ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,383 דיונים בפורום זה
-
במחשבים נייחים אני מבין די טוב, ומסוגל להרכיב בעצמי מערכת. אבל כשזה מגיע למחשבים ניידים, אני ממש לא מבין כלום ומאוד מתקשה לבצע קנייה שאני מתכנן כבר שלושה חודשים! בעיקרון, יש לי מחשב שולחני, עם חבילת 1.5MB/512K, וחשבתי לקנות לי בנוסף מחשב נייד, כך שתהיה לי יותר חופשיות להשתמש במחשב בכל מקום בבית, ולא להיות תקוע במסדרון כל הזמן! קראתי על הנושא, וראיתי מחשבים ניידים ממחירים של 4000 ומעלה. הבעיה היא, שאני לא יודע אם להוציא 4000 ש"ח, או 9000 ש"ח על המחשב! הצרכים שלי למחשב מאוד פשוטים: גלישה באינטרנט, איסי/מסנג'ר והרצת תוכנות שיתוף (אימיול/ביטורנט). מה שדורש 512MB זיכרון+80GB כונן קשיח. משקל, זמן סוללה, כרטיס מסך ונתונים כאלה לא ממש משנים לי, כי המחשב יהיה תמיד בבית, ולא ישמש…
-
- 1 תגובה
- 858 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי?2000-2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחק 1 פיפא ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 19 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.…
-
- 1 תגובה
- 504 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? 3200 ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 3500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. MODERN WARFARE 2 ועוד . ואני בד"כ מרבה במשימות. חשוב לי המעבד והזיכרון -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22.5 FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמק…
-
- 1 תגובה
- 532 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? פיפא נטו * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? כמה שיותר קל אבל בגדול לא חייב נוצה אפשר משקל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חובה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? בלותוס * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא הבנתי... * כונן אופטי? מה זה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא יודע מה זה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אבל עדיף משהו מוכר ואמין * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: סה"כ מחשב נייד סבבה שיריץ פיפא, לא חייב משהו עילית
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
האם כדאי לשדרג משהו מהמחשב שלי ? נגיד SSD ? כעיקרון אני כבר לא משחק הרבה אך מידיי פעם כשיוצא לי אז זה כבר מתחיל לקרטע בעיקר ברזולוצויה של 1680X1050 + פילטרים וכד'.. E8400 @ 3.91GHZ tr120 ultra extreme Gigabyte EP35 DS3R OCZ reaperx 800mhz cl4 4GB HD5850
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי.. אני מתלבט בין שני המחשבים הללו LSW25 היי.. אני מתלבט בין שני המחשבים הללו http://bug.co.il/prodtxt.asp?psn=551&scat=322&tcat= LG W25 או ASUS W7J רק נציין שכאן יהיה גם 1 גיגה ראם ויהיה בצבע שחור עם פס כסוף ... !! http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=424579 ASUS W7J מה הייתם לוקחים....
-
- 1 תגובה
- 596 צפיות
-
-
עמדתי לקנות את ה a53s i7 והדבר היחיד שמפריע לי זה הבנייה שלו שהבנתי שהיא לא טובה כמו מחשב עסקי. אני חושב ללכת עכשיו על ה N55sf, ההבדל במחיר הוא 700 שקל ותקנו אותי אם אני טועה מבחינת המפרט הם זהים חוץ מהכרטיס מסך. הבנתי שהיתרון הגדול של סדרת N זה איכות הבנייה. זה נכון שהיא טובה כמו מחשב עסקי?
-
- 1 תגובה
- 709 צפיות
-
-
הי, האם כל מחשב נייד יכול לעבוד על חשמל בלבד? כלומר שהסוללה מנותקת... הבנתי שזה מומלץ להארכת חיי הסוללה. בתודה.
-
- 1 תגובה
- 668 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד חזק שישמש בתחליף למחשב נייח בדרכים. אני מעוניין בגודל מסך 15" לפחות, מעבד חזק ו4GB של זיכרון. המשקל של המחשב פחות חשוב. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 723 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתלבט בין שני המחשבים הבאים ואשמח לעזרתכם: הראשון, של לנובו: http://ksp.co.il/?uin=25733 השני, של אסוס: http://ksp.co.il/?uin=26110 תודה
-
- 1 תגובה
- 1.8k צפיות
-
-
לפני כחודש הייתי פה והמליצו לי על הdell v131, אני מנסה למצוא אותו בחנויות ופעם אחר פעם חוזרים אלי עם הטענה שאין את הדגם הזה במלאי וכנראה שגם לא יהיה. אני מחפש בעיקר את הזולים (של ה2800-2900 שקל בלי מ"ה) ובינתיים אין מזל. כל חנות מציעה לי דגמים אחרים במקום אבל הם נראים לי פחות טובים (מעבד יותר ישן, מסך יותר גדול). איפה אני יכול למצוא (במלאי) את הדגם עם 4GB זיכרון בלי מ"ה? האם הוא עדיין נמכר/מיוצר?
