עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 500-600 שקלים, אפשר חריגה, אבל בגדול מעדיף בפחות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אמור להריץ שרת לינוקס עם כמה שירותים בסיסיים (גיבויים, אחסון וכו'), אפילו מתכנן לא לשים תצוגה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD קיים 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מעוניין במחשב מיני קטן כמו NUC או מחשב מיקרו כמו Dell Optiplex Micro 7. האם האם יש …

2. Started by merstik,

1. מה התקציב המקסימאלי? - מ-3000 עד 3500 שקלים. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - עדיף לנסות לחסוך אלה אם כן ההבדל משמעותי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים כגון Diablo 3 ו-Starcraft 2. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? המחשב מיועד לגיימינג לייט עם משחקים כגון Diablo 3 ו-…

• 1 תגובה
    • 876 צפיות
  3. Started by אורי מ.,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד לנער בחטיבה שכרגע השימוש העיקרי הוא גלישה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -- ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.התחילה התעניינות בכל מיני משחקים אבל אין כוונה (לפחות כרגע) להשקיע במפרט רציני. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מתוכנן להרכש מסך 23-24 FHD (מחוץ לתקציב של המחשב) -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…

• 1 תגובה
    • 959 צפיות
  4. שלום, אני מחפש מחשב לידידה שלי, הדברים שחשובים לי הם: זיכרון- 512 דיסק קשיח- 80 גיגה ומעלה צורב די וי די מעבד- אני ממליץ לה על amd אבל היא רוצה רק אינטל אז אם תתנו לי מפרט פעם עם האפשרות הראשונה ופעם השניה זה יהיה הכי טוב... מסך- lcd 17 אינץ... לא נראה לי שמשנה כמה מיליסקנד כי היא לא ממש גיימרית או משהו... ו... זהו, תודה על כל עזרה.. דרך אגב , כמה שיצא יותר זול זה יותר טוב כמובן אבל תביאו מפרט סביר... שיהיה משהו עד 4000 בערך... תודה!!!

• 1 תגובה
    • 653 צפיות
  5. אממ שלום קודם כל שלום חח אני חדש פה. מקווה להתאקלם לקהילה חבר שלי הציע לי להצטרף והנה אני פה =) אבא שלי הציע לי שיקנה לי מחשב נייד בסכום של עד 7000 שקלים. עכשיו רציתי להתייעץ איתכם אם אתם מכירים איזשהו דגם טוב שאתם יכולים להמליץ לי עליו. אני רוצה שהמחשב יהיה קל משקל לאא יותר מ2 קילו. שיהיה מאובזר מאוד עם כל מיני יציאות וכל השטויות. ראיתי שבHp יש מחשבים עם שלט רחוק. זה מה שעושה לי את זה. לא איכפת לי שיהיה גם מחשב של אפל. כי הם יפים חיצונית.. מפרט טכני שמעתי שיש מעבדים עם הליבה הכפולה Dual Core. אם יש עם מעבד כזה אז אדרבה =). יותר חשוב לי הופעה חיצונית ואיבזור חיצוני עם כל הפיצ'פקס. באמת תודה לכל העונים.

• 1 תגובה
    • 549 צפיות
  6. Started by benzix,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שזורם לכם ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ככה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ופיתוח אפליקציות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל ההכי חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 X ס192 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות שניתן ( …

• 1 תגובה
    • 919 צפיות
  7. Started by shlomi4i,

אני צריך המלצה טובה לספק כוח איכותי מאוד קירור מצוין המעבד שלי q8300 עם oc ל 3ghz רוצה להמשיך תאוברקלוק תקציב לרכיבים ביחד 800

• 1 תגובה
    • 635 צפיות
  8. Started by dino,

אהלן אנשים אני אשמח לקבל מפרט ב-4000ש"ח בעיקר למשחקים, לא צריך מסך. בדקתי את המפרטים המומלצים אבל הבנתי שיצאו מעבדים חדשים של AMD ואני כבר לא כ"כ מעודכן אז אני אשמח למפרט כמה שיותר נכון לתקופה... תודה רבה, מתן.

• 1 תגובה
    • 608 צפיות
  9. Started by AvivSB,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עריכת וידאו,עיצוב גרפי מינימאלי,צפייה בתכני HD לא חייב 1080p. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Sony Vegas-מזדמן,Photoshop-מזדמן,Camstasia Studio-תדיר,Fraps-מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V,TF2,MKX, USFIV. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24",1080p. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות…

• 1 תגובה
    • 991 צפיות
  10. שלום לכולם. איזה מהיצרנים של הניידים מספקים CD של ויסטה מקורי בקניית מחשב נייד? תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 546 צפיות
  11. הלכתי גם לבאג וגם לאופיס דיפו, אמרו לי שלא מוכרים מחשבים ניידים ללא מסך מבריק.. אני פשוט לא מבין מה הרעיון במסך מבריק.. השתקפות בכל מקום - פשוט סיוט. אלו הדרישות: 1. מה התקציב? 5000 ש"ח 2. מטרות המחשב? סטודנט, תוכנות אופיס, אולי סרטים ומוזיקה, אינטרנט. 3. גודל המסך? 15 אינץ' לא מבריק 4. משקל רצוי? רצוי לא כבד. 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף שכן 6. יציאות מיוחדות? אין דרישה מיוחדת. 7. בלוטות? עדיף שכן 8. גודל מינימלי של כונן קשיח? 120 + 9. צורב DVD? רצוי - לא הכרחי. 10. האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא 11. האם יש לכם העדפה לחברה כלשהיא ? חברה אמינה שלא יהיה כאב ראש לממש אחריות. 12. מרכת הפעלה BuiltIn עדיף שלא.. כי יש לי כבר עותק חוקי תודה!

