ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,442 דיונים בפורום זה
-
אני צריך מחשב עד 2,000 שקל לאינטרנט, אופיס וסרטים. ללא ציוד היקפי וללא מערכת הפעלה. הוספתי SSD בעיקר לווינדוס ולתוכנות שונות ולמסמכי אופיס. מה יש לשפר? Intel Core i3-4160 Haswell Tray - מחיר 540 ש"ח Arctic Cooling Alpine 11 GT Rev2 מאוורר למעבד - 40 ש"ח Asus H81M-K לוח אם - 300 ש"ח Thermaltake V3 VL80001W2Z מארז מחשב - 165 ש"ח Scythe Glide Stream 1400RPM מ"ס 12 מאורר למארז - 45 ש"ח CWT Ci-Power GPA350S 350W ספק כוח - 140 ש"ח Western Digital Caviar Blue1TB WD5000AAKX דיסק קשיח - 260 ש"ח SSD SanDisk SDSSDP-064G 64GB 2.5" Sata 3 דיסק - 225 ש"ח Crucial 4GB DDR3 1600MHz CT51264BA160B זכרון - 225 ש"ח OEM GH24NS95B שחור SATA LG DVDX24 DL צורב - 115 ש"ח סה"כ - 2,055 ש"ח.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כל התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בינוניים עד כבדים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. call of duty mw3, gta 4, fifa 2012, battlefield 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך …
-
- 3 תגובות
- 584 צפיות
-
-
אני כרגע מחפש נייד בשבילי שהוא שילוב של קטן,זמן סוללה טוב, ושמשחקים חדשים יחסית עובדים עליו ולא אכפת לי באיזה רמת פירוט - העיקר שהם יעבדו עם FPS סביר אפילו על LOW ואני מעדיף RPG H&S על FPS למרות שדי נהנתי מ FO3 .משחקים ישנים גם מעננים אותי אז אולי אני צריך לשדרג ל win7 pro אלא אם כן home יכול להריץ תאימות ל XP טוב. ההורים שלי גרים בחול ואבא שלי אמר שהוא ישלם בשביל חצי נייד . התקציב עומד על כ1000$ אבל יותר לכיוון של 800$ אפשר לחרוג ב100 דולר מהמקסימום אם זה שווה את זה. אז הנה הפרמטרים הפיזים: * מסך : 13.3 ומטה (מוכן להתפשר על 14 אבל זה מתחיל להיות גדול). מינימום 720P כל דבר מעל יהיה טוב יתרון * משקל: לא משנה *זמן סוללה: 5 שעות בשימוש סביר שעתיים במשחקים אני מעדיף כמה …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות להתקרב ל-4K אבל לא לעבור. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 (עד 4K.. מצפה למחיר בסביבות ה3700-3800) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים ברמה גבוהה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות למפתח אפליקציות (VisualStudio, Expression Studio, Offic וכדומה- תדירות גבוה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Crysis, COD MW2 וכל המשחקים עם הגרפיקות החזקות למינהם שרצים בשוק עכשיו. -מהי הרזולוציה הטבעית …
-
- 5 תגובות
- 877 צפיות
-
-
http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7112&CatCode=315שאלה| מחשב נייד LENOVO מה דעתכם על המפרט? איך החברה ? שווה וזה המפרט לא לגיימנג! צריך תשובה להיום דחוף! תודה מראש !
