ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,384 דיונים בפורום זה
-
שלום יש ברשותי מחשב נייד ibm thinkpad 1834 r50e עם שידרוג קטן לזיכרון ל-2 ג'גה רק 300HZ כרגע מותקנת מערכת ההפעלה XP. והמחשב עובד לא רע. האם מומלץ להתקין WINDOWS 7 ? המחשב יעמוד בזה ? תודה
-
- 1 תגובה
- 971 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מפרט של מחשב שאפשר להתחיל איתו אבל בעתיד אני מתכוון לשדרג ולקנות עוד דברים אליו כדי לשפר את המחשב כרגע התקציב שלי הוא 2000 שקל למעבד,לוח אם,מארז,זכרו,,ספק,הארד דיסק,צורב ... שימו לב שאני לא מעוניין בנתיים בכרטיס מסך ולדעתי אני אסתפק בכרטיס מסך מובנה לתקופה הזו. אבל הדאגה היחידה שלי שאני רוצה שהמפרט הזה ישאר רלוונטי אם ארצה לשדרג את המחשב אם אני לא טועה אני מאמין שמעבד ולוח אם וספק זה הרכיבים שהכי כדאי שאתמקד בהם אבל אני לא ממש מבין כמוכם אז בבקשה תעזרו לי.
-
- 1 תגובה
- 472 צפיות
-
-
HP PAVILION dv6680EJ יש לי כרטיס מסך מסוג GEFORCE 8400 gs עכשיו אני לא מוצא בשום מקום דרייבר לכרטיס מסך לווינדוס XP
-
- 1 תגובה
- 592 צפיות
-
-
תקציב 4000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? צריכת המחשב היא עבודה משרדית, הרבה פתיחת קבצים של אוטוקאד (אדריכלי) וקבצי אקסל מרובים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? היה נחמד אם היה רמקול מובנה. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? העדפה למחשב יחסית קטן שלא תופס הרבה מקום. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכ…
-
- 1 תגובה
- 3.8k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 למטרת כרטיס מסך שיינצח CF 280X 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?גיימינג כבד ושימוש בריבוי מערכות הפעלה בתוכנה VMWARE א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב BF4 SHADOW OF MORDOR SKYRIM -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920x1200 22 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
CPU-I9 13900K 24 CORE 32 THREAD MOTHERBOARD-ASUS PRIME Z790-V-WIFI RAM-32GB 6400Mhz DDR5 CL32 XMP 2.0 (חדש) GPU- RTX 4070 TI SUPER PNY 16GB(חדש) SSD- 1TB NVME GEN4 ADATA(חדש) PSU- 850W BRONZE קירור מים למעבד ZALMAN(חדש) אחרי בדיקות מאמץ כולל מערכת הפעלה חדשה עם רשיון
-
- 1 תגובה
- 238 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, כמו שציינתי בכותרת אני חדש כאן בפורום ולא כל כך מתמצא בחוקים אז תודה מראש. אני רוצה לקנות השבוע מחשב נייד .רציתי לדעת אם אני גר בנתניה איפה הכי כדאי לי לקנות מחשב נייד ואיזה מחשב הכי מומלץ לשימושים של סטודנט . וגם שיעלו עליו משחקים יחסית חדשים כמו קול אוף דיוטי החדש כמו"כ חשוב לי שהסוללה תחזיק לי 5 שעות ככה לפחות .על איזה חברה של מחשב נייד אתם ממלצים?
-
- 1 תגובה
- 569 צפיות
-
-
מה המצב ? לא מזמן פירסמתי פה אשכול להמלצה למחשב נייד עקב חוסר אצל היבואן ב VOSTRO 1400 שהמלצתם לי אני נאלץ לפרסם אשכול נוסף בנושא. הובכן השימוש של הנייד יהיה ללימודים גלישה באינטרנט אולי סרטים מדי פעם. התקציב הוא עד 5000 ש"ח. תודה מראש לכל מי שינסה לעזור לי.
