עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום רב, Chevy היקר המליץ לי על המחשב הבא: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=886528 לצערי המחשב הזה נגמר במלאי באילת. אך בשיטוטיי ראיתי לכאורה את אותו מחשב בדיוק במחיר מצויין: https://www.pc365.co.il/product-1532-Lenovo_Ideapad_G510_59404258_%D7%91%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99 (ויותר מזה, באתר של KSP מופיע באותו דף את שני המק"טים על אותו מחשב, הקישור כרגע לא זמין כי אזל המלאי: http://ksp.co.il/?uin=21505 ) השאלה שלי היא, האם זה אותו מחשב בדיוק או שמא יש פה קאץ'? המק"טים הם: 59426602 ו 59404258. אשמח לתשובה כי אני כבר חייב לקנות מחשב. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by shayone,

אני צריך מסך LCD דק אבל לא אכפת לי שלא יהיה כזה איכותי כי אבא שלי ישתמש בו לעבודות משרד ואני לוקח את המחשב אז לבנות מחשב חזק עם מסך סבבה

3. היי, כרגע יש לי מעבד AMD ATHLON X2 4400+ זיכרון 2*1GB של OCZ 800mhz ולוח אם של asrock n7live כלומר עם מעבד גרפי 7050 מובנה השימושים שלי הם שימושים סטודנטיאליים, חשוב לי להריץ המון תוכנות במקביל בעיקר מטלאב וויזואל סטודיו, בנוסף פתיחת המון יישומים של PDF דפדפנים, והצגת סרטים ב HD. כרגע המחשב לא עומד בכ"כ הרבה יישומים הוא לא מספיק מהיר בתוכנות וקשה לו להציג מעל 720p. האם כדאי לשדרג ואם כן לאיזה רכיבים כדאי (ביצועים מירביים בתקציב סביר)?

4. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עריכה בעיקר באדיוס * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 17.3 * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) מה שאפשר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...)לא * Bluetooth? * גוד…

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by Enable,

קניתי לא מזמן את המחשב ושמתי לב למשהו ממש מעצבן אחרי עבודה של 20-30דקות ה TOUCHPAD מתחמם וזה ממש מציק לגעת בוא כי זה דיי חם. זה רק לי ככה? יש אפשרות לסדר את זה?

• 5 תגובות
    • 960 צפיות
  6. Started by noamsmi,

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? תקציב לא יותר מ8000 אבל לחסוך כמה שיותר 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) הרוב למשחקים והמרת סרטים ואינטרנט ואופיס לקחת בחשבון כמובן 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא חוץ ממסך 22 אינצ' אני חשבתי על ה T220P 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא צריך כרטיס קול ולא צריך כונן דיסקטים 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור ו…

• 8 תגובות
    • 740 צפיות
  7. שלום לכולם, אני רוצה מחשב שישמש אותי לפיתוח. - לינוקס וחלונות כאשר החלונות בתוך מכונה וירטואלית. - מכונות וירטואליות נוספות על פי צרכי הפיתוח (התקנות, בדיקות) - קומפילציות ופיתוח באופן כללי על מגוון כלי פיתוח - עבודות משרדיות רגילות (מסמכים, אינטרנט, אימייל וכו') - שימושים קלים למולטימדיה ומשחקים. התקציב בכותרת עבור מחשב בלבד ללא מסך ללא ציוד היקפי. אני לא מעוניין לעת עתה בהמהרת המחשב. תודה לכל העונים

• 7 תגובות
    • 784 צפיות
  8. אני מחפש מחשב שישמש כשרת הורדות (24 שעות ביממה) ויספק אינטרנט לרשת ביתית חוטית ואל-חוטית. דרישות: 1) שקט. המחשב נמצא בחדר עבודה שדורשת שקט מוחלט. 2) חסכוני בחשמל. 3) מעבד אינטל. 4) ביצועים טובים של מעבד לתוכנות הדורשות חישובים. (לא מתאים סלרון או משהו בסגנון, אך מכיוון שישנה דרישה לחסכוניות בחשמל, רצוי לא מעבד חזק מידי) מבחינת התקציב אני גמיש. החיסכון יהיה על ביצועים גרפיים (אין בכלל גיימינג) אך מוכן להשקיע במארז/איוורור איכותי לטובת שקט מקסימלי. רעיונות למקסם את התועלת לשימושים שלי יתקבלו בברכה

• 8 תגובות
    • 866 צפיות
  9. Started by 104952,

לא מבצע OC. לא צריך מסך. חשוב שיהיה כונן קשיח של 250 GB סטיק אחד של 1GB ( בשביל שדרוג עתידי ל2GB )