-
- 1 תגובה
- 598 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב ישמש בעיקר ללימוד. התכנון הוא להקים מספר מכונות לינוקס וירטואליות ואז להקים מהם cluster של hadoop או casandra. התקציב כ 3000 ש"ח , בלי אפשרות לחרוג. לא כולל מסך / מקלדת / מע הפעלה. רק ברזלים. מכיון שהוא ימוקם בסלון אז המארז יהיה HTPC. מעבד 8 ליבות AMD FX-8350 Eight Core 4.0GHz AM3 מאוורר arctic alpine 11 rev.2 cpu cooler לוח אם ג'יגהבייט GM AM 1M S2H aM1 DDR 3 1600 PCI-E VGA HDMI 2 * זיכרון corsair value 8G DDR 3 1600MH CL11 (סה"כ 16GB) דיסק קשיח WD caviar green WD20EZRX 2TB SATA3 צורב סטנדרטי 100 ש"ח כדי להתקין תוכנות מארז מארז Antec NSK2480B HTPC Micro ATX With 380W PSU - צבע שחור הרכבה כל החבילה עולה באחת החנויות ברשת כ 3000 ש"ח. השאלה אם מפרט כזה…
-
- 0 תגובות
- 663 צפיות
-
-
שלום אני בקרוב קונה מחשב עכשיו יש איזה מחשב שאני בונה עליו ורציתי חוות דעת על המפרט שלו .. אני אומר מעכשיו אני יודע שהכרטיס מסך שלו לא משהו אז אני כנראה יחליף כרטיס מסך חוץ מהכרטיס מסך רציתי לדעת אם יש עוד דברים לא טובים במפרט הזה תודה לכל העוזרים .. מפרט טכני: מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 3GHz זיכרון: 3072MB DDR2 דיסק קשיח: SATA 3G 500GB 7200rpm כונן אופטי: צורב DVD Writer Double Layer LightScribe SATA כרטיס גרפי: NVIDIA® GeForce 9500 GS TurboCache עם טכנולוגיית Pure Video יציאת DVI , TV-Out זיכרון גרפי: 512MB dedicated ועד 1279MB משותף! קורא כרטיסים: של מצלמות דיגיטאליות 15 in 1 כרטיס רשת: מובנה 10/100/1000BT ממשק ללכידת וידאו: IEEE 1394 FireWire® Interface אינ…
-
- 9 תגובות
- 758 צפיות
-
-
שלום רב, לפני שבוע התחלתי לחפש מפרט למחשב חזק למטרות תכנות, בסביבות 5,000 ש"ח, במקום להרכיב מאפס, עשיתי חיפושים בפורום, ומצאתי מפרט שעונה על צרכי. (מסתבר שאנחנו עובדים באותה חברה :-)). מאז עקבתי אחר המפרט, ע"מ להזמין השבוע, אבל ראיתי שהוא עבר שינויים מאז, ועדיין לא סגור סופית. אעתיק לכאן את המפרט והשאלות, כפי שפורסמו, מבחינתי המפרט נראה טוב כפי שהוא, אך לפני שאזמין, ארצה לדעת האם יש שינויים שלדעתכם כדאי לי לעשות, וגם האם השאלות הפתוחות רלוונטיות. תודה !! מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB OEM http://tms.co.il/product/4491 1425 ש"ח לוח אם Gigabyte P35C-DS3R P35-Based http://tms.co.il/product/3769 657 ש"ח ספק כוח Corsair 520W 40A @ 12V CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular…
-
- 8 תגובות
- 824 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לרכוש מחשב מארה"ב שאמור לשמש אותי לזמן הלימודים הן למשחקים סרטים ופנאי והן לשימושי לימודים ולכן אני מחפש מחשב חזק ואמין שיוכל להיות בשימוש ל4 שנים. מצאתי שני מפרטים של מחשבי DELL שלפי הביקורות שקראתי נחשבים הכי אמינים בשוק ולהלן התוצאות: STUDIO XPS 16- ישירות מהאתר של דל. 1199 דולר. http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=dydwfn5&c=us&l=en&s=dhs&cs=19 STUDIO 17- מבסט ביי 999 דולר http://www.bestbuy.com/site/Dell+-+Studio+Laptop+with+Intel%26%23174%3B+Core%26%23153%3B+i7+Processor+-+Black+Chainlink/9718895.p?id=1218158730573&skuId=9718895 מבחינת המפרטים הם כמעט זהים חוץ מהעובדה שלסטודיו 16 יש מסך FHD לעומת הסטודיו 17 שיש …
-
- 0 תגובות
- 594 צפיות
-
-
אז ככה: מחפש מחשב נייד (מחיר לא חשוב בשלב זה) שיהיה בעל הפונקציות הבאות: קל משקל - חשוב מאוד בטריה להרבה זמן מסך גדול נתוני וידאו טובים למשחקים / סרטים (כ.מסך) זכרון גבוה נפח דיסק גבוה. חברה אמינה. תודה גיל
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה זה טיפה מסובך, אני קונה מחשב מארה"ב מחברה שקוראים לה cyberpowerpc מהסיבה הפשוטה שזה מאפשר לי להרכיב את המפרט בעצמי ויוצא הרבה הרבה יותר זול מהארץ.. השימוש שלי במחשב הוא המון המון גיימינג, קל כבד מה שתביאו דוגמאות קיצון זה קונטר סטרייק וקרייסיס או ביושוק נניח.. המפרט שאני מעוניין לקנות הוא זה : CAS:CyberPowerPC X-Titan 100 MID-Tower Gaming Case w/ Side-Window Panel [-5] (White Color) CASUPGRADE:12in Cold Cathode Neon Light [+10] (Blue Color) CPU:Intel® Core™ i7-4790K 4.0 GHz 8MB Intel Smart Cache LGA1150 (All Venom OC Certified) [+50] CS_FAN:Maximum 120MM Case Cooling Fans for your selected case [+9] FAN:Asetek 550LC 120mm Liquid Cooling CPU Cooler - Extreme C…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 לרכישה באילת, זה מחיר אחרי חריגה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש בסיסי בלבד, עם משחק אחד שישוחק שזה Football Manager חדש בכל שנה שיצא 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא הכי חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין הגבלת משקל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת …
-
- 0 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
לא צריך להיות חזק במיוחד.... בסיבות ה- 1000 Mhz לפחות 128 ראם יציאה לטלויזיה ו\או למסך CRT כונן DVD 20 גיגה הארד דיסק - גמיש עכבר TouchPad, עם אפשרות לחיבור עכבר ומקדלת חיצוניים כ. רשת אפשרות לחיבור לרשת אל-חוטית (לא חובה) מכירים משהו כזה?
