עם דביאן. תודה מראש למגיבים. מעבד: Intel Quad-Core i5 3330 3.0Ghz 6MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪794 קירור למעבד: Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 כמות: 1 - מחיר: ₪64 לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D3V כמות: 1 - מחיר: ₪299 מארז: NZXT Source 210 Black כמות: 1 - מחיר: ₪259 ספק כוח: Seasonic PSU S12II-520W Active PFC 80+ BULK כמות: 1 - מחיר: ₪292 זיכרון: Corsair 4Gb CMX4GX3M1A1600C11 CL11 כמות: 2 - מחיר: ₪228 קשיח למחשב שולחני: Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪470 קשיח למחש…
-
- 1 תגובה
- 811 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,500, מתאפשרת חריגה ב-100-200 אם צריך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב הולך לשמש אותי ביום יום מעבר למחשב הנייח, גם ללימודים. סביר להניח שאשתמש בו בעיקר לאינטרנט, סרטים וגיימינג קליל (Company Of Heroes 2, משחקי אינדי, אם הוא יהיה במצב שהוא יכול להריץ משחקי יריות בגוף ראשון סטייל FAR CRY או BORDERLANDS זה מבורך אבל זה בונוס). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - עכבר, פחות קריטי - מניח שאקנה פשוט בהמשך, אלא אם יש לכם המלצה. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן …
-
- 1 תגובה
- 586 צפיות
-
-
יש לי מחשב של DELL דגם INSPIRON N5040 והסוללה שלו לא נטענת אז אני רוצה לקנות סוללה חדשה (מקורית) הבנתי שיש לי סוללת 6 תאים האם יש סוללה יותר טובה שתתאים למחשב שלי? ומאיפה הכי כדאי וזול לקנות אותה? (אשמח אם תשימו לי לינק) תודה
-
- 1 תגובה
- 985 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד בסביבות ה-5000 ש"ח ואם באמת כדאית ההשקעה אז 6000 ש"ח. עדיף שיהיה בו חומרה "מהדור העדכני" איך שנקרא... שימושי המחשב: עבודות משרדיות ,אינטרנט,משחקים קלים,פוטושופ, צריך שיהיה בסביבות עד ה-3Kg מסך 15.4" ורצוי זמן סוללה ארוך, דיסק קשיח בסביבות ה120 גיגה יספיק, צורב DVD, כונן פלופי אם אפשרי, אין העדפה לחברה מסויימת העיקר שתיהיה חברה טובה, שירות טוב, איכות טובה, אממ ולפי מה שהבנתי תמיד עדיף לקחת אחריות ל-3 שנים. דבר נוסף, יש עכשיו את המבצע ב-012, וכמו שאני מכיר "מבצעים" של חברות כאלה...תמיד יש "קאצ'" איך שאומרים...המחיר הוא כמו באתרים מחירה ישראלים אך זה כולל ספק אינטרנט +נתב למשך שנתיים. http://www.012.net/updates/mail%5Flg/site/index.as…
-
- 1 תגובה
- 746 צפיות
-
-
מחפש נייד קטן מקסימום 11.6 אינץ לא לגיימינג לאינטרנט אבל שיהיה כמה שיותר מהיר הבעיה היא שהתקציב 2000
-
- 1 תגובה
- 978 צפיות
-
-
שלום וקודם כל תודה שנכנסתם, בת דודה שלי מתחילה ללמוד עכשיו באוניברסיטה והיא ביקשה ממני לחפש בשבילה מחשב נייד, רצוי של DELL בשביל לימודים ואולי גם בשביל מוזיקה וסרטים (לכן יש צורך בכרטיס מסך סביר), רצוי גם שיהיה משהו כמו 320 GB זיכרון קשיח, ו-2 גיגה ראם. אחד הדברים העיקריים שהיא ביקשה זה אורך זמן סוללה - צריך שהוא יהיה ארוך ככל הניתן (לפי מה שהבנתי בסביבות ה10 שעות זה סבבה, אלה בסביבות ה3~5 שעות הם לא מספיקים). גודל המסך - רצוי בין 13 ל15, וצריך שיהיה WIFI (קולט WIFI), וחיבורי USB (למרות שאני מאמין שזה כבר בא בכל המחשבים). נ.ב: אני מאמין שאפשר יהיה אפילו לחרוג טיפה מהתקציב אם צריך... אבל בלי להגזים תודה רבה לכל מי שיעזור, וערב טוב לכולם
-
- 1 תגובה
- 630 צפיות
-
-
היי, אני סטודנט ואני מעוניין לקנות מחשב נייד...הייתי שמח לקבל מכם המלצה על מחשב טוב... תקציב משוער? עד 3500 ש"ח (בלחץ!) מטרות המחשב? אינטרנט, אופיס, spss, משחקים קלים, סרטים ומוזיקה. (המחשב יהיה דולק רוב הזמן) * גודל המסך? עד 14" * משקל רצוי? עד 2 קילו...במידה ויש מחשב טוב אז עד עוד כמה גרמים יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן, יחסית לפחות 3.5 שעות בשימוש רגיל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - כן ...hdmi * בלוטות? עדיף..לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? ואלה לא חשבתי על זה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא..אבל שתהיה לפחות שלוש שנים עם עדיפות לאיסוף והחז…
-
- 1 תגובה
- 678 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500-1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 40% גלישה מרובת טאבים, 40% קולנוע ביתי בחיבור למקרן 1080P. סרטי MKV בגודל עד 16GB. 20% משחקים (אבל שיעבדו כמו שצריך. לפחות בשנתיים הראשונות). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. CRYSIS 3. COD. NFS. WATCHDOGS. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200. DELL 24 inch. -…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, אבקש המלצתכם למחשב נייד לנובו העונה על הדרישות הבאות: 1) קל משקל 2) מחיר של כ 4000 ש"ח 3) מסך של כ 12-13 אינטש 4) מסך באיכות טובה מאוד (רזולוציה, בהירות וכו') 5) בעל אופציה לתחנת עגינה במחיר סביר 6) סוללה של 3 שעות לפחות 7) מקלדת נוחה (אולי עם תאורה) 8 ) עמידות טובה בתודה, דורון.