• 12 תגובות
    • 764 צפיות
  10. ¤ 842.00 EPOX 8RGA+ NVIDIA nForce2 (A3) לוח אם ¤ 407.00 AMD ATHLON XP 1700 JIUHB0302 + FAN מעבד ¤ 302.00 Thermalright SLK 800 גוף קירור למעבד ¤ 140.00 Thermaltake SmartFan 2 מאוורר ¤ 616.00 Winbond DDR 512MB 3200/400Mhz זיכרון פנימי ¤ 675.00 WD 80GB 7200RPM 8Mb Buffer SE דיסק קשיח ¤ 1,611.00 Connect3D 9700 128Mb DDR כרטיס מסך ¤ 1,463.00 IIYAMA 17 VISION MASTER PRO 413 COLOR מסך ¤ 413.00 Compucase Super Mi…

• 18 תגובות
    • 2.4k צפיות
  11. Started by Bakshi1,

שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם ניתן לחסוך במעט, יהיה טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אין לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?סרטים,אינטרנט,אופיס ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.COD,GTA IV,FIFA,NFS וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המסך הוא DELL 23 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני-גבוהה 3. האם יש …

• 3 תגובות
    • 653 צפיות
  12. Started by Ron Mizrachi,

* מטרות המחשב? לימודים - אינטרנט ואופיס בלבד * גודל המסך? 13 - 14 * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא כבד מידי, משהו שאין בעיה לסחוב יום יום. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי שיחזיק לפחות יום (יום לימודים) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 GB * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: לא. תקציב : 2000 - 2500 שקל

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by lala123,

מארז foxconn 3gth002 400w atx gigabyte k8nf-9 939kuj to מעבד 939 amd athlon 64 3000 socket דיסק קשיח w.d 80gb 7200rpm s-ata זיכרון פנימי kingston 512mb ddr 400mhz geforce fx6200 128mb bulk אני משדרג ל-8600gts ווזיכרון 3גיגה יכול להיות שיהיה צוואר בקבוק

• 5 תגובות
    • 630 צפיות
  14. לראות תמפרט: http://siz.co.il/up/xnmm0muuz2mm.jpg אני אשמח לדעה, לא למפרט חדש (אך יש משו קריטי, תכתבו) יום טוב ותודה.[br]פורסם בתאריך: 19.02.2008 בשעה 19:48:07 --למחוק-- תדיון

• 11 תגובות
    • 672 צפיות
  15. שלום, ברצוני לקנות מחשב שולחני שיוכל להריץ משחקים ומסך בשבילו (ומקלדת ועכבר), בתקציב של 5000 ש"ח. תודה מראש.

• 6 תגובות
    • 775 צפיות
  16. אז ככה, יש לי מחשב בן 5 שעושה לי קולות של מת ומבקש לצאת לגימלאות, אז הגיע הזמן להחליף אותו: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו, מעדיף שלא לחרוג בכלל אם אין צורך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לכל היותר מאתיים שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: הכל מהכל, מהFPSים החדשים והישנים (BF, קרייסיס, W/E) עד למשחקי קז'ואל. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: 1920X1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי? נואפ 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. *בנתיים אני קונה מחשב בלי כרטיס מסך .. לכן לקחתי לוח אם עם כרטיס מסך מובנה(ואני יודע שצריך כרטיס מסך שיתאים לספק ) *איזה זכרון יתאים\מומלץ יותר למחשב 800MHZ או 1000MHZ ... *אני לא מתכנן (כרגע) לעשות OC *אני יודע שלא לקחתי צורב...פשוט יש לי פה.. הנה המפרט: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Tray ¤899 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IQ6600ay לוח אם Gigabyte GA-EG41MF-S2H ¤458 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39500 כונן קשיח Samsung HD161HJ 160GB SATA2 8MB ¤200 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HD161HJ זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 PK ¤276 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400…

• 1 תגובה
    • 571 צפיות
  18. שלום, רציתי לדעת אם יש נייד שיש בו כרטיס קול של 5.1 ערוצים לחבר למערכת קולנוע ביתית של לוג'יטק (3 חיבורי PL) ואם כן איזה באיזור תקציב של 3,000 ש"ח? תודה

• 3 תגובות
    • 834 צפיות
  19. הוא צריך מחשב עד 2200 ש"ח כולל עדיף מערכת אינטל עם D805 וכרטיסי מסך בסדר גודל של 9550PRO או משו כזה המחשב כולל הכל מעבד +לוח אם +זיכרונות+ כרטיס מסך +מארז + ספק+עכבר ומקלדת לא כולל מסך