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב לא רציתי לרשום תקציב 21,000 כמו שהיה פה וכולם יצאו עליו, אז פשוט אני צריך מחשב למשחקים,סרטים ואינטרנט. ציוד היקפי: מסך + רמקולים + הגה + מקלדת ועכבר + ג'ויסטיק. תבנו את את המחשב שאתם חושבים שיהיה הכי טוב עם חישוב כסף נכון. תודה מראש.
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
טוב, אז אחרי שקראתי את כל המאמרים, הכתבות, הביקורות, המפרטים באתר הזה, בתפוז, בארץ, ב-ynet וב-nrg, הכנתי את המפרט הבא, בצרוף שאלות מודגשות. המחשב מיועד למשחקים, עבודה משרדית, מוזיקה, סרטים, עריכת תמונות ווידאו קלה (פוטושופ לייטרום ו-TMPGEnc). תכננתי לעמוד בתקציב של 5,000 ש"ח, אבל כל הרכיבים שבחרתי נראים לי חשובים ולכן זה יצא יותר. המחירים על פי זאפ. מעבד - 969 ש"ח - Intel Core 2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB לוח אם - חשוב לי שיהיו לו 4 יציאות USB2 וגם 2 יציאות Firewire וכמובן שיתאים למעבד ולבקר. 1253 ש"ח - Asus P5W-DH Deluxe או 509 ש"ח - Asus P5LD2 מה עדיף לצרכים שלי? זיכרון פנימי 1149 ש"ח - 3 זכרונות מסוג Kingston DDR2 1024MB 667MHZ CL5 אני יודע שזה מוזר שאני…
-
- 56 תגובות
- 3.7k צפיות
-
-
פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3500-4000 מזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים ו סרטים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כרטיס מסך של Nvidia 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב…
-
- 2 תגובות
- 721 צפיות
-
-
שלום, אני פרילנסר המפתח תוכנה בסביבות Windows ו-Unix בעיקר ב-C++ ו-Java. חוץ מזה אני מתחיל לפתח גם עבור אייפון. כללית, מדובר על מחשב שיריץ Windows 7 64bit במערכת הראשית ועליו יופעלו עוד 4 מכונות וירטואליות - Windows XP 32bit, Ubuntu Linux 64bit, Ubuntu Linux 32 ו-Apple snow leopard. סביבות הפיתוח - Visual studio ו-Eclipse בסביבות Windows, בסביבת ה-Linux יהיה Eclipse ובסביבת המק יהיה XCode. הדבר החשוב ביותר עבורי הוא ביצועי המחשב - קומפילציות מהירות ככל האפשר, boot מהיר (גם למחשב וגם למכונות הוירטואליות) וכו'. חשוב גם להגיד שביום-יום יהיו פתוחים הרבה tabs של chrome , ובשעות הפנאי אני משחק קצת ב-flight simulators. . מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח, ללא מסך וללא ציוד הקפי. …
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב, את המפרט הבא אני מזמין כנראה בימים הקרובים, המחשב נועד לעבודה, אינטרנט ולמשחקים. והוא לא כולל מסך(שיש לי) וכרטיס מסך שאני אקנה כשיהיה לי יותר כסף. אז הנה - CPU: AXP 1700+ TBRED-B - 419 HSF: Volcano 7+ with Nanotherm 2 - 120+ 40 Mobo: Epox 8RDA- 690 Memory: 2 X 256MB Micron DDR333- 2X270 H.D.: WD 80GB 8Mb buffer- 697 310 - CDRW: Samsung 48X24X48 Case: Simbadda C650L-SG 400W - 227 Modem: Conexant - 60 Keyboard - 30 Mouse - 30 Speakers - 30 סה"כ : בערך 3200 ש"ח. מה דעתכם?
