עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מחפש לקנות מחשב נייח [אין לי מידע גדול בענין] עבור עריכת סרטי ווידאו, שימוש בעיקר בתוכנת פרמייר, ועוד קצת בתוכנות אדובי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? הסכום הוא בין 3000 - 4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית [וורד וכדומה] ובנוסף, כמו שכתבתי למעלה, עריכת ווידאו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש לי מחשב, ועל כן אין לי צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) במחשב הקיים יש לי כונן SSD, אך אין לי מושג איך אני מע…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by XDude,

שלום לכולם... אני צריך מפרט שיכלול מסך lcd טוב למשחקים ולכן אני יודע שצריך לוותר על דברים בשביל להכין מפרט טוב שיריץ משחקים חדשים בצורה יפה אבל אני לא יודע על מה עדיף לוותר... האם לוותר על מעבד טוב ולוח טוב או לוותר על כרטיס מסך טוב ולכן פניתי לכאן לעזרה אני צריך מפרט שיתן מהכל בצורה טובה... תנסו חח... תודה!

• 4 תגובות
    • 603 צפיות
  3. שלום חברים אשמח לקבל את דעתכם המקצועית על מה נדרש היום , אקדים ואומר שהמחשב האחרון שקניתי למטרה זו (וממנו אני כותב) עדיין לא פרייר ועובד יפה כבר כ-5 שנים ללא שום שדרוג במהלך התקופה הזו . אני מחפש היום לקנות מחשב חדש שאפשר לי שקט לתקופה דומה . תודה מראש . תקציב - עד 5000 תמיד עדיף לחסוך אבל אפשר לנצל את כולו . חריגה מהתקציב 250 שימושי עבודה - עיבודי תמונה בעיקר , עבודה על כמויות קבצים גדולות וכבדות . פוטושופ ,לייטרום , ברידג וכמובן תוכנות משנה של עבודה משרדית . עבודה על 2 מסכים במקביל 1- 24 אינץ 1920X1200 2- 19 אינץ 1280X1024 אין צורך בציוד הקפי חשוב שיהיה שקט לא קריטי בין 5-7 יש צורך באופיס וגם מערכת הפעלה, אולי ווינדוס 8 ?? איזור מגור…

• 0 תגובות
    • 981 צפיות
  4. Started by maorwtf,

פורמט מומלץ לתוכן ההודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? בכותרת 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות, משחקים קלים, צפייה בסרטים, הורדות. חשוב שהמחשב יחזיק כמה שנים טובות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי הכל חוץ ממעד, לוח אם, זכרונות וכ. מסך 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6.…

• 10 תגובות
    • 988 צפיות
  5. Started by vipersh,

שלום כולם, יש לי לפטופ Dell Studio 14z עם מעבד P8600 וכ. מסך Geforce 9400M טמפ' המעבד במצב מנוחה היא בסביבות 62 מעלות ובעבודה בסביבות 80, וטמפ' כ. המסך היא בסביבות 70 מעלות ובעבודה בסביבות 85. כשאני משחק במחשב יש לי פתאום נפילת פריימים, וכשאני מסתכל על הטמפ' אני רואה שכ. המסך מגיע ועובר את הטמפ' המקסימלית שמדדתי בעזרת תוכנות הבדיקה החיצוניות. קראתי מדריך על undervolting וגם הורדתי את המתח למעבד בסביבות ה-0.2 וולט, אבל הטמפ' לא ירדו אפילו במעלה אחת. מה שגרם לי לחשוב שכנראה בעיית החימום שיש לי היא מכ. המסך ולא מהמעבד. השאלה שלי היא האם יש אפשרות לעשות undervolting גם לכ. המסך ואם כן אז איך! אם לא אז איזה פתרונות אחרים אני יכול לנסות, כי זה בלתי אפשרי לעבוד על הלפטופ כשהוא …

• 4 תגובות
    • 880 צפיות
  6. Started by DeathBlooms1,

http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=5446&perur=4 מישהו יכול לומר לי אם ההבדלים ממש משפיעים? או שכדאי לקנות את ה6515 ולהרחיב ל2 ראם.

