ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם ותודה מראש למי שיעזור! אשתמש בפורמט הקיים עם הערות בסוף: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך (צריך לקנות גם מסך) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עובד עם תוכנות עריכת וידאו של אדובי (פוטושופ, פרימייר ואפטר אפקטס בעיק -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). הייתי רוצה 4K תלוי כמובן בתקציב. עד עכשיו היה לי AIO 27" ויש מצב שיהיה לי קשה לוותר על הגודל. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן,…
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברים , ברוכים הנמצאים . אני מתחיל ללמוד בשבוע הבא , ואני זקוק למחשב נייד לצורך הלימודים . המקצוע שאני הולך ללמוד הוא ניהול מערכות מידע, אז אני צריך מחשב שיחזיק את תוכנות התכנות , יריץ סרטים ומוזיקה בצורה חלקה , בטריה שתסחוב את ה3 שעות בלי טעינה . התקציב הוא 3000 ש"ח . יש לציין שאני קונה את המחשב מאילת אז התקציב גדל בעוד 400-500 שקל בגלל המע"מ . אפשר ורצוי לנצל את כל התקציב . אני מתלבט בין שני מחשבים . אשמח לחוות דעת והמלצות . 1) https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=22863&iszap=1 14 Lenovo IdeaPad 320-14 80XK00WWIV i7-7500U 2)https://ksp.co.il/?uin=40232&select=.268..271..214..3765..2185..580..347 Lenovo IdeaPad 520S-14 80X20…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום הצעות לרכישת מחשב נייד לשימוש עם תוכנות לאדריכלים. שימו לב שמהירות ואיכות העיבוד חשובים ביותר מאחר ולעיתים יש להפעיל מספר תוכנות (רשומות בהמשך) במקביל. אבקש הצעות ומפרט רק מבעלי ניסיון בתחום האדריכלות/עיצוב מוצר. לא של היצרים הבאים: טושיבה ו/או לינובו להלן המפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי? – 4000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? – 10% 2. מה שימושי המחשב : לימודי אדריכלות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש – תדיר ולעיתים במקביל - AutoCAd, Abode(photoshop, illustrator, InDesign), Rhino(+v-ray), Revit …
-
- 0 תגובות
- 559 צפיות
-
-
שלום, אשמח לייעוץ עבור לפטופ עבודה למטרות AutoDesk - AutoCad. דרישות: 1. מסך עד 14" 2. מסך IPS / ANTI_GLARE 3. משקל - כמה שיותר קל 4. כרטיס גרפי (לא של אינטל) 5. תקציב עד 4000 ש"ח 6. אפשרות לשדרוג זכרונות מבחינת כוח עיבוד לדעתי i5 מהסדרות הגבוהות אמור להספיק עם 8 ג'גה זיכרון ו SSD. תודה לעוזרים. משה.
-
- 0 תגובות
- 611 צפיות
-
-
-
שלום, אני מעוניים לרכוש מחשב שיהיה מרכז הבית. אשתמש בו כמדיה סנטר (מחובר למגבר וטלוויזיה) וגם למשחקים (כולל לשחק ב VR) 1. מה התקציב המקסימאלי? מקסימום 7K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? כמדיה סנטר (מחובר למגבר וטלוויזיה) וגם למשחקים (כולל אופציה לשחק ב VR) 3. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? רמת שקט = 7-8 4. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא להלן מפרט שבניתי דרך פלונטר(אני רוצה לוודא שכל החלקין מתאימים ואין בעיות תאימות): מעבדים - Intel Socket LGA1151 CM8067702868012 - Intel - i5-7500 Kaby Lake Quad core CPU - 3.4 GHz - Max Turbo Frequency …
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד בגודל של 13.3-14 אינץ. שימוש המחשב לצורך לימודים אך ברצוני שיעלה גם קצת משחקים כבדים יחסית.{אם זה בכלל אפשרי בגודל מסך כזה} רכיבים חובה במחשב: 12 ומעלה גיגה זיכרון רק כונן ssd i7 מעבד עדיפות חברות : asus , acer, dell כמובן להציע אחרים אם אתם חושבים שיש משהו יותר טוב. שאלה נוספת לגבי המחשבים של אסוס מה ההבדל בין ה ux330 ל ux430??
-
- 0 תגובות
- 737 צפיות
-
-
שלום. האם אוכל להרכיב על התושבת של הלוח (2066) את המעבד הנ"ל? תודה.
