ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,396 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 ש"ח. רצוי בפחות ויכול לחרוג ליותר, אם יש סיבה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) שוקל רכישת כרטיס המסך מאמזון. נראה לי שפערי המחיר לעומת הארץ די גדולים. יש סיבה חזקה נגד? 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כמה שיותר שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גר…
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
- 1 follower
-
-
הציעו לי מחשב של gigabyte דגם W4682N-P81M2 אני צריך עקרונית את המחשב למשחקים קצת, ללימודים בגדול וסרטים פה ושם. האם המחשב הזה טוב ?, נחשב אמין ?, האם AS5920G-5A2G25MI של ACER יותר טוב ?
-
- 4 תגובות
- 678 צפיות
-
-
איך המפרט לדעתכם, אני אקנה אותו אחרי יציאת הכרטיסים החדשים ככה שאם ירדו המחירים אני יעלה בכרטיס. מה דעתכם? בנוסף לכך הזיכרונות תומכים בלוח? כי ראיתי באתר IQPC שיצאו זיכרונות לi5.. מה ההבדל בין אלה לחדשים? (אלה יותר Zולים.) אשמח לשמוע חוות דעת. מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1566 2.66GHz 750 - BOX ¤1087 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55-UD3 ¤754 זיכרון: [..] OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL7 - PLATINUM EDITION : OCZ3P13334GK ¤392 כרטיס מסך: [..] POWER COLOR PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 PCS+ 512MB GDDR3 - RETAIL ¤570 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA ¤125 מארז: [..] COOLERMASTER CENTURION 534 (ALL BLACK) w/o PSU ¤277 ספק כוח: [..] SEASONIC 500W : SS-500ET ¤352 דיסק ק…
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הם הכי זולים שראיתי באתר מקווה שהשירות שלהם טוב ואיפה שאני גר החניות שוות לתחת אני מבקש מהם משהו מביאים לי משהו אחר איזה חניות עוד יש שקרוב לעפולה ביתר שאן מגדל העמק וכל האיזור הזה שיש להם כל החלקים שצרכים ויש להם שירות טוב..?...@.@.2... חניות מחיפה נצרת תל אביב ..! שיש להם שרות טוב.. ומחיר טוב *אני צריך ספק ומארז עד 600 שקל אני לא יודע מה לקחת משולב או מארז בנפרד וספק נפרד אם בנפרד אני יקח SPL NEON007 120 שקל וספק ב 350 שקל של טרמלטיק 420TT או שאתם מצעים משהו אחר... המפרט צריך להגיע לסכום של 5500 שקל.. ומחנות באיזור שקרוב אליי ולא בירושלים חח ניסתי לקנות מחשב פה אבל הם לא מיבאים תחלקים שאני רוצה כמו כרטיס מסך MSI ו ספק טוב זיכרונות וכו.'' בעע P-4 2,8C Ghz (Bus:800MHz,…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קניתי מעבד core 2 duo e8400 לוח אם GIGABYTE GA-P31-DS3L זכרון G.Skill 2GB Kit DDR2 PC6400 800MHZ 4-4-4-12 F2-6400CL4D-2GBPK כ. מסך geforce 9600gso 768 mb ספק Thermaltake Litepower 400W TT-W0161 האם יש לי צווארי בקבוק משמעותיים? המערכת לא מיועדת לאוברקלוק תודה
-
- 4 תגובות
- 538 צפיות
-
-
המפרט המיועד לעבודה משרדית,אינטרנט,סרטים : מעבד: Intel Core 2 Duo E8500 (S775) 3.16GHz 1333MHz FSB 6MB Cache - Box מחיר - 930 שח' לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L Intel Socket 775 ATX Motherboard מחיר - 430 שח' זיכרון פנימי: DDR2 4GB Dual Channel kit 2X2048MB PC6400 OCZ\G. Skill etc... - Life Time Warranty - CL5 מחיר - 450 שח' דיסק קשיח: 500GB - SATA-II - 7200RPM - 16MB - Western Digital WD5000AAKS - 3Y Warranty מחיר - 320 שח' צורב: ASUS DRW-2014L1T SATA DVD-RW X20 - Lightscribe מחיר - 160 שח' כרטיס מסך: Radeon HD3650 PRO 512MB - Asus - Silent passive cooling - DVI מחיר - 350 שח' כרטיס קול: Onboard - מובנה על לוח האם 0 שח'כרטיס רשת: Onboard - מובנה על הלוח אם 0 שח' מארז: An…
-
- 4 תגובות
- 645 צפיות
-
-
VENICE 3000 לוח אולטרה של אלבטרון K8NF4U 1 GB של פטריוט (עדיף CORSAIR? אותו כסף...) יהיה מוכן מחר. 6600U של אלבטרון מה אומרים?