-
- 1 תגובה
- 621 צפיות
-
-
אהלן חברה, * מטרות המחשב? לימודים, סרטים, עריכות. * גודל המסך? 15 + מאט * רזולוציית המסך? מעדיף FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אני מחפש מחשב רצוי אולטרה בוק, שאיפה לדור רביעי של אינטל , עם מסך בסביבות ה15 אינץ, חשוב שהמסך יהיה מאט ולא מגע. מאוד חשוב לי שבמקלדת שלו בחלק הימני יהיו הקיצורים למספרים. תודה רב…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
דבר ראשון איך הוא? בלי מקלדת,מסך,רמקולים.) מס' קוד שם מוצר מחיר כמות סה''כ 0 4180 LG 52/32/52 Bulk Black CD-RW 167.00 ¤ 1 167 ¤ 1 4885 Intel Pentium IV 3.0 Ghz 1M Cache BOX Prescott 775 CPU 1118.00 ¤ 1 1118 ¤ 2 245 Sony/Citizen/Panasonic/Teac 1.44MB 3,5" FDD 55.00 ¤ 1 55 ¤ 3 2131 Maxtor 120GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD 519.00 ¤ 1 519 ¤ 4 5470 ABIT AG8-V INTEL 915 704.50 ¤ 1 704.5 ¤ 5 978 DDR-RAM 512MB 3200 Samsung Original Memory 535.00 ¤ 2 1070 ¤ 6 1468 Microsoft OEM Optical Mouse 62.00 ¤ 1 62 ¤ 7 4913 Albatron Geforce FX6800 DDR 128Mb 256Bit Video Card 1799.00 ¤ 1 1799 ¤ 5494.5 ¤ …
-
- 1 תגובה
- 557 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מנסה כבר שבועיים לבנות מחשב חדש אבל זה תמיד עולה בהרבה יותר. תבנו לי מחשב שהוא רק מעבד,לוח אם,זיכרון,כ.מסך וזהו המעבד אני רוצה שיהיה intel core 2 duo המשחקים הם לא כבדים במיוחד כגון pes וקאונטר סטרייק flight simulator תודה מראש, קרייזי
-
- 1 תגובה
- 576 צפיות
-
-
אני מחפש המלצה למחשב נייד על פי הדרישות הבאות: Budget: up to 3000 NIS 13" to 15" screen Good Performance for: programming (.Net, Java and Friends) Office, Internet and movies. Memory Minimum 2GB. Storage Minimum 250GB. On board Camera and Mic VGA Port WiFi (type n), Ethernet cable port Keeps cool (to be used on lap) Good Warranty (international is best) I could handle a laptop with Medium battery life. Advantages: Mouse stick (like in the Lenovo ThinkPad)
-
- 1 תגובה
- 716 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב Lenovo Flex 2 15 אני מתלבט בין שני דגמים: האחד עם SSD בנפח 256 ג'יגה - מחיר 4790 שקלים https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13804 השני עם כונן 1TB + 8GB SSD - מחיר 3849 שקלים http://store.pc365.co.il/product-2063-Lenovo_IdeaPad_Flex_2_14_59426614_%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99 השימושים העיקריים שלי הם צפייה בסרטים וגלישה באינטרנט. האם משתלם להשקיע כסף בדגם עם כונן SSD או שאפשר להסתפק בדגם הזול יותר? אין לי בעיה לשלם יותר השאלה היא לגבי יחס מחיר-תמורה.
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אני צריך מכם עזרה לפני קנייה מחשב. נתנו לי מפרט מחשב כזה: מעבד: intel core dual e4500 לוח אם : msi v2 זכרון: 2GB DDR-2 667MHZ של ceon דיסק קשיח: 250GB של seagate זה בגדול. איך זה???
-
- 1 תגובה
- 482 צפיות
-