-
- 59 תגובות
- 5.9k צפיות
- 4 followers
-
-
שלום לכולם, אני צריך המלצה לנייד קל דק וחזק לסטודנטית. i5/i7 עם מינימום 8GB RAM עדיפות ל- 16GB, עם SSD 256GB ומעלה, מסך 15~ אינצ'. אין צורך בכרטיס מסך ייעודי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית וצפייה בתכני HD. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כולל מערכת הפעלה לא חייב אופיס. כל השאר אינו רלוונטי. בתודה מראש
-
- 6 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי 3 שנים שאני משחק בקונסולה סוף סוף החלטתי לקנות מחשב חדש אבל הידע שלי בנושא הרכבת מחשב חדש שאף לאפס לפני שבוע. השוויתי מלא מפרטים ובסוף הגעתי למפרט הזה אז מה אתם חושבים? I5 8600k MSI Z370 A PRO Motherboard Gtx 1070 gigabyte G1 Lenovo 2x8 dd4 ram Ssd 250 gb corsair HDD 1TB WD Win 10 home Arctic freezer i32 (קירור מעבד) Antec gx500 מארז שמגיע עם 3 מאווררים (120mm) וספק כוח 700W antec VP700W 1) איך המפרט הזה בכללי? 2) האם הוא יהיה מספיק בשביל שאני אוכל לשחק 60 fps ו 1440 p? 3) האם אני יכול להתפשר על משהו בלי לפגוע בביצועים? המפרט הזה עבר כבר את התקציב שלי(שבהתחלה עמד על 5000) ועכשיו מגיע ב…
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, בקרוב אקנה את אחד מדגמיי האיימק לשימוש בעיקר בלייטרום, עם אולי מעט פוטושופ. ההתלבטות היחידה שלי היא האם להשקיע ב i7 ולהישאר עם 8GB RAM, או להישאר עם i5 ולהשקיע ב 16GB RAM. אני לא בטוח באיזה תחום התוכנות שציינתי יותר טובעניות. תודה ויום טוב. (נ.ב. - הכונן יהיה כונן fusion בכל מקרה, שעדיף לי מאשר SSD ולהיות מחובר ל HDD חיצוני כל היום)
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים, גלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA V, Witcher 3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולי…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להזמין מחשב למשחקים ולפיתוח משחקים. הרכבתי מחשב ב-TMS על פי מפרט שראיתי באתר # 109541 מקסימום גיימינג במחיר הוגן – Core i5 + RX 470 (יצא יותר יקר מ-3680 עקב מארז כולל פילטרים, כרטיס מסך יותר יקר וזיכרון 16 במקום 8). מצ"ב תשובות לשאלות והמפרט שהרכבתי. תודה רבה על העזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך עד כ-3500 ש"ח. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD, תכנות (פיתוח משחקים ב-UNITY). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות…
-
- 11 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
מעוניין לקנות מחשב נייד לצורך חיבור לטלוייזית FHD וצפייה בסרטים מהטלויזיה + אינטרנט. (תקציב - כמה שיותר זול) המחשב הנוכחי לנובו E330 עשה את העבודה נאמנה אך היציאת HDMI נדפקה. (I5 + 8GB RAM) דרישות : ללא מערכת הפעלה , מסך 11-13 , מסך מט / מבריק. 500GB קשיח , אפשר פחות. במחשב הנוכחי יש לי SSD 120GB שאולי אני אעביר לחדש , אשקול את זה. תודה לכם
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
ה התקציב המקסימאלי?2700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?אם אפשר לחסוך אדרבא, לא להתפשר על איכות ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שיחזיק תוכנות הנדסיות כבדות ( אוטוקאד, ווטארקאד,סולידסוורקס, gis...) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).מופיע למעלה, כרגע סטודנט אז מאמין שבהמשך אצטרך את זה אפילו באופן כבד\פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פחות למשחקים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).…
-
- 36 תגובות
- 7.3k צפיות
- 3 followers
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט ועבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת, עכבר ומסך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מעונין לקנות 15XSP מחול, יש צפי מתי יגיעו המעבדים החדשים? יש מה לחכות להם? את הדגם 13 כבר מוכרים עם מעבד דור 8 במידה ואני קונה עם מסך FHD ומחבר אותו למסך 4K יהיה אותו אפקט במידה ויקנה עם מסך 4K אני צודק? תודה!
-
- 19 תגובות
- 3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1. בגדול יכול להגיע ל6 מעדיף להישאר בטווח ה5, 5 זה סכום שמאד נוח לי איתו, לא מחפש לחסוך במיוחד. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? 2. תאחלס המחשב הוא לעבודה גרפית בלבד, המטרה היא שהוא יהיה עמדת עבודה וכח עיבוד שאין לי בלפטופ. בשאיפה להריץ עליו את האדובי סוט, קאד, הדמייה וגם קצת תוכנות אנימציה ומנועים גרפיים כאלה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. 3. כל הצידו ההיקפי קיים, כולל מסך והכל 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא שאני יודע 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? וואלה עדיף שקט, אבל לא קריטי נו…
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי חברים, מתכנן לקנות מחשב נייד חדש. קודם כל השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מחפש VFM. הכל הולך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ~500ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, לימודים סרטים כולל HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ מזדמן, עריכת סרטים מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא גיימינג 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא קריטי כלום עד היום היה לי אסוס…
-
- 0 תגובות
- 733 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית מכל הסוגים וציור עם לוח Cintiq של וואקום. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות אדובי ותוכנות איור למיניהן. (אני רוצה לפתוח אופציות לעריכת וידאו ותלת מימד. לדוג' פיסול בתוכנות כמו Zbrush [עם הוואקום]. ברור לי שזה לא התקציב האידאלי לתלת ואפטר אפקט אבל מה שנכנס) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא לגיימניג בכלל. 3. האם …
-
- 67 תגובות
- 7.4k צפיות
-
-
שלום, פתחתי דיון בחודש שעבר ובו נאמר לי לחכות להשקת המעבדים החדשים(בעיקר אני מאמין כדי לראות האם יורידו מחירים למעבדים הקיימים ולא דווקא כדי להכניס אותם למפרט). כרגע ראיתי שיש את המעבדים הללו רק בTMS ולצורך העניין מעבד i5 7400 מתומחר בכ100 שקלים פחות מבKSP/IVORY בכל מקרה אשמח למפרט רלוונטי מכל חנות שהיא,לגיימינג עד 3000 שח 1. מה התקציב המקסימאלי?3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא לחרוג בבקשה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פר…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא רלוונטי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכי חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם …
-
- 1 תגובה
- 616 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב אם אפשר לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג בעיקר -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: shadow of war, divinity players unkown -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 כנראה אקנה חדש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צו…
-
- 40 תגובות
- 5.2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: ESO -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין עדיפות מיוחדת, מה שיכנס בתקציב המחשב הנייד. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בנוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ועריכת סרטונים מדי פעם ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג בעיקר -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: csgo,OVERWATCH, Battelgruonds,gta v,fifa 18,Rocket League -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 ועוד אחד ב 1440x900 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בנוניות עד גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר…
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-