7. Started by shachaf,

אני רוצה ליקנות את המחשב איזה חנות אתם ממליצים לי באיזור נתניה עד תל אביב שיהיה זול ואמינים

• 1 תגובה
    • 573 צפיות
  8. Started by ramipaykin,

1. מה התקציב המקסימלי? 5000 במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000-1500 -לא חייב לבזבז הכל חח- 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקר לגראפיקה! בעיקר דו מימדית! אני מצייר בעיקר בפוטושופ סיאס5 ברזולוציות ממש גבוהות והמון שכבות. ייתכן עבודה בתלת מימד בעתיד אבל זה לא ממש פונקציה. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? יש לי מסך dell U2410 ultrasharp אז אני לא ממש צריך.. כמו כן יש לי וואקום טאבלט אינטוס4 אז גם לא צריך =] אם יש עכבר מיוחד אז מגניב.. סה"כ- לא ממש צריך. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? יש לי צורב רגיל שהוא סה"כ סבבה.. וכונן דיסקטים? יש לזה שימוש בכלל עדיין ?! חח 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לצ…

• 13 תגובות
    • 964 צפיות
  9. Started by SamurAchzar,

סה"כ AMD Athlon 64 (2800+) - 512K Cache - RETAIL לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 1,019.16 ש"ח .EPOX EP-8KDA3J (nForce3) - ATX לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 648.15 ש"ח שני 256MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 572.16 ש"ח WD Raptor - 36GB - 10,000RPM - S-ATA 715.20 ש"ח LITEON 52x 32x 52x CD-RW - (OEM) - BLACK לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 187.74 ש"ח ANTEC 3700BQE Black Quiet 350Watt PSU 648.15 ש"ח .SAPPHIRE RADEON 9800 PRO 128MB (256bit) + TV - RETAIL 1,461.69 ש"ח סך הכל לתשלום: 5,252.25 ש"ח נלקח מזיגזג. יקרים טיפונת, אבל קל להתעסק איתם בניגוד לאחרים. מה דעתכם? המחשב ישמש למש…

• 7 תגובות
    • 856 צפיות
  10. Sempron 2800+ (S-754) - 490 ASROCK K8NF4G-SATA2, s754, NF4, VGA, PCI-E - 420 165 - ?2202 ATX MIDI PFC, usb? 256MB A-DATA x2 500mhz - 280 Deskstar 80GB Sata II - 350 סה"כ 1705 ולהוסיף עוד איזה 100 שקל על ציוד היקפי ... מקלדת עכבר וכ'ו ... סה"כ מפרט טוב אבל יש לי 2 שאלות : 1.יש לי פה מסך LCD עם יצאת DVI אני בדקתי בלוח אם אין יציאת DVI יש מתאם CRT<<<DVI ? וגם אני זקוק למתאם הפוך ? יש כזה דבר ? האם הלוח יתמוך בזכרונות ? כי הם 500 Mhz והם עולים אותו דבר כמו 400 Mhz ... אז חשבתי שעדיף לקחת אותם . אגב על המחשב אני מתכנן OC קטן לפחות בבאס אני ורצה שיעלה לפחות ל 250-300 ... מה אתם אומרים אפשרי ? תודה רבה אגב המפרט לקוח מ KSP ...

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. Started by Superman1,

שלום לכולם, אני סטודנט שנה א' להנדסה תעשיה וניהול מעוניין לרכוש מחשב לצורכי לימודים (לא יודע איזה תוכנות ידרשו ) גלישה באינטרנט סרטים מוזיקה לא ממש משחק (אולי בהמשך) ובעתיד ישולב גם כרטיס עריכה כדי לראות טלוויזיה, בניתי מפרט ויש לי כמה שאלות 1. איך המפרט והאיזון בין הרכיבים? 2. מה ההבדל בין ה 4400 ל 4500 (מעבדים) שווה להשקיע עוד 100 שח ב 4500? מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.2GHz(E4500) 800MHz/FSB 2MB - BOX ¤775 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3L ¤587 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX RADEON 2400PRO 256MB DDR2 64 BIT TV/O HDMI DVI - DX10 - RETAIL ¤300 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS ¤423 צורב DVD: LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤189 זיכרון: COR…

• 4 תגובות
    • 670 צפיות
  12. מישהו מכיר את הכרטיס הזה? אני רוצה לקנות Lenovo G550 2958 k3g שבחו"ל בביקורות המחשב מגיע עם nVidia G105 שעליו מצאתי המון פרטים, אבל משום מה בארץ זה מגיע עם הכרטיס הראשון שציינתי ואין שום מידע כמעט על הכרטיס הזה.. ??? .