-
- 1 תגובה
- 767 צפיות
-
-
מחשב לסטודנטים, אולי טיפ טיפה למשחקים (פעם בשנה) והכי חשוב שיהיה שקט.. איך נראה המפרט הזה? מעבד:INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz(E8400) 1333MHz/FSB 6MB 45nm - BOX לוח אם:ASUS P5N-D כרטיס מסך:SPARKLE PCI-EX GEFORCE 8600GT 512MB DDR2 PASSIVE COOLING - RETAIL דיסק קשיח:SEAGATE BARRACUDA 7200.11 500GB 32MB SATA2 NCQ - ST3500320AS זיכרון:GEIL 2048MB DDR2 ULTRA 800 (1024X2) CL 4-4-4-12 : GX24GB6400C4UDC מארז:COOLERMASTER CM 690 : RC-690 w/o PSU ספק כוח:CORSAIR VX 450W : CMPSU-450VXEU קרור למעבד:ARCTIC-COOLING FREEZER 7 PRO CPU COOLER FOR INTEL S775 מחיר סופי יוצא בסביבות 3900 שח המטרה היא בעוד שנה וחצי והוסיף כרטיס קוואדרו לעיבוד גרפי חזק נראה טוב?
-
- 1 תגובה
- 715 צפיות
-
-
אני מעוניין בהמלצה במחשב לחבר במחשב במחיר עד 4200 מקסימום (אם אפשר במחיר יותר נמוך עדיף) אין דרישה לתמיכה במשחקים ספיציפיים, ככל שרמת הגיימינג גבוהה יותר, יותר טוב. גודל מסך לא משנה לו, אני מעריך שהכי טוב יהיה 15.4 כיוון שזה גודל המסך הנפוץ ביותר. גודל דיסק לא רלוונטי. זמן בטריה לא רלוונטי, בדרך כלל יהיה מחובר לחשמל במיקומים שונים. משקל סביר, כנראה עד 3-3.5 ק"ג עדיף פחות. אם אתם ממליצים על מקום מסויים, עדיף מספר גבוה של תשלומים ככל הניתן.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray 1,020.00 ₪ Gigabyte GA-Z68AP-D3 HDMI Optical Z68 CHIPSET ברכישת מחשב חדש 399.00 ₪ Transcend 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600Mhz 1.5v JM1600KLN 257.00 ₪ Hitachi DeskStar 7K1000.D 1TB HDS721010DLE630 7200RPM 32MB Sata3 517.00 ₪ Hec Cougar Solution Front USB3 Black + XFX 450Watt P1-450S-XXB9 - ProSeries 499.00 ₪ Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler 141.00 ₪ מאוור Cooler Master Hyper 212 Evo RR-212E-16PK 176.00 ₪ אשמח לשמוע חוות דעת בנוגע למפרט הנ"ל, בעיקר הלוח. השימוש יהיה כללי, קצת פוטושופ. תקציב עד 3000 ש"ח. אני לא מעוניין במערכת זולה יותר, העיקר כמה שיותר אופטימלית. תודה
-
- 1 תגובה
- 572 צפיות
-
-
אפשר לנצל את כל התקציב מחשב למשחקים ירוצו על המחשב משחקים כגון diablo3 starcraft2 וכו'. על מסך 23' ברזולוציה גבוהה אין צורך בציוד היקפי חשיבות השקט 7 לא מתוכנן oc אין צורך במערכת הפעלה אין עדיפות לחנות לא מתוכנן שדרוג תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 604 צפיות
-
-
בעיכר למטרות שמיעת מוזיקה(המחשב ישמש גם כמערכת בחדר) אך גם משחקים וסרטים מתחת ל1000 ש"ח פנימי או חיצוני (לא יודע איזה כדאי) (ולמחשב שולחני) יש לי רמקולים אנלוגיים5.1 (סאב מגבר+קטנים) תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 695 צפיות
-
-
שלום, בכוונתי לרכוש מחשב Asus 1000HE בארץ. שתי שאלות למי שהתנסה או יודע: 1. הייתי מעוניין לקבל את המחשב עם Windows XP בגירסה האנגלית ולא בגירסה העברית שעובדת מימין לשמאל (את האפשרות להקליד עברית ניתן הרי להוסיף גם בגירסה האנגלית של XP). האם זה אפשרי? אצל מי מהספקים בארץ? 2. האם מישהו מהספקים מציע שדרוג זכרון ל- 2GB? באתרים בהם ביקרתי לא מוזכרת האפשרות, כולם מוכרים את המחשב עם 1GB. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 867 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200+- ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? SOLIDWORKS בעיקר ושימוש ביתי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SOLIDWORKS למהנדס מתחיל ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות ל…
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
