ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,384 דיונים בפורום זה
-
-
לוח אם DFI lanparty nf4 ultra מעבד athlon 64 3200 זכרון : גי'גה ( חצי של קורסאייר וחצי של קרושיאל ) , 667 מגה הרץ . כרטיס קול creative - SB live 5.1 לא value . כרטיס מסך nvidia 8400gs 256Mb . דיסק קשיח : 80 גייגה של WD . כרטיס רשת ( לא OB ) של realtek . צורב DVDX18 של LG צורב CDX52 של LG מאוורר 120 מ"מ של zalman .
-
- 1 תגובה
- 523 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, אפשר לחרוג אם בישביל שיגרוג משמעותי עד 3700 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד בעיקר לגלישה,משחקיי רשת לא כלכך כבדים dota csgo 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רמקולים בלבד. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים ssd וכרטיס מסך rx 580 8g שיעברו למחשב אין לי צורך לשדרג את הכ.מסך כרגע 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שיהיה שקט ככל האפשר אבל העיקר שיהיה בתקציב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא …
-
- 1 תגובה
- 944 צפיות
-
-
קניתי מחשב HP Pavilion DV6 1230ej לפני שבוע בערך. עם המחשב מגיעה מערכת הפעלה Vista Home Pre ובה הקול פועל בסדר גמור ואין איתו בעיה ככה שזו לא בעיה של חומרה. הבעיה שנתקלתי בה היא שאני סטודנט בטכניון וקיבלתי עותק חוקי של Windows 7 Pro והתקנתי אותו על המחשב אך הייתי צריך לפרמט את המחשב בשביל זה. התקנתי את כל הדרייברים של המחשב גם של הקול אבל זה לא עוזר הקול במחשב לא עובד בכלל לא שומעים כלום. ניסיתי הכל ואני כבר אובד עצות. המחשב רק בין שבוע ככה שאני לא רואה סיבה שמשהו בו לא יעבוד בעיקר שמותקנות בו רק תוכנות חוקיות ואין לו שום תקלה פיזית. בבקשה תעזרו לי....
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2400 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מקסימום 100 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביתי- גלישה באינטרנט, סרטי HD, מוזיקה וכ'ו, בעיקר עבודה עם הרבה מסמכי אופיס וחלונות דפדפן. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 אינץ'. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
האייסר http://www.ivory.co.il/Acer_Aspire_V3_i3-2350M.html הלנובו http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=11730 אני ממש מתלבט מצד אחד המעבד של האייסר טוב יותר, אבל הכרטיס מסך של הלנובו טוב יותר למרות שאני לא חושב שאני הולך להשתמש בו למשחקים רציניים.. רק אולי GTA SA מדי פעם ואותו כל מחשב יריץ.. מה אתם ממליצים? איזו חברה עדיפה בכללי אייסר או לנובו?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היא גולשת באינטרנט ועושה עבודות וטיפה משחקת היא רוצה מחשב להרבה שנים עם בטריה חזקה עד5K תודה!
-
- 1 תגובה
- 583 צפיות
-
-
שלום, ברשת KSP יש הצעות מחיר רבות למחשבים בהם מערכת ההפעלה חלונות לא כלולה. אני מעוניין בחלונות 8. יש WIndows 8 multilangual OEM - 435 WIndows 8 Professional multilangual OEM - 690 מה עדיף ? מחיר הראשונה הוא 435 ש"ח, והשנייה הוא 690 ש"ח. מה נותנת התוספת של 255 ש"ח? האם זה כדאי? בברכה יוסי
-
- 1 תגובה
- 806 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, אני צריך את עזרתכם בבחירת מחשב נייד חדש. קודם כל, פרטים: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בגדול - משרדי, בקטן - סרטים, משחקים קלים, בקטן מאוד - פוטושופ * גודל המסך? 15" לפחות * משקל רצוי? לא מהווה פקטור * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא מהווה פקטור * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) יציאת HDMI * בלוטות? כמובן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 ג'יגות * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, רק בישראל * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם יהיה - מה טו…
