ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,494 דיונים בפורום זה
-
שלום. רכשתי נטבוק מסוג ASUS 1215B ברצוני לשדרגו (באופן עצמאי) לכונן SSD. השאלה שלי היא האם הממשק של הנייד הינו SATA 2, וינצל כראוי את המהירות של כונן ה SSD, או שאני זורק כאן כסף לפח. כמובן שלא אעיז לשאול אם הנייד תומך ב SATA 3, כי אני פשוט מניח שאנחנו ממש לא שם. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 680 צפיות
-
-
אני צריך שתתנו חוות דעת על המפרט הקיים ותציעו נוספים. התקציב עומד על 4000 שקל אבל אין צורך להשתמש בכולו, המחשב מיועד לאחי, סטודנט. אין לו צורך במשחקים ככה ש4850 או דומיו יהיו חסרי תועלת אבל הוא לא אוהב לחקות יותר מידי לאפליקציות ויש סיכוי שהוא ישתמש בכאלו הדורשת קצת יותר כוח עיבוד מן הממוצע. יש צורך במסך. מקלדת ועכבר [ג'נריים] מארז הוא ביקש "פונקצינלי"- אין לי מושג מה זה תיהיו יצירתיים, הוא לא רוצה קופסה אפורה משעממת אבל גם Lian Li לא בא כאן בחשבון.. [אין צורך בלדים ושטויות] רצוי מאד שיהיה שקט. הנה מפרט שחשבתי עליו וזה טווח המחיר, אני רק לא בטוח לגבי כמה מוצרים כי כבר הפסקתי להתעסק בזה. מעבד Intel Pentium Dual-Core E5200 Tray ¤372 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.a…
-
- 4 תגובות
- 680 צפיות
-
-
אהלן חברים, אני רוצה לקנות מחשב חדש בזמן הקרוב, נייח, ואני לא רוצה שיעזרו לי להרכיב אותו, אני רוצה לדעת להרכיב בעצמי. לבחור את החלקים, לקנות ולהרכיב. מאיפה ניתן לרכוש את הידע הזה?
-
- 2 תגובות
- 680 צפיות
-
-
זה לא בשבילי, זה בשביל חבר שלי. הוא מתעקש לקנות מאייבורי... (הוא לא משחק משחקים "רציניים" הוא משחק דברים כמו heroes 5 וכו') זה המפרט שהציעו לו משם: http://www.ivory.co.il/printproduct.asp?productid=270 זה יוצא סך הכל: 2890 ש"ח כולל מע"מ. ללא מסך וללא דיסק קשיח. אני רק צריך עצות לגבי שינויים במפרט. אבל לא מפרט חדש. תודה מראש. (גם לעוזרים וגם לאלו שלא) =]
-
- 1 תגובה
- 680 צפיות
-
-
היי, אני בקרוב עובר לביתי החדש וקניתי ציוד מיחשוב חלקי על מנת לענות על הדרישות הבאות: 1. סטרימינג מקומי של סרטים, מוזיקה ותמונות ב-5 נקודות שונות בבית (טלוויזיות, מקרן) - PLEX 2. סטרימינג מהרשת של תכנים (עדיפות 4K) באותן נקודות שהוזכרו - KODI 3. גיבוי ספריות חשובות ממחשבים ברשת הביתית למיקום מרכזי 4. עבודה עם שרת קבצים מרכזי שיעבוד ב-RAID על מנת לשמור על המידע 5. שרת מרכזי לעבודות גרפיות במידת הצורך (rendering, plex transcoding) 6. צריכת חשמל מינימלית 7. חסין ransomware הציוד הקיים עד עתה: 1. קווי תקשורת CAT7 שעובר בכל הבית/חדרים 2. מחשב 1 - Intel i7-8700 Graphic card Nvidia 1050Ti 8GB DDR4 2400 Ram 1TB WD Blue H…
-
- 1 תגובה
- 680 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?תכני HD, משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? fifa need for speed hp prototype crysis darksiders * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות ומעלה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?מסך ושיהיה HD 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)?5 7. ה…
