ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום בעיקרון.... יש לי כבר מחשב מצוין חדש אבל אני הולך לקנות עוד מחשב Amd לא מש מחשב אלא חלקים עיקריים מעבד AMD ATHLON XP (BARTON) 2500 - 512K Cache, 333FSB לוח אם ABIT NF7 ver 2.0 (nforce2) - ATX מארז COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE התקציב 1700 (דמי כיס) והאם אני יכול להשיג איזה שהוא מוצר יותר טוב מזה??? תודה מראש...
-
- 23 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? משחקים ועריכה גרפית ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: SIMS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול …
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לרכוש מחשב שמיועד בעיקר למשחקים חשוב לי מעבד חזק(רצוי אינטל), זיכרון טוב, לוח אמ איכותי ומסך דק 19 אינטץ' איכותי, וכמובן ספק כח נורמלי לא משהו של 50 שקל.. נ.ב אם משהו מכיר חנות טובה,אמינה וזולה שבאיזור נס ציונה/רחובות/ראשל"צ שיציין זאת.. תודה רבה.
-
- 36 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום חברס!!! אז ככה.. אחרי 3-4 שנים הגיע הזמן לשדרג.. הP4 וה9700PRO שלי כבר לא סוחבים והנה ה"דרישות" שלי - מעבד של אינטל .. סגנון E6400 E6600 או מה שאתם מוצאים לנכון.. לוח אם (כמובן) כרטיס מסך - לפחות 8800GTS כלשהו.. או שוב.. מה שאתם מוצאים לנכון ספק כוח הארדיסק - לפחות 180GB .. לא מכיר את הגדלים כבר זכרונות! 2GB זה הכרחי, לא פחות...ושיהיה סוג טוב... חברה עם שם .. לא משהו טייוואני לא מוכר מארז שיהיה גם מסוג טוב צורב דיוידי מסוג פשוט, אלו של ה200 שקל שכולם קונים לא צריך כרטיס קול \ רמקולים \ מקלדת \ עכבר \ מסך . תודה רבה!! ולא לשכוח, 9000 שקל זה הגג של הגג.... משם אפשר רק לקצץ 8) ושוב תודה רבה
-
- 35 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, לאחר שלא נמצא מחשב לפי דרישותיי, שיניתי אותם מעט על מנת לנסות למצוא מחשב שכן תואם את דרישותיי : * מטרות המחשב? עבודה משרדית, הורדות, צפייה בסרטים בFULL HD ומשחקים קלים * גודל המסך? 14"-15" רצוי מט אך לא חובה * רזולוציית המסך? אין בקשה מיוחדת * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת * משקל רצוי? 2 קילו אך ניתן לחרוג ל2.5 קילו במידה והמחשב שווה את זה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 שעות יספיקו * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 3, LAN * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כונן SSD 128 מינימום. במידה ואין מחשב שעונה על המפרט, אין בעיה לוותר על כונן זה במידה ואפשר בוודאות להחליף את הכונן הקשיח שבו לכונן SSD או לחילופין במידה ויש כונן אופטי לוותר על…
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, מבקש המלצה למחשב נייד שיכול להזרים 4K ללא בעיה. עד 1500 ש"ח תודה מראש;
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מחפש מחשב מבוסס אינטל הצורך שלי זה אינטרנט ועבודות... מה יש לכם להציע???
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם! נדפק לי המחשב לגמריי ואני מחפש אחד חדש, ואודה על העזרה במפרט כי אני קלולס לגמריי... אז ככה... מחפש רק מחשב (כונן, בלי מסך). משהו הכי בסיסי ופשוט שיש לאינטרנט ולצפייה בסדרות שאני מוריד בטורנטים. עדיף גם עם אופציה לגיימינג כי אני מתכנן לחזור לשחק מדיי פעם פיפא או פרו, וזהו בערך. הוא הולך להתחבר למסך סמסונג דיי בסיסי B2030 (20 אינץ', 1600x900 מקסימלי) ולרמקולים ענתיקה מלפני איזה 15 שנים. מאוד מאוד אודה למי שיוכל לעזור למצוא מפרט סביר. הסיבה שאני נוטש את הנוכחי היא שהוא באמת זקן, בטח כבר יש לו 10. לא יכול להריץ חלונות 7 ולאחרונה גם מאוד מקרטע עם האינטרנט, ונמאס לפרמט כל כמה חודשים. גג 2000 שקל. הולך בעיקר לצפות בו בסדרות ב-HD, וכנראה גם לשחק פיפא ופרו. לא מעבר. …
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, קניתי אתמול מחשב נייד חדש - לנובו z510. אתמול הפעלתי אותו והכל היה טוב, מקודם צפיתי בסרטון מסוים שיושב על המחשב (לא דרך האינטרנט) ואני רואה שמאחורי הסרטון יש רק רקע אדום,הצבע שבחרתי את מערכת ההפעלה, סגרתי את הסרטון ולא ראיתי כלום, רק את הסמן של העכבר. הפעלתי את המחשב מחדש, הווינדוס עלה ומבקש ממני סיסמא, הקלדתי את הסיסמא וזה נכנס למסך שחור שרואים רק את הסמן של העכבר. בבקשה עזרה המחשב חדש!! תודה!