-
- 9 תגובות
- 827 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 5000 אלף ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מה אני רוטשילד .. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ושעיבוד חלק על הגדרות גרפיות גבוהת א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אני ישתמש במחשב רק למשחקים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: מיועד למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? הוא DELL 2311H * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? למשחקים כמו call of duty black ops * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמו…
-
- 9 תגובות
- 762 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1000 שקל, רצוי שלא לחרוג... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בלבד וורד וקצת גלישה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיף ווינדוס - אבל כנראה שזה לא נכנס בתקציב... 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המפרט צריך להיות במסגרת של 6000 עד 6500 ש"ח, אפשר לחרוג ל-7000 (אם זה ממש הכרחי). שימושים למחשב: משחקים, אינטרנט, עבודה עם יישומי Office וכו... בקשות 'מיוחדות': צג עדיף LCD 17, כונן קשיח SATA 80 ג"ב לפחות, זיכרון 512 DDR לפחות... עם צורב (רגיל, לא דיוידי). כרטיס קול לא משנה, יכול להיות מובנה. ללא מערכת הפעלה. חשוב שיהיה כרטיס מסך איכותי וחזק. תודה מראש לכל העוזרים, ולילה טוב
-
- 4 תגובות
- 693 צפיות
-
-
אז.. ברוב המפרטים שיש פה , כמעט כדיפולט , מישהו זורק איזה 1TB HHD "שיהיה" , ואני טוען שלרוב הגדול , אין צורך בכך.. אציג את האופן בו אני משתמש במחשב , ואני בטוח שהוא תופס לרוב האנשים (ואפילו אטען שלא צריכים 1TB אחסון) . מדובר בלפטופ עם מעבד 6200U וסמסונג EVO 860 500GB , בן שלוש שנים~ . אני צלם חובב , ורוב התמונות שלי שמורות בלייטרום/גוגל דרייב . עוד 20-40 GB על המחשב . יש לי 10GB~ של מוזיקה, הרוב מורד מאפל מיוזיק. 20~GB של סדרות/סרטים מורדים מנטפליקס . 140GB של דוקטו הו (כל אחד והפטישים שלו) פוטושופ , לייטרום , מאטלב אייטונס , מיינקראפט , עוד קצת משחקי דו מימד קלים , פופקורן טיים , קצת תוכנות ניטור (intel XTU) …
-
- 18 תגובות
- 9k צפיות
- 3 followers
-
-
. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?מקסימום 2500 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)עבודות משרדיות,סרטים,מוזיקה,וקצת משחקים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.-אולי להשתדרג למקלדת ועכבר אלחוטיים 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי-לא צריך צורב dvd 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דריש…