-
- 1 תגובה
- 680 צפיות
-
-
שלום בניתי לעצמי מפרט. כבר מזמן לא עשיתי את זה...אבל אני רוצה לדעת שעשיתי את ההחלטות הנכונות. מה חשוב לי...לקנות מחשב שיחזיק לפחות 4-5 שנים לצרכים אלו. חשוב שיהיה מהיר. חשוב גם לא להגזים כי אני לא אדם שמשחק משחקים. בעיקר עובד גולש באינטרנט מקסימום רואה סרטים.. אגב במידה ויש לכם אופציה נהדרת לנייד (למרות שיש לי חדר עבודה בבית) אני מאוד אשמח. אני מתכון לחבר מסך 4K למחשב. בגודל של 27 אינטש או 2 מסכים של 24... (עוד לא החלטתי). [TABLE=class: tablefull, width: 960] [TR] [TD=class: cartcolpic, bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [TD=class: cartcoldetail, bgcolor: #FFFFFF, align: center]ספק כח Antec 300W BP300PS[/TD] [TD=class: cartcolprice, bgcolor: #FFFFFF, align: c…
-
- 0 תגובות
- 680 צפיות
-
-
לפי המפרט שלי מה עדיף לי לשדרג עכשיו ? יש לי גם מסך ה226 של סמסונג
-
- 5 תגובות
- 680 צפיות
-
-
היי, אני מחפש נייד בעיקר לגלישה, מסמכים וצפייה בסרטים. חשוב לציין שאני יכול להוציא בערך 5K על מחשב... כרגע אני מתלבט בין שני מחשבים INSPIRON 1525 http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1525-t8300.htm ו- INSPIRON 1520 http://www.notebookclub.co.il/prod-ins-1520-nvd.htm שני המפרטים מוצאים חן בעייני, אבל לפי מיטב הבנתי אם אני רוצה לראות סרטים בHD אני צריך כרטיס מסך סביר ורזולוציה גבוהה יותר, כמו ב1520. מצד שני ה1525 פחות מגושם וקל יותר, שזה גם שיקול. האם ה1525 יכול להתמודד עם סרטים באיכות גבוהה? או שה1520 זו האופציה היחידה? תודה רבה לעונים.
-
- 3 תגובות
- 680 צפיות
-
-
אם אפשר מפרט מ tms.co.il מבוסס i5 2500k ו ATI radeon 5870 1G הייתי בונה אותו בעצמי אבל אין לי שום מושג בקירור, מארז , לוח אם, וספק כוח. בנוגע לעליונים אני מחפש את הציוד הזול ביותר שיעשה את העבודה (מארז, לוח אם, ספק, וקירור) מתכנן אולי לעתיד לעשות CrossfireX ולרכוש כרטיס מסך נוסף לכן הבנתי שאצטרך ספק חזק ואולי גם מארז מקורר היטב. מתוכנן אוברקלוקינג בעתיד. כונן דיסקים הכי זול של LG עדיף דיסק קשיח SATA 3 הכי זול שאפשר, יש לי מספיק אחסון בדיסק החיצוני. תודה מראש הוספתי מפרט שניסיתי לבנות, האם הוא סביר? האם יש מספיק כוח בספק להחזיק גם אוברקלוק ועוד כרטיס מאותו הסוג או שצריך יותר חזק? האם הקירור מספיק חזק? האם המארז מספיק גדול ואין בעיה עם שני כרטיסי מסך? את הלוח אם בדקתי. מפרט…
-
- 3 תגובות
- 680 צפיות
-
-
מעבד : Intel Core 2 Quad Q6600 stepping G0 קירור למעבד: TT V1 כרטיס מסך: gigabyte Nvidia Geforce 8800GT 512MB קירור לכרטיס מסך: A.C S1 (עם 2 מאווררים) זיכרון ראם: G.SKILL 4GB DDR2 800mhz CL4 לוח אם: gigabyte GA-P35C-DS3R rev.2 הארד-דיסק: WD 250GB 7200rpm 16mb ספק כוח: TT TR2 550w וצורב DVD. המחיר המבוקש הוא 3600 שח. תודה למגיבים!!