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קודם כל "ברוכים הנמצאים" לכל חברי הפורום [אני חדש וירוק ] OK לאחר שראיתי הצעות למפרטים של תחנות עבודה מחברי הפורום, החלטתי לפתוח שירשור בנושא. בשרשור זה אבקש המלצות למפרט של תחנת עבודה שתצטרך לעמוד במשימה עיקרית אחת בלבד. התקציב הוא ללא הגבלה אבל זה לא אומר שהיא צריכה להיות מערכת-על. היא צריכה לעמוד במשימה שלה, 24 שעות, לכן מה שהכי חשוב, שצריך "להגביל" אותכם, אלו הדרישות הבאות: 1. תחנת העבודה מיועדת לעבודה 24 שעות עם פוטושופ (זו המשימה שלה, לא יותר מכך אבל אסור שתקרוס). למעשה היא: מקבלת תמונה, מעבדת אותה בעזרת אוטומטים (פוטושופ) ושולחת לשרת\מחשב נוסף מאחסן. (היא אינה מאחסנת שום דבר אצלה אלא רק מחשבת, כאמור). 2. איוורור מספק לעבודה 24 שעות. 3. מפרט למערכת בלבד.…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש פרסומת בעיתון על מחשב מחברת של ג'יגהבייט ULTRA MOBILE PC נתונים: מסך מגע 6.5 אינצ' מערכת הפעלה XP מקלדת מובנת בעברית יציאות USB, מצלמה, דיסק קשיח 30ג'יגה, מעבד 1GHZ(לא מצויין של מי), בלוטוס, WI-FI משקל 720גרם. לצורכי גלישה באינטרנט, עבודת OFFICE http://www.expansys.com/zoompic.aspx?type=item&i=147838 למישהו יש ניסיון עם המחשב הזה והאם הוא כדאי? תודה.
-
- 1 תגובה
- 654 צפיות
-
-
-
שלום!! יש לי מערכת ואני רוצה לדעת מה אני צריך לשדרג על מנת ש gta iv יעבוד חלק על הכי גבוה. המערכת הישנה: מעבד: athlon 64bit am2 5200 dualcore לוח אם:gigabyte m57slis4 am2 gm57slis4 ספק: enermax liberty 400w זיכרון: corsair 2gb value select ddr2-800 c2g800 כרטיס מסך: bfg nvidia geforce 8800 gts 320 mb oc ddr3 dualdvi retail את כל שאר החלקים לא ציינתי כי הם לא נראים לי חשובים....
-
- 7 תגובות
- 707 צפיות
-
-
קניתי מחשב שמישהו מהפורום הזה המליץ לי, אז קודם כל תודה כי המחשב מצויין, עכשיו הבעיה שלי היא כזו, אני עובד במקום שיש לי המון זמן עם המחשב, אבל כשיש עבודה אני חייב לסגור אותו, כל סגירה של המחשב מעבירה אותו למצב שינה, השאלה שלי האם מעבר ממצב דלוק למצב שינה שלוש ארבע או חמש פעמים ביום יכול להרוס חומרה או תוכנה בו? תודה
-
- 5 תגובות
- 745 צפיות
-
-
לצערי המחשב נפל מהשולחן בחוזקה אל הרצפה. לא נשבר כלום, אבל כשאני מחבר את המסך לכרטיס מסך לא מוצג כלום. כנ"ל בכרטיס מסך שבא עם הלוח אם. המסך בסדר כי הוא לא נפל מה גם חיברתי את המסך לנייד שממנו אני כותב עכשיו והתמונה שבנייד מועברת למסך. משמע המחשב שלי התפגר לדעתי. הכל עובד כרגיל. הוא עושה רעשים, האורות, המאוררים, הכל. אבל אין תמונה. לצערי אין לי כרטיס מסך אחר לבדוק אם הבעיה היא רק בכרטיס מסך. אולי אשיג בימים הקרובים אבל בכל מקרה עיזור לי לבחור מחשב הכי זול שיש. כי זוהי הוצאה לא צפויה ואני לא מסוגל לסבול נייד. אני רוצה נייח כמו שהיה לי. המפרט הקודם היה ככה: מעבר דואל קור משהו E6400 4 ג'יגה ראם דיסק קשיח 160 ג'יגה לוח אם אסוס מה 3/4 שנים האחרונות לא זוכר דג…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-