-
- 1 תגובה
- 675 צפיות
-
-
אני צריך מחשב להרצת פוטושופ ופרי הנד, אני מתעתד להריץ עליו WIN XP. עכשיו יש לי כמה שאלות 1. אני חושב ללכת על כרטיס מסך של GEFORCE 9400GT, איזה חברה הכי כדאי לקחת. 2. לגבי לוח אם אני רוצה משהו אמין שיחזיק מעמד יפה ולא יעשה בעיות 3. לגבי מארז ומאווררים אני צריך משהו שקט שלא יתחיל להיות לי טרקטור תוך כמה חודשים אשמח לעזרה
-
- 1 תגובה
- 694 צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות את הנייד מחו"ל ולשלוח אותו לארץ.. הבנתי שבטווח מחירים של עד 800$ זה כבר משמעותי ההפרש במחירים בין הארץ לחו"ל. ניסיתי למצוא נייד ולא מצאתי משהוא שעונה לדרישות שלי.. הנייד חייב להיות מהדור החדש, כלומר למשל מעבדי אינטל i3. צריך לפחות 2GB DDR3. אני צריך מסך שלא יהיה יותר מ15". כלומר 15.6" אני לא אקנה. עדיף ל14.1" או משהוא כזה. ושהמשקל לא יעלה על 3 קילו... כלומר לא יותר מ6.6 פאונד. ושחיי סוללה לפי היצרן יהיה לפחות 4 שעות. כי מהניסיון שלי 4 שעות לפי היצרן אומר שעה לפי שימוש שלי. ו.. זהו. אגב, אם זה משנה משהוא, המטרה היא לאוניברסיטה. מתחיל ללמוד בתחיל שנה"ל הבאה וצריך נייד טוב להרצאות.
-
- 1 תגובה
- 718 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב בסיסי לגלישה בדפדפן ושימוש יום יומי. העיקר שיהיה ללא תקיעות. התקציב שלי הוא בין 2500~3300 ללא ציוד היקפי בכלל. מחפש מחשב לקנייה מידית ללא צורך בלחכות להרכבה. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
G.SKILL Ripjaws 4GB 1333MHZ DDR3 DUAL CHANNEL CL9 570.00 ₪ Samsung SATA2 F3 1TB 32MB 7200RPM 365.00 ₪ SAPPHIRE RADEON HD5770 1GB GDDR5 Dual DVI/DP/HDMI PCIe 820.00 ₪ Seasonic SS-400ET 400W 80+ Bronze - Bulk 260.00 ₪ GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H AM3 490.00 ₪ AMD ATHLON II X4 635 2.9GHZ 95W 2MB AM3 BOX 550.00 ₪ CoolerMaster Elite 310 Blue NPS
-
- 1 תגובה
- 558 צפיות
-
-
היי דרוש לי מחשב לשימוש ביתי חזק במיוחד בעל ביצועים הגבוהים ביותר בטווח של 2000-2400 ניצול מקסימלי של הסכום גג חנות מועדפת KSP בלבד מצ"ב מפרט שבניתי KSP מעבד Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray מאוורר למעבד :Arctic Alpine 11 GT CPU Cooler לוחות אם למעבדי אינטל Asus H81M-A LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI, HDMI זכרונות :Kingston HyperX FURY 2x4GB DDR3 1600Mhz CL10 Kit כרטיסי מסךOn Board Intel HD Graphics 4600 דיסקים קשיחים :Western Digital Caviar Black WD1003FZEX 1TB Sata III צורבי DVD :LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM ספקי כוח :Antec 450W Active PFC VP450P PSU מארז sharkoon vs4s black atx case no psu
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
תודה לחברי הפורום על העזרה בבחירת מפרט למחשב שלי המשרד. עכשיו הגיע הזמן למחשב הביתי: מיועד בעיקר לסרטים, HD, אימיול, אבל גם אופיס וורד. מסך ברזולוציה של 1920X1200. חשוב שיהיה יציב, חזק ואמין לאורך זמן, שקט ומסוגל לעבוד הרבה שעות (או ימים ברציפות). אשמח לקבל חוו"ד על המפרט שבניתי: מעבד: AMD ATHLON II X4 635 AM3 (2.9GHz) – BOX – 550 ₪. http://www.skypc.co.il/pl_product~ADX635WFGIBOX~3~0.htm גוף קירור למעבד: ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO REV.2 – 138 ₪. http://www.skypc.co.il/pl_product~21461~18~0.htm לוח-אם: GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H – 438 ₪. http://www.skypc.co.il/pl_product~950757~10~0.htm זיכרון: KINGSTON DDR3 4096 MB (2048MBX2) 1333 MHz CL 9-9-9-27 – 529 ₪. http://ww…