• 6 תגובות
    • 663 צפיות
  20. יש לי 8800GT ואני רוצה להרכיב מערך SLI כי אני קונה מסך ברזולוציה 1920X1200 יש לי מעבד E6600 וספק LIBERTY 400 שאני כנראה חייב להחליף (אלא אם תגידו אחרת ;D) אין לי צורך במעבד למפרט כי אני עובד אינטל ואקבל דרכם פאנרין בזמן הקרוב. אני לא מעוניין להוציא המון כסף על לוח אלא מעוניין בלוח עד 600-700 (לא נראה לי משתלם לקנות לוח במעל 1000 שקל) תודה מראש על העזרה

• 5 תגובות
    • 725 צפיות
  21. * מטרות המחשב? אינטרנט, מוזיקה, צפיה בסרטים (HD-1080), אופיס. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4 שעות בערך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 3.0, VGA * בלוטות? כן. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? גם וגם. * כונן Bluray? לא חייב. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חייב. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL, HP, ASUS, Lenovo רצוי גם מעבד i5 מסדרת sandy bridge, שיהיו רמקולים איכותיים וחזקים, שהמסך עצמו יהיה איכותי, ושהמחשב לא יהיה מאלה שמתחממים הרבה. תודה מראש על העזרה.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. אני זקוק למחשב חדש בסביבות ה 6.5 -7 אלף אשמח לחוות דעת מדובר על מחשב לגיימינג ( וכו) כמו כן במקצועי אני גרפיקאי בתלת מימד עובד עם תוכנות (זי בראש ,מקס,מאיה,ואפטר) חשוב לי שיהיה שקט מהיר ושיחזיק זמן עד שאני יאלץ להחליף אותו עריכה : להלן השאלון :-[ 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וגרפיקה בתלת מימד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוג…

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. שלום, אני רוצה לקנות מחשב. העבודה היא תיכנות, קצת גרפיקה,אינטרנט, אופיס וכו'. קצת משחקים ולא יותר מדי מתקדמים. אבל בעיקר מחשב שלא יוחלף כ3-4 שנים שיהיה חזק, אמין שקט והכי חשוב מהיר. המפרט שחשבתי עליו הוא: מעבד: AMD Athlon 64 4200 Dual Core Socket 939 BOX לוח אם: Abit AN8-ULTRA זיכרון: Corsair Value 512x2 CL2.5 (כבר יש) כרטיס מסך: Leadtec NVidia GeForce 7600GS דיסק קשיח: Hitachi 160GB 7200 rpm S-ATA II HDD צורב: Sony (כבר יש) המפרט בערך עד 5000 ש"ח כולל מארז לא כולל מסך, אבל אם יהיו המלצות לשיפור שעברות את התקציב הזה - אשקול ברצינות לעלות את התקציב. מה שחסר ואני ממש לא מצליחה למצוא ולהבין זה מארז. עם ספק או בלי ספק,כן ג'נרי ,לא ג'נרי.... בזה אני ממש צריכה עזר…

• 38 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by arigo,

שלום מחפש מחשב נייד לעבודה סביב תקציב של עד 6K בערך המחשב מסתןבב איתי הרבה לכן משקל נמוך חשוב אני רוצה רזולוציה של 14 אינצ' בערך מסך איכותי (מבלה הרבה שעות מולו) המליצו לי על לנובו T450 (לא S שיקר יותר) אבל ראיתי שהמסך די חלש בתאורה שלו בטח בתנאי יום הוא ממש גרוע כמובן שצריך כניסת VGA HDMI לפחות 3 USB סוללה טובה ועמידות טובה (היה לי עד עכשיו E5430 שכולו שבור לאחר 3 שנים של עבודה. המחשב לא חייב להיות כ"כ חזק מבחינת מפרט אשמח להמלצות תודה

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. שלום לכולם! לאחר המתנה לירידת המחירים (22 לחודש) , אני פונה אליכם בבקשת עזרה בהרכבת מפרט לפני קנייה. קווים כללים לצרכי ,שברצוני שיהיו (כמו כן פתוח להצעות) : 1 . העדפה לאינטל עקב ההצלחה המסחררת של מעבדי הCORE ( כנראה יהיה אוברקלוק בעתיד הרחוק). 2 . זכרון של 2 גיג'ה. 3 . כרטיס מבוסס DX10 כמו כן אני לא גיימר מטורף. משהו בינוני פלוס יספיק ( עובד ברזולציות רגילות 1024X768 - לפחות כרגע). 4 . אשמח אם הוא לא ירעיש יותר מדי כי אחרי הכל הוא בחדר. 5 . ממש לא אכפת לי איך המארז נראה , מבחנתי שיהיה מכוער (לא מחפש יופי)- רק שיהיה לו יכולת קירור מספקת (זרימת אוויר וכו'). 6 . אין צורך במסך זה נכנס בתקציב אחר. 7 . ציוד היקפי - גם כן אין צורך להכניס - אני אקנה מקלדת פשוטה , לגבי עכבר לא הח…

• 2 תגובות
    • 723 צפיות

דיונים חדשים בפורומים