• 1 תגובה
    • 691 צפיות
  12. אהלן אחרי סקר ארוך ומקיף אני מוצא את עצמי יותר מבולבל מאשר עם תשובות, אשמח לקבל את עזרתכם. הדרישות מהמחשב: - תקציב - עד 4,500 ש"ח. - שימושיים כלליים - צפיה בסרטים, אינטרנט וקצת אופיס [לא משחקים] - גודל - 13" או 14" בלבד - מסך מט - חיי סוללה של 3 שעות ומעלה - דרייברים ל-XP אלו דרישות קריטיות עבורי, בשאר הנושאים אני גמיש. האם יש חיה כזו, בתקציב הזה? רוב תודות

• 1 תגובה
    • 688 צפיות
  13. שוקל לקנות ורוצה לשמוע מה דעתכם... זה ה-Dell Vostro הכי יקר בזאפ (5480) מטרת המחשב: סטודנט למדמ"ח – הצורך שידרוש הכי הרבה ביצועים זה להריץ מכונות וירטואליות. חוץ מזה אופיס תכנות וכו'. מחיר: 4689 ש"ח משקל: 1.53 ק"ג גודל מסך: 14" מעבד: intel i7 5500U (4M Cache, 3.0 GHz) ראם: 8GB (מתכנן להרחיב ל-16 בתוספת תשלום) כונן קשיח: 1000GB מסך מגע: כולל רזולוציית מסך: 1366x768 אחריות: 3 שנים נראה סבבה? והאם מעבר להוספת RAM שווה להחליף גם את ההארד דיסק ל-SSD? תודה!

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  14. Started by asixl,

אהלן חברה, אני מנסה למכור את המחשב הנייד שלי לקראת הגיוס, מתגייס לקרבי ולא יהיה לי ככ שימוש במחשב גיימינג שכזה, ואני סתם אאבד מהערך שלו בתום השלוש שנים. להלן המפרט הטכני: 17INCH - 1920X1080 GTX 765M I7-4700HQ RAM 16GB 128GB SSD 1TB WINDOWS 8/10 המחשב בן כשנה, נקנה בארצות הברית. אבקש להתחשב בעובדה שהלפטופ הוא מהדקים בגאנר, פחות מאינץ, וקל מאוד. כמה אתם חושבים שהוא שווה? [ATTACH=CONFIG]9653[/ATTACH]

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  15. Started by zachi0404,

היי אני מנסה לבנות מפרט גרפיקת לתלת מימד פלוס משחקים. ואני צריך לדעת כמה דברים לפני השמח אם תוכלו לעזור לי. 1.הבנתי שרצוי שני ארדיסקים נפרדים אחד למערכת הפעלה ואחד לקבצי העריכה האם זה נכון? כמה משמעות יש ל S-ATA 16M כלומר אם מרגישים את זה בעריכה? 2.אני בונה על הזכרונות של GEIL רציתי לדעת כמה משמעות יש לאולטרה בזכרונות שלהם בעבודה אם תלת מימד? 3.לגבי כרטיס מסך חשבתי על X1800XT 512 או 256 כמה משמעותי ההבדל לגבי תלת המימד? והאם הכרטיס מומלץ לעבודה בתלת מימד? 4.האם יש משהיו שאני צריך לדעת לגבי ההתקנה של מערכת ההפעלה או ההגדרות של הכרטיס מסך? השימוש המכרזי כרגע הוא אם התוכנה מיה ומתחיל ללמוד בקרוב תודה מראש

• 1 תגובה
    • 632 צפיות
  16. Started by dr computer,

2 מעבדים XEON 2.4 גיגה זיכרון 40 גיגה הרד דיסק ואת כל השאר אני לא יודע אבל זה מחשב של IBM ואמרו לי שהכל בו IBM כמה הוא שווה היום

• 1 תגובה
    • 711 צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? בעיקר משחקים,ריבוי תוכניות וקצת תכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 17/32 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? CS GTA NFS * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? לא משנה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כו…

• 1 תגובה
    • 615 צפיות
  18. היי, אני מעוניין בהמלצה לחלקים הבאים: לוח, מעבד, זיכרון וכרטיס מסך בתקציב של 1000-1200 ש"ח. לגבי כ.מסך - לא צריך להיות חזק מידי, משהו ברמה שפיפא ירוץ עליו... את החלקים הבאים כבר יש לי: ‏160GB 7200RPM, 8MB, SATA מארז Compucase 6A19 + HEC 300W צורב Nec תודה !