-
- 1 תגובה
- 534 צפיות
-
-
אז ככה - אני רוצה לקנות מחשב שיחזיק משחקים חדשים על בינוני+ עד גבוה. ההתלבטות שלי היא האם לקנות לוח אם טוב עם מעבד K בשביל האופציה לעשות OC כאשר המחשב יתחיל להאט, או לוותר על הרעיון ופשוט לשדרג כרטיס מסך במקום (מדבר שנה וחצי + אחרי הקניה הזאת) 1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + תכניות בFHD (אם אפשרי באותו הזמן) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד למשחקים, -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על …
-
- 1 תגובה
- 681 צפיות
-
-
שלום לכולם.. אז נתחיל במה שלא צריך במפרט -לא צריך ציוד היקפי -לא צריך מסך -לא צריך ספק -לא צריך מארז. מארז וספק יש לי בביתי (וכבר העברתי אותם לרשות TMS על מנת ביצוע ההזמנה): Enermax Liberty 400W - ספק כוח Gigabyte Aurora 570 - מארז. מה אני כן צריך ששונה ממחשב רגיל? : -כרטיס טלוויזיה -3 מאווררים כדי להחליף במאווררים שנמצאים במארז הקיים (חשוב מאוד- שקטים!). -אך ורק ורק ורק ורק בTMS - TMS.co.il או במילים אחרות.. פשוט תסתכלו מה יצרתי ותעשו לי עם אותם חלקים.. או שעשיתי טוב ולא צריך להחליף כלום : מעבד: Intel Core 2 Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM כמות: 1 - מחיר: ¤1197 קירור למעבד: Scythe Ninja Plus Rev. B AM2 Support כמות: 1 - מחיר: ¤207 לוח אם: Abit IP35-E כמות: 1 - מחיר: …
-
- 1 תגובה
- 559 צפיות
-
-
שלום רב, ברצוני לקנות מחשב נייד סביבות ה 3500 ש"ח אם חריגה של 100 ש"ח שימוש במחשב נייד : גלישה באינטרנט בעיקר. סרטים באיכות HD לפעמים. גודל מסך = 14 הוא יהיה נייד לנסיעות מידי כמה חודשים שתיהיה יציאת HDMI חשוב מאוד. כדי שיהיה אפשר לצפות בסרטי HD דרך הטלויזיה בסלון BLUETOOTH - פרט נחמד.אך אם אין לא נורא כרטיס רשת 10.100.1000 שיתמוך בתקן N חשוב מאוד ! חיי הסוללה ארוכים אם יש המלצה על מחשב נייד מ EBAY למשל.שתכלול אחריות גם בארץ. אני מוכן להזמין תודה רבה לכולם, המשך יום נעים
-
- 1 תגובה
- 785 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD בעיקר וגם עבודה משרדית קלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא מיועד לשום תוכנה ספציפית ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. witcher 3,cod bo3, xcom 2 gta v tomb raider ובכללי משחקים חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המסך כרגע 23 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחש…
-
- 1 תגובה
- 735 צפיות
-
-
שמי מיכל,ואני עובדת ככתבת באחד מהעיתונים היומיים. אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד בתקציב של 4000-6000 ש"ח, ואשמח אם תוכלו לסייע לי: אני מחפשת מחשב שעונה לתנאים הבאים: מתאים לעבודה בשטח(תאורה מספקת, קשיחות , לא מתחמם מהר, קל, סוללה מספקת) עבודה עם WORD ואינטרנט, לא תוכנות כבדות. (אין צורך בכרטיס מסך משוכלל...) אפשרות חיבור לאינטרנט בכל האופציות הקיימות (USB, כרטיס רשת, PCMCIA וכו') שאלה נוספת: האם מערכת ההפעלה של WIN XP HOME שיש לי מתאימה גם למחשב הנייד? תודה. תודה לעונים...