השימוש במחשב הוא לצורך גיימינג בינוני,ולקצת עריכה גראפית. משחקים ותוכנות לדוגמה במחשב: פוטושופ,nfs,call of duty,קריסיס.. התפקיד בעקרון של המחשב הוא מחשב חזק שישמש לכ-5 שנים הקרובות ובעל אופציה לשינוי חלקים עם הזמן אם אצטרך. עם המחשב אקנה מסך של 21.5״. מערכת הפעלה 64 ביט ווינדוס 7. אני לא חושב שיש צורך בהמהרה של הרכיבים במחשב. ארצה כונן דיסקים (צורב) שיהיה במחשב. הנפח שארצה הוא 1TB . אני חושב שאזמין מ-tms מפני שביררתי עליהם והם נשמעים איכותיים . ארצה שהמחשב יבוא מורכב ללא שום מערכת הפעלה או אנטי ווירוס. מה אתם אומרים על הבנייה של המחשב הזה: http://www.fxp.co.il/showthread.php?t=10872548&p=100312946&posted=1#post100312946
-
- 1 תגובה
- 639 צפיות
-
-
טוב אחרי חיפוש די ארוך והתלבטות די קשה בין די הרבה ניידים בגודל 13.3 ל14.1 ללימודים סרטים עריכה וקידוד (קצת) משחקים (קצת) כאשר הנטייה היא היא ל14.1 נתקלתי במבצע הבא: DV4T HP מעבד :P8600 זיכרון: 3GB הרד דיסק : 320 5400 כ.מסך : 512MB NVIDIA GeForce G 105M כל הסיפור 699$ ו HP עוד זורקים לך מדפסת בחינם כדי שתהיה מרוצה (כל זה אחרי הנחה של $400) האם שווה לוותר על ה- E6400 שהיה מועמד מוביל עד אתמול בשביל 2000 שקל הפרש במחיר ? המבצע נגמר היום
-
- 1 תגובה
- 843 צפיות
-
-
ההתלבטות בין ASUS ל TOSHIBA אחרי צימצום והבנת הצרכים שלי צימצמתי לשני דגמים השימוש שלי במחשב: קצת פוטושוף, סקצ'אף עם רינדורים בסיסיים (תלת מימד) , אוטוקאד (דו מימד), גלישה מרובה באינטרנט ,אופיס ,ללא צורך במישחקים או סרטים. מצורפים קישורים למפרטים תודה רבה אשמח לחוות דעתכם http://www.visualdg.co.il/catalog/product.aspx?maincat=8&cat=39∏=1136&page=1&psize=30 http://il.computers.toshiba-europe.com/innovation/he/product/Satellite-A500-1HK/1085930/toshibaShop/false/ המחיר שלהם שווה כ 6500 שח
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד בסביבות ה4000 שקלים (כמה מאות לפה או לשם לא קריטי אם זה שווה את ההשקעה), צרכים יום-יומיים של לימודים, מוזיקה, אינטרנט ותוכנות בסיסיות, נפח דיסק נדיב (320-500), 14.1 אינץ', חיי סוללה בריאים אבל בעיקר שיהיה נוח לעבודה מרובה עם המקלדת (יתפקד גם כמחשב ביתי). לגבי מעבדים וכו' אני לא מבין הרבה, הבנתי שכדאי להתמקד בסדרת core של אינטל (3,5,7). מה בעצם ההבדל בין המעבדים? ומהירות דיסק קשיח? מה ייתן לי זמן סוללה טוב ביותר בלי להתפשר הרבה בביצועים? חשבתי על Dell Inspiron N3010 i5-430M HD 5470 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=756117 אבל הוא קצת קטן לטעמי... אשמח מאוד להמלצות והכוונות תודה!
-
- 1 תגובה
- 812 צפיות
-
-
שלום, מה שראיתי אלו הניידים באופיס דיפו ובבאג. אני ממש לא מבין בפרטים, אז המלצות יתקבלו בברכה. שימושים: אינטרנט, אופיס, חיבור לטלויזיה (שיעבוד חלק- חשוב!!!). למשחקים- אולי קלילים יחסית. תוכנות- אם יש משהו בתקציב הזה שמתאים לתוכנות כמו פוטושופ, אילוסטרייטור - עדיף (לא חובה). תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 563 צפיות
-
-
שלום אני ואחיי מחפשים מפרט למחשב חדש המיועד למשחקים קיימים וגם חדשים ומעט משחקי און ליין.לשלושתנו ידע כללי אך לא מעמיק ונשמח על כל עזרה. תודה מראש 1. מה התקציב המקסימאלי?8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם ניתן לחסוך בשימחה אך עדיפות לביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים קיימים בשוק וחדשים,שימוש בסיסי אינטרנט,סרטים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל סידרת the sims 3 כולל ההרחבות למינהן, סידרת Crysis ,סידרת Mass Effect, סידרת assasins creed, Battkefield 3 וכו. מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של ה…
-
- 1 תגובה
- 749 צפיות
-
-
אוקיי, הפעם אני צריך מפרט מבוסס amd עם מסך דק, לאותם שמושים שרשמתי בבקשה האחרונה שלי. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 814 צפיות
-