ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,348 דיונים בפורום זה
-
שלום, מחפש לקנות מחשב חדש ותוהה האם המפרט המוצע יתאים לי https://hwzone.co.il/specslist/details/?id_bundle=109506 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אונליין - MMORPG, MOBA, אופליין - משחקי RPG בסגנון Fallout, Mass Effect, Anthem, לעיתים רחוקות גם CoD ודומיו -מהי הרזולוציה…
-
- 1 תגובה
- 613 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי - 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סימולציות, משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - matlab, Mathematica - תדיר (עבודה/לימודים) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - europa universalis 4, the witcher 3. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על ה…
-
- 3 תגובות
- 820 צפיות
-
-
-
מחפש מפרט מחשב לפטופ 17' שיוכל לאפשר עבודה חלקה על תוכנות Adobe (בדגש על אינדיזיין / פוטושופ) וגם תוכנות תלת מימד בסיסיות (סקאצ'אפ) אך שיהיה גם קל במשקלו, כמו כן, מחפש דגם למשקפי VR כדי להראות ללקוחות מודלים תלת מימד (לאו דווקא שיתחברו ללפטופ)
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 9500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 4K -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי אני מבין שעוד חודש יוצא דור 8 אבל שבוע הבא אני באילת ויש פה ניסיון לחסוך עד 1000 שקל ככה שלא יחזור שוב ,, אני ארשום לפי המפרט אבל בגדול אני צריך מחשב עד 5500 שיריץ לי את כל התוכנות תכנות במהירות (visual, matlab( שיהיה בו מספיק זכרון והדבר היחידי שחשוב לי זה שאפשר לשחק בו פיפא שירוץ לי חלק חלק עם כל הדרישות . חוץ מזה בוודאות לא משחק במחשב . אין לי בעיה עם משקל ועדיף מסך גדול . 1. מה התקציב המקסימאלי?5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? fifa ותוכנות עריכה ותכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספ…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שימושים קלים - דפדפן, אופיס וכו'. מעט צפייה בסרטים.תקציב - כמה שפחות...לא רוצה להוציא הרבה כסף. מכוון לרמה הבסיסית ביותר אבל לא בהגזמה.חשבתי על i3 ולא סלרון, דואל-קור וכו' מצד אחד וגם לא i5 ומעלה מצד שני.האם יש איזשהו פרמטר שחשוב במיוחד להשקיע בו לשימושים שלי?הבנתי שעדיף זיכרון ram 8 ג'יגה. השאלה אם זה קריטי בשימושים שלי.אציין שרוב הזמן מחשב שלי הוא בבית ובבית יש גם מחשב נייח.הנייד אמור לשמש אותי קצת ללימודים (פעם-פעמיים בשבוע 5 שעות), קצת כשגם אני וגם אשתי צריכים את המחשב וכש... הילדים בבית ואני צריך נייד כדי לתפוס פינה שקטה...
-
- 0 תגובות
- 461 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייד לצורך עבודה על ותכנות תיב"ם כמו Solidworks ו autocad ושישמש אותי לכמה שנים טובות או לפחות עד סוף התואר בהנדסת מכונות. התענייתי במחשב הזה: Lenovo IdeaPad Y700-17 80Q00090IV. יש מישהו שעובד/מכיר את התוכנות האלו ויודע להגיד לי אם המחשב הזה יספיק בפועל?אם יש מחשבים אחרים שמומלצים לגרפיקה אשמח לקבל עליהם פרטים. חשוב לציין שאני מחפש מחשב לגרפיקה ולא לגיימינג. 1. בתקציב של עד 5500 ש"ח אפשר לחרוג טיפה עבור תועלת מספקת. 2. שישמש בעיקר אם לא בלבד לגרפיקה תלת מימדית. (Solidworks) 3. אין צורך בציוד הקיפי. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8: תשובה 4 …
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייח ישן (2011) והגיע הזמן לחדש . אני מחפש מחשב נייח ,מעוניין להרכיב מארז וזה הפרטים 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ב-1000 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות ,התקנת מכונה וירטואלית, docker , סרטים באיכות HD , משחקים ברמה סבירה , אפשרות לחיבור של המחשב לטלוויזיה רזולוציה טבעית של המסך הראשי - 1440*900 3. האם יש צורך בציוד היקפי - 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט - מסכים,מקלדת,עכבר,רמקולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולה…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? אזור ה-9,000 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 9,400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio,Pycharm וכדומה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחקי ה-AAA החדשים (GTAV, BF1..) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). בהתאם למסך שאקנה - כרגע מכוון ל-2K 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נ…
-
- 20 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
היי, ברשותי מחשב שרכשתי לפני כ-4 שנים, ואני מעוניין לשדרג/לקנות חדש כדי לשחק משחקים כמו shadow of the tomb raider על מסך 1440x2560 במקום המסך FHD שיש לי כרגע. עכשיו השאלה היא האם לקנות מסך+כ.מסך חדש ולשלב במפרט הנוכחי או לקנות מחשב חדש? אני חשבתי על כרטיס 1070 כאופציה, מה דעתכם? תקציב:5,000 ש"ח לנצל?: כן המחשב לגיימינג: Shadow of the tomb raider מפרט נוכחי: תמונה למעלה
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