-
- 1 תגובה
- 792 צפיות
-
-
הי לכולם וערב טוב קניתי מחשב נייד לנובו דגם SL300 מסך 13.3 שוקל 2.1 קג בסוף קיבלתי החלטה..... שבוע הבא אני מקבלת אותו. אשמח לכמה הבהרות למי שיודע: 1 .בבית יש לי ראוטר שכרגע לו מחובר כי עד עכשו היה לנו מחשב אחד. ספק תשתית שלי זה הוט וספק אינטרנט זה קוי זהב. האם כשאני מגיעה עם המחשב הביתה אני צריכה לדבר עם הוט ? עם קוי זהב? או פשוט לחבר הראוטר וזהו ? כי בעבר היה לי ניד והכל היה בסדר. ומה קורה שאני יוצאת אם הנייד החוצה או לחול איך אני גולשת ?איך אני מתחברת? לא מדברת נניח על בתי קפה שם בדרכ יש אפשרות להתחבר . נקודה נוספת האם אני יכולה לשים את הניד על הברכים ולגלוש ? כתבו פה משהו בעבר על פתחי איוורור שיש כרית מיוחדת שרצוי לשים עליה את הנייד בגלל פתחי איוורורו-במה מדובר בדיוק ו…
-
- 1 תגובה
- 669 צפיות
-
-
מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 8MB 2.4 לוח אם GIGABYTE GA-X38-DQ6 כונן קשיח Westren Digital 320GB SATA II 16 זיכרון Kingston 1024MB X4 = 4GB 800MHz DDR2 CL5 כרטיס גרפי DDR 3 GIGABYTE nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe צורב DVD LG X18 מארז סימבדה W 500 K 402
-
- 1 תגובה
- 489 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש - וחשבתי להשתמש בכמה חלקים מהמחשב הישן (מארז, ספק כוח והארדיסק) המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית, אבל אני גם מתכנן לשחק עליו משחקים (צריך שהוא יחזיק לשנתיים הקרובות עם הגדרות נמוכות) ביקשתי לפני שבועיים מפרט למחשב חדש, אבל ההצעות שקיבלתי חרגו מעט מהתקציב והמארז היה בינוני. בעקבות זאת חשבתי על האפשרות של שימוש בחלקים מהמחשב הישן. האם המפרט הבא נשמע הגיוני? * מארז (ישן) CompuCase 6A19 (תיאור המוצר) * ספק כוח (ישן) Enermax 500w (תיאור המוצר) * כונן קשיח (ישן) Seagate 1TB (תיאור המוצר) * זיכרון (חדש, כבר נקנה) 8GB Kingston (תיאור המוצר) מוצרים שעדיין לא קניתי (בהתבסס על השרשור הקודם שפתחתי) * מעבד Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tr…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה שתרכיבו לי מפרט למחשב משחקים שיוכל להריץ וויסטה ומשחקים כבדים ביחד בלי בעיה. לא מתוכנן לoc.. התקציב הוא בין 4500 ל5000. בלי ציוד היקפי. תודה
-
- 1 תגובה
- 552 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב של אסוס (U31f). לפני כמספר חודשים הייתה לי תקלת שבר במסך של המחשב הנייד. שלחתי לחברה שמעניקה למחשב שלי אחריות (סרבפרו) והם רצו מחיר מופקע של 1500 שקל לתיקונו (כשהמחשב עלה 3000). לאחר התייעצות פה בפורום החלטתי לקנות מסך באינטרנט ולהחליף לבד. המסך עבד מצויין וחסכתי מעל חצי מחיר. עד לפני כשבועיים, תחילה המחשב היה מראה מין מסך לבן עם פסים בהירים בודדים כאשר הייתי מדליק אותו, אך זה נעלם לאחר כמה שניות. לפני מספר ימים הבעיה התחילה להחמיר - המסך הלבן שהופיע בהתחלה המשיך עד להפעלה מלאה של המחשב ורק לאחר זמן רב (יכול להיות שתלוי בהזזה) המסך הסתדר. ואפילו במספר פעמים המסך היה תקין אך לאחר זמן מסויים התחילו להופיע קווים בהירים ואף הבהובים. גם בבדיקה של צילום מסך הכ…
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-
-
היי אני רוצה לקנות מחשב חדש. תקציב של 11 אלף פלוס מינוס גמיש. בגדול אני רוצה להוציא את המירב חומרה לתקציב למחשב גיימניג + עריכת תלת מיימד ושיהיה הכי שקט שאפשר אם זה בקירור נוזלי או כל דבר אחר. בגדול חשבתי על בסיס Ryzen 7 7800X3D וכרטיס RTX 4070Ti Super כמובן אשמח לשמוע הצעות יעול, אם יצאו לו ביצועים יותר טובים לגיימינג ותלת מימד עם חומרה שונה לחלוטין אני פתוח להצעות. תודה רבה לכולם!
-
- 1 תגובה
- 433 צפיות
- 1 follower
-
-
הנייד נכנס למצב המתנה לאחר 10 דקות למרות שביטלתי את האופציה הזאת דרך ניהל צריכת החשמל ואפילו ביטלתי את שומר המסך. מה עושים? יש עוד מקום שצריך לקנפג?