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בלי חריגות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים (מדעי המחשב) ועבודות שרטוט אדריכלי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות תכנות (Java, C וכדומה) - Visual Studio / Eclipse ובנוסף - AutoCAD (שרטוט אדריכלי) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן …
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 אפשר לחרוג 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא , ברשותי מסך גיימיניג 32 ״ 144 HZ 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כזה חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? עדיף שיהיה יפה אבל לא חייב להגזים כדי לא ליצור עלויות גבוהות על נראות 7. האם האם יש צורך לכל…
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
Asus P4s800D-e Deluxe Intel Celeron D 2.8 GHZ 256K 533MHZ 2*KRETON 256MB 400MHZ DUAL 2* RAID WD800 SATA 80GB 8MB 7200RPM TUL Power Color Radeon 9800 SE All In Wonder 128MB Toshiba DVD-R*16 Logitech Cordless Trackman windows xp media center edition remote control OEM wireless keyboard למרחק של 5 מטרים Creative,Microsoft,Genius Edimax 802.11g מארז אלומניום 350 וואט לפחות. Creative DDTS-100 decoder 3 אפשרויות לרמקולים 5.1 inspire 5200 17W 5.1 inspire 5900 22W 7.1 inspire 7900 24W כל זה יוצא בערך 6000 עד 6500 תלוי באיזה רמקולים לוקחים. הערות הארות הצעות לשיפור ומכתבי נאצה יתקבלו בברכה תודה לכל מי שעזר.
-
- 22 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, קיבלתי היום הצעה למחשב נייד מבית DELL בדגם X300 המפרט הוא : דגם Latitude X300 מעבד Intel® Pentium® M low-voltage processor Dothan 738 1.4GHz (2MB L2 cache, 400MHz FSB) Chipset Intel 855GM זיכרון 25256Mb 266MHz SDRAM Memory onboard בקר גרפי Intel® 855GM UMA graphics - Up to 64MB shared memory; 4x AGP support תמיכה ברזולוציה חיצונית 1200X1600 (UXGA) 16.7milion colors סוג מסך 12.1'' XGA (1024x768) TFT color דיסק 40GB Removable EIDE ATA-100 Hard Drive כרטיס…
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב בערך 3000 אין בעיה לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? המחשב ישמש בעיקר לתכנות, אני מריץ לא מעט vm, docker לכן מעדיף לפחות 32gb זכרון ואפילו 64 אם זה לא יוצא יקר מדי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך במסך. מבחינת המקלדת אשמח להמלצה ל low profile, יש לי מק מהעבודה וה apple magic keyboard ממש נוחה לי. אני לא רוצה להוציא מלא כסף על המקלדת לכן יספיק לי סולידי שעובד טוב. אשמח גם להמלצה לעכבר, עכבר רגיל שיעבוד טוב ויכול לשמש למשחקי מחשב. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול ב…
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon XP 2500+(512k 333) 570 1 570 לוחות אם למעבדי ?AMD? ABIT Price Units Total NF7-S (nForce2)sata,lan,usb2 640 1 640 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 256MB x 2 CL2 Kit Golden dragon GEIL 770 1 770 כרטיסי מסך? ATI Price Units Total RADEON 9800 TV,DVI 128MB 1670 1 1670 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) 490 1 490 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? FLOPPY Price Units Total Teac 1.44 50 1 50 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? CD-ROM Price Units Total LG x52 100 1 100 שונות ( מאווררים, מארזים נשלפים וכו'... )?? Fans Price Units Total Thermaltake Volcano 11+ 170 1 170 מארזים? Price Units T…
-
- 28 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000. אבל מחפש עלות/תועלת טובה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות כבד, פוטושופ ,קודי, עבודה משרדית, קצת גיימינג מודרני (ב4K ? מה שנהוג היום) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנות כבד מאוד + VM. פוטושופ חובבני. גיימינג הכי פחות חשוב. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FPS, מזמן לא שיחקתי ויכול להיות נחמד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב …