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אשמח לקבל את דעתכם כיצד הכי טוב לברר האם מחשב שנקנה באתר של DELL/LENOVO בארה"ב עם אחריות בינלאומית ויובא עצמאית לארץ, יקבל באמת מענה מהיבואן בארץ. האם יש דגמים ספציפים שכלולים באחריות המסופקת בארץ? ואם כן, איך יודעים אילו? בנוסף, האם ניתן לקנות כל דגם ואז לרכוש רק הרחבת אחריות? מאיזו חברה הכי מומלץ לרכוש לפטופ, בשביל לקבל שירות ואחריות ברמה טובה? האם היבואן של סאמסונג מעניק אחריות ללפטופים שנקנו בחו"ל? תודה,
-
- 1 תגובה
- 957 צפיות
-
-
מחפש מחשב חזק למשחקים עד 5000 ש"ח לא כולל מסך ,בלי צורב או שאר הציוד ההיקפי.שיהיה כרטיס של NVIDIA ה6800GT של לידטק,כי הבנתי שהם הכי טובים לא? נמאס לי כבר מATI. הייתי רוצה בבקשה אם אפשר שתחשבו לי את המפרט גם עם 7800GT של לידטק כי ראיתי שההבדל בינו ל6800GT הוא בסה"כ איזה 400ש"ח,אז אולי אני יילך על זה. תתכן חריגה בתקציב בשביל זה! תודה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 616 צפיות
-
-
בוקר טוב לחברי הפורום היקרים, ראשית ברצוני לתת שאפו רציני ליעוץ אשר נתתם לי לפני חודשים לגבי רכישת מחשב חדש. על פי ההמלצות אשר קיבלתי בפורום רכשתי בביקורי בארהב מעבד, כרטיס מסך, זכרון וקירור מים לטובת מחשב גיימינג לבן שלי.הרכישה היתה מאוד משתלמת - רכשתי מעבד i5 8700, Ti1070, memory 16GB', water cooler. יצא מאוד זול ! עכשיו מגיע החלק השני - של ההשלמות בארץ ! אני צריך לקנות לוח אם, דיסק קשיח, מארז, ספק, מאווררים, מקלדת ועכבר. ופה אני צריך את שוב את ההעזרה שלכם איפה המקום הממולץ שיעזור לי לקנות (ולהרכיב) את הציוד למערכת אחת עובדת? האם יש לכם המלצות באזור השרון ? או באיזור המרכז? אני מתגורר בתל מונד - בין נתניה לרעננה (לב השרון). אני…
-
- 0 תגובות
- 786 צפיות
-
-
אוקי, יש לי 400 ש"ח ספייר לחג ואני מתכנן לשדרג משהו, רק לא יודע מה.. אם אני אשדרג רכיב כלשהו אז אני אמכור את הקודמים לו, כך שבפועל התקציב גדול יותר, בהתאם לרכיב. 1) זכרונות איכותיים לאוברקלוק. 2) מארז מרווח שנוח לעבוד עליו, היות ואני משדרג דיי הרבה ואני צריך מקום עבודה. 3) חשבתי על לקנות עוד קשיח ולעשות RAID 0, רק שהלוח שלי לא תומך ב RAID אז מה אני גם אחליף לוח? (כל זה נשמע קצת מסובך מדי אבל RAID 0 יתן לי ביצועים הרבה יותר טובים באופן מורגש). 4) כרטיס קול (למרות שאני לא יודע אם אני ארגיש הבדל באמצעי האודיו שלי, ראו מפרט). 5) Accelerio Twin Turbo-קירור לכרטיס המסך. 6) לשדרג מעבד. 7) לשדרג כ.מסך ל HD5850.