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. אני מבקש חוות דעת על 2 המיפרטים הבאים: מחשב לעריכת וידאו ועיבודים גרפיים - (וגם למשחקים בשעות הפנאי...) בתקציב של בערך 6000 ש"ח: לוח אם MotherBoard Asus P5B מעבד Intel Core 2 Duo E6600 Box זכרון G.Skill DDR2 2048MB 800Mhz CL4 דיסק קשיח Western Digital WD2500YS 16MB 250GB כרטיס מסך SAPPHIRE PCI-E X1650 PRO 256MB צורב LG GSA-H22 X18 DVD כונן דיסקטים SONY Floppy 1.44MB מארז מחשב HEC 6A21-NPS ספק כח HEC ACE480 480W ומחשב לשימושים כללים, למישחקים וגיבוי לשעת חרום בתקציב עד 4000 ש"ח: לוח אם Intel DG965SSCK SHREWSBURY מעבד Intel Core 2 Duo E6300 Box זיכרון TWINMOS 1024MB DDR2 667MHz Cl5 5300 כרטיס מסך Gigabyte GeForce 7600GS PCI-E 256MB דיסק קשיח Westren Digital WD1600JS 160GB …

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. שלום לכולם, אני מעוניין במפרט למחשב ביתי (אינטרנט, עיבוד תמלילים) ומעט עריכת וידאו (AVID) בתקציב של כ-1,500 ש"ח, כולל התקנה אך לא כולל ציוד היקפי. חשוב שהמארז יהיה שחור. האם מחשב בתקציב הנ"ל ירוץ "בסדר" או שהתקציב נמוך מדי? חוץ מזה יש בידי מספר רכיבים מהמחשב הקודם, ואשמח לדעת אם יש מה לעשות איתם (אפשר להעביר אותם למחשב החדש ולחסוך עלויות?) - כונן קשיח: Maxtor DiamondMax Plus 9 - 6Y080L0, 80GB ATA 133 7200 RPM 2MB - כ. מסך GEFORCE4 MX440 64MB DDR TV-OUT - 2 זכרונות: Samsung 256MB DDR - צורב DVD תודה רבה!

15. תקציב 2500 ש"ח שימושים גיימינג ..לדוגמא crysis2 gta call of duty מערכת הפעלה: סביר להניח ש 64bit ווינדוס 7 שימושים מיוחדים כרגע אני לא רוצה לבצע oc אבל אולי בעתיד.. האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך - SLI של Nvidia או Crossfire של ATI הייתי רוצה אבל לא ניראה לי שזה בתקציב שלי ציוד היקפי מה רזולוציית המסך הטבעית [1440x900] מערכת 5.1 חומרה אופציונלית מארז למחשב כמובן חנות מעודפת: ksP הערות נוספות אני לא צריך את רוב המפרט את רוב החלקים יש לי: ספק כוח: 550 יש כרטיס מסך: gtx550 ti יש כונן קשיח: יש צורב: יש

• 1 תגובה
    • 567 צפיות
  16. שלום לכולם, אחרי שירדתי מהרעיון לרכוש מקבוק פרו (בגלל המחיר השערורייתי והשירות בארץ), אני מחפש מחשב נייד שישמש אותי בימי צילומים מחוץ לסטודיו. מאפיינים חשובים: 1. מסך (+כרטיס מסך) מצויין עם חדות וצבעים חיים. לא מסך מגע. (יש משהו שיכול להשתוות למסך של המק...?) 2. מעבד + זיכרון שיאפשרו פוטושופ ברמה טובה. המחשב איננו מחשב עבודה ראשי ולכן אין צורך ביכולות עיבוד מפלצתיות. חשוב מאוד עניין נראות המחשב - הוא צריך להיות דק ו"סקסי". תקציב: עד 10K יש למישהו המלצות? תודה מראש! אסף

• 0 תגובות
    • 819 צפיות
  17. היי קרוב שלי טס לתאילנד שבוע הבא, ואני רוצה לדעת האם כדאי לקנות שם מוצרים לנייד שלי (R61i) . כדאי שם כלומר האם יותר זול שם מאשר בארץ, והאם ניתן למצוא שם מוצרים איכותיים (זולים...) ולא רק זיופים. אני זקוק בעיקר לכרטיס Bluetooth, עכבר אופטי אלחוטי תומך Bluetooth וכרטיס 1GB זכרון. איזה סוג כדאי לי לקנות מכל אחד, על מה להקפיד בקנייה, והאם אתם מכירים מקומות מומלצים בתאילנד לדברים האלה ? תודה.

18. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000 תיתכן חריגהשל עד 1000 אם ינוצל לביצועים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת וידאו FHD בתוכנות אדובי, פרנסה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיף משהו סולידי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת …

• 8 תגובות
    • 3.4k צפיות
  19. ממ... יש לי מחשב סביר אני רוצה לשדרג כדי שיתאים למשחקים חדשים על הגדרות גבוהות בלי להתקע אני רוצה לדעת מה יותר קריטי לשדרג עכשיו ומה אפשר יותר מאוחר INTEL PENTIUM D 3.4 GHZ DUAL CORE ABIT IL8 ENERMAX 500W 2X512 RAM CL5 7600 GS EVGA 160GB WD וזהו נראה לי... ???