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
להלן מענה על השאלות מה התקציב המקסימאלי - 2600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך – ניצול של כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב - 400 2. שימושי המחשב - לא נועד למשחקים, אבל כן להרצה של תוכנות כבדות כמו wireshark, ida ו – vmware ותוכנות IDE כמו Visual studio ו – database-ים מקומיים לצורך development בלבד(לא ל- production) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - 1440X900(Samsung sync master 953BW) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות) - נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד) - לא דרוש ציוד נוסף. 4. האם יש רכיב שא…
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
-
היי שלום לכולם! ידידה שלי מתחילה ללמוד בקרוב ולכן היא רוצה לקנות מחשב נייד. מבחינת תקציב הוא 2000 כשיש אפשרות לקנות מאילת. השימושיים שלה יהיו בעיקר ללימודים זאת אומרת אופיס אינטרנט ושטויות כאלה לא תוכנות מסובכות ולא שטויות כאלה. בגלל שאני מכיר אותה מאוד חשוב לי שיהיה לה נוח אחרת היא תתבאס ממש מהמחשב. בגלל שחשוב לי מאוד שיהיה לה נוח זה משפיע על רוב הפרמטרים האחרים אם זה גודל מסך שהייתי מעדיף שיהיה 13" (למרות שאני מבין שזה לא ממש אפשרי), חשוב שהמחשב יהיה קל בכל זאת הוא יהיה על הגב שלה הרבה, חשוב שיהיה לו בטרייה כמה שיותר חזקה כדי שלא תצטרך להטעין אותו כל היום. חוץ מהדברים האלה כל שאר הדברים פחות קריטיים היא לא הולכת לטחון ולהעמיס על המחשב או משהו כזה. מבחינת אחריות גם כמו ש…
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין להקטין את המערכת שלי ומחליף את החלקים הבאים: קירור NOCTUA D14 בקירור קטן יותר - קירור מים גם אופציה. לוח GIGABYTE Z170-HD3P - בלוח קטן ככל האפשר שיאפשר הרכבת 6600K. מארז ANTEC P280 במארז קטן ככל האפשר כולל חלון. מה חשוב לי? בקירור: שקט ככל הניתן. שמירה על טמ"פ נמוכות ככל הניתן. לא גדול במיוחד. בלוח: ביצועים באוברקלוק בינוני - מעבד 6600K ספק 750W רצון לשמור על 4.5Ghz. מקסימום פיצ'רים למחיר וגודל. במארז: שהמארז יוכל לאכלס את ה-MSI GTX980Ti Lightning (אורך 33cm) מקום מקסימום 2x SSD וx3 קשיחים 3.5. קטן ככל הניתן מבחוץ …
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
-
אהלן, צריך המלצה למחשב חדש מבוסס אינטל בלי כרטיס מסך והארד דיסקים: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000- 2500,לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג , בהמשך אולי 4K 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כונן SSD,כרטיס מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?לא ממש 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?הרכבת המחשב …
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
בתחילה חשבתי על מערכת AMD אבל לאור נפילת מחירי הP4 נוצר מצב שבו AMD כרגע ממש לא כדאי לקנות. נראה לי שמערכת RDRAM תצא יקר מידי, אז כרגע אני חושב ללכת על DDR, וחיכיתי שיצאו בארץ לוחות לP4 שתומכים בDDR 333 והיום יצא לוח כזה, אז מה דעתכם על המפרט הבא: INTEL P4 2.4GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache 1290 שח EPOX EP-4SDA5+ SIS 648 533MHZ 874 שח Gigabye ATi Radeon 9700 PRO 2300 שח Corsair CMX256A-2700C2 680 שח Enermax FS-710-B 350W 700 שח את הDVD, המסך, והHD אני כנראה מעביר מהמחשב הישן (לגבי הHD, האם יהיה שיפור משמעותי אם אקנה עוד HD זהה, ואעבוד בRAID במוד 0?) מה דעתכם?
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום חברה, מקווה שכולם מרגישים טוב. אני צריך מחשב נייד לאמי לבית בעיקר לעבודה משרדית וצפיה בסרטים. * מטרות המחשב? עבודה משרדית וצפיה בסרטים * גודל המסך? 15 אינץ' * רזולוציית המסך? עדיפות כמובן ל FHD במסגרת המחיר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא משנה כל כך * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) בשביל שנוכל לראות סרטים בטלויזיה VGA ? HDMI כמובן שנצטרך לקנות כבל מעביר כל שהוא. * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא משנה כל כך * כונן אופ…
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-