-
- 6 תגובות
- 753 צפיות
-
-
שלום לכולם. המחשב של אשתי כנראה סיים את חייו. להערכתי הדבר היחיד שאוכל להוציא ממנו זה SSD שנקנה ב-BF האחרון, אני די מושכנע שהוא לא האשם במוות (עיקר החלקים מ2006, והוא לא מגיע לשלב שהוא מתקשר מול המסך..) אני מעוניין לקנות מחשב קטן ככל האפשר, כאשר הדרישות העיקריות: שיריץ אופיס ו-SPSS ושיהיה חזק מה- פנטיוםE4500 שסיים חייו (כך הבטחתי). לחברים שלנו יש Intence PC (אחד מהדגמים המוקדמים יותר של http://www.fit-pc.biz/) וראיתי את ה-NUC של אינטל, ועוד משהו של סאפיר ושל גיאדה. כרגע האינטל נשמעים לי הכי משתלמים (הם באים בלי HDD שיש לי ודונגל שיש לי, ואצטרך להוסיף זיכרון) למיטב הבנתי קניית מחשב כרגיל, אבל אם מארז קטן יסתיים במחשב גדול יותר ובעלות גבוהה יותר. אשמח לשמוע את חוות דעתכם על…
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1.התקציב המרבי הוא 3000,יש אפשרות חריגה. 2.שימוש המחשב הוא גלישה-אוהבת לפתוח המון טאבים במקביל, וצפייה בסרטים, ולימודים. 3.רצוי שיהיה 8 ram, וכונן ssd 7. שיגיע עם וינדוז 8. בעל של חברה יהיה בארהב, אז אני רוצה להזמין מהחנות של לנובו, יש מבצעים ביום הקרוב. 12. חשוב שהמחשב יהיה כמה שיותר עמיד, ברור לי שזו בקשה לא פשוטה כשמדובר במחשב נייד. היה לי לנובו יוגה 2, ששרד כמעט חמש שנים, ועבד ללא דופי, אוהבת את העיצוב של לנובו, וחשוב לי שהמחשב לא יראה כמו גוש מתכת, למשל מסדרת הthinkpad בלבד, שהם עמידים, אבל לא מעוררים שמחה בליבי. מצרפת את הקישורים למחשבים של לנובו שמצאתי, ואשמח להבין מה ההבדל ביניהם, על מנת להזמין. תודה רבה https://www.le…
-
- 0 תגובות
- 777 צפיות
-
-
היי, יש ברשותי מחשב Dell n5010 עם מעבד i5 460M וכרטיס מסך HD4650. נקנה בינואר, ועבד מעולה עם משחקים בינוניים. לפני חודש הוא התחיל להתחמם מאוד, סביב 90 מעלות בזמן משחק למעבד וכרטיס ו55 מעלות לדיסק קשיח. החלפתי משחה טרמית, זה מאוד עזר (הוריד ל75 מעלות את המעבד והכרטיס והדיסק ירד ל50 בערך). לצ'יפסט אין heatsink אז לא יכולתי להחליף לו משחה. זה היה לפני חודש, עכשיו זה התחיל להיות עוד יותר גרוע: מעבד כרטיס מסך וצ'יפסט סביב ה95 מעלות בזמן משחק. לאחר כמה דקות הכרטיס עולה ל102 ואז המחשב נכבה. דיסק קשיח סביב 57 מעלות בזמן משחק. מכיוון שהחלפתי משחה טרמית רק לפני חודש וזו כנראה לא הבעיה - מה אני יכול לעשות בנידון? אין עליו אחריות כי הוא נקנה באמריקה וחוץ מזה פתחתי אותו.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לצערי המחשב הוותיק של ההורים שלי הפסיק לעבוד בצורה תקינה (לוח אם? ספק? דיסק?) והם נואשים למחשב ולכן החליטו שהגיע הזמן לקנות מחשב חדש. הדרישות שלהם מינימליות (אינטרנט/סוליטר) ולמעשה מחשב בן 10 היה מספק אותם, ובכל זאת הם מחפשים משהו אמין, שלא יפסיק לעבוד כל חודשיים שלושה ויחייב אותם לפנות לטכנאי. ניסיתי למצוא את המחשב הזול ביותר האפשרי (פחות או יותר) שקצת חורג מהתקציב, וכדי להוזיל עליות חשבתי להשתמש ברכיבים מהמחשב הישן, מעבר לציוד ההיקפי. בנוסף להערות על המפרט המצורף (אם יש הערות) יש לי מספר שאלות לגבי שימוש במחשב הישן: 1. ה CD עובד לפי דעתי ואין להם צורך בו מעבר להתקנה הראשונית, ולכן שימוש ב CD המקורי נראה לי פתרון טוב לחריגה מהתקציב. מה שאני לא ממש יודע זה האם החיבורים הש…