20. Started by ronf6,

. מה התקציב המקסימאלי? 1600 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג (לא כבד) -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב - החל מCOD ועד FIFA\NBA, אין צורך לכוונן להגדרות הגבוהות ביותר. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1280*1024 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…

• 10 תגובות
    • 2.5k צפיות
  21. Started by AriLupuss,

שלום חברים ,, רציתי לדעת כמה שווה המחשב הנייד שלי היום, אם ארצה למכור אותו המחשב הנייד הוא מחברת DELL , שם הדגם: INSPIRON N5010 מפרט טכני של הדגם: מעבד: Intel core i5 480M 2.67GHz כרטיס מסך: HD5650 נפח זיכרון: (RAM- 4GB) כונן קשיח:500GB גודל מסך: 15.6 חיבורים: VGA , USB , eSata , HDMI , RJ-45. משטח קירור של MICROSOFT כמו חדש. למחשב נותרו שלושה חודשים אחריות מהחברה לאחר שהיה ברשותי שנתיים ו-9 חודשים ,, הייתי רוצה לדעת כמה אוכל לקבל עליו . תודה לעוזרים..

• 0 תגובות
    • 877 צפיות
  22. http://startpc.co.il/media/build/viewBuild.php?uid=529f2fbb675da מיועד לגיימינג משחקים שישוחקו : Far Cry 3 ,GTA V , COD Ghosts , BF4, BF3 ,MW3 מעבד שניתן ל OC, כרטיס מסך עוצמתי, לוח אם תומך, ספק כוח חזק SSD למערכת ההפעלה ולמשחקים. קירור מושלם למעבד, מותאם ל OC כבד כולל COD Ghosts אך אני לא יודע אם צריך להוסיף קירור לכרטיס מסך בגלל שבעת פעולה הוא מתחמם לטמפרטורות גבוהות אשמח לתגובות, עצות ושיפורים

• 0 תגובות
    • 682 צפיות
  23. Started by aviatan7,

שלום,אני מחפש מחשב נייד טוב אני צריך מחשב נייד שיהיה נוח וטוב למראה במבחינת העבודה עליו. לרוב יהיה העבודה עליו באינטרנט,WORD,תוכנות שכאלה של אופיס למיניהן בעיצוב גרפי פוטושופ בלבד. צריך שיהיה יחסית מקום במחשב..כ150G פלוס שיהיה מהיר ולא מסורבל ואם אפשר אז שיהיה טוב גם למשחקים קטנים..לא כאלה שדורשים רזולוציה ואיכות מטורפת..משחקים קלים שלא שוקלים יותר מ400 מגה..כמו tatcial ops שיוכלים להעביר אחלה תזמן בנסיעות שצריך.. אשמח לקבל פרטים ומחיר והיכן לקנות וכדומה מצאתי כמה מחשבים ניידים בעיתון שמצאו חן בעיני אבל אני לא ממש מבין בתחום אז אם תוכלו לעזור לי לגבי ה"צרכים" שלי שרשמתי למעלה זה יהיה מצוין. מחשב מחברת ACER Acer Aspire 5738DZG מסך-15.6'' מעבד Intel pentium T430…

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  24. ככה.... חשוב לציין שהמחשב מיועד לגיימינג כבד ותוכנות. השאלה הגדולה שלי היא באמת rsm/tms? עוד כמה שאלות.. : מה ההבדל בין : http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2409 לזה http://tms.co.il/product/10014 בנוסף איך המארז הזה: http://tms.co.il/product/7132 ואיך הלוח אם הזה : http://tms.co.il/product/9285 תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 955 צפיות
  25. הציעו לי ב6700 ש"ח LG LE50-5LSE שכולל: Processor: Intel SONOMA Dothan P-M 1.73 GHz 533 Memory: 1 unit of 512MB DDR2 MHz (Upgradable up to 2GB) LCD: 15' Resolution: XGA + (1024x768) Graphics: ATI MOBILITY RADEON PCIX 200M (128MB) Video Memory: 128MB HDD: Hitachi 60GB ODD: DVD-R/RW SUPER MULTI Wireless LAN: Intel Pro/Wireless Mini LAN Card 802.11b/g (Mini-PCI) pre installed LAN: 10/100, 3COM 3C920 Mini-PCI slot: Wireless LAN Caed installed Audio: 16 bit Stereo I/O: 3 USB (2.0)/FW Weight: 2.6Kg השאלה היא אם זה מחשב טוב ? רצוי שהוא יוכל להריץ משחקים טוב ככל שאפשר (קווסטים בעיקר, אבל כאלה שבכדים בגרפיקה). אפשר להשיג משהו טוב יותר באותו המחיר ? אשמח לעזרה.

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.