מדובר במחשב בתקציב מאוד נמוך. שימושים מאוד מאוד בסיסיים. שמיעת אודיו, שימוש בתוכנות חיפושים בתנ"ך (תורה אור/רזי דרזין. למי שמכיר). כתיבת מסמכים. אין צורך אפילו בפתיחת כרום או דפדפן כלשהו. כן חשוב שיעבוד כמו שצריך. שיעלה מהר, ושפשוט יעבוד בלי לקרטע (למרות התקציב הנמוך). תודה רבה!! 1. מה התקציב המקסימאלי? - 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ללא צורך בדפדפן. (פירטתי למעלה את השימושים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, מעוניין בהרכבת מחשב למטרות כלליות + משחקים. מדובר במחשב בלבד ללא שום ציוד הקפי. ניתן לחרוג קלות מ-3000 אם העניין מצדיק. הרכבתי שני מפרטים על בסיס ההמלצות באתר Ryzen 1600 based: http://www.rsm.co.il/product.asp?u=בנה-מחשב&product_system=182 Intel i5 based: http://www.rsm.co.il/product.asp?u=בנה-מחשב&product_system=183 יש לי כבר SSD שיותקן במחשב. יש הפרש של כ-250 ש"ח לטובת האינטל. מה אתם אומרים? האם כדאי לשפר רכיב מסויים? 1. מה התקציב המקסימאלי? ~3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 10% 2. מה שימושי המחשב (…
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני רוצה לקנות מחשב חדש בזמן הקרוב, נייח, ואני לא רוצה שיעזרו לי להרכיב אותו, אני רוצה לדעת להרכיב בעצמי. לבחור את החלקים, לקנות ולהרכיב. מאיפה ניתן לרכוש את הידע הזה?
-
- 2 תגובות
- 623 צפיות
-
-
שלום, מחקתי את כל המלל ואענה לשאלון שהובא כאן 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג עד 500 שח ורצוי שיהיה שווה תמורה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר ובנוסף צפיה תכני HD, אפשר לעבוד ומעבר מספר חלונות פתוחים ללא תקיעות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנת אופיס - בעיקר אאוטלוק עם מספר מיילים במקביל, בניית אתר, תוכנת מסחר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש אפשרות לחסוך למה לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 - עד 4500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , סרטים , תכני HD איכותיים ביוטיוב, הרצת משחקים על אולטרה ב 1080P לכמה שנים טובות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.COD, FIFA , FPS , FORZA , BF1 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות ג…
-
- 3 תגובות
- 616 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: OW,CSGO,PUBG,ABSOLVER -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 144 HZ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות אני מניח? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מ…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, כיוון שהמחשב שעזרתם לי לבנות פה לפני מעל 7 שנים התחיל לעשות בעיות, הגיע הזמן לשדרג: בניתי את המפרט הבא, אשמח לעזרה, הכוונה וחוות-דעת בנוגע לשיפורים אפשריים בו וגילוי אי-תאימויות. האם אני מפספס משהו? תודה!!
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי חבר שמציע לי ASUS ux303u בשימוש של שנה בחצי מחיר. בדקתי באינטרנט וזה מחשב של 4800 שקל בערך. הוא שומר עליו במצב טוב. אני צריך אותו לשימוש כללי וגיימינג בינוני (רוקט ליג, WALKING DEAD ועוד). השאלה האם המחשב הזה בשבילי והאם הוא יעמוד בדרישות? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 741 צפיות
-
-
מעדיף מחשב מבוסס Intel וכרטיס מסך GeForce. תודה רבה לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 691 צפיות
- 1 follower
-
-
הי, אשמח לחוו"ד על המפרט הבא 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 כולל מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, משחקים קלים, בעתיד אולי משחקים יותר כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום שמי גיא אני רוצה לקנות מחשב נייח חדש ואשמח אם תוכלו לבנות לי מפרט שיתאים לצרכים שלי. אני עוסק בעיקר במוזיקה ומשתמש בתוכנות כגון cubase, ableton , offic. 500gb יספיק לי למחשב, מערכת הפעלה של windows אני אתקין בנפרד. התקציב שיש בבעלותי הוא עד 2500 מומלץ 2000. תודה מראש גיא
-
- 1 תגובה
- 674 צפיות
-
-
הי ושלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד 13 אינצ לעריכת וידאיו לא ברמה מקצועית אך בעדיפות למחשב חזק. אני קצת מוגבל בתקציב ולא מעוניין לעבור את ה 4k אם יש זול יותר אני ישמח... אני מבין התקציב לא אידאלי בכלל ואם אני חי בללה לנד אשמח לדעת זאת ואך עדין לקבל המלצות למחשבים בתקציב המינימלי ביותר... תודה רבה מראש לכולם
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5k. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיפות לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, שימוש יום-יומי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). AutoCad, Beam, Photoshop. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? תחליטו…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ציטוט 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,000-8,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח, מעדיף לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Squad, ArmA 3, The Witcher 3, Rainbow 6 Siege -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 23" 60 Hz -לאילו הגדרו…
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-