-
- 1 תגובה
- 575 צפיות
-
-
שלום! אני צריך חוות דעת על המחשב הבא שאמור לספק אותי לשנתיים הבאות בגיימינג: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ואפשר גם לעבור אותו קצת ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכמה מאות שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA IV, BF3 ומשחקםי שיצאו בשנתיים הקרובות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 21 אינץ' ובהמשך 23 אינץ' -…
-
- 1 תגובה
- 528 צפיות
-
-
שלום חבר שלי צריך מחשב, השימושים הם משרדיים בעיקר olidworks קצת מטלב וקצת סרטים - ללא משחקים יש צורך במסך וללא שאר ציוד היקפי, החנות צריכה להיות בב"ש והוא מעדיף KSP ... התקציב הוא 3200 יש אפשרות לחרוג אבל עדיף שלא... , אין חשיבות מיוחדת לשקט, יש לשמור על אופק שידרוג זה מה שניסיתי אלו הרכיבים שצריך דגם מחשב: computer מעבדי AMD Phenom II x2 Dual Core 555 Socket AM3 3.2Ghz Box מאווררים וגופי קירור none לוחות אם למעבדי AMD GIGABYTE GA-880GM-UD2H AM2+, AM3, 880G, DDR3 1666, VGA ATI HD4250, HDMI, 1394a זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston זכרונות none דיסקים קשיחים Samsung 500GB 7200RPM 16MB Sata II HD502HJ דיסקים קשיחים none כרטיסי מסך …
-
- 1 תגובה
- 735 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה, HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת ועבר טובים 4. האם יש רכיב…
-
- 1 תגובה
- 537 צפיות
-
-
בשביל לקבל תשובה מהירה ועניינית, הלכתי לפי חוקי הפורום. הערותיי באדום, תודה מראש לכל העוזרים!! 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד טוב לחסוך איפה שאפשר, אבל חשוב שתבינו שאם אני כבר קונה מחשב לרציני לגיימינג אני מוכן להשקיע איפה שצריך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, נראה לי שמדובר בתקציב די גבוה, לא? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה גרפית (photoshop, 3dmax, maya, unity) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). רשום בסעיף הקודם ב) במידה והמחשב מיועד לגיימ…
-
- 1 תגובה
- 738 צפיות
-
-
אוקיי אז לפי הנתונים באתר של Nvidia ה-GTX260 צריך ספק של לפחות 500W http://www.nvidia.com/object/geforce_gtx_260.html אני תיכננתי לקנות את ה-SONATA 3 אבל כנראה שהוא לא יספיק לכרטיס מסך אז אני צריך מארז וספק אחרים שיתאימו בערך למחיר של הסונטה 3 - עד 700 שקל בקשר ללוח אם - תיכננתי לקחת בהתחלה את ה-GIGABYTE GA-P35-DS3L עדיף לקחת את ה-ABIT IP35P או ABIT IP35-E? הם בערך באותו המחיר, זה לא בעיה מבחינת תקציב תודה
-
- 1 תגובה
- 552 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך לקבל חוות דעת על מפרט גיימינג סופי לחבר בתקציב של 5K - הרכבתי אותו עם קצת סיוע והתעניינות וזה נראה לי המפרט הטוב ביותר לתקציב. כלומר אפשר לסחוט את כל ה5K אבל אם אפשר לחסוך אז עדיף, כי אני לפחות לא רואה צורך בלשפר את המפרט. אז אם אתה רואים צורך בלהחליף חלק שהיחס תמורה למחיר אכן שווה, אז לכו על זה ותציעו לי בבקשה. המפרט: מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - TRAY ₪903 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55A-UD3 - זמין במלאי ₪670 זיכרון: [..] KINGSTON 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪353 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD6870 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪1253 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS50 X24 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114 מארז: [..] LANCOOL P…
-
- 1 תגובה
- 783 צפיות
-