-
- 5 תגובות
- 680 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד לעבודה משרדית ב 4000 ש"ח. חשוב שהמסך יהיה לפחות סביר (wxga, 1280X800) בגדול אני מתלבט אם כדאי לקחת מעבד חדש יותר (core duo) עם חצי גיגה זיכרון, או להתפשר על המעבד (sempron/turion) ולקחת גיגה זיכרון. תודה לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 680 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000. עדיף לכמה שפחות, מן הסתם 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב ישומש לגיימינג בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים, סביר להניח שעם גרפיקה כבדה, יחסית. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות ככל שניתן …
-
- 1 תגובה
- 680 צפיות
-
-
הי, טוב אחרי המון חיפושים ואפשרויות מצאתי את ה Raptor 490x accelerator של Xtremenotebooks www.xtremenotebooks.com אני רוצה להזמין אותו עם 2GM RAM ו HD160 GB 7200rpm עכשיו לשאולת... מישהו מכיר או ראה סקירה על המחשב הזה? האם אקסטרים נוטבוק אמינים מישהו הזמין דרכם? ובכלל למישהו יש חוות דעת כללית על המחשב? קודם כל אחרי כל התוספות שאני רוצה הוא עולה בערך 3000$ לפי האתר של המכס במידה ואני מזמין אותו יש מס של 15.5 זה באמת נכון מישהו ניסה? מישהו מכיר נייד דומה שאפשר למצוא בארץ?(חוץ מה XPS m1770) נ.ב. המחשב מגיע עם מעבד EXTRME 2.9
-
- 1 תגובה
- 680 צפיות
-
-
היי, כמבינים בתחום אשמח לשמוע את דעתכם על המחשב הנייד הזה LG E310 M.C2B4E 2.0GHz מחשב נייד העונה לצרכים של סטודנט. עד כה שמעתי דעות סותרות לגבי LG בכלל והדגם הנ"ל בפרט. אודה לתגובתכם המהירה תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 680 צפיות
-
-
מפרט לFHD ממסך 37 אינץ שתומך בהעברת הפורמטים החדשים. 1- מעבד: Intel Core 2 Duo E7500 בהספק 65 וואט 530 ש"ח קירור חלופי למעבד: ThermalTake Golden Orb II 145 ש"ח לוח אם: Gigabyte GA-G31M-ES2L) 260 ש"ח זכרון: 2x2GB OCZ DDR III 1333 MHz CL 9-9-9-20 כרטיס מסך: Sapphire ATI 5770 820 שח דיסק קשיח: Samsung 1TB HD103UJ 430 ש"ח כונן אופטי: LG GH22NP20 x22 Black 115 ש"ח מארז+ספק: Antec NSK2480 1. 2. . מעבד: Intel Core 2 Duo E7500 בהספק 65 וואט 530 ש"ח קירור חלופי למעבד: ThermalTake Golden Orb II 145 ש"ח לוח אם: Gigabyte GA-G31M-ES2L, לוח אם מבוסס אינטל G31 (כרטיס מסך מובנה פשוט ללא פענוח חומרה) 260 ש"ח זכרון: G.Skill DDR2 1GB 800Mhz CL5 x 2 190 ש"ח כרטי…
-
- 1 תגובה
- 680 צפיות
-
-
היי לכולם אני מעוניין לרכוש מחשב נייד חדש ואני מעוניין בעזרכתכם והמלצתכם. כיום יש ברשותי 2 ניידים הראשון משמש אותי כמחשב דסקטופ של HP מסך 15.4 אינץ השני הוא מחשב גם של HP מיני עם מסך 8.9 שמשמש בעיקר לאינטרנט אופיס וכד' ונמצא עימי כל היום. אני מעוניין לרכוש מחשב אחד שיחליף את שניהם זאת אומרת בכוונתי אני מעוניין במחשב שיהיה קטן מספיק וקל משקל אך יחד עם זאת יספק לי ביצועים דומים לנייד שמשמש אותי כדסקטופ. יש באפשרותי לרכוש את הנייד בארה"ב אז אם תוכלו להמליץ לי על דגם אני מאוד אשמח אני בשלבים ראשונים של חיפוש לכן אין לי דגם ספציפי כמה דברים חשובים שחייבים להיות במחשב: משקל עד 1.5 ק"ג מסך 13 אינץ זיכרון מינימום 2 ג'יגה דיסק קשיח גדול ככל הניתן לא פחות מ 160 וחיבור של PCI E לצו…
-
- 2 תגובות
- 680 צפיות
-
-