-
- 2 תגובות
- 664 צפיות
-
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: חשוב שיריץ תוכנות כמו פוטושופ וCAD ברמה סבירה שאפשר לעבוד איתם ( לא מחשב מחשב סוס עבודה) * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? מספיק עד HD 1366x768 אבל לא אתנגד ל 1920x1080, ללא תוספת גדולה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? איזור 2-2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? שיתן לפחות שעה וחצי שעתיים עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא חובה אבל אפשר * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא קריטי, הכי זול, אני מביא SSD בנפרד * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? DELL, לנובו או אסוס בעיקר * כל דרי…
-
- 42 תגובות
- 5.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני חדש בפורום לכן אבקש את סובלנותכם ועצתכם. תקציב הוא עד 2500 שח עם יכולת חריגה אבל המטרה להגיע לאיזון ביצועים מחיר ולא לשלמות. ראשית כל המפרט שלי הינו קשיח ואינו נתון לשינוי פרט לכרטיס מסך. מעבד AMD PHENOM 2 X6 1055T לוח אם +MSI 970A -G46 AM3 זיכרון 16GB דיסק 1TB WD BLACK ודיסק 2TB WD RED לאחסון מע הפעלה : WIN7 PRO ספק 750W CORSAIR כרטיס מסך נוכחי AMD 5850 אני מעוניין לשחק במשחקי אסטרטגיה ברמת פירוט גבוהה אבל גם להיות מסוגל להריץ משחקי פעולה בצורה גרפית-בצורה חלקה. להדגיש אני לא גיימר אבל אהנה מרמה גרפית גבוהה ותנועה חלקה. העוקץ נעוץ במסך שלי DELL U2711 ברזולוציה 2560X1440 פנל IPS כרגע כרטיס מסך שלי קצת רעש ולאור סקירות של המשחק באינטרנט מול רזולוציית מ…
-
- 0 תגובות
- 945 צפיות
-
-
שלום אני מנסה לבנות מחשב בתקציב מירבתי של 2500 ש"ח ללא חריגה 2. שימושי המחשב לילדים משחקים פורנייט דיסני אדוונצ'ר , עבודה משרדית ותכני HD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי - אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? - אין צורך יש כונן SSD שכבר קיים ויש מארזי MIDTOWER אנטק 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב - חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC) - לא מתוכנן 7. אין צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? איזור מגורים המרכז 9. מתי מתוכננת קניית המחשב - בחודש הקרוב 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? לא …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני לא גיימר. משתמש במחשב לצורכי גלישה באינטרנט, אופיס והמון צפייה בסרטים. התקציב שלי הוא עד 3000 ש"ח יש לי מסך מחשב: DELL U2410 אני זקוק לווינדוס 7 בנוסף. לא משנה לי מהיכן לקנות העיקר שיהיו אמינים ושירות סביר+. גר בתל אביב. מעדיף לא לחרוג מהתקציב לכן אני פתוח לשינויים במפרט שהרכבתי. (הערה: המפרט למטה קצת מעבר לצרכים שלי כי חשוב לי שהמחשב יגיב מהר ויהיה נוח מאוד לשימוש.) תודה. להלן המפרט שאני פחות או יותר סגור עליואני זקוק לייעוץ בעיקר לכרטיס גרפי. חשוב לי שיהיה ממש טוב ושיתאים למסך, אגב יש לי אפשרות לקנות מחו"ל). תודה רבה רבה לכל מי שמגיב! Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray, יחידות 1 894 ש"ח http://www.rsm.co.il/…
-
- 12 תגובות
- 698 צפיות
-