-
- 1 תגובה
- 669 צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג עד 200 שקלים מעבר לתקציב 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? הקלטות ביתיות, עריכת מוסיקה. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. Windows 7, Cubase ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). בצורה כבדה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד היקפי 4. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7-8 5. האם מתוכנן אוברקלוק (ק…
-
- 1 תגובה
- 571 צפיות
-
-
שלום, מטרת המחשב היא לגיימינג משחקים כמו BF3/4 , CSGO בעיקר משחקי FPS .. רזולוציית המסך תהיה FULLHD , אין צורך בציוד הקיפי,תוכנות מחשב והארדיסק ,מספיק SSD אחד . חנות פחות חשוב לי העיקר לא KSP/IVORY אלא אם יש חלק שמשמעותית משתלם לקנות מהם .. TMS , startpc הם סבבה אם יש לכם המלצות על עוד חניות אז גם טוב.. אפשר לחרוג טיפה מהתקציב עד 500 שקל במידת הצורך .. לא מתוכנן OC ולא שדרוג עתידי. לא חשוב אם הכרטיס של AMD או NVIDIA, אבל המעבד אני כן רוצה של אינטל . משהו שהרכבתי זריז מstartpc 879 ₪ - Quad Core i5 4440 3.1Ghz S1150 379 ₪ - * מבצע * - Gigabyte GA-B85M-D3H S1150 299 ₪ - * מבצע * -8GB Crucial DDR3 1600Mhz 629 ₪ - * מבצע חג * - Sapphire HD 7870 2GB GDDR5 Ghz…
-
- 1 תגובה
- 953 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה אני שוקל לקנות מחשב של אסוס החדש השאלה הגדולה שלי האם המעבד שלו שהוא ATOM יהיה מספיק טוב בכדי להריץ אם כי לא במהירות גדולה את התוכנה NETBEANS שהיא תוכנה שאיתה מתכנתים למי שמכיר.. בעקרון השאלה שלי חוץ מישומי אינטרנט ואופיס וכו' האם אפשר לעשות עוד שימושים כגון תיכנות עם המחשבים הקטנים האלה?
-
- 1 תגובה
- 696 צפיות
-
-
המחשב מיועד לאחי עבור הזמנים שבהם הוא לא בבית (הוא דייל ונמצא בחו"ל הרבה). השימוש העיקרי שלו יהיה לגלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. לא מריץ משחקים. בגלל הדרישה לסרטים המסך צריך להיות גדול (לפחות 15'). אני לא ממש מבין בניידים, לכן אני אשמח לקבל גם נימוקים/הסברים ביחד עם המלצות. בתודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 798 צפיות
-
-
רכישת מחשב ראשון עבור אחותי הקטנה(9). המחשב צריך להריץ חלק לגמרי WINXP. מיועד בעיקר לגלישה. אבל גם למשחקים(לא CRYSIS) משחקים של ילדות . FOR WINDOWS XP מסך 19" איכותי שאפשר לשבת מולו ימים בלי להכאיב לעיינים. וזוג רמקולים צנועים אבל איכותיים. נניח נעבוד לפי הדרישות של סימס 3 + רמה אחת(כלומר שיעמוד בדרישות למטה בלי בעיה ויותר מזה) עדיף מפרט מ SKYPC.PSCENTER אעדיף בכמה שפחות כסף. עדכ1500 למחשב 1000 למסך 150-200 לרמקולים.
-
- 1 תגובה
- 613 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? עד 14" * משקל רצוי? כמה שפחות יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? התכונה הכי חשובה!! סוללה ארוכה יום לימודים כמה שיותר יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 160GB * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? עדיף שכן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 697 צפיות
-
-
פעילה רציפה של מחשב נייד (10") כאשר הוא מחובר לחשמל באופן קבוע ואינו נכנס אף פעם למצב שינה יכולה לגרום לנזק? תודה
-
- 1 תגובה
- 677 צפיות
-
-
LG P1-JACKE PRO EXPRESS DUAL המצב הוא כזה: הסוללה שלי כנראה מתה, מספיקה ל40 דקות וקופצת בפתאומיות מ60 אחוז ל15 אחוז(לפני ההיברנייט). המטען עובד, אבל הבידוד של החוט מהשנאי אל הלפטופ יצא מהמקום כך שהמוליכים חשופים וזה לא נראה לי בטיחותי במיוחד. קראתי על מקרה המקפיא מהיוטיוב ולא בא להתחיל לעשות ניסויים, רוצה משהו על בטוח. אני רוצה לקנות כאלה מן הסתם בזול. אצל היבואן קבוצת חי זה עולה 300+600 שח פעם אחרונה שהייתי שם וזה יקר מאוד. יש מקומות שאני יכול להשיג את זה ביותר זול משמעותית? כולל אתרים אמינים בארץ ובחול, ו/או חנויות פיסיות בארה"ב שאני יכול לבקש ממכרים לקנות לי שם מעדיף מקורי, אבל גם תחליף איכותי יספיק
-
- 1 תגובה
- 520 צפיות
-