• 1 תגובה
    • 538 צפיות
  19. Started by legopart,

את רכיבי המחשב הנייח אני מכיר ולפטופ לא מזמן קניתי חדש LENOVO Y700 וגם לאמא יש אחד מאוד ישן. רציתי לשאול כמה שאלות לגבי פירוק והרכבה שלו כי אני מבין ששמו בו רכיב על רכיב כמו במארזים של מחשבים מאוד ישנים (בהם כדי להגיע לספק היינו צריכים לפרק את הדיסקים הקשיחים והספק וכו...) רציתי לשאול קודם כל, האם קיים כזה דבר, מחשב נייד במארז אוניברסלי, זאת אומרת שקונים נגיד רק את הקופסא יחד עם המסך (נגיד 15") ראיתי שמוכרים בEBAY מלא לוחות אם של מחשבים ניידים, אז רציתי להתעניין אם מחשב נייד ניתן להרכיב בעצמיך. האם חיבורי המסך מתאימים לכל לוח אם. ומה הם חיבורי הלוח המיוחדים של המחשב נייד (לי אמנם אין במחשב) אבל ראיתי חיבורים שנקראים PCIMCIA וגם לדיסק הקשיח יש לפעמ…

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך, אני מאמין שהתקציב ככה"נ גבוה יותר ממה שצריך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית עם חלונות רבים במקביל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? 0 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, 10 8. האם …

• 1 תגובה
    • 2.1k צפיות
  21. Started by shirNoshe,

אם ארכוש מחשב נייד ( שמתי עיין על הטושיבה A210 19J) שמגיע עם ויסטה, יש מצב שאני בטוח מעביר ל-XP האם במקרה כזה אין לי יותר אחריות? ואם לא יודעים את מי שואלים?

• 1 תגובה
    • 536 צפיות
  22. Started by schumih,

ערב טוב חברים, בחיפושיי אחר נייד-טאבלט (נייד שמתפקד גםם כטאבלט), הגעתי להחלטה (נכון להרגע...) ללכת על ה-SAMSUNG ATIV PC. ידוע לי שיש 2 דגמים, האחד הרגיל והשני PRO. ההבדלים ביניהם - הפרו מגיע עם מעבד חדש יותר (i5 לעומת אטום), SSD 256GB לעומת 128 פלאש בדגם הזול יותר, וזיכרון 4 לעומת זיכרון 2. כמו כן, יש הבדלים בביצועי סוללה - מ-13 שעות בדגם הרגיל, ל-8 שעות סוללה בדגם הפרו. השאלה שלי היא כזאת - האם למשתמש ממוצע יש טעם לרכוש את הדגם היקר יותר, והאם הוא שווה את הויתור על חיי סוללה טובים יותר תמורת סכום כסף נמוך יותר? אדגיש כי תקציב הוא לא הבעיה. במידה ולמישהו יש רעיון לנייד-טאבלט דומה אך מומלץ יותר, אשמח לשמוע. תודה!

23. אבקש חוות דעת על המפרט הבא: מעבד Intel i5 3470 3.2Ghzs1155 6NB לוח אם P8H77-M LE ד1155 Asus כרטיס מסך Asus HD 7770 1GB GDDR5 ספק כח Antec basic 550W active PFC מאוורר למעבד Zalman SZ CC92HS מארז Thermaltake level 10 GTS

• 1 תגובה
    • 602 צפיות
  24. Started by eli-89,

מה קורה אנשים?!? לפני שבוע קניתי מחשב נייד להלן המפרט: ‎Model Name‎ ‎N5010-7404AW7‎ ‎ CPU‎ ‎Intel® Core™ i7-740QM Processor, 1.73 GHz, 6MB L2 Cache,1066MHz FSB‎ ‎ Memory‎ ‎4GB DDR3 1333Mhz (2 x 2048 MB), Up to 8 GB‎ ‎ HD‎ ‎500GB (5400 Rpm)‎ ‎ Display‎ ‎15.6in High Definition (1366X768) WLED‎ ‎ GPU‎ ‎ATI Mobility Radeon HD 5650, (1GB Dedicated)‎ החלטתי לעשות לו בדיקת טמפרטורה הורדתי את התוכנה Everest והרצתי משחקים עם גרפיקה כבדה יחסית . הטמפרטורה של המעבד והכרטיס מסך עלו מ-45 מעלות לממוצע של 68 מעלות. רציתי לדעת קודם כל האם זה בסדר ומה הטמפרטורה הרצויה למחשב נייד.

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  25. Started by Zeev86,

היי. המחשב הנוכחי שלי עושה יותר מדי בעיות ולצערי שדרגתי לו לאחרונה GTX1080TI Aorus Extreme. אני לא רוצה שהכרטיס החדש ידפק וכבר שילמתי עליו 4K. לכן אני רוצה מפרט חדש בשבילו. מה התקציב המקסימאלי? 4000 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג 4K א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן. כאמור מיועד לכרטיס מסך GTX1080TI Aorus Extreme -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכל. -מ…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.