היי חבר'ה, אני מחפש לקנות מחשב חדש במחיר הכי נמוך אבל ללא פשרות אני יודע שזה נשמע נוגד את ההגיון... אז תנו לי להסביר : אם יש לוח אם שיעלה עוד 50 ש"ח אבל הוא יכיל שידרוג חשוב - אז לקחת את היקר יותר או אם למשל מעבד עולה עוד 10% אבל נותן עוד 30% ביצועים - אז לקחת את היקר יותר או אם למשל הארדיסק 5400RPM? אבל 7200RPM נותן ביצועים הרבה יותר טובים ועולה אולי מעט יותר - אז לקחת את היקר יותר או אם למשל זיכרון של חברה אחת או אחרת וידוע שהחברה הזולה היא זבל לגמרי... אז לקחת את היקר יותר - אבל אם שתיהן אותה רמה בערך ואחת יותר זולה מהשניה - אז לקחת את הזול יותר או אם למשל ספק כח - שלא יהיה מחברה גנ'רית אבל שלא יהיה מהסדרה הטובה ביותר שלהם לא מתוכנן כרטיס מסך רציני. מה דעתכם לגבי ללכת …
-
- 1 תגובה
- 680 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקבל הצעה למחשב שמיועד למשחקים ע"ס 5.5K, המפרט צריך לכלול הכל, רמקולים, עכבר, מק', מסך אפילו כונן דיסקטים... ראיתי מפרט שמישהו הכין, והוא דווקא מצא חן בעניי, אולם זה קצת חורג מהתקציב, חשבתי אולי אפשר קצת לקצץ במעבד ובעוד דברים (לא בכ.מסך!!), ולהכניס את המפרט לתקציב: אשמח לקבל הצעה למשהו בסגנון. תודה!
-
- 5 תגובות
- 680 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב למשחקים ב-3700 שקל בערך ואני לא יודע מה לעשות אני רוצה לוח אם עם SLI ולוחות כאלה במחיר סביר יש רק עם תושבת AM2 מצד שני אומרים לי שהתושבת AM2 הולכת להתחלף ב-2007 אז מה לעשות?
-
- 6 תגובות
- 680 צפיות
-
-
תקשיבו זה משגע אותי כבר.. המאורר מוציא רעש כזה של מטוס וזה מפריע לי לשמוע שירים לשחק משחקים והכי הרבה זה מציק וחופרררררר מה לעשות?ניסייתי לעשות פו על המאורר וגם לנקות קצת וזה לא עוזר.. תודה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 680 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש למשפחה שלי מחשב זול ואני מתכוון להכי זול שניתן למצוא בשוק. עיקר השימוש במחשב הוא לצורך גלישה וoffice ללא OC אין חנות מועדפת - אני גר בעפולה אז חנות באיזור. 250 GB זכרון קשיח,ניתן להתפשר על 160 1-2GB זכרון פנימי אין צורך בצורב או כל קורא דיסקים אחר. מארז זול ושקט. ולא יתחמם יותר מדי. אין צורך בשום ציוד הקפי. נ.ב המחשב הקודם שהיה..מת. אבל המארז לא נפגע בשום צורה שהיא. אז זה יתכן לבוא לחנות ולבקש מהם פשוט לשים אתה מפרט במארז שקיים?
-
- 4 תגובות
- 680 צפיות
-
-
מעבד 4600 INTEL לוח P5N-D ערכת שבבים NFORCE750I זכרונות 4 GB קינגסטון 800 מגה הרץ שני כרטיסי מסך במערך SLI אסוס גי פורס 8600GT 512 MB 128BIT דיסק קשיח 250 WD ספק כח 650 וואט של HEC מארז HEC COMUCASE מסך 22' סמסונג סיינק מאסטר זמן תגובה 2MS אם כן מדובר במחשב עבור גיימר מתחיל . אשמח אם תאירו את עייני בהמלצות כולשהן . ובכלל אם תתנו חוות דעת מקצועית. תודה.
-
- 6 תגובות
- 680 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב למשחקים בעיקר בזמן הקרוב. בבקשה הרכיבו לי מפרט שקט מבית אינטל.
-
- 7 תגובות
- 680 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?3300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: LOL CS:GO ghost recon -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).22 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות\בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם י…
-
- 1 תגובה
- 680 צפיות
-